Written by AbangNara | December 20th, 2010

gambar ash dan kekasih baru

Jelas terpancar kebahagiaan dan kegembiran dari wajah Ash, bekas suami Dira Abu Zahar dalam gambar-gambar bersama kekasih barunya, Freda Noordin. Gambar-gambar ini telah dihantar oleh salah seorang pembaca BeautifulNara. Ash dan Dira telah bercerai pada 8 April 2010 dulu dan mereka juga merupakan salah seorang peserta Sehati Berdansa musim ke 3.

Betullah kata orang-orang tua, cara terbaik nak ubat hati yang luka akibat perpisahan ialah dengan mencari pengganti yang lama secepat mungkin. Tahniah kami ucapkan kepada Ash sebab sudah berjumpa dengan buah hati baru. Kami doakan agar Dira pulak lepas ini cepat-cepat jumpa pakwe baru.

Lagi gambar Ash, bekas suami Dira Abu Zahar dengan kekasih baru, Freda Noordin dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Sila jangan jeles dengan kemesraan mereka berdua.

P.S: Tengok gambar pernikahan SM Nasarudin dan Marion Caunter di sini.

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

gambar ash dan kekasih baru

535 responses to (GAMBAR)Ash, Bekas Suami Dira Abu Zahar Dengan Kekasih Baru, Freda Noordin

  1. donut_cute says:

    peluk bang jangan tak peluk…. peluk erat2

    0
    0
    • ann says:

      freeda nordin tu sapa? glamer ke? btw..x suke..gedik!

      0
      0
    • gilo says:

      mcm minah e*don…keh keh..

      0
      0
      • cewek murahan..gitu..

        0
        0
        • Puteri Sejinjang says:

          gilo and belacan…

          mcm2 hal jer kat dunia ni…

          0
          0
        • muhammad fadil says:

          Gedik or murahan ke? wa tgk dia pelok ash je. yg di papar kn smua gmbr yg pelok, gmbr yg x pelok npe x letak pat sni? wa support lu Ash!! Walaupn x kenal siapa Freda ni kn, tp aku ttp respect your decision! x perlu terkenal asal kn menghormati antara satu sama yg lain.

          0
          0
        • minah jambu says:

          biasa lah orang yg busok hati je yg curi gambrni letak kt sini …..yg dia curi semua gambr freda pelok ash! kenapa tk curi gambr ash pelok freda ! sengaja kan nak busok2kan freda! konon2 freda la yg gatal mengenyam! sebetol nya yg gatal mengenyam tu orang yg curi gambr ni lah nak mintak di garok!

          0
          0
      • pisau cukur says:

        oohh ni lah bakal penganti si dira tu ya…jauh sungguh bak langit gan bumi ja…elok lagi dira tu haa banding gan si freda fredo ni….tak malu ka ha hang ja dok dakap si jantan tu tp jantan tu buat rileks ja….takkan lah hang sanggap sampai tahap macam ni punya dak dakap jantan….baik hang balik tengok muka hang dalam cermin tu,ada ke tak rasa malu dan maruah dalam diri hang bila hang dok dakap sana sini dengan jantan ni…rimas ooii rimasss….aaiiihhhh…

        0
        0
        • minah jambu says:

          freda pelok 1 jantan je pe ash je yg dia pelok mana ada jantan lain? yg sebelah tu maybe kawan dia la, kenapa jeles? kau tak dapt pelok ash?

          0
          0
        • peugeotcyg says:

          alah!same je 2 eko tu…bagus le…klau same2 menggedik!xrugi pn dira tu cerai ngan laki camtu…ade hikmah..ke c ash tu bt stok geli2 je…

          0
          0
        • minah jambu says:

          dlm banyak2 manusia yg dok pelok2 ngan mateair lu tak nakpk ke? lu cuma nampak ash n freda je? lu ada mata 1 je ke? or lu memang sakit hati tngok kebahgian orang lain?? sampai lu rimas ! lu sakit ka pa ?? seblom lu suroh orang lain cermin diri… lu kena lah cermin diri lu yg burok dn busok tu !!!!!

          0
          0
      • minah jambu says:

        kalau minah endon pn kenape? dia bukan manusia? bukan orang?

        0
        0
    • misskenyalang says:

      apasal aku tengok pompuan tu cm over jerk? x malu betul. dah sah2 islam. SUNGGUH MEMALUKAN

      0
      0
      • ann says:

        tu namanyer GEDIK..cam org x penah bergambar n berlaki!!

        0
        0
      • kucing comel says:

        gedik cam pondan.

        0
        0
      • minah jambu says:

        ape yg over? biasa lah kate i luv u…u luv me….semua pasangan macm tu pe…tak tau lah kalau ada orang berpasangan ngan white tiger ke harmau belang ke ngan babi utan ke…yg tak tau makna nya loving huh!

        0
        0
      • minah jambu says:

        apa yg memalukan? dia tak bergambar sambil minom arak…dia tak pegang botol beer dn dia tk togok….., dasar minah kampong tk tau diri dh lh dudok dlm utan dngan mambang utan… eh pandai pulak nk komen orang lain ….eh eh eh ni bukan dugaan ni betol betol………….. :}

        0
        0
    • LadyLynn says:

      HODOH GILA POMPUAN TU. TOUCH UP LEBEH, HAHA

      0
      0
      • luvlicious says:

        mcm gro je..dira lg cantik..erm lelaki lelaki..

        0
        0
      • minah jambu says:

        eh kalau si freda ni hodoh dia mesti la tkda hidong mulot senget telinga ada satu je mata kecik sblah….., minah jambu tengok gmbr dia ok je ..hidong mancong mata besar badan dia pn tak bongkok kira ok la….., kita sebagai pompan touch up mesti nak lebih ye ….kalau tak touch up nanti tak dpt mateair …ingat tu!!!!

        0
        0
        • belalang emas says:

          hahahaha!!!! lawak la lu minah! gua ketawa lagi la ye…HAHAHAHAHA!!!!!

          0
          0
        • peugeotcyg says:

          setau aku klau wajah kite xleh kutuk.tu kan tuhan jadi kan…kutuk pangai tak pe..hehehee..

          0
          0
        • minah jambu says:

          betol tu peugeot ! prangai anytime boleh di ubah tapi bentok rupa kita tk boleh ubah sampai bila2 itu gua tau tapi lu tk baca ka orang kampong pnya komen asek kutok muka si freda je ……muka dia burok tk cntek itam lah dn mcm2 lagi lah!!! allah yg berkuasa bentok apa yg allah kasi kite nk la bershukor ! bukan menghina! dasar kampong tk tau diri….. …dh la ambek laki orang eh…mate kita pulak dia nk korek..eh eh…..

          0
          0
    • bee says:

      menci! kesian dira… ash memang &^&*^%

      0
      0
    • joyah says:

      syaitan

      0
      0
      • minah jambu says:

        shaitan? apa lu merepek kerepek ni ?? tu kan freda n ash dia bukan shaitan ! yg shaitan tu lu joyah…cuma lu je yg boleh tengok shaitan metan utan tan tan…

        0
        0
    • mulot laser says:

      x hawt langsong,,,cm b***h je!

      0
      0
  2. emilda says:

    cantik lagi diraaa..

    0
    0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/06/4-golongan-lelaki-yg-akan-ditarik-masuk.html says:

      Semoga cepat2 khawin ya =)

      0
      0
  3. Fatin says:

    1st..haha..
    seksi benor pompuan tu

    0
    0
  4. Reena says:

    Harap mekap je lah..

    0
    0
    • kukukata.blogspot.com/2010/12/terkejut-berok-terlampau.html says:

      hensem jugak si Ash ni, cam pelakon hindustan plak….

      0
      0
      • f says:

        hensem tp hampeh

        0
        0
      • mania says:

        le laaaa…tapi nak tekeluar gak muntah hijau….uwwweeeekkkkkk…..

        0
        0
      • minah jambu says:

        betol tu, ash hensem pe…minah jambu pn tepikat ngan ash ni …hidong mancong muka cute…mata kuyu seksi…..kalau minah jambu dpt minah jambu cium2 pelok2 si ash ni

        0
        0
        • kibo says:

          patutlah minah jambu tentang semua yang kutuk pompuan ni.sebab minah jambu pon nak jugak peluk-peluk camtu rupanya..eh ke minah jambu si fredo ni..hahaha

          memang la xnafikan ash tu ensem.

          0
          0
    • minah jambu says:

      have to put on make up lagi nampak berseri n cantek……n all artis have to put on make up kalau tak nampak muka tu biasa aje

      0
      0
  5. emilda says:

    cantik lagi diraaa..kan??

    0
    0
  6. love letters says:

    fake blonde….

    0
    0
    • minah jambu says:

      memang lah rambot dia tu fake blonde ! mana ada orang melayu di lahirkan tros rambot dia perang mcm rambot mat saleh? lu gila ka pa ! kalau ada pn manusia yg bernasib baik je di anugerahkn allah…

      0
      0
  7. emilda says:

    pehal comment aku kua 2 kali ni?hehehee…

    0
    0
  8. yanni says:

    kesian dira

    0
    0
    • sentubung says:

      ape la nk jadi orang2 ni ye sebok jaga tepi kain orang, klu blh smpai dlm seluar dlm pun drg nak tau. bg wa, ash ke, dira ke, freda ke, dorang punye psl. asl x nyusah kn org.

      0
      0
    • emasbelalang says:

      kesian dira dulu ade laki tapi gatai berscandal….skg apo dh jd? skg cina pelihara….apo nak jd? suke yg tk sunat gknye.

      0
      0
      • Senah says:

        ewwwaaaahhhhhh……dira tu peramah….happy go lucky punya org….dia kawan ramai…orang yg BODOH je ingat dia ni gatai….berscandal le apa le…kalau kau tau, sapa orang yg dia berscandal tu? bapak lu ka?

        0
        0
        • emasbelalang says:

          kahkahkah!! aku rase yg bodoh tu ko la ketinggalan zaman. CRAIG FONG la boypren dia…..bodoh btl! peminat, tp x tau….kahkahkah!!!

          0
          0
        • emasbelalang says:

          bukan peramah…tetapi gatal. nak perhatian….macam lu la minah

          0
          0
        • minah jambu says:

          perempuan tak banyak sikit mesti ada gatal nye …kalau tak gatal mana boleh dapt laki! nak tuggu jantan dtng minang? lambat la…., jangan babitkan bapk orang tak baik..bapk orang tu tk bersalah dn dia tk tau ape2 pn, tolong eh…salah tu nama nye, kenape mcm geram sangat ni? kalau dira ada ke takda skandal biar la tu dunia dia…..tapi memang pompan skarang ni bila dah ada laki baru nak buat hal baru nak skandal..

