Written by AbangNara | March 27th, 2011

gambar aksi cium qalisha ray

Dihantar melalui email, katanya gambar aksi mesra di atas ialah antara Qalisha Ray, artis baru di bawah komposer Ajai dan Hafiz Hairuddin. Gambar diambil pada 11 Mac 2011 di The Curve Cineleisure. Khabarnya pengambil gambar ini mengekori Hafiz Hairudin dan secara tak sengaja dapat menangkap gambar aksi mesra antara mereka berdua ini.

Apa kejadahnya artis baru Malaysia nie? Suka buat benda-benda pelik di khalayak ramai. Kan dah kantoi. Aih ~~~ Terima kasih kepada penghantar email yang berkongsi gambar ini.

257 responses to (GAMBAR)Aksi Mesra Qalisha Ray & Hafiz Hairuddin

  1. haha says:

    1st dowh

    0
    0
    • x-po says:

      KL kan New York Malaysia

      0
      0
      • kyrana says:

        HEY.. SO stupid this people.. haiz! jtuh maruah!!!! pa ne? pkir org puteh ka?! dunia mo khiamat.. korang tau ka?? haiz… stupid! go married la… kiss2 dpn org…!

        0
        0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          idok ler kenal

          0
          0
        • comei says:

          dia org ingat dia org x pemes kot…tu pasai berani buat gni. tapi, serius aku memang x kenal pun..ahaks

          0
          0
        • pim says:

          betui comei den pon x konal….

          0
          0
        • Kasih says:

          entah sapa ni, mmg btl2 xkenal pun… oh ya may be gan wt cam nie nnt jd kontroversi trus org akan kenal kot drg ni… ni lah artis malaysia yg ala2 holly & bolly…

          0
          0
        • princess says:

          yeke dorg kiss? kte x tgk gamba tuh full lg..x perlu nk wat assumption bkn2..gamba mcm ni korg marah, tp..artis malaysia ble blakon pun pndi pluk2, kiss sket2..kt pipi,kt dahi..pelik..dlm muvi klu artis m’sia wat mcm tuh xpe..berlakon katanye..tp, in real..x boleh,haram,memalukan coz dpn khalayak rmi..tp,dlm muvi or drama 1 m’sia tgk..xpe..itu x salah n x memalukan coz blakon..funny kn?hee

          0
          0
        • Light&Love says:

          Tulis2 bg kontroversi…mengaib kan org lah! mereka bukan bercium! itu mcm sentuh pipi gitu…Giler apa la melayu kita nih!?? Yang sensitiv dan fanatik , sila hala kan pandangan ke lain dan pi baca website agama ya !

          0
          0
        • comei says:

          tpikir gak.tgh blakon kot?nak kata bbisik,xkan la siap pegang kepala lagi. pekak sgt ke puan tu?nak kata laga pipi pun bukan coz macam x.aku tgk puan tu macam lalok jew., tapi bagi dunia artis memang byk hipo.kalo derang tau, mesti kata gamba edit la n 1001 alasan dberi.hmm…

          0
          0
        • prince says:

          Nak funny apa pulaknya bengong. Yg movie tu pun salah yang ini pun salah. Awak ni memang bengong la. Ada ke kiss sentuh sentuh pipi boleh cium tak boleh. Dua dua pun tak bolehla bengong. Ada ke orang yang tak arah tengok scene kiss dahi &pipi dalam movie? Kalau tak marah mesti orang tu terlebih bengong. Cik princess, belajar la stick to d topic. Jangan melelong membebel pasal scene movie yang dah terkeluar topik. Adios manusia manusia bengong.

          0
          0
        • Miss Volvo says:

          Qalisha Ray? Sapa tu?

          0
          0
        • yanie hakim says:

          tk thu lah, enth spa2 lah dpa dua ni.. mencr pblsti mrhan nm nya ni adoyaiii..

          0
          0
        • Ida says:

          dua2 sy tak kenal..mcm mana leh masuk dlm berita sensasi ni………..search kat internet pun nama dieorg ni tak wujud…kalo jumpa lagi la tak kenal…

          0
          0
        • bawang says:

          Qalisha Ray ni sepupunya si Neelofa tu~

          0
          0
        • Masyaallah….slamber nye merekaa….
          dah xde rasa malu.

          0
          0
      • Kambing Hitam says:

        haha…WTF…
        artis bodoh mana ni?
        ak xpnh knl pun….
        xpa2,pas pic ni ak rasa korg yg bodoh ni akan glamer k?
        elok benar la jd artis malaysia ni…
        blh jd contoh kat bdk2 muda n then kes rogol pn byk..
        hahahaha……………
        syg kat Malaysia

        0
        0
    • cella says:

      tak kenal aku sape mangkuk 2 ekor nih

      0
      0
    • kaylakenzo says:

      tak kenal

      0
      0
    • dolly says:

      ni sebenarnya salah satu taktik untuk naikkan nama si artis baru ni..dari org x kenal, terus jd kenal disbbkan gambar ni…entah2 org2 dia jugak yg amik gambar ni kot..then post kat wartawan..kan dah dpt free publisiti ^^

      0
      0
    • sue says:

      due2 ku xkenai

      0
      0
    • akulani says:

      hahaha…kantoi sudah qalisha…aku kenal sgt dia ni…buat lagu pun sbb been sponsored by anak bekas menteri kewangan…(clue..ex minister tu ada kuar kat mingguan malaysia ahad smalam)..so korang pepaham ler kan…
      dia ni bukan melayu…afghan campur arab campur pakistan..muslim la…sepupu ngan neelofa…cara hidup mmg open giler…apapun kalo ada yg minat kena ler rela belikan kasut harga 3k ke atas..kalo tak tgk jer la.

      0
      0
      • wny says:

        anak daim ke? anak daim sponsor minah nih ..?

        0
        0
        • akulani says:

          Yup.D**i n minah ni couple setahun n sponsored almost everything. Nasib baikdia ni tak tau drive, kalo tak berderetkereta minah ni kat umah dia di BU.

