Written by AbangNara | February 24th, 2010

sharifah amani gavin

Satu dunia sudah tahu yang Sharifah Amani nie pakwenya adalah Mat Salleh. Bukan Mat Salleh Salleh Yaakob yang pepagi merapu kat Sinar FM tue. Tapi ini memang Mat Saleh sejati punya. Rambut perang lagi. Memang hensemlah kot dari lelaki Melayu. Tue yang si Amani nie jatuh cinta kot.

Dulu kami ada letak gambar Sharifah Amani dan Gavin (nama pakwe dia), tapi semalam kami dapat email dari seorang readers yang telah berkongsi banyak lagi gambar-gambar mesra tak seberapa mereka berdua. Namanya terpaksa dirahsiakan atas permintaan reader tersebut.

Tapi memang nampak betul budak 2 orang nie tengah syok bercinta. Ala, ini gambar yang kalau orang couple kompem ambik punya. Yang style muka je nampak tue. Selalu kalau remaja-remaja sekarang nie amik gambar macam nie pakai handphone jer. Memang muka akan jadi automatik cute dan comel bila mengambil gambar dengan teknik sebegini.

Kalau korang nak tahu gambar macam mana si Sharifah Amani nie ambik dengan si Gavin, sila baca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Kalau anda ada gambar-gambar atau gosip-gosip yang nak dihantar kepada kami, emailkan jer terus kepada borakartis @ gmail.com. Pasti esok akan terus terpampang di BeautifulNara.

sharifah amani gavin

sharifah amani gavin

sharifah amani gavin

sharifah amani gavin

sharifah amani gavin

117 responses to (GAMBAR)Sharifah Amani Bermesraan Dengan Kekasih Hati Mat Salehnya

  1. nothing 2 say says:

    pakwe mat salleh???? meleleh…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BinLaden says:

      besar tgjwb dpt saudara br ni..tak semudah A.B.C

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • wanita says:

      hard to find trusted malay guy nowadays.(not all k)There’s nothing wrong with this guy..cuma amani kena b more carefull on religious part..almaklumlah,artis skunk nk jg standard so da xpndang laki malay..jgn kecundang sudey…susah nk aja orang baru kalu kita sendiri tak bagos..anyway,arap x melampaui batas la ye cik amani..Go Ahead.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  2. x-not-x says:

    hurmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. sevensleep says:

    pertama.morning suma !!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. smart says:

    sedap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. kukukaki says:

    gavin ni bukan yg berlakon cite keabadian cinta tu ker????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Khairi says:

    Err… mat salleh tu betul2 nak kat dia ke? Bukannya cun pun, kan? hehe.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Lil' Princess says:

    Last sekali, air ape kt tgn, cm kompius lak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Zaza Muhammad says:

    hmmm taste masing2 dan klu dah jodoh, menjadi nyee… kekdg kite x mintak pun dpt. aku xpenah bercita2 nk kawen bln melayu tp tup2 bertemu jodoh gak ngan non malay wpun dr skolah menengah saaaaaaaaaaaaaaaaaampi degree dok lam Trg ni je… smpi member2 ngan family aku pun kompius, camne leh jupe… hehehehe. ikan dilaut… asam di darattt

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      akak kawin dgn mat salleh gak kew??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        mana ade… ala ann, x semestinye bukan melayu tu mesti mak saleh mah.. akak kawen ngan org mesia gak tp bkn keturunan melayu dan asalnye non-muslim, sarawakian keturunan bidayuh… tp wpun serumpum dan bumiputra tp tetap byk perbezaan dr segi cara hidup dan agama family dia… kena kuatkan iman dan adopt and adapt..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • futuremagistrate says:

          tahniah Zaza…yg lahir islam tak semestinya penghabisannyer islam dan vice versa tul tak?…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  9. AnneDeSilva says:

    uhuhuhuhuhu….
    hensem mat salleh tu..
    mang hensem…
    tp…..
    hurmm..
    all the best…
    pasal air tu…
    ala amani pon minum..
    kawan anne keje kat pub bangsar telawi..
    siap tangkap gambar dgn amani…
    dia kata amani pon layan benda tu sume..
    so nothing to terkejot kott…..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • fifie says:

      mmg dah budaya artis2 mcm tu anne..dah x terkejot dah depa layan bnda2 tu..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • HAMBA ALLAH says:

        mmg ler tak terkejut..esok kalau malaikat maut dtg menjemput…xterkejut ker die?nak ke malaikat dtg menjemput kita ketika kita minum air begitu???hamba syorkan artis malaysia or yg suka layan bnda2 mcmni agar dgr lagu…PADI~Andaiku Tahu…try r psaang kt tmpt tersebut…hihihi…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • HAMBA ALLAH says:

          tapi xelok tuduh org tanpa bukti…ni sebagai peringatan jer..jgn ambik serius,…sembahyanglah kamu..sebelum kamu di sembahyangkan….berilah peringatan kepada rakanmu…seblum ajal menjemput mu…even tinggi mana pun darjat kita…esok…jka mati…ke tanah jua.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Betol3! (ikut cam Upin & Ipin)…
          Sokong kata2mu itu! Kekadang aku pun pelikla ngan sikap sesetengah artis ni, benda yg dah terang2 haram, tetap gak diorang nak ambik! Kononnya sekarang ni dah zaman millenium, kalau tak amik benda haram jadah tu, diorang nampak mundur! Hmm….bertaubatla sebelum terlambat….pikir2kanlah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rezab says:

          igtkan dah si yasmin ahmad dah meninggal tetiba gitu, insafla dier…upenyer lom dapat hidayah lg…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. AnneDeSilva says:

    amani maybe sbb dia kecik sbb tu nampak sweet then org kaya pakai baju mahal2 so bila xbape cantek pon nampk sgt cantek kan…
    rezki diaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  11. AnneDeSilva says:

    mana yg lain nie?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Kitaro says:

    klu dah mat saleh tu, bukan islam… jadi HARAM lah hukumnya.. x kan itu pun aku nak ajar!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. BumbleBee says:

    kenal laa sunat dulu cmnih…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  14. odin says:

    ala biarlah…Syarifah Amani je pun…tak kecik ati dia ada boipren..lainlah kalo noryn aziz ke…atau nasha aziz…ada kecik ati la skit…tapi Zarina An Julie tetap menjadi pujaan hati ku hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Elokla tu…odin kalaula kau yg jadik suami Zarina An-Julie 1 hari nanti…jgn lupa tarbiahkan dia sket, ajarla dia ilmu agama supaya tak terpesong akhlaknya! Hehehe…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. preetiezinta says:

    dia kan melayu yang terlebih mat salleh..maknya pun terlebih open minded….dunia akhir zaman…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. serra says:

    perrr….gavin tu tgh minum coke ker air ape tu?..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. nothing 2 say says:

    ramainye yang komen… tak sangka lak aku 1st… hehehhe
    caiyok2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. nothing 2 say says:

    gavin yang berlakon citer suraya tu kan? kagum gak fasih ckp melayu…(kalau betul dia la)…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. matjoe says:

    hmmm, bleh tahan kacak mat saleh itu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. nic@pet says:

    dosa peluk2 mcm 2… mak dia x ajar ker adat islam,… ambik jelah sapa2 utuk jadi suami tau isteri janji dia boleh bimbing ke jalan yang bekati….

    DENGAN CITE MAYA YANG AMBIK LAKI MAT SALLEH DAH NAK BECERAI….. PE CITER…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. lilies says:

    Look sweet 2gether kn?? Suke die la nk kapel ngn sape pon… at least die xla pakai baju xcukup kain or sendat mendat kn.. her life so let it be lar..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. pening says:

    .Biarla dia nak kwn atau kawin dgn omputih ke, dia pnye bdn…x yahla kita nk pening2kan kpale lak..tp jgn yg melayu tu lg ‘omputih’ dr omputih tu sndiri, sdhla…mmg harulah jdnyeee….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. hantupensil says:

    mcm pernah ku lihat mat saleh nih..
    ermm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. cha says:

    si gavin ni yg berlakon dlm telefilem kabir bhatia kan keabadian cinta.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kemakemo says:

    ahaks biase je ak tgk mat saleh ni,,x de la hensem pon,,huhuh

    ah ak ingt amani ni inesen jer,,upenyerrrrr tidakkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. nic@pet says:

    mana geng BN p ni….

    kak black
    antu
    aries
    anne
    bb
    pp
    mawy
    juon
    awekmas
    awekcun
    baby manja
    kunang2
    poco
    kak lady
    kak weiya
    bee
    kak vio
    kak pink
    saara

    and yang sewaktu gan nyer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Black_itu_menawan says:

      hai…baru join
      smua sibuk nk carik mat saleh
      sian kat mat tak saleh…
      biarlah mat saleh tu kita bimbing
      btol2 jadi org yang soleh…!!!

      hye geng..
      selamat sore!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Black_itu_menawan says:

      habis tu
      mat bangla, mat indon, mat sudan
      sape yg nak..????
      (yg nak tu, sila angkat kening!!)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yula says:

      nm aku mn pet

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. fyna says:

    x kre siapa, apa keturunan
    janji hepi, understading, trust each other
    family trime, layan ajerrr..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. me says:

    pakwenya tlh mengomputihkan dia…bukan dia memelayukan omputih….oh fatimah,ajar2kanlah si amani ke jalan yg di redhoi NYA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. gosipgurl_fea says:

    test testtt………. hmm bleh plak coment kat Bn kalau guna laptop office..pelikla..abang nara tolong periksa sat..

    wahh cutelah amani ngan bf dia………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. dila tomey says:

    bolehla………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. cintahati says:

    moga berbahagia la mereka ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. nmk says:

    utk stended mat salleh si gavin ni bese2 je takde la hensem sgt tp taklah buruk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. misscasanova says:

    dia still virgin ke ? handsome juga mat salleh tu ,kenal kat mana ? pub?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. midori says:

    both of them are so suweet~~!! dat guy really dem gorgeouss…homaigod..u r lucky amani if he intend to be a good MUSLIM as well da best husband for u once he get married wif u..bestT LUCK for u amani~~!! suweeeeeeetttttt..^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. lily cassem says:

    semua org blh couple ngan mat saleh .masaalah nyer sampai bila ??? nak tunggu mat saleh tu convert to muslim makan tahun,,kena pulak kalo mat saleh tu faith christian ..jenuh nak tggu ,,mcm best freind aku …lain la kalau dpt yg jenis paham dan mudah dilentur ..senang crite !!!! lagi pun hal2 berkaitan agama ni kena ambik serius …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. bawahlicin says:

    gambar bermesraan atas katil ader tak? hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. yula says:

    pic yg ke5 tu asal amani nmpak cam pelik jer

    upss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. insan biasa says:

    tak ensem pon…selekeh je aku nampak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. bola says:

    ala gamba ni je pon.dlm fb nani ade.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. anony says:

    hui mat saleh .. hehe mesti kena pastu jalan kengkang si sarifah tu huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Lili says:

    tanggungjawab besar berkahwin dgn individu yang berbeza agama,budaya juga turut berbeza, memerlukan banyak kesabaran, tetapi kalau dah jodoh apa boleh dikata, doakan sahaja mereka bahagia. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. amanipropa says:

    Caucasian ke? mcm albino jer.. the skin looks abnormally pale and ketinggian nye pon mcm blh dipersoalkn.. how come Amani blh sama level dgn telinga BF die? Amani is petite..ms die berlakon dgn Aaron aziz pon die tinggi bahu aaron aziz je.. Hi asal dpt BF mat salleh…jenis cacat pon x kesah..janji mat salleh you olss.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. sawan says:

    org M’sia asal dpt mat salleh kecoh gile..mat salleh xde class mcm ni pon kecoh. Janji mat salleh la kan.. klau stakat mat salleh mcm ni..urggh please xde standard langsung.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ainid says:

    ntah paper artis msia ni..asal nak kapel jer mst mat saleh..pastu xlame da cerai berai..cube la blajar dr pengalaman org len cket..ish2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. reader says:

    omg the last picture is so cute! adorable couple

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. brachos says:

    kami doakan kekal sehingga akhir hayat..kalau x standby ler bercerai berai…sadis2 aku dgn artis skrg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. immabastard says:

    Damn.

    Maksalleh really like the freaky ones.

    They don’t go for the hot hootchie mamas like Fazura or Fouziah Ghous.

    They get fuglies like Siti Sarah, Ning Baizura…etc2…

    Why?

    Sebab kalau nak pilih yang chun, hidung mancung, kulit bersih putih, tempah diorang bersepah.

    The ones that wants us Malaysians are the freaky ones.

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. adameeza says:

    memang hensem ar mat salleh tu…
    padan ar ngan amani…
    hehehe…
    semoga bekekalan…
    aaaminnnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. karut says:

    aku dengan suami aku pun tak posing macam tu….hahahhaha baguslah mummy budak pompuan ni…pandai betul ‘mendidik’ anak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. meluat says:

    ala bese le tu kan…. sebelum kawen n masa becinta kata dh jodoh kan. tp bile dh kawen setaun 2, tup2 cerai. lpas tu masuk le pape kate dh xde jodoh la, takdir la, xde sefahaman la….. mcm2 artis nih, semuanyer x bole pakai………… tok ti jgak yg menjd pujaan hatiku, hehe……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Bini Mat Saleh says:

    Kenapa harus di persoalkan kalau dia couple/kahwin dgn mat saleh sekali pun… kalau yang namanya jodoh ikan di laut asam di darat pun akan bertemu dalam periuk juga nanti buat gulai… apa yang kita harus persoalkan sekarang sejauh mana nanti dia boleh membimbing mat saleh tu ke jalan yang benar kalau diri sendiri tak benar…

    Lagi satu… kenapa nak persoalkan “apsal semua mat saleh ni pilih pompuan2 malay yang ugly je buat couple/bini?”… Hu… sekali lagi jodoh itu bukan di tangan manusia tapi tuhan yang menentukan… kalau cari cun melecun kalau perangai/hati tak cun laki2 lokal malay pun tak hengen nak buat bini… dan pernah dengar tak orang kata cinta itu buta… kalau dah namanya cinta puteri raja pun leh jatuh cinta dgn shrek yang hodoh itu… (atau apakah anda yang bertanya itu jeles krn tak dapat couple dgn mat saleh sbb anda lebih cantik dari amani/sarah/ning) huuu…

    Kulit mat saleh ni pale pucat dan tau tak sebenarnya berapa ramai mat saleh2 kat luar tu jeles dengan kulit2 orang asia ni… bagi derang kulit2 kita2 semua ni sangat cantek… jadi kalau anda anda semua ni pergi europe anda akan tergolong dalam makhluk yang istimewa sbb tak perlu susah payah keluar duit banyak pergi solarium huhu… (pndapat ini tak termasuk bagi org2 yang rasis)

    Lagi satu bab-bab kawen cerai ni… bukan sbb kawen mat saleh je harus cerai berai… please ok.. jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga… jangan sorang kawen mat saleh cerai.. so boleh kata sumer yang kawen mat saleh akan cerai.. ni semua sekali lagi terserah kepada jodoh… kalau kawen dgn lokal sekali pun kalau dah jodoh tak panjang.. akan cerai juga..

    Kadang-kadang kita lupa siapa yang menentukan soal jodoh… sehingga kita dengan seenaknya mahu mengadili dan menghakimi mengikut penglihatan zahir dan pemikiran kita…

    Jadi janganlah mempunyai pikiran yang negatif tentang orang yang bersuami/beristrikan mat saleh…. yang penting dalam berumah tangga adalah kecocokkan 2 karakter dari benua yang berbeza. Masing-masing harus saling menyesuaikan dan menghargai…. titik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  52. pizza says:

    Tanggungjawab mendidik non-Muslim ni berat, sangat berat. Sbb banyak ilmu-ilmu di sebalik rasional perintah ALLAH, yang lahir ori Islam pun belum tentu tahu. Contohnya kenapa fara’id memberati lelaki, rasional menutup aurat utk perempuan, larangan bersetubuh semasa haid, hikmah poligami dan sebagainya. Kalau kita gagal menghayati Islam dan ilmu-ilmunya, agama ini akan kelihatan buruk pada pasangan mualaf yang baru belajar. Ancaman murtad akan berlaku apabila sampai masa ALLAH memberi dugaan hidup pada pasangan. Hanya pegangan iman dan cinta pada ALLAH sahaja yang boleh meredakan badai. Kuatkah pengangan kita dgn amalan2 yang kita dok buat selama ni? Kena didik dulu hati sendiri sebelum berani mendidik org lain, apatah lg jika suami mualaf….. Jika kita mantap dengan asas agama seperti solat khusyuk 5 waktu, baru bole.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. pizza says:

    Budak ni publish gambar2 ni kt sosial web ker? Parents dia tgk tak? Ini contoh anak perempuan yang dah tempah sebelah kaki mak bapak dia dalam neraka buat masa ni. Sbb itu Islam galakkan ayah mengahwinkan anak perempuan mereka pada lelaki soleh dengan cepat, untuk membendung maksiat dan fitnah. Org perempuan biasanya cair dgn lelaki yang dicintai sepenuh hati, jadi suami yang soleh biasanya dapat mendidik wanitanya dengan efektif. Solehkah lelaki yg x kisah pegang2 perempuan bukan muhrim? Lebih baik pegang anjing daripada menyentuh kulit wanita bukan muhrim.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. h says:

    ramai pompuan melayu skang kawin dengan orang asing. Bukan org putih je. mat indon, bangla, nepal, pakistan.. haish..

    sian lelaki melayu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. kantoii says:

    we mat saleh berak tak cebok!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Amy Neraka says:

    Mat salleh sekarang dah bersunat dan cebok.

    source: pengalaman.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bini Mat Saleh says:

      Sangat betul!… ramai yang dah bersunat even they r not muslim… dan yes… derang cebok.. muhahah…

      source : pengalaman juga.. hihi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. zeti says:

    bkn nyer lawa pom pompuan tuh…cun akuuu lagi..cple kawen gan mat salleh,last2 bercerai berai cam maya karin tuh..cm dh xder budak melayu,mat salleh gak yng g plih…lantak ko lah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. peninggalan says:

    ada cinta yg betul2 cinta.. ada setakat nak glemer je.. ada diri sndri yg kena main sbb terhegeh2 nak bangsa yg adat tatasusila dan didikan sgt berbeza dr kita..

    penah dgr SPG? bknnya xde generasi SPG alaf baru ni.. dulu SPG ni kejar mat saleh tua sbb dpt duit, dpt enjoy dlm clubs, dpt “servicing” barang western.. skrg kejar mat saleh muda sbb nak attention, jd anak2 muda lain yg xdpt akn jeling2, masuk clubs minum2, n dpt “service” tp duit x dpt la sbb yg muda2 ni pun bkn kaya bangat.. takat bajet hot je kalau jln dgn mat saleh.. lelaki bangsa sdri sama kaler kulit x glemer..

    yg lawaknye dorg x tau yg dorg sbnrnye dipergunakn.. sbb org2 ni dtg singgah kt negeri sini utk lari dr susah cr rezki di negeri dorg sndri.. n utk cari fun frm kesunyian.. brape kali saya dgr org2 luar negara ni “puji” pompuan2 melayu “best grade” tp bkn utk wat bini la sbb dorg lg suka bangsa dorg sdri..

    kiranya mat saleh kat sini pun mcm belen2 kerak2 la gitu.. nasi yg panas baru msk org dia amik dulu, yg dtg sini dah hampir2 level kerak2 tu org kita amik.. lain la kalau pompuan kita g study sana pastu dpt mat saleh.. haaa baru la many fishes in the sea utk dipilih n utk dijumpakn n dimasakkn dgn asam di dalam periuk (betul ke pepatah ni “bini mat saleh”??)

    LOL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bini Mat Saleh says:

      muhahah… walaupun saya tak tau apa itu SPG dan apa maksud belen2 kerak2 dan nasi panas…. tapi pepatah tu mmg best :D

      Memang btul apa yang peninggalan cakap tu… jangan sbb terkejar2 dan mimpi nak kawen mat saleh sampai di pergunakan pula.. skrg ni banyak sangat kes kena tipu dlm tenet.. last2 duit korang semua lesap kena tipu kata nak kirim barang mahal2 lah dll.. akibat terlalu bermimpi nak dapat mat saleh handsome cam bradpitt (hensem ke?) akhirnya diri sendiri tergadai… jadi lah perempuan yang bijak membuat pilihan dan menjaga harga diri ..

      Klo takat modal cinta je…. tak selamanya indah….

      titik.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • peninggalan says:

        SPG tu kan ke the femes Sarong Party Girls.. akhir 90’s kan ramai spesies ni.. spesies pompuan perasan.. :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bini Mat Saleh says:

          oh.. saya baru tau SPG tu apa.. maklumlah akhir 90-an saya masih budak kecil lagi.. belum pandai berjalan lagi pun… hihi saya ingat SPG ni spesis pompuan gersang.. oppss.. :p titik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. student bandung says:

    hahahah..hensem lagi taylor lautner

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. awekJojo says:

    biarlah diaaaaaaa…..kite nk sibuk2 wat ape….asal dia happy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. yula says:

    no komen
    2,2 xlawa
    lawak de la
    upss..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Hamba Allah says:

    Ni lg satu artis paling bodoh…Mak pakai tudung tp anak2 mcm anak xder agama..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Sambal Kentang says:

    WAKAKA… Tak lawa ponnn.. P*K* lembap, ader keputihan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. mixed_juicy88 says:

    aq fan sharifah amani nie taw tp xtaw plak aq dye minat mat saleh.hmmmmmm pe leh wat 2 plihan dye.tp besar tggjwb nye 2 weh.n aq tgk bf dye cam penyangak jerk. sosial gak amani nie ek.ptt la dye slalu blakon citer yg sosial upe nye dye mang mcm 2.pape je r ko.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. soli says:

    artis kurus lidi camni pn der mat salleh mnt ker???kejap jer 2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. ala says:

    mat salleh xlaku dapatla kat artis2 kita

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. budakcomei says:

    aku mau cri bini kat guadalupe la kalo mcm ne~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. apa2 ajer says:

    dah la amik gambo sendiri ngan handphone.. pastu siap control muka cam siott lagi plak turr… hampeh tul… dia rase cun sgat la muke dia ni agaknyer.. aku mmg tk minat tul ngan amani nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. azura says:

    sibuk je hangpa ni. biar la kat dia nak buat apa pun. dah besar panjang pun pandaila dia jaga diri. cuba cermin diri sendiri dulu. baguih sgt dah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. In the event you walked into Netscape headquarters with a plain outdated modem from CompUSA they’d think it was a garage-door opener. – Walter Mossberg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Hana Maker says:

    Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. Many thanks for piecing this together – it is a fantastic publish for those of us with our heads buried inside keyboard all day.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. FATRY says:

    cikgu fatimah abu bakar tak pandai didik anak rasanya..tgoklah anak2 di dh mcm matsaleh prangai..tak sesuai!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0