Written by AbangNara | December 20th, 2010

gambar ash dan kekasih baru

Jelas terpancar kebahagiaan dan kegembiran dari wajah Ash, bekas suami Dira Abu Zahar dalam gambar-gambar bersama kekasih barunya, Freda Noordin. Gambar-gambar ini telah dihantar oleh salah seorang pembaca BeautifulNara. Ash dan Dira telah bercerai pada 8 April 2010 dulu dan mereka juga merupakan salah seorang peserta Sehati Berdansa musim ke 3.

Betullah kata orang-orang tua, cara terbaik nak ubat hati yang luka akibat perpisahan ialah dengan mencari pengganti yang lama secepat mungkin. Tahniah kami ucapkan kepada Ash sebab sudah berjumpa dengan buah hati baru. Kami doakan agar Dira pulak lepas ini cepat-cepat jumpa pakwe baru.

Lagi gambar Ash, bekas suami Dira Abu Zahar dengan kekasih baru, Freda Noordin dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sila jangan jeles dengan kemesraan mereka berdua.

P.S: Tengok gambar pernikahan SM Nasarudin dan Marion Caunter di sini.

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

535 responses to (GAMBAR)Ash, Bekas Suami Dira Abu Zahar Dengan Kekasih Baru, Freda Noordin

  1. donut_cute says:

    peluk bang jangan tak peluk…. peluk erat2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ann says:

      freeda nordin tu sapa? glamer ke? btw..x suke..gedik!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gilo says:

      mcm minah e*don…keh keh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • cewek murahan..gitu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Puteri Sejinjang says:

          gilo and belacan…

          mcm2 hal jer kat dunia ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • muhammad fadil says:

          Gedik or murahan ke? wa tgk dia pelok ash je. yg di papar kn smua gmbr yg pelok, gmbr yg x pelok npe x letak pat sni? wa support lu Ash!! Walaupn x kenal siapa Freda ni kn, tp aku ttp respect your decision! x perlu terkenal asal kn menghormati antara satu sama yg lain.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          biasa lah orang yg busok hati je yg curi gambrni letak kt sini …..yg dia curi semua gambr freda pelok ash! kenapa tk curi gambr ash pelok freda ! sengaja kan nak busok2kan freda! konon2 freda la yg gatal mengenyam! sebetol nya yg gatal mengenyam tu orang yg curi gambr ni lah nak mintak di garok!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pisau cukur says:

        oohh ni lah bakal penganti si dira tu ya…jauh sungguh bak langit gan bumi ja…elok lagi dira tu haa banding gan si freda fredo ni….tak malu ka ha hang ja dok dakap si jantan tu tp jantan tu buat rileks ja….takkan lah hang sanggap sampai tahap macam ni punya dak dakap jantan….baik hang balik tengok muka hang dalam cermin tu,ada ke tak rasa malu dan maruah dalam diri hang bila hang dok dakap sana sini dengan jantan ni…rimas ooii rimasss….aaiiihhhh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          freda pelok 1 jantan je pe ash je yg dia pelok mana ada jantan lain? yg sebelah tu maybe kawan dia la, kenapa jeles? kau tak dapt pelok ash?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • peugeotcyg says:

          alah!same je 2 eko tu…bagus le…klau same2 menggedik!xrugi pn dira tu cerai ngan laki camtu…ade hikmah..ke c ash tu bt stok geli2 je…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          dlm banyak2 manusia yg dok pelok2 ngan mateair lu tak nakpk ke? lu cuma nampak ash n freda je? lu ada mata 1 je ke? or lu memang sakit hati tngok kebahgian orang lain?? sampai lu rimas ! lu sakit ka pa ?? seblom lu suroh orang lain cermin diri… lu kena lah cermin diri lu yg burok dn busok tu !!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        kalau minah endon pn kenape? dia bukan manusia? bukan orang?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • misskenyalang says:

      apasal aku tengok pompuan tu cm over jerk? x malu betul. dah sah2 islam. SUNGGUH MEMALUKAN

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ann says:

        tu namanyer GEDIK..cam org x penah bergambar n berlaki!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • f says:

          ni ppuan bole pakai pny……..jantan tue dh puas nti sayonara ler…cian2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          mana kau tau si pompan ni leh pakai pnya? dia kasitau kau ke? brape bnyak pompan2 kt luar sana dh kena pakai kau tak tau ?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          kalau blh pakai kau try la….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          kau tu penah belaki? ooooo…baru aku tau kau dh kawin tapi blm nikah kan? gua caya gua caya

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kucing comel says:

        gedik cam pondan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        ape yg over? biasa lah kate i luv u…u luv me….semua pasangan macm tu pe…tak tau lah kalau ada orang berpasangan ngan white tiger ke harmau belang ke ngan babi utan ke…yg tak tau makna nya loving huh!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        apa yg memalukan? dia tak bergambar sambil minom arak…dia tak pegang botol beer dn dia tk togok….., dasar minah kampong tk tau diri dh lh dudok dlm utan dngan mambang utan… eh pandai pulak nk komen orang lain ….eh eh eh ni bukan dugaan ni betol betol………….. :}

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LadyLynn says:

      HODOH GILA POMPUAN TU. TOUCH UP LEBEH, HAHA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • luvlicious says:

        mcm gro je..dira lg cantik..erm lelaki lelaki..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        eh kalau si freda ni hodoh dia mesti la tkda hidong mulot senget telinga ada satu je mata kecik sblah….., minah jambu tengok gmbr dia ok je ..hidong mancong mata besar badan dia pn tak bongkok kira ok la….., kita sebagai pompan touch up mesti nak lebih ye ….kalau tak touch up nanti tak dpt mateair …ingat tu!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          hahahaha!!!! lawak la lu minah! gua ketawa lagi la ye…HAHAHAHAHA!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • peugeotcyg says:

          setau aku klau wajah kite xleh kutuk.tu kan tuhan jadi kan…kutuk pangai tak pe..hehehee..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          betol tu peugeot ! prangai anytime boleh di ubah tapi bentok rupa kita tk boleh ubah sampai bila2 itu gua tau tapi lu tk baca ka orang kampong pnya komen asek kutok muka si freda je ……muka dia burok tk cntek itam lah dn mcm2 lagi lah!!! allah yg berkuasa bentok apa yg allah kasi kite nk la bershukor ! bukan menghina! dasar kampong tk tau diri….. …dh la ambek laki orang eh…mate kita pulak dia nk korek..eh eh…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bee says:

      menci! kesian dira… ash memang &^&*^%

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • joyah says:

      syaitan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        shaitan? apa lu merepek kerepek ni ?? tu kan freda n ash dia bukan shaitan ! yg shaitan tu lu joyah…cuma lu je yg boleh tengok shaitan metan utan tan tan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mulot laser says:

      x hawt langsong,,,cm b***h je!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. emilda says:

    cantik lagi diraaa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/06/4-golongan-lelaki-yg-akan-ditarik-masuk.html says:

      Semoga cepat2 khawin ya =)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Fatin says:

    1st..haha..
    seksi benor pompuan tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Reena says:

    Harap mekap je lah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kukukata.blogspot.com/2010/12/terkejut-berok-terlampau.html says:

      hensem jugak si Ash ni, cam pelakon hindustan plak….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • f says:

        hensem tp hampeh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mania says:

        le laaaa…tapi nak tekeluar gak muntah hijau….uwwweeeekkkkkk…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        betol tu, ash hensem pe…minah jambu pn tepikat ngan ash ni …hidong mancong muka cute…mata kuyu seksi…..kalau minah jambu dpt minah jambu cium2 pelok2 si ash ni

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kibo says:

          patutlah minah jambu tentang semua yang kutuk pompuan ni.sebab minah jambu pon nak jugak peluk-peluk camtu rupanya..eh ke minah jambu si fredo ni..hahaha

          memang la xnafikan ash tu ensem.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      have to put on make up lagi nampak berseri n cantek……n all artis have to put on make up kalau tak nampak muka tu biasa aje

