Written by AbangNara | August 10th, 2009

shazfinas hashim

Pening kepala kami memikirkan apakah kriteria pemilihan yang dibuat semasa mencari calon peserta-peserta program gadis Melayu musim ke 2 nie. Kalau sebelum nie kami ada kongsi gambar aksi lesbian Sharifah Jasmine Soraya, kali nie giliran gambar Shazfinaz Hashim @ Shazzy pulak untuk dinilai.

Bila dibandingkan dengan gambar panas Sharifah Jasmine Soraya, gambar-gambar Shazfinas Hashim nie masih boleh dikira tahap biasa-biasa lagi. Takdelah gambar bercium ngan pompuan lain, gambar hisap rokok dan gambar-gambar terlampau yang lain lagi. Tapi bagi kami, dia nie masih tak sesuai untuk dicalonkan sebagai peserta gadis Melayu.

Mungkin penerbit program Gadis Melayu nie ada kriteria lain kot semasa buat pemilihan nie. Lagipun mesti diorang malas nak gi carik gadis Melayu yang betul-betul Melayu kat ceruk-ceruk kampung. Rembat jerlah yang mana ada. Asalkan nampak muka ayu-ayu sikit, leh masak telur sikit ngan leh sapu sampah dah kira boleh lepas la.

Korang layan ajerlah 15 keping lagi gambar Shazfinas Hashim, peserta Gadis Melayu musim ke 2 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

shazfinas hashim

246 responses to (GAMBAR)Shazfinas Hashim, Peserta Gadis Melayu

  1. puteriaquarius81 says:

    biasa2 jer

  2. puteriaquarius81 says:

    eh eclipse.. btl ar kata ko… hihi thanx my pren.. wakaka

  3. mysexyheart says:

    a’ah….apa2 jak laaa

  4. pingkypanthers says:

    panas panas panas….

  5. mysexyheart says:

    huh ada jak peserta gadis melayu…huhu…tak sesuai langsung!!

  6. EclipsE says:

    ape lah dorang ney…
    pose mst nak nmpk tetek..

  7. tOmEii says:

    sekc xengt tul minh nie…
    ingt cntik sgt agakny..
    eee mnymph…

  8. jed hijau says:

    personaliti tv3 sumenya ada perangai masing2….

    lebih baik tak tahu dari tahu…..nanti mesti ad yang tak percaya….kalau tak caya tanya NARA..

  9. pingkypanthers says:

    muka dia x cantik mana pun kan…

  10. ANneDeSilva says:

    dh maiii pon…
    aku lg lambat..

  11. ANneDeSilva says:

    tomeii ni la yg anne bgtau tadi tu….

    • tOmEii says:

      tau,,,gmbr die y laen2 pn dh tgk kt blog laen….
      sumeny bj xckup kain blka…
      maila kte rmai2 pakt2 kc kain kt diorg nie…
      miskin bebnor smpi xckup duit beli kain…huhu

  12. alola says:

    uwekkkkkkkkkkkkkkk

  13. ANneDeSilva says:

    tak sesuai langasung jadik finalis gadis melayu…

  14. zorro says:

    bagi aku ok la.. tak sosial sangat. dia pun mcm berbakat. tapi kalau pada dasarnya title gadis melayu tak sepatutnya tampil kan gadis2 sebegini. Mungkin sesuai dengan title program lain ker .. gadis cantuik malaysia ker. tapi paling tak suka bila diaorang hipokrit.. masuk pertandingan ini semata2 nak glamour. Banyak lagi gadis melayu yang layak..dari segi moral, sopan, bijaksana, pergaulan.. ker gadis malaysia yang bercirikan gadis melayu dah pupus???

    • EclipsE says:

      mcm pu3 kan?
      ayu gitew!

    • puteriaquarius81 says:

      ntahlah… syarat2 program tu pun xder sbut mesti latar belakang bersih ker apa ker… x faham.. geramnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      rasa nk nangis pun ada nih…. adoiiii

      • tOmEii says:

        diorg ni mrepek je bt rncgn2 cmni sbnrny…
        kalu btul nk cr gdis melyu pe slhny cek dl btul2 idntt org tu dl sblm nk pilih,,,,
        ni tdk tgk cntk je trus jln…
        nymph tul…
        buang karan je tgk siarn2 cmni….

  15. mayrien says:

    takde la cantek pon…biasa2 je aku tgk..cuma seksi je

  16. miza says:

    lurah dendam le aset nk msuk gadis melayu la ni..xde langsung ciri2 kemelayuan..dah pupus kot gadis melayu skrg ni..yg npak pusat pun bole msuk realiti tv

  17. puteriaquarius81 says:

    aq plik arr… juri ni sbnrnya juling ker apa? apa definisi melayu kat diorg ni sbnrnya? aq tgk ujibakat pun diorg tanya blh nyanyi ke, blh blakon ker, apa smua tu? cuba ar tanya alif ba ta pun x perla. alfatihah ker.. ni aq tgk gds melayu sm cam bgsa lain dedah sana dedah sini .. bangga plak tuh.. mntk maaf yer kalau menyinggung sesiapa . tp itu hakikatnya..
    tolong ar jwb kemusykilan diri ini..

  18. Kak Su says:

    patut panel juri gugurkan je dowang ni…
    tak de maknanya…

  19. ANneDeSilva says:

    relaxx la kawan..
    emo sungguh korg arini ekk…

  20. ANneDeSilva says:

    memang kawan2 aku sume emo arini especially si tomei….

    • tOmEii says:

      huhu tau xpe…
      mne xemo arini kak nara asyik updte cite pnz2 je dhla pg2 lg d tgk mke si pacat tu cz tu jd emo je smpi skrg…huhu sengal seyhh…

  21. Kak Su says:

    sepatutnya peserta2 ni kena inteviu dlu..
    1. lesbian ke tak…
    2. ada gambar bogel ke tak…
    3. ada gambar tunjuk2 t..t..k…ke tak…
    4. minum arak ke tak…

    dan soalan2 yg berpatutan la…

    • puteriaquarius81 says:

      haaaa bgs tuh.. sokong..

    • tOmEii says:

      yup stju sgt lgpn pe slhny sblm pilih pserta diorg knakn syrt2 pentg dl cnthny…
      1 ltrblkg dr keluarg baik2
      2 pandai bc al-quran
      3 mnutup aurat
      4 sopan santun

      ni tdk xde lgsg ciri2 cmtu

    • EclipsE says:

      hai kak su,
      jarang muncul skrg…
      aah lah kak su…ney men tangkap muat jer..

    • ANneDeSilva says:

      setuju tu kak sue…

    • laila sari says:

      Lorr… itulahh kriteria gadis melayu yg dorang carik.. ekekek.. 1) MESTI nampak TETEK…
      2) SEXY

      bukan apa kot kot ader tan sri or dato berkenan leh dapat komisyen… publisiti kan rancangan tuh.. hek eleh.. semua ni bisnes jerk.. geli aku..

      kan aku kata.. dorang carik pompuan me-LAYU

  22. AIN says:

    DH TAU DH..MEMG X LAYAK MENANG GADIS MELAYU
    AWAI2 DH TNJUK PERSONALITI YG X OK

  23. jojio says:

    Nanti kita vote dia bagi keluar….

  24. ANneDeSilva says:

    moh semua…

  25. puteriaquarius81 says:

    apa nak buat.. dah terpilih pun dia kan (yeke).. ntahla, ari tu sj jer nk tgk sbnrnya, tgk ujibakat jer dh rasa nympah.. pastu aq tutup tv n gi makan sbb marah.. hihi

  26. aries_april says:

    mls nk cmmnt lbih2x….

  27. DelimaSaraa says:

    iyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  28. Kak Su says:

    hi eclipse…Kak su sibuk la kblkng ni..
    pas tu Kak Su pi tgk paca tadi…dok perati
    mana pi tangan kiri paca…
    rupa2nyer jejai pegang dan sembunyi kat belakang punggung…
    hah..haha…nak sembunyi tangan tapi KANTOI juga..
    haha…

  29. aries_april says:

    sara tu bring ler tu…
    tu yg pnjng smcm ja….

  30. pingkypanthers says:

    hmm aku pun boring gak…

  31. ANneDeSilva says:

    aries kan mcm bisskott..

  32. shiinnta says:

    masalahnyeerr juri pong xtau bc alif ba taa kottt… psl tuh tnya soklan pndai nyanyi x? pndai blakon x? kan.. kan.. kann..
    p/s; salam smuaa, sy bdk br..

    • Kak Su says:

      hi shiinnta…welcome 2 BN…
      ok la semua Kak su chow dlu…
      nak layan anak main game
      bye…jumpa lagi…

  33. xdelah over sgt pic die nih even sbnrnye x lyk dglar gdis mlayu tp klo nk compare ngan seripah 2 lg jahat….

  34. Kamui Gakuto says:

    at last, im FIRST

  35. EclipsE says:

    dh xde org ker ney??
    mn sume pg??

  36. abg jack says:

    ni suma gambo gadis layu

  37. abg jack says:

    eclipse nih abg adaaa

  38. jed hijau says:

    boring la…
    jom kita main tukar2 gambar kat gravatar…

  39. acHe says:

    Mmm..tak menarik perhatian..

  40. EclipsE says:

    erm…bosan nya…
    mn la kwn2 ku ney…
    dh blk ker??

  41. ANneDeSilva says:

    ado nie..
    ngantokk la…
    eclipse ada YM?

  42. ANneDeSilva says:

    hurrmm mana korg?

  43. ANneDeSilva says:

    nk kata ada blog baru takde. tp nape korg sume diam??
    plisla aku tak nk menang pengkomen terbanyak taw..hahahahahhaha

  44. EclipsE says:

    bg email anne la..

  45. ANneDeSilva says:

    susah tol kasi kat sni..

  46. EclipsE says:

    testing..
    ——- zue2505

  47. EclipsE says:

    dh anne…tgk kat atas tue…
    yg blkg yahoo.com..

  48. EclipsE says:

    anne blk dlu..
    bye..

  49. ANneDeSilva says:

    yg lain tdo kew?

  50. ANneDeSilva says:

    lalalalalalal…
    semua pon balik dh kew???hehehheh
    hanya aku yg setia menanti tak balik lg…huhuhuhuh

  51. ANneDeSilva says:

    k la anne chow dlu…
    salam sume…
    muaxx..

  52. damia zahra says:

    ermmm..aiyakkkk!!!!
    saper ar minah neh?…x kenai pun!!!!

    • jed hijau says:

      damia…petang kau baru kuar…

      mesti kau sebok satu hari ni kan….

      tak pelah…tak lama lagi dah cuti sekolah seminggu…relax la sikit…

      apa2 pun…aku dah nak cau…jumpa lagi esok… harap2 ada cite baru…

  53. jed hijau says:

    apa-apa ajelah…

  54. nenek says:

    ala.. kan ada ciri2 gadis melayu tu.. melayu boleh la… kahkah

  55. ptutnye dorang ni jgn msuk gadis melayu….g msuk americas next top mdel 2 bru sesuai…alang2 blh bogel trus….

  56. kira-kira says:

    adoi da bnyk citer aku miss…

  57. kira-kira says:

    tp dye nie xcntik sgt…

  58. kisyi says:

    kalo xsilap, dia ni ice skater.. betol ke ek? ke aku slh org???

  59. hantupensil says:

    wow….gadis meLAYU…..
    ish2… dah xde calon lain dah kot…
    rembat je la…

  60. Batu Lesung says:

    eh.. macam baju waitress kat satu disco kat bangsar laaa.. yer la.. wahhh… waitress sana memang daring2 wooo…

  61. puteriaquarius81 says:

    tp xtau la kan camner diorg nyer pengisian jadual peserta kali ni.. mcm taun lepas, ada sesi kesedaran yg mana peserta diberi ceramah n basuh sikit kepala otak diorg tuh oleh ustzh baiyah.. alhmdllh slh sorg peserta yg x bertudung berubah kepada bertudung.. harap2 gitu ler jadinya.. wallahua’lam

  62. asparagus says:

    nak 1st gak

  63. Annnonymouze' says:

    takde keje arr org yang buat blog ni..tambah sampah dlm web jer..cube la create bende yang musabah yang membantu perkembangan dunia sket… bnyak lagi yang korang bole buat..create website selamatkan gajah ker…selamatkan harimau ke…ini tidak..memg takde keje.

    suke hati dia ni la nak pakai ape pun..bukan nye dasyat sgt pun.. kalau kate pakai tudung litup tapi hati busuk cam bangkai, pegi berjantan, hipokrit jugak kan..? pokoknye..jaga tepi kain sendiri..kalu rasa taknak tengok Gadis Melayu..takyah tengok…

    senang cerita..ini la org kite..suke sgt besarkan bende menciput..

    apelaaa…

    • puteriaquarius81 says:

      sbr annonymos… x slh kita menegur tp dgn cara berhemah.. kalau diikutkan situasi skrg ni sm jer wlupun diorg x ska rncgn gds mlayu tp diorg tgk gak n annonymos plak x ska blog nih tp baca gak n terbagi komen gak.. sory kalau tersilap kata..
      peace no war!!

    • kira-kira says:

      ko da tau xder pekdahnye yg ko msuk cni wtpe??
      ayoo…ko hangin stu badan pehal…

      • puteriaquarius81 says:

        itu la kira2.. masuk terus hentam jer.. dh nama pun Blog Hiburan Sensasi Dan Terkini Tentang Artis Malaysia.. nara siap tulis lg mari bergosip cara berhemah.

  64. fukucan says:

    alah jurinya pn serupa..tgklah pakaian dpa..aku lbih suka gadis melayu season 1..mcm aida,sorang lgi sapa ntah xingat nma muka iras2 dato ct..mcm 2lah gadis melayu…sjuk jer tgk muka diaorg..tgk lak mak pak diaorg cm mn..tp thn ni pnya season cm xsesuwei jer..

  65. that bitch can’t win..i bet she btter be a whore…

  66. damia zahra says:

    wahhhh….gadis melayu ar sgt! huhuhu

  67. Akak Leen says:

    tukar la nama rancangan tu….nyampah pulak dgn rancangan yg mcm main tgkap muat jerk…. klu nk buat, cari la betul2…

  68. Rin says:

    lps ni TV9 dh tak boleh buat Gadis Melayu musim ke 3..
    biasa muka2 yg x malu n syok sndiri n gile glamer jek pegi uji bakat..
    gadis mlayu yg sbnar mn lah nk g mcari bnda2 gni..
    org bsantun xde nk tsorong2 dgn hal cmni aku rs..

  69. Zaza Muhammad says:

    bak kate ‘ninik’…. program rancangan ni patut tukar ke Gadis Tak Tahu Malu….

  70. intan aleesya says:

    x lawa pn…

  71. putput says:

    xde lawa mne pon…
    nenek aku lawa lg…

  72. Azalia Clarissa Andrea says:

    Ermmm.. gambar dia yg 4 serangkai tu mmg buruk kat muka, mcm dipenyek dengan steamroll.. atau dia mmg buruk?

  73. azudin says:

    moga semua artis2 ni insaf sebelum mati…. insyaallah….. harap di jauhkan dari api neraka…. aku berdoa kepadamu ya allah……. Jauhkan aku dari syaitan yang direjam

  74. aqma says:

    blah la . hanjing pon tak ingin klau mcm ni rupenye peserta gadis melayu . pirahh . tapi takpe la , ak doakan supya smua artis2 Islam Malaysia ni cpt2 tersedar dri ksilapan dorg . ameen~

  75. jaja says:

    i know this girl.was shocked to see her in the show.minah ni kaki tonggang,penah amik gamba dgn anjing dalam myspace but shez very smart.she deleted her profile when she enters the reality show.she doesnt have the qualities at all.ntah mcm mana tv9 buat keje tah.shez very arrogant and snobbish.have to hand it to her tho.berlakon mmg class.pandai buat macam dia the real “gadis melayu”.tv9, pls change yr concept.its so misleading and humiliating to the real gadis melayu out there.

  76. bola7 says:

    die nih coach skate nihh..

  77. dae says:

    dia adik jeslina hashim ke???muka cam iras2 jer

  78. abang musang says:

    semoga anda akan di berikan hidayah dari Allah S.W.T. bersempena bulan Al-Mubarak ini agar segera kembali ke pangkal jalan. Amin..

  79. syasya says:

    Kalau dia ni menang, aku tak taulah apa nak kata dgn juri

  80. June says:

    apa nak heran.perempuan melayu zaman skrg dah hilang rasa malu.aku yg bukan melayu pun naik malu.haih!! apa nak jd dgn melayu zaman skrg.ni mgkn pasal mak bapa bg mkn anak dgn duit tak betul,anak pun jd tak betul.so korang suma sana yg ada anak,pastikan wang ringgit yg korang kasih mkn anak bini tu dari sumber yg betul bukan dari rasuah,curi dll.

  81. Mister says:

    Itu lah..nama pun melayu, che Det pun kata dah Melayu Mudah Lupa…tang mana yg lupa..kena la yg sebangsa, seagama ni tolong peringatkan…
    Kalau tak nak jaga tepi kain org, nanti mati nak jugak org lain tolong mandikan, sembahyangkan, bawak usung ke kubur. Eh kalau tak nak tegur, buat hal masing-masing, pindah je la pi planet Utarid ke, Pluto yg paling sejuk tu ke…haa..duduk sana baik2.
    Soal baik bukan soal bangsa, hitam ke, putih ke, coklat, ke, kuning langsat ke…kalau hati ingin jadi baik…jadila baik..

  82. dangerous gurlz says:

    ptt nyer tv9 kene tukar program bukan pcarian gadis melayu…. tapi pcarian gadis terlampau!!! hahahhaha

  83. biskut says:

    bedosa besar bila kita mendedahkan keaiban org lain…semua dosa org yg browse website ni akan ditanggung oleh penulisnya…

  84. Anis says:

    i thnk,she’s decent what…only pakaian die jer yg westernise ckit.i mean, it’s x like pakaian hari2,die,ikot occasion,i mean die skater?? n kebykkn gambar nmpk cam personal,bkn in public seh..