Written by AbangNara | December 6th, 2012

Memang cantik sungguh bila Datuk Siti Nurhaliza bertudung litup. Sekali tengok macam budak form 5 pun ada jugak. Pasti banyak peminat Datuk Siti yang mendoakan agar beliau kekal bertudung sebegini satu hari nanti. Memang nampak lagi cantik, lagi comel dan lagu cun. Tak gitu?

gambar siti tudung litup

Jutaan tahniah juga Abang Nara ucapkan kepada usaha Datuk Siti yang akan melelong 2 tudung khas miliknya yang telah direka oleh Fareeda untuk membantu pesakit HIV/AIDS. Ini adalah satu langkah yang sangat bagus dan murni. Semoga lelongan tersebut akan mendapat bidaan yang tinggi.

gambar siti tudung litup

5 lagi gambar Siti Nurhaliza cantik bertudung litup Fareeda dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar dan info kepada Mstar Online dan RotiKaya.

P.S: Safee Sali sah milik Johor FC.

gambar siti tudung litup
gambar siti tudung litup
gambar siti tudung litup
gambar siti tudung litup
gambar siti tudung litup

92 responses to (7 GAMBAR)Siti Nurhaliza Lelong Tudung Fareeda Bantu Pesakit AIDS/HIV

  1. ROMBAU says:

    KALO CAMNI SELALUKN CANTIKKK… NI X.. ASYIK NK KLUAR JAMBUL JE..

    0

    0
    • Anonymous says:

      pakai tudung litup mcm ni nampak siti lebih muda dari dia pakai serkup tu..
      pkai serkup nmpak mcm mak nenek je..

      siti pkai tudung pastu buat jenama sendiri confirm meletop dr simplysiti tu.

      0

      0
      • sunshine says:

        mcm muka raja ema plak

        0

        0
      • amoi says:

        (iklan beras jap)siti siti siti..masak biriani kah?ada bau dari saya punya rumah jgk..

        hahaha…pakai tudung cmni kan cantik tokti…xyah la terkuar2 jambul tu…semoga diberikan hidayah dari ALLAH swt utk lebih baik..aminnn :)

        0

        0
      • lala says:

        aa betol la..aku nmpk ct pkai camni lg nmpk muda dr pkai serkup turban tu..lg cantik n comel berganda2..n manis je menutup aurat dgn cara yg betul..

        0

        0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

        kenapa tudung pun sampai nk bida2 sampai harga tinggi2? perlu ke pakai tudung sampai buang2 duit? bertudung untuk menutup aurat bukan berfesyen! itu kewajipan!

        0

        0
        • Megat Komeng says:

          Maaf kak Cham..bida tu sbb nak bantu pesakit Aids. Duit hasil bidaan tu la yg didermakan kat depa tu..tudung tu mcm platform utk dpt duit saja..disamping menutup aurat dapat juga menderma.. Peace !!

          0

          0
      • macam ni siti yg cun…tutup btul2…like

        0

        0
    • Janda Terangsang says:

      betul tu…kalau pakai tudung mcm ni dia lg nampak muda…..kalu pakai serkup tu nmpk mcm tua sgt….nice jer i tgk ct mcm ni…mcm umur 20an gitu……oh babyface….!!!!!

      0

      0
    • tnye je says:

      tudung fareeda tudung yang pendek dan kecik tu ek??

      0

      0
      • Bukan Baik Sangat says:

        Sejujurnya, aku x bape nak berkenaan ngan design tudung fareeda.
        Bukan ape, niatnya memang baik, menggalakkan ramai lagi memakai tudung…
        Cumanya, tudung tue bagi aku terlalu pendek. Tak tutup dada dengan seeloknya. Cuma 2 atau 3 layer kalo x silap aku..
        Harap Fareeda dapat keluarkan design tudung labuh, yang berkualiti..

        0

        0
        • yUyU says:

          mana tak pendek.. owner dia pun sat pakai sat tak pakai… pakai pun serkup gak…-ini cerita dari kawan aku yg penah keja kat situ-

          moga2 buat tudung banyak2 dapat hidayah, utk tutup aurat dgn sempurna…

          0

          0
        • taubat la wahai pengumpat. says:

          Rekaan terbaru tudung fareeda slabuh telekung.kalau nk leh pm jer kat fb fareeda

          0

          0
      • Jawab jer. says:

        Maaf ek tudung fareeda bkn kecik ek.area utara smua bsar ek ikut permintaan pelanggan saiz tudung tu.

        0

        0
    • ct says:

      cantik (Y)…..:D

      0

      0
    • suke baca gossip says:

      yuhuuuuu, macam kembar rafidah ibrahim lah….. :D

      0

      0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      copppp..
      tudung fareeda cipta khas tudung dia sebab nak suruh dia pakai tudung. ini dia nak lelong pulak…
      tok tii… tertungggu2 i bila tok ti nak pkai tudung.. kempunan sungguh.

      0

      0
    • rita vs aidil says:

      fuh lawa nya siti. rasa nak pandang lama2. design tudung fareeda pun cantik2 belaka, tapi mahal nyoott. aku mampu pakai tudung bawal seploh hengget ja huhuhuhu

      0

      0
    • zatysya says:

      setuju.. mcm ni baru la cumel…. :)

      0

      0
    • Musang Berjanggut says:

      TERLALULAH CANTEKKKK…..MUKA CT CUTE BANGAT BERTUDUNG…..

      0

      0
  2. NaNa says:

    kalau camni bertutup habis kamu sangat manis dan cantik berseri2…semoga terbuka hatinya untuk pakai penuh macam ni…aminn

    0

    0
  3. cikikaka says:

    cantik nya siti pakai tudung… Ya Allah berilah dia hidayah..

    0

    0
  4. Lina says:

    dia kan jutawan, kenapa nak lelong tudung plak? oh ye, dia memang tak nak pakai tudung tu rupanye

    0

    0
    • Lino says:

      Tak kira la dia jutawan ke apa… dah cara dia nak beramal adalah dengan menjual koleksi peribadi tudung dia…
      tu terpulanglah kat dia…
      tak semestinya bila nak beramal tu kena labur duit ribu riban bagi camtu je selonggok….
      ni salah satu cara lain yg dia fikirkan utk menyumbang lah cik Lina…
      Yg penting keikhlasan dlm melakukan sesuatu perkara…..
      Jgn byk pertikai & persoal sangat boleh?

      0

      0
    • kamariah says:

      Lina…..
      die lelong tudung tu bkn die nk duit tu….tp die nk membantu ‘mmg ya btl nape die x bg duit jer sb die jutawankan’ tp mgkn secara x langsung die dh x de tmpt nk smpn ker ape ker…cb lah berfikiran terbuka n optimis skit cik lina ikut cr mane yg die ikhlas la…jgnlah membuta tuli bl berkata2….peace

      0

      0
    • jue psyco says:

      word JUAL TUDUNG tue lain kan maksud yer..

      y kena jual tudung??? baik jual trofi ker…?

      0

      0
  5. Ayu says:

    COMELNYAAAAAA! ???

    0

    0
  6. syuhada says:

    kagum dgn kecantikan die…lawanya….

    0

    0
  7. ct says:

    cantiknya siti….mudh2an terbuka hati ct nk pakai tudung tutup terus pasnih

    0

    0
  8. hanya HAMBA says:

    Allah.. cantik sangatttt2.. mudah2an Allah bukakan pintu hati Siti utk pakai tudung & menutup aurat dgn sempurna.. :D SERIUS, mmg comelll..

    0

    0
  9. hamba ALLAH says:

    YA ALLAH…..tersangatla cantik dan comelnya dia….
    teramat2222

    0

    0
  10. apete11 says:

    perggghhhh..cantiknye datuk ct… :)))

    0

    0
  11. zalia says:

    Comeynye siti..napelah dia xnak pkai tdung cm gni..kan lawa..pkai slendang nampak jmbul tu dah mcm makcik2 plak

    0

    0
  12. Rania says:

    Takan comel kot

    0

    0
  13. yayaComel says:

    cantek dia

    0

    0
  14. i love islam says:

    watpe la di lelong nye tudung tu?kalo die pakai teros tudung tu kn elok?bek die wat lelong produk mekap die tu….

    0

    0
  15. Takumiyaki says:

    Walaupun aku tak suka dekat ct tapi kalau dia bertudung adalah lebih manis dan elok, tutup aurat biar lah sepenuhnya bukan separuh2.. doakan semoga semua wanita di muka bumi ini menutup aurat. Amin..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    pakai skarf ada jambul cam ala2 makcik jual cendawan… pakai tudung cam ni rasa macam siti anak pada makcik yg jual cendawan tu…hehehhe maksudnyer cam 50% muda lgi nampaknyer kannn…kannnn

    0

    0
  17. hmm says:

    Siti, saya tak kenal awak, peribadi awak. Tapi saya rasa awak orang yang baik sebab banyak kebaikan datang dalam hidup awak. Dan awak sangat beruntung memiliki banyak anugerah dari Tuhan – suara, rupa, adab, harta dan keluarga. Saya juga bangga sebab awak antara orang Melayu yang bekerja kuat dan membantu orang lain. Saya harap awak akan diberi hidayah untuk menjadi seorang muslimah yang sempurna. Jangan berubah terlalu cepat, takut tak istiqamah; tapi jangan terlalu lambat, takut tak sempat.

    0

    0
    • pizza says:

      “Jangan berubah terlalu cepat, takut tak istiqamah” —> konsep ni x kena hmmm. Kena paksa diri berubah jika ia melibatkan tuntutan2 wajib dlm agama seperti solat, puasa dsb. Dlm kes Siti ni, kena paksa diri menutup aurat sbb ia perintah wajib. Siti pun mampu sgt2, jadi takde halangan bagi dia utk menunaikan perintah menutup aurat ni.

      Keikhlasan dan redha ALLAH ni kena cari sbb ia ada dalam usaha manusia utk istiqomah.

      0

      0
      • hmm says:

        Hehehe… mekasih kerana memperbetulkan ambe… pizza..

        0

        0
      • Anonymous says:

        betul ckp hmm. aku stuju. n siti, ntah2 kemurahan hati dia dlm charity, dpt tambahkan lagi pahala dia. yg pasal dia pakai tudung tu, itu urusan dia dgn Allah la kalo dia still x nak pakai tudung walaupn dah ditegur. yg penting, dia dah buat charity yg bantu byk org lain; something yg ko pizza, x penah buat.

        0

        0
  18. sesajetulis says:

    comelnya DCT ni, kulit muka nya cantik betul, mulus je *jeles* :D

    0

    0
  19. what the? says:

    comelkan, cuma tudungnya singkat kak, tak boleh macam tu, kalau lelong buat amal pun masih tak menepati syariat menutup aurat, niat dah betul, cara je tak betul-betul lagi ..

    0

    0
  20. angah says:

    sgt setuju dgn pndpt ct nmpk lebih muda bila bertudung penuh dan nmpk lebih tua dari usia bila ‘bertudung separa’… :)

    0

    0
  21. hanaa says:

    dato’ siti.. kalau nak pakai bertutup penuh mcm tu pakai lah terus..jangan bukak tutup bukak tutup.. kalau kata x bersdia kononnya x sampai seru or whatsoever pakai je la sesuka hati mcm biasa..ni bila masuk kelantan pakai tutup penuh,,g umah org mati pakai tutup penuh..g konsert awal muharram tutup penuh.. tudung dan aurat bukan untuk dihormati disesetengah tempat sahaja…hormat ni dah jadi no kedua..yg patut jd yg pertama adalah halal haram tu..

    bila ikon malaysia mcm ni sshlah nk didik anak muda yg lg suka jadi artis2 berjaya sebagai contoh.

    0

    0
  22. Hrmmm says:

    Nganjing nyer ker tudung tu…blik umah..cari topi tudung saji semula…
    Kan elok jer bertudung tuh..amenda yg keras sgt hati…ramai jer rg minat dia kalu tudung mcm nih…mkin bertambah peminat mungkin…

    Apa2 jelah siti

    0

    0
    • korang cam bagus sgt ker.. says:

      gambo2 kat atas tu sah2 lar memang muka nk minta puji
      kekonon pakai tudung penuh..padahal realitinyer pakai tudung ala2 spender
      letak jer atas kepala..
      heran gak…dlm banyak2 benda…tudung gak yg dilelong.
      nampak sgt dier tak bersedia nk pakai tudung yg sempurna.
      tudung fareeda tu pun agaknyer dier beli jer…tp tak pernah pakai.
      dr memenuhkan almari baik dier lelong …
      minah nih bukan jer hipo tp degil…
      makin org komen pasal tudung spender dier tu..
      makin dibuatnyer…takyah lar korang nk puji2 minah hipo nih..buang karen jer..

      0

      0
      • sempoiiii says:

        aku rasa baju die lagi bersepah dr tudung dia…nape tak lelong je baju2 dia especially yg zaman2 remaja dulu punyer? confirm nk pakai lg pun dh x muat kan sbb badan dh berisi..tp xperlah, hanya Allah yg tahu niat ko ape tokti oiiii~~~

        0

        0
  23. Lagubestbest says:

    Haha nampak fluffy.. Siti Nurhaliza tak bersenam langsung ke?

    0

    0
    • SitiSiti says:

      fluffy? dah pernah tengok siti in person ke? kalau jumpa siti ni depan2 baru kau tahu betapa keciknya dia ni. SERIOUSLY KECIK je okey. kat gambar or tv je nampak dia besar. kalau jumpa depan2 memang kecikkkkk je. Tak percaya try pergi event yang ada CT. baru ko tau dia ni bersenam ke tak bersenam. Cakap ikut sedap mulut dia je

      0

      0
      • Sitisitisiti says:

        Are u serious, u dah jumpa in person ngan dia?
        Besar camtu ko kata kecikkkkkkk

        Kalau nak kata kecikkkkkkk tu tipulah..tp idaklah sebesarrrrrr syanie…

        Mmg jekas kelebaran dia

        0

        0
  24. mozak says:

    wife sy lagi cantik dr DCT ni… tudung pun dia buat sendiri.. yg pasti InsyaAllah labuh xnampak yg xsepatutnya.

    Tapi napelah dia nak jual tudung ni..kan bgs dia pakai terus. moga DCT mendapat hidayah.

    0

    0
  25. sembotok says:

    takyah lar korang nk puja-puji sgt si minah hipo nih.
    dier bukan jer hipo tp degil ..makin org komen psl cara pemakaian tudung
    dier yg tak semenggah tu,,,makin lg dibuatnyer.
    setakat nk lelong tudung jenama fareeda pastu tunjuk muka pakai tudung penuh
    untuk dpt puji baik takyah lar.realitinyer kat luar pakai tudung serkup jer..
    serkup tu plak sekali pandang dah mcm pakai spender kt atas kepala.
    lg sekali aku nk bgtaw..pada peminat tegar & bersiri minah hipo ni..
    berhenti lar nk puji2 melangit…muka memang 24 jam nk minta puji jer..
    taik kucing tuii!!…

    0

    0
  26. Menyampah says:

    CANTIKNYAAAAA tok ti pakai tudung cam ni…nmpk muda plk…harap2 suatu hari nti dia akn bertudung litup cam ni…sejujurnya memg tok ti nmpk cantik…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    semoga siti diberkati dan dapat ramai anak.

    0

    0
  28. noraabas says:

    kesian kan pereka tudung 2..dt ct x sudi pakai..2 yg dilelong..jgn marah

    0

    0
  29. poyo says:

    siti pkai tdung ni langsung tidak menjejaskan/mncacatkn
    kecantikan yg dimiliki…klu siti btol2 ikut perintah Allah (brtudung) insya-Allah
    akn dtg rezeki yg tak disangka-sangka utk siti (cth rezeki anak)…:)

    0

    0
  30. aj says:

    Tudung jenama fareeda ni memang jenis singkat, bt tudung tu da cantik tp galakkan wanita tnjuk tetek pada umum…

    0

    0
  31. faezah mengilai-ngilai says:

    aj tudung fareeda ada size la.Macam sy pun ada beli fareeda tapi size L punyer (13 inci) memang labuh tudung dada.

    0

    0
  32. abcdef says:

    ya Allah..cntik sungguh kalau siti terus mcm nie…mudah2an akan terus kekal dgn penampilan mcm ni nnt!! =)

    0

    0
  33. Faezah mengilai-ngilai says:

    “Wahai anakku Fatimah. Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya”
    #Hadis riwayat Bukhari & Mulsim
    # Imran bin Hushain ra meriwayatkan bahawa Rasulullah saw bersabda sesungguhnya penghuni syurga yang paling sedikit adalah kaum wanita
    #Shahih Muslim No. 4921

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Alahai comelnye siti pakai tudung……suke sangattt

    0

    0
  35. lili says:

    nape x lelong jer serkup kepala yg selalu dipakai tu? nape tudung litup ni yg elok2 nak dilelongnye??

    0

    0
  36. Anonymous says:

    lelong tudung wat pe…baik pki je..nk suruh org puji lettew…..caitt

    0

    0
  37. tudung biskut cips more says:

    tudung biskut cips moreBERLAKON pakai tudung penuh depan peminat.

    0

    0
  38. Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

    cantek nye sitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii eeeeeeeeeeeeeeee geram betol minah jambu tengok muka dia yg cute ni lah …..lov u sitiiiiiiiiiiiii……

    0

    0
  39. bukan datuk K says:

    nampak iras-iras macam datuk K

    0

    0
  40. stella says:

    blablablablabla . . Ramai PHD ouh . . Trutama meleis

    0

    0
  41. FARAH says:

    manusia ni kan ada je yg x kena.. niat DCT tu baik dan ikhlas.. sekurang2nya dia ada gak ambik inisiatif utk membantu.. korang ada? hargailah dan syukur padaNya.. kita takde hak utk menghina Hamba Allah..

    0

    0
  42. Zee.H says:

    Pipi dia tembanlah…dia ni tak botox ke…

    0

    0
  43. Anonymous says:

    bodek sungguh abg nara ni..mane ade nmpk mcm form 5..xnmpk ke kedut2 halus kt muke makcik siti ni..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    cantik sungguh siti pakai tudung

    0

    0
  45. Anonymous says:

    hipokrit!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Masya Allah…..Dato’ sangat comel bertudung…..

    0

    0
  47. aku says:

    Aku respek kat siti nordiana dulu teruk kena hentam kat ruangan ni pasal pakai baju seksi dlm suatu majlis…tup2 pastu terus bertudung litup….alhamdulillah, ada hikmahnya bila artis tu dikomen oleh peminat2nya. Peminat2 tu bila komen bkn nak tunjuk alim, busuk hati atau apa2 saja cuma kita sebagai org Islam kita kenalah saling sayang menyayangi dan tegur menegur dengan bahasa yang sopan. Kita sama2 mengharapkan syurga Allah. Semoga siti nurhaliza pun sama turut mendapat hidayah Allah. Perkara yang baik jgnlah bertangguh sbb kita x tau bila ajal maut datang menjemput.

    0

    0
  48. dalily says:

    cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………………………………..

    0

    0
  49. neutral says:

    xtau la nk kata cmne. deep down rsa menyampah sgt. mmg dia sgt comel, (obviously!), tp xtau la. napa mesti nk lelong tudung tu. nmpak sgt awak mmg xnk pkai kot tudung tu sbb tu y awak nk cmpak jauh2 eh. napa xbuat je sumbgn dari produk simplysiti awak tu? woha!

    0

    0
  50. crayon says:

    cantiknya dato’ct..semoga kekal dgn tudung litup begini..sejuk mata tengok..alhamdullillah

    0

    0
  51. Anonymous says:

    kan elok pki mcm ni… sopan….

    0

    0
  52. Kamal says:

    tutup aurat dah sememangnya kewajipan bagi setiap yg bergelar Muslim atau Muslimah, fikir2kanlah….

    0

    0
  53. insan biasa says:

    Nk beramal br nk tutup litup bgai.. xberamal bole bkk la erk.. dunia2… ishhh xpyh plastik sgt la..

    0

    0