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. emilda says:

    cantik lagi diraaa..kan??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. love letters says:

    fake blonde….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      memang lah rambot dia tu fake blonde ! mana ada orang melayu di lahirkan tros rambot dia perang mcm rambot mat saleh? lu gila ka pa ! kalau ada pn manusia yg bernasib baik je di anugerahkn allah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. emilda says:

    pehal comment aku kua 2 kali ni?hehehee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. yanni says:

    kesian dira

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sentubung says:

      ape la nk jadi orang2 ni ye sebok jaga tepi kain orang, klu blh smpai dlm seluar dlm pun drg nak tau. bg wa, ash ke, dira ke, freda ke, dorang punye psl. asl x nyusah kn org.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • emasbelalang says:

      kesian dira dulu ade laki tapi gatai berscandal….skg apo dh jd? skg cina pelihara….apo nak jd? suke yg tk sunat gknye.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Senah says:

        ewwwaaaahhhhhh……dira tu peramah….happy go lucky punya org….dia kawan ramai…orang yg BODOH je ingat dia ni gatai….berscandal le apa le…kalau kau tau, sapa orang yg dia berscandal tu? bapak lu ka?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • emasbelalang says:

          kahkahkah!! aku rase yg bodoh tu ko la ketinggalan zaman. CRAIG FONG la boypren dia…..bodoh btl! peminat, tp x tau….kahkahkah!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • emasbelalang says:

          bukan peramah…tetapi gatal. nak perhatian….macam lu la minah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          perempuan tak banyak sikit mesti ada gatal nye …kalau tak gatal mana boleh dapt laki! nak tuggu jantan dtng minang? lambat la…., jangan babitkan bapk orang tak baik..bapk orang tu tk bersalah dn dia tk tau ape2 pn, tolong eh…salah tu nama nye, kenape mcm geram sangat ni? kalau dira ada ke takda skandal biar la tu dunia dia…..tapi memang pompan skarang ni bila dah ada laki baru nak buat hal baru nak skandal..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. kerusimeja says:

    pempuan ni mst garang..tgk gaya tau dah..beza sgt2 dgn dira.ckp suara slow je..lemah lembut.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      o….cakp suara slow makna nya orang tu tak tau maki dn marah lah ye? pandai pandai cuma dia tau skandal je menduakn laki dia pandai ! maki dn marah tak tau bagos nya pompan cm gini…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. she says:

    lg santek mak aku !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • emasbelalang says:

      klo mak ko blh dpt ash, bgs la hahahahaha!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Senah says:

      agree….! mak kau lagi lawa…walaupun aku tak pernah tgk…still mak kau vogue than this “drag queen girl”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emasbelalang says:

        ash, freda, dira ade kene mengena dgn lu ke minah??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          mcmana pulak belom lagi tengok mak dia dah cakap mak dia lawa wah kira power lu ar…ni dah bagos belom tengok dah kate lawa ! kira dah boleh kalahkan orang2 yg lebih power la ni cantek cantek dah trang u all jeles ash ngan awek dia kn? tros trang je jangan sembunyi2 minah jambu tak marah..sebab nya minah jambu lagi jambu dari freda lagi jambu dari dira..tapi minah jambu tak suka kutok minah jambu shukur sngat pada allah kerana menganugerah kan wajah yang ayu lagi jambu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          minah jambu…..gua rasa lu bukan saja lawa la. lu punya bau pun sudah sampai sini..hahahaha!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          betol2 tu belalang gua caya lu sememang nya minah jambu wangi ……minah jambu tak mandi 5 hari pn wangi tau jngan tk caya….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. saya comei says:

    kalau inilah calon nak wat bini alamatnya jadi duda lagi lar ko ash hahahah….tk sesuwaiiii nk wat bini, wat stok geli2 bulehlar pompuan camni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • f says:

      geli2 bole ler,cian mak bapak dia dpt anak mcm ni…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        kenape pulak geli? si freda ni ada keturunan ikan keli ke? kenapa pulak tak sesuai? awak mcm dah tau je kalau ash kawin ngan freda ash akan menduda kali kedua? camana awk tau comei? jangan buat adaian kalau tak tau ape2 ” minah jambu sndiri pn tak tau nanti suami jambu ni mcmana….terserah lah kate jodoh di tangan tuhan suami yg mcamana yg tuhan antr minah jambu tetap akan bershukur, belajar bershukur ya jangan tak belajar…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. maknyah auww says:

    gile lah terpancar cahaya keimanan di muka pasangan..

    kahkahkah…..

    elok la tu…

    peluk lagi bang..lagi..lagi..

    jgn lupa kawen kang..
    dah dapat anak kang..
    ajar mengaji sampai khatam..

    kang mati..
    anak joget je pandai..
    yola, mak bapak kaki club..anak kaki club pon xmustahil…

    auuww…

    bekalan dalam kubur..sapa la nak bagi lg..ye dok

    kakakakakakah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. ntahapapantah says:

    bakal menjadi duda lg nie.. cr ler yg elok skit.. ini cr rupa jerr.. mmg ler xkekal lama nih.. aisshhh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. petra_dubies says:

    TAKUT TENGOK PIC2 MCM NI

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Sejinjang says:

      jgn tengok pet…

      dasattt…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      ape nk takot ! bukan kau tengok gmbr hantu setan!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • peugeotcyg says:

      sume nk tesembul..mintak pujik tul!!laki2 kt cne…best ke dpt awek yg seksi manjang ni??
      xrase takut ke..yelah,syg la mende tu org lain leh tgk2 lak..ish…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        eleh! ada pompan yg pakai lagi seksi dari awek ash tu lu tk nampak?? awek ash ni kira ok la tkda la seksi melampau lampau kira ada hikmah di sebalek seksi……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. maknyah says:

    walan,

    terbaeik…

    tapi kalo dipnajangkan tuhan jodoh..
    hang kawwen la no…

    dapat anak..
    hantaq pi ngaji smpai khatam..

    kang hang mati..
    anak kaki club…mcm papa mama nye..cewah..
    yela..anak borek papa rintik mama terkurik2…
    xmustahil no…

    jgn mati kang..
    anak berjoget je atas kubur…
    yola..ngaji x diantor…
    enjoy2..ingt tuhan no..jgn lupa..

    bawah tanah kang..hang solo molo je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Merpati Putih says:

    cnth laki yg x leh d bt laki

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Darling says:

      Nabi melarang kita judge orang. Nampaknya kamu belum kenal Ash. Dont talk about him!! Woi! pelacur pun boleh masuk surga kalau Allah perkenan. Tak belajar agama eh? syiah kot ko ni! PErempuan pakai tudung sekarang lagi pandai blowjob.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. bukan manohara says:

    mak sentap nok!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Merpati Putih says:

    pic ke 4…OMG..kat mna tu..cam dlm blik yg semak ja..
    pic ke5…masyaallah…pic girl lidah merah tu..cam drakula ja

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • donut_cute says:

      betul tu merpati putih. takut nengoknya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Merpati Putih says:

        ksian ngan malay kita skrng…dh bnyk mnum air yg x brtapis..tu yg karat…..
        skli ngan otk2x karat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • emasbelalang says:

          wa harap, dira dpt mendidik pakwe baru ( craig fong ) menjadi islam yang solehah….insyaallah……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Senah says:

          mana kau tau tu pakwe dia? kalau lah ditakdirkan bersama….semoga bahagia ke anak cucu….kitorang sentiasa berdoa yg terbaik utk anda dowhhhh :D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          amin….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. fara says:

    haha muka belengas gila bila tak makeup..
    100% depends on makeup ja

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      biasa la kate pompan mesti la nk make up, artis pn kalau tk make muka diorang pn rabak jugak!!apa lu bebual pompan? gua ingat lu pn put on make up tol tak? jngan nak step baik n jngan nak step jambu ok…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Mizz Dieza says:

    gmba artis sume nk kat Club je.. cam xde tempat lain..
    sume dah mcm artis Hollywood je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. tasya says:

    memalukan saja lelaki jenis ini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MINAH JAMBU says:

      APA PULAK MALU? LELAKI BIASA LAH…….KALAU MALU LAIN KALI KALAU NAK KAWIN CARI LAKI UZTAZ JADI TAK MALU

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. anum says:

    tgk pic no 4, suar ash cm menegang jer.. isk2 stok geli2 jerk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Puteri Sejinjang says:

    ishhh3…

    bleh peluk2 ek…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. cikedi says:

    dira lawa lagii….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Senah says:

      yup….dira lawa lagik banding dgn pompuan diatas! hahaha….ehh…pompuan ke tu? mcm tak leh caya jerrrr :D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mira says:

        mak nyah la….hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emasbelalang says:

        lawa pun kena cerai…..apa agaknya kekurangan beliau ye? haiz……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          eh tkan kau tak tau belalang dia kn menduakn laki….dia ada mateair kt lua masa dia ada suami! kau tak baca ke komen2 orang kt atas? nampak mcm muka baik ayu tengok mcm ada class tapi perangai low class

