Written by AbangNara | July 8th, 2009

rumah bungalow khir toyo

Kami mendengar pandangan anda yang dah menyampah tengok gambar-gambar artis Malaysia tak cukup kain, jadi kami nak anda lari sebentar daripada gosip artis dan terjah ke dunia politik Malaysia pulak.

Minggu nie kecoh dengan gambar rumah bungalow Khir Toyo yang berharga RM24 juta. Rumah berharga RM24 juta memang tak logik dimiliki oleh bekas Menteri Besar Selangor nie. Setakat gaji MB Selangor, berapa puluh ribulah sangat untuk dapat loan bank sampai 24 juta. Tak gitu?

Nak kata Khir Toyo guna duit rakyat Selangor untuk finance rumah bungalow dia sampai 24 juta pun tak logik jugak. Maklumlah, Khir Toyo kan seorang MB berjiwa rakyat. Semua orang pun sukakan dia. Tue yang Selangor sampai kalah kat tangan pembangkang. Ramai sangat sayangkan dia.

Hanya tinggal satu telahan yang tinggal iaitu duit Khir Toyo memang berkepul-kepul banyak. Semua dia simpan dalam bantal rumah yang berharga RM24 juta nie. Kalau nak tau kenalah wat trip pergi menjelajah rumah besar dia nie. Rasanya satu hari tak habis pusing satu rumah kot.

Lagi gambar rumah bungalow RM24 juta Khir Toyo dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Sampai sekarang kami masih tertanya-tanya betul ke makan tempe boleh putihkan kulit. Ada sesiapa sudi bagitau?

rumah bungalow khir toyo

rumah bungalow khir toyo

rumah bungalow khir toyo

rumah bungalow khir toyo

rumah bungalow khir toyo

rumah bungalow khir toyo

rumah bungalow khir toyo

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    142 responses to (GAMBAR)Rumah Bungalow Khir Toyo

    1. Kamui Gakuto says:

      ………………………………………………………………………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • Penari Poco2 says:

        mkn tempe xkan putihkan kulit…
        tp ia akan melicinkan kulit sb sumber tempe adalah kacang soya…jd, kacang soya kalo diamal minum selalu, InsyaAllah kulit muka dan badan akan licin…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
        • Zaza Muhammad says:

          btul licin tp sensitif aaaa. Aku ingat baby je, ari tu aku suke sesgt minum soya yg aku bancuh sendri aa, bkn lam kotak tu. kulit muka mmg licin, tp skali aku silap sket mkn ‘makluk berbisa’ (ikan x segar ke, seafood x segar ke…) mule aa itchy2 kdg tu muke smpi sembab muke

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
      • nadzif says:

        ermmm endak payah kita mau bising2 atau salahkan sesiapa pasal rumah hamba ALLAH ni…biar la mereka dgn dunia mereka..seperti yg kita tau atau percaya ALLAH membalasnya sekiranya ia berkerja tidak jujur..kita cuba bersabar n tgk ja k…jd endak payah kita menambah dosa utk menuduh bukan2

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
        • futurelawyer says:

          mane boleh dibiarkan mereke ngan dunia mereka..kerane duet mereke adalah duit kite..lagipon selemah2 iman adalah membonci dengan hati,kalo bole ditego mmg patut pon..len lar sok luse dia mati dia kuburkan diri dia sendiri…pakcik khir toyo..jgn saman saya…duit sy cume cukup nak beli tempe..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
          • kalut says:

            kalau ada bukti dia amik duit kita tak pa ..tapi kalau tak ada bukti jgn dok tuduh sebarangan…hanya kita buat dosa utk diri kita pula..dia tak ada apa pun…

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
        • LANUNcetakrompak says:

          kalau ade orang rompak nadzif, atau rogol orang terdekat, hang nak tengok dan biarkan dengan dunia mereka je ke? just harap doa balasan tuhan di akhirat??

