Written by AbangNara | June 24th, 2009

rossa

Title J sesungguhnya digeruni oleh semua perempuan yang bergelar isteri. J atau nama penuhnya Janda mempunyai seribu satu maksud tersirat di sebaliknya. Tapi bagi artis-artis Malaysia, jika anda berstatus J (sebagai contoh Rozita Che Wan) maka saham anda akan melonjak naik di kalangan Dato’-Dato’ di Malaysia.

Lain pulak ceritanya ngan si Rossa nie. Sekarang nie tengah digantung tak bertali ngan suami dia si Yoyo, Rossa cakap yang dia takut sangat kalau bergelar janda. Mungkinkah sebab kami pernah memaparkan gambar Rossa tanpa make up yang nampak macam bibik?

Kalaulah Rossa nie artis Malaysia, pastinya ramai Dato’ Dato’ dan VIP VIP tengah mengusap-ngusap dagu menunggu masa Rossa bergelar MJ. Sayangnya dia artis Indonesia. Jadi agak kurang bernasib baik di situ.

Lagi gambar terbaru Rossa semasa majlis pelancaran konsert mininya di Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Jika anda seorang lelaki dan sudah bergelar suami, pastinya anda berminat untuk mendapatkan rahsia menjadi suami perkasa. Klik sini untuk membongkarkan segala rahsia menjadi seorang suami yang disayangi.

rossa

rossa

rossa

rossa

rossa

69 responses to (GAMBAR)Rossa Yang Takut Bergelar Janda

  1. DelimaSaraa says:

    cantik gak minah ni setelah tempek 4inci stengah makeup…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      status J dipandang mahal kerana :-

      J-Janda berPengalaman

      J-Jenis open (dh byk pglaman katakan)

      J-Jatuh bangun jatuh bangun (sama maksud ngan kawin cerai kawin cerai)

      J-Jgn Mendekati…kang terpikat ngan aku kang…(Jd AWAS)

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        huishhh…
        dictionary maner ko amek neh sara…?
        beli kat mph yer?…hokhok

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku beli kat kedai pakcik botak…sebelah kedai botox

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • damia zahra says:

          lorr…
          tepi kedai botox ker?…
          ni mesti ko usha2 kedai botox tu kan…ko sajer jer buat2 nak beli dictionary yer?… muahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          a-a….aku usha dulu wehh..kang aku terus hulur duit jer…kuar2 muka aku cam umi aida plak….tgk acuan dulu…kalu acuan kurus okeylah, kalau jns cam acuan utk kak pah..tak ke naya aku…

          bdn kecik, muka aku besar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • damia zahra says:

          aiyakkk…pakai acuan ker?
          ermmm…aku nak pakai acuan gak la…
          acuan kek aku…
          nak buat sponge kek la mlm neh…toing..toing…
          nyum…nyumm…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        DS kamu janda kee??????….jawab ngan yang benar ya…ngak mahu tipu2 ya……

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. aries_april says:

    dh bca dlm metro smlam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  3. aries_april says:

    slmt dia ltak bnyk bdak..
    klau x, jdi cam hri tu…
    cam sunburn ja…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  4. damia zahra says:

    aiyakkk!!!!
    jgn kata rossa neh yg takut..aku pun takut gak…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. puteriaquarius81 says:

    naper muka dia nmpk cam gelap sikit .. ke mmg dia gelap..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • LANUNcetakrompak says:

      jangan pulak nanti keluar gossip rossa berjemur di pantai bersama datuk L hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. DelimaSaraa says:

    kak nara kata :

    ‘Kalaulah Rossa nie artis Malaysia, pastinya ramai Dato’ Dato’ dan VIP VIP tengah mengusap-ngusap dagu menunggu masa Rossa bergelar MJ’

    nanti kalu dagu rossa panjang kan (after cucuk kot),dia akan jawb ke media :- dagu panjang sebab selalu digosok oleh seseorang…

    kak nara dah ajar rossa mengelakk dari mengaku salah tuuu..MANA ACI..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. chaiyo says:

    aku suka gla sama rossa neh…cun gla even da kawen pon…mmg cntik sgt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    amboi sara kta orng..
    jgn lbih sngt…
    posa hri ni…
    krng xjmpa apa yg dcari…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tu r pasal…aku bengang ni ar..tu yg aku dok melekat kat BN ni..geram..carik2 tak jumper….aduhlar..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. aries_april says:

    lgu2x dia pn best…
    tngkap muat tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      tankgap muat pun best
      hebat tu.. kalu tangkap pilih
      lagi best

      AA kawu dimana ya?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. jojio says:

    Dari gantung tak bertali lebih baik…MJ…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      alaaa..diorang tu cakap jer di gantung tak bertali..hukum jd isteri ntah2 tak tahu…wallahuwa’lam..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. aries_april says:

    nnti jmpa la sara…
    sam2x kta doa kan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. trAnsFormeRs says:

    hmmm jgn risau Rossa aku ada tuk menemani dirimu…. he he he…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abg jack says:

      bgla kat abg jack …dlu aku sndri…kini masih sndri….
      susah snaang diriku ..x betempat mgadu…..ooh shahdunyya

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Lovelyvic says:

    “Ku Tunggu Jandamu,,,
    Maaf Bila Ku menyumpahi…
    Sakit Aku cinta padamu…
    Kau janda pun aku mahu..”

