Written by AbangNara | December 19th, 2011

Cantik manisnya apabila melihat Abby Abadi bertudung walaupun sekadar untuk menghadiri ceramah Ustaz Azhar Idrus. At least adalah usaha untuk berubah. Sama-sama kita doakan agar Abby Abadi mengikut jejak beberapa orang rakannya yang telah mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya.

abby abadi bertudung

Tambah menarik apabila di dalam Facebook Abby Abadi, Abby sudah mula mengupdate status yang bercorakkan keIslaman untuk para peminatnya.

abby abadi bertudung

Semoga pintu hati Abby Abadi terbuka untuk memakai tudung sepenuhnya suatu hari nanti. Lagi beberapa keping gambar Abby Abadi cantik bertudung dengan membaca entri ini sepenuhnya.

abby abadi bertudung

abby abadi bertudung

abby abadi bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

281 responses to (GAMBAR)Abby Abadi Cantik Bertudung Hadiri Ceramah Ustaz Azhar Idrus

  1. kamariah says:

    manis sgt2..hrp perubahan membawa sejuta makna buat abby….ape pun we luv u………………

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 1
    • alhamdulillah. satu perkembangan yang sihat. abby, kalu zul contact awok, cer kabor gop sket kat dia tu kalu niat nok memperisterikan, gunalah jalan yang betul. cintan sana cintan sini dok ke mana buat apa, doh la awok tu berstatus jande. mesti ustaz azhar ade kabor awok pasal tu kan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 3
    • bujang says:

      wowww…….muka Abby ni sesuai bertudung.
      Labuhkan sikit kat dada tu agar x nampak lurah dan gunung.
      Kan manis gitu…..bergaul ngan org. berilmu.
      Semoga kau akan menemui kebahagiaan.
      Jauhkanlah perkara2 merapu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 2
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 55
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 58
        • dah tak musim dah nabil. semalam ada hati nak gesel2 betis dgn neelofa.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • hungry bird says:

          ustaz azhar hensem….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • ustaz azhar memang hensem, tapi kalu kate janggut ustaz lawo mesti dia balas, “berat doh set kiter lenim….”

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
        • Baby Jane says:

          kan comel pakai tudung :)

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • lili says:

          sial je minah jambu…ko ni islam ke huh…dh tu tuntutan agama tok brtudung…kalu tutup muka lgla ALLAH suka…ALLAH memuliakan wajah mereka…hanya utk suami shj…tu pon nk jd isu…bodoh….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 3
        • bujang says:

          Minah sayangggg……kalau org. tegur untuk kebaikan itu tanda apa?.
          Aku anggap sesama kita ni adalah saudara, x lebih dari itu….siapalah kita jika sesuatu tu nampak x manis x ditegur.
          Tegur menegur adalah dituntut, kita ni kalau x daya dengan kuasa, guna lidah dan kata2, atau
          cara lain yg. kita mampu.

          Minah….bujang nak minah dengar lagu dari kumpulan Hijjaz, khas untuk minah…..
          -sifat Mahmudah
          -sebelum Terlena
          cuba minah hayati lirik2nya.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
        • bujang says:

          kalau hang tengok mata aku ahahaaa……terkemut jubuq ko..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 24
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 20
      • pompuan manis says:

        apa la ngko ni…bnda cam tu cpat je mata awak nmpk kan..!! tkde bnda yg lebih cntik k yg awak nmpk..!!
        hmmmmm….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
        • bujang says:

          sebab tu aurat perlu ditutup…pakaian tu ketat didada, perbetulkan cara pemakaian.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • bujang says:

          KALAU MINAH NAK TAU…..ADA TERDAPAT KAIN PENUTUP MULUT DIBAHAGIAN DEPAN….BILA NAK MAKAN SELAK AJE TUTUP MULUT TU…….tulah sebelum tuduh entah apa2 belek dan kelebek dulu tudung tu…..
          Aku dah biasa tengok perempuan bertudung
          macam tu.
          Dulu masa wabak HINI x payah depa ni pakai
          mask……..lagipun baik x menyedut udara yg. tercemar.

          Lepas makan ….lepas tu tutup semula tingkap mulut tu……ada button ketip…….kehkehkeh itu pun dah herannnnnnn………
          Awat hang ingat depa ni suap makanan dari dalam tudung ke minah……..
          minah…minahhhhhhhhh…………

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
        • mulut capoi says:

          Ni ada tudung isteri aku yg. dok sangkut ni…..ada kain tutup kecil tingkat2…..cantik kain lembut……tarik bukak ketepi …..kalau nak minum / makan.
          Cantik minah, pakailah tudung macam ni jika dah minat nanti.
          Dalam umah x payahlah…….bila keluar aje…..
          kalau x suka pakai macam ni janganlah kutuk dan heran tanya macammana nak makan……

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          tapi hanye bukak kt mulut untok makan je ke atau bukak nampak muka sekali? sila jawab uztaz bujangggg..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 10
        • pompuan kurang manis says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
    • Aku bukan nerd says:

      aku bace komen dri atas smpai bwh, si mamat lucipek ni xabis2 kutuk org.. kalo die kutuk2 xpe lak..kalo org kutuk die tau plak sentap.. konklusi aku pade mamat lucipek ” attention seeker ” “budak bru nk up ” ” krisis identiti ” “bajet bagus ” ” jahil ” and last skali ” wakil syaitan berkata2 kerana syaitan xdapat nk komen kat blog BN nih ” sekain, terima kasih..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • lucifer says:

        aittt… ?? itu aje yg ko leh komen ? ko bukan nerd ?? tapi ko pathetic dungu piang..!! hahaha

        p/s: at least ko baca gak komen aku yeeee.. ntah2 ko ni budak sekolah cengeng tu… fuuhhh… ;D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • Norman Hakim says:

      Minah ni lagi..berlambak artis2 janda kat luar tu, nape asyik hal minah ni je yg keluar…MUAK GILE! Who cares man!!!!! Sudahlah..ko low profile je lah senang…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
      • Anonymous says:

        Minah jambu ni ank sape..bkn apa ,aku sian kat mak bapa dia ada ank perangai cam haprak ni,mak dia kurg berdoa ni ms mengandung dia tu yg jd mslh mcm ni…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Only CT (In The World) says:

      I luv Abby….susah betul jadi janda banyak dugaan…….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. lalalllala says:

    Alhamdulilah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • bujang says:

      syukur semoga diberi hidayah…..tutup buku lama buka buku baru.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • bujang says:

        minah jambu oi kalu nak tau sangat org. pakai purdah dan tutup mulut makan, hang kena kawan ngan depa ni…….
        lepas tu belajaq yg..mana aurat yg. mana urat….
        Aurat wanita apa dia, takat mana…..
        lepas kepala hotak hang dah faham baru bertekak dalam hal2 ni………
        Bertekak dgn. hang ni lebih baik layan lembu aku kat kandang.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  3. saya ok jer! says:

    ALHAMDULILLAH. JIKA HATI SUDAH TERBUKA. TERUSKAN TANPA WAS-WAS. SYUKUR!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
  4. lucifer says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 196
    • Anys says:

      Jaga mulut tu.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 0
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 11
      • Anonymous says:

        To neelofa at least mak bapa dia sejuk gak ada ank cam dia..ko?mesti nyesal mak ko lahirkn ko kat dunia ni,kalo nk kawin xtau le ada ke yg sggp mk kawin pompuan keturunan cam ko ni??sekian tu je hokey….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • luvlavender says:

      to lucifer :
      yang baik jadikan pengajaran..yg buruk buang jejauh..
      ko xleh nk pndang dr sudut lain ke.contoh: bagus perempuan ni semua menutup aurat.
      LOL ;P

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 0
    • saya says:

      eh, asal ko ni? peroid ke?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
    • me says:

      ngko mmg bangang…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • wizza says:

      budi bahasa budaya kita….. adat lee manusia, kalau org pakai seksi, sure kena kutuk…. org pakai bertutup pom kena kutuk gak kew??? itu hak idividu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 0
    • gades says:

      ape masalah kau ni lucifer? suke at dorg lah nk bergambar camne pun. atleast xde nk bukak sne bukak sni tyang body. patutnye care pemakaian dorg tu di angkat bukan di hina. bukan dalam islam dituntut untuk menundukkn pandangan, da dy ttp muke dy tu kre menghindari maksiat lah tu. pttnye kau xdpt dose tgk muke dy. ni da dpt byk dose sbb kutuk bnde yg dituntut agama.

      org macam dorg tu kat akhirat nnt. allah sendiri akan datang jumpa dorang. kau hadoo? xdo kaann? ngucap balik.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
    • kimi says:

      kena pakai sexy dulu ke baru boleh bergambar

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 4
    • Eh nko ni says:

      sapa yg kurang bijak skrg ni? kamu ke mereka? orang yg pakai skirt ketat dan sendat serta kain paras peha tu pandai la ek?

      org yg bertudung labuh, tutup muka is priceless? heh. org yg membaca boleh nilai diri kamu.

      Ya Allah. kesian sgt dgn kamu ni. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 0
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 105
        • jgn layan satan says:

          Lucifer : Traditionally, Lucifer is a name that in English generally refers to the Devil or Satan before being cast from Heaven..

          ok, jgn layan satan nih!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 94 Thumb down 1
        • marie says:

          yes exactly,lucifer is name of SATAN, dun easily use da word if u dun eva understand da word.POOR u..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
        • intan says:

          u’re rite…lucifer is name of satan!u simply use it if u dun even noe the meaning of word.agak2 r bai..lau nk gne name omputih pun!~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
        • Aku bukan nerd says:

          ckp org bace pakai otak.. ko tu komen xpakai otak blh plak?
          kalo ko bkn islam, jgn kutuk org islam yg berpakaian xsama ngn agama ko. kalo ko islam, same2 la kp renungkan blk pe yg ko tulis dri atas sampai bwh.. (kali ni sile gune otak)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 2
    • erk says:

      Uik, tu anak bini Ustaz Azhar la woi!! kau pon bodoh jugak sebenarnya. lantak dia la nak tutup apa pon. kau jeles lettew bini kau kau tutup mcm dorang. dah BODOH duduk diam eh :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 91
        • se7en says:

          lucifier: tu mmg family ustaz Azhar. Ank2 n isteri2 ustaz Azhar mmg pakai mcm ni. Masa ceramah ni mmg dorang ada sekali

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
        • APE NAK JADI?? says:

          org yg menutup aurat d kutuk sedemikian rupa?? huhuhu. saba jek la. semoga allah sentiasa melindungi mereka. amin.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
        • erk says:

          woih mangkuk, tu anak bini ustaz azhar lah. bodohnya kau. kalau dah bodoh, cakap mcm mana pon tetap je bodohnya. bawak2 lah bertaubat ye. dajjal ke apa kau ni? islam ke tak kau ni? ke dah murtad kau? BUAT MALU KAUM woi!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 50
        • erk says:

          priceless? hahaha. satu perkataan tu je ke yang kau tahu? takde iman ke woi?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
        • rileks says:

          sbr2 sume… jgn dilayan si lucifer sekor ni… eja mumayyiz pon slh.. ade ke mumaiz. Aku ase cm bkn Islam je die ni.. so just ignore his or her existence k… Allahuakbar.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 16
        • Aku bukan nerd says:

          dah tu mane ko tau diorg ni bukan anak bini ustaz Azhar? kko bkn knal ngn diorg pon.. entah2 ni first time ko dgr name ustaz Azhar Idrus ni kn.. pastu jadi wakil setan post komen cm haram kt sini..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • cicakman says:

      lucifer..hang memg bodoh..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • jgn layan satan says:

      Lucifer : Traditionally, Lucifer (English pronunciation: /?lu?s?f?r, lju?s?f?r/) is a name that in English generally refers to the Devil or Satan before being cast from Heaven,..