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    2. Gekidou says:

      karnepalarupumapuskowakalubarpesar

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    3. ikan kaloi says:

      satu juta…dua juta…tiga juta….empat juta….
      lelong2….cepat….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        dulu umah mukriz mahathir…
        skrg umah khir toyo plak…
        ish…kaya kaya kaya…
        ingat2 lar kat org miskin…

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    4. syaQie says:

      da perkare biase bg menteri2 krajaan kt msia ni..
      kbykan suke sgt amek dwit rakyat
      diorg x sdr ke, dwit 2 nk wt mkn ank bini…
      mmg ptot pon ank2 mnteri,, sume prangai len mcm.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        x phm aku…
        leh menunjuk2 kemewahan diorg…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        bukan itu jer….kebanyakan anak2 diorg yg ade kemewahan, darjat (sgtlaa, mati nnt balut kain kapan gak kan..bukan kain sutera pun) rupe paras x brape ‘gah’….cube tngok bersama mu….anak2 orang miskin tu walaupun x cukup makan pakai, rupe paras comel2 blaka…. :)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    5. lily says:

      biarlah dia kt dunia jer…..kat akhirat menjawab lah……
      tulah menteri2x dn anak2x……..yg pastil kami sayang khir TOYOL………pasal tulah byk duit berkepuk2x……. mana selangor tak ranap…..kami syg khir TOYOL

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        selangor dulu ranap pasal 2, 3 ari nak election, khir toyo dah arahkn kuncu2 tuk roboh kuil-kuih india…
        silap ari bln nak arah org, akhirnya dpt blsn yg setimpal…
        sian…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        dier suruh toyol belaan dier pi amik duit rakyat selangor tuh….tu dpt 24 juta tu….ekekekek

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    6. Toyo Tempe Botox says:

      Rakyat miskin di Selangor mesti jeles tengok rumah Khir Toyo ni…hehehe.Memang ‘sesuai’ dengan slogan SATU MALAYSIA RAKYAT DIDAHULUKAN

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • YONEXBEST says:

        INILAH HAKIKAT KEHIDUPAN MENTERI..
        JARANG DENGAR MENTERI BUAT LOAN BANK BELI RUMAH..
        CUBA KWN2 FIKIR..MANA DIORG DAPAT DUIT??
        GAJI??10 TAHUNPUN XKAN SAMPAI RM 2 JUTA..
        WANG SIMPANAN??DIA ANAK JUTAWAN MANA??
        AGAKNYA BPR XKENAL MENTERI LE…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          Insaflah pd yg tiada…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          huh…gaji PM malaysia pun x sampai taraf gaji pemain EPL yg power2 tuh….ahahhahahaha~~~~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cub says:

          maybe korg kne tgk track record die dulu b4 korg wat sbrg andaian..tak silap aku,die ni Dr. gigi n ada klinik sendiri..so tak mustahil kalo die kumpul duet die dari bisnes b4 jd menteri besar..korg pon sedia maklum yg bisnes kesihatan sgt2 la menguntungkan..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
          • Ichy says:

            dr gigi, ada klinik sendiri, cub, its either ko ni BUDUH atau tak keluar rumah,aku rasa ko tak tau kot nilai 24 juta tu banyak mana, kalau ko sendiri buat business kesihatan (tu pun kalau ko famous mcm ahli2 umno) pun, dpt tender govt, 1.5 juta projek the most, tu pun projek je ok?bukan untung bersih. Ini sebijik rumah banglo 24 juta, rumah Tun Dr. Mahathir tu yg jadi 22 tahun PM kita tu.. pun 1 juta.So?

            Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    7. Afiq says:

      mmg dasar menteri mkn duit rakyat…
      mane x nye..
      sampai bg penyapu kat org..
      patut org bg penyapu, ketuk pale die.

      hak rakyat dpt kat die..
      mmg menjawab d akhirat nnt..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        tu lar besarnyer tgjwb sbg pemimpin…
        esok2 kat akhirat sume kene jwb…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          deier dh bersedia nk menjawab hasil drpd makan tempe tuh….ahaha….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    8. juju says:

      Betul ker rumah tu 24 juta atau tohmahan jer. Kalu x brapa tau sgt psl detail perkara tu x yah ler nak komen lebih2.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        ntah…xpasti…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaki_bangku says:

        weh…tgk tanah je dah la dulu… ni kurang2 2 ekar …kalo harga tanah je la…mau 2-3 juta… belum lagi harga rumah… rumah ni kurang2 5-6 juta… infra dia plak kurang2 2 juta… belum lagi interior tu… mau 1-2 juta… xmasuk lagi maintainence… kalo stakat gaji MB xckupnye,,,, lain la kalo dia xusik duit gaji dia…pastu makan nasik ngan kicap…pastu keja partime kat 7E…ckup kot…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          tengok tanah, tengok kawasan…., tengok binaan….landskap… la nih…rumah teres setingkat area berhampiran bandar je pun dh 250K ke atas laa juju….. blom lagi pi bikin, make-up, perabot2 drpd kayu jati(cm yg harta amelina kene lelong tu), antik…. wat swimming pool, kolam, lampu lampu, marbles, tiles…..sumer includes laa tu = 24 mil…. tngok jelaa rumah2 artis hollywood tu yg keluasan lebih kurang sama ngan rumah toyol ni…..bayangkan pulak convert duit Msia…..huhuhu….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
          • LANUNcetakrompak says:

            rumah lame die tak cukup besar untuk toyol belari2 dalam rumah kot?

            Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cub says:

          aku rase tanah maybe die leh dpt potgn sbb die exco krajaan.stakat interior ngan exterior tu die leh mintak sponsor dr kntraktor..die kan org bsr negeri dlu.mesti rmai kontraktor yg baik ngan die.yg slebihnye die pakai duet hasil dr bisnes klinik gigi die le..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
      • aisha says:

        kalo tgk secara kasarnya mmg harga rumah ni above 10 million coz i estimator..kalo masuk dlm mmg sah ler 24 million..aritu dlm BH si toyol ni kate umah dia 3.5 j termasuk tanah..MEMANG MEMBOHONG GILER..sorry to say..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • cub says:

          kalo kite tgk dr secara keseluruhan mmg kita akan kira lebih 10 juta.tp pnah tak kite pikir yg die ni da bpe lame dok kt umah tu..?adakah mase die masuk rumah tu mmg da siap prabot yg mhl2 atau semua tu die beli sikit2..?kalo kite letak diri kite kat tmpt die,adakah kite akan wat mcm tu..?sure tak punye..ntah2 lpas 2,3 bln dok kat umah br,peti ais pon kite stil tak beli lg..hanya utk renungan bersama..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • rizo says:

          kalau 3.5 juta pun kat mana ko ambik duit!!!gaji ko brapa sebulan toyol!!!setau aku gaji mb baru 14ribu sebulan.brapa taun ko simpan nak cukup 3.5 juta????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    9. aries_april says:

      aries klau kya mcm mn pn, xnk la rmah cam gini…ckup la skdr ada 3 @ 4 blik…
      untk tmpung aries, suami n 2 3 orng ank….
      seram nk tnggl kat sni…
      ++ dkllingi htan…
      tkut…..
      xnk la….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        skrg ko ckp camnie…
        esok2 ntah camna, hutan lbh tebal lg kot…
        hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • delimajelita says:

          betul tu poco…time tak de ni merendah diri..kalau dah start ada sket2…dah lain jadinya,

          manusia ni makin berduit makin lupa diri. requirement pun makin tinggi.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    10. iza says:

      mgkn dia ada wat bisnes lain kot…(berfikiran baik)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    11. Zaza Muhammad says:

      kayenyeee menteri2 kite…. berjuta2 value banglow… pegi le salurkan kpd rakyat lu,,,nk mkn duit rakyat ade aaaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        duit rakyat duit dia.. duit dia duit dia .. tu la konsep diorang

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    12. aries_april says:

      btul poco…
      aries mmg x leh rmah bsar…
      rmah aries ngan fmly pun bsar….
      last2x xda sapa kat rmah…
      siap leh bt glngang badminton g kat dlm tu….
      tnggl aries, mak n adk 2 orng….
      yg lain smua stay kat luar….

      ats lgsg xda orng naik pn…
      kdng tu, aries siap lwak ngan mak g…
      “mak, rmah kta kat ats2x tu, enth2x hantu pn tnggl….”
      bsar sngt….
      blik bnyk….
      tp xda orng tnggl….
      trisi pn, time rya ja…
      tu pn bkn sllu nk pnuh,
      kna turn abg n kakak blik rmah mertua….
      xda orng jg…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        eclipse suke rmh yg besar…
        rs seronok…sbb adk brdk rmi…
        yg kecik xmuat plak..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    13. eclipse says:

      kan dia dh bt statement…ckp umah dia tue 1.3juta…klu xslp akula…n dia bt loan kat HSBC…bkn 24juta sprt yg dgembur2kan…wallahualam…itu dia yg ckp…aku bc dlm paper…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • BumBLeBee says:

        leh cayer ke….sedangkan artis pun tak ngaku tak ngaku…teman tapi mesra je last2 putus cinta….inikan pulak ahli korporat……he he he….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nia says:

        tanah dier sje pn 2 lot 4juta… tpak umh dye 2 2 lot tnah tau x… so..pk2 kn la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • guest says:

        tgk keluasan tanah & rmah dh mcm resort…x kan 1.3juta…..masu k akal ke??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    14. pening says:

      Biase la tu…ni senario biase bg rumah Pak2 menteri d Mlysia…ape kate pasni tnjuk rumah Nik Aziz lak…sure akan rse perbezaannye….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Rin says:

        aku setuju sgt… barulah pmimpin bjiwa rkyat.. rmh sama dgn rkyat2 biasa jek..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          nik aziz otai….dier buat rumah utk akhirat nnt…duniawi dier tolak tepi… hehe

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • guest says:

        betul3…setuju sgt le….nape menteri2 kit x cam nik aziz…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    15. Rin says:

      wah! kalah kwsan muzim negara ko rumah dia! gaji sndiri + loan bank + telan duit rkyat + rasuah + kaut duit projek = dpt lar 24 juta tu!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    16. eclipse says:

      umah dia aku mls nak ulas…dh nama menteri…xkshlah ex menteri ker…umah mcm ney dh biase bg dorang…klu bleh dorang nak lg bsr mcm istana…
      yg aku musykil kulit dia…mmg putih n bersih…dlu muka dia xla mcm tue…ari tue dia ade dtg tmpt aku…tkjt aku tgk klt dia…maybe dia nk bt transformasi mcm MJ gak…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    17. jed hijau says:

      hahahahahahehehhehehehohohohohohoh….

      Jangan jeles….jangan jeles……..

      Tenang2kan diri…..sabar..sabar semua….

      Hahahahahahahehehehhehehehohoohhohoohh……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    18. jojio says:

      Pendapatan Menteri Besar setahun RM 570 K….24M…bukan senang bagi seorang Doktor gigi….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    19. pening says:

      Tang muke dia tu…ape nk peliknye..org ade duit..cam2 blh wat…cucuk botoxla….ape susah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    20. seperti_dulu86 says:

      mmg toyol la….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    21. puteriaquarius81 says:

      UUUUMANG AIII

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    22. x-not-x says:

      besaunya umah dia

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    23. amelia says:

      laaaaaa apa yang nak di herakan khair toyo tu kan bekas menteri besar selangor …..bekas menteri…..mestilah ada aset rumah besar…cuba kau intai2 dia orang punya wakil-wakil rakyaat atau ketua2 pemuda umno dia orang ada tu spm pun tak lepas tapi dapat duduk kat umno aset di orang berganda2 ngalahkan yang ada degree…inikan hasil dari limpahan kemakmuran dan kekayaan negara yang telah merdeka 50 tahun….nak tahu dia orang ni kalau dapat jual tanah yang setinggan duduk tu berjuta untungnya itu yang nak jadikan setinggan sifar tu…..untung masuk poket bukan jadi aset negara.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    24. puteriaquarius81 says:

      aku heran. org kaya ni wat umah bsr2 gedabak tp yg duk dalam tu cuma ciput jer.. menunjuk sokmo x abih2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    25. bigbun says:

      korupsi dlm kerajaan berleluasa sgt2..aku x phm lah org yg sokong kerajaan nie..dia org nie hipokrit jer..tu x tgk rumah mb terengganu lagi iaitu mat said..rumah dia baru siap blkang bukit..rumah dia nie ala-ala mcm rmh khir toyo jgk..so pandai2lah korang pikir,mcmmn diaorg nie dpt duit sbyk tu…dah lah duit royalti tganu dia rampas..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    26. toyo..ku lihat kau berlari2..toyo..kau hisap org x peduli..toyo..jumpa tempe kau berhenti..toyo…toyo..toyota..
      FU CK U son of TOYO!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    27. an2blur says:

      Malaysia Boleh!

