Written by AbangNara | May 10th, 2010

gambar adik pengacara rtm pakai salib

Terjawaplah sudah segala teka-teki tentang gambar adik pengacara RTM, Suriani Abdul Rahman yang dilihat memakai rantai salib. Gambar ini telah diupload ke Facebook. Menurut kata Suriani, gambar ini telah disuperimpose. Maknanya gambar ini palsu belaka. Adiknya tak pakai pun rantai berlambang salib nie. Kenyataan Suriani telah dikeluarkan di Harian Metro semalam. [note]Dia ada ramai rakan bukan Islam. Namun saya pasti dia tidak akan memakai rantai berkenaan semata-mata untuk mendapatkan perhatian atau terikut-ikut cara hidup rakannya. Malah Murni terkejut melihat gambar itu. Ini kerja orang yang menggunakan teknik pertindihan (super impose) seolah-olah kononnya dia memakai rantai itu. [/note]

gambar adik pengacara rtm pakai salib

Kami percaya dan follow jer apa kata-kata dari Suriani nie. Dia tentunya lebih mengenali adiknya daripada kami. Tak gitu?

121 responses to (GAMBAR)Adik Pengacara RTM Suriani Yang Disuperimpose Pakai Rantai Salib

  1. ALOLA says:

    uwekkkkkkkkkk

    0
    0
    • teko says:

      bukan gambar super impose..memang dia pakai rantaisalib tu…buka oh artis..ada tunjuk dia komen pasal ‘buah rantai kat facebook dia…dah berak tepi jalan sape nak mengaku…

      0
      0
      • FTNer says:

        sudah terang-terang dia pakai salib tu. memang betul, komen kawan-kawan dia kat facebook jelas dan nyata..

        nak menipu pun berpada-pada. takkan pegi letak gambar super impose kat facebook sendiri??

        apsal la artis/celebrity kat malaysia ni semua tak reti bagi statement??

        0
        0
      • Kak Su says:

        Ye..bukan super impose la…baca kat izyan.com pun ada upload dari facebooknya..siap komen lagi napa dia pakai rantai tu…

        0
        0
        • rehan says:

          sah saheh lagi terang bahawasanya bukan superimpose ok… dia jejut sbb tetiba berjaya glemerkan diri kot..

          0
          0
      • haikal says:

        klau dah pakaiannye menjolok mata camtu pkai rantai salib ke x bukan isunye lg da, renung2 kanla..

        0
        0
        • FASHION says:

          betul3!!!..adik dia siap bagi komen blek kat facebook kan? nape adik dia x cakap..” oh no! I x pakai pun rantai tu..sape yang buat super impose cmni..x baik tau!! huhuhu..baru la betul gambar tu super impose..manusia zaman sekarang ni da pandai da..kalo super impose pon boleh nampak..fikir2kanlah dan selamat beramal..peace no war..

          0
          0
    • cik lopes says:

      hahahhhahaha OH YEKE? DIA TAK BACA KE COMMENT ADIK DIA CAKAP KAT FB TU YG DIA BANGGA DGN RANTAI TUUUU?

      0
      0
      • ami says:

        ha ah lah.. dia ada komen ngn kwn dia kt fb pasal rantai tu… hello… org malaysia tak bodoh ok..

        0
        0
        • joe says:

          come on la…..dia ingat org malaysia bodoh mcm dia ke?superimpose biasanya terang2 kita boleh nmpk…lg satu ada satu ‘kes dulu’, ada pihak tu kata video dia telah disuperimpose…sedangkan pakar dlm bab2 ni sndiri ckp video paling susah nk disuperimpose….aiyaaa, lu ingat org malaysia berfikiran tahun sebelum masihi ke?

          0
          0
    • nani says:

      aku tengok elok terletak je rantai tu kat leher die…apa2 pon taubat la deyyyy!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
    • mmmm says:

      bodoh punya orang!!!