          0
          0
    • marie says:

      siyes bosan ngn 2 org ni pe bende la..
      da la xkenal,,,artis ke??konfem xnaik

      0
      0
    • slumbercool says:

      SAPE NIE ? TAK KENAL PUN. DA GOOGLE PUN STILL TAK KENAL

      0
      0
  2. hanipelangi says:

    hoho…hot market nie…bagus supplier picca nie..

    0
    0
  3. mama says:

    cium2 ni x hengat kiamat ker. dunia makin tua. kadang2 tak faham dgn org muda yg urban sgt nih.

    0
    0
  4. huh says:

    segelintir artis malaysia mmg x bermaruah dan memalukan bangsa jer…
    perangai memasing cam haram…!!!

    0
    0
  5. hang hanep says:

    seriously bahaya.. hmmmpph ~

    0
    0
  6. nanaTHeWitch says:

    toinkkkk… kantoi di situ…

    0
    0
  7. Allyen says:

    Sape mereke ni?

    0
    0
  8. aku la tuuu says:

    xkenal lol….

    0
    0
  9. rebung says:

    serius dowh
    aku tak kenal sape 2 artis ni
    len kali bg tau gak sape 2 artis yg tgh capub ni

    0
    0
  10. rida says:

    Great job!!!!! blh jadi paparazi M’sia..sure ramai lagi artis yg terkantoi.

    0
    0
  11. dydy says:

    HAFIZ HAIRUDDIN ni sape plak? xkenal pun.

    0
    0
  12. tanjung says:

    nie hafiz yg masuk af tu ke??..masa zaman zahid kot..

    0
    0
  13. OMG says:

    sepupu neelofa dewi remaja ni..lagu dia satu january-best gak la

    0
    0
  14. anonymous says:

    ni dikira bukak aib org ke?

    0
    0
    • cella says:

      bukan org yg bukak aib die…. die sendri yg mengaibkan diri sendri d khalayak ramai….
      org tgk…org tgkap gmb..org publish..org kutuk…naseb lu la der….sape suh xjage prangai..

      0
      0
  15. KODOK says:

    tolong sedar ek sekian artis yg baru nak menapak kat industri muzik msia ni..

    KTORANG / pendengar muzik tak suka artis2 yg mencolok mata n yg bersosial macam ni .perangai terukmacam ni..

    kalau berita ni dah tersebar, jgn harapla nak naik glamer femes macam artis lain.. sorry yek.kami tak suka artis macam ni ..

    bukan ortohodoks, tapi penggemar muzik msia, masyarakat malaysia khasnya masih melihat penampilan artis yg sopan sebagai aset untuk menjadi artis yg hebat..kalu seksi sosial2 macam ni..sorry..tak dapat la cari makan..

    skian..anyway..liang lahad masing2 kan.pandai2 la nanti…

    0
    0
  16. ally_fern says:

    dia ni buat koje tak berpakedah ni sebab..dia fikir Allah tak ada kat situ..tak nampak dia…ingat Allah ada dimana2 memerhatikan anda!!.. renung2kan ler…

    0
    0
  17. bosa says:

    :) sangat boleh hilangkan bosan membaca blog ni

    0
    0
  18. taiko says:

    perrrgghhhhh!! stalker gile yg amik gmbo nihh.. suke sgt aaa tu tunjuk aib org satu malaysia.. yg amik gambo ni pun same gakkk salahnyerr…

    0
    0
    • Mimiy says:

      Dislike

      0
      0
      • Mimiy says:

        Dia yang aibkan diri sendiri, jgn salahkan orang yg ambik gambar.

        0
        0
        • me says:

          aib dia tu biar laa dia setel ngn Tuhan, yg kita dok sebok bongkar wat pe? jaga kubur sendiri sudah…

          0
          0
        • abel says:

          klu kubur ble kongsi2 xperk gak nie sorang2 sbb tuh kena saling meningati,masalah skunk nie dia y aibkan diri dia buar hal plk bkn tmpat tertutup tempat PUBLIC klu si pengirim nie x tgkap byk lg y melihat aksi xsenonoh nie,sendiri wat sendiri tanggung ma,dah kata nk masok dalam industri muzik kat malaysia nie so sendiri pikir lah klu wat hal akan kuar kat mana,klu ko xnk tgok berita nie baik ko xyah bkk blog nie senang ceter THE END

          0
          0
        • yanie hakim says:

          jg kbur msng2? hbs tu mati esk hng gali lah sndr ya lps tu hng trjn dlm kbur tu.. ni lh bhya nya klu dok pegang ayt ‘jg kbur msng2’ ni, adoyaiii…

          0
          0
  19. tuantanah says:

    dulu aku offer nk kasi masuk skolah pompuan ni tolak..haa..kan skrg ni educated sgt lah tu

    0
    0
  20. nanana says:

    err..aku x knal lgsung.. plizz ar. sape2 pn dorang ni,jage la maruah masing2

    0
    0
  21. EFY says:

    booooo !!!
    top sgt la tu ?
    haram jadah tol la .
    taw la kau tu artis . yes for sure , kau memang tak pkir halal haram kan .
    nexttttttttttt ~~

    0
    0
  22. jesnita says:

    huhhh??spe diorg nie??aku x knl pon…x glamer pon….

    0
    0
  23. KALO TENGOK DARI PICTURE TU…QALISHA MACAM SEGAN2 JE REAKSI MUKE DIE…KADANG2 KESIAN KAT PEMPUAN…DAPAT LELAKI PAKWE MACAM HANTU NIE…X NYEMPAT2 NAK CIUM DEPAN ORANG..SHAMELESSS

    0
    0
  24. tolonggglaaaa gtau aku sape dorang ni….?? aku tak kenal dowh….

    0
    0
  25. Jabun hensem says:

    Comolot syoknye!!

    0
    0
  26. mysara says:

    X kenal le mamat-minah berdua ni..

    x tumbuh tak melata, x sungguh orang takkan kata..