          0
          0
  9. kerusimeja says:

    pempuan ni mst garang..tgk gaya tau dah..beza sgt2 dgn dira.ckp suara slow je..lemah lembut.

    0
    0
    • minah jambu says:

      o….cakp suara slow makna nya orang tu tak tau maki dn marah lah ye? pandai pandai cuma dia tau skandal je menduakn laki dia pandai ! maki dn marah tak tau bagos nya pompan cm gini…

      0
      0
  10. she says:

    lg santek mak aku !!!

    0
    0
    • emasbelalang says:

      klo mak ko blh dpt ash, bgs la hahahahaha!!!!

      0
      0
    • Senah says:

      agree….! mak kau lagi lawa…walaupun aku tak pernah tgk…still mak kau vogue than this “drag queen girl”

      0
      0
      • emasbelalang says:

        ash, freda, dira ade kene mengena dgn lu ke minah??

        0
        0
        • minah jambu says:

          mcmana pulak belom lagi tengok mak dia dah cakap mak dia lawa wah kira power lu ar…ni dah bagos belom tengok dah kate lawa ! kira dah boleh kalahkan orang2 yg lebih power la ni cantek cantek dah trang u all jeles ash ngan awek dia kn? tros trang je jangan sembunyi2 minah jambu tak marah..sebab nya minah jambu lagi jambu dari freda lagi jambu dari dira..tapi minah jambu tak suka kutok minah jambu shukur sngat pada allah kerana menganugerah kan wajah yang ayu lagi jambu

          0
          0
        • belalang emas says:

          minah jambu…..gua rasa lu bukan saja lawa la. lu punya bau pun sudah sampai sini..hahahaha!!!

          0
          0
        • minah jambu says:

          betol2 tu belalang gua caya lu sememang nya minah jambu wangi ……minah jambu tak mandi 5 hari pn wangi tau jngan tk caya….

          0
          0
  11. saya comei says:

    kalau inilah calon nak wat bini alamatnya jadi duda lagi lar ko ash hahahah….tk sesuwaiiii nk wat bini, wat stok geli2 bulehlar pompuan camni

    0
    0
    • f says:

      geli2 bole ler,cian mak bapak dia dpt anak mcm ni…..

      0
      0
      • minah jambu says:

        kenape pulak geli? si freda ni ada keturunan ikan keli ke? kenapa pulak tak sesuai? awak mcm dah tau je kalau ash kawin ngan freda ash akan menduda kali kedua? camana awk tau comei? jangan buat adaian kalau tak tau ape2 ” minah jambu sndiri pn tak tau nanti suami jambu ni mcmana….terserah lah kate jodoh di tangan tuhan suami yg mcamana yg tuhan antr minah jambu tetap akan bershukur, belajar bershukur ya jangan tak belajar…

        0
        0
  12. maknyah auww says:

    gile lah terpancar cahaya keimanan di muka pasangan..

    kahkahkah…..

    elok la tu…

    peluk lagi bang..lagi..lagi..

    jgn lupa kawen kang..
    dah dapat anak kang..
    ajar mengaji sampai khatam..

    kang mati..
    anak joget je pandai..
    yola, mak bapak kaki club..anak kaki club pon xmustahil…

    auuww…

    bekalan dalam kubur..sapa la nak bagi lg..ye dok

    kakakakakakah

    0
    0
  13. ntahapapantah says:

    bakal menjadi duda lg nie.. cr ler yg elok skit.. ini cr rupa jerr.. mmg ler xkekal lama nih.. aisshhh…

    0
    0
  14. petra_dubies says:

    TAKUT TENGOK PIC2 MCM NI

    0
    0
  15. maknyah says:

    walan,

    terbaeik…

    tapi kalo dipnajangkan tuhan jodoh..
    hang kawwen la no…

    dapat anak..
    hantaq pi ngaji smpai khatam..

    kang hang mati..
    anak kaki club…mcm papa mama nye..cewah..
    yela..anak borek papa rintik mama terkurik2…
    xmustahil no…

    jgn mati kang..
    anak berjoget je atas kubur…
    yola..ngaji x diantor…
    enjoy2..ingt tuhan no..jgn lupa..

    bawah tanah kang..hang solo molo je..

    0
    0
  16. Merpati Putih says:

    cnth laki yg x leh d bt laki

    0
    0
    • Darling says:

      Nabi melarang kita judge orang. Nampaknya kamu belum kenal Ash. Dont talk about him!! Woi! pelacur pun boleh masuk surga kalau Allah perkenan. Tak belajar agama eh? syiah kot ko ni! PErempuan pakai tudung sekarang lagi pandai blowjob.

      0
      0
  17. bukan manohara says:

    mak sentap nok!!!!

    0
    0
  18. Merpati Putih says:

    pic ke 4…OMG..kat mna tu..cam dlm blik yg semak ja..
    pic ke5…masyaallah…pic girl lidah merah tu..cam drakula ja

    0
    0
  19. fara says:

    haha muka belengas gila bila tak makeup..
    100% depends on makeup ja

    0
    0
    • minah jambu says:

      biasa la kate pompan mesti la nk make up, artis pn kalau tk make muka diorang pn rabak jugak!!apa lu bebual pompan? gua ingat lu pn put on make up tol tak? jngan nak step baik n jngan nak step jambu ok…….

      0
      0
  20. Mizz Dieza says:

    gmba artis sume nk kat Club je.. cam xde tempat lain..
    sume dah mcm artis Hollywood je…

    0
    0
  21. tasya says:

    memalukan saja lelaki jenis ini

    0
    0
    • MINAH JAMBU says:

      APA PULAK MALU? LELAKI BIASA LAH…….KALAU MALU LAIN KALI KALAU NAK KAWIN CARI LAKI UZTAZ JADI TAK MALU

      0
      0
  22. anum says:

    tgk pic no 4, suar ash cm menegang jer.. isk2 stok geli2 jerk

    0
    0
  23. Puteri Sejinjang says:

    ishhh3…

    bleh peluk2 ek…

    0
    0
  24. cikedi says:

    dira lawa lagii….

    0
    0
  25. NEKNAK says:

    DASAR LELAKI JALANG!!!!!!!!!!
    KESIAN DIRA.. PATUT LER DORANG CERAI…
    :(

    0
    0
    • f says:

      jantan hampeh

      0
      0
    • muhammad fadil says:

      cerai psl dira curang. kesian ash! smp kurus…..skg da gemok, bahagia la tu…

      0
      0
    • Senah says:

      dira bernasib baik kan!!!!! dapat jantan ini mcm tarak guna maaaa…..!

      0
      0
      • emasbelalang says:

        nasib baik la cerai….kalau tak, makin banyak dosa dira mendua kan suami…..aduhaaaiii…..perempuan sekarang.

        0
        0
    • fay says:

      sape lelaki jalang? yg selalu manja dengar pompan yg jalang bukan lelaki….lelaki dh tentu lelaki tu lah nama nye le..la..ki …….kalau pompan di panggil jalang ada terok sikit la tapi kalau lelaki di panggil jalang manja rasa takde ape2 lah kalau dah nama nya lelaki memang macm tu sedang kan pak aji kene tangkap kalwat

      0
      0
  26. wateva says:

    sapakah Freda Noordin nie??

    0
    0
  27. anie88 says:

    jabatan agame tlg amek tindakan….

    0
    0
  28. lylyezora says:

    pelik aku…mmg jenis lelaki makan bangkai nyer org!!!

    0
    0
    • minah jambu says:

      eleh kalau gua kasi ash kt lu ……lu pn suka kan? walau pn ash betol2 makan bangkai lu pn nk jugak..ha ha ha ….jangan kutok banyak sangat la… pikir dulu sblm kutok ha ha ha ……dasar kampong….

      0
      0
  29. aku says:

    bukan kesian dira…syukur dira yang insyaAllah akn di temu kan dengan insan yg jauh lebih baik….
    kesian ASH…

    0
    0
    • Mellynda says:

      ye..aku stuju pndpt ko.dira bleh dpt lelaki yg lebih baik dr ash neh.

      0
      0
      • aku says:

        kannnn….
        yg patut di kesian kn adalah si ASH…
        umor menginjak naik tapi moral menjunam jatuh…
        isk! sedey…

        0
        0
        • Senah says:

          hahaha…ash dah lalok le tu sejak ditinggalkan dira….susah weyyhhh kalau melepas pompuan mcm tu hebatnya…nama “dira” pun dah gah sedunia da….heeee

          0
          0
        • emasbelalang says:

          kehkeh! hebat tang mana wa tk nampak lagi

          0
          0
        • manja says:

          ape hebat nya? boleh kasitau ngan manja… ash boleh dapt pompan yg lebih cantek dari freda n dira …ash hensem pe lagi pn ash tak payah cari pompan…pompan yg cari dia …kalau boleh manja pn nak mateair ngan ash…tapi ash dah ada freda tepaksa manja telan air liur je lah

          0
          0
  30. miraa says:

    dira lgi lawa. haih. zaman skg, semua org dh buta -.-

    0
    0
    • muhammad fadil says:

      lawa tp susah jaga, lepas satu, satu jantan selapas ade laki..adooiiii…….

      0
      0
      • Senah says:

        sapa jantan dira? kau ke? manalah tau kan….!

        0
        0
        • emasbelalang says:

          minah kampung ni tak faham2! bukan wa sorg kata dira kuat scandal la minah…..katak bwh tempurung la lu!

          0
          0
        • manja says:

          betol tu belalang kalau dira tak skandal tk…kan lah si ash tu nak ceraikan dira …mesti ada sebab lah kalau orang becerai! tkan orang suka2 nak bercerai! ape diaorang hepi ke bercerai ni? mcm main masak2 je…kalau gitu manja pn nak kawin pas tu cerai bahgia kan..

          0
          0
    • ketumbarjintan says:

      biar buta mata asl jgn buta hati

      0
      0
    • minah jambu says:

      jangan komen sembarangan eh minah jambu tk buta tau…..lu yg buta miraa…[ buta pendapat ] he he he ….jangan marah jangan marah…padan muka…..

