Written by AbangNara | September 23rd, 2010

 gambar anak bcl ashraf sinclair

Inilah gambar anak lelaki Bunga Citra Lestari (BCL) dan Ashraf Sinclair. Nama anak mereka kalau tak silap ialah Noah. Gembira kami tengok keterujaan Ashraf memegang anak sulung mereka.

Tahniah kami ucapkan kepada BCL dan Ashraf. Semoga berjaya menjadi seorang ayah dan ibu yang bagus dalam mendidik anak. All the best.

136 responses to (GAMBAR)Anak Lelaki BCL Dan Ashraff Sinclair

  1. pascual says:

    eh bhagian hidung n mata anak u asyraf mcm ariel peterporn la..hahahaha

    • ada aku kesah.. says:

      ishhh ko ni kan…klu baB mgata mmg ko juara la..tp mmg ada iras2 pun…confius aku..

      • BELACAN HANGUS says:

        time ni belum nampak macam sape-sape..tunggu 1 minggu baru boleh tahu…

        • BELACAN HANGUS says:

          tapi kalau serupa Ariel peterporn pun tak apa….
          ariel kan indon idola mana tahu time mengandung BCL slalu layan lagu peterPORN….

        • ada aku kesah.. says:

          hahaha…lawak la ko ni belacan hangus…klu time pregnant slalu layan lagu x pe..klu sperma tu bukan sperma ashraf,,,sapa nk jwp..hehehe

        • BELACAN HANGUS says:

          huhuh…tu kau yg cakap
          ke coffemix 3 in 1

        • queenriana says:

          kepada sesiapa yang kutuk pasal baby nie anda mmg bodoh+bangang+sengal+xde otak+xde hati dan perasan…cube kalu org ckp ank korang bukan darah daging korang or kong bukan dr drh daging keluarga korang what you fell??????????????
          renung2kn lah yerk

    • i am no angel says:

      i know this is a gossip column, but you don’t have to be so tacky borderline rude.

        • BumbleBee says:

          tula psal. Baby tu x bersalah pun…korang yg ckp iras2 muka lelaki lain ibarat korang nk kata mcm baby tu anak h****m plak… amender laa. Kalo setakat dengar2 desas desus…jgnlaa smpai jadikan status baby tak berdosa tu mangsa plak..

        • Mac2010 says:

          Bagi penampar Jepun je kat mangkuk hayun yang tak tau nak bezakan baik buruk. Ada ka budak baru lahir korang nak jadikan sumber cacian. Asik nak mencela saja. Aku suspect diaorg nie (Belacan hangus dan sekutunya) time lahir dulu mesti kena jerut dgn tali pusat, lambat kuar dan otak kurang oksigen. Sebab tu statement yang kuar macam orang takdak akaiii ja….

        • Amay Hamidi says:

          Forum macam ni selalu keluar statement2 liar dan membosankan..Menggambarkan tahap pendidikan seseorang pemberi komen..Jangan begitu, walaupun anonimus (sebab klik kat nickname tak keluar webblog pun), tapi cuba ramai-ramai adakan suasana yang aman damai, tenang, nyaman dan selesa..Kalau asik nak mengeluarkan fitnah saja, susah lah..Rosak susu sebelanga..

          Orang putih sudah sampai ke bulan, yang disini masih terjelepuk mencaci orang lain..Baby yang baru lahir pun jadilah dicacipun..Kesimpulannya, not everybody gets a better education..

        • poop....ooops says:

          suasana aman damai tenang nyaman dan selesa…..hanya satu lokasi yg menepati ciri2 tersebut….tapi aku tak nak sebut lah disini

          sape rasa ‘pandai’ dan ‘educated’ tu tau2 sendirilah kan

  2. […] Panas, (GAMBAR)Anak Lelaki BCL Dan Ashraff Sinclair Submitted by selebriti on September 23, 2010 […]

  3. tuk tuk says:

    emm tak baik menfitnah org .. besok anak ko org cakap mcam tu .. apa ko rasa ..