      MENTERI patut contoh yang ini

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        hmm dah tgk.. betapa bertuahnya rakyat yg memiliki pemimpin mcm ni.. sentiasa mrendah diri dan menjaga kepentingan rkyt.. pttnya menteri2 kita didedahkan tentang hal ni, biar diorang malu (itupun kalau ada perasaan la). bukannya dok sibuk menghabiskan duit rakyat utk kpntingan sendiri..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kamui Gakuto says:

        Mahmoud Ahmadinejad, satu²nya pemimpin negara yang saya hormati di zaman ini selepas kepimpinan Rasulullah S.A.W pada zaman Baginda..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    28. siputuda says:

      bukan 24 juta la.tapi 2.4 juta.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    29. apit says:

      ntah² dia buat umah besar² nie utk suruh penduduk setinggan duduk kat situ kot???….hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    30. hermosa5790 says:

      mak aih…besornya rumah. macam resort! *geleng kepala*

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    31. Mikael says:

      dia nk wat tpt tuk ank yatim kot….
      (he he he nk sejukkn hati sbb umah aku kcik aje)….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    32. rose says:

      ya allah la 3eisha ella eishal akhirah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    33. bangiperdana says:

      aku harap ini bukan rumah khir toyo…kalau betul lah ini rumah dia dan harganya RM24juta cuba kita cari logiknya!!…
      1. katalah gaji dia RM 50000 sebulan waktu dia jadi MB…kalau 8 tahun pun baru RM4.8 juta……yang lebihnya macam mana?????

      2. Katalah dia berhutang dgn bank…dia bayar downpayment 10% dari 24juta. (2.4 juta) ..dan katalah dia dapat 90% bank loan…dgn interest rate (7%) selama 20 tahun…
      Khir the toyo kena bayar ansuran bulanan sebanyak RM216000….bukan RM 2160..atau bukan RM21600 TAPI RM216000…..

      maknaya gaji atau pendapatan dia sekarang kena lebih dari RM 216000…????

      Aku geleng kepala …..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    34. keyz says:

      wow.. pendapatan doktor sblan walau jual ubat batuk ke pil tido ke x leh nak cecah 100k.. ni sudah lebey.. manyak det dia….
      sokong la pasni taruh la pic banglo Nik aziz lak.. besau lagi kut.. dia kan lebih lama jadi mb dari toyo nih..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    35. Najib says:

      Manalah dpt duit byk2 ni..Kalo ikutkan gaji MB pun mmg confirm xcukup. Bertaubatlah para pemimpin UMNO, toksah songlap duit rakyat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    36. KFC says:

      Ha3..masuk jer bab politik..xde orang komen..
      Ni komen Khir Toyo masa persidangan Dewan Undangan Negeri Selangor bila Ng Suee Lim (DAP-Sekinchan) tnya:
      “Harga kos implan gigi adalah tinggi iaitu RM40,000 ke RM50,000 bagi satu implan gigi”.

      Betul ke wahai doktor2 gigi sekalian????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    37. KFC says:

      Mmm…konpius2…sehari pas sidang dewan DUN sel, Khir cakap banglo dia cuma RM 3.5 juta jew…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    38. tempe says:

      die kate die byk duit sbb jadi dentist..skali org wat implant byr 40k to 50k..die kate la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nia says:

        kalo mcm 2 baek smua org jdi dr gg je… xpyah pning2 kpale…… sorg setaun bt implan dh ckup kaye da..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    39. Kamui Gakuto says:

      hebat

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    40. pening says:

      A’ah..dorang wat rmh besar2 tu..yg duk tu ciput je..yg lebih tu jin2 dok tumpang semangkuk kut, hehe….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    41. ramlah says:

      cantik juga…tapi kalau aku takut terlalu semak kang ada ular berkeliaran

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    42. rezab says:

      aku first ker…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    43. syaboy says:

      klu geng2 diorg semua x per…klu geng yang satu lg clap ckit habisla…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    44. bangiperdana says:

      sapa2 nak buat rawatan gigi…aku syorkan pegi klinik Dr Anthony kat Hospital Tawakkal jalan Pahang…mmg profesional…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    45. wan2911 says:

      nak kaya cepat masok umno…
      nak masuk nerake, masuk umno

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • anip says:

        bapak kau..pandai2 je ko kuar kn knyataan ikot kpale ko..asal lak masuk umno masuk neraka??ko bley bercakap ngan Allah ke???taubat la..ak rase ko ni blom tlambat lg la..tp mulut ko mmg sial.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    46. rilgis says:

      nik aziz dah lama jadi MB pn tak kaya-kaya

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    47. pening says:

      Betul tu..Nik Aziz tu mmg betul2 pemimpin yg tdk mementingkan kemewahan duniawi…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    48. Mustafa Mohd says:

      Takkanlah rumah macam tu di Malaysia harganya RM24 juta! Dia tentu bijak menggunakan tenaga dari Indonesia yang mahir dan berpatutan. Yes he could have bought the land for RM900,000 from an ignorant land owner, just like me who sold my precious hill top one acre land in Sg Penchala for only RM230,000 in 1992 when prices then already in millions . The very rich Melayu who bought it argued that He was used to buying such plots for only RM100,000. Now he got about 40 one acre lots there! Yes the poor retired civil servants versus the rich crony or politicans. 0122149085

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    49. Pak Mat Jual Tempe says:

      Apa kata kita halau khir toyol dr Selangor dgn penyapu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    50. TANPA NAMA says:

      jom tgk rumah Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • abu says:

        dah, sesuai la untuk org mcm dia. katakn nama dia tg nik aziz, pastu tinggal dalam rumah besar istana. theme rumah dia: seni arab. kononnya ikut islam, rumah pon kene senibina islam. mesti terkangkang orang tengok. haha. terigt aku sorg pembesar negara. bapak mertua dia baru meninggal, so nak bagi pahala extra kat bapak mertua dia, dia pon pegi la sewa 20-30 budak tahfiz, khatam quran 1 sekali semalam selama 40 malam. sorg budak dpt $30 satu malam, oleh itu $1200 sebulan seorang. arap2, kita orang biasa ni, dpt gak la pahala camtu nya banyak bila kita tendang besen (kick the bucket) nanti insyaAllah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    51. lily says:

      hr ni berapi nyer aku baca the sun……macc (alah anti corruption tu lah) pi siasat org dap dn pkr…..naper tk siasat khir TOYOL yg dr M ( my fav PM) kata tak logik rega istana khir 3.5 juta yg jauh lbh besar dr rumah dia yg ubah suai rm1 juta…..kalau dh tau gaju bulanan rm50k tk pyhlah jadi menteri…..balik kg jer tanam jagung….bisnes aper dia ni. geram sgt………kalau dh kaya sgt binalah rumah rakyat ke…..boleh taja rancangan bersamamu ker….bini dia pun satu duit balkis tkleh nk jawab…lesap gitu…..org macam ni tk patut dibuang malaysia jer…..memalukan……
      jom reramai pi umah nik aziz ……esok kan hari mengundi….ntahlah wakil bn tu leh menang atau tak…..muka takde sinar lgsung kelam dan legam….alluhuallam. tak ksh lah saper yg menang janji jgn jd mcm khir toyol cukup!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    52. Bear D Eater says:

      Ni dah tahap istana raja zaman dulu2 dah nie.. :P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    53. abu says:

      alah wei, anak dia tinggal kat penthouse kat melbourne dulu 2 tahun lepas, rent dia lebih kurang aud1000++ seminggu(bukan sebulan) lebih kurang bersamaan RM3000 seminggu, nasib baik gaji aku sebulan lebih rm32.45 dari sewa rumah dia. kalau tak, mesti aku lagi panas dari sekarang.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nia says:

        ?????? Abu vs khir…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mat teropong says:

          yag kau org sebok2 ini kenape ?, knape x tanye /atau selidek mnteri cine 2 yg kaye tu..mane dpat duit……ini jenis melayu x sdar diri….akhirnyer lu sendiri makan maggi me… nak kaye berusaha…jgn tanye kenape org kaye..mcam mane dpat tu dn ni…..jenis org mcam ni bleh hdup d kpi tiam je…..bukak mata & minda besar2 skit…klau nak hidup snang..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    54. [...] gambar rumah Khir Toyo yang berharga RM24 juta memang hampeh nak dibandingkan ngan Neverland nie. Sepatutnya Khir Toyo tengok dulu gambar-gambar [...]