      0
      0
  31. lemak kobis says:

    ingatkn bercerai cari ustazah……hik3…

    0
    0
    • sayang says:

      nk tgk jgk klu dira leh dpt ustadz

      0
      0
    • minah jambu says:

      jodoh kan ketentuan allah kalau tuhan antar uztazah kt ash kawin la ash ngan uztazah…..kalu tuhan antr freda kt ash ngan freda la ash kawin…itu pn lm tau jodoh ash ngan freda ke tk itu tuhan yg punya keje nak tentukn jodoh ash tu ngan sape…ash ngan freda tu setakat bergambr n gossip je belm tentu diorang jadi kawin! pandai2 je nak mengata

      0
      0
  32. anie88 says:

    jabatan agame islam..sile amek perhatian…

    0
    0
  33. Merpati Putih says:

    bang nara..sorry la klau nk tgur skit…
    better jgn mention nma dira…cam x best ja klau dia bca…
    dia orng dh xda pa..mmg la dia orng open minded…
    tp msti dia trsa bla kita mention nma dia…
    ++ di kaitkan ngan klakuan bkas suami yg x snonoh

    0
    0
    • Miss pocO says:

      hurmmm…masalahnya kalau x cakap ex-hubby dira, org kenal ke tak…?

      0
      0
      • Merpati Putih says:

        tu la kan…cam kita yg knl ni ok la…orng x knl cam na ek?
        :-)

        0
        0
      • Senah says:

        dah nampak sangat ke ash ni tak popular….setakat tompang nama ex bini wat apa beruk….eh…salah…bro! hahah

        0
        0
        • emasbelalang says:

          ash! wa rasa kan…si senah ni bukan la senah, tetapi dia adalah dira wahkahkahkah!!!!

          0
          0
        • manja says:

          gua caya lu belalang maybe she is dira …ape popular nya dira yg ash nak tompang? lagi popular freda…blm jadi artis si freda ni dah popular

          0
          0
    • minah jambu says:

      kal;au ash prangai tak senonh pn dia lelaki, kira dlm rmh tangga ash ngan dira ni ash sorang je la yg salah? dira tk salah ape2 ke? ka;lau tk salah kenape kena cerai? dira tu lawa n cantek pe kenapa kena cerai? boleh trangkn sikit

      0
      0
  34. am says:

    Ya ALLAH,bertaubatlah….apa punya gambar la…..sume pon nak berpeluk jekkk….erm…………pikir2kanlah…….

    0
    0
    • Senah says:

      ash dah lama tak peluk pompuan le tu…lepas gian!

      0
      0
      • minah jambu says:

        kalau dia pelok pompan pn kau mana tau! tak ke gitu senah? takan ash nak panggil wartawan pulak yg dia pelok pompan…tkan ash nak buat sidang media pulak!! jangan buat andaian…mana kau tau ash tu gian nak pelok pompan? ada orang kasitau ka pa? hang ni jangan dok tudoh2 tuhan marah tau

        0
        0
  35. AnneDeSilva says:

    penah jupe ash nie…
    nampak mcm pendiam orgnya..

    tp sgt suka dira..
    dia sorg yg lemah lembut…
    soft spoken la kan…
    suka sgt…

    betol kata readers kat atas tu patotnya kesian dekat ash and bersyukur kat dira sbb Allah bagi dia petunjuk dan jalan yg lbh baik..
    Moga2 jupe pengganti yg bakal bawa dia ke jalan yg lebih lurus.. ;)

    0
    0
  36. ain says:

    lawa lagi dira dr pompuan neh….

    0
    0
    • minah jambu says:

      ape guna lawa kalau kawin pandai mendua kan laki…biar kawin ngan pompan tak bergitu cantek asalkn seti dn taat pada suami tercinta

      0
      0
  37. senduk kayu says:

    hensemnye ash ni..

    0
    0
  38. Azreeny says:

    ni baru kapel amek gmbar peluk2…seksok bila kawen xde plak amek gmbar2 cmni letak kt fesbuk ke…twitter ke…time kapel je tunjuk kemesraan gila gyaban cmnih…kononnya nak tunjuk la cinta kasih dan sayang…niat tak menghalalkan cara kak…abang….adoyai…dunia…dunia….

    0
    0
  39. miss_pinky says:

    xlawa pn.
    lawa lg dira.
    :)

    0
    0
  40. singgit says:

    cantik lagi dira.. =P

    0
    0
  41. MaLaIkAT says:

    dia nie related with LANA NORDIN ke?

    0
    0
  42. December says:

    Dira lg cantik…

    0
    0
  43. Fedzmy says:

    lawa lagi Dira…… apa-apa aje ler…….

    0
    0
  44. cikgu la says:

    mula2 ingatkan fauziah latif.. he he he sorry… la knape nampak hidup macam bebas semacam je.. lebih macam ke barat..ingat2 le Allah.. nyawa yg di pinjamkan tu sekejap je..Allah akan ambil bila masa yg Dia suka….Ingat2 lah…

    0
    0
    • minah jambu says:

      tkan lah ash ngan freda tu tk ingat pada allah..,mentang2 rambot perang tak ingat allah ke? pompan yg pakai tudong je ingat pada allah gtu? pandai pandai kat mana awk blajo boleh tau?

      0
      0
  45. rina says:

    dira lagi terbaik la..

    0
    0
    • Senah says:

      walaupun dira tak perfect, but dia ada akal utk pikir sebelum amik gambau tak bermaruah ni….! tak mcm orang diatas….ish ish ish….

      0
      0
      • emasbelalang says:

        kampung, kampung…….baru nampak gambar mcm ni dh riuh la lu minah kampung. belum lagi kapel ni pakai tube dgn boxer! kecoh la lu minah….gambar tak bercium pun…bukan gambar berdokong. relax la minah.

        0
        0
      • minah jambu says:

        dira tu artis mesti la dia nak jaga maruah dia sebagai artis ….kalau dira tu bukan artis sama jugak lah dia akan bergambr macam freda n ash ! tak ke gitu senah? kalau freda artis pn dia tkan bergambr mcm tu dia pn ada maruah dia sndiri …eleh setakat bergambr gitu tak salah kan ! bukan di bergambr betenggek! tak ke gitu senah?

        0
        0
        • dyesebel says:

          ko ni minah ckp org pndai..mana ko tau klu dira bkn artis dia TGKP PIC MCM TU GAK?relax la.sume org ada pndpt masing2.x yah la nak counter argument.hmm dlm quran ada ckp:ppuan yg baik utk lelaki yg baik n vice versa

          0
          0
        • belalang emas says:

          salah ke kalau si minah jambu juga bagi pendapat? tak gitu minah? hahahaha!!

          0
          0
        • minah jambu says:

          ha! ape dia doc? pompan baik untk lelaki baik! huh! ada pompan baik dpt laki jahanam ha simbah asid kt muka bini tu ape??? untok lelaki baik kau kate! bnyak pe pompan baik semua dpt laki mcm binatng tak tau diri….bini mengandong pn sanggup tendng huh…….!!!! laki cm gitu cmpk kan kt white tiger biar dia rasa huh!!!!!

          0
          0
        • dyesebel says:

          sy brckap brdasarkan bukti yg jelas dan nyata.refer kat quran surah an-nur-ayat 26..bukan sesiapa yg kata..tp Allah yg brkata.
          bg kes2 yg mcm tu..ianya ujian dr-Nya.sesungguhnya Dia Maha Mengetahui ats tiap2 sesuatu

          0
          0
    • minah jambu says:

      kalau belm tau hati nya jangan nk komen orang tu baik….,ape pompan clbing semua tak baik ke? jahat ke? o…..yg muka ayu tk make up lemah lembut pompan gitu baik eh???? kalau baik kenape kena cerai???? kate dira terbaik….jangan komen kalau tk tau ye…thank u…

      0
      0
      • jeritan batinku says:

        cerai berai bukan sbab muka lawa x lawa.mnurut ustazah dl alhidayah-punca cerai sbab manusia gagal menhandle hati dan jiwa mereka.sbab tu sapa2 ja nak kwen msti ngan niat ikhlas krn allah.bla igt allah insya allah allah akn mmbantu

        0
        0
    • minah jambu says:

      tapi tk sebaik minah jambu…..dh lah jambu baik yg penting hati mau jujor dn iklas dlm apa jua kerja yg kite buat……..terima khaseh ye he. . he…

      0
      0
  46. Lady_kiki says:

    so disgusting..nk peluk sgt knon..

    0
    0
  47. MuJE says:

    apesal tetibe ade pompuan setan tu? seram aku tengok…huhu

    0
    0
    • minah jambu says:

      pompan setan? kau dh tengok ke pompan setan tu cmana muka dia? aku rasa kau pn setan jugak sebab nya setan je yg boleh tengok setan! manusia tak boleh……, jangan marah minah jambu ok minah jambu tak berslah…,

      0
      0
  48. xx says:

    MUKE DIE MACAM MARION

    0
    0
  49. anna says:

    si perempuan tu yg lebih2 memeluk lelaki..gatai.

    0
    0
    • minah jambu says:

      lu yg gatal anna! lu tk dapt ash lu jadi mngenyam!! freda yg pelok ash lu pulak yg gatal !! telan air liur je la lu……….

      0
      0
  50. jengkol rangers says:

    Chantek lg akak Dira… owh, wa sgt minat pasangan ni dlm Sehati Brdansa…

    0
    0
  51. ana says:

    dira lagi lawa+pandai

    0
    0
  52. liza says:

    hermmmm… bahagia nampak

    0
    0
  53. Ryta says:

    Menggeletis jek aku nengok si Freda Noordin ni…asik nak berpeluk sokmo! Nikah cepat2 la weh…meluat pun ada….
    :-P

    0
    0
  54. Miss Belut says:

    baju awek time kaler ungu tuh cm kat umah jer.. siap dgn baju2 yg dilipat2 lagi.. BTW, kalau takat concealer 10inci, bedak muka 10inci, lipstik 10 inci, mmg laaaa jerawat batu pun tersorok….

    peluk2 time xda apa2 hubungan… hisy…

    0
    0
  55. nym says:

    kenapa ek.. sume gmbr2 artis ke ex husbnd ke wife ke.. mst begmbr mcm kat dlm clubbing?? pelikk?? tp tak pyh pelik.. coz mmg reliti hdp dorg bergelumang dgn hiburan.. ikut ko lah…

    0
    0
  56. walid says:

    Dira lg manis..wajah kemelayuan..

    0
    0
  57. tudung belit2 tp kancing bawah dagu...errr motif? says:

    boringggg~~~~~!!!

    0
    0
  58. zures says:

    yg lidah merah menyala kat sebelah tu hanto ke?

    0
    0
  59. sheila says:

    mcm laki bini daaa…masyaAllah..

    0
    0
  60. ada aku kisah!!! says:

    geram lah tgk boy yg xcukup bini 1 nie…

    nk kne sunat balik kot…

    bru ilang gatal tue…

    0
    0
    • minah jambu says:

      kenapa pulak geram? tak salah pe! lelaki tetap lelaki….tak payah nk suroh sunat2 sikap lelaki sememng nya bergitu…..kalau tak tkan lh sampai budak sekolah pn kena rogol…..jangan marah ha…..

      0
      0
  61. geli geleman says:

    pic no 4 tu mcm dlm rmh je? buat apa tu????