      OK, jgn layan satan ini..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 2
    • entahle. says:

      haha. kesian kau. nanti bile bile orang kasi kau buah durian, kau kutip yang dah jatuh terbukak terkeluar dari kulit atas tanah ye. jangan ambik yang dalam kulit tau. bersih. tak sesuai dengan kau.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 14
        • entahle. says:

          lucifer the attention seeker.

          kahkahkah.

          boleh buat tajuk filem.

          lagi dilayan lagi dia suka.
          p/s: budak budak lagi aku rasa. korang rasa macam mana? priceless ajele dia tau pon. silly you.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
        • lucifer says:

          attention seeker ? hmmm.. entah leerr….

          ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • misz secreto says:

      apa la dosa orang tu kn ko kutuk2 ni . hmmm bawa2 la insaf .

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • ko bodoh locifer says:

        mesti ko x pnah tgk owg pkai cm 2 kan..sbb 2 ko mcm setan…!x biadap lgsg..rsanye ko brnak dri prot setan kot…gagagaga

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 34
        • ko bodoh locifer says:

          ko trasa erk…hahahahaa,,sukanya aku..sdeh tgk ko,,sob3x….;( mesti tlinga ko pnas kan sbb 2 ko komen blik…wlaupown ko dri kterunan setan ko ada hati & perasaan jugk erk….nak gelak lg…hahahahahahaahahahahahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 28
        • kesian dgn lucifer says:

          kesian sbb Allah x bg hidayat kat ko.. mari kita doa supaya Allah bg hidayat kat lucifer..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • mulut capoi says:

      kamu ni patut diberi penampar…….
      tonyoh muka kat lubang jamban.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
    • osbon dan boboi says:

      org mcm ko ni lah lg bangang tahap tolol.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • habibty says:

      lucifer ngong!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • wan musa says:

      aku tengok ramai yg menyumpah macam2 kt si syaiton lucifer ni,nanti mesti 7 keturunan si lucifer ni jadi bodoh bangang mcm dia,dah jadi doa dah hahahahahahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • insaf says:

      ko ni kenapa? dah la guna nama IBLIS. purdah tu tuntutan agama. biarlah dorg nak tangkap gambar macam tu. buruk di dunia di akhirat kelak dorg la yg paling diangkat ALLAH. harap kau? nama pun IBLIS neraka la kot gamaknya

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • haade haku kehsah says:

      biaq pi la depa nak nampak mata ka apa ka..hang tu suka sangat la yang terjojoi sana sini terbukak sana sini tu..dasar penghuni neeraaakaaaa..phuiiihhhhh

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • zul says:

      stupid lucifer

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • angel says:

      mmg lucifer betol lucifer.. org dah tutup camtu ko nk kate.suka hati diorg ler..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Lucifer ni babi jadian la…tu yg terkejut bila jd manusia jadian…hlng arah x nmpk jln yg dituju keturunan yg jahat mmg smpi keturunan terakhir pun jahat gak…apa nk dikesah bt penat je layan dia..biar la dia ngan dunia dia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. nabilasalim says:

    cutenye….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  6. Chantek says:

    Alhamdulillah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  7. saya says:

    jeles tgk dapat bergambar dengan ustaz azhar idrus. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  8. wizza says:

    alhamdullilah…… semoga ia menjadi ikutan tuk retis yg lain gak…. setiap yg berlaku ada hikmah, jd kan ia panduan kita d masa depan….. sesungguhnyee ramai yg menyokong anda.. kuat kan semangat coz hari esok kita tak tau apa lg cobaan nyee…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  9. x kesah pun says:

    lucifer…
    patut la..name pun da menunjukkan ko mcm mane..kenape nak kutuk org yg kearah kebaikan..yg dok seksi2 tu terliur plak ko tgk..x kutuk pun…dorg posing pun nambak bentuk badan ke?nampak aurat?x kan? pape pun abby mmg nampak manis sangat..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 2
  10. lucifer says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 115
    • sipunggok try nk flirt si bulan tp xdpt sbb jauh sgt!! says:

      tu dia bakal penghuni neraka jahanam da meroyan. kesian ko lucifer.. ko ni attention seeker yer? ADE AKU KESAHH??!!! hakhakhak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 1
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 72
        • sipunggok try nk flirt si bulan at last dpt jugak!! says:

          otak ko letak kt pepet mak ko moron yg winrar!!.. hak3.. nk melayan malaun mcm ko ni buang mase aku jah! semoga otak ko di senggama sblm ko di humban ke lobang nuraka!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
        • BerfikirSebelumBErtindak says:

          fuhhh.. TERBAEKKKK la Punggokk!!! sokong lu!! kasi jahanam sama LUCIPET! hahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 59
        • sipunggok try nk flirt si bulan at last dpt jugak sbb bulan pn admire kt punggok!! says:

          Attention Seeker yg SERIOUS FAIL~!! hak3. kesiannn~~~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 2
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 29
      • Aku bukan nerd says:

        ko lgi la attention seeker gune nick name setan

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lucifer says:

          bistuh nick ‘aku bukan nerd’ ? bukan super duper gila babeng attention seeker ? kiranya ko letak nick mcm tu.. nak declare kat pembaca BN ni ko bukan nerd ar…

          alahai….. tu laaa.. sebelum nak tibai org.. tgk dulu apa kekurangan diri.. ini main syiooook je kan….

          p/s: tak per dik… cuba lagi.. cuba yeee.. jgn tak cuba… jgn jadi mcm member yg eja ben10 pun salah.. ada ke ban10 ? daaaaaaa….. ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • AKU TK BAIK SGT says:

      LUCIFER, KO NI MEROYAN APERR?? YG KO ANTI SGT TU NAPERR…JAGA2 KRN MULUT BDN BINASA…APER TAH MASALAH KO NIE, BIARLAH ORG TU NK TTUP CMNERR PONN….KO NIE DA MCM ORG GILERR DA AKU TGK KO NYER COMMENT…STUPID..!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
    • lucifer suck says:

      org mcm ni…kite takyah ckp byk…jap lagi bala hang dapat…tunggu jelaa…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 44
        • lucifer suck says:

          ahahhahahaha! bodonye kau ni…what goes around comes around laa sucker…

          kesiannye kau defensive sgt…
          org yg sgt defensive mcm kau ni laa pathetic…lowest of the lowest.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
    • erk says:

      nama pon dah lucifer, lucifer tu kan setan. so ignore je komen mamat bangla mana tah ni. shame on you.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
      • bujang says:

        Eleh ……lucifer tu kaki kongkek ,itu yg. dia x suka tengok tutup litup.
        Tak nampak lurah, celah2…..nanti x berlendir konek or lubang dia.

        Mungkin dia ni dulu mak dia x mandi junub…maka termengandunglah dia.
        atau anak ……. dikutip orang.
        atau anak setan dalam lubang jamban.
        lalu dia ni x didik ngan betul maka jadilah LUCIFER….LIAMACAUCIBAI.

        lu a chui chowwwwwww…….
        siang ker cibai……….
        lu chow lang…hamka chan…………….
        entah dia faham ke tidak aku maki dalam bahasa cina…..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
        • mulut capoi says:

          mai sini aku maki dalam bahasa banjaq pulak..
          napanyak muntung khadak jaga, bau haruk macam puciren.
          muntung macam kelimut hayam.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
        • bujang says:

          you are a setan…..born through a creature name jin apritttttttttttttttt……………that why your father gave yaur name as lucipet…..pet…pet….
          if you are from a good back ground family and well brought up you wont meddle in this affair.
          Please repent……………………………

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Fifi says:

      Lucifer ni dh hbis modal dh nk ckp ape..sbb tu comment ntah ape2. sbb xde org sokong/back up.. buat dek je dgn die ni.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • howlshadows says:

      Masalah jiwa apa mamat/minah ni? Sikit2 pathetic, priceless. Oh, and you don’t sound intelligent either to call others dungu piang wadef** . Ko kalau nak jadi troll pun, agak2 la. Tak payah nak mempertikaikan pakaian dia yang menutup aurat. Kalau Islam, berkata2lah seperti seorang Muslim. Kalau bukan, biarkan kami dengan agama kami.

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
      • lucifer says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 22
    • miss winchester says:

      lucifer ko ni x bljor agama ke?? ayt ko mmg xbleh blah ek..yg ko sentap sgt dgn org pakai purdah nampak mate 2 pehal??diorg bg mslh ke kt ko?? ce citer ckit..
      lgi satu, ko nk bgtaw kt cni yg org pakai purdah 2 xbleh tangkap gmbor le ye?? alamtnye x laku le kamere2 kt negeri2 blah2 arab nu..huhuhu~~ dh lantak die le nk b’gambor wat kenang-kenangan die..bkn nye nk wat kenang-kenagan ko pon yg ko b’mslh sgt dgn pemakaian diorg 2..diorg yg simpan gmbor 2 nti bkn nye ko pon..

      jom le kite ramai2 m’doakan agr lucifer ni dpt petunjuk bg sedor ckit..amin..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  11. woi lucifer gila... says:

    Lucifer : komen ko mcm bangang..aku kalau boleh nak Dislike 100 kali tapi bleh klik skli ja.huh!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
  12. namaakuM says:

    alhamdulillah kalau betul abby akan berubah dari terbukak kepada lebih tertutup.. ;)

    and to lucifer :

    sebelum nak kata kat org, tengok la diri sendiri tu dulu okay. kalau pon kau dah cukup bagus, tak semestinya kau boleh pertikaikan cara pakaian dorg..

    fikir dulu sebelum nak taip apa2.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  13. diamond says:

    salam…utk Lusaper(lucifer) – berckap tu biar pandang2,jgn sesedap mulot jek…tkyah la nk suh org dok dlm gua,jmban seme,esk lusa awk pon dok sorg2 dlm lubang kubor,masa tu awk bersoal jwb la dgn malaikat,jgn tk terjwb lakkk…kt sini bole la tjk terer…sepatutnye kita mndoa kan yg baik2,smoga kita pon akan di doa org yg baik2…buduh mcm keldai laa…tkper laa,sy doa kan awk agar Allah bkak pintu hati awk yg hitam tu..:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
  14. segar says:

    KEPADA LUCITER……..
    bawak mengucap banyak2…kata2 kamu teramat dasyat seolah – olah kamu tidak takut kepada pencipta kamu sendiri aitu ALLAH S.A.W…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
    • luciter dan lusaper. says:

      luciter dan lusaper. aku gelak gila babi okay.

      kahkahkah.. lucifer boleh g mampus..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  15. hamba Allah says:

    Alhamdulillah..smge terbuka pntu hati abby utk menjalankan tuntutan yg slama ni mgkin terabai….cantik, manis n sejuk mata memndang….lg sejuk mata jika tudung dilabuhkan hgga ke bwh dada….mencari redha Allah tu lg afdal dr mncr redha manusia….

    pd lucifer:
    istighfar lah…usah pertikai perempuan yg berniqab. itu slh satu cr utk mencegah zina mata utk org2 yg melihatnye…die pkai ttp cm tu pon ko fitnah apth lg kalo die bkk muke die…..xpe la skiranye org xdpt cam siapa die aslkan Allah thu siapa die…sekian…wassalam.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
    • lucifer says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 56
      • adeakukesah? says:

        dia memang asalnye niqab ke luficer oiii? xkann. nnt dlm kubur soal jawab lah gn malaikat. dgn kami ni ade je jawapan kau. kat sane nnti. tgoklah dpt jwb ke x.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • kamariah says:

        lucifer…ko jgn sm kan cite dgn realiti mgkn ade mcm gitu mgkn dlm jumlah yg kecil tp ko sbgai manusia yg Allah dh akal fikiran ade baiknye ko bg sokongan moral dn cb membuat baik…kite ni manusia ade kekurangan n kelebihan………..x rugi bl kite buat baik…..bl nk ckp pk dl…semua org x sm….KO MSTI mcm watak MELLY tu kan….ko ni kan main tuju jer……………..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
        • lucifer says:

          salam pd kamariah yg main hentam keromo aje declare aku mcm Melly….

          ni lagi sorang… main suka2 aje tuju declare aku mcm Melly.. ko pernah tgk aku ke.. pernah kenal aku ke.. ? tak ada kan ? dah tu yg ko tiba2 kata aku mcm dia apa ke hey nyer yeop ?

          p/s: pelik aku kat meleis tak tau di untung nih…… pathetic moron meleis… cheh..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
      • michael vs lucifer says:

        obviously lucifer… u are a moron.. kena komen jugak , sebab dia menghina agama. kalo biar je tanpa komen maknanya aku pun tak kisah dia menghina agama. menghina cara pemakaian wanita islam seperti yang di syariatkan adalah sama dengan menghina agama. pergi la tanya sape2 cane dosa menghina agama.. and fyi.. cara berhijab hingga nampak mata sahaja adalah wajib bagi isteri2 nabi. walaupun tak wajib untuk kita semua.. u lucifer dah menghina cara itu. jika u seorang islam mengucaplah.. i wanna bash u.. but then i think its worthless.. cold heart is a dead heart anyway.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • ak heran says:

        bwk2 la b’tobat lucifer oiii….ko bkn Tuhan nk menilai org lain…jgn la ditambah dosa mengutuk org….