  4. scorpioncat says:

    comelnyer… pa pen, tahniah ashraf n bunga n welcome to mom n dad’s club…. smg ank itu mbesar dgn baek dn jd insan beguna,

  5. datin says:

    ai..baru baby lagi korang dah nampak iras sape???tak baek tau….lagi pun gosip tu kan tak betul…

    • Bom aTOM says:

      Ada terbaca dlm paper, polis amik keterangan pak guard kat umah Ariel.
      Pak guard kata BCL selalu g sana walaupun dah kahwin, tapi apa dia buat x taulah.
      Mungkin masa tu kisah Ariel blm meletup. kalau x pak guard mesti skodeng…hehehe…

      • putri says:

        ko biar betik?

        • Amay Hamidi says:

          Budak umur 3 tahun pun boleh reka cerita kalau dia nak, inikan pula cerita sensasi, ceritalah apapun..

        • senasib juga says:

          Saya hanya bagitau apa yang saya baca. Semua paper Indon keluar cerita tu 3-4 bln lepas.

        • senasib juga says:

          *Dia

        • senasib juga says:

          Dia nak bagitau apa yang dia baca. Semua paper Indon memang ada cerita tu 3-4 bulan lepas.Saya pun ada terbaca.

        • Bom aTOM says:

          Encik Amay, dalam paper tu tulis guard. Kalau betul budak 3 tahun yg reka cerita, dah sah2 wartawan Indon tu bodoh belaka ye?

          Saya tak nafikan ada diantara komen2 diblog ini keterlaluan. Baguslah ada orang yang menegur dan berilmu seperti Encik Amay.

          Tapi, patutnya dengan ilmu yang En Amay ada janganlah tegur pengkomen sahaja, tolong mereka mcm entry “Gitaris Estrange…”Taklah Semput Poco, Aries_april, Hunny Bunny dan lain2 menjawabnya.Tak de pulak komen pasal tu, tapi terus menghentam pengkomen lain. Tak sedih ke hukum2 agama ditertawakan?

          Saya lihat banyak kisah Nabi yang En Amay tahu. Tapi, jgnlah tulis sedikit Cth:…

          Amay Hamidi says:
          September 22, 2010 at 11:59 am

          Belajar lagi dik..Teruskan belajar..Seekor anjing bernama Kithmir pun ada di dalam syurga..Seorang pelacur yang memberi minum kepada seekor anjing pun diampunkan dosanya..

          Dan dgn info yang sedikit itu pada 11:59 am telah digunakan semula untuk mempersendakannya…pada 12:23pm

          Rooney says:
          September 22, 2010 at 12:23 pm

          Kasih, you nak tak dengar kisah zaman nabi di mana seorang perempuan yang memberi ANJING minum dapat masuk SYURGA, you nak dengar atau tidak?

          I boleh bercerita di sini kalau you, well sorry la USTAZAH you tak cerita pasal ni maybe dia pun ANTI ANJING kut.

          En Amay beberapa kali memperkecilkan kami yang tidak mempunyai blog(takde URL link) spt diatas, tak semestinya takde blog tu tk educated..mcm komen anda diatas.

          dan komen anda pada entry “BCL mengandung..”

          Amay Hamidi says:
          September 22, 2010 at 6:11 pm

          Tahniah BCL..Biarkan saja pengomen2 yang belum matang ini..Not everybody gets a better education..

          DAN DISAMBUT OLEH
          Reply

          *
          Aku says:
          September 22, 2010 at 7:26 pm

          True. Amay Hamidi ! Uneducated close minded maleis. Nak tunjuk baik dan alim dalam ruangan gossip artis. Hahahhahaha GOSSIP la bodoh, dah sah sah takde keagamaan pon. Lagi mau tunjuk baik.

          Soalan saya..tak terasa ke anda dengan statement Aku: “Nak tunjuk baik dlm ruangan gosip & dah sah2 takde keagamaan pon”

          Rasa saya ruangan gosiplah boleh kita menasihati, sebab kalau blog agama seramai inikah pembacanya?