    0
    0
  62. alamak says:

    ash kene tukar nama la jdk ish ..^-^

    0
    0
  63. cilipadi says:

    pic 4…sah2 bersekedudukan…masyaallah..bawa2 bertaubat la..

    0
    0
  64. budi says:

    Dira lagi cantik dr pompuan dlm gmbr ni…
    Takpe Dira ..anda akan dpt suami yg boleh bimbing anda ke jalan yg benar satu hari nnt..mudah2 mudahan

    0
    0
  65. nazarahmat says:

    kenapa aku nampak gambar yang ada raga baju tu abe tu punya salah parking???hehe

    0
    0
  66. ciku says:

    bila ditengok pic ni, sume gambar berpelok je..xde yang renggang pon.. haha…. ni macam stok suke2 jek….

    0
    0
  67. cik naa says:

    err…muker ader irs2 jntn kett..muhehehehe

    0
    0
  68. katak kodok says:

    Sebarang bedal kot mamat ni lepas cerai dgn Dira. Entahapaapaentah pompuan dibuat galfren ni… sah sungguh terdesak nak melepas geram….ah…ah…
    Dira sikit punya cantik kau ceraikan…Ni melalut mencari entah pompuan ke dia kutip buat kekasih ni…

    0
    0
    • Senah says:

      tau tak pe dowwhhhhh….jantan buta je buat gitu!

      0
      0
    • minah jambu says:

      lu ingat ash tu asal boleh je nk pompan ha? lu salah tu ! entah apa2 apa? lu ingat freda tu ash kutip? lu ingat senang nk kutip pompan ha? pompan sundal pn lu susah nak kutip ! ini kan pulak si freda awek ash sorry la katak dasar katak kampong dudok kt bawah jamban

      0
      0
  69. katak kodok says:

    besarlah boob dia…sure Ash nak ngap selalu tu…

    0
    0
    • abarage says:

      yela.si dira tu seekeping je.tu laki dia xpuas,

      0
      0
      • Puteri Sejinjang says:

        hamboiiii…cam tetau jer…jgn buat fitnah sudah…

        0
        0
        • bibiq says:

          push up je lebey tuh…

          0
          0
        • minah jambu says:

          kita kalau pakai coli mesti la nak kena push up! kalau tk gelebeh lah ke bawah pegi nya tk cantek kn kalau pakai baju ….minah jambu kalau pakai coli pn minah jambu mesti nk push up! nampak bentok menarek lagi seksi he he…tk mcm si bibiq tk tau pakai coli…..apa gak nya perasaan dia tu eh?

          0
          0
  70. zorro says:

    macam HARAM!!!!…

    0
    0
  71. Ulat Sutera says:

    cam linda onn je muke pmpn tu…ade la skit..

    0
    0
  72. sengal says:

    awat cam nyah jer?

    0
    0
  73. Ulat Sutera says:

    tang bju purple tu..x mekap..hahaha

    0
    0
  74. Breakeven says:

    hummm….Dia nampak cam baik..~

    0
    0
    • manja says:

      memang semua orang nampk mcm baik tapi hati tuhan aje yg maha tahu…kalau aku pakai tudong pn orang akan seratus peratus ckap aku baik tapi sebalek bertudong tu ada benda2 yg tersembunyi di balek tudong! jngan ingat pompan rambut perang yg tak bertudong tu di sangka pompan tak baik ok! pompan jahat! sebalek nya pompan yg rembt perng tu hati nya paling mulia jangan tk caya

      0
      0
      • belalang emas says:

        gua caya lu minah…dalam banyak2 makhluk kat sini gua rasa lu la manusia. jgn marah, belalang juga tak salah …

        0
        0
  75. kak Timah says:

    igtkan dpt yg lebih cantik drp Dira..hempeh..

    0
    0
    • minah jambu says:

      yg lu ni timah tak tau apa2 hampeh hampeh ingat ni hampeh kelapa ka pa ha….jngan2 lu yg hampeh !

      0
      0
  76. lily says:

    menari2 syaitan di atas kepala kedua2 hamba Allah ini…

    Al Quran (17) Al Israa’ : Ayat 32

    Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk. (QS. 25:32)

    0
    0
    • minah jambu says:

      macam kau nampak je setan2 menari..manusia manusia , boleh ajr mcmana nk tengok setan menari?

      0
      0
  77. akudcni says:

    seksi teramat…

    0
    0
  78. mi hailam says:

    cam queen control je pompuan ni aku tgk.. ash cam jadik pak turut je..

    0
    0
  79. Laz says:

    aiii..xkawen lagi dh amik gambo berpeluk sakan

    0
    0
  80. blur says:

    pompuan ni x lawa pon kalo x mekap….biasa jer….. lawa lagi dira zahar tu…..hmmm……

    0
    0
  81. lia says:

    hahaha ash2, kan ternyata dira lg cantek n muka keibuan..terpancar seri dira. Knp ppuan ni ko pilih? Hah? Sbb rmbut blonde halamak wey ak pun klau blonde trillion lawa dari die..sekali tgk cntek 2 kali cm maknyah dh!!! Hahaha, muhasabah diri pk blik ok!! Ppuan msm ni leh wat stok geli2 je mcm others say, n 200% x layak dibuat bini ok!!

    0
    0
    • muhammad fadil says:

      Lawa tk penting, yg penting hati mau baeeekkkkk beb…..

      0
      0
    • minah jambu says:

      oi lia apa stok geli2 ni?salah ke si ash pileh nya freda yg rambot blonde ni ha ! kau ingat freda tu nyah ke? jangan2 lu yg nyah pondan gila tk tau diri tk? kesian gua tngok lu

      0
      0
  82. wateve says:

    fulapakk . tak cun nye minah nie .
    cun agy dira tuh , deducated agy .
    adess .
    over kot minah nie , dye yg lebih lebih pelok ash tuh .
    pelok ketat ketat tuh , angin nk lalu pon tak de ruang .
    weyh minah , terdesak sgt ke nak jantan ensem .
    muke cm bapok siot .
    mekap je lebih .

    0
    0
    • minah jambu says:

      suka hati ash la nk pompan yg mcmana …dia nk bapok ke pondan ke mk nyah ke janda ke ank dara ke mk dara ke dia punya suka la asal kn tk menduakn laki …

      0
      0
  83. meoww says:

    cube tgk sluar ash kt pict yg kain berlipat2 tuh! hehehheeehe

    0
    0
  84. anabobo says:

    da lama kot picture ni. tapi muka mkwe dia cm bapok. hahahaa

    0
    0
  85. Orang Tua says:

    bile aku tengok je gambar ni tak heran pun dira dgn ash tu bercerai

    0
    0
  86. vamp says:

    bagus la, wanita baik untuk lelaki yang baik, dan sebaliknya, seperti gambar diatas…

    0
    0
    • minah jambu says:

      apa lu ingat pasangan yg kt atas tu pasangan yg tk baik gitu? sapa ajar kau ha !!

      0
      0
      • minah jambu says:

        sapa ajr lu ha vamp???? pandai2 je lu nk komen….lain kali kalau lu tk tau komen jangan komen bodoh cm gini …..stupid baffalo bodoh macm lembu !!!!!

        0
        0
  87. Darling says:

    Aku rasa korang tak tau life Ash yang sebenar.. Aku yang duduk brunei pun tau life dia kat sini.. Ash tu kan dah belajar agama dengan group dari Al mawlid dia tu.. aku rasa dia ke club pun mungkin suka2 kot ataupun layan tetamu mat salleh dia cos setahu aku ash ni sibuk cari duit jer. Kalau pompuan ni yang dia pilih yang korang nak bising konon tak cantik. Dira tu cantik ke perlakuannya. Ada jantan lain senyap2 masa sah bini Ash.. Janganlah tertipu dgn muka dira kaki hipokrit tu.. Gambar no 4 tu bukan kat rumah family ash ke? cos aku pernah beraya rumah family ash, ingat dia ada rumah, belakang xde pulak..dari brunei ni datang, hehehe!! xpe not ur fault.. Ash, biarkan diorang nak cakap apa, diorang ni semua tak tau mungkin u nak didik girlfriend baru u tu jadi lebih baik, diakan melayu singapore, mesti banyak ash nak ajar tu sampai masuk kelas agama.. Always support u from Brunei!!

    0
    0
    • muhammad fadil says:

      betol ape darling ckp tu. Aku ade dgr citer ash dgn gal singapore. yg ni la kot. singaporean gal mmg sporting, gal kat malaysia ni yg x sporting. nk mengutuk x cermin diri. Perempuan malaysia patut menunjuk contoh yg lebih baik. ni tidak, menuduh dan menilai org sesuka hati. Islam x galak kn kita menfitnah, mengutuk atau beri andaian sesuka hati. Mana ada melayu malaysia sekarang ni? memalukan melayu islam malaysia je..Biar Allah yg tentu kan……

      0
      0
      • Erin says:

        my cousin girl melayu Singapore gak,siap pnh blajar kt australia lg, tp xde lah open sampai cm 2.. peluk la.. apa 2.. liberal sambil jatuhkan maruah.. i pun bkn baik cuma better diam bile ckp bab agama.. If betul Ash 2 baik n betul agamanya., dia sure la x pijak club.. fikir sendiri pun tw club 2 tmpt mcm mana.. nak cari duit tp halal ke? kn elok dia ajak mat salleh 2 ke tmpt lain selain pub.. Btw, I hope band Ash muncul semula.. miss korg..
        lately I makin suka dgn bakat Dira.. Keep up the good work Dira..
        ..

        0
        0
  88. […] merupakan salah seorang peserta Sehati Berdansa musim ke 3. Betullah kata orang-orang tua, […] Beautiful Nara Tagged with: baru • Bekas • dengan • Dira • Freda • GAMBARAsh […]

    0
    0
  89. Abang Jali says:

    Biarlah dia nak kuar ngan orang gaji, ustazah ke, apa ke. yang bercakap tu terutamanya merpati putih. kau orang semua ni cantik ke?? ke nan adooo! Mungkin ash cari yang biasa pasal dah malas keluar ngan x wife secantik dira yang perangai nan ado kot. Ash lebih tahu, kan dia yang kahwin dgn dira, aku sbg lelaki faham benar la dengan org macam ni. Mesti stok dah frust dgn bini cantek, jadi pelakon lupa diri. Mcm rozita che wan la ni… Choiiiiiii!!!!