    0
    0
  27. senduk kayu says:

    dia pilih KLCC dohhh!! muahahaha

    0
    0
  28. Abg Jujai Hensem says:

    pi MAMPOS la artis macam ni…buat MALU MAK BAPAK korang je…KLU MAK BAPAK KORANG PUN MACAM NI..PI MAMPOS LA SUME…

    0
    0
  29. makngah says:

    maybe dgn publisiti gini dpt naikkan nama depa. artis baru la katakan..

    0
    0
  30. gilameroyan says:

    x nampak cium mcm dok berbisik ja korang ni pikir bkn2

    0
    0
  31. LuLu says:

    SAUDARA KEPADA NEELOFA DEWI REMAJA… MUNGKIN SEPUPU…

    0
    0
  32. penyibuk says:

    xkenal pon sape =.=!

    0
    0
  33. Joe "The Driver" Sivarajah says:

    Stupid Malay…. always do the stupid thing… how can u claim u can rule this country??? GTH…

    0
    0
    • meow says:

      not only malay do this stupid thing, racist

      0
      0
      • Joe "The Driver" Sivarajah says:

        hey prick… your race call us pariah.. and then u call me racist?? funny joke…. as stupid as always…

        0
        0
        • meow says:

          no word ‘pariah’ in malay languages.
          u called it to urself

          0
          0
        • junji says:

          me also dont know what is pariah.

          0
          0
        • Joe "The Driver" Sivarajah says:

          oh ya??? so who is the Interlok’s author? a young Japanese tsunami victim?? or British footballer???

          0
          0
        • keivhendt says:

          jo, have you ever finish reading interlok at all?

          were you already born on 1973? why weren’t anyone make a fuss over this on 1973? tell me. why now?

          why were you so depressed?

          if you really have read the book, you will know that the story doesn’t revolve only about the Indian race and the word pariah. the story is about how three races are interlocked in this country. all three races have their own good aspects and weaknesses. please read carefully. mind you, in that book, we were smashed too. same for the Chinese. the core content is basically on how we accept others’ weaknesses and tolerate.

          please don’t make yourself look stupid here. it shows either you haven’t read it, or if you have you don’t understand it, at all, and if so, you are not qualified to give any immature comments regarding the book.

          it has been solved. so please calm down..
          http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mic-yakin-isu-interlok-selesai-segera/

          0
          0
        • budak nakal says:

          like.

          0
          0
        • Anie says:

          Xcuse me Joe, young Malaysian nowadays do not know what is ‘pariah’ because most of us (parents) never talk bad about other races b’coz we live in same community! No matter kampung, estet or chinatown, we still breath the same air, walk on the same land..

          But people like you who always typical thought that Malays are racist, Chinese are liars to u or yr family, is the one who make own stupid conclusion… what actually do you want? who cares if malay only have 4 original words? Is that means Malay cannot go to college? Is that means Malay cannot lead the country? I guess u better learn how to respect yourself first then only you can earn it from others…
          U has a very narrow minded! I pitty u…

          0
          0
        • bender says:

          pariah k..keling k…same jek..
          da ko mmg koling yamak…buduh!!!

          0
          0
        • Joe "The Driver" Sivarajah says:

          see…. who is the fu**king racist here?? brainless… un-educated low-life punk… the only thing y’all can be proud is just words… just words… aha… malay only have 3 original words… how pity is that…

          0
          0
        • sha says:

          pariah ni adlh 1 kasta yg trdpt dlm msykt India,,if i’m not mistaken..n kasta pariah ni ialah kasta yg paling rndah dlm msykt India…btlkn sy klu salah n jgn ambil hati..x sume melayu racist…

          0
          0
        • hmm... says:

          as a Malays, malu kalau ckp2 mcm ni…xbaik la…pls hormat bangsa lain…
          @bender: kt kn tggl b’sama dlm M’sia, so pls respect2 la…
          @ Joe “The Driver” Sivarajah: pls respect others too…not all of us acting like this one…how we could be friends with one other, if we says “STUPID” to each other?

          0
          0
        • Tina turner says:

          Hey Joe the pariah sivarajah. Not only us, all people around the world also call you guys PARIAH

          0
          0
        • nyonya manis says:

          we all 1 malaysian..

          0
          0
        • Joe "The Driver" Sivarajah says:

          hmm.. all people around the world?? are you sure? think before you talk, because it shows who you are… another uneducated lowlife punk , because only lowballers like you will talk like that…

          0
          0
    • faizal says:

      hey fucking racist…mind ur words…jangan claim bangsa kamu dipinggirkan jika bangsa kamu memang pemalas,dan kamu sendiri tidak mahu memajukan diri…FYI,not even malay called pariah,chinese also

      0
      0
    • hmm... says:

      not all Malays calling ur race like that…i have lots of Indian friends..n I love them totally, never called them like that..in fact, Interlok novel’s wasn’t bashed ur race only…it is how u respond to that matters…some of us ignored that novel u know, if u says ppl that bash u as racist, then u r too cos u use that ‘STUPID MALAYS’ thing first…even my Indian friends never brought that matters to discuss cos they know, not all Malays says that…
      p/s: this smooching thing is done by all ppl, all race..however, it is due to our religion that oppose it, its awkward to see Malays kissing their opposite gender cos it is HARAM…btw, thx for reminding some of us that this act (smooching before marriage) is stupid cos it does…again, PEACE Joe “The Driver” Sivarajah…^_^

      0
      0
      • Light&Love says:

        they are not even smooching! LOL*
        .. more of ‘peck on the cheek lah!” LOL

        0
        0
      • Joe "The Driver" Sivarajah says:

        I don’t mind about Faizal’s words… because the 2nd richest man in Malaysia is our ANANDA KRISHNAN… and he is… oh.. Indian, the lazy bum… and we also got TONY FERNANDEZ, the man who gives chances for everyone to fly.. maybe he is also lazy with his Manchester United’s business and the Lotus F1 team.
        Indian also have contribute something to this country…, i didn’t say all but there is a few guys like Faizal & self claimed Prof Handsome is trying to talk bad.. and even blasphemy, hey.. it’s not good to talk about religion…
        and for Hmm, point well taken.. i also have a lot of Malay friends, peace to you too…

        0
        0
    • Prof Handsome says:

      ko lagi bodoh sembah lembu, sembah patung buatan sendiri. bodoh sangat. lembu haiwan, bila bila sahaja boleh dimakan, patung tu pulak sekali, gemba bumi boleh hancur. so siapa bodoh di sini?
      keturunan kamu di bawa oleh british untuk menjadi hamba di sini, nenek moyang orang melayu bermurah hati menerim moyang kamu untuk jadi warganegara, bila kamu di sini kamu haruslah mempelajari bahasa dan budaya penduduk asal iaitu melayu!
      semua orang melayu tau hal ni.