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  16. brevis says:

    manusia x sempurna..Allah maha mengetahui…wallaua’lam

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  17. misz secreto says:

    cari publisiti murahan :/

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
  18. lucifer bangang says:

    Ape ke bangang lucifer ni??? Meroyan xpsl!! Sdap puki hang je mgante org.. Sok luse mampos kne lenyek ngan lori antu hang ni.. Dr ko mkn sumpah sranah kt sni baik ko maen jauh2.. Syuhhhh.. Syuhhh.. Ank vavi lh ko ni!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • lucifer says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 21
      • abc says:

        der, lu tak de ayat lain ke? asyik priceless..moron..pathetic je lu mention..sudah² la tu der…istighfar sikit..;)

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • lucifer bangang says:

        Lucifer aka dajal haram jaddu.. Huhuhu.. Perkasam mak ko msti cam bangkai cz lahirkn dajal mcm ko ni.. Huahuahuahua.. Spe lh bpk malang sucking perkasam bangkai vavi.. Hahahhahahaa.. Cbe ko tnye bpk ko mn lh tau ade ank haram lain yg lahir cz perkasam mak ko kn cam bangkai vavi.. Sme lh cam perkasam ko aka dajal haram jaddu

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  19. segar says:

    luciter….
    pada pendapat akulah kau ni adalah sejenis makhluk jelmaan MANUSIA yg datang untuk muruntuhkan akidah dan akhlat umat islam di muka bumi ini…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  20. Kawe Benci Setan Lucifer says:

    Abby Abadi=Alhamdulillah…sejuk mata memandang..
    Lucifer=Astaghfirullah…sakit hati membaca..

    p/s:Abby Abadi+Dislike komen Lucifer=Aku meme puah hati..~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  21. Ayin says:

    abaikan si Lucifer 2. xde pekdahnye b’tikam lidah ngn org cm2. kte doakn je smoga Allah s.w.t. bg hidayah kt dia.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Miss says:

      Imam Syafie berkata: aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tetapi aku akan kalah dan tewas kepada seorang yang jahil kerana mereka tidak mengetahui akan landasan-landasan ilmu.

      Jadi, x payah la berdebat dgn lucifer 2… mcm masuk telinga kanan keluar telinga kiri la kalo dia dh tutup hati dia utk terima teguran org lain… semoga Allah bukakan pintu hati ko lucifer…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • Miss says:

      Imam Syafie berkata: aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tetapi aku akan kalah dan tewas kepada seorang yang jahil kerana mereka tidak mengetahui akan landasan-landasan ilmu.
      Jadi, x payah la berdebat dgn lucifer 2… mcm masuk telinga kanan keluar telinga kiri la kalo dia dh tutup hati dia utk terima teguran org lain… semoga Allah bukakan pintu hati ko lucifer….

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Miss says:

      Imam Syafie berkata: aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu, tetapi aku akan kalah dan tewas kepada seorang yang jahil kerana mereka tidak mengetahui akan landasan-landasan ilmu.

      Jadi, x payah la berdebat dgn lucifer 2… mcm masuk telinga kanan keluar telinga kiri la kalo dia dh tutup hati dia utk terima teguran org lain… semoga Allah bukakan pintu hati ko lucifer….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  22. hehehe says:

    abby dah mmg pakai tudung atau pakai ms pegi dgr ceremah tu jer…ape2 pun pakai burqa tu hanya sunnat kan…yg paling penting ttp aurat utk wanita hanya boleh menampakkan muka n tapak tangan jer…n pakaian pulak jgn la terlalu nipis sampai menampakkan bentuk bdn…ape2 pun sebenarnye cantik kalo menutup aurat…selain memenuhi tuntutan agama dpt menghindarkan fitnah mata…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. nina says:

    baguslah klu ada perubahan pd abby .. hrp berkekalan perubahan tu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. aishiteru says:

    lucifer…go to hell lah…jgn layan dia…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. smile says:

    lucifer: nickname u je dah mengambarkan demons! lucifer tu demons yg paling jahat sekali. sian kau…. satu hari tuhan akan balas… – smile always

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. eleh eleh says:

    sorry, out of topic kejap

    to : abg nara

    blh tak tlong cari siapa artis pmpuan realiti tv, dan artis pmpuan suam2 kuku yg skrg ni ditaja oleh vip yang sama. huhu. nak gak tawu sape dua org pompuan ni.. ;) tq.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  27. CInta Admiey says:

    l0v u abby abadi.. pdulikn ckp 0rg, jgn d0wn.. sm0ga idup pnuh kberkatan kak abby.bia ddunia kta sngsara,akhirat kta bhgia.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. LOLOK says:

    lucifer jadi hot kat sini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. pelik says:

    lucifer ni muslim yang jahil ke? ayya..kesian kat kau.orang semua dah maju.dah berilmu.dah beragama.kau je nak melabel orang berpurdah priceless.padahal org lain tgk sejuk je mata. sbb org berilmu la pakai mcm tu.
    abang nara,patutnya kau track email dia,dah kenal sape,kau report polis.tu pun kalau kau sensitif la dgn komen2 dia ni.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • lucifer says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 38
      • erk says:

        kepala hotak kau org kat arab pakai purdah sbb nak elak habuk. dorang pakai purdah sbb nak elakkan org lelaki arab tergoda dgn kecantikan dorang. sbb org lelaki arab nafsunya kuat (menurut yg aku baca beberapa tahun lepas) komen lu nampak mcm org takde iman der.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
      • AKU says:

        Lucifer….mmg benar fakta seperti yg kamu tuliskan mengenai aurat itu…dan pasal debu2 di Arab itu juga betul…mcm ni lah..biarlah mereka nak pakai sedemikian..mungkin mereka ada alasan2 tertentu berbuat demikian…janganlah di kutuk mereka…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  30. qasseh says:

    salam, jika AGAMA sentiasa di hati, dah tentu sentiasa menjaga aurat.

    “tak sempurna solat seorang muslimah itu, selagi dia tidak menutup aurat”

    tak perlu ikhlas dalam mengikut suruhan Allah kerana kita hanya hamba & kita tiada pilihan selain mengikut suruhanNya. kecuali jika kita ingin bersama2 org2 kafir yg menjadi bahan pembakar api neraka.

    semoga Allah masih memberi peluang utk kita menjadi manusia yg beruntung, amin.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
    • lucifer says:

      seb baik Qasseh ada… sejuk sket ati.. mekaseh Qasseh… ;p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • lucifer bangang says:

        Sejuk kimak hang lh.. Dajal haram jaddu cam ko ni pn reti sjuk2 ke?? Cian mak ko lahirkan ank haram cam ko ni.. Perkasam mak ko msti cam bangkai cz dh lahirkn ank dajal cam ko.. Trmasuk lh bpk ko mesti dh cr perkasam lain cz mn nk lalu wei bangkai vavi 2.. Cbe tnye bpk ko msti dia ade ank haram lain 2.. Hahahhahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • lucifer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
        • lucifer bangang says:

          Ko melalut pe ni dajal?? Ko ske kn org pggil ko dajal??? Hahaahhaa… Mmg ko dsr ank dajal jolok blakg spisis boypren saipul n ariff alfian.. HAK TUIH!! Lau ko dajal jntan lh kn.. Tp lau ko dajal btina sah2 ko ni jnis jual puki cam mak ko kn??? 2 pn lau lku lh cz perkasam ko kn cm bangkai vavi.. Hahhah ko ni bg anjing rogol pn anjing 2 bg penyepak kt ko.. Hhahaahahha gelak lg hahahahha

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • lalalala says:

          heeee mcm bebudak la korang ni gaduh.lucifer umur ko dh tu ganyut,jgn le layan bebudak x cukup umur.ko dh la ckp x ikut sensitiviti, depa mana tau nak fikir out of the box mcm ko sbb perbezaan umur jauh sgt. dah dah..orang nak baca psl si abby,korang plak duk bergaduh kat sini. kawenkan korg ni baru tau, nak? ;p klu sama jantina, kawen kat dublin sana tuu..mauuu?? kbai

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lucifer says:

          dear nick ‘lucifer bangang’…

          pls improve your grammar…
          ayat pun tunggang langgang…. sampai ko sendir mengaku jual puki mama ko… aiseyyy.. jgn la buat malu budak sekolah cenggeng… dah la mama ko belikan kasut baru… ko jual plak puki mama ko…
          dah… dah… toksah cerita lagi pasal dlm kain mama ko tu yeee….

          haiwan peliharaan ko hari ni mcm mana ? tak melecet ke yeop ? hahahahaah…

          p/s: dah nama pun budak sekolah… aku nak tanya result bahasa Melayu pun rasa segan…. kalau tak dpt result bentuk coli… sure enam pening… ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  31. aku manusia says:

    jom kite tentang lucifer habis-habisan.. manusia bertopengkan syaitan.. sepupu kafir laknatullah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  32. x kesah pun says:

    x pe la lucifer..ko nak ckp ape pun ko ckp la..ko pun makhluk tuhan yg cipta,klu btl ko bkn islam jgn la menghina or kutuk org islam.. kitorg x ckp ktirg bek..tu sebab kiteorg x kutuk org yg kite tgk..x leh wat pandangan sendiri.. klu btl ko islam g la amek air sembahyang…blm terlambat… thnks..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • lucifer says:

      ko dah solat Asar ?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • lucifer bangang says:

        Tau gak ko psl solat asar kn dajal?? Ko ni islam ke?? Tp dr komen ko yg giler glam 2 npok cam kapir lahanat.. Ko ni msti zaman kcik2 jenis xde kwn.. Jenis yg kne buli @jenis yg kne rogol ramai2 ni kn?? Sbb 2 kt sni je ko bleh hiburkn hati ko yg skit 2.. Sian kt ko ni kn?? Xpe lh kmi ni mmg ske lyan org yg tranaya cam ko ni.. Hahahhahahaha

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • lucifer says:

          above comment by ‘lucifer bangang’ a very damn crystal clear bad attitude showed by meleis dungu piang wadefak….

          cannot touch and simply will be hot tempered when talk about their komen or attitude.. a very good follower for thing like this….. pathetic…!