    0
    0
  90. Kopi O sedap says:

    Setuju dengan Darling. Aku dah dengar lagu yg Ash terbitkan untuk album agama Amer Ruffedge and geng2 al mawlid dia. Sedap giler!!!!! Seluruh Mahabbah & Maha Suci Allah. Rileks bro ash, biarlah orang seni ni selalu dipandang hina pasal anjing2 ni semua tak kenal ko lagi brotha termasuk la aku! tapi aku tengok ko ok dan tak pelik. Pasal kalo ko ada gf bagus la pasal dira yang aku pernah kantoi lepak ngan balak dia kat the curve lebih awal dari berita hang ni kot.. KEpada pengkritik, Dira sundal la sbb tu ash ada gf baru. 98% yakin!

    0
    0
    • Sufian Wahab says:

      Bkn ko je nmpk, aku byk kali nmpk dira dgn CRAIG FONG. Mcm sundal je aku tgk lps jd artis ni x sedar diri. dpn org je lembut! Dira isteri yg derhaka n kurang ajar. Org yg pandai hipokrit la blh jadi pelakon. Tahniah ash!! Terbaaaaeeeekkkkk….!!!!

      0
      0
      • minah jambu says:

        eh ye ke sufian? kenape minah jambu tak tau ar? dira isteri durhaka ! siap kau dira kau jawb ngan itu semua!

        0
        0
    • bradopitt says:

      SETUJU!!!! mmg dira da menyudal seblm cerai. tp xde org tawu kn…..? mudah-mudahan anak dia yg bernama anggun tu x ikut jejak mak dia.

      0
      0
      • Gayah says:

        ash ni upah kau ke nak backup dia? kau dgn ash pun sama SUNDAL! dira tu nak sundal lantak dia lah….dia bukan bini org lagi…btw, craig fong tu apa kurangnya…lagi bagus dari ash ni tak…walaupun org cina, kita kan 1 Malaysia…..

        0
        0
        • minah jambu says:

          ape sundal2 ni ar…ar…ar! ash ada dosa ngan kau ke gayah sampai kau panggil dua2 sundal? kalau dira dapt boyfrnd lagi bagos baik hati tak jahat ha shukur alhmdulillah …tu nama nye ! bukan maki orang sundal!

          0
          0
        • belalang emas says:

          sekarang ash dgn freda tu lantak dia la, dua2 takde laki bini. apa orang mau kesah? apa bagus nye craig? dgn pondan pn dia on! hahahaha!! katak bawah tempurung tak tau kaaa??? ha! biar la ash dgn freda tu, sama bangsa..

          0
          0
      • minah jambu says:

        jangan sebot ank dia pitt oi…tolong eh ank dia tak bersalah ….jangan masokan ank dia dlm komen gini mcm tolong eh…trima kaceh

        0
        0
    • mysoul says:

      ash ada gf pn selpas bcerai rsenye. sblm ni tgk dia single je

      0
      0
  91. xx says:

    sorry to say..tapi dira dulu pnh kapel dgn adam..adam tu model..time tu dira tak jd pelakon lagi..dira still 18/19 tahun…kuar kat remaja…peluk2 jugak….dira pon 2 kali 5 lahh

    0
    0
  92. Sofea says:

    Suka komen abg Ash kat facebook bila ada fan report isu nie. Salute abg ash x melatah!!

    SYAZWANI JAAFAR: abg ash,sila layari beatifulnara.com,de cite psl abg ash…kesian abg ash…
    2 hours ago · LikeUnlike · Comment · See Friendship

    Tengku Shafiz Rullah: Biarkan mereka berkata – kata dan buta dengan dunia mereka sendiri. Mereka tak kenal saya. Dulu pun orang2 kafir panggil rasul kita ahli sihir kerana mukjizat mereka. Janganlah kita menjadi sahabat kepada dajjal kecil ini kerana mereka merompak gambar dari akaun fb, siap letak website mereka dkt gambar tu dan mempublisitikan gambar dengan bertujuan mengalakkan fitnah dan mengaibkan individu tertentu.

    0
    0
    • Laz says:

      tapi bukan ke kalo dh letak kt fb mmg la untuk tontonan umum?
      xde isu rompak2 gambo segala
      kalo xmo kena rompak gambo xpayah letak kt fb, simpan diam2 sudey

      0
      0
    • mira says:

      cakap boleh la…

      0
      0
    • Gayah says:

      ehh….gambau dgn comment lu tak sama lah….gambau bukan main mcm setan lagi….!!!! ustaz mana yg wakilkan comment lu nu? apa da…..kalau dah jadi public figure tu, tak payah le nak tayang2 gambau mcm ni….nak jeles kan org lain ke yg kau ni ada awek “hebat” mcm ni….

      0
      0
      • minah jambu says:

        aku tengok awek ash tak hebat lah…biasa je.. kau orang yg kate dia hebat…jeles ka pa?? ha ha ha…..rupa2 nya bnyak orang jeles kt kau ash.. hai macm gini la donia artis becerai je heboh 1 mlysia…

        0
        0
      • belalang emas says:

        aku rasa dia tak jeles kan sapa2. ni gambar di curi. bodoh tak habis. kalau tayang, ash da panggil wartawan dah…….

        0
        0
    • minah jambu says:

      baik nya……

      0
      0
  93. anabobo says:

    agama terlebih sgt la ye sampai kan jejak tempat maksiat ? mcm la xde tmpt lain nk pergi. da terang terang tempat tu haram org islam pergi. aduyaii.. nk didik pon.. aq tgk cm 2×5 gak.peluk sana.peluk sini. klu nk backup ponn.. bckip la btl2 sket ..

    0
    0
    • minah jambu says:

      eleh lu tu bagos sangat la anabodoh! clbing tempt maksiat? macm bagos ja lu ha…tengok orang lah kalau nk kasi komen dasr kampong tk tau diri ha gini la jadi nya ! tu la mak suroh gi ngaji lu gi dating kt bawah pokok lalang…..

      0
      0
  94. leen says:

    bukan ke dorg gado b4 cerai sebab dira ada kekasih gelap ngn si pelakon tu?

    0
    0
  95. cutemute says:

    ha ah lee penah dgr gosip yg dorg cerai sebab si dira ada org lain kan

    0
    0
  96. Os says:

    Nampak sgt ler yang dira korang syangi yang muka kemelayuan, sopan santun, lemah lembut. Choii! adalah sundal semata.

    0
    0
    • so what? says:

      emmm…sapa sokong OS YANG BERHATI KERING ni???

      0
      0
      • bradopitt says:

        hahaha!!! ado yang bolum dongar dira maki laie……masyaallah!!!!

        0
        0
        • Gayah says:

          maki2 tu biasa le…alien ke apa mangkuk tandas sorang ni!

          0
          0
        • belalang emas says:

          maki2 tu biasa lu kata gayah yang menyamar jadi senah….patut la lu sanjung dira, sama kepala rupanya….

          0
          0
        • minah jambu says:

          eh kate dira tu lemah lmbut orang nya kok pandai maki hamun..dh sah ash kena maki terok2 ngan dira smpai ash tak leh tahan tros kasi cerai !

          0
          0
      • minah jambu says:

        gua sokong os ! hati dia tk kering hati dia jujor dn iklas semoga tuhan memberikn dia kesehatan yg baik rezeki yg melimpah luah…..”

        0
        0
    • bradopitt says:

      Dira sundal dlm gelap…

      0
      0
    • Gayah says:

      mak kau yg sundal !!!!!

      0
      0
      • minah jambu says:

        mak sape yg sundal ni? mak dira ke yg kau maksud kan? tak baik kau komen gtu….kalau marah pn jngan la mak orang kau komen sundal dosa tau! tuhan marah….

        0
        0
        • belalang emas says:

          kan gua da kata dia si gayah ni satu kepala dgn dira. kalau dah satu kepala tu faham2 je la …sama2 kurang ajar tu…

          0
          0
        • minah jambu says:

          eh……salah tu belalang diaorang ni bukan kurang ajar….tapi dioarang ni belajar terlampau pandai !! bab tu diorang dh jadi bodoh!!

          0
          0
        • Fyynnnie says:

          korang ni pun….nak buruk2 kan orang….tak payah le sampai nak menyundalkan pulak! lantak le si gayah nak backup dira ke, dua ekor tu ke, itu hak dia…btw, minah jambu + belalang ni ha, kau nak kutuk org tu berpada-pada lah…jangan over budget pulak nooo…!!!! yang penting, aku hidup selesa tengok gerak geri hidup org lain….buh bye yaa……..

          0
          0
  97. inspiranha says:

    hmmm….takdelah lawa pun..mekap tebal je lebih…tanggal makeup muka biasa je….mostly gambo2 ni nampak pompuan ni yg terlebih gedik…nak buat camne kan….belum kawin bukan main bangga tayang2 aksi manja, jangan dah kawin nnti sibuk nak bercerai pilak..

    0
    0
  98. Os says:

    Biarlah Ash bahagia dengan gf barunya. Anak dia Anggun tu pun kan dia tak dapat jumpa..%%$# Dia kesunyian nak teman kot. Janji gf baru dia bukan hipokrit. Buat apa pakai tudung tapi mengedik pandai blowjob dan kuat mengumpat. hakz!! steady ASHHHH!!

    0
    0
    • badrul hayat says:

      betul ke yg pakai tudung pandai blowjob???? nk cari yg pakai tudung la klo mcm tu!!! huhuhu….!!!

      0
      0
    • mysoul says:

      Tu la Ash, dlu knp didik isteri jadi artis……? gua harap yg ni terbaek. gua cayak ash x kn nk kapel dgn perempuan jahat. dorg sebok dok ngutok, gua tgk xde la cacat awek baru ni. buat ape klo lawa tp sombong, riak n ape ade pd kecantikan? akn di mamah bumi juga. All the best to you all…..

      0
      0
  99. cipan says:

    hmpir smua gmbr bpeluk sakan…oh duniaaa…;(

    0
    0
  100. musliha says:

    syok aih laki tu ada org dok serondoi tek dia

    0
    0
  101. Skeleton says:

    peliknyer baju freda tu yg same jea kebanyakan. huhu

    0
    0
    • Gayah says:

      baju bundle….biasa le tu….

      0
      0
      • minah jambu says:

        hai smpai baju pn korang nak komen??? ingat ape? orang yg berduit tu tak pakai baju bundle? tolong sikit eh…pasal diaorang berduit jadi korang tak komen ape2 la…

        0
        0
  102. fcukk says:

    bodoh…. jadi jer lah pelacur kan lagi bagus….

    0
    0
    • Gayah says:

      haha….income pun banyak!!!!

      0
      0
      • belalang emas says:

        waaahhh!! gayah ni experience la. dia tau jadi pelacur dapat hasil banyak. ternyata pergaulannya tidak lah bagus ye….

        0
        0
      • belalang emas says:

        belajar tentang pelacur rupanya si gayah ni….ish! ish! ish!