      0
      0
  2. aries_april says:

    YA ALLAH…MCM2X SKRNG

    0
    0
  3. jefri says:

    haish…mcm2 dunia skang..
    eh, dah kuar citer nih pasal statement berbalas kat metro ahad kan..tah pape punye alasan..miss alaska(alasanka) sangat…

    0
    0
  4. Amber says:

    kenapa tak di upload comments bawah gambar facebook tu skali? baru tau superimpose ke tidak kan…

    0
    0
    • pizza says:

      Tu la Amber. Apsal dia tergezut plak… bukan she was aware of this ka upon replying a statement of some mentioning bout that particular pendant? Main sandiwara ka? Atau someone hacked her FB acc?

      0
      0
  5. observer says:

    sape dia? nape ade org sibuk nak wat superimpose gmbr die..dia x popular pn..

    0
    0
  6. Ryta says:

    Kesian tu mmgla kesian…tapi tengok cara adik Suriani ni berpakaian….masyaAllah….mmg dah terikut2 cara hidup kawan2 dia yg bukan Islam tu! :-p
    Kan semalam Suriani kata dalam Metro Ahad yg dia tahu saper yg wat keja super impose ni….dan nak saman orang tu! Apalagi…teruskanlah….berani kerana benar beb!

    0
    0
    • Miss_hujaN says:

      Jom terjah ..


      Sent on a phone using T9space.com

      0
      0
    • Fact-oriented Person says:

      Makhluk mana la yg boley terpikir nak buat super-impose gambar2 minah ni..tobat tak pernah dengar langsung nama dia nih.

      Tapi tengok cara pakaian tu memang mengalahkan yg pakai salib…mcm2 la zaman skrg ni..wal’iyaazubillaah…

      0
      0
      • FASHION says:

        salam..hai fact oriented person..lame x dengar cite..ceh..macam da lame kawan je..hahahaha..bese la tu..akak dia pon lebih kurang je..mesti la nak tegakkan benang yang basah..adik beradik tu..berani kerana benar..takut kerana salah..jangan nanti makan diri sendiri plak..si kakak da la kerja kat rtm..x takut dikenakan tindakan ke..huhuhu..

        0
        0
    • Aku Bukan Islam says:

      apa salah kawan2 dia yg bukan Islam tu? klu la betul kawan2 yg Islam tu boleh jaga & didik dia, dia x camni…so salah siapa?bukan salah kawan2 dia. itu pilihan bodoh dia sendiri. kenapa dia x pakai tudung, tayang dada? itu pilihan bodoh dia sendiri. kenapa kes buang bayi kat Malaysia ni ramai org Melayu, itu pilihan bodoh dorg sendiri…Tuhan bagi akal untuk fikir. xda agama yang ajar tayang dada @ bt perkara x baik. itu pilihan bodoh diri sendiri…jadi jgn la kerja nak menyalahkan org lain…sekian…

      0
      0
  7. arieiza says:

    tp kan..ade yg saya baca kt blog hiburan gak..
    minah ni ngaku kt fb die pkai..huhu

    0
    0
  8. hafis says:

    haha…statement lawak antarabangsa…ni same la kes cm anak pontianak 2..sape kau org nk super impose..tgk pkaian mmg x trikut2 pn ngn rakan2 bkn islam..tp die ikut tarzan je..wakakaka!!

    0
    0
    • Azlan says:

      Emm..u all ni pun pandai ckp je..seksi tu dah jadi budaya la..tak seksi pun siap celuk kat tudung la plak..lbh baik seksi dr mgaibkan gadis btudung ni..giaman2 tasol u all ni..huahua..ada famili tu baik jaga baik..kang xpasal2 masuk internet plak..

      0
      0
  9. ops! says:

    kl da pkai baju mcm 2,x mustahil boleh pakai rantai 2 jgk.