      0
      0
      • Prof Handsome says:

        pariah yang berkulit gelap dan kurang cantik dan kacak,
        brahmin pula berkulit putih dan lawa.
        so, keling di malaysia ni kasta pariah, cuba kamu balik ke negara asal kamu, cuba, adakah darjat kamu tinggi, oh tidak, di sana ada kastakan, dan pariah paling rendah.
        di Malaysia kamu bukan lagi pariah, kamu patut bersyukur. kamu boleh faham tak?

        0
        0
        • Prof Handsome says:

          hanya Malaysia sahaja ramai penduduk india, negara bangsa lain tak terima mereka ni, Mereka langsung tak bersyukur di atas kemurnian dan kebaikkan bangsa Melayu. Kesian. Kalau kamu tak suka, kamu boleh balik negara asal kamu. kerana di sanalah ada budaya dan adat kamu, kamu langsung tak bersyukur akan hal ini.

          0
          0
        • xpatot says:

          encik prof handsome…..

          name pon dh prof…ckp tu bia la gaye prof cket…berlapik cket..ni pehal duk hina2 tuhan mereka????kot ye pon nk tgur xyhla babitkn bab2 tuhan…pliz respect each other k??…tolong jgn sentuh bab2 tuhan ni…sensitif..kite sume ade pegangan agama, adat,budaya dan kepercayaan masing2….

          p/s: ape perasaan encik prof handsome klu diowg hina tuhan kite???op koz la mrh kn…so..think about it carefully before u ckp2 mcm org bukan prof k!!!

          0
          0
        • kay says:

          eh…topik lain dah nie…jgn gado2..salah tempat dah nie..pape pun aku sokong Prof….

          0
          0
        • Joe "The Driver" Sivarajah says:

          If there is another 10 man like prof (this title is real suck) handsome (maybe he refer to as handsome as shit), i believe.. 1 Malaysia is just another rhetoric, nothing than just a words.., no one own any land on this earth.. if u said this land is Malays.., NO.. there are earlier natives here, long before the so called Tanah Melayu, who? i dont know.. in million yrs ago this land is also owned by dinosaur.. no one own any land…. even an American stole from Red Indian…

          0
          0
  34. laila says:

    sapa ni? x fames pun dorg ni? nk publisiti murahan la tu

    0
    0
  35. nis says:

    haihh -__–‘

    0
    0
  36. kemek says:

    saper ni? x knl pon

    0
    0
  37. inilah saya says:

    ntah… lnsg xknal sape…
    blahlah wehhhhhhwt mlu jerk…
    ingat ALLAH la….

    0
    0
  38. juice says:

    sape ek??? bukan kat curve diorg ni tp kat los angeles..ala2 hollywood gitu…hampeh…amboi gambar pun ala2 dikejar paparazi kn…cit poorah…

    0
    0
  39. mama mia says:

    hafiz hairuddin ini ke? >>http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0306&pub=Utusan_Malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_16.htm

    tp tgk dari tepi mcm xsama. tepi nmpk lg hensem mcm fahrin ahmad…hihi

    0
    0
  40. mulut laser! says:

    hahaa sungguh aku x kenal manusia2 dlm gambar tuh mmg pdn lah x pemes pon pangai cam taikkkkk! hampeh je..memalukan! bakat x seberapa tp pangai ntah apa2..shame on u dude!bluweekk

    0
    0
  41. tanpa nama says:

    wah..keja paparazi lah nie ye..bestnyer kalau ada paparazi kat malaysia..boleh tengok aksi artis dlm hidup sebenar

    0
    0
  42. ted mosby says:

    sape 2 ekor ni???yg si paparazi ni pehal lak sebok hal org mcam psiko je….huhuhu seram

    0
    0
  43. BOM321 says:

    Dasar artis…

    0
    0
  44. orca1604 says:

    lantak la..dosa pahala masing2.ade sesetangah org tu tau ape itu agama tapi xpaham agama.haha bila xpaham macam2 benda blh buat. Nauzubillah..

    0
    0
  45. Lela-Lelord says:

    adehh sape ni x kenal pun

    0
    0
  46. Anonymous says:

    gile…..wt malu jepp..

    0
    0
  47. cik mimie says:

    nape yg perempuan tu mcm terpakse jer??

    0
    0
  48. epl says:

    astaghfirullah al azzim

    0
    0
  49. yaya says:

    dh nk ckp psl interlok plak kt cni.if ur so smart u wont be here checkin on malay gossips.

    0
    0
  50. I love Hijab says:

    aduhai…bila malu dh xda, cm gini la jadinya.. ~~ :(( tp, xkenal pn diorg ni..rmai lagi kn yg berperngai cmni kt luar.. :(

    0
    0
  51. bedul says:

    macamnilah nak jadi artis, kene ada realiti skit,tak hipokrit. suka hati doranglah nak cium ka,nak apa ka lantak.. lagi satu, si paparazi yg baru nk bergiat dalam menunjukkan keaiban orang lain ni pun satu jugak,mungkin diupah untuk menaikkan nama dua budak ni..mungkin saja nak malukan dorang yg tk brape nak glamer ni…hmm sape2 nk memulakan kerjaya mengaibkan org lain terutama artis ni, semoga berjaya jadi paparazi..pastikan shot tu terang … kerjaya mengaibkan orang

    0
    0
    • zaia says:

      si paparazzi tu maybe dh tua nt bakal2 jadi mami jarum la tu..smpi nak amek pic segala bagai,artis tak famous pun sibuk nk diintainye,ntah2 artis famous plak sampai ke toilet dia ikut