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    55. JandaMuda says:

      Fuhh… telan duit rakyat ni . Sejak bila plak Khir Toyo berjiwa rakyat??? kah kah kah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    56. anak toyol says:

      dah ank TOYO……. mesti telan duit punya. BPR hanya tangkap anak bilis je… jerung tak tangkap. kalau BPR nak kan pahala, cuba2 pikir la………. jgn tambh dosa sudah…………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    57. anak toyol says:

      tahniah khir toyo, anda berjaya memiliki harta banyak. ke harta ismet ulam raja yang di luar negeri.. propostan, gohetgostan, setan………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    58. wak khir says:

      udah2 la ngutuk wak. anak wak yg bljr sekolah menengah kat ostrolia pun dh wak bwk balik. pasal lebardaun dah x blh byrkan yuran. pusing kepala wak nih aduhhh. nak beli botox pun dah tada duit

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    59. mila says:

      Orang Melayu bersifat DENGKI..kalau 50 rumah cina berderet besar dari ni tak ape jangan rumah melayu memang pantang , sanggup g roboh tak ape..kita anggap ajelah dah rezeki dia..lagi kan Selangor negeri termaju dlm Malaysia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    60. samawie says:

      rumah yang ni pun besau gak, diorang ni memang..
      memang..
      memang besau rumah tu…
      tak takut antu ke diorang ni buat umah besau2 ni hah..?
      sekali api padam, heee…
      ..meremang bulu roma aku…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    61. Insp Sahab says:

      mana lah tahu dia join HAI-O ke jual BIO AUra…dia da kaya sampai tahap CDM…tu yang dia bleh kumpul sekali dengan duit-duit dia sblum ni???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    62. Jan says:

      Nothing to say

      kalau Dr. Gigi kat malaysia ni berapa la sangat pendapatan campur dengan gaji+ elaun MB.

      Mana mampu nak buat rumah lebih dari 3 juta.

      fikir sendiri laaa …….lagi respek kat penjual tempe ..rezeki halal………….rumah tak besar hidup tenang

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    63. girl says:

      korng xyahla nk kutuk khir toyo..
      buat berdos jer..
      biarla dgn kehidupan dia,dh tuhan berikan rezeki yg lebih pd dia..
      yg pasti khir tidaklah penipu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    64. apple says:

      rumah 24 juta ??? blh masuk MTV cribs…aku xrase die makan duit rakyat sebab die berjiwa rakyat ..die dpt duit ang poi.. dari bos2 besar mcm sunway,puncak alam n byk lagi ….and makan tempe xkan putih kn kulit ..khir toyo pakai bml xpun ozlynn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    65. DR. CHARLES RANK says:

      RUMAH TOYO BEGITU PUNYA BESAR MEMANG CANTIK. TAPI MANA DIA DAPAT DUIT BANYAK ITU UNTUK BINA RUMAH YANG BERHARGA RM20 JUTA. PASAL APA MASA
      KITA SIBUK PASAL RUMAH ARWAH DATUK Z JUGA MEWAH PIHAK YANG BERKUASA TAK BISINGPUN. SAYA
      RASA KUNCU-KUNCU BAWAH TOYOPUN TURUT SAMA
      RUMAH MEWAH. KALAU DATUK Z ADA RUMAH MEWAH
      KUNCU-KUNCU YANG LAINPUN TURUT SAMA MESTI
      ADA RUMAH MEWAH. PERSAOLANNYA DARI MANA
      MEREKA INI DAPAT DUIT BANYAK DAN KENAPA
      PSRM TAK SIASAT. ADAKAH KERNA MEREKA AHLI UMNO???????

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    66. orang'tua says:

      ni arr….kalau korang makan pasir kasar bayak2….dapat menggenyangkan perut…petua orang tua yayuk hahaaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    67. peROMpaK says:

      ermmmmmm…………..kalo rumah melayu BESAR semua dok bising….tapi,kalo rumah bangsa asing kaya korang senyap pulak?????itu lah korang sekaya² melayu takder seorang pon yang menjadi billionaire…kalo ader pon no8 itu pon 0.9/10 dari bangsa asing….huh kesian bangsaku hanya pandai menjatuhkan bangsa sendiri….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    68. sylim says:

      Rumah Halal,sembayang lima kali sehari,tak pernah ambil duit HARAM tetapi RM 27 Juta ,anak anak jadi jalang Indon kot?Halal juga,keluar peluh kerja berkanggang.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    69. SephirotH says:

      AYAT 6

      ??????? ?????? ??????? ?????????? ????????? ??????????? ?????????????? ???????????? ???? ?????????? ????????????? ??????????? ?????? ??????? ?????? ??????????? ??????? ???????? ???????? ????????? ?????????????? ?????????????? ??????????????

      Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji) serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman) dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka orang-orang yang fasik.

      (Ali-‘Imran: 110)

      Yang Salah Kena la tegur.. kita umat nabi muhammad..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    70. Alia Bleser says:

      I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    71. Lila Piraino says:

      Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    72. porno izle says:

      This is a good piece of content, I was wondering if I could use this blog on my website, I will link it back to your website though. If this is a problem please let me know and I will take it down right away.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    73. raja raden says:

      no komen…itu antara dia dgn tuhan..kalu tkbetul nnti terbongkar jua….basar sgt nih..tak seram kea kau si toyo….grrrr

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    74. phakun says:

      kubor sok 7 kaki panjang,3 kaki lebar, 7 kaki dalam jugak.. xde yg mmbezakan … haha.. jgn le mmbangga sgt.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    75. deo says:

      duit rakyat semua tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    76. deo says:

      sumbat jer dlm penjara toyol tu…muka penyapu…bohong kalo x ambil duit rakyat…x mungkin dia x pernah terima rasuah rm10 pun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • taa_mukar says:

        naik mahkamah dulu bro….kalu dia salah kita sumbat dalam pejara. . . . aku rasa penjara pun elok kena buat tempat lain spacial utuk jenayah seperti ini. . . . dia boleh sediakan RM ikatjamin RM750,000.00 dlm masa 3hrs bayangkan kalu dia ada masa 24jam rasa-rasa berapabanyak dia boleh dapat. . . apatahlagi kalu betahu-tahun

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    77. taa_mukar says:

      itu le kesudahanya pak menteri yang lain tu lebih kurang aje cuma masih boleh betahan kerana kuasa ada kat tangan, kalu tak caya cuba tengok bila dah tak ada kuasa dan ‘payung’ baru kita tau sapa sebenar musuh negara. . . selagi kita ada ramai pemimpin yg tak jujur selagi itu negara akan kurang keberkatan. . . macam-macam masalah akan timbul sampai harga barang naik pun sikit sebanyak ada kaitan denga ketidak jujuran meraka yang telah diber amanah . . yang pasti rakyat terus tertekan dgn kehidupan hari ini yang atas sana cuma cakap kosong. . . buak keje semata-mata nak menang pilihanraya. . .bukan ke depa sendiri yang cari AMANAH. . . “aku didahulukan rakyat dikemudiakan”. . . ada lebih nante aku bagi le. .

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    78. Medusa says:

      Biaq pi la dia nak buat rumah beasr-besar hampa pedulik apa? Hampa ingat dia tak ada hak ka? kalau hampa pun musti nak rumah besar dan cantik2 bukan ka? Bagi aku, kita taktau pasai benda tu betoi ka dak; kita dok dengaq dan percaya tohmahan ADUN Sekinchan kapiaq tu buat apa? Kalau betoi Khir Toyo dah songlap duit rakyat, rasanya riwayat hidup dia tak lama kot. Ala…easy come easy goes la. Nak dipanjangkan cerita, dulu masa aku ngaji kat UTM aku ada kenai seorang anak wakil rakyat bulan mengambang dari sebelah pantai timur, pergi kelas naik Mercedes…aku pon naik Mercedes jugak, tapi 40++ seater punya…kui3

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    79. WakTempe says:

      Nik Aziz pun MB juga tp tak la ada rumah besar camtu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    80. sugar says:

      Nahh he did some face job with a skin specialist in klang.
      There is a famous skin specialist in klang that already gave treatment to big names in Malaysia. usually they will close the clinic 1 day for VIPs

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    81. nurul says:

      ya Allah..ampunilah dosa kami samada secara sengaja atau tidak..jauhkanlah kami dari mempunyai perasaan dendam dan hasad sesama islam..bantulah kami mencari keredhaan Mu..selamatkanlah pemimpin2 kami sama ada yang masih hidup dan yang telah meninggal dunia..aminnn..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0