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Jaga2 bagi komen tu, karang ade plak yg kate pandai2 nak menghukum & maybe ade yg akan backing tindakan minah ni sebab kononnya tak hipokrit…;-)

      0
      0
  10. Annonymous says:

    Aiyoo… ketiak itam…

    0
    0
  11. cats says:

    bila dh kuar gmbr..dh kecoh… alasannya super impose

    0
    0
  12. natts says:

    susah nak percaya..emm,kita tunggu dan lihat…kat FB, dia kata lain…kena siasat tuh!

    0
    0
  13. rs says:

    rantai tak bersalib mungkin tapi yg tetek tu……… yg itu pun superimpos ke mmmmmmm alasan …… jawap lah korang dgn Tuhan Yang Satu nanti

    0
    0
    • Hany says:

      Allah itu maha melihat….dgn org bolehlah kta bohong..tp dgn Allah..?
      Sepatutnya pada Dialah yg kta patut rasa malu bukan dgn manusia….

      0
      0
  14. matjoe says:

    suriani who??

    0
    0
    • natts says:

      suriani tu kakak dia.pembaca berita RTM..adik dia tu mmg tak terkenal pun.now dah ‘terkenal’ lah..

      0
      0
  15. penbiru says:

    dik, jgn men bende2 camni, boleh jatuh murtad woo!!

    0
    0
  16. pizza says:

    Namanya Murni… alahaiiiii… murninya nama. Nama je la kan?

    0
    0
  17. fifie says:

    hahah suke sgt ayat2 bang nara..mksud yg sgt tersirat..i loike!!!

    0
    0
  18. Piston Pecah says:

    teknologi mudah digunakan,mudah disalahgunakan.

    0
    0
  19. fikir says:

    ni pun salah satu manusia ketandusan otak nk bpikir. ckp ikut sedap mulut, otak letak kt lutut. benda yg melibatkn isu sensitif esp bab agama ni, jgn la dibuat memain. dh x sensitif sgt ke manusia skang ni? pastu bleh plak tlg cover benda yg salah. ko subahat, ape plak hukumnya..

    pakaian melambangkn peribadi. cara ko bpakaian, mberi 1st impression pd org lain utk menilai ko. dgn pakaian ko mcm ni, x ke org akan pikir yg ko ni tlalu mudah dan murah? dgn pakai salib camtu, bukan ke org akan kata ko x peka keadaan sekeliling? bangga sgt ke pki pendant mcm tu? is it an art? fashion? what the hell are u thinking of?

    tu la pasalnya bila org kata, ada otak pakai, ada telinga dengar, ada mata pandang, ada mulut diam.. mcm ko ni, suma da x guna dh. kesian.. nway, sape org bodoh yg nk super impose kt gamba ko tu? atau ko yg wat sdiri, semata2 nk glamer? ape ko ni desperate sangat ke? kesian umat muhammad sekarang.. mbiarkan diri dimonopoli & dipergunakan orang lain..

    0
    0
  20. grand noise says:

    rantai je kot yg superimpose..betik gantung 2 biji tu ori kan>..haha

    0
    0
  21. Piston Pecah says:

    pergh..tengah tunggu dia approve facebook..malu kot.

    0
    0
  22. farapink says:

    serius xknal siapakah org ini..dan siapakah kakak nye?? huhu~

    0
    0
  23. bernama says:

    perempuan yg takde maruah

    0
    0
  24. cats says:

    kalo gmbr dh kuar.. kecoh satu malaya.. super impose yg disalahkan.. diri sdiri ttp tak salah..betul belaka. sok bila anak2 buat cam gini..pun ttp salahkan org lain.

    0
    0
  25. Dzulkifli Gatal Gay says:

    nak tunjuk buah rantai atau buah lain?

    0
    0
  26. nyonyot says:

    superb Boobies…

    0
    0
  27. suri says:

    ekeleh…sumperimpose ingt senang ke, nak kena cari angle gmbo biar masuk, dah tu bkn satu gambo jer.., superimpose mesti nmpk sgt tak ori nyer..sesuai je semua kedudukan rantai tuh untuk gambo dia, ingt org stu*** sgt ke?
    lg pun apa la nak superimpose kat org yg tak glamer

    0
    0
  28. tutupmulut says:

    agaknya depa ingt org sekrg ni bodoh kot. asal cakap super impose je..orang boleh percaya. piiiiraaahh.