        0
        0
        • minah jambu says:

          lu ni pn satu belalang kalau si gayah tu nk jadi pelacur lantak dia lah….dh dia tu dh ada experience tk payah nak ambek kursus lagi…

          0
          0
    • minah jambu says:

      lu gi clbing fcukk kalau lu nampak pompan ala ala freda ni lu suroh la dia jadi pelacor ….

      0
      0
    • minah jambu says:

      lu suroh la kakak lu ka adek ka jadi pelacur ! kenapa lu nk suroh si freda ni pulak??? atau lu sendiri…..kalau lu jantan ha senanang lu jadi jantan kaberet …ha mari kita lihat sapa yg kena he he he

      0
      0
  103. bradopitt says:

    CONGRAT ASSSSHHHHH!!! kerana da jmpe pengganti. Semoga bahagia hgga akhir hayat. Semoga jd suami yg baik dan mendidik isteri. Biar sblm nikah, jgn enjoy atau curang selepas nikah. Aku harap si Freda ni setia dgn ko. Yang ajak gi club tu pn aku rase si Ash. Sbb ape aku tawu si Freda ni dari Singapore, mesti Ash yg ajak jln. Kesian u all kene fitnah. Aku doa kan agar ko x dpt isteri yg bermuka2 dan curang lg. Si Dira da glamour smp lupe diri. Dira lg kg sblm jd artis. Aku rase klo si Freda ni jd artis pn confirm MELETOOOOPPPP!!!!! Sabar ye Ash & Freda, nnt aku recomment si Freda ni dgn Yusoff Haslam.

    0
    0
  104. yana says:

    gambar ke-5:
    nape lidah kat pmpn blkg diorg tu merah n pnjg giler?
    takut mak…

    0
    0
    • sipot sedut says:

      betul 2..ngeri nokk!!!hahaha…

      0
      0
      • minah jambu says:

        betol2 pompan yg lidah merah tu dia nak jadi pontanak tapi tak jadi…kalau dia jadi pntiank pn takde orang takot! kena rogol lagi ada…jngan pandai2 nak tunjok lidah …gigi gosok ke tak tu

        0
        0
  105. bradopitt says:

    Aku confuse la dgn org yg kata dira ade kekasih gelap dgn dia tu? sape dia tu? setahu aku da mcm2 jantan jd scandal dira. yg mn satu ye kekasih gelap dia?

    0
    0
  106. belalang emas says:

    Freda ni macam aku penah nampak la…tak silap aku anak perniaga besar di asia dan eropah. Mungkin ash memang taste anak-anak orang kaya kot….

    0
    0
    • mira says:

      pandai kau buat cite….

      0
      0
      • emasbelalang says:

        fitnah? aku rase yg benar kat sini aku je kot…yg lain semua fitnah wahkahkahkah!!!

        0
        0
        • Gayah says:

          entah2 si emas belalang ni pernah ada hati kat freda ni tak ….tapi melepas!!!!!

          0
          0
        • belalang emas says:

          eh? apa lu merepek? adakah syaitan yang menari2 diatas kepala tu adalah lu gayah senah. jadi…orang2 yang komen mengutuk kat sini semua ada hati sama ash eh?? ooo…patut laaaa….

          0
          0
        • belalang emas says:

          eh? apa lu merepek? adakah syaitan yang menari2 diatas kepala tu adalah lu gayah senah. jadi…orang2 yang komen mengutuk kat sini semua ada hati sama ash eh?? patut laaaa

          0
          0
  107. suhaila says:

    Freda ni janda anak 3 but WOOOWWWWW!!!!! still solid! MAK JELEEEEESSSSS!!!!!

    0
    0
  108. macho man says:

    hadoooiii…..si ash ni awek dtg dr singapore bwk la g tmpat lain. kesian awek tu kene kutok2 fitnah x tentu psl. org2 ni plak molot mcm haram! x tau ape2 tp pandai mengata x tentu psl. npe mengutuk si awek tu je? si ash ni xde yg nk kutok? klo ash baik, npe bwk awek dia g tmpat mcm tu? manusia plak, klo org tu gi masjid, xde spe nk pandang, g tmpt mcm ni jd kecoh la pulaaakkk…ish! ish! ish! aku gi hardrock nmpk awek pakai tudong dgr lagu goyang2 kepala tu pehal pulak? klo da bertutop kepala tu tempatnye kt masjid, bukan hardrock. sungguh memalukn. welcome to malaysia freda. mcm ni la org2 malaysia klo freda nk tau. dorg biasa dok kg, jd klo nmpk gmbr2 mcm ni dorg jd pelik. yang bertutup kepala tu pun bukan main hebat lagi mengutuk org. org2 ni smua x sedar yg ALLAH tu akan memberi ujian kepada setiap umat2nya…dan kita x tau ape pula ujian yg Allah beri kepada mereka tanpa mereka sedari. siapa yg mengata org, dia akn dpt ujian yg lebih terok lg. kpd ash dan freda aku doa kan yg terbaek dan bina rumahtangga yang bahagia hgga ke anak cucu. aku harap awek yg ni setia, pandai jaga hati, pandai jaga anak, ikhlas tu penting dan membahagia kn hang…..aku tgk hang pn da tk stress, klo hang hepi dgn yg ni, cepat2 la bernikah, amin……

    0
    0
    • Fuck U says:

      betul tu macho man..yg pakai tudung pastu baju sendat seluar sendat tu ramai sangat masuk pub…hardrock kafe…n golongan ni pun suka kutuk org tp x sedar diri…hahahahah….x dpt pahala kutuk org…dpt dosa ade la…hahahha..

      0
      0
  109. rocky says:

    yang bertutup dpt dosa, ruginye! yg terbukak plak nnt dpt pahala sbb org sebok mengata hal dia hahahahaha!!!!

    0
    0
  110. sentubung says:

    Ape lah nak jadi orang2 ni ye sebok jaga tepi kain orang, klu blh smpai dlm seluar dlm pun drg nak tau. bg wa, ash ke, dira ke, freda ke, dorang punye psl. asl x nyusah kn org.

    0
    0
  111. syasya says:

    tak cantiknye awek baru dia… lawa lg dira… dah rabun ke ape agaknya mata lelaki ni??

    0
    0
    • Worlddd says:

      buat sudahh maaa….! tengok mata pun mcm %$&@ je…hohooh :D

      0
      0
    • minah jambu says:

      mate ash tk rabon ! yg rabon tu mata kau! kau asek tengok setan je ……se2kali tengok manusia kau macm heran la pulak…….tu la kau tk penah tengok manusia gak nya…..mari kita lihat sapa yg kenak……

      0
      0
  112. mysoul says:

    tu la ash….dlu didik si isteri smpai jadi artis. hrp yg ni x memeningkn kepala ash. org dok sebok mengutok, gua tgk xde cacat pn awek baru ni. buat ape kalau cantek tp sombong, riak dan ape ade pd kecantikan? akn dimamah bumi juga…..ALL THE BEST TO Y’ALL!!!!

    0
    0
  113. mysoul says:

    Semoga anggun x ikot jejak dira……

    0
    0
  114. mizz wani says:

    zahiril azim pun penah jadi skandal dira kan…sampai kecoh kat abp2009,ash nak belasah zahiril kan…

    0
    0
  115. bakawali girls says:

    semoga dira dapat lagi baik dari ash…..

    semoga ash dapat lagi baik dari dira….

    so to dira & ash cari lah pasangan kalian kali nie lagi baik dari pasangan anda yg lepas…..cari lah yg berpeganag teguh pada jalan yg benar……

    0
    0
  116. shiro says:

    publisiti murahan

    0
    0
  117. ego789 says:

    msti namenye paridah tu..name glemer freda…blah laa luuu

    0
    0
    • Gayah says:

      paridah…hahaha…idea yg sungguh memberangsangkan seyhhh! org sekarang ni mcm2 nickname nya!

      0
      0
    • minah jambu says:

      semua orang ada hak nk letak nama glemer macm jugak artis diaorang pn ada nama glemer diorang sndiri

      0
      0
      • minah jambu says:

        lagi pn si ash dh bercerai pn …….kalau ash pileh pompan muka macm penyapu burok pn apa yg u all leh buat tepaksa u all telan air liur je lah…ha ha ha ketawa lagi..ha ha ha

        0
        0
  118. gadistegar says:

    cntik lagi diraaaaa………….yg ni harap kan make up n seksi jer..rupa xcntik pun….

    0
    0
  119. gadistegar says:

    nampak tua puan ada………..

    0
    0
    • Yaniezz says:

      tua? dah nak mati kottzzz…hahahah :D

      0
      0
    • belalang emas says:

      memang berumur dari dira pun. yang muda2 pun kawen sekejap cerai apa hal?

      0
      0
      • minah jambu says:

        eleh….banyak lah jantan skarang kawin ngan pompan dh berumor tk heran lah!!! tua2 nya si freda tu tk smpai 45 lagi….., bis kawin ngan pompan muda bini tu asek nk mengatal je…mentang2 muda.., tngok mcm minah jambu walau pn muda n belm kawin tapi minah jambu tk gatal….minah jambu mengaku minah jambu tak bertudong tapi tetap ayu dn menawan…

        0
        0
  120. ali says:

    freida pinto lg comel..

    0
    0
  121. kabur.. says:

    aku xle nak komen~~ haram xnampak ape2 pon…

    0
    0
  122. lililololala says:

    Pic No. 4 tu mcm ade smethin’ hidden.. uikkss! paru pas ke or baru nk ON?

    0
    0
    • Os says:

      bodoh la ko, tak baca komen darling ke? pala hotak fikir nak main je lililololala. ko tu baru lepas ON ke baru nak ON lepas komen. Hakz!

      0
      0
  123. mimi says:

    dira is much better. aritu jumpe dira kt hard rock hotel. she’s cute without make up.

    0
    0
  124. Dealova says:

    don’t judge the book by it’s cover! if you’re saying that this women is beautiful than Dira so be it! no one care! Even ash don’t. you guys are acting as if you know who is she better than Ash. do you? i don’t think so…so just cut the crap.. do your own thing let them do what they want! stupid bufflo!

    0
    0
  125. awet muda says:

    u all ni tak hbs2 nk mengutok freda n ash biar la ash ngan dunia dia lagi pn ash dah becerai ape lagi yg korang nak? freda cantek ke burok ke dia mahlok allah jugak…..apa orang2 yg mengutok ni bukan mahlok allah ke? leh jadi u all semua yg kaki kutok ni mahlok asing dari dunia lain tk? mngkin jugak yg mngutok ni bukan beragama islam kot….tak boleh di salahkn jugak……..” ko sabor jo ash jngan peduli apa yg mahlok asing dh kutok ko….hidup ash! hidup freda!