        • aries_april says:

          thanks bom…
          tul tu cik amay…
          u kta jgn bt ftnh..tp kta kmi xda education..tu x ftnah ke?
          n u thu ke i dh ada master..
          rsa more then u…

          jdi..jgn la tgur orng klau dri sndri x btu..
          kta smua sma ja d sisi allah…jgn trlalu bngga dngn apa kta ada…x kmna smua tu…yg pntng..ilmu agma….

        • BELACAN HANGUS says:

          KEPADA YG BIJAK PANDAI,

          AMAY HAMIDI,

          “SENDIRI MAHU INGATLAH BEB”

          *not everybody gets a better education*

        • aries_april says:

          ingt..kta kat sni bkn nk gdh ssma islm..
          jg la adap2x dlm prckpan

  6. Roxy says:

    comey…..=)

  7. myra says:

    anak dia mcm muka bunga laa

  8. ckrin says:

    perghhhh mmg sebijik cm aril peterporn……

  9. Riana says:

    congrate ashraff n BCL

  10. [email protected] says:

    taniah

  11. Yanie says:

    baby lg xblh nmpak muka sapa..lagipun baby akan sntiasa brubah2 mukanya..

    • hanim says:

      bayi umpama kain putih. ibu bapala yang mencorakkan kain putih tersebut… hehehe.. ayat skema tak hingat..

  12. dahlia says:

    comelnya ..!!!

  13. ramli says:

    eni kompem BCL projek dgn si peterporn tu..hehehe ;-)…

    • Amay Hamidi says:

      Masya Allah,

      Sheikh,
      Dapat kamu datangkan 4 orang saksi? Kalau tak dapat, kena hukum sebat Sheikh..Berhati-hatilah bila berkata-kata, Sheikh..Jangan buruk sangat sangka..Cucilah hati tu Sheikh..

      Kalau bergurau pun, janganlah sampai mengaibkan orang lain, Sheikh..Saya klik nickname Sheikh tu tak boleh buka apa2 URL pun Sheikh..Berselindung ke? Lain kali jangan buat fitnah ye Sheikh…

      • aries_april says:

        sorry la tuan amay..
        slma i kat sni..n ikt sma mnt yg u drop..
        u seorn yg juwah..bngkah….ilmu yg u ada sia2x klau u slh gna..

        mntng2x kmi xda URL cam u…
        sng2x u kata kta orng tkt…dh da..apa nk tkt lgi?
        kmi ni x bjk pndai cam u…ada blog…biasa la..orng high education cam u…

        • aku says:

          ish ko ni..betul la amay tu ckp. mn blh tuduh org berzina. dosa besar. dah la ramli ckp ‘konpem’. kalo org ckp ko cmtu, ape ko rase? ha jwb2..

  14. ramli says:

    eni kompem BCL projek dgn si peterporn tu..hehehe ;-)…aku nyampah tgk si ashraf nie…xsedar diri…org indon pn belajar nk ckp melayu dia plok poyo gilos ckp indon…f**k ar ashraf…

    • pascual says:

      eh ramli da dia dok indon xkan la nk ckp bhsa mlayu kot.biasa la kot kalo org duk mn2 ngara pon akan jd mcm si asyraf ni..da dia jumpa sume org indonkan.tp plik kan dulu ddk msia bertahun2 xreti ckp bhsa mlayu.dok indon br brapa thun je fluent gile ckp indon.smpai dia ckp english pon ada indonnya..hahaha

  15. NiTa says:

    Congrats…!! Alololo tomeinyaa..

  16. SWEET says:

    Ikut wajah bunga

  17. luvlylemonate says:

    CONGRATS TO BOTH OF U…he’s so cute!!!Guys please STOP IT!!!Dah xtau dosa pahala ker…bkn semua perkara blh dimain2kan…try imagine ur child org ckp mcm tue???per u all rase?bln baek nie wat2 lah istifar…jgn cemarkan kebahagian dia org…to Ashraf n Bunga semoga dpt menjadi daddy n mummy yg baek dan blh diteladani…

  18. natts says:

    comel anak depa.. hope comel sampai bila2..