          p/s: stended pemikiran meleis dungu piang yg main terus delclare org kapir laaa.. itu laaa… ini laa.. padahal tak tau apa2 pun…. serupa itu tong kosong yg org dok kutip jual balik… recycle mindset… ;p

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Ade aku kesah??? Hahhaha yg pnting ko dh sdar dri n tau spe ko n agame ko.. Ni ko dah mngucap lum ni??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lucifer says:

          laaa… ada lagi ko ? erkekeke… ko masuk sekadar nak tgk aku reply komen ko ek… apadaaaa….

          ait ? ko tanya aku sedar dan tau saper diri aku ? aiseyyy… cuba la komen tu matang sikit…. dah habis modal ke yeop ?

          p/s: ko solat Subuh tak yeop pagi tadi ? jgn terbabas sudah la yeeee….. ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Kje aku kn halau dajal haram cam ko… So mn ko ade aku ade.. Sbb 2 aku tau smlm ko konkek ngan bpk ko kn?? Siap main jilat2?? Hahhaha x g2 dajal?? G mampos ko lh dajal ko nk sedar ke x?? Kubur ko bkn sblh kubur aku pn.. Lg pn ko ni kn lau org jmpe mampos tpi jln pn org xnk kutip cz dh upe bgkai vavi.. Mak vavi pn xsgup nk ngaku ko 2 ank dia..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anes says:

        hish lucifer ni..so pathetic la. cant u see that everyone is against you? you may seem proud of your words, but you may dont know that words are part of doa. Doa that in the end will make your life miserable.

        go on and talk bad with nasty words of yours. whatever it is, it came from you. not us.

        think what people may look at you ONCE THEY KNOW THE REAL YOU.
        think what your parents and loved ones look at you ONCE THEY KNOW YOU HATE YOUR OWN RELIGION.
        you’ll never think about it,eh?
        oh no, definitely you wouldnt. Because you’re a coward, using nicknames to hide yr identity. You wont go far, though.

        regardless what you’re gonna say about these pictures and responding in pathetic way, people will still against you. Your words reflect who you are. You may be safe now, but who knows, by the next second people will harm you without yr notice?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • lucifer says:

          hi anes….

          I’m muslim and Islam is my religion… Alhamdulillah..

          thank you

          p/s: anes tu real name ke ? or just a nick ? coward ? if i coward.. i tak masuk sini and reply again.. and again.. pls take note ya… ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
        • bujang says:

          loooo…..aku ingat hang ni sapa…..aku ingat mualaf masuk Islam lepas tu jadi murtad…..
          Alhamdulillah……org. Islam rupanya………
          Aku pun kurang ajaq jugak…tapi bab ugama jangan main2….bala nanti diturunifetkan.
          OK…..[sambil berjabat tangan}…..bermaafan sesama kita semua…….Assalamualikum…..Jom…..jom kita pi makan….kejap lagi pi solat zohor.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • anes says:

          it is my real name. so im not a coward as you are.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • lucifer says:

          ONLY anes ? full name pls… coz i think i dah fall in luv with u….. hahahahaha…

          p/s: anes konon… pigidaaahh… seb baik tak anal… lalalalaa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  33. x kesah pun says:

    jgn menilai org dari paras rupa.. ape yg kat cerite melayu tu x sume perempuan berpurdah macam tu..kite x layak untuk menghina mahluk tuhan sedangkan kite pun pny kekurangan..salam

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  34. qasseh says:

    apabila sesorang berkata2 dgn perkataan yg tidak baik, tegurlah dgn perkataan yg baik & lembut. jika dia tetap dengan perkataan tidak baiknya, maka beri salam & berlalu sahajalah.

    sesungguhnya Allah menyukai org2 yg berkata2 baik & Rasulullah mengajar bersikap baik.

    jagalah kata2 yg kelaur dari mulut kita, kerana dibimbangi membawa kita ke neraka.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  35. sokong qasseh says:

    lor….salahkah org berpurdah nak bergambar….ish ish…ish…x silap aku tudung abby tuh yg jenis swing ke belakang kan…labuh depan dada n blakang….silap pakai la kot…:)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • tamara says:

      yup..tu tudung jenis twist sbenarnya…sepatutnya yg labuh tu akan terletak d depan dn belakang….. :)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. tamara says:

    xperlu baca n bg fdback pd k0men lucifer tu…k0men je la pasal artikel kt atas…..klu tak, x habis2 la kata2 kesat kt thread nie….ad0iiii….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. pemerhati says:

    Alhamdulillah.. manis sgt kak Abby bertudung. semoga dpt ikut jejak langkah wanita muslimah yg lain. Alhamdulillah juga kerana kehadiran Ustaz Azhar Idrus mencetuskan 1 fenomena & semakin ramai org menyanjung para ulama’ .. semoga situasi ini terus kekal smpai akhir zaman. InsyaAllah. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. triple j says:

    Aik bkn kak abby dah tak mau terlibat dgn fb lagi dah ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. BuboqChacha says:

    baguslahh dah berhijrah ke arah kebaikan . tapi , napa gambar profile fb tu masih x bertudung ? tapy x pe la kann sekurang2nya dah berubah jugak .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  40. casper says:

    perempuan kalau bertudung…semuanya nampak manis…sumpah x tipu…semoga abby kekal dgn perubahan yg baik ni :)..jgn jadi mcm wan nor azlin dh la…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  41. aku suke ilmu agama says:

    ni kt mane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. sharifah says:

    setuju dengan apa yang abby katakan.. kalau nak berubah biarlah kerana Allah dan pada hati yang ikhlas.. jangan berubah kerana orang lain atau hendak minta pujian orang.. Dan jangan jugde seseorang itu pada penampilan sebab tak semestinya tidak bertudung orang tu tak pernah pergi belajar ugama.. Kita tak tahu kalau seseorang yang tidak bertudung akan berubah mungkin dia akan jadi lebih baik dari orang yang lama sudah bertudung.. Apapun hanya Allah sahaja yang tahu dan boleh jugde seseorang itu.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. cendera_wasih says:

    Setiap comment yg kt pos sama ada di facebook, lebih2 di sini (yg x blh di delete semula) akan di persoalkan di akhirat kelak. Mengucap panjang, sedih, kecewa, marah bila sy baca comment2 dr lucifer. Semoga Allah berikan dia hidayah dan buka pintu hatinya utk mengenal, menghayati dan mengamalkan ajaran Islam sebenar (sekiranya dia Muslim).
    Dan kepada yg mengutuk atau marah pd lucifer, ingtlah, Allah yg berkuasa memberi dan menarik balik hidayah pd sesiapa je yg Dia suka. Andai kata Allah berikan hidayah pd lucifer, mungkin kelak dia jauh lebih baik dr semua yg ada disini.
    To Lucifer, semoga sentiasa dlm keredhaanNya. Cuma ingt la, berpurdah tu adalah sesuatu yg di galakkan dlm Islam, dan menutup aurat itu di wajibkan. Semua ni dtgnya dr Allah. Bila kt hina org yg berpurdah, sama saja kt hina isteri Nabi yg berpurdah, dan sama saje kt menghina hukum yg dtgnya dr Allah. Siapa kt nak hina Dia sedangkan stp degupan jantung dan helaan nafas kt ni x kan berlaku tanpa izin DIA?

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • lucifer says:

      wahai cendera_wasih……..

      thanks for the advise…. really appreciate it..

      p/s: Alhamdulilah…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. wizza says:

    plz… lucifer, kalau kamu ISLAM, bawa2 lee mengucap & kalau kamu non muslim, tlg hormat agama lain…. YA ALLAH, kau lembut lah hati lucifer agar dia pandai hormati orang/agama lain….. kau permudahkan lah segala2 urusan nyee…. amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. lolok says:

    hangpa yang terasa hati ngan mat top Lucifer ni sebenarnya telah berjaya di trolled olehnya. yang hangpa pi layan komen dia lagi buat apa dah tau dia tu main2 ja.ni blogla… bukan tempat ambik hati atau omputih kata dont take it to personnel. kalau korang pi bertekak memang tak habis punya sebab orang macamni memang suka men trollingkan kaum2 kat internet ni.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  46. segar says:

    Sudah2lh tu LUCIFER.kau ni dah termasuk golongan org2 yg dimurkai oleh ALLAH S.W.T

    1- sekiranya kamu ni org ISLAM mengucaplah dgn KALIMAH ALLAH iaitu LAILAHAILLALLAH…
    2- ingatlh pada org tua kamu yg mendidik kamu ke arah yg betul tp kamu sekarang….NAUZUBILLAH

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • lucifer says:

      to segar…

      ayat ko nih ‘kau ni dah termasuk golongan org2 yg dimurkai oleh ALLAH S.W.T’….. dari ayat2 aku kat atas aje ko terus declare mcm tu ? fuuuhhhh… hebat ko nih…

      p/s: mcm biasa ar meleis wadefak dungu piang nih… nampak sekali terus cop org tu ini laaa.. itu laaa… ntah hapa2…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • lucifer bangang says:

        Hidup lg dajal ni.. Igt kn dh mampos!! Ko x niage ke hr ni?? Ke perkasam ko dh lunyai kne rogol ngan anjing?? Itu pn lau anjing lalu nk rogol ko lh.. Hahhaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lucifer says:

          salam manusia yg bernick ‘lucifer bangang’….

          hehehe… assalamualaikum…

          p/s: indah sungguh ayat ko yeeee….. mungkin masa ko dilahirkan, ayah tiada disisi…. jd bila ko dah dewasa ibu ko pun bercerita ke mana ayah ko pergi masa ko lahir… sbb tak pasal2 Dr yg kena azankan telinga ko… ;p..

          bila dah besar, ko jd seorang yg pendendam… sbb ko akhirnya tahu yg ayah ko hilang sebab melanggan china doll… sampai lunyai ayah ko kerja kan china doll tu….

          p/s: laaa.. kenapa tak ckp yg ko berkawan dgn dajal dan anjing….. kiut tak anjing tu ? eh, dah samak lom ? sbb nanti nak Zohor tak bleh plak… ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • lucifer bangang says:

          Laaa islam upenye ko.. Hahhaha bru aku tau.. Dh insaf eh?? Siap bg slm lg.. Pe2 pn aku ucapkn tahniah lh cz ko ngaku ko 2 islam pd nme jer kot.. Weh cte ko kt atas ni bleh wt drama lh wei.. Bes oooo kompom leh kalah cite ombak rindu.. Kompom lg glam ko drpd ko duk melalut kt sni wei.. Tp kn aku nk tnye ko lh cam ner rse kne rogol ramai2 smpi dh bsar ko jd dajal?? Mesti ko pnye perkasam dh lohong siap kepale keretapi bleh u-turn.. Hahhaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lucifer says:

          hahahaha… aku dah mula suka kat ko nih…
          ko nak aku citer baru ke ? seronok tak baca ? hehehe.. aku boleh ajeeee buat citer baru…. ;p

          lorrrrr…. mesti ko dah try mak ko mlm tadi kan.. itu pasal ko tau besar mana tmpt yg pernah ko keluar dulu… keee ko dulu songsang keluar dari operate perut ? ish.. ish….. sianyeerrr…. ala tomei2… ;D

          p/s: seronok aku pasal ada jugak org yg masuk sini just nak balas komen org.. pastu dia bukan ada komen pun pasal main tajuk kat atas.. hahaha.. pathetic 2nd klas meleis wadefak dungu piang… i likeee… ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • lucifer bangang says:

          Ko ske kt aku ke dajal oiii?? Sory lh aku xmnat spisis dajal fuckur ngan hanjing cam ko ni.. Dh lh mak bpk sme spisis.. Eeeeerr yarkkk goli den. Lg pn puki ko leh u-turn kpala ketapi 2 mn nk sedap weh?? Xktat lh x grippp hhahahahahaha..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          lorrr… ada lagi ko kat forum ni….
          best la layan ko nih.. makin lama.. makin terserlah kejahilan serta ilmu orotodok yg ko warisi tu…

          sebut perkataan anjing pun dah ada huruf ‘h’…. ko ni species mcm azwan ali ke yg selalu sebut benda mcm tu ? astaga….. pastu dah lah main tuduh org itu laa.. ini laaa… kesian btol… ;p

          eh.. ko mencarot ek…. tak rasa bersalah ke mencarut ckp mcm tu ? dah la mencarut ckp pasal perkakasan mak sendiri… pastu tau plak grip ke idak…. haiii… ni ler species meleis yg dungu piang wadefak hell yeah… ;p

          p/s: masuk sini sbb nak tgk apa respon selepas si nick ‘lucifer bangang’….