      0
      0
  52. zaia says:

    perhatikan cara lelaki itu,seperti tak sabar2 nak comolot jer!
    pic last kiri tu,dah macam citer hindustan,muka stim2 depan2 ramai org camtu,memalukan btol!hahahha…

    0
    0
  53. mo0n says:

    xkenal lgsung sape minah neh…..huhuhuhuhu

    0
    0
  54. hamba Allah says:

    sepatutnya artis mahupun nk jd artis kena laa jg adab di khalayak ramai…jgn nk salahkan org ambik gambar sbb kalo ko org tak kenal buat ape pun org xpeduli…lgpun rmai org ade dslr kejadah gadget belambak kt market…so, hati2 k klo xnk gossip jgn jd artis…a’kum :)

    0
    0
  55. baby says:

    plis lah…benda bosan cmni un na kecoh…cube cri cte len…aku x kenal dowunk ni..boreD

    0
    0
  56. saya suci says:

    hahahaha xglemer pun lg si pompuan tu….beselaa nk jd artis kene laa murah sket klo jual mhl kene p bratur pjg2 af atau mentor hahahaha da kompem xminat ko dek oii….

    0
    0
  57. Pendekar says:

    kalau artis buat camni confirm kena maki.sumpah seranah…yg korang buat dgn awek korang..tak kisah pulak ye? hahaha..jgn maraaa….

    0
    0
  58. akuzle ayu says:

    sapekah miker berdua neh? x penah teman nampak hatta kt tandas awam sekalipun…

    0
    0
  59. ntahaper2 says:

    boleh sesape terangkan sape dua 0rang nie?

    0
    0
  60. Hamba Allah says:

    btw,memang tak kenal dengan hamba Allah dalam gambo tuh… huhuhu… apapon,dorang tetap hamba Allah… hmmm… nauzubillah min zalik… astaghfirullah alazim…

    0
    0
  61. misz myza says:

    x kenal pun sape ni… anyway, tahniah la tuk Qalisha Ray, sbb anda baru je jadi famous… mereka berdua ni nak jadi mcm yg budak pilih KLCC tu ke??? hahhahaha..

    0
    0
  62. sal says:

    salah faham ni.. sbnrnya dorang cuma kwn, mungkin hafiz yg ambil kesempatan kat qalisha sbb yg sy tahu qalisha ni bdk yg baik n peramah sgt,,, n tgk la pic tu qalisha agak stiff tp tngn hafis yg duk pegng kepala dia…mcm tgh berbisik je……bkn bercium!! jgn tabur fitnah nnt kte semua ikut serta nnt…tak pasal2…wallahualam

    0
    0
  63. sal says:

    kesian kat artis kte kalau psl dorang semua diheboh2kan especially yg buruk, tp kalau wartawan atau photographer yg perangai x senonoh xde pula yg nak heboh2kn …..pendek kata yg belakang kamera semua ditutup aib mereka,,, semua org cover, tp kalu artis semua diselongkar…..tertunggu juga nak tengok gossip org belakang tabir…..???

    0
    0
  64. xhah says:

    boring er..klau nk gado bukak la forum len..hadey.
    http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0306&pub=Utusan_Malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_16.htm
    link dr utusan funny quote die ;
    ““Saya belum popular, tentulah tak ada gosip jahat pasal diri saya. Tapi seboleh-bolehnya saya tak mahu mencipta kontroversi dengan gosip yang boleh mengaibkan.”
    sungguh kontra…LoL

    0
    0
  65. DayDay says:

    sape 2 org ni? tak glam pun dah naik nama wat aksi hollywood.. agak nye ..klu dorang wat cam ni cepat sikit kot glam… klu wat cara baik lambt, cara cam cepat…

    0
    0
  66. suka-suka says:

    abg nara…..hafiz hairudin tu spe ek…qalisha ray pn x knal….

    0
    0
  67. dislike says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0
    0
  68. loveydovey says:

    make love not war beb. Lebeh baik mesra camni dari pic. buruk berdarah pukul org kan. Camni pon nak kecoh!

    0
    0
  69. khadijah tan says:

    ramai sungguh serbanistas dalam ni -..-

    0
    0
  70. ieda says:

    siapakah mereka ini?????

    0
    0
  71. Tiffany says:

    Firstly, sapa diorang nih?

    Secondly, kepada yang suka ckp org lain buka aib, nak betulkan sikit ye.

    Ini bukan membuka aib sebab diorang dah buat benda tu terang-terangan. Yang membuka aib itu kalau org sebarkan cerita yg takde siapa nampak atau sesuatu yg tersembunyi.

    Ini bukan tersembunyi, terang lagi bersuluh. Tak abis2 dah tuduh org buka aib. Budget2 la dulu.

    0
    0
  72. Myra Dolce says:

    SUMPAH xkenal…!!!
    sape ni…
    carik kat GOOGLE pon xkua…
    adoiii…layan entry len arr…
    bosan

    0
    0
  73. abuyaa says:

    yg xboley bla si pompan tu mkn buah seringgit yg jual tepi2 jln…korang perasan tak….muahahahhahaha…jatuh standard retis baru kekdahnye~~~

    0
    0
  74. kobisbunga says:

    ini lah artis zaman skrg….xder maruah…

    0
    0
  75. pic says:

    xde otak artis skarang

    0
    0
  76. shiro says:

    tahap apa nih? dewa 19?ahaks..ni over da…pasn jgn plak ckp super impose.

    0
    0
  77. KnowledgeSengetHaters says:

    normal-lah tu…dAh name selebriti..hidup pown ala2 barat….nanti dah kene malapetaka dari yang EsA, baru nak tercangak2 pakai tudung la, dah jadi ustat la…

    0
    0
  78. herk says:

    more better than gadis bertudung kantoi dalam tandas make love. :)

    0
    0
  79. nancypoh says:

    bergantung juga pada persekitaran tempat dia dibesarkan..biasa terjadi dengan peniruan pelaziman..namun bagi orang lain yang dibesarkan dengan adat dan budaya sopan santun, memang perkara ini bersifat offensive..tambah lagi bila dia tu digelar artis baru..memang kantoi la..