    0
    0
  29. matamata says:

    tak heran pun.. tengok cara dia berpakaian pun dah tahu.. dasar perempuan jalang!

    0
    0
  30. RTM TAK BUAT APA2 KE? says:

    Eh..smalam kan..yg kat Metro Ahad tue tajuk pasal suriani sendiri kan? Gmabar dia kat club depan dia ada segelas wine..takkna tu pun superimpose..

    N korg cube cari gambar suriani pakai BIKINI kat blog2 lain..dia ngan mat salleh..tue bukan superimpose..

    Cube la cari gambar suriani nie..mmg body mantyap tp akai cdak..

    Alasan superimpose tu teramat la kuno zman skrang..lagi pub ko bukan terkenal pun or nak superimpose..tapi muka suriani nie ada la sikit2 canm Nor Azlina Redzuan..cuma Alin to pandai n dia nie bongok..haha..

    Lagi 1..alasan dia tue mcam bangang sngat2..adik dia ngaku kt FB tp dia nafi2 plak..nampak sangat nak selamatkan job dia kt RTM..

    alaaa..ko nak selamtkan adik ko tp gambar ko depa wine and pakai bikini tue nak ckap ape?

    RTM – PECAT SURIANI ABD RAHMAN DENGAN SEGERA!!!

    0
    0
  31. Pynkyf says:

    stupidest defence statement i’ve ever heard!
    dia hengat kita ni bodoh sgt sampai boleh percaya statement dia tu?

    Excuse me, my boobs may not be bigger than yours but my IQ certainly is!

    To Suriani and her sister : you can wear all the salibs, drink all the wine in the world and pass out in a ditch somewhere, i don’t fecking care cos people like you give Islam a bad name.

    0
    0
  32. manjalara says:

    super impose ape mcm tu…………kakak dia nak cover pulak, dia buat kenyataan dlm metro ingat org kat luar percaya ke? mcm la rakyat m’sia ni bongok sngt, apa hukumnya pakai salib mcm tu, hukum hakam buat main2, tak ingat dosa dgn Allah

    0
    0
  33. lola says:

    celaka punye org…muka udoh je..kalo cun xpe gok

    0
    0
    • manjalara says:

      muka diorg bukannya lawa pun sbb tu sanggup pakai seksi mcm tu, pakai baju sampai breast nak terkuar, nak glamour…….ele kakak n adik muka mcm *******, eee…tak selera aku tgk,lgpun kakak dia dari dulu aku tak minat, tak pernah tgk pun rancangan kelolaan dia

      0
      0
  34. kau says:

    mcm la glamer sgt org nk super impose gambar dia. kalo xkantoi dekat fb pun aku xpercaya itu super impose. kalo dah idup bergelumang air kencing setan.

    RTM – ramai lg org yg lebih layak dan cun utk ganti suriani. kalo yer pun nk amik anak branak jer keje kat rtm tu, carikla yg elok2 skit…

    0
    0
  35. Islam Warrior says:

    apelaa nak jadi dgn dunia skang..
    negara kite berstatus negara islam…tapi pelaksanaanya…harammm…inilah cara pemerintahan kerajaan malaysia skang…ape nak jadi…….kepada semua rakyat malaysia marilah berubah..bagi lah peluang kepada pejuang islam untuk memerintah negara ini…….sama-sama lah kte merialisasikan malaysia sebagai negara islam didalam PRU-13 nnt…

    0
    0
    • Pehal says:

      Dow, walau macam mana Islamik skalipun pemerintah, kalau masyarakat tu sendiri taknak berubah, buat la hukum hudud skalipun, diorg tetap dgn perangai jahanam diorg sbb manusia2 mcm ni dah tak peduli hal agama. Kalau diorg betul2 beragama, negara yg pemenrintahnye bukan Islam pun, diorg tetap pegang pada Islam.