          **oh ya.. cuti sekolah dekat nak habis nih…. dah beli ke baju dgn kasut sekolah ? kalau blom, petang nanti bila mak ayah ko balik keje… ajak diorang p beli yee… renti2 kan lah main internet tu…… bazir bandwidth aje…. eh, ko tau ke bandwidth tu apa ? hahahahah… PRICELESS..!!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • lucifer bangang says:

          Asal ko dh xlrat nk respn komen aku ker?? Smpi suh aku renti?? Ko byr bil aku errr?? Ke ko tnggung dose aku??? Tp kn aku rse dose ko sndri pn xlrat nk bwk msuk neraka jhanam.. Ko igt aku ni ank ko nk suh p bli bju skoloh bagai?? Bodoh lh ko ni.. Tahap cipan!! Ko ade ank ke?? Msti ank ko mlu nk nganku ko ni mak dia cz mak dia rupe cam vavi.. Hahhaha.
          Ko agak2 lh ank ko bsr nnti jd dajal cam ko x?? Mke lak spisis vavi?? Hahahaha cbe pikir2 kn n bayang2 kn lau ko ngah senang2 xg niage hr ni??
          Cam ner bisnez hr ni x lncar ke?? G servis dlu lh alat perkasam ko 2.. Bru selera skit hanjing nk suking!! Booooooo!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahahaha…..

          mak aih…. byk nyer soalan ko ?? ko emo ek ? hahahaha….. aku rasa ko ni budak sekolah lagi… ntah2 SPM pun tak lepas… itu laa.. mesti parents ko tak letak filter kat internet kan ? masa mak ayah gi kerja, ko gi layan porn.. tu yg ko tau semua skill…. pathetic meleis wadefak dungu piang… *aku suka guna ayat nih.. cam pantun plak rasanya… ;p

          dah panas telinga ke diikkkk… ? dada dah berombak nak marah yeeeee….. hahahaha… gi tido gi.. kang mlm nanti nak gi shopping kasut sekolah… nanti bulan depan bila start sekolah, jumpa cikgu BM tau.. tanya dia mcmana nak eja perkataan babi…. babi tau, bukan vavi…… atau nama sopan sikit khinzir… tata loser..! ;p

          p/s: a loser will always be a loser… ;p

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • lucifer bangang says:

          Cbe ko g kt cermin n tgk mke ko.. Sme lh cam vavi.. Ehhhh bkn vavi babi kn?? Mcm yg ko ckp..Hahhahaaaa
          Ptg2 ni xleh tdo lh dajal nnti jd cam ko meroyan..
          Lau ko nk blajar skill2 konkek leh aku ajr.. Xyah mlu2.. Mcm mn nk kemut kuat pn aku leh ajr.. Kn ko pnye dh lohong.. Biaselh kne lh trima knyatan ko kn bitch!!
          So cam ner jd x ko nk kursus ngan aku ilmu senggama ni??pah ni bleh lh ko jd dajal paling up kt wall nara ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahhahaa…. apa yg ko merepek ni dungu piang merapu kepunden wadefak hell yeah ??
          konkek laa.. lohong laa… vavi laa…. arghhh.. tak per, layan kan aje budak sekolah yg masih lg pagi2 mintak kat mak ayah.. ‘mak, nak wit belanja…. nak 5 hinggit’..

          cakap terlalu merapu dah ko nih… sampai sejarah singkapan kain mak ko pun ko sebut… dah tak senonoh ko nih… itu laaa…. gi belajar lagi yeee.. habiskan sekolah dulu… keee sibuk nak jadi artis ? suara sedap tak ? hahahaha

          p/s: sebut pasal dajjal…. tapi org yg bernick ‘lucifer’ nih tak pernah maki hamun org…. tak pernah mencarut… so, siapa yg dajjal sekarang ni wahai meleis yg dungu piang tongong sekolah tak habis hell yeah ? hahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • lucifer bangang says:

          Aiiiiyyy xkn dh tension kot?? Ko xyah lh nk cte smpah sranh aku kt sni hanya lh utk d ko seekor.. Dh byk kli aku suh ko p cermin dri ko tgk rupe ko 2 ade x cam rupe babi.. Msti xjauh beza lh kn?? 2 psl lh aku bg gelaran mcm 2 kt ko.. Ko nk aku ulang lg ka dajal?? Fuhhh letih nok ckp nan dajal haram jaddu ni.. Fuckersuck!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          tension ? hahaha.. mana ada maa tensen.. aku chill aje… ko tu dah mula merapu meraban… org takder pun ckp pasal babi laa.. anjing laa.. benda2 dlm kain serta skirt ar… tapi ko yg jenis emo tak pasal2… lepas tu nak gelar org mcm2 ? dah la kantoi citer pasal alat2 dlm seluar mak dgn ayah ko… pastu nak kaitkan aku plak…

          erkekeke… memang kelakar seyyy.. dah la dungu piang.. belajar tak habis lagi.. lagi mau counter strike aku… aku chill aje kat sini melayan kan kerenah ko.. aku sajer nak tgk sejauh mana ko leh pi…

          p/s: kadang2 seronok layang org dungu piang ni… hahahahaha…. babai loser…! ;p

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lucifer says:

          btw, apa tu fuckersuck ? ko ni reti tak reti nak cursing dlm omputih ? hahahahaha…. such a loser..!!!

          p/s: nak reply pakai ayat omputih, tp maksud tak tau… fuckersuck ? damnnnnn… what an idiot pathetic moron s.o.b….. tata ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Hahhahaa kuang3.. Geli ktiak aku weh ko bhsekn dri ko org.. Ko ni org dr plenet mn dajal?? Hahahahh ko bg aku gelak jap ye dajal.. Hahhahha stupid rockranck lh ko ni.. Hahhahaa.. Aku mmg ske sbut2 bnda2 haram ni tp bkn utk sebrang org lh dat juz 4 u sucker!! Sweet sgt i col u like dat!! Hhahhaahaa.. Wekkkkk. Dajal mke vavi konkek nan hanjing.. Wekkkkk!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahahaha…. dah habis modal la tu nak ngata aku…. alahai.. apa tadi ko ckp ? fuckersuck ?? giler laaa… mesti ko bangga kan bila ckp mcm tu kat member2 ko… kira ko paling advance arr… hahahahaha…. adeh laaa.. camner la ko leh terjebak dgn fuckersuck tu.. ??? *LOL

          oh yaa…. asik2 konkek.. hanjing dgn binatang oink oink tu…. alahai… memang ko dah ke laut.. udah2 la tu dik weii… jap lagi mak ayah ko balik… kang dia nampak ko masih lagi tercegat kat dpn pc, sedih diaaa…. dah la nak pi beli kasut sekolah mlm kang…

          p/s: ko memang suka sebut benda2 haram tu ek….. adeh laaaa… semangat btol ko ek bila dpt sebut benda2 haram tu… aku tabik spring laaa…

          **ishhh.. tak tergamak aku nak sebut… ko leh lak sebut dlm ni dgn selamber ye dikkkkk…..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Cbe ko brgambor kt ipad ko tuh n tgk mke ko 2 kn… Hhahahaha 2 lh makne fuckersuck!! Ada paham dajal?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahaha.. fuckersuck lagi ? loser giler ko nih… haaiyaaaa….
          mesti ko dah try snap gambo pakai ipad2 kan ? sbb ko tau yg muka ko mcm fuckersuck….. wakakakak.. giler la weiihh.. fuckersuck ? adehhh…. tergeliat tali perut aku la budaaakk….

          p/s: tongong dungu piang btol… mana la ipad ada camera… ipad2 ada lerrr…. ni ler meleis yg main follow aje ckp org… tata budak kecik… daaaaaaa…. try la lagi yeee.. ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  47. lelaki says:

    so sweet……tp pic porfile tkr la yer akak abby coz pic 2 nmpk rmbut…..pape pun u so pretty women

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. sokong tamara says:

    a ah lah….silap plak…tudung twist…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. KITA SAUDARA says:

    LUCIFER tu bukan Islam kalau bedasarkan semua komen2 dia, tu la geng neraka jahanam. Kita semua besabar lah. -JMPAK KAT AKU MAMPOIH DIA AKU TIBAI

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • lucifer says:

      uish… uishh…. best tol ayat org yg bernick ‘Kita Saudara’…

      dari nick aje dah tau yg dia ni Islam.. seagama dgn aku… tapi bila dah declare yg aku ni geng2 neraka jahanam… terkedu aku… pasal mcmana dia leh tahu benda yg Allah rahsiakan dari umatnya ? hebat sungguh telahan ko nih…

      p/s: fuuuhh….. siap kata kalau jumpa kat aku… mampoh aku kerja kan….. nick aje best.. tapi perangai.. ngalahkan syaitonirajim…. ;p

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  50. segar says:

    Haaaaaaa……kau terase sgt ke LUCIFER……baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah…sebelum kau nk kate tu fikir 1000x dulu ok..i hate your statement LUCIFER.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lucifer says:

      hi ‘segar’….

      aku terasa ? apa yg ko ckpkan nih ? u hate my statement.. but u still read it.. and that’s clearly showed that u’re pleasuring reading my comment… ;p mekasehhh…

      p/s: ko masuk sini just nak ckp tu ? hahahaha… what a waste of bandwidth…!

      oooppss… by the way, ko leh capai ke langit dari tmpt ko skang ? kalau ko leh capai, aku mmg kagum arr pasal langit kat tmpt ko tu rendah….

      **tak biasa cucuk langit.. ;p

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  51. mayang says:

    astaghfirullah….
    klu lucifer ni islam,bw2 la mngucap..klu kapir laknatullah,jgn mhina ksucian agama kami….

    p/s: tp aku rs lucifer ni kapir laknatullah..sngaja nk cr gdh kt cni…nk mbangkitkn kmaraham umat islam…JD JGN LAYAN SI LUCIFER ni

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • lucifer says:

      assalamualaikum Mayang…

      astagfirullah… jika tak baca dari awal.. jgn tuduh sebarangan.. jgn jadik bangsa Melayu yg mudah diperkotak katikkan…
      Saya seorang Islam… berbangsa Melayu….

      p/s: Allah itu Tuhanku, Islam itu Agamaku, Muhammad SAW itu Nabiku, Muslimin & Muslimat Saudara Islamku dan Al Quran itu Kitabku…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • DAHLAH TUUUU…..X BAIK GADUH- GADUH…
        BERTIKAM LIDAH KERANA PENDAPAT.