  19. luvlylemonate says:

    1 more thing…to Ashraf…dimana pun kamu sekarang ingatlah kamu asal usul kamu jgn terlalu mengagungkan bahasa lain…blh bertutur dlm pelbagai lorat n bahase tu bgs…but plizzz ashraf u’re still Malaysian if im not mistaken…

  20. xtravaganza says:

    congrats ashraf n bcl..

    ramli:saper kata org indon nk sgt blaja bhsa melayu??de jek org indon dok cni bertahun2 still xreti ckp bhsa melayu..puas nk phmkan pe diorg ckp..adoii~~

  21. anak dara says:

    comelnya bapak dia ..hik .. hik ..

  22. damia zahra says:

    congrats to both of them..alolo tomeinyer..i loike bby!

  23. ME says:

    aku xsuka bapak n mak baby nie,poyo dua2 tue,gaya hidup xmcm org islam langsung,erm,muskil aku kkdg apehal artis2 suka bg nama anak diorg cm nama2 mat salih?anak x artis pun sama,kkdg bkn ade makna pun nama tue,berjuta lg nama islam apehal xpilih?nama ala2 kristian gak nk dipilihnye,pastu bapak si baby nie dok ckp bahasa Indon pekat giler cm bkn warga malaysia je aku rse dia nie,tp mse kt mlysia pun sblm kawin dok ckp bahasa melayu pun lidah tergeliat,xde masa depan lgsung diorg nie aku rse.

  24. ctm says:

    tang mananya mcm ariel… stok hati busuk tol la tukang2 komen ni…

  25. nodame says:

    dia ni tak kena plak sweeping tuh ek kat sana?

  26. Norulhuda says:

    muke baby tu macam muka bunga lol~~

  27. cikedi says:

    aku mmg x berkenan dgn BCL punya style yg agak2 seksi tu….tp x baik la tuduh2 itu anak org lain…sampai hati korang….x baik tau…jgn la tuduh2 sampai mcm tuuu…nanti2 kang sampai masa korang ALLAH nak balas kejap jerr….

  28. cikedi says:

    aku suka jerr tengok baby tuu…sangat bersih n suci ja muka dia….x ada dosa…

  29. congrtas to ash n BCL ….. semoga menjadi contoh tauladan yg baik for the baby yah……

    as for commentar ME .. NOAH itu kan nabi noh ..hmmmm….ejaan je lain….maksud maseh sama…..jgn la salah anggap..tak baik tau…..

    • RiceBunny says:

      “Si Honey Kitty”, if next time a Muslim parents put their child’s name Jesus = Isa, is that okay to YOU? How about David = Daud? Joseph = Yusuff? What’s wrong with Nuh? Isn’t that the name refer in Al-Qur’an? Tak indahkah nama Nuh sampai perlu di ambil nama yg dirujuk dari kitab Injil?

      • astaghfirullah says:

        nama yg baik bole menjadikan anak tu lebih baik..seeloknya yg ade makna..tp name is just a name..die x melambangkan kita apa2..kerana tuhan menilai amalan..bukan pada nama..so kalu dpt bg name yg bagos bgla..jgn pula da tahu tp sengaja meletakkan name2 yg mmg dilarang..~

        • BumbleBee says:

          lg satu…kalo buh nama elok2 n maksud yg gempak2…tp at last panggil dgn nama boboi, kiki, gegirl dan seangkatan dengannyer….xde maknanyer jugak~

  30. qiqilala says:

    baby nie mmg suci bersih umpama kain putih,,,,,
    risau terikut2 perangai ibu bapa dya ja….
    anak2 yg rosak tidak bersalah, kerana yg bersalah adalah ibu bapa yg mendidik

    • open mind says:

      Sangat setuju. Perkara pertama yang anak-anak akan belajar adalah daripada amalan ibubapanya, kalau asas tidak betul, semuanya akan tidak betul. Apapun, semoga berbahagia dengan kehadiran bayi yang sangat comel dan semoga dapat membimbing juga si kecil itu dengan baik.

  31. along says:

    selamat bancuh susu, bangun tengah mlm, tukar pampers, bwk anak jumpa doc bila demam, dsb…bukan takat posing tunjuj kecomelan anak jer hokay..