      Tak payah bukak soal politik dlm tempat camni ye.

      0
      0
      • pizza says:

        Pehal, kalau pemerintah Islamik, rakyat pasti berubah sbb takutkan hukum Hudud yang keras dan tegas. Bagi aku 1 negara yang mengamalkan hukum Hudud tetapi negaranya masih lintang pukang akhlak. Just name me one country… one should do. Jawabnya tak ada kan? 10 tahun Rasulullah memerintah Madinah bersendikan hukum Hudud dimana dalam negaranya ada 12 puak Yahudi yang berlainan bulu dan bangsa2 kafir yang lain, hanya ada 2 kes mencuri. Read carefully, 2 kes mencuri dalam 10 tahun. That, my dear, I would call tremendously splendid. Negara mana, dalam dunia ni di alaf terkini yang dapat challenge rekod Rasulullah, set 1400 years back. Statement anda diatas sungguh melulu dan dibuat atas dasar emosi yang tidak stabil dan jauh dari fakta. Sila kaji dengan cermat sebelum mengeluarkan kenyataan yang berkaitan dengan hukum ALLAH.

        0
        0
        • Fact-oriented Person says:

          200% agree with pizza..

          Hukum hudud telah Allah peruntukkan kerana Allah Maha Tahu akan kesannya kpd umat manusia..& dlm al-Furqan telah berkali2 jelaskan bahawa barangsiapa yg enggan berhukum dgn hukum hudud, maka dia adalah golongan yg kafir, zalim & fasiq. Hukum hudud tidak zalim atau kejam, namun manusia itu sendiri bersikap zalim & kejam terhadap diri sendiri..

          Kadang2 bila menyebut ttg hukum hudud, beberapa golongan manusia akan directly cakap yg ini adalah agenda politik..or agenda PAS. Sebut hudud di Malaysia, automatik certain2 orang akan refer kpd PAS. Hakikatnya hudud adalah agenda Allah..bukan PAS bukan politik. Negara Islam wajib melaksanakannya setakat yg terdaya.

          Setakat pengamatan sy, negara kita telah lama berpaksikan & bertunjangkan common laws / English laws yg tidak mementingkan akhlak masyarakat, sebaliknya tertumpu kpd pengawalan jenayah & masalah moral dlm sesuatu society. Undang2 Syariah yg ada skrg pun adalah amat2 terhad..still common laws rule.

          Pihak berkuasa yg berkenaan (Kementerian Penerangan etc) juga tidak begitu mengambil peranan dlm pembentukan akhlak artis2 yg semakin musnah..tiada pemantauan & kawalan yg ketat, & sebab itulah artis2 semakin berani nak buat apa saja skrg.. Yg mereka utamakan ialah mengawal media dari berlaku adil kerana politik berat sebelah, serta apa saja yg bertujuan politik dgn prejudis.

          0
          0
  36. malaygirl says:

    melayu islam ke melayu bikan islam nie? ISLAM ke?????? sila tanya diri kamu tu sendiri wahai pompuan

    0
    0
  37. malaygirl says:

    melayu islam ke melayu bukan islam nie? ISLAM ke?????? sila tanya diri kamu tu sendiri wahai pompuan

    0
    0
  38. Tiffany says:

    Suriani tu ingat kita pembaca sumer ni bodoh belaka ke?
    Orang dah awal2 tengok gambar2 tu sekali dgn komen betina tu kat facebook, siap kuar statement sendiri yg mengeSAHkan betina tu pakai benda alah tu.
    Apa superimpose superimpose???
    Ingat kita sumer bodoh sangat ke?
    Come on la…lagi kau kuar statement bodoh camtu, lagi la orang benci kau!