        OK…APA2 PUN KITA RUJUK HADIS DAN QURAN…2 PERKARA TU NABI S.A.W. TINGGALKAN KEPADA UMATNYA SEBAGAI PANDUAN.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  52. segar says:

    but the way…..you crazy…LUCIFER…. ;P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • lucifer says:

      i luv u segar… ;p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • lu ciput says:

        korang tak perasan ker….

        lucifer ni adalah ROONEY…

        dia menyamar tu, sblom ni jd Rooney slalu kena kondem, skrg, lg teruk kena blasah dia tu pas pnyamaran…

        hahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • lucifer bangang says:

        Xyah nk baik2 ngan org lh dajal.. Lau dh dajal ttp dajal.. C segar ni pn geli ngan ko.. Lum tgk mke lg.. Eeh2 tp xyah tgk lh cz mke ko kn sme cam mke vavi.. Mntah plok kn c segar ni xpsl2 jd lmbek kn.. Bezanye ko ni lg hangcur skit dr vavi.. Hahhahahah tolg pikirkn utk aku mcm mn lau ko konkek ngan bpk ko?? Agak2 bpk ko puas x?? Lobang puki ko kn dh lohong?? Cbe ko pi tnye bpk ko?? Ke bpk ko main jolok blkg ko??sure ketat lau jolok blkg beb.. Maklum lh tmpt kemut najis mutawassitoh 2.. Huahuahuahuaaa

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • lucifer says:

          hahahahah…
          kelakar siotttt… ko nak ngorat si segar ek… nak jadik hero lah yeee.. konon2 nak backing dia la tu…. haktuih…!! dah sah2 budak sekolah ni… ayat2 songsang nak ngorat konon2 nak jadik hero… dan mengharapkan si segar ni balas balik kat dia ‘oh.. my hero’… hahaha wadefak..!!

          laaaa… awat tak habaq ko gay ? adeh laaaa… siap tau detail lagi… astaga budak nih… itu laaa… mak ayah gi kerja jgn la layan porn gay…. ini lah akibatnya… pastu syiok sendiri… punya imiginasi sendiri.. teruk betol ko nih…

          p/s: apa la nak jadik dgn budak2 zaman sekarang.. mak ayah gi kerja, dia gi layan porn… cuba la buat kerja sekolah.. mentela’ah ke…. hahahhaaha… lupa plak.. dia ni stok dungu piang tak leh nak di ajar hell yeah..!! ;p

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
        • lucifer bangang says:

          Aku bkn nk ngora c segar.. Tp aku nk ngorat ko lh.. Dr smlm aku trik prhatian ko.. Xkn ko xparasn kot.. Ko ni lembab cm siput vavi lh.. Hhahaa.. Aku nk ngorat ko spaye boleh lh aku pinang ko.. Bkn utk aku tp untuk anjing liar yg byk kt kaw umh aku ni.. Mn lah tau ble anjing dh merase ko pnye perkasam 2 haa bru dia xjmpe jln nk blik… Hahhaaha
          Geli hti aku mengenangkn mcm mn rupe ko konkek nan hanjing.. Hahhaha
          Nnti ko share2 lh kt forum ni yek cam ner rs.. Ade rse ka??xde rs ka?? Pas2 ble ko konkek sah2 lahir lg ank dajal aka ank ko nan ank hanjing… Hmmmmm cbe pkir cam ner agknye rpe ank ko yek.. Skian sje.. Nnti i bagi lg tau.. Hakhakhak tuihhhhhh!!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahahahaha… ni lagi lawak… tetiba nak ngorat aku plak si badigol sood ni ? dah habis modal ke dik weih…..
          memang sah… tiada yg sah melainkan yang sah2 belaka… ko ni jenis yg suka kaum sejenis ek… giler la weiihh… nabi tak mengaku umat la dikkk…. itu laa.. masa subjek agama… ko gi sekodeng student perempuan kat toilet… ini la akibatnya…
          dah tau diri tu lembab… dungu piang.. gi la belajar.. ini tidak.. melangut aje dlm kelas… dok imagine org lelaki…. haiya.. nang bu ti nang.. tui bu ti tui…

          satu lagi… aku tgk ko selalu sebut pasal anjing.. jiran ko bela anjing ek ? pastu buat bising.. sampai ganggu ko punyer konsentrasi nak surf porn gay…. suka sgt ko kat binatang yg diharamkan ni…. wadefak dungu piang btol budak sorang nih..

          p/s: apa yg ko ckp pasal konkek dgn binatang ? isshh…. dah ilang pedoman btol ko nih…. dah la kantoi nak ngorat si segar… pastu twist ckp org plak… babai loser dungu piang wadefak hell yeah…! ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Ko ni xpham ekk.. Sian lh kt ko ni.. Kn aku ckp aku nk pinang ko utk anjing bkn utk aku.. Aku mn nk slera nan ko lg2 dh lohong kne rogol nan hanjing.. Jgn lh marah dowh!! Sesuai pe ko ngan hanjing.. Ko kn dajal mke babi so kne lh ko ngan binatang haram yg aku duk sbut 2.. Bkn tuk spe2 tuk ko jge hahhahah.. Ekkkekekek purak2 suci plok c dajal ni dlm hti bkn main ske lg aku jodohkn ko nan hanjing.. Amcam?? Ok ka?? Huahuahuhuaaaa..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Hahahaa ko wt2 geli plok!! Xngaku plok!! Pdahal ske aku panggil ko cam g2.. Xyah lh ko nk sorok2 yg sbnrnya ko ske kn aku jodohkn ko nan hanjing?? Hahhaha siap ade ank lg ape nme dia?? Lupe lak!! DANGJING kn?? Aku nk ckp pe lg lau bkn psal ko c dajal mke babi konkek hanjing?? Ni hambek ayat bru utk ko FUCKERSUCK! jgn lpe amk gambo ko n kt stu ko tau lh makne ayt bru aku tuh wahai c dajal.. Xperlu lh aku nk bg tau byk kli ye dajal

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Wah hebat lh ko pnye mlm pengantin ko yg ngan hanjing 2.. Klaass ko smpi xbgn hanjing 2 ko kerjakn yek?? Hhahahahahaa gelak jap.. 2 bru konkek ngan hanjing lum lg ngan babi.. Lau ngan babi cam ne ya.. Pning kpala aku tolg pikir.. Pas 2 kuar lg ank haram ko ngan babi plok.. Huhuhuhu sadis.. Nk aku ksi nme lg x?? Hahhahahhaa nme ank dajal mke babi konkek ngan babi lahirlh DAJALABI.. hahahaha cam xde nme lain kn??
          Sure pah ni ko psing ckp ank aku plok yg lahir kn?? Tau dh tektik lapok ko 2.. Maklumlh dajal tua dh nk mampos mmg lh dh nyayuk n xde idea..
          Fuckersuck!! smpi dh xlarat klimaks.. Hahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          lorrrr…. susah2 aje jemput aku utk perkahwinan of the year antara ko dgn binatang peliharaan jiran ko… baru la aku faham… puas aku pusing ipad2 dgn samsung note aku nih…… rupa2nya ko yg nak sgt berkahwin dgn binatang2 tu…
          ini sudah pecah rekod… sbb hari tu baru aje ada pasangan gay kawen kat oversea… fuuhh.. dahsyat gak ek selera ko… aku kagum seyyy….
          itu laaa.. ini la akibatnya kalau byk sgt surf porn main dgn binatang… ini la hasilnya… astaga… anyway, aku ucapkan good luck pada ko dan bakal ‘isteri’ ko tu… nanti masa ko kawen tu.. pengantin perempuan pakai veil tak ? mesti kiyut kan…. hahahaha.. dungu piang btol budak sorang ni…

          p/s: nanti masa honeymoon jgn lupa letak kat tombol pintu ‘Pls Do Not Disturb’…… good luck and all the best ye dikk….. ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Aloolololoo.. Ko dh sah2 lh kompom kne ade kt majlis 2.. Ko kn pngantin nye.. Mn nk jd lau ko xde.. C dajal n c anjing kawin n dpt ank nk bg nme ape yek?? Hhahha jenuh nk pikir. Tp aku tolg pikir gak lh kn supaya ko x kecewa.. Ank ko kasi nme DANGJING hahhahaha ok x??
          kne lh tnye ko dlu kn cz ko kn bakal mak pd DANGJING.. hasil dr benih ko c dajal mke babi nan anjing..
          Kihkihkihkih.. Sobsobsob fuckersuck!!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahaha… fuckersuck lagi ?? damnnn pathetic meleis dungu piang mcm ni laa….. aku baca respon ko pon tergelak…. ini kan pula tgh reply ni haaa… adeh laaa…

          kesian betol la kat ko nih… tu laa.. saper suruh taksub sgt dgn perkahwinan dgn binatang nih… kan dah terkena abtang hidung sendiri… alahai…. ko dah habis modal ke.. ?
          asik2 hanjing… asik2 sebut binatang yg pendek tu.. aku nak sebut pun geli… ini kan pula ko yg biasa bergelumang dgn binatang2 tu….. itu aje la modal ko… cuba la guna perkataan lain… kira itu yg paling hebat la ko leh bagi ek budak dungu piang sekolah tak habis hell yeah ??

          p/s: hanjing… oink.. oink… itu aje la modal dia ni…. owh terlupa.. ada ayat omputih baru… fuckersuck…. hahahaha.. pathetic btol la ko nih….. habis bandwidth yg parents ko bayo tiap2 bulan… tata boboi… ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          ooppsss… punye la seronok reply komen ko nih… terlupa aku nak cakap tahniah…

          tahniah pasal dah pilih nama anak ko… kiyut gak yeee… adeh laa… baru aje jemput kawen dah pk pasal nama anak… ko memang terbaek dari kalangan yg terbaek la…..

          p/s: masa honeymoon.. cumshot ko bape jauh masuk ? hahahah… eh, lupa laaa.. cumshot tu ko tau tak budak sekolah ? adehh… senak perut aku tahan gelak…. tata boboi.. ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Ko xyah lh pusing2 wei.. Smpi hti ko x ngaku ank ko nan hangjing.. Oooo konkek sdap2 ble dh bunting ko xngaku plok.. Xpsl2 ank ko 2 merempat.. Hishhhh brtambah lg lh binatang haram kt dunia ni..
          Klu ko nk tau dlm mn lubuk perkasam ko 2 ko tnye lh binatang yg dh kongkek nan ko tuh!! Lau ko tnye aku mn aku nk tau dowh.. Fuckersuck!! Wekkkkk!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Geli tp sbnrnye ske.. Hahhahaha.. Dasar dajal mmg mcm 2 .. Mlu2 lg tuh.. Wekkkk.. Siap xngaku ank sndri yg xthan 2.. Sian ank ko cz ade mak cam ko nih.. Dh lh rpe buruk.. Perangai lak dajal.. Ishhh3 hodoh bebenor asenyer!! Dangjing oh danjing.. Nnti besor ko cri lh mak n bpk ko nme dia dajal n hangjing..lau xknl rpe cam ner trpaksalh tgk rpe babi dlu bru knal mak n bpk ko..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          eh, ada ko lg budak ? ingatkan dah keluar gi supermarket cari kasut dgn beg sekolah…. ni mesti mak ayah x balik kerja lg nih…. ko dah mkn mlm ? sure tgh kebulur nih… sanggup x makan semata2 nak tgk aku reply apa kan..?

          oh ya, amacam main dgn binatang2 ternakan ko tu ? ko mesti hangin dgn aku kan…? please laaaa…. aku nak explain pun susah… sbb ko budak lg… sbb org kalau dah maki hamun gelar pakai binatang yg diharamkan tu…. org tu dah meroyan…

          btw, ko kata ko dilahirkan kat tong sampah dan diselamatkan oleh binatang yg ko selalu sebut tu ek ? isshhh…. patut la ko asik sebut aje… bak kata Tan Sri P Ramlee… ibarat ko dgn oink oink… tak dpt dipisahkan walaupun talipusat di kerat… hahahaha… dungu piang wadefak btol..