  32. MisS PocO says:

    korang nih suke buat fitnah je…

  33. bcl says:

    cutenya!! ( laki aku) :P

  34. missp says:

    hope mommy and daddy will stop pergi clubbing, minum2 and wahtever, concentrate membesarkan anak. Be a responsible parents.

  35. villa says:

    haha..sbo jela all the comments above…xbek tuduh2..
    tp ader aku kisah sbb aku x minat artis endon(bcl& ashraf)

  36. boringgge says:

    apsal tak letak nama NOH saja? diaorg minat NOH hujan kot. ahahahaha!!

  37. pepatung says:

    BERENTILAH MENGAGUNGKAN ARTIS INDON NI…… MELUAT NAK MUNTAH AKU…. SI ASHRAF TU PUN KEREK…CAKAP INDON LAK LEBIH

    • diana says:

      Sokong10x , stop idolising these Indon actors. Kenapa org msia kalo bercakap dgn dorang suka guna bahasa Indon. Pelik aku tgok. Biar la dorang cuba memahami kita bkan sebaliknya. Banga la dgn bahasa mu .

      • BELACAN HANGUS says:

        semalam tengok news,fuh!!! geng2 indon diaorang buat demo kat kedutaan malaysia, memang keparat tak tahu dek untung,dah demand esok-esok
        muka diaorang yg datang minta kerja….

        • Amay Hamidi says:

          Bak kata seorang pak menteri kita, 200 orang yang berdemo tak mewakili 200 juta penduduk Indonesia..Janganlah kita menghina bangsa, ras dan keturunan, tak baik..Islam ada pulak ke ajar macam tu..Tak, bukan? So, ikutlah Islam..Dia tak berapa ikut Islam pun, doakan lepas ni dia masuk keseluruhannya ke dalam Islam, amin..Kita di sini, berhentilah mengeluarkan kata2 cerca, sebab kata-kata kita, menggambar diri kita..Lainlah kalau anonimus (click nama si pemberi komen, tak keluar URL apa2 pun)..

        • Dee says:

          Whos is this Amay Hamidi? He makes me sick.

        • Bom aTOM says:

          Asyik2 komen xleh buka URL.Perlu sangat ke nak tengok rupa/cara semua yg ada kat sini?

        • BELACAN HANGUS says:

          entah lah siAMAY HAMIDI asiyk nak buka URL
          seram pulak aku, penting ke? kalau dpt buka
          ko nak buat apa?…banyak sangat kah ilmu tu
          dahlah dok komen org punya komen…

        • aries_april says:

          korang dh clik URL dia?
          dia nk ckp la dia tu somebody..nnt korang kawen leh offer dia..

          hahahahaah
          u all smua..jgn lyn sngtc dia..
          i pn bleh skit tngh telatah dia..
          bngga sngt apa ygdia ada…

          krng i bka i pnya uRL..trkjut beruk lak dia…

        • BELACAN HANGUS says:

          belacan tak kesah kalau nak tegur biarlah kena tempatnya, kalau ada TERover komen nak bising pun tak apa ni tak, balik-2 si AMAY hamidi nak potong
          dah tu buat contoh yg baik2 pda diri sendiri
          konon2 bijak pandai, ada blog, photografi Terhangat,
          nampak sangat nak promot sendiri, phuuui!!!!!
          PuKeK Mak!!!!!!!!!!!

          *SATU PESAN BELACAN
          KALAU BAGUS SANGGAT
          BAIK KO BUAT GOSSIP BLOG
          SENDIRI TAK PAYAH MENYEMAK
          KAT BN NI*

  38. fara says:

    congrates ashraf n bcl..so cute baby..

  39. BumbleBee says:

    congrats…to both new parents for the newborn baby boy…!!

  40. astaghfirullah says:

    mcm muke bunga..coz hidung..

  41. Hani Bunny says:

    kelakar ade sedih pun ade bile ade yg memandai nk interpret muke baby tu mcm ariel peterpan…

    still baby, cant say ikut muke ayah or mak dia..