    0
    0
  39. mia says:

    Bercakap pasal salib ni, teringat aku zaman remaja ,tinggal kat asrama dulu, sorang kawan aku ni terkejut beruk hingga menangis sbb kwn2 islam ambil salib kawan non muslim yang sangat besar dan selitkan dalam lipatan telekung kawan ni, bila dia pakai telekungnya, dia terkejut bila salin sebesar lengan jatuh dari lipatan telekungnya..kawan ni pun menangis, ingatkan kwn2 non muslim yg letak, rupannya kawan yg islam nak bergurau…( cerita je…bukan nak provoksi)

    0
    0
  40. i want jersey says:

    tumpang lalu~~
    http://iwantjersey.blogspot.com/

    0
    0
  41. suriami says:

    Eh! korang ni laa..i dah kata tu superimpose je..
    i kenal la adik i camne..i yakin dia takkan buat benda tu sumer..i pon xtau camne boleh jadi camni.dia kat rumah pakai tudung,baju jubah bagai..
    haa..sebenarnya facebook dia tu ada orang ceroboh masuk,pas tu penceroboh tu wat pedajal dalam facebook adik i..dada adik i besar lagi,tp dalam gambar tu kecik je.ha..superimposela tu!
    tolonglaaa..xde niat i nak kejar publisiti macam pengacara TV3..alaa..lagipun tu bukan salib la.tapi rantai huruf ‘t’ je,sempena nama boipren dia ‘tenuk’..
    i harap statement i ni diterima oleh masyarakat..ok?RTM TETAP UNGGUL!!

    0
    0
  42. murmi says:

    semua diharap bersabar..tu bukan salib pon..tapi rantai huruf ‘t’ je..kan kakak i dah bagi statement dah..
    takkanlaaa kakak i tu gila publisiti pulak kan??dahla ye..i sibuk ni..nak cari publisiti utk kakak i..Opsss..hehehe..

    0
    0
  43. cik lopes says:

    AKU PELIK. TIBA2 PHOTOSHOP JUGAK DISALAHKAN. SUPERIMPOSED KONON. LUCAH SIKIT SUPERIMPOSE. SALIB PUN NAK CAKAP SUPERIMPOSE

    0
    0
  44. fcuk says:

    mana ada super impose… ingat kita ni mata buta ke…. mengaku jer lah pakai salib untuk mengelakan jais ke jakim bengong boleh tangkap…
    i tengok sekarang ni banyak budak melayu pakai salib sebab senang leh minum arak dan senang boleh fcuk…bodoh melayu…burukan nama islam…

    0
    0
    • jane says:

      betul…. sedih sungguh masyarakat islam dah semakin bodoh…..

      0
      0
      • sian says:

        yup.. betul laa.. kan dah banyak org sabah srawak… konon2 muka melayu bila pakai salib bukan islam.. bukan melayu semenanjung.. leh wat sker hati kan.. aiyookk

        0
        0
  45. hamba says:

    emmm pape pun…kekalkn ati anda dlm agma islam..srta mnutup aurat lbih pnting..

    0
    0
  46. elle says:

    wah ye ker super SUPERIMPOSED!!!!…hah jangan lah ko nak wat taik kat dunia ni…ko ingat ko ddkkat dunia ni lame!!!..ko suriani tak ingat sape yg cipta ko!!!..owg yg kurang pemes cam ko ni mmg hobi wat taik aje kat dunia ni….agama islam ko masa pmr n spm dapat bape ek??
    aku myampah tol tgk owg islam cam ko ni…tak tahu ke pasal agama, dah lah pgtahuan agama kurang, jgn lah menbah dosa aje..ni budak tara guna punya budak kecik-kecik tara mampos…soooooo dirty n JERK!!!!!!!!!

    0
    0
  47. Bibah says:

    apa bezanya pakai salib atau tak pakai salib kalau dah pakaian pun mcm kafir??? jgn lepas ni kluar statement yg pakaian pun di’super impose’kan sudahhh……

    0
    0
  48. Nie says:

    nmpak sangat lah menipu..nk cover adik pon agak2 lah..

    0
    0
  49. brader botak says:

    dari aku tengok buah rantai tu,
    baik aku tengok buah oren…

    0
    0
  50. tolong jawab says:

    Maaf la..aku xtgok RTM..sesape yg tgok tolong bagi update..Suriani tue ada luar bace brita lagi tal lpas dia bagi statement membodohkan diri dia nie?