    Lagu dinyanyikan oleh Dato K dan kawan2 seperjuangan kepada Rossa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. jed hijau says:

    boringgggggggggggggggggggggggggggggggggg……………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn………………………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        hahahahehehehahahahehehehahahahehehehahahahehehhahahahehehehahahahehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          hikhik..hukhuk…hokhok..haha..huhuhuh……………….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          boringgggggggggggggggggggggggggggggggggg……

          tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn………………………

          hahahahehehehahahahehehehahahahehehehahahahehehhahahahehehehahahahehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aku suke….aku suke…sume dh pening…minum tuak…hahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          korang….

          kenape korang semue jadi lagu ni… boley terlebih2 kotak ni…
          hish…hish

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          Janda Ngada2 yea…
          Janda Ngada2 yea..
          Janda Ngada2 yea…

          kekawan aku cau dulu….
          nak beli apam balik ngan pecal kat pasar malam gerai kak timah janda…bye….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          caucincau….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          nak cari tuak sekali… eh silap…

          cari air asam boi…

          bye…jerneh….
          bye..eclipse…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          korang ni mabuk ramai2 yerr…
          x minum tuak.. trlebih minum air ketum la ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. jerneh says:

    JH belikan aku kopi Janda.. hahahaha
    ops sori belikan aku pasar malam tuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. azam says:

    muka cantik,takkan tak ade prg minat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. kira-kira says:

    cian rossa,,,
    xpe rossa jgn risau i ade…
    heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Zaza Muhammad says:

    Bukan dia je, aku pun takut seram ngan title MJ nih… mintak le jauh juga kpd seme2 isteri yg ada. Rugi ooo especially dr segi ibadat pun (solat, puasa etc), pahala org kawin ni lebih dr org bujang tuuu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abg jack says:

      janda pun byk dapt pahala klu tau adab dan ibadat
      cuma x dapat pahala berkhidmat ngan suami jer..tapi tu cuma sdikit dari sluruh kehidupan……byk benda lain die bleh buat kalo nak cari pahala…yg penting jgn cari bala

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. lilies says:

    chumelnyer…ala kalu kite or artis malaysia or artis luar negara pon sesetengahnyer kalu x make pon bukannyer cantek pon..cube tgk kt astro tuh slalu die rancangan yg paparkan artis2 luar negara yg nmpk flawless,cnatek giler time red carpet bile xmake u[..hampeh so same ar kes si rossa niyh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Rin says:

    dulu aku rs kiut sgt tgk rossa ni dlm vklip ‘pudar’.. tgk dia mnari mcm ank dara..
    skang ni bila aku tgk gmbar2 dia yg byk close-up, aku rs dia ni sbnarnya x cantik pon.. mujur suara sedap.
    dh makin x cantik dia skg. lawa lg aku, hauhauhauuuuhauuuhau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. putriOne says:

    bila da makeup bkn kemain lagi lawanya..bila xmakeup..bkn kemain lagi buruknya…!!!
    ish ish ish…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. tok batin says:

    ehem2..
    ai rossah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. wakakakaa…. kalo ko janda ape la susah.. ramai lagi laki nak kat ko… ape takut…. im always waiting…wakakkaka.. kawin je la.. nikah tak payah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. pening says:

    Rupe yg cantik x mnjamin hidup yg bahgia…kesiannye..hrp Rossa cekal dgn dugaan hidup ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. eji says:

    janda hot

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. roses says:

    kesian rossa. tak baik tau kutuk2 n bersuka ria atas kejatuhan sedara seagama…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Muhammad Hairi Adham says:

    Kalau ada jodoh saya nk beristerikan Rossa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. mia reza says:

    mke nnek aq lg cute……….hihi……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. mia says:

    jagan takut !!!!!!!! kan masih ada pencinta ROSSA ………….
    kami pasti setia menemani teteh OCHA…….by MIA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BWT Teh Ocha..tetep semangadd yach,, sya yakin suatu saat nanti Ocha bakal dpat se2orng yg bisa bahagian teh ocha,,,,,,,,,n tetp berkarya selalu d dunia musik……karna tnpa suara merdu Teh ocha dunia musik terasa hambarr,,,,,,,,,
      we Love u full teh ocha……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Laeandtye Wisna says:

    BWT Teh Ocha..tetep semangadd yach,, sya yakin suatu saat Trh Ocha bakal dpat se2orng yg bisa bahagian teh ocha,,,,,,,,,n tetp berkarya selalu d dunia musik……karna tnpa suaru muw,dunia musik tersa hambarr,,,,,,,,,
    we Love u full teh ocha……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. buat rossa yang saya minat biar apa yang terjadi kpd nya saya meminatnya bye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. porno izle says:

    hello it is my first post on this website and to start with I would like to thank for the great quality information, which I were able to find in this and all previous posts , it really helped me a lot. I will definitely add this blog on my google reader ;) Also, I would like to ask – don’t you mind if I will quate some information from your website since I am writing articles for the Associated Content, Ezine and other articles directories (this is my part time job)? It would really help me with some of mine articles. Of course, I will mention your blog name or URL (not all articles directories allows URL’s , so I can’t 100% promise that you will get a direct link to your blog).

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. I appreciate you for posting such a wonderful website. Your weblog was not only informative but also very inventive too. We find very few bloggers who can create technical articles that creatively. I keep looking for information regarding something like this. We ourselves have gone through many websites to build up on information regarding this.I will keep coming back !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Hello admin , i desire To ask question regarding A New content. is this okay ?(first)Whats the meaning being that content? but i love by Ones blog. (second) are you have on facebook or twitter > end users can add A New facebook badge so i can like Your New website. likes my homepage Thank end usersvery best Regards admin of (sorry,if my english is bad. iam an italian :p)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. korang sume ingat korang tu cantik sangat ker…
    lagi cantik rossa dari korang sume..
    fikir ar skit..die tu artis..ko tu bukan artis…jangan nak perasan sangat ler…lebih terkenal dari korang..
    lagi baik die dari korang sume….
    you everyone so bad,you ni think what you do..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0