    0
    0
  80. sape ni syialllll?

    0
    0
  81. kecoh je says:

    ades kecoh la korg ni..bukan nk kutuk melayu sbb aku pon melayu tp…melayu mmg tgk sket je trus serbu & buat spekulasi tanpa tau hujung pangkal..tgk gamba mcm laki tuh yg beria & bukan comolot..laga pipi je pon..eleh lisa surihani pon buat jugak kn??xde pon semua kecoh2..

    0
    0
  82. jebon says:

    Hampehhhh…

    0
    0
  83. kal says:

    Nabi pernah bersabda,
    “Andaikata kepala salah seorang dari kalian ditusuk dengan jarum besi, itu lebih baik baginya daripada menyentuh wanita yang tidak halal baginya”.
    (HR. Ar-Ruyany dalam Musnadnya no.1282, Ath-Thobrany 20/no. 486-487 dan Al-Baihaqy dalam Syu’abul Iman no. 4544 dan dishohihkan oleh syeikh Al-Albany dalam Ash-Shohihah no. 226)

    0
    0
  84. anoymous says:

    u know,if the sources of the picture is not reliable and u are not sure either their kissing kat mulot ke apa ke.u should not share this picture on public. Its membuka aib orang laen wasnt it?secara x langsung membuatkan org spekulasi.

    0
    0
  85. Yossshhh!!! says:

    Nama ‘Hafiz’… Tp perangai mcm kapiaq. Aku trajang juga mangkuk ayun ni kang.

    0
    0
  86. aku says:

    apa yg pelik??? normal la. sebab dia artis tu la kecoh. mcm korang semua bagus sgt

    0
    0
  87. diehardfan says:

    pic ni bleh bawak sejuta maksud..mgkn diorg tgh bercium penuh nafsu..mgkn diorg juz laga2 pipi je..depend on org la..tp baik pikir bnde baik lg bgus

    0
    0
  88. Miss_hujaN says:

    Hakkktuihh…

    0
    0
  89. Kurus says:

    ni lakonan untuk pilem ehk??

    0
    0
  90. dr ally says:

    sapa depa neh?

    0
    0
  91. Adoyai says:

    umat akhir zaman…dunia dh nak kiamat dh..jomlah kta btaubat ramai2 sblm trlmbat…

    0
    0
  92. nurun says:

    assalam, kenapa web ni byk iklan 18sx?

    0
    0
  93. Reena says:

    Ce ceta..ce ceta..sape deme ni?

    0
    0
  94. licca says:

    aku rasa2 dorg berani wat mcm ni sbb dorg bkn manusia ni…syaitan ni…pakai topeng..allahualam

    0
    0
    • Prof Handsome says:

      betul…. syaitan itu terdiri dari jin dan manusia<<ni ada dalam al quran tulis. so ni syaitan jenis manusia.

      0
      0
  95. [email protected] Ular says:

    Best ke kiss ni..de sedap macam makan smbal belacan tak???? hahahhhhhhhh

    0
    0
  96. rr says:

    apsl cm sangap je bro tu? qalisha was being denial i guess? malu malu.. haha.

    0
    0
  97. Erin says:

    If true, Too bad yOu keep On kissing in public. Look Cheap.

    0
    0
  98. eyda says:

    cher citer sapa makhluk nie….akak x kenal la….

    0
    0
  99. BumbleBee says:

    oiii biler pihak yg bertanggungjawab nk melakukan sesuatu dgn artis2 suam yg buat perangai mcm nie?? takkan tengok jer?? bagilaa hukuman keras sket..melampau laa diorg nieh. Esok2 kuar statement MINTAK MAAF… what the heck~

    p/s: faizal tahir x berbaju…kene gam and buat amal jariah. Yang artist pempuannyer nampak t*t*k pun wat x nampak jer….cessss~

    0
    0
    • Prof Handsome says:

      tu maknanya kira halal lagi la tuu hahaha, ramai sgt nampak lurah la apa itulah, so tak boleh buat apad ah kecuali diroang bogel di khalayak atau semasa buat show

      0
      0
  100. katak kodok says:

    Asyik kutuk org yg mesra2 gitu tapi tak lihat kesalahan org yg ambik gbr curi ikut Hafiz ni… tak ke salah pasal ambik skodeng org??? Berangan2 nak jd paparazzi M’sia plak dah… Tu pun dosa gak…
    Salah org memang senang nak lihat, salah sendiri… ingat2 gak tau…

    0
    0
  101. Prof Handsome says:

    elok lagi perempuan tak lawa, yang tau jaga adab, maruah diorang ni lagi tinggi, ni apa je ada…lebih kurang sama dengan perempuan lorong. hurmm.. so sad!

    0
    0
  102. Prof Handsome says:

    ellehhh. hafiz hairuddin yang tukang tangkap ni sah sah lah kawan diorang, kunun nak buat gosip murahan nak tarik perhatian dengan cara murah ni, bodoh betul ingat apa, bodoh sgt ke rakyat malaysia ni kan?
    bukan apa, perempuan nni langsung tak kenal. kalau saya jalan tepi dia pun saya tak tau dia artis.
    mesti dia berpakat dengan si hafiz nih hurmmm bosan!

    0
    0
  103. Prof Handsome says:

    eeee ya Allah, korang semua pun boleh fikirkan? dah lah tak terkenal, entah siapa ntah, tiba tiba ada orang hantar emel, bagi gambar ni…

    padahal sudah berpakat, ermmmm

    0
    0
  104. Amir says:

    HELLO!! ITS JUST A SIMPLE CHEEK TO CHEEK KISS LAHHH…whats the big of a deal? Get a life ppl…i dont know this so called artiste pun..but, come on lah..WATS THE BIG OF A DEAL PUN benda2 cmni??

    0
    0
  105. peace says:

    biasa la…yg org follow n tangkap photo ni ape hal…pas2 beribu2 la yg jadi tukang komen….memenuhi masa lapang

    0
    0
  106. JuzzPutih says:

    entah2 ni bini dia…. terpaksa kaber line tuk jumpa bini, t xgelmer plak lau org tau da kawin…
    huhuhuu….

    0
    0
  107. aspire5580 says:

    kalau tmpt yg terang lagi bersuluh sudah “berani” membuat aksi sebegini..apatah lagi kalau tmpt itu gelap lagi menyeramkan

    0
    0
  108. KAKAK NARA says:

    BETOL..AKU PUN RASA DIORANG YNG TANGKAP SENDIRI…SAPA JEEEEWWW YANG KENAL DEPA NI..NAK FOFULAR CEPAT, SEBAB DEPA TAU WARTAWAN MCM ABG NARA NI YG AKAN GLEMERKAN DEPA…UPSSS!!!

    TO ABG NARA…PLIS LA…STOP LA PAPAR GOSIP MURAHAN MCM NI….BIARKAN ORG MCM NI TERUS TIDAK DIKENALI OK…BYK LAGI ARTIS GLEMER DAN HOT YG BOLEH DIJADIKAN CERITA…

    0
    0
  109. miyoung says:

    bila benteng malu sudah runtuh sepenuhnya…………………………………….

    0
    0
  110. rini says:

    aku kenai pun idak due2 ekor jamban ni

    0
    0
  111. mawar merah says:

    gimmick lah tu naik naik kan rating..segaja buat perkara tak senonoh dpn public…supaya lepasni tekenal…terkenal tai kuching

    0
    0
  112. bungakejora :) says:

    zaman skrg bdk apa nk jadi la…his..his..
    dia nie apa aku xkenal la…??sapa yer/..

    0
    0
  113. effie says:

    dua2 aku tak kenal..

    0
    0
  114. pELaNgi says:

    Emmm..gambar ni nampak pelik…

    0
    0
  115. kaki_g0ssip! says:

    SUMPAH AKU X KNL & X INGIN NK KNL NGN MAMBANG 2EKOR NI.. NK WT POJEK PN AGK2 LA! NI KT PUBLIC PN SEMPT.. AKU TGK ORG KAPIR PN TAU SEGAN NK WT CMNI. ADEH!

    0
    0
  116. dimple k.f.s says:

    OVER SESANGATT!!!!

    0
    0
  117. Lolito says:

    sape qalisyah ngn hafiz hairudin nih???xknl pon??bkn wat2 xknl..mang xkenal…respect pd wartawan or kamera man yg follow hafiz hairudin nih coz dowg leyh knl…kalo aku yg jd wartawan,die bercium sebelah aku pon aku wat donno jek…(kalo aku yg jd wartawan)…

    0
    0
  118. guli pecah says:

    hahhhhh…apa lagi..abang nara sila explain ( more detai)..every one needs the answer..ceciter..ceciterr..

    0
    0
  119. Light&Love says:

    Org melayu takde kerja suka aib kan orang dan mengutuk. Kalau tak suka benda maksiat, korang datang jenguk berita artis buat hapa? pegi la jenguk blog atau website agama! Yg tukang ambik gambar, lu ingat itu KARMA ok…hari ni awak jatuh kan air muka orang, besok2 awak pulak kena.

    SENDIRI MAU PIKIR!

    0
    0
    • hmm... says:

      that’s the point la….tgk gossip2 website, then kutuk2 dorg…afterwards, dorg kua paper mntk maaf n then (some of them la) akan jd insaf n then xwat lg…..even kubur lain2, tp fitrah manusia msti saling ingat-mengingati just cara nk ingatkn artis yg budaya nye da ikut sgt2 barat ni, t’pkse melalui medium ni….mmg sume org xsempurna tp kan path kita skrg ni nk menuju ke jalan yg lebih sempurna?

      p/s: apapun, sy hormati pandangan awak, kdg2 excessive mengutuk org pon xbaik jga…bole menambah dosa adala, tp kalu org tu dpt b’ubah, alhamdullilah….Tuhan tahu jga niat kita…

      0
      0
  120. missyqaldina says:

    aku rase dowang belaga pipi je…mcm la artis2 lain x buat..cume x kantoi je..

    0
    0
  121. Anna says:

    Cantik la Qalisha ni. Hafiz pun handsome.

    0
    0
  122. tutu says:

    sebab tu artis tak layak dijadikan idola.

    0
    0
  123. basshunter says:

    aku x rasa ni nk mengaibkan dorang…thanks la pd yg anta email tu…kasi tunjuk perangai artis m’sia yg x semenggah ni…nama pon x glamer lg da buat gaya hollywood..laga pipi pon dah dosa..takkan tu pon x tau????

    0
    0
  124. cikumanis says:

    SPE DOH 2 ORG MAHKLUK TUHAN AKU X KENAL PONNNNN

    0
    0
  125. cikumanis says:

    SPE DOH 2 ORG MAHKLUK TUHAN AKU X KENAL PON

    0
    0
  126. student bandung says:

    sape dorg ni??? aku dok kenal pong!!!!

    0
    0
  127. David ViLLa says:

    ni artis ke?drama apa?album apa?..anyway golongan mcm ni mcm pelaq..bodoh..

    0
    0
  128. AdaAkuKesah says:

    jadi keje ngekor artis pastu amik gambar.. haha..

    0
    0
  129. shisha says:

    xda modal agik!!!!!

    0
    0
  130. Bull says:

    Mohon maaf, perasan orang putih padahal awak tu Melayu..Tak sedar diri ke? Ini solat ke tidak ni? Sesungguhnya solat itu dapat mencegah dari perbuatan keji dan mungkar, itu kata Quran lah.. Ni puasa ke tidak ni? Ni ikut Islam ke ni? Cubalah jangan jadi orang barat tapi ngaku Melayu Islam..Astaghfirullah..Kalau dah tak tahan sangat nak bercium tu, balik rumah lah, jangan menyusahkan orang lain tengok gambar hina dina macam ni..

    Mohon maaf..

    0
    0
  131. Ginvera says:

    seyes pompuan ni xbley blah. lagu single pon orang tak kenal lagi, pkai sexy² then buat adegan hollywood kat tengah² kota. seyes la orang boley nampak dek non oii. kot ye pon dah tak tahan nk bercium, g buat dlm kete lah ke.. tutup la sket aib tu.

    lagi satu, kalo korang tgk FB die.. die siap kuar kenyataan “allah mengetahui…” apa sume. WTF. untuk apakah itu? u tell me!

    Please artis baru yang orang stil tak kenal,
    jangan mendatangkan gosip murahan cmnmi boley x???

    0
    0
  132. heh. says:

    tak kisahla berlaga pipi ka cium ka…..kalau sudah agamanya ISLAM, tetap HARAM DAN tidak boleh. apehal la si pengomen pengomen yang backup ni kan.

    kalau dah mengamalkan gaya hidup macam ni, sila la bertaubat cepat.

    0
    0
  133. bygonz says:

    sape diorg neh???? klu mcm ni….dah bersepah kat jln tu yg bt gini….adakah aku ketinggalan hny x knl sape diorg neh? eiiiii….bak kata org perak….xku sio nak tau……

    0
    0
  134. peminat dia says:

    herm..artis xglemer kita kata slh, tp kalo artis pojaan kita? bleyh ke? islam tak menghalalkan cara…

    abg nara dh tgk ke video sambutan bday lisa surihani? kn mcm ni gak lisa bersalaman ngan artis2 lelaki yg g bday dia..pelok cium pipi jgk kn? dgn farish, ngan nazril idris dll..mereka tu bkn mahram dia jgk…so, sm la kn…lisa buat terang2an lg 2..

    saya juga seorg peminat lisa..tp sgt keciwa dgn cra beliau tu..

    0
    0
  135. kandaq says:

    Hafiz hairuddin ni sapa arr..pak gad kt technology park ka..

    0
    0
  136. antiBitchyyyy says:

    sapekah mkhluk2 ni????????

    0
    0
  137. Malaysian Lady says:

    tak kenal ponnnnnnnnn

    0
    0
  138. anna says:

    nth pape artis malaysia ni…hurmmmmm

    0
    0
  139. hai.. nama pun artis baru. ntah-ntah nak cari publisiti murah dgn buat perangai mcm tu… tolonglah

    0
    0
  140. anje says:

    suka sgt tunjuk hebat kat org…nama pun artis kat mana2 pun org akan nmpak korang. org yg da kawen pun x kiss depan2 org kat luar cm korang……..

    0
    0
  141. sam says:

    ape nak kecoh2..berani buat berani la tanggung..ape punya artis malaysia nie..ingat hoolywod ker…setahu aku artis lelaki nie memang playbos..macam hensome sangat..pegi jahanam…

    0
    0
  142. otai says:

    syabas mr kameraman…lain kali amik la rtis yg top skit..bersepah-sepah kat disko tu yg buat maksiat..pegi la terjah…tunjuk kat rakyat perangai artis malaysia nie…depan camera nampak baik..di luar..mashaallah..camtu ke nak di jadikan idola…

    0
    0
  143. lolyat gang says:

    wow macam mantap gak qalisha ni

    0
    0
  144. mimi says:

    ginvera : biar la dia nak buat status pasal Allah tahu semua tu, sebab memang Allah je tau. yang sibuk sangat kenapa? lets say kau yang kene. duhhh. dia just laga pipi je kot bukan romen. bodo la kau ni. and btw, dia memang sexy dari dulu bukan lepas jadi artis. lantak dia la nak open ke apa ke. bodoh dshjwehgQKJEFYQG

    0
    0
  145. cik embun says:

    sape 2 mahluk nie..xknl pun..

    0
    0
  146. zemsi says:

    ape la artis2 yg x sdr dri ni.memang x layak dijadi kan idola.tp bkn semua la.artis pompuan yg x tutup aurat makin ramai.tanda2 kiamat semakin dekat.

    0
    0
  147. abah kau says:

    agak2 la drang kiss pipi korg smua ni mnusia jahil ke ape?? jgan nk mengaibkan bnde yg x btul buat dosa menfitnah

    0
    0
  148. mawar hijau says:

    depa ni mmg x taw malu…sini malaysia negara islam

    0
    0
  149. Me myself says:

    Hey people…dah2 la ckp pasal orng, dire sndiri check biar betul sikit..yg comment2 bodoh2 ni kau smyang cukup waktu ke,pg masjid hari2?? Yg bags sgt nk kata kat orng…ingat ALlah swt sahaja boleh judge hamba2 dia.. Tolong la…korng jgn nk kutip salah orng je…dire sndiri check dulu..kalu dah smpi tahap wali2 nk judge orng silakan..n to long ingot kubur masing2..pasal qalisha Dan hafiz apa dorng buat itu antara dia Dan ALlah taala…salaam

    0
    0
    • entah says:

      jgn la sakit hati…. mulut org mane boleh nak tutup….. dosa2 mereka sendiri tanggung….. dah ade gambarnya, mestila ade yg tengok… dah ade yg tengok mestilah ade yg komen mcm2…. apetah ag gambar org islam yg bercium2 di khalayak….. kan panas tu? terus terangla, org yg upload gambar ni memang cukup berdosa pada org yg didalam gambar tu sebab aib org dia dedah secara open kat sini…. better delete abis citer…

      0
      0
  150. mimi says:

    haha.. skarang nie dua ekor nie tgh terkial2 nak cover hal gambar nie.tapi dh kuar dh pown kat sini.diaorg nie bajet artis laa.dh laa sombong nak mampus.

    0
    0
  151. angry bird says:

    dah tak tahan dah. tarik comolot. bende pree .terang terang tak kene tangkap, sorok kene tangkap.

    0
    0
  152. ape ke jadah says:

    x senonoh…. x payah respect la ngan org2 artis sekarang…. menarik masyarakat kepada kelalaian…. ape yg bagusnya dgn artis2 ni….. x ade dunia hiburan ag bagus la…. banyak dosa….

    0
    0
  153. ape kes?? says:

    muka cantik x semestinya ada maruah cantik..gmbar ni dh jd bukti..haaa….si Qalisha Ray ni plak..jgn nak menafikan bnda yg terang2..mmg btul pun org dlm gmbar ni engko…

    0
    0