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emasbelalang says:

        buta la senah kampung ni….lu ingat tu awek baru ash tu mcm craig jantan betina dia bedal dooowwwhhh!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        kalau kau tk caya freda tu pompan kau pegi la jumpa dia ha selak kain dia tengok pompan ke jantan

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. NEKNAK says:

    DASAR LELAKI JALANG!!!!!!!!!!
    KESIAN DIRA.. PATUT LER DORANG CERAI…
    :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • f says:

      jantan hampeh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muhammad fadil says:

      cerai psl dira curang. kesian ash! smp kurus…..skg da gemok, bahagia la tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Senah says:

      dira bernasib baik kan!!!!! dapat jantan ini mcm tarak guna maaaa…..!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emasbelalang says:

        nasib baik la cerai….kalau tak, makin banyak dosa dira mendua kan suami…..aduhaaaiii…..perempuan sekarang.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fay says:

      sape lelaki jalang? yg selalu manja dengar pompan yg jalang bukan lelaki….lelaki dh tentu lelaki tu lah nama nye le..la..ki …….kalau pompan di panggil jalang ada terok sikit la tapi kalau lelaki di panggil jalang manja rasa takde ape2 lah kalau dah nama nya lelaki memang macm tu sedang kan pak aji kene tangkap kalwat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. wateva says:

    sapakah Freda Noordin nie??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. anie88 says:

    jabatan agame tlg amek tindakan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. lylyezora says:

    pelik aku…mmg jenis lelaki makan bangkai nyer org!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      eleh kalau gua kasi ash kt lu ……lu pn suka kan? walau pn ash betol2 makan bangkai lu pn nk jugak..ha ha ha ….jangan kutok banyak sangat la… pikir dulu sblm kutok ha ha ha ……dasar kampong….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. aku says:

    bukan kesian dira…syukur dira yang insyaAllah akn di temu kan dengan insan yg jauh lebih baik….
    kesian ASH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mellynda says:

      ye..aku stuju pndpt ko.dira bleh dpt lelaki yg lebih baik dr ash neh.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku says:

        kannnn….
        yg patut di kesian kn adalah si ASH…
        umor menginjak naik tapi moral menjunam jatuh…
        isk! sedey…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Senah says:

          hahaha…ash dah lalok le tu sejak ditinggalkan dira….susah weyyhhh kalau melepas pompuan mcm tu hebatnya…nama “dira” pun dah gah sedunia da….heeee

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • emasbelalang says:

          kehkeh! hebat tang mana wa tk nampak lagi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • manja says:

          ape hebat nya? boleh kasitau ngan manja… ash boleh dapt pompan yg lebih cantek dari freda n dira …ash hensem pe lagi pn ash tak payah cari pompan…pompan yg cari dia …kalau boleh manja pn nak mateair ngan ash…tapi ash dah ada freda tepaksa manja telan air liur je lah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. miraa says:

    dira lgi lawa. haih. zaman skg, semua org dh buta -.-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muhammad fadil says:

      lawa tp susah jaga, lepas satu, satu jantan selapas ade laki..adooiiii…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Senah says:

        sapa jantan dira? kau ke? manalah tau kan….!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • emasbelalang says:

          minah kampung ni tak faham2! bukan wa sorg kata dira kuat scandal la minah…..katak bwh tempurung la lu!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • manja says:

          betol tu belalang kalau dira tak skandal tk…kan lah si ash tu nak ceraikan dira …mesti ada sebab lah kalau orang becerai! tkan orang suka2 nak bercerai! ape diaorang hepi ke bercerai ni? mcm main masak2 je…kalau gitu manja pn nak kawin pas tu cerai bahgia kan..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ketumbarjintan says:

      biar buta mata asl jgn buta hati

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      jangan komen sembarangan eh minah jambu tk buta tau…..lu yg buta miraa…[ buta pendapat ] he he he ….jangan marah jangan marah…padan muka…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. lemak kobis says:

    ingatkn bercerai cari ustazah……hik3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sayang says:

      nk tgk jgk klu dira leh dpt ustadz

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      jodoh kan ketentuan allah kalau tuhan antar uztazah kt ash kawin la ash ngan uztazah…..kalu tuhan antr freda kt ash ngan freda la ash kawin…itu pn lm tau jodoh ash ngan freda ke tk itu tuhan yg punya keje nak tentukn jodoh ash tu ngan sape…ash ngan freda tu setakat bergambr n gossip je belm tentu diorang jadi kawin! pandai2 je nak mengata

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. anie88 says:

    jabatan agame islam..sile amek perhatian…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Merpati Putih says:

    bang nara..sorry la klau nk tgur skit…
    better jgn mention nma dira…cam x best ja klau dia bca…
    dia orng dh xda pa..mmg la dia orng open minded…
    tp msti dia trsa bla kita mention nma dia…
    ++ di kaitkan ngan klakuan bkas suami yg x snonoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      hurmmm…masalahnya kalau x cakap ex-hubby dira, org kenal ke tak…?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Merpati Putih says:

        tu la kan…cam kita yg knl ni ok la…orng x knl cam na ek?
        :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Senah says:

        dah nampak sangat ke ash ni tak popular….setakat tompang nama ex bini wat apa beruk….eh…salah…bro! hahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • emasbelalang says:

          ash! wa rasa kan…si senah ni bukan la senah, tetapi dia adalah dira wahkahkahkah!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • manja says:

          gua caya lu belalang maybe she is dira …ape popular nya dira yg ash nak tompang? lagi popular freda…blm jadi artis si freda ni dah popular

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      kal;au ash prangai tak senonh pn dia lelaki, kira dlm rmh tangga ash ngan dira ni ash sorang je la yg salah? dira tk salah ape2 ke? ka;lau tk salah kenape kena cerai? dira tu lawa n cantek pe kenapa kena cerai? boleh trangkn sikit

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. am says:

    Ya ALLAH,bertaubatlah….apa punya gambar la…..sume pon nak berpeluk jekkk….erm…………pikir2kanlah…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Senah says:

      ash dah lama tak peluk pompuan le tu…lepas gian!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        kalau dia pelok pompan pn kau mana tau! tak ke gitu senah? takan ash nak panggil wartawan pulak yg dia pelok pompan…tkan ash nak buat sidang media pulak!! jangan buat andaian…mana kau tau ash tu gian nak pelok pompan? ada orang kasitau ka pa? hang ni jangan dok tudoh2 tuhan marah tau

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. AnneDeSilva says:

    penah jupe ash nie…
    nampak mcm pendiam orgnya..

    tp sgt suka dira..
    dia sorg yg lemah lembut…
    soft spoken la kan…
    suka sgt…

    betol kata readers kat atas tu patotnya kesian dekat ash and bersyukur kat dira sbb Allah bagi dia petunjuk dan jalan yg lbh baik..
    Moga2 jupe pengganti yg bakal bawa dia ke jalan yg lebih lurus.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wateve says:

      mase dorg dlm sehati berdansa , minat sgt dira tuh ouh . manis je muke dira tuh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      artis memang la nak kena cakap lemah lembut….kalau dia cakap tengkeng2 apa pulak kan….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ain says:

    lawa lagi dira dr pompuan neh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      ape guna lawa kalau kawin pandai mendua kan laki…biar kawin ngan pompan tak bergitu cantek asalkn seti dn taat pada suami tercinta

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. senduk kayu says:

    hensemnye ash ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Azreeny says:

    ni baru kapel amek gmbar peluk2…seksok bila kawen xde plak amek gmbar2 cmni letak kt fesbuk ke…twitter ke…time kapel je tunjuk kemesraan gila gyaban cmnih…kononnya nak tunjuk la cinta kasih dan sayang…niat tak menghalalkan cara kak…abang….adoyai…dunia…dunia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. miss_pinky says:

    xlawa pn.
    lawa lg dira.
    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. singgit says:

    cantik lagi dira.. =P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. MaLaIkAT says:

    dia nie related with LANA NORDIN ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. December says:

    Dira lg cantik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Fedzmy says:

    lawa lagi Dira…… apa-apa aje ler…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. cikgu la says:

    mula2 ingatkan fauziah latif.. he he he sorry… la knape nampak hidup macam bebas semacam je.. lebih macam ke barat..ingat2 le Allah.. nyawa yg di pinjamkan tu sekejap je..Allah akan ambil bila masa yg Dia suka….Ingat2 lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      tkan lah ash ngan freda tu tk ingat pada allah..,mentang2 rambot perang tak ingat allah ke? pompan yg pakai tudong je ingat pada allah gtu? pandai pandai kat mana awk blajo boleh tau?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. rina says:

    dira lagi terbaik la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Senah says:

      walaupun dira tak perfect, but dia ada akal utk pikir sebelum amik gambau tak bermaruah ni….! tak mcm orang diatas….ish ish ish….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emasbelalang says:

        kampung, kampung…….baru nampak gambar mcm ni dh riuh la lu minah kampung. belum lagi kapel ni pakai tube dgn boxer! kecoh la lu minah….gambar tak bercium pun…bukan gambar berdokong. relax la minah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        dira tu artis mesti la dia nak jaga maruah dia sebagai artis ….kalau dira tu bukan artis sama jugak lah dia akan bergambr macam freda n ash ! tak ke gitu senah? kalau freda artis pn dia tkan bergambr mcm tu dia pn ada maruah dia sndiri …eleh setakat bergambr gitu tak salah kan ! bukan di bergambr betenggek! tak ke gitu senah?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dyesebel says:

          ko ni minah ckp org pndai..mana ko tau klu dira bkn artis dia TGKP PIC MCM TU GAK?relax la.sume org ada pndpt masing2.x yah la nak counter argument.hmm dlm quran ada ckp:ppuan yg baik utk lelaki yg baik n vice versa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          salah ke kalau si minah jambu juga bagi pendapat? tak gitu minah? hahahaha!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          ha! ape dia doc? pompan baik untk lelaki baik! huh! ada pompan baik dpt laki jahanam ha simbah asid kt muka bini tu ape??? untok lelaki baik kau kate! bnyak pe pompan baik semua dpt laki mcm binatng tak tau diri….bini mengandong pn sanggup tendng huh…….!!!! laki cm gitu cmpk kan kt white tiger biar dia rasa huh!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dyesebel says:

          sy brckap brdasarkan bukti yg jelas dan nyata.refer kat quran surah an-nur-ayat 26..bukan sesiapa yg kata..tp Allah yg brkata.
          bg kes2 yg mcm tu..ianya ujian dr-Nya.sesungguhnya Dia Maha Mengetahui ats tiap2 sesuatu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      kalau belm tau hati nya jangan nk komen orang tu baik….,ape pompan clbing semua tak baik ke? jahat ke? o…..yg muka ayu tk make up lemah lembut pompan gitu baik eh???? kalau baik kenape kena cerai???? kate dira terbaik….jangan komen kalau tk tau ye…thank u…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jeritan batinku says:

        cerai berai bukan sbab muka lawa x lawa.mnurut ustazah dl alhidayah-punca cerai sbab manusia gagal menhandle hati dan jiwa mereka.sbab tu sapa2 ja nak kwen msti ngan niat ikhlas krn allah.bla igt allah insya allah allah akn mmbantu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          tiada siapa yang tau kalau freda tu ihklas dgn ash ye….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          tuhan je lah yg tau…..belalang…freda tu iklas ke tk ngan si ash tu ,kita hanya manusia biasa mana ada kuasa selain allah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          si batin ni uztaz ke uztazah?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      tapi tk sebaik minah jambu…..dh lah jambu baik yg penting hati mau jujor dn iklas dlm apa jua kerja yg kite buat……..terima khaseh ye he. . he…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Lady_kiki says:

    so disgusting..nk peluk sgt knon..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      jeles ka pa kiki ?? jangan lah gitu dong…!! jangan main jeles2 di sini….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. MuJE says:

    apesal tetibe ade pompuan setan tu? seram aku tengok…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      pompan setan? kau dh tengok ke pompan setan tu cmana muka dia? aku rasa kau pn setan jugak sebab nya setan je yg boleh tengok setan! manusia tak boleh……, jangan marah minah jambu ok minah jambu tak berslah…,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. xx says:

    MUKE DIE MACAM MARION

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. anna says:

    si perempuan tu yg lebih2 memeluk lelaki..gatai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      lu yg gatal anna! lu tk dapt ash lu jadi mngenyam!! freda yg pelok ash lu pulak yg gatal !! telan air liur je la lu……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. jengkol rangers says:

    Chantek lg akak Dira… owh, wa sgt minat pasangan ni dlm Sehati Brdansa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. ana says:

    dira lagi lawa+pandai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muhammad fadil says:

      Dira pndai berscandal masa ade laki

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Senah says:

        kau pandai2 cakap dia ada scndal….tiru comment orang lain ke….? dah tak de idea ke bang-ngang oikkkk?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        maybe memang betol kau komen tu fadil…ada laki ada skandal….yg heran nya semua orang kampong salah kn si ash ni ! konon nya tak cukp 1 bini la….ape je gua cau…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. liza says:

    hermmmm… bahagia nampak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Ryta says:

    Menggeletis jek aku nengok si Freda Noordin ni…asik nak berpeluk sokmo! Nikah cepat2 la weh…meluat pun ada….
    :-P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Miss Belut says:

    baju awek time kaler ungu tuh cm kat umah jer.. siap dgn baju2 yg dilipat2 lagi.. BTW, kalau takat concealer 10inci, bedak muka 10inci, lipstik 10 inci, mmg laaaa jerawat batu pun tersorok….

    peluk2 time xda apa2 hubungan… hisy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. nym says:

    kenapa ek.. sume gmbr2 artis ke ex husbnd ke wife ke.. mst begmbr mcm kat dlm clubbing?? pelikk?? tp tak pyh pelik.. coz mmg reliti hdp dorg bergelumang dgn hiburan.. ikut ko lah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. walid says:

    Dira lg manis..wajah kemelayuan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. tudung belit2 tp kancing bawah dagu...errr motif? says:

    boringggg~~~~~!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. zures says:

    yg lidah merah menyala kat sebelah tu hanto ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. sheila says:

    mcm laki bini daaa…masyaAllah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. ada aku kisah!!! says:

    geram lah tgk boy yg xcukup bini 1 nie…

    nk kne sunat balik kot…

    bru ilang gatal tue…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      kenapa pulak geram? tak salah pe! lelaki tetap lelaki….tak payah nk suroh sunat2 sikap lelaki sememng nya bergitu…..kalau tak tkan lh sampai budak sekolah pn kena rogol…..jangan marah ha…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. geli geleman says:

    pic no 4 tu mcm dlm rmh je? buat apa tu????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. alamak says:

    ash kene tukar nama la jdk ish ..^-^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. cilipadi says:

    pic 4…sah2 bersekedudukan…masyaallah..bawa2 bertaubat la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. budi says:

    Dira lagi cantik dr pompuan dlm gmbr ni…
    Takpe Dira ..anda akan dpt suami yg boleh bimbing anda ke jalan yg benar satu hari nnt..mudah2 mudahan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. nazarahmat says:

    kenapa aku nampak gambar yang ada raga baju tu abe tu punya salah parking???hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. ciku says:

    bila ditengok pic ni, sume gambar berpelok je..xde yang renggang pon.. haha…. ni macam stok suke2 jek….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. cik naa says:

    err…muker ader irs2 jntn kett..muhehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. katak kodok says:

    Sebarang bedal kot mamat ni lepas cerai dgn Dira. Entahapaapaentah pompuan dibuat galfren ni… sah sungguh terdesak nak melepas geram….ah…ah…
    Dira sikit punya cantik kau ceraikan…Ni melalut mencari entah pompuan ke dia kutip buat kekasih ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Senah says:

      tau tak pe dowwhhhhh….jantan buta je buat gitu!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      lu ingat ash tu asal boleh je nk pompan ha? lu salah tu ! entah apa2 apa? lu ingat freda tu ash kutip? lu ingat senang nk kutip pompan ha? pompan sundal pn lu susah nak kutip ! ini kan pulak si freda awek ash sorry la katak dasar katak kampong dudok kt bawah jamban