    0
    0
    • Gayah says:

      ehhh….kita hidup bukan demi Allah ke? yang kau sesat dok hidup ash hidup freda ni pahal? adoyai….

      0
      0
      • belalang emas says:

        kalau lu hidup demi allah sangat, lu pun tak patut ada kat sini…pegi bukak qur’an dan baca! bufflow blow!

        0
        0
  126. awet muda says:

    takda pompan yg cantek tanpa make up kate nama nya pompan mesti la make ..sedangkn pompan yg cantek pn pakai make gak….seburok2nya freda aku dengor dia dah ada tiga anak dn freda tu jando tapi maseh ok jo, gambo2 ash ngan gal dia takda cacat ape pn…..wahai orng2 yg kaki kutok sedar la diri tu jangan lah banyakan dosa dngan mengutok…..tapi kalau nak kutok kutok lah tambahkan dosa hang lagi no……..

    0
    0
    • minah jambu says:

      betol tu awet muda guo caya lu takda lawa nya pompan kalau tak tampal muka ngan make up! ratu dunia pn make up ! minah jambu ni walau pn dh jambu ayu make jugak nk tambahkn seri lagi…tak mcm orang2 yg suka kutok dn buat dosa ni diorang tak jambu dn tak cantek thats why diorang ni jeles dngan kejambuan orang lain…”

      0
      0
  127. OrkedNr says:

    betol tu awet muda aku sokong ngan pendapt anda yg bagus ni; dira tu memang cantek tapi freda tu mahlok tuhan yg paling seksi jangan jeles…

    0
    0
  128. RiRi says:

    biar lah dia…janji dia bahagia pe yg dia ada sudah…dosa pahala bkn kita yg tentu kan….yg penting perbetulkan hal diri sndiri dulu….

    **ingat kan kisah pelacur pnh diberi keampunan kerana memberi mkn kpd seekor anjing….

    0
    0
  129. lyana says:

    serius xcntk gurl 2!!!
    mcm org zaman batu!!
    dira lg cun!!

    0
    0
    • lovemetender says:

      untuk perempuan dh beranak 3 klo mcm ni solid lg kira cun! zaman skg aku tgk blm kawen dh mcm ank 4!! klo org tk kate dia ank 3, memang tkde org tau. klo ash or freda terbaca komen aku ni tlg share tip wkwkwkwk!!

      0
      0
    • Yaniezz says:

      hahaha…tau tak pe…!!! muka tak boleh blah langsung!!! dira jangan kata cun, meletop dunia baiii!

      0
      0
      • minah jambu says:

        meletop dunia? meletop macmana tu leh trangkan? dira cun? mana cun dira ngan erra fazira? dlm dunia ni banyak yg cantek2 minah jambu pn cantek ayu lagi….jangan marrah….jangan cuba beza2kan orang allah tu maha adil dn maha mengetahui dn maha berkuasa, tapi i leh teka awk ni tak cantek kn?

        0
        0
      • belalang emas says:

        aku ingat dira tu lu kasi dgn negro, negro pun tak nak. sekeping kertas gua tengok

        0
        0
  130. yangshomey says:

    Tahniah assshhhh dapat fredaaaaa!!! akan dtg 4 la ank lu ash! hahahaha!!!! semoga ko jd suami dan bapa yg baik. sethn aku tunggu si freda ni tak dapat2!!! cemburu jgk aku tgk. tp walau ape pn, all the best to both of u!

    0
    0
  131. lovemetender says:

    Freda anak 3??? apakah rahsia mu mengekalkan langsing? nk mintak tip la huhuhu…..

    0
    0
  132. kucing siam says:

    ape kate freda tggalkan ash, kawen dgn aku. bahagia hendaknye…..

    0
    0
  133. babyryu says:

    awek dia hitam lah beb..cantik lg dira..lgpun dira tu educated..anak load..awek dia ni cam bohhhcia je

    0
    0
  134. Senah says:

    dira bernasib baik sebab diceraikan…itulah kata orang ada hikmah disebalik kejadian…..kau ash….suka hati lu mau buat apa….! aku tak kesah….!!!!

    0
    0
    • emasbelalang says:

      tak kesah tapi komen wahkahkahkah!!!!! talam dua muka mcm ni la

      0
      0
      • Gayah says:

        eiiii mangkuk….aku komen tak de kena mengena dgn kau kan..tak payah le nak sebok….biol!

        0
        0
        • minah jambu says:

          relek relek gayah kau jangan marah2 nanti kau tres sndiri

          0
          0
        • belalang emas says:

          lu mesti nak faham minah jambu…dira bayar dia untuk back up. understand je la hehehe! sabar senah gayah. gua rasa lu tgh mabuk la. cool down dulu ya. pegi mandi ke buat apa yang patut.

          0
          0
        • minah jambu says:

          diorang ni bukan mabok belalang tapi diorang ni sakit….

          0
          0
    • minah jambu says:

      dira patut bershukur kerana di ceraikn …kalau betol lah ash tu jantan tak baik…tapi kalau ash tak bersalah tengok lah nanti……mari kita lihat sapa yg kena

      0
      0
  135. winnie says:

    biarlah dorang nak bergambar macam mana pun,yg penting tu semua takkan wat dira terganggu..ash saja nak bikin dira jeles n panasss..hahhaa..taktik lama tue..murahan!

    0
    0
    • emasbelalang says:

      xde maknenye dira nk jeles….ekau2 jew yg sebok peduli…aku rasa dira x peduli pn…orang kampung kan suka jaga tepi kain orang.

      0
      0
      • minah jambu says:

        memang dira x jeles tapi orang2 kampong yg tak tau diri ni pandai2 je komen ash nak kasi dira jeles la…..korang tau ke hati ash tu macamana? mana skolah dulu? sapa ckgu nya? univrsiti mana korang blaja? kasitau ngan akak jambu ni…, muka korang ni dah la tak lawa tak cantek eh pandai pulak nak mengutok! eh eh eh falsafah falsafah

        0
        0
    • Yaniezz says:

      taktik yg terlampau murah….!!!!!!! nampak sangat desperate wokkk!!!!

      0
      0
      • belalang emas says:

        yang curi gambar ni la yang desperate. macam la gambar ni hangat sangat. gua ingat gambar bogel ka pa. kampung nampak gambar gini je da jadi issue. kalau nampak gambar bogel, ikot bogel sekali agaknye

        0
        0
  136. minah jambu says:

    ayoh mari banyakan dosa ngan megutok freda n ash ayoh…mari mari mari kutok ha ha ha…….sape2 yg baca ni pasti hepi kan? sebab nya orang2 yang tak suka freda n ash ni hati no good ! hati dia hitam legam mungkin jugak akan masok ke neraka jahanam …buat ape smbahyang tonggang tonggek kalau keje nya asek menghina orang je! kate awek ash tu itam la tak cantek la ….itam atau puteh sama je…,kalau ash suka kan pompan itam mcm negro pn biar la! kenape jeles ka pa he he jeles cakap jeles jngan mcm2 ok

    0
    0
    • belalang emas says:

      jemu la gua tgk yang putih2 ni…international taste memang suka yang tan skin. stupito betol yang kata hitam tu. tak sekolah ka? really got problem with your eyes, colour blind!

      0
      0
  137. ANAK BAPAK says:

    jangan samapi berzina sudah….

    0
    0
    • minah jambu says:

      eleh berapa bnyak pompan jantan berzina di luar sana….jangan nk samakn ash n freda dngan orang2 di luar sana…kite mesti doakan yg terbaik bukan ke gitu anak bapak?

      0
      0
      • lee seonjun says:

        apa masalah ko ni, betul apa anak bapak cakap…

        0
        0
        • minah jambu says:

          ank bapk komen memang la betoi tapi komen dia ni mcm tujukan pada ash n freda tak patoit kn lee…

          0
          0
        • belalang emas says:

          apa kata kita doa kan untuk ANAK BAPAK. risau jugak takut dia pulak yg terzina tanpa sedar nanti

          0
          0
      • belalang emas says:

        kita harus berdoa kepada orang2 yang suka buang anak kat tong sampah, flush kat lobang jamban, rogol budak kecik, berdoa la agar orang itu semua taubat.

        0
        0
        • minah jambu says:

          tolong tolong tolong jangan komen orang buang ank kt sini minah jambu leh rasa terharu dn sedih bayi yg tak berdosa dn tk bersalah dn yg tak tau ape2 diorang humban kn kt tong sampah kt longkang kt sungai kenape diorang buat gini? nanti nanti kau…..tau lah tuhan nk membalas perbuatan korang semua kau rasa lah nanti….

          0
          0
        • minah jambu says:

          ank bpk ni ya ya o je komen jngan smpai berzina…tau lah si freda n ash tu jaga diri diorang… huh! ya ya o…..huh!

          0
          0
  138. emas says:

    3-3 xkenal

    0
    0
  139. hoho says:

    rupenye ash ni ske belon yg besar2

    0
    0
  140. kakak you says:

    dira yang main crite Tower 13 tu ke?

    0
    0
  141. aerien3308 says:

    lawa dira lagi dari pompuan ni…muka xder la lawa sgt

    0
    0
    • manja says:

      ye la pasal lu muka burok …tu pasal lu komen dia muka tk lawa! dasar jeles…

      0
      0
    • minah jambu says:

      dira ke freda ke dua2 ni mesti nk bershukor kepada allah kerana di anugerahkn allah sifat yg sempurna ada kaki ada tngan ..macam si dira takde kaki dia leh jadi artis? si freda pulak takde kaki leh gi clbing? kalau ash nampak pn ash lari….ha ha ha he he he ho ho ho……bwek !!!

      0
      0
  142. bergumbira betul nampak

    0
    0
  143. woot..woot says:

    sungguh hitam dan tidak comel. ooopss!

    0
    0
    • minah jambu says:

      lu ni eh pandai2 kata orang tk comel eh ! lu tu comel sangat?? gua bukan nk marah lu tapi……lu lm tengok secara langsung lu dh kata tk comel si awek ash ni…….dh ash suka hepi lantak dia la…, melampau dasar orang suka melepak kt bawah high way la ni !! tkde keje asek nk melepak je

      0
      0
  144. minah jambu says:

    hitam tak comel tak cantek kan pemberian allah……ada manusia di lahirkn tangan 1 panjang 1 pendek ada yg takde kaki tepaksa jalan kesot2 bila nak ke bilek ayor tapi muka cute cantek ayu apa guna nya…si freda ni korang kate tak cntek tk cute tapi dia cukop sifat dia leh gi clbing lagi jangan jeles ya……kita manusia mesti nk bershukor kepada allah jangan tau nak menghina orang je…..diri sendiri tu blm tau cantek ke tak cantek…dasar tk tau diri orang utan gak nye….

