Written by AbangNara | February 28th, 2009

Saya buat pembedahan kerana ingin mencari rezeki

Bergolek kejap kami kat lantai sebab ketawa tak boleh berhenti. Apa ke bodoh sangat alasan nak buat pembedahan muka sebab nak carik rezeki. Cuba la bagi alasan macam nie:-

Saya nak buat pembedahan sebab saya tau muka saya buruk. Tak ensem. Cipan lagi ensem dari saya. Tengok lubang hidung saya nie besar sangat.

Kalau bagi alasan macam tue bolehlah kami terima sikit. Nampak jujur dan ikhlas. Bodoh betul Pian Cecupak nie. Dah la tak femes, lawak pun lawak bodoh, ada hati nak bedah muka. Baik simpan duit gi Haji la wei.

P:S ===> Yang lagi lawak artis yang mencadangkan dia buat pembedahan ialah Ifa Raziah. Apo nak jadi la dengan artis Malaysia sekarang nie. Kan bagus bagi cadangan banyakkan sembahyang ngan berdoa.

Baca Yang Ini Pulak:-

44 responses to Gambar Transformasi Wajah Pian Cecupak Sebelum Dan Sesudah Bedah

  1. an2 tanah says:

    sape mangkuk ni?xknal pn!agak2 alien dr planet zurah kot!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  2. jinchi says:

    mangkuk tu makhluk xsedar diri.
    dlu tgk lam tv..santai kut….mcm pondan xsiap pon ader.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hamba Allah says:

      salam…
      x sepatutnya die di maki mcm tu… sume manusia x lari dari melakukan kesilapan… kita x de hak untuk menghukum manusia…sapala kita kat muka bumi ni….. so kepada penulis jaga la hati die skit walaupun die buat silap… tegur secara baik adalah lebih baik dari penghinaan….tq…

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  3. saloa mambok says:

    kesiannya…..sungguh kesian….memang x macho mmg hanchoooo ok!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. man says:

    Akupun tersangatlah kesian juga dengan dia ni… Sedih!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. beutifullies@budei says:

    si pian nih tak tau bersyukur..!! dah tuhan bagi dia muka elok2 jadi pelawak, ni buat muka pondan ape ke hey??!! tak penah2 nyer orang guna alasan rezeki untuk mengubah anugerah tuhan…dah wajah kau tu memang mendatangkan rezeki kat ngko, tu yang ngko dapat jadi pelawak..ape ke bodo la ngko nih..mudah2an engkau dirahmati Allah di dunia ni yer pian..banyak2 kan lah berdoa..kesian aku tengok ngko..ramai yang simpati kat ngko tue, kalau ada yg puji ngko pun bukannya ikhlas..sajer nak soh kau rasa berbaloi buat benda haram tuh..MasyaAllah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. noraidah says:

    Dalam al-Qoran ada disebutkan, jika ALLAH hendak sesatkan seseorang, Dia terbalikkan hati orang tersebut dengan memandang perbuatannya baik tetapi sebenarnya tidak, dihiaskan pada pandangan matanya amalannya itu baik tetapi sebenarnya telah menganiaya diri sendiri, demikianlah jika kita berbuat sesuatu bukan dengan ikhlas kepada ALLAH dan agama, melainkan kerana manusia, tidak disedari sanjungan manusia yang palsu, akhirnya mengguggah diri, terhuyung hayang tiada tujuan, akhirnya diri sendiri tersiksa. Sedari setiap yang dikatakan oleh ALLAH adalah azimat, melengkapi naluri kita sebagai manusia yang inginkan kesempurnaan hidup di sini dan sana (akhirat), hati-hati terhadap diri sendiri, kerana bisikan syaitan itu hanya kita yang memahami, janji ALLAH, manusia aniaya akan mengikuti langkah syaitan itu ke neraka kecuali hambaKu yang ikhlas.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  7. atas batu says:

    hahaha..mmg klakarlah si tua ni…kahkahakahakahak hak tuiiiii…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. mama aira says:

    mengarut btul la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. high_heels says:

    tiada alasan yang membolehkan kita mengubah kejadian ALLAH..lebih2 lagi DIA telah memberikan semuanya sempurna…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. en says:

    Ya Allah biar btol…gile ke ape…ifa pun bengong ade ke suh org pg plastic surgery…mst die pun pnh bt…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puan cotcetcotcet says:

      si ifa tu dah mmg ratu cucuk. yg si pian ni pegi ikut cakap si ifa tu buat ape? saje nak menunjukkan kebodohan. si pian tu ingat si ifa lawa sangat ke? dah kena la dua org tu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. piakage says:

    ..aku lagi hensem…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. manbelon says:

    aku lagi teramat hensem…arrrrrkkk..(sambil mengengkangkan kaki)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. gadoGADO says:

    macam KHIR TOYO!
    sejenis

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. ni says:

    rasenye muke dulu lagi ensem kot
    ntah la
    sian kat dia ni

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. flower says:

    aku rasa wajah sblom lg ok dr selepas kan..
    btol x??