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. katak kodok says:

    besarlah boob dia…sure Ash nak ngap selalu tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abarage says:

      yela.si dira tu seekeping je.tu laki dia xpuas,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Puteri Sejinjang says:

        hamboiiii…cam tetau jer…jgn buat fitnah sudah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bibiq says:

          push up je lebey tuh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          kita kalau pakai coli mesti la nak kena push up! kalau tk gelebeh lah ke bawah pegi nya tk cantek kn kalau pakai baju ….minah jambu kalau pakai coli pn minah jambu mesti nk push up! nampak bentok menarek lagi seksi he he…tk mcm si bibiq tk tau pakai coli…..apa gak nya perasaan dia tu eh?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. zorro says:

    macam HARAM!!!!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Ulat Sutera says:

    cam linda onn je muke pmpn tu…ade la skit..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. sengal says:

    awat cam nyah jer?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Ulat Sutera says:

    tang bju purple tu..x mekap..hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Breakeven says:

    hummm….Dia nampak cam baik..~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • manja says:

      memang semua orang nampk mcm baik tapi hati tuhan aje yg maha tahu…kalau aku pakai tudong pn orang akan seratus peratus ckap aku baik tapi sebalek bertudong tu ada benda2 yg tersembunyi di balek tudong! jngan ingat pompan rambut perang yg tak bertudong tu di sangka pompan tak baik ok! pompan jahat! sebalek nya pompan yg rembt perng tu hati nya paling mulia jangan tk caya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        gua caya lu minah…dalam banyak2 makhluk kat sini gua rasa lu la manusia. jgn marah, belalang juga tak salah …

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          betol tu belalang kita dua2 tk salah…semoga allah melindungi kite berdua…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. kak Timah says:

    igtkan dpt yg lebih cantik drp Dira..hempeh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      yg lu ni timah tak tau apa2 hampeh hampeh ingat ni hampeh kelapa ka pa ha….jngan2 lu yg hampeh !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. lily says:

    menari2 syaitan di atas kepala kedua2 hamba Allah ini…

    Al Quran (17) Al Israa’ : Ayat 32

    Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk. (QS. 25:32)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      macam kau nampak je setan2 menari..manusia manusia , boleh ajr mcmana nk tengok setan menari?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. akudcni says:

    seksi teramat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. mi hailam says:

    cam queen control je pompuan ni aku tgk.. ash cam jadik pak turut je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Laz says:

    aiii..xkawen lagi dh amik gambo berpeluk sakan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. blur says:

    pompuan ni x lawa pon kalo x mekap….biasa jer….. lawa lagi dira zahar tu…..hmmm……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. lia says:

    hahaha ash2, kan ternyata dira lg cantek n muka keibuan..terpancar seri dira. Knp ppuan ni ko pilih? Hah? Sbb rmbut blonde halamak wey ak pun klau blonde trillion lawa dari die..sekali tgk cntek 2 kali cm maknyah dh!!! Hahaha, muhasabah diri pk blik ok!! Ppuan msm ni leh wat stok geli2 je mcm others say, n 200% x layak dibuat bini ok!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muhammad fadil says:

      Lawa tk penting, yg penting hati mau baeeekkkkk beb…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      oi lia apa stok geli2 ni?salah ke si ash pileh nya freda yg rambot blonde ni ha ! kau ingat freda tu nyah ke? jangan2 lu yg nyah pondan gila tk tau diri tk? kesian gua tngok lu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. wateve says:

    fulapakk . tak cun nye minah nie .
    cun agy dira tuh , deducated agy .
    adess .
    over kot minah nie , dye yg lebih lebih pelok ash tuh .
    pelok ketat ketat tuh , angin nk lalu pon tak de ruang .
    weyh minah , terdesak sgt ke nak jantan ensem .
    muke cm bapok siot .
    mekap je lebih .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      suka hati ash la nk pompan yg mcmana …dia nk bapok ke pondan ke mk nyah ke janda ke ank dara ke mk dara ke dia punya suka la asal kn tk menduakn laki …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. meoww says:

    cube tgk sluar ash kt pict yg kain berlipat2 tuh! hehehheeehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. anabobo says:

    da lama kot picture ni. tapi muka mkwe dia cm bapok. hahahaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. Orang Tua says:

    bile aku tengok je gambar ni tak heran pun dira dgn ash tu bercerai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. vamp says:

    bagus la, wanita baik untuk lelaki yang baik, dan sebaliknya, seperti gambar diatas…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      apa lu ingat pasangan yg kt atas tu pasangan yg tk baik gitu? sapa ajar kau ha !!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        sapa ajr lu ha vamp???? pandai2 je lu nk komen….lain kali kalau lu tk tau komen jangan komen bodoh cm gini …..stupid baffalo bodoh macm lembu !!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. Darling says:

    Aku rasa korang tak tau life Ash yang sebenar.. Aku yang duduk brunei pun tau life dia kat sini.. Ash tu kan dah belajar agama dengan group dari Al mawlid dia tu.. aku rasa dia ke club pun mungkin suka2 kot ataupun layan tetamu mat salleh dia cos setahu aku ash ni sibuk cari duit jer. Kalau pompuan ni yang dia pilih yang korang nak bising konon tak cantik. Dira tu cantik ke perlakuannya. Ada jantan lain senyap2 masa sah bini Ash.. Janganlah tertipu dgn muka dira kaki hipokrit tu.. Gambar no 4 tu bukan kat rumah family ash ke? cos aku pernah beraya rumah family ash, ingat dia ada rumah, belakang xde pulak..dari brunei ni datang, hehehe!! xpe not ur fault.. Ash, biarkan diorang nak cakap apa, diorang ni semua tak tau mungkin u nak didik girlfriend baru u tu jadi lebih baik, diakan melayu singapore, mesti banyak ash nak ajar tu sampai masuk kelas agama.. Always support u from Brunei!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muhammad fadil says:

      betol ape darling ckp tu. Aku ade dgr citer ash dgn gal singapore. yg ni la kot. singaporean gal mmg sporting, gal kat malaysia ni yg x sporting. nk mengutuk x cermin diri. Perempuan malaysia patut menunjuk contoh yg lebih baik. ni tidak, menuduh dan menilai org sesuka hati. Islam x galak kn kita menfitnah, mengutuk atau beri andaian sesuka hati. Mana ada melayu malaysia sekarang ni? memalukan melayu islam malaysia je..Biar Allah yg tentu kan……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Erin says:

        my cousin girl melayu Singapore gak,siap pnh blajar kt australia lg, tp xde lah open sampai cm 2.. peluk la.. apa 2.. liberal sambil jatuhkan maruah.. i pun bkn baik cuma better diam bile ckp bab agama.. If betul Ash 2 baik n betul agamanya., dia sure la x pijak club.. fikir sendiri pun tw club 2 tmpt mcm mana.. nak cari duit tp halal ke? kn elok dia ajak mat salleh 2 ke tmpt lain selain pub.. Btw, I hope band Ash muncul semula.. miss korg..
        lately I makin suka dgn bakat Dira.. Keep up the good work Dira..
        ..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. […] merupakan salah seorang peserta Sehati Berdansa musim ke 3. Betullah kata orang-orang tua, […] Beautiful Nara Tagged with: baru • Bekas • dengan • Dira • Freda • GAMBARAsh […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. Abang Jali says:

    Biarlah dia nak kuar ngan orang gaji, ustazah ke, apa ke. yang bercakap tu terutamanya merpati putih. kau orang semua ni cantik ke?? ke nan adooo! Mungkin ash cari yang biasa pasal dah malas keluar ngan x wife secantik dira yang perangai nan ado kot. Ash lebih tahu, kan dia yang kahwin dgn dira, aku sbg lelaki faham benar la dengan org macam ni. Mesti stok dah frust dgn bini cantek, jadi pelakon lupa diri. Mcm rozita che wan la ni… Choiiiiiii!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. Kopi O sedap says:

    Setuju dengan Darling. Aku dah dengar lagu yg Ash terbitkan untuk album agama Amer Ruffedge and geng2 al mawlid dia. Sedap giler!!!!! Seluruh Mahabbah & Maha Suci Allah. Rileks bro ash, biarlah orang seni ni selalu dipandang hina pasal anjing2 ni semua tak kenal ko lagi brotha termasuk la aku! tapi aku tengok ko ok dan tak pelik. Pasal kalo ko ada gf bagus la pasal dira yang aku pernah kantoi lepak ngan balak dia kat the curve lebih awal dari berita hang ni kot.. KEpada pengkritik, Dira sundal la sbb tu ash ada gf baru. 98% yakin!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sufian Wahab says:

      Bkn ko je nmpk, aku byk kali nmpk dira dgn CRAIG FONG. Mcm sundal je aku tgk lps jd artis ni x sedar diri. dpn org je lembut! Dira isteri yg derhaka n kurang ajar. Org yg pandai hipokrit la blh jadi pelakon. Tahniah ash!! Terbaaaaeeeekkkkk….!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        eh ye ke sufian? kenape minah jambu tak tau ar? dira isteri durhaka ! siap kau dira kau jawb ngan itu semua!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bradopitt says:

      SETUJU!!!! mmg dira da menyudal seblm cerai. tp xde org tawu kn…..? mudah-mudahan anak dia yg bernama anggun tu x ikut jejak mak dia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Gayah says:

        ash ni upah kau ke nak backup dia? kau dgn ash pun sama SUNDAL! dira tu nak sundal lantak dia lah….dia bukan bini org lagi…btw, craig fong tu apa kurangnya…lagi bagus dari ash ni tak…walaupun org cina, kita kan 1 Malaysia…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          ape sundal2 ni ar…ar…ar! ash ada dosa ngan kau ke gayah sampai kau panggil dua2 sundal? kalau dira dapt boyfrnd lagi bagos baik hati tak jahat ha shukur alhmdulillah …tu nama nye ! bukan maki orang sundal!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          sekarang ash dgn freda tu lantak dia la, dua2 takde laki bini. apa orang mau kesah? apa bagus nye craig? dgn pondan pn dia on! hahahaha!! katak bawah tempurung tak tau kaaa??? ha! biar la ash dgn freda tu, sama bangsa..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        jangan sebot ank dia pitt oi…tolong eh ank dia tak bersalah ….jangan masokan ank dia dlm komen gini mcm tolong eh…trima kaceh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mysoul says:

      ash ada gf pn selpas bcerai rsenye. sblm ni tgk dia single je

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. xx says:

    sorry to say..tapi dira dulu pnh kapel dgn adam..adam tu model..time tu dira tak jd pelakon lagi..dira still 18/19 tahun…kuar kat remaja…peluk2 jugak….dira pon 2 kali 5 lahh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. Sofea says:

    Suka komen abg Ash kat facebook bila ada fan report isu nie. Salute abg ash x melatah!!

    SYAZWANI JAAFAR: abg ash,sila layari beatifulnara.com,de cite psl abg ash…kesian abg ash…
    2 hours ago · LikeUnlike · Comment · See Friendship

    Tengku Shafiz Rullah: Biarkan mereka berkata – kata dan buta dengan dunia mereka sendiri. Mereka tak kenal saya. Dulu pun orang2 kafir panggil rasul kita ahli sihir kerana mukjizat mereka. Janganlah kita menjadi sahabat kepada dajjal kecil ini kerana mereka merompak gambar dari akaun fb, siap letak website mereka dkt gambar tu dan mempublisitikan gambar dengan bertujuan mengalakkan fitnah dan mengaibkan individu tertentu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Laz says:

      tapi bukan ke kalo dh letak kt fb mmg la untuk tontonan umum?
      xde isu rompak2 gambo segala
      kalo xmo kena rompak gambo xpayah letak kt fb, simpan diam2 sudey

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mira says:

      cakap boleh la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      ehh….gambau dgn comment lu tak sama lah….gambau bukan main mcm setan lagi….!!!! ustaz mana yg wakilkan comment lu nu? apa da…..kalau dah jadi public figure tu, tak payah le nak tayang2 gambau mcm ni….nak jeles kan org lain ke yg kau ni ada awek “hebat” mcm ni….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        aku tengok awek ash tak hebat lah…biasa je.. kau orang yg kate dia hebat…jeles ka pa?? ha ha ha…..rupa2 nya bnyak orang jeles kt kau ash.. hai macm gini la donia artis becerai je heboh 1 mlysia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        aku rasa dia tak jeles kan sapa2. ni gambar di curi. bodoh tak habis. kalau tayang, ash da panggil wartawan dah…….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      baik nya……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. anabobo says:

    agama terlebih sgt la ye sampai kan jejak tempat maksiat ? mcm la xde tmpt lain nk pergi. da terang terang tempat tu haram org islam pergi. aduyaii.. nk didik pon.. aq tgk cm 2×5 gak.peluk sana.peluk sini. klu nk backup ponn.. bckip la btl2 sket ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      eleh lu tu bagos sangat la anabodoh! clbing tempt maksiat? macm bagos ja lu ha…tengok orang lah kalau nk kasi komen dasr kampong tk tau diri ha gini la jadi nya ! tu la mak suroh gi ngaji lu gi dating kt bawah pokok lalang…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. leen says:

    bukan ke dorg gado b4 cerai sebab dira ada kekasih gelap ngn si pelakon tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Sufian Wahab says:

      yes, CRAIG FONG. Sblm dgn CRAIG pn ade jgk ….jeng! jeng! jeng! setau aku ash x pnh ade gal, ni la bru nmpk.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bradopitt says:

      Dira dh scandal dgn banyak…yg mn satu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • emasbelalang says:

      senah kampung…ooo….senah kampung. baca komen “leen’ pulak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Gayah says:

        dah baca dah…asal…kau hengat aku terpesona sangat lah….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          pasal kau tak terpesona lah kau jadi merapu…merapu tak pa. jgn jadi penyapu sudah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. cutemute says:

    ha ah lee penah dgr gosip yg dorg cerai sebab si dira ada org lain kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Os says:

    Nampak sgt ler yang dira korang syangi yang muka kemelayuan, sopan santun, lemah lembut. Choii! adalah sundal semata.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • so what? says:

      emmm…sapa sokong OS YANG BERHATI KERING ni???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bradopitt says:

        hahaha!!! ado yang bolum dongar dira maki laie……masyaallah!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Gayah says:

          maki2 tu biasa le…alien ke apa mangkuk tandas sorang ni!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          maki2 tu biasa lu kata gayah yang menyamar jadi senah….patut la lu sanjung dira, sama kepala rupanya….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          eh kate dira tu lemah lmbut orang nya kok pandai maki hamun..dh sah ash kena maki terok2 ngan dira smpai ash tak leh tahan tros kasi cerai !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        gua sokong os ! hati dia tk kering hati dia jujor dn iklas semoga tuhan memberikn dia kesehatan yg baik rezeki yg melimpah luah…..”

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bradopitt says:

      Dira sundal dlm gelap…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      mak kau yg sundal !!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        mak sape yg sundal ni? mak dira ke yg kau maksud kan? tak baik kau komen gtu….kalau marah pn jngan la mak orang kau komen sundal dosa tau! tuhan marah….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          kan gua da kata dia si gayah ni satu kepala dgn dira. kalau dah satu kepala tu faham2 je la …sama2 kurang ajar tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          eh……salah tu belalang diaorang ni bukan kurang ajar….tapi dioarang ni belajar terlampau pandai !! bab tu diorang dh jadi bodoh!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fyynnnie says:

          korang ni pun….nak buruk2 kan orang….tak payah le sampai nak menyundalkan pulak! lantak le si gayah nak backup dira ke, dua ekor tu ke, itu hak dia…btw, minah jambu + belalang ni ha, kau nak kutuk org tu berpada-pada lah…jangan over budget pulak nooo…!!!! yang penting, aku hidup selesa tengok gerak geri hidup org lain….buh bye yaa……..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. inspiranha says:

    hmmm….takdelah lawa pun..mekap tebal je lebih…tanggal makeup muka biasa je….mostly gambo2 ni nampak pompuan ni yg terlebih gedik…nak buat camne kan….belum kawin bukan main bangga tayang2 aksi manja, jangan dah kawin nnti sibuk nak bercerai pilak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. Os says:

    Biarlah Ash bahagia dengan gf barunya. Anak dia Anggun tu pun kan dia tak dapat jumpa..%%$# Dia kesunyian nak teman kot. Janji gf baru dia bukan hipokrit. Buat apa pakai tudung tapi mengedik pandai blowjob dan kuat mengumpat. hakz!! steady ASHHHH!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • badrul hayat says:

      betul ke yg pakai tudung pandai blowjob???? nk cari yg pakai tudung la klo mcm tu!!! huhuhu….!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mysoul says:

      Tu la Ash, dlu knp didik isteri jadi artis……? gua harap yg ni terbaek. gua cayak ash x kn nk kapel dgn perempuan jahat. dorg sebok dok ngutok, gua tgk xde la cacat awek baru ni. buat ape klo lawa tp sombong, riak n ape ade pd kecantikan? akn di mamah bumi juga. All the best to you all…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. cipan says:

    hmpir smua gmbr bpeluk sakan…oh duniaaa…;(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. musliha says:

    syok aih laki tu ada org dok serondoi tek dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Skeleton says:

    peliknyer baju freda tu yg same jea kebanyakan. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      baju bundle….biasa le tu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        hai smpai baju pn korang nak komen??? ingat ape? orang yg berduit tu tak pakai baju bundle? tolong sikit eh…pasal diaorang berduit jadi korang tak komen ape2 la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. fcukk says:

    bodoh…. jadi jer lah pelacur kan lagi bagus….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      haha….income pun banyak!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        waaahhh!! gayah ni experience la. dia tau jadi pelacur dapat hasil banyak. ternyata pergaulannya tidak lah bagus ye….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        belajar tentang pelacur rupanya si gayah ni….ish! ish! ish!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          lu ni pn satu belalang kalau si gayah tu nk jadi pelacur lantak dia lah….dh dia tu dh ada experience tk payah nak ambek kursus lagi…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      lu gi clbing fcukk kalau lu nampak pompan ala ala freda ni lu suroh la dia jadi pelacor ….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      lu suroh la kakak lu ka adek ka jadi pelacur ! kenapa lu nk suroh si freda ni pulak??? atau lu sendiri…..kalau lu jantan ha senanang lu jadi jantan kaberet …ha mari kita lihat sapa yg kena he he he

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. bradopitt says:

    CONGRAT ASSSSHHHHH!!! kerana da jmpe pengganti. Semoga bahagia hgga akhir hayat. Semoga jd suami yg baik dan mendidik isteri. Biar sblm nikah, jgn enjoy atau curang selepas nikah. Aku harap si Freda ni setia dgn ko. Yang ajak gi club tu pn aku rase si Ash. Sbb ape aku tawu si Freda ni dari Singapore, mesti Ash yg ajak jln. Kesian u all kene fitnah. Aku doa kan agar ko x dpt isteri yg bermuka2 dan curang lg. Si Dira da glamour smp lupe diri. Dira lg kg sblm jd artis. Aku rase klo si Freda ni jd artis pn confirm MELETOOOOPPPP!!!!! Sabar ye Ash & Freda, nnt aku recomment si Freda ni dgn Yusoff Haslam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bob says:

      poyonye ko ni.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Os says:

        lu lagi poyo kot bob

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Gayah says:

          wahhh….dok ngata orang lupa diri….kau tu komen pun sampai lupa diri jugak ngok!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          biasa la…manusia selalu nampak diri orang, tak nampak diri sendiri tu pasal jahanam!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          lu tu belalang jngan nk stress sebabkn si gayah ni relek n tenangkn fikiran…..lu jangan layan orang sakit nanti lu pn ikot sakit macm si gayah n senah ….diorang ni banyak makan sop lidah gak nya……..” jangan marah ya minah jambu tak bersalah…….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. yana says:

    gambar ke-5:
    nape lidah kat pmpn blkg diorg tu merah n pnjg giler?
    takut mak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sipot sedut says:

      betul 2..ngeri nokk!!!hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        betol2 pompan yg lidah merah tu dia nak jadi pontanak tapi tak jadi…kalau dia jadi pntiank pn takde orang takot! kena rogol lagi ada…jngan pandai2 nak tunjok lidah …gigi gosok ke tak tu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. bradopitt says:

    Aku confuse la dgn org yg kata dira ade kekasih gelap dgn dia tu? sape dia tu? setahu aku da mcm2 jantan jd scandal dira. yg mn satu ye kekasih gelap dia?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      jantan mana ekk…? kau ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        gayah bukan saja suka menyamar, malah pelupa rupanya….jangan sampai jadi nyanyok ye gayah senah minah kampung….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. belalang emas says:

    Freda ni macam aku penah nampak la…tak silap aku anak perniaga besar di asia dan eropah. Mungkin ash memang taste anak-anak orang kaya kot….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mira says:

      pandai kau buat cite….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • emasbelalang says:

        fitnah? aku rase yg benar kat sini aku je kot…yg lain semua fitnah wahkahkahkah!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Gayah says:

          entah2 si emas belalang ni pernah ada hati kat freda ni tak ….tapi melepas!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          eh? apa lu merepek? adakah syaitan yang menari2 diatas kepala tu adalah lu gayah senah. jadi…orang2 yang komen mengutuk kat sini semua ada hati sama ash eh?? ooo…patut laaaa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • belalang emas says:

          eh? apa lu merepek? adakah syaitan yang menari2 diatas kepala tu adalah lu gayah senah. jadi…orang2 yang komen mengutuk kat sini semua ada hati sama ash eh?? patut laaaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. suhaila says:

    Freda ni janda anak 3 but WOOOWWWWW!!!!! still solid! MAK JELEEEEESSSSS!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. macho man says:

    hadoooiii…..si ash ni awek dtg dr singapore bwk la g tmpat lain. kesian awek tu kene kutok2 fitnah x tentu psl. org2 ni plak molot mcm haram! x tau ape2 tp pandai mengata x tentu psl. npe mengutuk si awek tu je? si ash ni xde yg nk kutok? klo ash baik, npe bwk awek dia g tmpat mcm tu? manusia plak, klo org tu gi masjid, xde spe nk pandang, g tmpt mcm ni jd kecoh la pulaaakkk…ish! ish! ish! aku gi hardrock nmpk awek pakai tudong dgr lagu goyang2 kepala tu pehal pulak? klo da bertutop kepala tu tempatnye kt masjid, bukan hardrock. sungguh memalukn. welcome to malaysia freda. mcm ni la org2 malaysia klo freda nk tau. dorg biasa dok kg, jd klo nmpk gmbr2 mcm ni dorg jd pelik. yang bertutup kepala tu pun bukan main hebat lagi mengutuk org. org2 ni smua x sedar yg ALLAH tu akan memberi ujian kepada setiap umat2nya…dan kita x tau ape pula ujian yg Allah beri kepada mereka tanpa mereka sedari. siapa yg mengata org, dia akn dpt ujian yg lebih terok lg. kpd ash dan freda aku doa kan yg terbaek dan bina rumahtangga yang bahagia hgga ke anak cucu. aku harap awek yg ni setia, pandai jaga hati, pandai jaga anak, ikhlas tu penting dan membahagia kn hang…..aku tgk hang pn da tk stress, klo hang hepi dgn yg ni, cepat2 la bernikah, amin……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fuck U says:

      betul tu macho man..yg pakai tudung pastu baju sendat seluar sendat tu ramai sangat masuk pub…hardrock kafe…n golongan ni pun suka kutuk org tp x sedar diri…hahahahah….x dpt pahala kutuk org…dpt dosa ade la…hahahha..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fadila says:

        btl sesgt tu…agknye org2 ni tutup je kepala tp bkn islam maybe…or x blaja agama. sbb tu jd camtu.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          betol tu fadila pompan yg tutop kepala ni tutop rambot tk kasi orang tengok tapi pakai selua ketat baju ketat nampak tejojol pulak tu eeeeeminah jambu tngok pn takot…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mira says:

        kau pon dapat dosa jugak bela orang yg bersalah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. rocky says:

    yang bertutup dpt dosa, ruginye! yg terbukak plak nnt dpt pahala sbb org sebok mengata hal dia hahahahaha!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. sentubung says:

    Ape lah nak jadi orang2 ni ye sebok jaga tepi kain orang, klu blh smpai dlm seluar dlm pun drg nak tau. bg wa, ash ke, dira ke, freda ke, dorang punye psl. asl x nyusah kn org.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. syasya says:

    tak cantiknye awek baru dia… lawa lg dira… dah rabun ke ape agaknya mata lelaki ni??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Worlddd says:

      buat sudahh maaa….! tengok mata pun mcm %$&@ je…hohooh :D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      mate ash tk rabon ! yg rabon tu mata kau! kau asek tengok setan je ……se2kali tengok manusia kau macm heran la pulak…….tu la kau tk penah tengok manusia gak nya…..mari kita lihat sapa yg kenak……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. mysoul says:

    tu la ash….dlu didik si isteri smpai jadi artis. hrp yg ni x memeningkn kepala ash. org dok sebok mengutok, gua tgk xde cacat pn awek baru ni. buat ape kalau cantek tp sombong, riak dan ape ade pd kecantikan? akn dimamah bumi juga…..ALL THE BEST TO Y’ALL!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. mysoul says:

    Semoga anggun x ikot jejak dira……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. mizz wani says:

    zahiril azim pun penah jadi skandal dira kan…sampai kecoh kat abp2009,ash nak belasah zahiril kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • emasbelalang says:

      senah kampung tu tak pecaya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Gayah says:

        ash tu mcm suka buat tindakan melulu…nak belasah org je….dia tau ke apa sebenar yg berlaku…btw, dira dah explain dah kan pasal dia dgn zahiril…ash tu tak paham2….mak bapak tak hantar gi sekolah le tuh…..!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. aida says:

    sengal..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. bakawali girls says:

    semoga dira dapat lagi baik dari ash…..

    semoga ash dapat lagi baik dari dira….

    so to dira & ash cari lah pasangan kalian kali nie lagi baik dari pasangan anda yg lepas…..cari lah yg berpeganag teguh pada jalan yg benar……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. shiro says:

    publisiti murahan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. ego789 says:

    msti namenye paridah tu..name glemer freda…blah laa luuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      paridah…hahaha…idea yg sungguh memberangsangkan seyhhh! org sekarang ni mcm2 nickname nya!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      semua orang ada hak nk letak nama glemer macm jugak artis diaorang pn ada nama glemer diorang sndiri

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        lagi pn si ash dh bercerai pn …….kalau ash pileh pompan muka macm penyapu burok pn apa yg u all leh buat tepaksa u all telan air liur je lah…ha ha ha ketawa lagi..ha ha ha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. gadistegar says:

    cntik lagi diraaaaa………….yg ni harap kan make up n seksi jer..rupa xcntik pun….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. gadistegar says:

    nampak tua puan ada………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Yaniezz says:

      tua? dah nak mati kottzzz…hahahah :D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • belalang emas says:

      memang berumur dari dira pun. yang muda2 pun kawen sekejap cerai apa hal?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        eleh….banyak lah jantan skarang kawin ngan pompan dh berumor tk heran lah!!! tua2 nya si freda tu tk smpai 45 lagi….., bis kawin ngan pompan muda bini tu asek nk mengatal je…mentang2 muda.., tngok mcm minah jambu walau pn muda n belm kawin tapi minah jambu tk gatal….minah jambu mengaku minah jambu tak bertudong tapi tetap ayu dn menawan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. ali says:

    freida pinto lg comel..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. kabur.. says:

    aku xle nak komen~~ haram xnampak ape2 pon…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. lililololala says:

    Pic No. 4 tu mcm ade smethin’ hidden.. uikkss! paru pas ke or baru nk ON?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Os says:

      bodoh la ko, tak baca komen darling ke? pala hotak fikir nak main je lililololala. ko tu baru lepas ON ke baru nak ON lepas komen. Hakz!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. mimi says:

    dira is much better. aritu jumpe dira kt hard rock hotel. she’s cute without make up.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. Dealova says:

    don’t judge the book by it’s cover! if you’re saying that this women is beautiful than Dira so be it! no one care! Even ash don’t. you guys are acting as if you know who is she better than Ash. do you? i don’t think so…so just cut the crap.. do your own thing let them do what they want! stupid bufflo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. awet muda says:

    u all ni tak hbs2 nk mengutok freda n ash biar la ash ngan dunia dia lagi pn ash dah becerai ape lagi yg korang nak? freda cantek ke burok ke dia mahlok allah jugak…..apa orang2 yg mengutok ni bukan mahlok allah ke? leh jadi u all semua yg kaki kutok ni mahlok asing dari dunia lain tk? mngkin jugak yg mngutok ni bukan beragama islam kot….tak boleh di salahkn jugak……..” ko sabor jo ash jngan peduli apa yg mahlok asing dh kutok ko….hidup ash! hidup freda!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Gayah says:

      ehhh….kita hidup bukan demi Allah ke? yang kau sesat dok hidup ash hidup freda ni pahal? adoyai….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        kalau lu hidup demi allah sangat, lu pun tak patut ada kat sini…pegi bukak qur’an dan baca! bufflow blow!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. awet muda says:

    takda pompan yg cantek tanpa make up kate nama nya pompan mesti la make ..sedangkn pompan yg cantek pn pakai make gak….seburok2nya freda aku dengor dia dah ada tiga anak dn freda tu jando tapi maseh ok jo, gambo2 ash ngan gal dia takda cacat ape pn…..wahai orng2 yg kaki kutok sedar la diri tu jangan lah banyakan dosa dngan mengutok…..tapi kalau nak kutok kutok lah tambahkan dosa hang lagi no……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu says:

      betol tu awet muda guo caya lu takda lawa nya pompan kalau tak tampal muka ngan make up! ratu dunia pn make up ! minah jambu ni walau pn dh jambu ayu make jugak nk tambahkn seri lagi…tak mcm orang2 yg suka kutok dn buat dosa ni diorang tak jambu dn tak cantek thats why diorang ni jeles dngan kejambuan orang lain…”

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. OrkedNr says:

    betol tu awet muda aku sokong ngan pendapt anda yg bagus ni; dira tu memang cantek tapi freda tu mahlok tuhan yg paling seksi jangan jeles…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Yaniezz says:

      tak de sapa yg jeles…nak pandang pun berat je muka nak menoleh….!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        dah toleh ke belum? berat nak menoleh tapi komen?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu says:

          lu jangan salah paham belalang dia berat nak toleh takot nanti kena penyepak power ngan freda n ash…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. RiRi says:

    biar lah dia…janji dia bahagia pe yg dia ada sudah…dosa pahala bkn kita yg tentu kan….yg penting perbetulkan hal diri sndiri dulu….

    **ingat kan kisah pelacur pnh diberi keampunan kerana memberi mkn kpd seekor anjing….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. lyana says:

    serius xcntk gurl 2!!!
    mcm org zaman batu!!
    dira lg cun!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lovemetender says:

      untuk perempuan dh beranak 3 klo mcm ni solid lg kira cun! zaman skg aku tgk blm kawen dh mcm ank 4!! klo org tk kate dia ank 3, memang tkde org tau. klo ash or freda terbaca komen aku ni tlg share tip wkwkwkwk!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Yaniezz says:

      hahaha…tau tak pe…!!! muka tak boleh blah langsung!!! dira jangan kata cun, meletop dunia baiii!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu says:

        meletop dunia? meletop macmana tu leh trangkan? dira cun? mana cun dira ngan erra fazira? dlm dunia ni banyak yg cantek2 minah jambu pn cantek ayu lagi….jangan marrah….jangan cuba beza2kan orang allah tu maha adil dn maha mengetahui dn maha berkuasa, tapi i leh teka awk ni tak cantek kn?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • belalang emas says:

        aku ingat dira tu lu kasi dgn negro, negro pun tak nak. sekeping kertas gua tengok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. yangshomey says:

    Tahniah assshhhh dapat fredaaaaa!!! akan dtg 4 la ank lu ash! hahahaha!!!! semoga ko jd suami dan bapa yg baik. sethn aku tunggu si freda ni tak dapat2!!! cemburu jgk aku tgk. tp walau ape pn, all the best to both of u!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. lovemetender says:

    Freda anak 3??? apakah rahsia mu mengekalkan langsing? nk mintak tip la huhuhu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. kucing siam says:

    ape kate freda tggalkan ash, kawen dgn aku. bahagia hendaknye…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. babyryu says:

    awek dia hitam lah beb..cantik lg dira..lgpun dira tu educated..anak load..awek dia ni cam bohhhcia je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. Senah says:

    dira bernasib baik sebab diceraikan…itulah kata orang ada hikmah disebalik kejadian…..kau ash….suka hati lu mau buat apa….! aku tak kesah….!!!!

    Like or Dislike: