Written by AbangNara | January 27th, 2009

Dato’ Siti Nurhaliza was pictures wearing hat instead of “tudung” during her vacation at Sarawak. If we are not mistaken, the picture above was taken on December 2008, after she declared that she’ll be wearing “tudung”.

What do you think of Dato’ Siti Nurhaliza latest sensational picture? Feel free to share your opinions by commenting. Pictures and info credit to BorakArtis Blog.

65 responses to Where Has Your Tudung Gone Siti Nurhaliza?

  1. zawiyah says:

    sebenarnya dia belum nak bertudung lagi. tapi dah tercakapkan. apanak buat. Datuk lah katakan….nak cover line…tutuplah sikit sikit, apa berperingkat-peringkat, perlahan-lahan…. gitulah kata datuk. BTW itu pun tutup jugak lah tu, dengan topi lagi….besar lagi.

    0
    0
    • kila87 says:

      btl tu!aku sokong!hhe

      0
      0
    • rojak buah says:

      betul aku setuju.. dah terlanjur ckp nnt jatuh standart plak.. dia sndiri x ready pun nk pakai tudung.. tu yg kekadang pakai jaring kat sanggul.. asal ada menda jer kat kepala.. ala ala jLo punya style time Jlo pkai skaf..

      0
      0
    • cindaigitu says:

      mmgla ckp nk peringkat2…aku takut dlm duk peringkat2 tu..xsempat..dah dipanggil mengadapNYA..
      haaa..baru tak sempat nk taubat..tp aku pn doakan agar artis2 malaysia nih tutupla aurat..lg cantik n ayu gitu

      0
      0
  2. girls says:

    hahaha…. betul kata zawiyah tu,,,, dah tercakap nak pakai tudung apa boleh buat… nak tak nak kena gak pakai…. kang tak pakai org kata ckp sajer… takpe la tutup gitu2 pakai gak tudung namanya kan….
    pakai tudung gaya dia pakai selalu tu nampak cam sikit2 jatuh ke belakang…. bleh bg alasan tudung tu meleret turun… tak sengaja….
    sama2 la kita doakan artis2 malaysia tutup la aurat betul2….

    0
    0
    • ila'z sweet says:

      Ye btul 2.lgpun artis skrg ni ckp bsr jerr.pas2 mesti ada helah nk tipu peminat . nak dikatakan alasan seorang artis.kpd girl yg kat sn 2 pki le tudung elok 2 ye.jgn jd cam artis kita ni.ckp je besar.

      0
      0
  3. azie says:

    semoga Allah turunkan petunjuk pada ct kerana mempermainkan kata2 n agamanya.

    0
    0
  4. jomosan says:

    alahai siti..dulu bujang bukan main tutup, sampai leher pun tak nampak.. ssuda kawin makin buka pulak..hajah lagik tu, dato K pun suka tengok, takut dato K carik lain, terpaksa la bergaya seksi..dunia.dunia..hajah pun bole tipu

    1
    0
    • sha says:

      mari adik2 kita nyanyi ramai2.., ” aiiiya cik siti, pompuan manyak gemokks,dulu tutup2 sikalang bukak2…ana tatak susah ana tatak helan , lu punya pasal abang K tanggong…….”

      0
      0
  5. haslynda fikri says:

    tulapsal kan,,,nape la siti ni jadi mcm ni ntah,,,
    xpaham la….bukan la nk busy body kan…tp btol la nape siti ni mcm ni dah…dulu aku suke sgt kat dia ni,,,skrg jd malu plak nk minat kat dia..

    1
    0
  6. ana says:

    ct harapkan muka cmel tpi nak tutup aurat tak kena cara islam berubahlah sebelum kiamat

    0
    0
    • Nekounam says:

      aku sokong…bertaubat lah…tu smuanye aurat…berubahlah…

      0
      0
    • kila87 says:

      ala korg ni ckp kan men g,cm la korg perfect sgt,uwekk gli aku

      2
      0
      • ila'z sweet says:

        no comment…lerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.mcm2 leartis girl kte ni.

        0
        0
      • iva says:

        no comment…lerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.mcm2 le artis girl kte ni.

        0
        0
      • muslimah says:

        kila87, tak da manusia di dunia ni yang perfect. tp sebagai hamba Allah yg seagama iaitu islam, perlu kita mengingati sesama saudara. Jika kita menegur pd benda kebaikan, pd benda suruhan Allah, knp kita nk soalkn orng yg tegur itu perfect atau tidak?hakikatnya tak de manusia yg perfact, so kalau mcm tu, segala keburukan di dunia dan pelanggaran hukum Allah, tak boleh ditegur la ye?

        0
        0
  7. zombi says:

    ala ct nih dr awal mmg x nk bertudung pun tp dah terlepas ckp kat pemint terpaksa la dia kota kan janji dia…kadang2 kesian gak kat dia….jd hipokrit tp yg x best nye mmpersendakan agama

    0
    0
  8. cutegirl says:

    xyah ckp kat org,jaga tpi kain sndiri je.lgpun bkn dia yg tggung dosa but suami dia….

    0
    0
  9. otai says:

    belagak alam konon

    0
    0
  10. aku says:

    actually, i’m not really blame siti..aku rs die ni cm da termakan cakap sendiri la..orang sibuk tanye die bile nak pakai tudung..so, die jwb lepas die pg haji..in fact, she’s not ready yet…tp, die kan public figure..die terpakse kotakan statement yang die da bt.. that’s why jd cmtu.. on off

    0
    0
  11. mamimaggi says:

    satu ja pesanan saya, kemewahan, nama dan pangkat semuanya adalah ujian Allah bagi kita, so kalau CT faham menutup aurat bukan satu pilihan tapi adalah perintah tuhan, sedia atau tidak bukan hak kita, tutuplah aurat dengan cara yang sepatutnya, mengikut perintah tuhan.

    0
    0
  12. lyn says:

    atleast dia ade niat nak betudung n slowly lah dari berselendang n tutup sumenya..

    0
    0
  13. nina says:

    tak pa la bha tue,,, tak semestinya ct tu jahat,, janji ct ada kekuatan nak pakai tudung, tak mcm artis lain tu terok lagi, , ct tak ganggu korang,biarlah dia dgn fesyennya,, muda lg pun,,,korang nak tegur ct tue, dah cermin diri ka?

    0
    0
  14. miss ila says:

    suka hati dia lah nak ape pun….

    0
    0
  15. Miss Sal says:

    la…..biar la dyer….nk wat pe pun…itu da hak dyerr..
    kite sebagai [email protected] komen ckit2 da rr…
    dosa dyer laki bini…xyah rrr kite wat dosa kite lak..lagipun
    bagi aku..itu first step dyer nk jadi muslimah yang sejati.. kite tngok jer k…doa yang terbaik tuk siti….moga satu hari nanti kite sesame tergolong dalam golongan beriman…InsyaAllah…

    0
    0
  16. flower says:

    biar la dia..
    dia selesa mcm 2..

    0
    0
  17. ni says:

    alamak……
    mmm
    no komen

    0
    0
  18. VANILLA ICE says:

    HY CT.. WALAUPUN KAK CT X MEMAKAI TUDUNG YG SEMPURNA PUN..SAYE TTAP SUKA K.CT…TAPI SAYA PRINGATKAN AGAR 1 ARI NANTI PAKAI TUDUNG ELOK-ELOK CKIT…BAGI NAMPAK CUNNN…

    0
    0
  19. Sumandak Dudan says:

    tiada manusia yang seempurna dalam dunia ini so tak payah ngutuk orang lain…cermin diri kita dulu laa…..

    0
    0
    • Nekounam says:

      kite bukannye nak ngutuk..p just bg nasihat..

      0
      0
      • kila87 says:

        b4 nasihat org,ang cermin dri ang tu dlu,bukak mata luas2,ang tu da baguih sgt ka?

        0
        0
        • ina says:

          hmm… salah ke saling mengingati dan menasihati?.. kalau nak kena tgk cermin, dlam erti kata lain kena jadik perfect dulu baru bleh nasihat orang, ..soalannya… bila org tu nak dikategori perfect? islam tu mudah… and nasihat tu.. xperlu nak jadik perfect untuk nasihat orang lain… walaupon org cakap tak serupa bikin, tapi nama pon nasihat, mesti la ke arah kebaikan … kalo diri sendiri rase tak berkesan ngan nasihat tu, perhaps bila disampaikan pada org lain, mnjadi.. we neve knw… fikir2kan..

          0
          0
        • rojak buah says:

          btul2.. nasiaht kan org ble kt tau menda tu xbtul.. tp at the same time kita blh remind diri kita gak..

          0
          0
  20. dean says:

    good for her. She should just do whatever she wants. I don’t think people buy her records, watch her shows because of whether or not she covers her hair.
    Those of you who critise Siti are hypocrites. I mean, you critise her, (and other artistes), but at the same time , you open up these pages, knowing full well the pictures are going to be of Siti without a burkha!

    0
    0
  21. malaysian says:

    makin dh kwen…makin melalut jek aku tgk minah nie…..tah pepe

    0
    0
  22. pemuda islam says:

    aku sokong comment2 tu.. ingatla hidup ini adalah sementara. dunia ni adalah pentas ujian. pentas ujian sebenar adalah di akhirat kelak.. bersama2 la kitra muhasabah diri..

    0
    0
  23. johor riot says:

    Hmm…suara pun aurat..
    aurat bukan kat rambut je..
    pakai ketat pun kira tak ttp aurat sepenuhnya..menyanyi n dpt duit pun kira jual aurat..suara wanita pun aurat..pk2 kanlah ye

    0
    0
  24. Fisabilillah says:

    Hukum tetap hukum. Wajib tetap wajib. Sapa yang pertikaikan kewajipan tutup aurat maksudnya dia pertikaikan hukum Allah. Nauzubillahi min zalik

    0
    0
  25. tudung oh tudung... says:

    Itu hak individu masing2. Mungkin ct tercakap walaupun dia tak pernah terniat. Yah yah yah…. kita sebagai manusia biasa, siapa yang tak pernah buat silap. Dan rasanya, itulah kesilapan ct apabila menjanjikan sesuatu yang dia sendiri teragak2 nak tunaikan. Walau apapun, kita janganlah terus2an menghukum ct dgn komen2 yang langsung tidak mendatangkan kesan untuknya. Seharusnya kita memberikan sokongan moral (walaupun sedikit) untuk ct. Dengan menunjukkan jalan dan memberikan beberapa ulasan dan contoh mungkin jalan terbaik untuk ct membuka mata dan hati agar diperturunkan hidayah dan dengan seikhlas hatinya ct akan berubah bukan kerana peminat2 tetapi demi menjaga maruah suami, keluarga dan menunaikan suruhan Allah SWT… Aminnnn…

    0
    0
  26. Anonymous says:

    makin dah kawin ni makin gila2 pulak.

    0
    0
  27. pening says:

    terlajak perahu blh d undur, terlajak kate, nilah padahnye…ct oh ct….

    0
    0
  28. kurus says:

    aku penah tepakai tudung 3 lapis..keknun nak cun ler..
    sekali aku eran orang tengok aku cam bingit jerk..
    upernyer aku cakap terlalu kuat..
    malam tu panas giler paler haku..sepbek tak migren

    0
    0
  29. kiki says:

    dia ni sebenarnya bukan nak bertiudung pon tapi dia nak bergaya selaras dengan title yang dia pegang,. dia sekarang pon bergelumang dengan orang orang VIP… kena la pakai cem tu.. kalau tak pakai selendang, nampak biasa2 je tapi bila dilitup dengan selendang, nampak la cem orang orang VIP… orang orang VIP kan suke pakai cem ni..

    0
    0
    • nismo says:

      assalamualaikum.

      bak kata orang, jangan menepuk air didulang, perciknya kita yang terkena…

      saya nie bukannya peminat siti atau nak backing dia. tapi sebelum nak kutuk-kutuk orang tu, tgk dulu diri sendiri macam mana kakak kakak oi…

      orang islam sekarang kalau pakai tudung pun macam tak pakai….pakai setakat nak tutup uban kat kepala…entah2x rambut takde, botak…nak pergi Yun Nam hair mahal, beli tudung RM10 pastu kutuk2 orang.

      kalau setakat pakai tudung, pastu kutuk2 orang apa ke hal?. mcm korang nie pakai tudung pun betul ke?….ntah2x pakai pun semata2x nak pergi kerja…kat rumah, bila adik ipar abang ipar, jiran datang pun togel jugak…

      pastu bila pakai, pakai baju sendat, lengan pendek…silap2 esok, ada yang pakai tudung pakai seluar pendek..

      ingat sikit, ini bukan masanya kita nak kutuk-kutuk orang dah, buat something untuk membangunkan agama…bangsa tu biaq pi lah sbb esok dah mati Allah tak tanya pun korang bangsa apa…tp tgk pada agama dan tahap ketakwaan kita.

      insaf sikit….macam x de kerja lain asyik nak kutuk orang jer….diri sendiri belum tentu betul

      0
      0
      • muslimah says:

        bila bercakap pasal agama, pastikan kita membandingkn diri kita dgn yg atas maksudnya dgn orng yg hebat agamanya, barulah kita akan jd yg terbaik…tetapi bila bercakap pasal harta dunia, pastikan kita selalu melihat yg bawah maksudnya dgn orng yg kurang hartanya dr kita, barulah kita tahu bersyukur dgn rezeki Allah kepada kita, teguran kita sebagai saudara seagama,.ingat, hal hukum hakam Allah bukan soal hak individu..kerana bencana yang Allah turunkan, tempiasnya kepada semua..fikirkan…wallahualam…

        0
        0
  30. laila says:

    biarlah ct..biarkan kata2 orang yang mengutuk. anda masih yg terbaik dari segi pakaian bg saya. tidak menjolok mata..berbanding artis2 lain. manusia suka mencari silap orang lain..memang begitulah apabila niat menasihati tidak ikhlas..semoga ct mendapat menilai semua perkara menjadi lebih baik..dan menjadikan dugaan ini untuk siti lebih rapat ke jalan keredhaan Allah..InsyaAllah jika berlaku perubahan yg lebih baik, ia adalah hasil siti sendiri…Amin..

    0
    0
  31. lily says:

    perintah bertudung dalam islam adalah perintah wajib. Bukannya boleh suka hati nak pakai,pakai, tak nak pakai, tak yah pakai. Suara pun aurat even duit yang dapat dari setiap show nya halal ke haram kita tak tahu sebab duit dapat dari perbuatan yang haram. SUARA ADALAH AURAT..

    0
    0
  32. SHERRIE says:

    cti cantek apebila x pkai tudung…..lawa ape amin

    0
    0
  33. piqah says:

    comelnye gmbr kak ct yg ni huhuhu….ha3tapi ble nk dpt anak?

    0
    0
  34. Anonino says:

    Hipokrit…!!!

    0
    0
  35. misslibrus879 says:

    ct public figure.. beliau perlu tnjukkan cth yg t’baik utk peminatnya.. that’s why rmai org nk nsht beliau… sbb mereka ingin ct berubah m’jd yg lbh baik.. nnti yg dpt keredhaan Allah nnti.. ct juga..

    0
    0
  36. adeeba says:

    aq nk kepastian, knp ct ckp nak pakai tudung kalau dia sndr blum brsedia. aku jadi da tak minat kt dier ble dier wt cam tu…kan elok klu mcm sblum nie. ktorg x kisah pun klu ct pakai tudung ke tak. p, bli da ckp nak pakai tudung, so kena pakai la……

    0
    0
  37. dayang says:

    daripada awok pakai topi besotu, baik awok pakai tudung saji, cover muka sekali..xdek la orang keney awok tu siti nurhaliza.. dulu tu ye ye nak bertudung.. sudohnyer,…mane tudungnyer tu..?? asek pakai jala ikan je ateh kpala..

    0
    0
  38. Nyla Amoe says:

    What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0
    0
  39. porno izle says:

    Hey man, was just surfing through the yahoo looking for some information and stumbled across your blog. I am impressed by the info that you have on this site. It shows how well you understand this stuff. Bookmarked this blog, will come back for more. You, my friend, ROCK!!!. Mucho love from arbeitsrecht wiesbaden

    0
    0
  40. Oden says:

    Kecoh psl ni..Kat luar tuh ramai lagi…xnk pulak korang sumer nasihatknnn

    0
    0
  41. farah says:

    biarlah die.. sebok je korang ni

    0
    0