    0
    0
  51. mini says:

    mcm india pun ada adik si suriani ni.kalo cun xpe.ni berkarat je.ingt org bdoh sgt ke xdpt bezakan superimpose atau tak.

    0
    0
  52. Pynkyf says:

    Bersyukur padan Tuhan yang kita semua tidak sebodoh mereka berdua…

    Marilah kita bersama-sama kasihani mereka, dah la tak cantek, tak ada akal pulak tu… isk isk isk…

    0
    0
  53. Zaza Muhammad says:

    memula xcaye gak tp bile bace sendri lam FB dia sendri ngaku, tujuan dia nk jauhkan org atau xnk org kacau dia something like that lah, lupe. lama dah tahun 2008 klu ikut tarikh komen FB tu…. tp tetap harap dia dah insaf klu dia penah wak salah…
    pendant tu satu hal, yg pakai seksi smpi seme mende nk tersembul tu the power of photoshop gak ke? klu gambo tu dr FB, bkn org pedajal beb, sendri yg buat tuh…

    0
    0
  54. Y says:

    xheran pun klu pompuan cmnie nk pakai ranati salib satu badan pun,tgk je cara pemakaiannye,konon westernla tue,klu dh islam wt cara islam,org yg bkn islam pun xde beria2 nk pakai rantai salib cmtue BODOH!

    0
    0
  55. cun says:

    Personaliti RTM dan adik beliau —-> ORANG BODOH YANG MEMPERBODOHKAN ORANG LAIN!

    jadi kepada pemerhati diluar sana, dengar je la ape2 aje statement die or adik die sendri, tak payah tanye..”eh betol ke ni?”.. korang ade akal fikiran sendri, korang bole tau jawapan nye..

    (JANGAN JADIKAN ARTIS ATAU MANE2 PERSONALITI SEBAGAI IDOLA —->BERHALA ANDA!!!!)

    0
    0
  56. Neslo says:

    Apesal la ngek sgt die ni…. bnyk lg jenis loket yg boleh di pakai…. salib jugak yg dipilih…. so pk la sendiri…. =P

    0
    0
  57. […] dalam entri gambar adik pengacara RTM yang disuperimpose memakai rantai salib, ramai yang komen kata yang si adik nie mengaku dalam Facebook dia yang memang dia sengaja pakai […]

    0
    0
  58. ella says:

    emm … lantak la tuan yang empunya diri,sendiri buat sendiri tanggung la.

    0
    0
  59. kecikorg says:

    eke superimpose?dah masuk paper dah kata superimpose.cam tak caye je..superimpose ke its real..kami x buta la…

    0
    0
  60. anon says:

    masyallah..ni lah ayat-ayat org naif..buat rakyat malaysia mcm tak berpengetahuan..aku rasa, budak tingkatan satu pun reti beza superimpose atau tau..cuba tanya balik minah tu, apa makna superimpose, tah-tah x tau..jawapan default: superimpose….tollllong lah..kalu tanak benda mcm ni tejadik, cuba tengok gaya hidup sendiri dulu..kalau kita wat baik, sure takda nyer jadik mcm ni….sikit sikit superimpose, sikit-sikit superimpose..yer lah tu nyaaahhh

    0
    0
  61. faries says:

    ala…ni bukan pic super impose…ni pic asli….bangga ker pakai rantai salib tuh,….

    0
    0
  62. sunya says:

    macam bangang…….. dah lah hodoh….bajet boleh market boleh pakai rantai bangang 2…….huhuhuhuhuh macam setan,setan pun 4 kilo lari tengok orang macam nie… rosak melayu..baek pakai tali lembu,kambing,unta,anjing… insaflah kawan lembu… macam manalah mak kau sanggup bagi susu dada die kat kau….senndih yerrrrrrrrrrr….(ulu rompin). dah letih dah…… nak g sembahyang lak…… jom sembahyang………….berubahlah…..setiap dosa boleh dideletedkan..renung2kan……selamat beramal…k bye…… sye jual ubat sebenarnye…. call me…014567876

    0
    0
  63. pet-pet says:

    Ya allah beri la petunjuk pada orang2 yang bodoh macam nerrr….. agar selamat dunia dan akhirat…

    0
    0
  64. mankoboi says:

    hi girl i dh enjut ur….