          p/s : ntah bila masa ntah aku spin, ko yg ckp psl binatang2 peliharaan ko tu… aku x cakaaapp…. hahahahha.. babai boboi… cuba lagi yeeee…. lalalalalala

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          lagi satu yeeeee….. fuckersuck ? hahahahahah…. ko gi google ye budak….. fuckersuck ? lawak la ko ni dol…. wadefak badigol sood nak maki org, tp tak tau…. ko pakai bahasa meleis dungu piang tongong aje la nak maki org…. ni english dpt baper ?

          siann mak ayah ko…. sanggup keluar modal beli kasut dgn beg ben10 semata2 nak anak tu pandai…. tp sayang…. hanya pandai senggama dgn binatang peliharaan dia.. si oink2….

          p/s: fuckersuck ? sian la weeeyy aku tgk budak sekolah nih….meh aku bg la satu perkataan… ko copy paste dlm google.. cari translation k…. ‘fuck ur mother upside down and cumshot in her mouth’….. maknanya simple ajeee…. hahahahhaah.. PRICELESS..!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Di pg yg indah ini ku bka page nara n ku dapati sekor dajal brmke vavi konkek ngan hanjing yg msih lg hidup.. Huhuhuhu.. Cam biase.. Xde isu lain ya msih lg isu c dajal haram jaddu ngan cte bdak skolahnya nk g bli kasut lh bju lh.. Siap ngan bag ban10 xthan 2.. Hakhakhak mesti ko dh biase bli utk ank ko yg name dia DANGJING2 kn??? Hahhahhaha.. Zaman aku skolah dolu2 xde lg bag jename ban10 2.. Sbb 2 aku xamk tau.. Taip pnjang2 nk cte bnda sme je dajal ni.. Its so borinkkkkk lh i nk baca!! Smlm mcm mn mlm petama ko nan hanjing??? Agk2 kpale hanjing 2 bleh u-turn x lau dh sucking ko pnye perkasam.. Upsssss!! Maklum lh lau kepala ketapi pn bleh u-turn ni kn plok kpale lki ko yg nmenye hangjing 2..
          Yeye o aku pn dh trikut2 ko nk naip pnjg2 ni buang karen aku jah!! Tp xpe aku mmg ske2 sgt lyan dajal haram jaddu ni cz aku kesian xde org nk mlayan dajal ni.. Smileo_O.. fuckersuck!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          assalamualaikum budak sekolah yg mengeja pun tak reti…. ban10 ?? hahahahahaha…. super fail priceless dungu piang wadefak…!!! giler fail…. adeeehhh… pepagi lagi ko dah menceriakan hidup aku la budak sekolah cengeng….. hahahaha… gi google gi.. ada tak ban10 ?
          siannyaaaaaa……

          oh ya ..! amacam honeymoon ko ? ok ? cumshot ok tak….. ? terbaek laaaa…. lorrrr… naper tak bgtau yg nama wife ko mcm nama org korea… dangjing kong kek ? giler laa dia ni.. pathetic moron laaa…

          p/s: pg tadi lepas cumshot mandi wajib tak ? nanti tak sah plak solat Subuh…..

          **clearly showed that ko memang tak habis modal…… benda yg sama aje ko pusing2.. citer pasal pengalaman honeymoon ko laaa… nama wife ko laaa… teknik ko honeymoon laaa… hahahaha.. eh, lupa plak… rusa minum air teknik ko guna tak mlm tadi ? lalalallalala…. tata budak cengeng… usaha lagi yeee….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          eh.. mana perkataan fuckersuck ko tu ?? tak nak guna lagi ke ?? keeeee ko baru tau yg ayat tu meaningless ? eh, ko tau ke bahasa omputih ni ? hahaahaha… idiot..!

          p/s: lorrrr…. ko ni jenis follower ek…. pakai adlin aman ramli punyer ayat.. haram jaddu…. cheh..!! memang clealy typical meleis dungu piang malas nak pikir… main follow aje.. …. ;D

          **btw, ko dah ada geng nampak….? mlm tadi bersms ke dgn segar pakat nak kutuk aku…. hahahah.. damn yeah PRICELESS..!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Kuanng3.. lawak lh ko ni dajal..modal sme je cte psal bdak skolah!! Ko cbe lh wat cte lain dajal wei!!! Aku kesian tol ngan mak ko nih cz mngandungkn ko pnat2 ble dh bsar xsgka jd dajal haram jaddu..
          Siap p suh google cr ben10.. Kejadah nye wahai c dajal mke vavi.. Hohooohoo.. Siap pusing ayat aku lg.. Borinkkk tol lh ko ni.. Aku tnye ko cam ner mlm ptame ble ko tnye aku blik.. Ko ni dh mcm karam sing walia daa.. Xfhm soalan ekkk?? Ko ni g skoloh x??ke mak ko xmmpu htr ko g skoloh cz miskin papa kerdana n merempat kt sni n trus ko wt pilihan jd bitch!! Sbb mmg itu je kje yg ble ko wat.. Huhuhuhu dajal wekkk.. Dajal wekkkk..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          akhirnya….. akhirnya…… (tepuk tgn sket)… hahahahaha… ko dah tau pun eja ben10…. ben10 tau… bukan ban10.. PRICELESS clown of the century…..!!

          lorrr…. saper guna ayat saper ni ? mlm pertama ? bukan ko ke yg tgh honeymoon dgn binatang kesukaan ko… jeng.. jeng.. cumshot amacam ? ada deepthroat tak ? hahahaha… sure ko gi google deepthroat tu… idiot punye dungu piang meleis budak sekolah hell yeah..!!

          aku tunggu gak perkataan ‘fuckersuck’ ko tu….. pesal tak guna lagik ?? dan kantoii….mcm ko kantoi eja ben10 ?? alahaaaaiii….

          p/s: ban10 ??!! ahahahahahhahaktuihh…!! PRICELESS moron s.o.b…. lalalalala ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  53. segar says:

    eeiii….gelinya aku……uuuwwweeekkk………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  54. anaMuslimah says:

    oops rapatnye bergambo…usaz nak bkak cawangan ke tiga ke?hehe

    kak abby, may ALLAH guide ur way. may u find true happiness

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  55. nthla says:

    dah2 la tu lucifer uiii….x pyh nk pnjg2 kn cite k…………

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. upss says:

    dah2 la tu lucifer..x pyh nk pnjg2kan cite….nk berdebat gaduh kt sni..k…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  57. LUCIFER ANAK BABI says:

    HAHHAHAHA

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • lucifer bangang says:

      Lawak lh dowh ko pnye name!! Hahhahha

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • lucifer says:

        hahahaha…. eleesss…. xkan lupa kot sendiri create…. sendiri gelak… ntah hapa2 budak sekolah cengeng nih….

        p/s: sendiri create… pastu ‘like’…. priceless..! :D

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
        • lucifer bangang says:

          boooooo… Lucifer ank babi.. Booooooo…..! Hahhahaha.. Bkn aku jer lh kt sni ckp ko dajal mke babi tp org lain pn ckp ye dajal.. So jgn salah kn aku ckp ko mcm 2 sbb mmg ko ank babi.. Hahhahaa

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • lucifer says:

          hahahaha… budak cengeng dpt kasut sekolah baru nih…

          dah habis ke ko maki diri ko sendiri dgn binatang oink oink tu…. kesiaaaannn… penat mak ayah ko ajak pi beli beg sekolah dgn kasut tadi… balik2 terus maki org…

          p/s: sendiri create nick lain… sendiri ‘like’… pathetic priceless hell yeah…. lalalallalaaa… ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Ko ni pusing2 cte sme.. Pusing2 cte sme.. Tp xpe aku fham ko sje ulang byk kli cz ko dh kering modal kn?? Bg ko pnye komen nmpok pnjg skit kn?? Kire hebat lh og tgk komen ko pnjg.. Hhahaha kesian… Xpe2 oleh kerana ko dajal yg mke vavi konkek hanjing xpo lh aku layAn lh ko ye dajal..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          lorrrr…… mana ada pusing wahai budak sekolah cengeng… hahahaha… dah habis main ke dgn binatang peliharaan ko tu ? ko geram ek kat aku pasal ko main gelar aku mcm2…. hahahhaha… stended meleis dungu piang wadefak.. gini laaa… meh ar layan aku… apesal ? dah habis modal ? ooppss… itu pun ko tiru ayat aku…. hahahahktuih…

          p/s: tulis panjang bukannya apa… sebab budak sekolah yg baru dpt kasut baru bukannya faham sgt pun… masa cikgu ajar kat depan, gi sekodeng budak pompuan…. babai budak cengeng… lalalallala ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Huhuhuhu bz lh today.. Byk kje tol ni bru leh rest jap lyan ank dajal mke vavi konkek hanjing.. Hhahhaha.. Bru ko tau ke ko ni mmg layak d gelar dajal haram jaddu.. Ko kn mmg sah2 ank branak dajal.. Usahlah d pertikaikn lg yg sbnrnye n semmgnya ko 2 ank babi.. Kuar2 jd dajal.. Mak bpk ko dh mampos ek smpi xreti nk ngajor ank dajal cam ko?? Hhhahaha..
          Aku ksian lh kt ko ni dh lh xlaku niage pah merempat kt sni jual puki yg cam bgkai.. Mn nk laku wei busuk 2.. Kahkahkahhhhh..
          FUCKERSUCK!! mesti ko ske kn aku bg ayt 2 kt ko.. Mke ko skrg msti cam binatang bru lps klimaks kn??hahahaha!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          jeng.. jeng.. jeng… aku dtg balik….
          memang aku tunggu2 komen dari ko.. sbb apa.. sbb nak tgk apa plak yg ko nak merapu… so memang stended meleis dungu piang tongong wadefak moron….
          itu ajee la yg diulangnye… anak vavi laa.. anak hanjing laa.. kongkek laaa…
          hmmmm…. kadang2 aku nak tergelak tgk komen ko…. kadang2 sedih jugak… sbb apa.. sbb ko reply guna emosi.. sbb ko dah emo pasal aku provoke ko kiri kanan sampai ko dah tak ada modal… asik2.. mke babi la.. itu laa.. ini laaa… cuba la benda lain… wadefak meleis fail masa kecik2 tak nak belajar.. sekarang bila dah dpt kasut sekolah baru pun.. tetap dungu piang…

          best ke spent masa dgn binatang tadi sampai ko kata bz giler ? hahahaaha… wadefak hell yeah.. ;p… sure penat cumshot tadi kan….. try tak rusa minum air ? eh… ko budak sekolah lagik.. mana tawww kan.. ? ;D

          p/s: walau macamana pun…. ko punyer fuckersuck tu dah melambangkan ko nih memang super duper gagal dik…. cuba lagi yeee… teruskan mencuba dgn ayat babi dan hanjing ko tu…. keep it on and bring it on bebeh… daaaaaaaaa… ;p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Walaweiiii.. Klasss ko jah.. Up 2 dates lh.. bru mak smpi ko dh muncul ek.. Ko ssah ati ke aku lyan ko nih?? Sptutnye ko kne say tqvm ngan aku cz aku sorg je sdi nk lyan ko pnye cte ni..
          Msti dr pg smpi tghri n smpi lh ke ptg.. ko trcari2 aku kt korum ni kn?? Tguuuuu aku kn sntiase bersamamu.. Hahhaha.. Ko nk cte ape plok pas ni dajal?? Aku nih layan je ler ko bab mcm ko ckp i follow.. Hahhaha
          Cbe ko cte kt aku mcm mn pengalaman ko konkek ngan hanjing ?? Bru lh aku x ulang2 nk tnye bnda yg sme je ngan ko nih.. Hishhh ko ni xpham bhase melayu lh wei.. Kn aku kecek siam kn lg lh menyerlah kedajaln n kecacatan d wajahmu.. Skli ksi slalu igt.. Ksi itu perkasam lg sodap?? Mau mkn biar smpe knyang!! Ada pham dajal??
          fuckersuck!! Aku kne bg ko xyah lh mntak2.. Hahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Mn plok ko ni dajal?? Im waiting!! Hhahaha lembab lh ko ni.. Ke ko ngah konkek?? Nnti cte jt aku eh cam ner rs?? Cte ah skit pn xpe.. Xyah mlu2.. Aku tgu tau!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          lorrr… ko ni maknyah ke ? astaga…. patut la ko suka ayat2 yg aku sendiri rasa jelik nak sebut apatah lagi nak taip…
          nampak sgt ko ni super duper childish and s.o.b… sbb stended meleis dungu piang… akan guna benda2 tu nak maki orang.. nak gelar2 orang…

          so, berbalik pada ayat ko iaitu –> Klasss ko jah.. Up 2 dates lh.. bru mak smpi ko dh muncul…..
          hahahah.. pergi la bertaubat.. patut la ko ni berjiwa sentap…. jenis muka bermisai, ada halkum tapi suara lembut giler… memang species azwan ali nih.. sah..!! hahaha.. pathetic btol.. ;p.. lalalalalalala….