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • bUDakgEnIus says:

      HA’a..BETUL2..Kalau dia bersyukur,sure dia takkan ubah muke dia..Jgn jd mcm Michael Jackson dah,muka baik2 hitam jadi putih,baik2 putih dah jadi mcm muke beruk..parah..tue la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. onizuka says:

    jgn kutuk org k.. Aku tau sumer yg komen tu 10x x hensem. Your attitude represent your face. Tq. Taubat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. BAMBAM says:

    dier kawan ngan bapak aku.. ade ker patut suruh bapak aku bedah gak.. kat singapore.. giler… padahal bukan ensem pown… hish2..
    dok umah flat jer.. membazir tak tentu arah.. isk2

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. keras kejung says:

    bersyukur laa apa yg allah bg

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. angko says:

    aku tengok muka dia tak la buruk sangat..kenapa tk jadi ladyboy aje..byk lg artis muka tak hensem tp maju. kalo ada bakat, muka buruk pn buleh jd hensem. tak payah nak bedah2..buat seksa zahir aje. tu la bahaya jd artis. nak rasa ‘kena perhati’ dek peminat buleh buat pemikiran jd jahil..apa-apa la. kubur lain-lain. sementara idup ne, saje nak ingatkan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. pening says:

    Ya Allah..ape nk jd ni..muke dulu lg ok dr skrg ni…ni yg sshnye kalau manusia yg x tau bersyukur…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. putriOne says:

    muka yg Allah da buat tu lagi sesuai ngan dia berbanding muka baru yg ‘dibuat2′ ni..xkena lgsung..
    sbb tu la setiap ciptaan Allah ni Allah cipta da memang baik da utk org tu…
    HODOH LA PIAN NGAN ‘MUKA BARU’ DIA NI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. putriOne says:

    aq lebih kenal pian yg dulu drp pian yg baru ni…alahaiii…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. gypsy says:

    ifa raziah : nok..mak rase baek ko operate pape yg ptot..psl mak nengok muke ko ni cm xsudah jer..ptotlah xpnh msuk tb da..

    pian : betol kate ko noks..kalo operate..brulah melerts kan?

    akhirnya..pian men’transform’kan diri beliau menjadi muke senget..tp tetap xfofular cam akak efa raziah..

    bodohnye..mgubah ciptaan Ilahi kerana menyangka wajah yg dikurniakan itu tdk mbawa rezeki..Astaghfirullahalazim…taubatlah wahai pian~ wahallahualam..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  24. air bersih says:

    what wrong is wrong and no matters how some quarters defend it, sooner or latter they will sedar what.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. alpha says:

    sapa dia ni aku pon tak kenal. Artis ke dia ni? tak penah tengok kat mana2 tv…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. kemakemo says:

    huhak~~!!
    bgs la insap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. lumiGlow says:

    dah mcm muka cicak nak mengawan jeee.sian aku tengok dia tu…geli pun ada….klu aku jadi anak dia pun…aku sangat2 sangat2 sangat malu…….sabar je lah anak oiii…doa banyak2 moga bapamu bertaubat cepat2 sebelum ajal menjemput dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. iwe says:

    semoga Allah tunjukkan jalan untuknya kalau dia x betul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. ana says:

    korang ni..xbaik la kutuk dia..dia ni dah insaf la skarang..
    kan dia msuk dlm rncangan semanis kurma rancangan ustazah bahiyah & ustaz wan akasyah..dia dah taubat and insaf…so korng xpayah la dok kutuk2…at least he realised his mistake

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. are says:

    adehh…apa la bangang mamat ne nak cri rezeki gn cra cm 2..ngat halal kew rzeki tu nnti…masalah btul la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Big_bro says:

    Lau bbakat xyah bedah pn org ske..matlamat x mghalalkan cara bro!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. manis gule says:

    KENAP DIER TK FIKIR..IFA KO SEKALI TANGGUNG DOSE ..YA ALLAH TUNJUKKAN LA JLN YG LURUS WAT 2 INSAN YANG BERMEGAH2 MENGUBAH CIPTAAN TUHAN..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. interesting Post and an enjoyable read, came accross it on googlewhile doing some research in to this topic. i lookforward to reading alot more posts from you.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. budakampung says:

    kesain kau Pian..dulu muka elok sekarang dah mengalahkan cipanzi kat dalam zoo..bertaubatlah Pian

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. trpikat dgn wajah dier yg previous time… yg bru ni tak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. pocong says:

    mcm babi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. hamba Allah says:

    kepada saudara penulis dan saudara2 semua.. rasanya kita semua sbg manusia x lepas dari membuat kesilapan, samada ianya kecil atau besar, sedar atau tanpa kita sedari kita sendiri pasti ada buat kesilapan.. rasanya x perlu utk kita menghina sesama manusia sedangkan perbuatan kita menghina org lain itu sendiri adalah 1 kesilapan.. ingat2 la kwn2, 1 jari menunjuk kpd org lan sedangkan 4 jari lagi menunjuk kepada diri kita sendiri.. semoga kita semua diberi rahmat dan hidayah dari yg Esa.. salam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. popoi says:

    Si bodo ni suruh aku cucuk kat doc mitra (kwn aku gak nni) apa dia xtau ke aku nk mmg regular kat spa tu utk urut2 dan faciall?pastu nk komisen dgn mitra.puih!x hingin pon aku nk cucuk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0