    0
    0
  65. akuselamber says:

    boobs da lunyai…ahaks…mcm penah beranak je dak nih…

    0
    0
  66. Norulhuda says:

    Astagfirullahalazim…cuba la pike cket balasan kat sana nanti…kalo x mahu ikut cara Islam berpakaian sudah tapi jgn la terlalu extreme hingga pkai salib tu…ini dh dikira terpesong akidah…semoga anda insaf dan bertaubat..jgn dh tua nti menyesal x sudah!! itu pown kalo sedar kalo x jwb sendiri la yea..

    0
    0
  67. Fact-oriented Person says:

    Jangan kata setakat pakai salib, kalau dia cakap dia dah pegi gereja pun aku percaya.. Islam hanya pd kad pengenalan..

    0
    0
  68. anon says:

    wahai kengkawan semua….ada tak sesapa kat sini yg “TAK TAU BEZA” apa itu SUPERIMPOSE? ahahaha..sikit-sikit superimpose..bodoh lah lu minah..memang bodoh tahap gaban..buta teknologi betul lah….

    0
    0
  69. mini says:

    aku rasa bnyk pmpuan kat luar pakai sexy2 tp xsmpai la nk pkai rantai mcm tu..da tu nk kata super impose.blah la ko..pnipu.RTM SILA PECAT SURIANI.

    0
    0
  70. akupunyasukala says:

    ala..kaka adik sama je.kakak msti bela adik..yg adik wat2 terkzut..aku xpaham knapa kua soal superimpose..kalu tau akaun kene hack mesti da lama da uat statement besar2 kt akaun ckp -“JGN PCAYA HACKERS.AKU TAK PAKAI RANTAI TU”..at least masyarakat tau ko kene aniaya..tp tgk cam btol je rantau tu..wallaullam..sendiri mau ingat

    0
    0
  71. intanrohady says:

    kiamat dah nak dekat dah…org islam bukan macam org islam lagik…apa lah dalam fikiran pempuan nie ek…tak takut ker ” NERAKA” sebab disitulah tempat untuk org 2 yang begini…tak payah hipokrit sebab ramai org islam di malaysia cuba dan ingin menjadi seperti “mat saleh’ konon nak jaga standard. apa lah sangat standard di dunia jika nak dibandingkan dengan “STANDARD ANDA NANTI DI NERAKA JAHANAM”? astagfirullah al azim….jahilnya diri pempuan nie…tak takut ker dosa besar yang ko buat?……

    0
    0
  72. akupunyasukala says:

    bila izrail dtg memnaggil..

    0
    0
  73. farFROMme says:

    murtad dah ni..malunye..neraka la tempat die…die xtakut neraka ke..??

    0
    0
  74. wakaka says:

    semua gambar superimpose buruk gila…sapa la yg x pandai buat tu…sapa yg percaya gambar tu mmg bodoh paksi muka dgn kedudukan badan pun x sama ni kan lg saiz muka dgn badan…hampeh si pengimpose sila berusaha lg ambil kelas bnyk sikit

    0
    0
  75. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  76. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0
  77. Vi Weinrib says:

    OMG, I love that. I totally agree with you!. This thing is Nuts!

    0
    0
  78. Of course, what a great site and illuminating posts, I definitely will bookmark your blog.Have an awsome day! You are a very intelligent individual!

    0
    0
  79. One time you will get a person comment, it starts to snowball. Other viewers in the authentic web site in which you left your comment will begin to visit your blog and see that others are leaving responses. They will leave feedback as well as cycle begins.

    0
    0