  42. saye says:

    1st aku tengok budak tu biase je.. standrt la.. nme lagi budak..
    2nd. jgn tduh wo.. tapi mmg ade ckit la mke ariel. hakhakhak
    3rd. taniah la..
    4th doakan je la yang terbaik untuk baby nieyh..
    5th diorang kawen bulan 11 tahun lepas kan?

    • bola says:

      oish.dorg kawen Nov 2008 larr..pape pon congrate. tang Ashraff dh fluent indon tu no komen lar.maseh bunyi slang2 english dia. saje je nak bahan dia. lgpon dia mix sana sini kan. bior aje laa..hadoi. nak daftar anak kt england pon dia qualified.

      • Amay Hamidi says:

        Asyraf kata kat Melodi dulu, sebab dia duduk di Indonesia, kena lah dia becakap bahasa Indonesia..Katakan dia duduk di Bollywood, takkanlah dia nak bercakap bahasa Indonesia..Tak faham lak orang tu..

        Saya ingat lagi masa saya belajar di ITM dulu, kawan saya ramai orang Kelantan..Diorang masa datang Shah Alam ramai yang pelat lagi cakap loghat Kelantan..Nak tak nak, saya la yang kena cakap Kelantan dengan diorang..Kesian diorang kalau kena cakap KL sebab dah pekat..Bagi saya itu takde masalah..Kalau saya, kalau dapat bercakap Bahasa Indonesia, Bahasa Siam, Bahasa Tagalog, lagi baik, banyak bahasa bole cakap..Apalah salahnya Asyraf cakap Indonesia, bahasa pun nak dikecohkan ke?

        Saya pulak dengan rakan2 Facebook Indonesia, ada la dalam 4-5 orang, saya terpaksa tanya makna satu2 perkataan sebab tak faham..Lagi baik lah kalau saya tau bahasa diorang..Be open minded lah..Think out of the box..Jangan kita jadi jaguh kampung saja..Sekadar berpendapat..

        • pascual says:

          mluat dgn komen ko ni amay.konon nak tunjuk alim n pandai.pdhal bodoh nk mampus.

        • Bom aTOM says:

          Entahnya. Kalau nak bagi nasihat, tak payah MELALUT sangat komen tu. Komen mcm Aries_April, BumbleBee & F.O.P(tapi sejak lps raya dah takde F.O.P ni).

        • aries_april says:

          ada ja…ari2x msk BN..just mls nk cmnt bla orng yg lbh pndai dri kta tnjuk pndaian dia orng x kna tmpt…….

        • Amay Hamidi says:

          Alhamdulillah..Terima kasih atas cercaan Sheikh tu..Saya amat menghargai pahala yang Sheikh sedekahkan pada saya tu..Terima kasih..

        • aku tuan aku sheikh...hahaha says:

          tuan sheikh amay ni school mane eh,….siap ber tuan ber sheikh….agaknya species mr bean ke….out of this world maybe?

  43. shizuka says:

    ala, asyraf oiii…bapak ko yg pure mat saleh pun letak nama ngko asyraf ala2 nama melayu islam gitu…yg ngko bukan pure mat saleh pun kalau nk letak nama anak tu ejaan tu sensitif la sikit…nabi nuh tu kan rasul, noah tu ejaan ala2 mat saleh sangat2… mcm cthnya, musa = moses; nuh = noah; isa = jesus…ejaan nama tu biar la selari dgn maksudnya…jgn diikutkan sangat ckp bini indon ko tu…nama dia BCL, apa maksudnya ntah…esok mati malaikat pun x tau nk panggil apa…

  44. hai says:

    aku tgk anak dia muka bcl, hidung n mata ripit tu. putih melepak cam ashraf

  45. aries_april says:

    akhrnya…srnk kan jdi ibu n bapa….?
    nk jga rsa smua tu 1 hri nnt…

  46. saya says:

    siapala kiter semua ni nak tentukan anak ini bkn zuriat AS.sesedap rasa cakap anak ni anak org lain.nak mengutuk pun, jgn sampai timbulkan fitnah.kalau rumahtangga AS n BCL berantakan sbb hal ni, korang suka lah ye?
    nama NOAH pn apa lah salah nya..bkn nya xde org melayu kiter yg nama camtu.yg org lain terang2 boh nm omputih tu, x jd pertikaian plak.
    biorla AS nk ckp slag indon…kalau org lain dok indon pn,akan tercxakap jgk slang sna.kalau dok mesia tp ckp indon, boleh la nk amarah!!!!

  47. saye says:

    dah2.. yang penting skunk ni indon dah lancarkan anti malaysia.. ni ape kes??? bla la!! errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…
    lari tajuk x?

  48. no name says:

    gi tgk forum cari..kt situ ade tunjuk bcl, cut tari, luna maya comment fb peterporn sebelum dia ditangkap..bcl kate ” klu video gw tersebar..awas lo” lbih kurang gitu la ayat nye..cube la cari..bukti ad wat tu beb, tp baby ni tak bsalah..DNA leh buktikn la..

  49. bola says:

    dah kalo melepak tuh konpem la anak AS.lae mau deny.ayoo.

  50. BCL 2 says:

    COMELNYAAAAAAAAAA

  51. akupunyesuke says:

    ala korang ni..melalut xtentu hala…yg penting bby 2 comel.

  52. Erin says:

    congrate…semoga pas nie dpt baby gulz pula…

  53. detective conan says:

    ini la mentaliti budaya kita..kata dok malaysia ckp malaysia..org malaysia yg pi indon x boleh ckp indon ke?suka hati asyraf la dia nk ckp bahasa ap pun..itu hal dia,hak dia.dia p indon pn tak kacau duit korang semua.lagi satu yg mmg aku baran korang komen pasal anak dia..masyaALLAH klu korang melawak pun korang tau tak haram bercakap mcm tu sekiranya belum tahu kesahihan dia..kdg2 komen mcm ni la yg boleh meroboh masjid org

  54. anne says:

    korg msti da tgk iklan ponds yg ade BCL gn AS tu kn, dorg p pgg anjing, bodoh kn..?

  55. Imiginasi says:

    Mcm bebudak lak den tengok bebudak kek sini..Cam bangang..Orang tu lelok beghanak, dikatonyo pulak anak oghang lain..Palo hayah kau ajar..Apo ko bondo lak anak oghang lain, memfitnah oghang jo kojonyo siang malam..Otak busuk gilo…Mulut pun busuk..Suko2 mak dio jo nak main2 kan anak oghang..Pokobondo eh..

  56. Yantie says:

    Apa skali pun kesalahan ibu bapa dia jgn menganggap yg bkn2 baby tu xde dosa apa2,nasib la anak cut tari tu dah besar kalo tidak itu pn korg kt mcm muka ariel peterpon tu…

  57. sabrina says:

    comelnyer anak dier lol..

  58. rulles says:

    noah pun…sebutnya nuh jugak..
    poyo ah sape yg komen tu..kalau rajin baca quran english translation, nama anak ashraf ni bukan soal pun. namanya bagus…nama nabi.

    drpd letak nama “lelaki” la..”arjuna” la..lg merepek!!

  59. I switched techs simply because after a few years of laser, I believed the results were not worth their expense. Then I invested in the tria laser. They will guarantee that after eighteen months if hair grows again, all treatments are free. They’ve got both lazer and Ipl, but I want to stay with laser now being Intense pulsed light did not appear to decrease the quantity of hair coming back.

  60. I was doing silk n sensepil treatments for over a year at present on my facial hair. Before this I had a very heavy dark beard. I am excited about the results. The actual hairs are quite thin and I haven’t gone back for treatment in roughly six months. I’ll mention that it did feel painful a little bit on my top lip and there ended up being times when I got some redness on my neck. I would recommend Intense pulsed light to those with thicker hairs or have big spots of hair they really want to eliminate. For the men who might like to do their rough facial hair be prepard to get patches within the following months’ time and many people saying man what is wrong with your beard.

  61. aiman x kesah says:

    ye la 2 ashraff n bunga dapat didik anak mereka…aq x percaya la…korg tengok la perlakuan mereka sebelum nikah…bercium d tepi pantai…teruk tul arr diorg ni…moga2 anak mereka ni dapat jad anak yg soleh x mcm mak pak dy 2…AMIN….