          issshh…. ko memang suka cakap binatang2 ni ek.. aku tgk dah mcm wirid dgn zikir dah.. sikit2.. hanjing.. sikit2 babi… sikit2 konkek… adeh laaaa…. kesiaaann.. dari dulu aku ckp.. ko kalau nak google.. jgn la gi website gay porn… hahahaha..

          p/s: nak tgk apa plak si dungu piang ni nak reply.. sure dia sebut binatang2 kesukaan dia la tu… hell yeah..!! ;D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          jgn terlupa ban10 ko yee budak cengeng sekolah wadefak fail dungu piang..!!

          lalalalallaa…

          p/s: duduk mana ntah budak ni… ban10 ?? hahhaha.. kanina tiu na seng lur… :D hahahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  58. segar says:

    Assalamualaikum………

    to lucifer bangang…
    tk usah dilayang sgt budak biiiiiol ni….hentah kehape hape statement dia….

    to lucifer….
    kau ni aku raselh bukannya berani kalau face to face..dkt sini je tunguk berani…klu dkt depan mcm pondan…hahahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • lucifer says:

      eleessss segar…. ni mesti ko dah bertukar2 no tipon dgn mamat yg suka sgt tgk porn gay main dgn binatang tu kan ?? sbb tu ko sokong dia sedangkan ayat2 dia lagi merapu dgn mencarut laa… ckp pasal benda ayah dia dgn mak dia laaa…. syabasss inspektor shahab… hahahhahah… typical meleis dungu piang mcm ni laaa.. main follow ajee…. bak kata salleh yakob… ‘i follow’… hahahhahaha…

      p/s: nak jumpa aku depan2 ke ? udah lerr….. ntah2 kalau jumpa depan2 ko peluk cium aku…. lalalalalalaa…. ;D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  59. segar says:

    to lucifer….
    ehh…ko ni pompuan ye…kesian kat engkau sbb mesti anak ko nnti pkai baju tak cukup kain sbb ikut perangai ko yg jahil psal agama

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • lucifer says:

      lorrrrr….. itu aje yg ko bleh reply ? hahahahaah…

      p/s: lalalalala…. btw, ada ke aku declare aku ni perempuan kat semua komen aku… ? typical meleis main follow and serkap jarang… cenggini laa.. ;p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  60. segar says:

    wooiii….berani kau kata kt aku macam ni…..aku report my husband sruh dia siasat sape kau ni yg sbnarnnye…aku tk kan lepaskan ko…JAGE2 ADA ORG YG MEMERHATI…hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • lucifer says:

      ait.. ?? sampai 3 kali klik post ?? gabra ke dik oii… ? lek arrr… jgn la geram sgt sampai tersend 3 kali…. gigil ke jari tu ? hahahahaa….

      p/s: ko suka kat aku ek… lalalalalala… ;p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  61. segar says:

    wooiii….berani kau kata kt aku macam ni…..habis tu ko ada hati dkt aku ke??? hahahah …aku akan siasat sape ko sebenarnye aku tk kan lepaskan ko…JAGE2 ADA ORG YG MEMERHATI…hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • lucifer says:

      loorrr… ko dah ada husband ? awat tak habaq ? sure si budak sekolah cengeng yg syiok kat ko tu… sedih…. menitis2 air mata dia… baru nak jadi hero… dah zero… ;D

      p/s: babai budak cengeng yg mlm tadi baru dpt kasut sekolah…. lalalalala…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • orca1604 says:

        salam..awat ni??awak xsuka melayu + islam ke??asyik bertegang urat je dlm blog ni?ape masalahnye?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • lucifer bangang says:

      Dajal oh dajal.. Ske buat kacau.. Dajal oh dajal.. Lg sesat dr setan.. Dajal oh dajal.. Ske konkek ngan anjing.. Dajl oh dajal.. Mke cam vavi.. Dajal oh dajal.. Ko mmg dajal.. Hahahahaa oh x?? Cbe ko nyayik versi ske ati ko lh.. Hahahaha gelak lg hahahahaha wekkkkkk boooooo
      FUCKERSUCK!! mesti klimaks lg kn?? Hahahahaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • lucifer bangang says:

        Mn ko ni dajal?? Jwb lh oh dajal?? Jgn biarkn aku tgu ko.. Ke ko ngah siap2 nk g jual puki ek??lki ko yg nme hanjing 2 x marah ke ko niage brang sodap dia?? Kesian jgk lki ko 2 pki brg kongsi2.. Ishhhhhh sadis2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer bangang says:

          Sah ko ngah mnyundal ni kn dajal?? Berape anjing byr ko servis smpi ko abaikn aku?? Hakhakhakhak tuihhh!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          loorrr…. tak perasan lak aku ada lagi satu komen ko ni…. tak per laa.. aku reply ye budak sekolah dungu piang… ;D

          aiseyy.. dah la komen kat atas ko jual puki mama ko…. lepas tu ko sempat lak pakai duit dia gi nyundal ?? astagaaaa….. anak apa la ko ni.. sanggup jual puki mama ko….

          p/s: best ke ko nyundal dgn haiwan peliharaan ko tu… ? eh.. eh.. naper nih ? ko sentap keeee…. lalalalalala.. :D

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • lucifer says:

          eh… jgn la citer ko jual puki mak ko dlm ni weihh…. adeh laaaa.. *tepuk dahi….

          p/s: baper ko untung jual puki mama ko ? hahahaaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. segar says:

    wooiii….berani kau kata kt aku macam ni…..habis tu ko ada hati dkt aku ke??? hahahah …gelinya aku pd ko…JAGE2 ADA ORG YG MEMERHATI…hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. littlemia says:

    Ustaz Azahar Idrus ni gi la ceramah mana2 pun sure penuh jer masjid/ dewan/umah/pondok/restoren tu kan…kagum dengan ustaz ni…& abby keep it up…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bujang says:

      TERTARIK CERAMAHNYA MENGENAI MINUMAN COCA-COLA DAN RIBENA.
      RIBENA ADA DICAMPUR ARAK
      COCA-COLA BOLIH CUCI JAMBAN YG. KOTOR…….
      BEGITU TAJAMNYA MINUMAN INI……BOLIH ROSAKKAN USUS……..cubalah klik youtube dengar ceramah ni……..
      uwekkkkk aku xnak minum lagi coca-cola….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  64. anggun says:

    sayu tgk rs nk menitik airmata.. smoga kak abby temui kebahagiaan dn mndpat seseorg yg baek utk membimbingnya.. dn dbukakn hti utk kekal btudung.. ameen~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  65. gosip gurl says:

    patot la aok jadi artis..mmg kerja tu sesuai ngan tahap pemikiran aok..
    lau berniat nk tudung..tukar la skali profile picture yg free hair tu..
    elok2 dpt pahala..jadi x dapat..
    kesian la u all artis2 ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  66. Asam Garam Gule says:

    NINJAAA!!! HIAAKKKK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  67. Sahara Abdullah says:

    Buat Abby…Semoga dgn penghijrahan ini kekuatan iman menjadikan Abby lebih tabah dan redha dlm meneruskan perjalanan hidup b’sama anak2 t’sayang

    Jadikan pengalaman yg d’lalui sebagai kekuatan ilmiah Abby dlm mengharungi kehidupan sebagai wanita ISLAM yg sedia hanya utk ALLAH..

    Setiap dugaan itu mempunyai HIKMAH/NIKMAT T’SENDIRI DAN YG T’BAIK DR ALLAH UTK HAMBANYA…JGN PERNAH MENYESAL,MERAGUI SETIAP KETENTUAN ALLAH UTK ABBY

    DOA SAYA UTK ABBY SENTIASA DLM LINDUNGAN ALLAH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. syuriati says:

    Alhamdulillah…. Mudah-mudahan kak abby abadi akan kekal pakai tudung…. terserlah keayuan…. sokong kak abby….semoga akan terus maju dunia dan akhirat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Referee says:

    adakah pertikaman lidah antara lucifer bangang dengan lucifer da tamat???

    Alhamdulillah…….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. aku yg best says:

    aku memang minat giler ngan ustaz ni… die aku rase ustaz paling terbaik kat asia ni.. skali denga die ceramah ketagih nk denga lg siot…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  71. Appreciate your another necessary posting. Where else could everyone have that types of information inside their normal complete technique of crafting? I get a demonstration incoming week, that i’m looking for such information.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. This might not be the ideal place to ask this, but I am searching for a pest control company in the pittsburgh area and have no method to find out who is the very best. I uncovered this company which is truly close to me and wanted to see if anybody has any testimonials on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. I was suggested this approach web site by great uncle. I’m no longer certain whether or not this approach submit is normally developed by the dog like nobody better know these sort of precise about great trouble. You’re incredible! Thanks!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. This might not be the most beneficial place to inquire about this, but I am looking for a pest control company within the pittsburgh area and have no way to find out who is the best. I uncovered this company which is definitely close to me and wished to see if anyone has any evaluations on them. Beaver Pest Control Pros, 323 College Ave, Beaver, PA 15009 – (724) 506-8486

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Yuk Adrid says:

    This may not be the ideal place to ask this, but I am trying to find a pest management business inside the pittsburgh area and have no way to find out who’s the most effective. I uncovered this company that is really close to me and wished to see if anybody has any testimonials on them. Priority Pest Control, 524 Ross St, Pittsburgh, PA 15219 – (412) 346-6413

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Daily Blogpost…

    […]we like to display other websites around the internet, even if they aren’t related to us, by linking to them. Below are some web sites worth checking out[…]…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Jessi Alvelo says:

    This might not be the best place to request this, but I’m searching for a pest control provider in the pittsburgh region and have no method to find out who’s the most effective. I discovered this business that’s truly close to me and wished to see if any individual has any testimonials on them. Spectrum Pest Control, 3058 West Liberty Avenue, Dormont, PA 15216 – (412) 446-2802

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. i really like your blogg, very good reading.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Hamba Allah says:

    Assalamualaikum semua..

    Tak perlulah kita terus memaki, menghina Lucifer..beliau pown manusia biasa cuma belum mendapat hidayah ALLAH..Untuk Lucifer, anda jika tidak tahu tentang sesuatu kebenaran tu tak perlulah mengutuk menghina..Anda gunalah masa yang Allah kasi pada kamu ni untuk mencari hidayah Allah..Cari lah sebanyak yang mungkin bekalan untuk ke syurga bukan bekalan untuk ke neraka..sesungguhnya AZAB NERAKA ITU AMATLAH PEDIH.. Wassalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0