    0
    0
  145. bad boy says:

    janda anak 3 dh freda tu…..

    0
    0
  146. gadis says:

    x perlu salahkn sesapa dlm hal ini dira atau ash..hanya mereka bdua je yg tahu mslh mereka…. sama ada curang ke atau apa2 je..
    yang penting skrg..masing2 bahagia ngan khdpan masing2kan…nk kata org ini jht ke, org ini baik ke, x layak rasanya diri ini utk mperkatakan sebegitu sbb diri ini pun x sempurna..apa2 pun…..kita sume ada agama, bpegang pd ajaran agama masing2……..nsyallah sumenya akn bhgia…

    0
    0
  147. mama says:

    mak oi ..berpeluk2an…

    0
    0
  148. xxxx says:

    jgn membenci seseorang ats rupa parasnya, benci lah kerana perbuatan nya, kerana tuhan yg mencipta rupa paras seseorang itu

    0
    0
    • minah jambu says:

      betol tu xxxx tapi orang kampong yg tau diri dari mana asal usol ni tau nya nk mengutok je……! jangan2 diorang ni semua ngaji pn tk tau tk ? 2×5 jugak la …ha…ha…ha…, mlm ni minah jambu ingat nk gi clbing la nasib2 leh terjumpa si freda n ash boleh minah jambu bergambr skali

      0
      0
  149. rossdale says:

    gmbr artis2 skrg ni x de seni langsung.rumah bersepah. kain baju x lipat. nama je artis

    0
    0
  150. riena says:

    macam nyah la.. buta ka si ash tu..

    0
    0
    • minah jambu says:

      ash tk buta …yg buta tu lu riena….kenapa orang2 ni tk tau diri ni dh dasar kampongan banyak kutu kurap eeee geli lah minah jambu eeee

      0
      0
    • minah jambu says:

      ash tk buta ! yg buta tu lu riena …dasar kapongan bnyak simpan kutu kurap eeeee …geli lah minah jambu

      0
      0
  151. minah jambu says:

    minah jambu tk kenal pn ngan freda n ash ni tapi minah jambu tk suka orang kalau suka kutok mengutok antara satu dngan yg lain….orang melayu gini ke prangai? prangai bodoh mcm ni? prangai bodoh mcm lembu” minah jambu rasa lembu pn pandai la tapi manusia pulak yg bodoh bongok ! tau nk kate orang je diri sendiri tu tk tau macmana terok nya rupa hodoh dasar manusia tak tau diri

    0
    0
  152. peace no war says:

    minah jambu: aku rase ko nie dah xde keje duk back up org. aku tgk ayat ko tu duk sokong sgt dorg tu. xpelu la beb. DOSA tu allah yg tentukan. klu ko kate org baek lum tentu masuk syurga, abes? ko ingat org jahat masuk syurga ke? tu semua ketentuan allah. xpelu nak argue. klu ko kate org melayu asek duk kondem org, abes ko tu duk sokong yg haram tu buat ap? patut ko nashihat dorg nie jgn pakai camtu, jgn peluk2. haram! aku hangin gak ko nie.. ko duk marah kat reader yg kutuk gmbar ash ngan pompuan tu.. sebeluum tu, baek ko nashhat kan diri ko dulu ngan org yg ko sokong nie. xpelu la ko nak ckp org itu ini. ko pun membabi buta je duk tuduh org itu ini. mengucap dulu k. aku takut ko nie dah jauh terpesong

    0
    0
    • minah jambu paling jambu says:

      lu suka ka baca orang asek kutok freda n ash ni? kalau lu suka makna nya hati lu tk bagos n hati lu no good…..gua rasa lu pn ada kutok mengutok jugak kt sini kn? mlayu mlayu….ni lah orang mlayu tkde lain kaje mengutok !magumpat !mabok sebok! merepek !meraban !macm orang dh nyanyok! dasar dudok atas pokok ha ni la dia…

      0
      0
    • peace says:

      minah jambu: x mengata x semestinya x berdosa. tgk pic cmtu je dh kire berdosa. berNiat nk tgk pun berdosa jgk. toksah lah nk kate diri tu alim kalo awak pun asyik nk kutuk org. Mmg la diorg tu dh dewasa tp x semestinya x boleh dinasihat. Kutuk org lain org kampung la, org kuat mengata la. yg ko buat tu ape? bukan MENGATA? kalo ko org Islam, bwk2 la mengucap ye..

      ps: cube ko tanye BN, nape die letak pic tu n ruang comment skali?

      0
      0
  153. minah jambu paling jambu says:

    oh…tak tak tak minah jambu blm tepesong lagi eh tolong eh minah jambu lah yg paling baik kt sini minah jambu tk jahat….sebab nya minah jambu tk kutok orang….baik orang tu jahat atau pn baik minah jambu tk kutok, dosa ka pahala ka biar diorang yg tanggong bukan nya lu ….diaorang dh tua tak payah nk nasehat kn lagi……diorang pn tau apa yg diorang buat bukan nya diorang ni budak kecik umur 12 taon..! dasar kampong tk tau diri…………

    0
    0
  154. miszLyssa says:

    ni pe cer neh nk gado2????
    ilek laa…
    xbek ktuk org kg ar>minah pink
    tah2 hang ni freda ni kot..2 yg beking smcm je..kuikui

    0
    0
    • TaNdA TnYa says:

      akue setuju ngan ko….. kdg2 manusia nie x sedar asal usul diaorg tu dr kampung juga..blagak kunun dr bndr…sama je bandar n kampung… x sume benda jahat dr kampung contohnya kutuk mengutuk nie…agak2 r juga nk bckp…..minah pink

      minah pink :ok masing2 dh besar pkir sendiri r…… dok kutuk melayu pula, x sume melayu mcm tu… biar p r org nk ckp apa kat diaorg, diaorg yg dosa, yg ko lak gaduh2 kat sini, makin tmbhkan dosa pula,bek ko diam, kurang dosa.. apa2 pun ash n kekasihnya bhagia r, diaorg dh besar tahulah apa yg diaorg wat……..halal n haram diaorg tahu bezakan…apa2 pun kita hanya mampu bdoa agar mereka bahagia n sejahtera… jd x perlulah kat sini nk kutuk melayu ke, org kampung ke….

      0
      0
      • minah jambu says:

        betol tu tanda tnya minah jambu sokong kita jangan kutok mengutok tol tk..tk guna nya kutok mengutok ni kn? minah jambu nya dosa minah jambu tanggong sendiri orang lain nya dosa diorang tanggong lah ! bila minah jambu komen kampong tk sadar diri pulak diorang tk terima…..bis jangan kutok mengutok di sini betol tk tanda tnya? ok pada semua readers2 kt sini minah jambu minta maaf ok minah jambu tk berniat pn nk mengata atau mengutok orang kampong sebab minah jambu orang baik minah jambu tk jahat ok……

        0
        0
        • minah jambu says:

          N happy new year semoga readers2 kt sini mempeolehi rezki yg murah kesehatan yg baik dari allah ……..

          0
          0
  155. Shira says:

    aku rasa MINAH JAMBU ni la frada kot…support gila hang bila orang kutuk c freda tu..dah sah2 c freda tu memang tak cantik, tak dapat lawan c dira tu..yang cute cun melecun tu..huhu..pada c MINAH JAMBU tu, sudah la nak support org yang tak kenal ati budi dia tu…jaga jer hal diri sendiri..poyo la

    0
    0
    • minah jambu says:

      gua bukan freda bukan dira gua minah jambu paling jambu ok…..gua tk kira siapa dn gua tk suka orang kutok mengutok ! jangan2 lu ni dira tk yg menduakn laki tu?? asek asek komen dira lagi cantek kalau dia cantek kenape? dn kalau freda tk cantek kenape? leh terangkn kt minah jambu yg ayu ni ;} manis lagi cantek ni…

      0
      0
    • Fyynnnie says:

      ha’ah dowhhh….entah2 maybe bukan freda, tapi kawan dia tak…manalah tau orang zaman sekarang ni banyak “jenis”…. :P

      0
      0
  156. minah jambu says:

    tadi minah jambu baru je minta maaf pada readers semua ….minah jambu ucapkan happy new year lagi…….tapi ada pulak si kelopak salak shira ni kate minah jambu ni freda ! nk cari pasal ka pa ha minah kampong?? si shira ni maybe dira ni gak nya nk cari pasal ngan minah jambu….

    0
    0
  157. Fyynnnie says:

    minah jambu dah tak de kojo laen….!!!! haktuihh… :P

    0
    0
  158. nat says:

    bkannya hot sngat pun?
    dira lh cntiklah..
    bdget hot sngatlah kau freeda
    kau bdget hot stuff konon?
    mentang2 dgan ash,kau skalah?
    blahlahhhhh
    terhgeh2
    sayang dira <3
    bter dira pg cntnue stdy kt luar ngara lhh.
    drpada dira stay msia,lg xberfaedh
    buat smak kpala n mta je
    btw,dira,u r the bes okay?
    u xmcm ash gtal sngat
    bter u jga ank u n cntnue stdy
    love,dira <3

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape yg kau merepek sangat ni nat? kalau kau rimas tengok muka nye si freda ni kau jangan lah komen2 kt ruangan komen rabak ni !!!! kau bukak lah rungan si dira tu kau tengok lah dia puas2 !!! yg kau tengok muka si freda n ash ni pesal !! dh tebi………..nak mampos !!!!!

      0
      0
  159. samsularifin says:

    jgn skrg ni nmpk je bahagia tapi nnti bile dh kawin bercerai lagi sudah la

    0
    0
  160. DEAMORRRE says:

    ala tangkap muat jer ni…nak tayang kat dira yang dia betino sume dok kejar..sabar dira…semua yang berlaku ade hikmah ..yang pasti dia bukan yang terbaik untuk dira…semoga dira jumpe lelaki yang lebih bermoral…

    0
    0
  161. oying says:

    poyo la dorg ni..ehmmm

    0
    0
  162. aung says:

    freda to sundal….ada anak 3 – lagi nak meleseh dgn jantan muda…Bilang freda – jaga anak2 baik2, besar kan anak….supaya anak2 ada masa depan….jangan ingat jantan aje…

    0
    0
  163. Malek says:

    Nama Faridah panggil Freda. Puii.

    0
    0
  164. me says:

    gambar2 ni buat tambah dosa je…lebih2 lagi muka penat dlm rumah….nampak sgt dah pernah…..bangga tol org buat dosa ni…

    0
    0
  165. kak mex says:

    eh,bKn ASH skrg tgh hanGAT berciNTA dGn sHERLy MERLis ke???

    0
    0