Written by AbangNara | December 30th, 2009

sapa yg belum baca kisah Rozita Sendayu Tinggi,  bagaimana beliau boleh jadi berpurdah.baca kat sini ya.

Gambar ini 99% betul gambar Rozita Sendayu Tinggi. kalau ada orang boleh sahihkan,komen-komen lah ye~~

303 responses to Gambar Rozita Sendayu Tinggi berpurdah

  1. kurus says:

    sendayu haper?? jadik?

  2. ahling says:

    dh jd macam ninja plak aku tengok..

  3. tED| says:

    komfirm betul..

    aku ada tgk dekat Astro OASIS dalam rancangan Hijrah kalau aku tak silap.

    bukan sebab pergi umrah atau pergi haji.

    sebab kesedaran diri dia sendiri.

    Syabas Puan Rozita!!

    • tED| says:

      aku nak tambah,

      pada korang yang suka pandang negatif pada orang lain..

      fikir2kan lah. sekurang2nya mereka ada inisiatif nak berubah. dari yang duduk melopong tak buat apa2 tapi dok kondem org lain!!

      • AG JUNIOR says:

        aku pun nak tambah tuk ko tedi

        bkn pndg negatif pd org lain..
        ruangan ni kan tuk kite bg komen..
        komen secara berhemah..
        pendapat masing2 ar..
        yg mane baik, baik la kate orag..
        yg sebaliknyer cam tu lah yg jadik..
        org2 yg suke komen2 kat sini pun bkn 24 jam dok melopong kat sini..

        masing2 punyer hak!

        • ntah says:

          tp komen ko tu x berhemah langsung,aku baca dari kt atas lg ko duk kutuk2…

          “oh… dia baru nak g Tanah Suci la..
          tgu je la blk dr sane nanti dia kekalkan ke ximej purdah dia ni..”

          heh..ko hengat muke ko yg mcm periuk penyek tu santek nak kutuk2 org????

        • shasha says:

          jgn la gado2…saya kenal dgn pn rozita tu… dia ok sgt2.. dia memang pemurah….tiap2 tahun, dia mesti bawa pekerja dia g umrah…

      • ila says:

        sOkong tedi.. biarlah org nk berubah.. mne yg baik kte kne skong.. jgn dok ngutuk jerk.. baik slh, jhat plak kne maki.. doakan lah smoge niat suci dye 2 b’kekalan.. x pyh nk pk ngetif2 lg..

    • AG JUNIOR says:

      moga rezeki nyer b’tmbh murah slps dia lakukan p’hijrahan t’hadap dr dia sendr…

      alhamdulillah….

    • mat says:

      ak sokong 100% ko tedi *thumbs up*

  4. hantupensil says:

    lor
    aku ingat rozita en wan..
    hehehe…

    pape pun out dlu..

    • kurus says:

      aku pon…oh pompuan iklan sendayu tinggi yang mke dier cam hader cocok2 sket tu ke ni?? mungkin dier peminat mikel jeksen

      • solid_snake says:

        naper la bkn rzita che wan..huhu..
        bgosnyer..ak da bacer da las article psal dier nk purdah..

        neraka la kow rzita che wan jnda xbnilai..hahaa..

  5. Clipkertas says:

    Rozita nie dah lame berpurdah,
    pertengahan tahun hari tu…
    biarlah… die nak berhijrah dgn cara sedemikian,,,

    skrg die tak nak diri die dianggap level VVIP, dan tak mau anggap die nie jutawan yang bongkak…

    biarlah die berpakain yg cukup kain tak mcm dulu…
    mmg wall la!! seksi sbb bdn die mmg cantik..

    tapi bukan nya berpurdah cam rozita lg satu yer…
    Rozita Che Wan kite… ramai yg kritik

  6. fifie says:

    rozita yg ni msti pet xsuke sbb x seksi..hahah

  7. [email protected] says:

    alhamdulillah…
    sume nak ikut jejak langkah wahida…
    ker wahida ikut mdm sendayu nih…

  8. anja says:

    sejuk perut ibunyer.. hihihi..

  9. BorakArtisMalaysia says:

    Rozita Sendayu Tinggi dah lama berpurdah, dlm Hijrah Oasis astro baru2 ni pon dia masih lagi berpurdah.

    harap maklum yaa…
    marilah bergosip dgn berhemah~~

  10. violet says:

    to kak nara

    YULA aka SHASHA

    xdpt dtg get
    koz nk lik kg amik sijil kwen
    pastu nk isi borang kwen
    huhuhu
    so dye x dpt nk join

  11. Cumi Al-Manzour Jitra says:

    Aku yang suruh dia pakai sebab aku mau isteri aku berpurdah !

  12. pening says:

    Biarlah..kalau benar2 dia nk berhijrah mnjd muslimah sejati..sama2lah kita muhasabah diri kita agar d beri hidayahNya…

  13. kurus says:

    AKU MASIH INGAT KEPADA MIKEL JEKSEN..

  14. Kak Su says:

    Nara, ni bukan gambar Rozita Che Wan pi umrah ari tu ke? Konfius sket!!!

  15. ladybird says:

    alhamdulillah…kite patut sokong org yg berbuat kebaikan..

    • [email protected] says:

      yuhuuuuuuuuuuuuuu…

  16. ladybird says:

    AG.. mane yg len???
    sunyi jerk kat cni?????

    • AG JUNIOR says:

      xtaw la..
      td pepg sume ade..
      tghr pun ade gak
      ptg2 ni ntah ar..
      kite2 je kot…

      • [email protected] says:

        yuhuuuuuuuuuuuuuuuuu…

  17. [email protected] says:

    yuhuuuuuuuuuuuuuuuu…

  18. manjalara says:

    memang dah agak lama dia pakai purdah, semoga puan rozita akan kekal imej mcm ni, semuanya kesedaran diri sendiri sbb dia dah tak nak cari kekayaan kerana kecantikan, Allah dah kurniakan kekayaan dah tiba masanya dia mensyukuri apa yg di limpahkan, ini yang dikatakan insan yg sentiasa menyedari kelemahan diri biarpun dia dah byk duit. Tak mcm sesetengah businesswoman kat malaysia ni berniaga kosmetik diri sendiri jadi model siap cucuk segala sudut nak wajah yg mantop, pada hal semua palsu , hipokrit………

    • [email protected] says:

      sokong 100%…

  19. ladybird says:

    boring tul arr tenet slow gilerrr…

  20. anNeDeSiLva says:

    halooo..

  21. ladybird says:

    heloooooo…..
    mane p geng2 BN ni….
    sunyinya ptg ini…….

  22. Mshahir says:

    Huhuuu….harap2 kekal lame lakan..jangan kejap2 jerk..

  23. anNeDeSiLva says:

    separuh jiwaku pergiii..

  24. ladybird says:

    si telur.. or melur….wter…
    dah pulih ingatan ke blm?
    td ada ..

  25. anNeDeSiLva says:

    hurmm…

  26. [email protected] says:

    hai anne ag kak lady n antu clip2….
    clip2muka gan ank ker

  27. ladybird says:

    aq confuse sesgt lah”..
    black 2 laki ke puan?
    ada yg pggl akak….
    ada yg pggl abg…
    mane satu?

    • hantupensil says:

      dia khunsa…
      hehehe ;)

    • [email protected] says:

      aaawww………….

      • ladybird says:

        wei aq serius ni….
        ckplah btl2…

      • ladybird says:

        melor.. meong lg ke???

        • [email protected] says:

          yerk…

  28. [email protected] says:

    akhirnyer kuar gak abg pet ku sayang…
    baru sehari ku kenal terus aku jth tangga…eh jatuh cinta…

  29. anNeDeSiLva says:

    Black tu pompuan sejatila……
    seorg isteri solehaa…
    punyai anak…

    • [email protected] says:

      xper…ko panggil jelar aku pepe…
      aku x kesah…
      alhamdulillah…
      tahun baru, azam baru, niat baru…

    • ladybird says:

      tp nape ada yg pggl abg??

  30. pza says:

    BETUL…. tu memang Rozita….
    actually, my sis neigbour rozita kat sg buloh….
    dia pakai sbb ada sebab n kerana ALLAH TAALA…
    Dia xmau lalai n terus leka dgn dunia ini….
    katanya bila di pergi ke tempat awam…orang selalu bagi layanan first klass… dia xmau dilayan macam tu.

  31. kiut says:

    alhamdulillah..
    smoga kita juga akan mendapat petunjuk dari-Nya=)

  32. pEnArI pOcO2 says:

    bros and siss in this blog…

    aku, poco2…alias melur…
    memohon maaf byk2…andai ada hati yg terguris…
    aku suka mengusik korang, aku suka buat lawak…
    tp syg ada yg salah sangka thadap aku…
    itulah aku…kaki usik…
    tak tau laarr…ada yg terasa…
    aku ketawa sensorang kat ofis baca komen korang…
    aku happy…anggap korang sume cam kawan…

    MAAF ZAHIR BATIN…

    bye2…roger n out…

    • ladybird says:

      tata poco ku…
      aq tetap syg padamu,,,
      walau nama ape pon ko tukar..
      aq ttp sygg padamu…
      muaksss…muakssssss…

    • Clipkertas says:

      huhuhu…

      akhrnya…. ko ni kn poco… time ko nak caw..mula la ko mengaku yg ko tu poco2 sebenar…
      smlm pun cam tu gak…

      kite smue kn kwn, dah kenal dgn perkataan dan setiap ayat,,,, ape2 pun kwn2 be happy together2

      • ladybird says:

        poco ..ko buat aq risau jerk..
        ko dah buang tbiat ke???
        laen mcm jer ayat ko…
        aq nak ambik ksmpatan nak minta maaf klu ada salah dan silap aq kat ko….takot x smpt mintak maap…
        huhuhuhu……

    • anNeDeSiLva says:

      ala poco..
      ko relaxx jek..
      kitorg sume taw tu ko la..
      takde benda ko nk sengih2 sorg2..
      kitorg sume taw ko..
      ko nk tipu pon tuko2la gambar ko tu..
      ni tak guna gambar sama..
      baby baru lahir pon tawla….
      adioSs..

    • AG JUNIOR says:

      poco, aku xterasa pun
      ni ko dah out slame2 nye ke?

      • pEnArI pOcO2 says:

        pasal aku xnak tipu lar aku stil letak pic lama aku…
        korang mmg tau pon yg tu aku…
        aku sajer jerk nak usik…
        sory lar kalo korang terasa…

        bye2 sume…
        kim salam kat pet yerk…
        ntah bila nk bukak bn lg…
        ROGER N OUT…

        • BumbleBee says:

          chillexx…

          beser arr tu…ade ari hormon x stabil, mood swing…

          selamat menyambut 2010…

          happy…happy~

    • hantupensil says:

      hehehe…mrajuk plak cik poco2 nih..
      sensetif plak..
      huhuhuhu…

      petttt…
      pjuk awek ko cpat nih…

  33. Clipkertas says:

    eh!!,,, pet ilang lg…?

    oooo ko takut kene kejar ngan [email protected] yer…

    sok GBN ko tak dpt lari laaa….

  34. ladybird says:

    clip.. 2 antu dah beri tunjuk ajar kat atas 2..

  35. violet says:

    alo
    de org x

  36. [email protected] says:

    LAJU KORANG KOMEN… AKU ADER KEJER SKET LER TADI.. HEHEHE

    • anNeDeSiLva says:

      pet..
      poco dh ngaku yg melur tu dia..hahahha
      kawan black..

      • [email protected] says:

        black punyer kawan memang poyo….. huhuhu….
        poco memang aku aku ler kenal….. KOMEN DIA MEMANG BAU BAJA JER

  37. anNeDeSiLva says:

    asal rasa nk mara jewkk?

    • hantupensil says:

      sabaq2…
      pi minum ais dlu..
      bagi cool cket..

      • anNeDeSiLva says:

        hurmm…
        ais??
        ice..ice baby…
        ishh..
        dh mandi sebaldi ais..
        xleh gak..

        • [email protected] says:

          ko nak marah kat saper ni

        • anNeDeSiLva says:

          ntah…
          pelik nie..

      • Clipkertas says:

        aku dah byk kali wat la antu…
        restart pun dah…

        tp korang dah nampak pic aku kn…
        sok2 kuar lah tu..

  38. [email protected] says:

    poco nampak pic lama ler

    • hantupensil says:

      awek ko da mrajuk da tuh..
      pi la pjuk tuh… kang xnak msuk sni da kang..

    • ladybird says:

      pet skrg ni dah jd pkeja contoh….
      klu x.. dr pg smpai mlm kat cni..
      huhuhu…

      • violet says:

        dye nk bonus lebet la tu kak
        huhu

      • [email protected] says:

        rajin cket sekarang ni… hehehe

  39. anNeDeSiLva says:

    separuh jiwaku pergi..
    memang indah semua..
    tp berakhir luka…
    kau main hati..
    dgn sadarku..
    kau tinggal aku…

    • violet says:

      anne
      jgn la nyanyi lg tu
      sedey nih

      • anNeDeSiLva says:

        mang sedih pon…
        lagu tu…

      • [email protected] says:

        huhuhu sumbang ler anne….
        taksanggup telinga kau nak dengar…heheheh

    • ladybird says:

      KAU MAIN HATI….
      dlm mksd eh 2…
      hehehe..
      ko frust ke anne???

      • anNeDeSiLva says:

        xla..
        frust menda….
        ntah..
        asl hatiku tersa berat sgt..

        • [email protected] says:

          huhuhu… dah dekat 2….40 ari dari serang anne …kira tau

  40. violet says:

    pe kes ni
    huh
    komen secara berhemah
    huhu

    • Clipkertas says:

      kes… kes… lg 9min nak balik… hwa…hwa..
      sok sape ade?

      pet ko cotikn.. lg sape der??
      anne, fifie, poco, violet, mama black, antu, sis lady ngan AG
      korang cuti ker sok??

    • [email protected] says:

      pesal vio

    • ladybird says:

      x reti arr nak komen pasal ni..
      tp klu cite nek jah ke,, pachat sendat ke….
      laju je komen….

      • [email protected] says:

        aku pun xtau nak komen aper

      • anNeDeSiLva says:

        tula..
        buhsan..

      • AG JUNIOR says:

        AG ade g sok..
        sok kalo rame yg xde, boring ar..

    • BumbleBee says:

      tu la psal…

  41. [email protected] says:

    anne BOCOR sekarang ni 2 yang dia nak marah jer

    • hantupensil says:

      hahaha… ko nih..
      kang xpsal2 kena penampar ngan anne kang
      hahaha

    • anNeDeSiLva says:

      pet..
      aku sopak ko kang..
      dalam YM sudahla…
      yg ko dok war2kan aku bocor kat BN tu pesal??
      bila lak aku bocor??
      ko nampak kew?

      • [email protected] says:

        xbocor ker….
        black gan poco je kot yang bocor….

        kak lady bocor x

        • hantupensil says:

          kah kah kah kah kah…
          takot kat anne rupenya pet…
          hehehe

        • [email protected] says:

          antu ader pe2 gan anne ker

      • violet says:

        pns2…

    • Clipkertas says:

      ko nie pet… ptg2 carik pasal laa….

      aku dah kene dah smlm….
      jap lg aku nak caw… bye…
      bye smue… sok klu ade mase singgah2 ler kat tirai BN niee…
      yg drive tu bebaik k…
      salam smue….
      bye

      • violet says:

        ok kak
        take care
        muah

        c u 2mrw never die
        :)

      • AG JUNIOR says:

        bye clip.. awl nyer ko blk..

      • [email protected] says:

        clip2 dah nak balik ker…. dadada… k slm kat sesapa yang patut

  42. anNeDeSiLva says:

    dorg bocor pon ada ke kena mengena dgn ko?

    • [email protected] says:

      kalo bocor xleh ler aku buat lawak lebih2 nant aku lak yang kener

  43. hantupensil says:

    roger and out semua..
    jmpa kat gathering nanti..
    babai…

    • AG JUNIOR says:

      babai..
      AG pun nak out…..

    • violet says:

      jupe di sana beb
      huhuh

    • anNeDeSiLva says:

      ok take care hantu..

      • [email protected] says:

        ok juper kat sana dadada antu

  44. anNeDeSiLva says:

    la..
    sume nk out kew??
    gonna miss u all so much k..
    take care..
    sape jek yg ada?

    • [email protected] says:

      aku jele kot

      • anNeDeSiLva says:

        takpola..
        kita berdua pon bolela…

        • [email protected] says:

          kak lady p ke x nant anne

        • anNeDeSiLva says:

          xpi pon..

        • awekcun says:

          HAI…
          TUMPANG LALU..

        • [email protected] says:

          hai awek cun msg aku kat myspace

        • fifie says:

          jap2..jgn blk dlu..hehe ade gule2 ni nk kasi..sape nk mehla cni.. :P

        • awekcun says:

          BYK LA KO…
          KO TGGLKAN AKU CAM ORG BODOH JE..
          NK OUT CKP LA..
          NIE BLA CAMTU JE..
          GERAM AKU NGAN KO..
          ADA KT DPN MATA AKU MMG AKU GIGIT KO SMPAI MATI….

        • [email protected] says:

          elektrik kat ofice aku xder ler tadi…. samapi kol 2…
          pastu intenet xleh masuk…..

          kol 4 baru ok intenet aku… sory ler awek cun

  45. laracroft says:

    Alhamdullilah syukur nikmat, kepada Tuhan yg memberi rahmat… hehehe.. saja nak nyanyi lagu2 lama.. lalalala

    • [email protected] says:

      lara…….. petang

  46. [email protected] says:

    NANT KOLO KORANG MASUK BESOK P UMAH AWAL YANG KAT TEMPAT [email protected] BODOH 2 KUTUK AKU,,,,

    DIA ADER KOMEN BALIK PASAL KORANG KUTUK2 DIA… HEHHEHEH

    TP AYAT DIA OK LER CKET… HEHEHE….

    UMAH AWAL TAKUT MAMARAZZZZZIIII 2….

    AKU DAH NAK BALIK JUPER SABTU NI N ARI SENIN AKU ON9 BALIK… DADADADA U ALL

  47. erin says:

    alhamdulillah la kalau mcm tu…

  48. Beza 2 org Siti..dalam dunia ni ada 2 Siti..1 layak jadi ikutan manusia sekalian alam & 1 lg layak diterajang jauh2..Siti yg layak diikuti,dicontohi ialah Siti Khadijah RA..Siti yg layak diterajang jauh2 ialah Siti Nurhaliza…renung2kan lah

  49. ayumi... says:

    bagus la camtu…dah dapat hidayah..moga kekal sampai bile2..

  50. foontook e says:

    syukur pada tuhan. Satu penghijrahan yang besar buat puan rozita yang tidak lalai dalam kelimpahan rezeki yang diberi oleh Allah.

  51. sejuk mata memandang mak aih….

  52. lantak dia la nak pakai ape, jangan smpai tak pakai udah……

  53. Y says:

    klu takat berpurdah,tp hati menyetan wtpe…

    • kitty says:

      y,kitty nk thu cmner y thu hati dia menyetan?x baik tau y ckp cmtu.dia wat pe kat y smpai y ckp cmtu?dia nk berubah bagusla lgpun dia bkn seksi pun.klu dia seksi lik nnt x pelah kt nk kutuk pun ni dia baik je sume dia ttp kecuali mata je nmpk.tu ikt sunnah nabi kt.paham……………….

      • Y says:

        bak kata org klu xkenal maka xcinta,tp klu kita kenal rapat dgn org org wt bodo dgn kita ape cer?even ada petalian keluarga yg dekat?sbb tue i ikut kata pepatah org putih,dont judge a book by its cover…for me kita kena kenal org betul2 dulu br leh komen…so…pk2 la ek,i xkisah sesiapa pun dlm dunie nie nk berubah ke arah kebaikan,tp takat luaran je ubah dlman cm ntah pape pun xguna jugak,tul x?

  54. pinkypanthers says:

    alhamdulilah….
    mudah2an kekal berpurdah smpai bila2…

  55. nurul says:

    mmg die da berpurdah kan.. ari tu masuk dlm rancangan sempena maal hijrah.. alhamdulillah.. semoga perubahannya kekal..

  56. Rosz.dm says:

    Azam baru di tahun baru,…

  57. lol says:

    lar.. elakkan diri dr H1N1 kot

  58. pza says:

    lgpun dia tengah pregnant anak ke 7…
    banyak la yang dia renungkan…
    dari zero hingga tahap jutawan mcm ni….
    lagilah dia insafkan diri….
    setiap ari rabu malam khamis,…dia buat kelas agama kat umah dia…panggil jiran2 terdekat, uztaz dtg ngajar…
    anak2 yatim….

  59. kitty says:

    erm…………………bagusla puan rozita cmtu..

  60. Piston Pecah says:

    aduh…malas betol kes-kes misteri nusantara camnih…

  61. jutawan mcm nilah yg kite nk cari…..

  62. luna says:

    ter-kenan dari rcgn ari tue..apa yg anugerah tv3 wat tue..ala2 timor tengah katanya!!hahaha…ke dia terlebih makan ubat sendayu…muka jadi kerepot..tue pakai purdah!

  63. Ladybird says:

    Ndak jadi hal tu…ok la dia berpurda…

  64. fauziah says:

    luna,
    dia kaya, kalo nak cantik macam2 boleh buat, xyah sebab kerepot dia pakai purdah. kalo miskin lainla, tu jer alternatif yg ada.
    dah dia nak pakai bagusla. mengata org yg baik, camana kalo Allah sayang dia ni lebih drpd ko dan ko sdg mengata org yg Allah sayang?

  65. Mawarmerah says:

    Besar kemungkinan ada masaalah kulit muka dah rosak. Cara paling mudah untuk tutup kecacatan wajah….Wallahhualam.
    Purdah bukanlah cara Islam kerana iainya boleh menimbulkan pelbagai masaalah terutamanya masaalah identtiti. Inipun boleh menimbulkan fitnah dan kekeliruan.

    • pon says:

      yg bagi fitnah berdosa, yg pakai purdah xdosa. xtutup aurat konfem dosa. xder keliru mana pun pakai purdah kecuali mengada-adakan cerita / alasan sj.
      org tu pakai purdah xdosa pun. yg pasti pakai purdah xbertentangan dgn islam.
      byk sebab org pakai purdah, purdah juga boleh mengelakkan fitnah. tgk atas sebab rozita pakai purdah, dia nak elakkan rasa riak, agak2 dapat dosa ker pahala. ada wanita cantik yg pakai purdah kerana walaupun dah bertudung tetapi lelaki-lelaki still xberkelip tgk wajah dia yg comel dan cantik, dia rasa sungguh xselesa so sejak pakai purdah xada lagi lelaki yg menatap muka dia.
      ada wanita cantik anak 3, umur 30 tp muka still belasan tahun walaupun badan tidak rendah n kecik mcm budak. bila berjalan-jalan dengan husband tanpa anak, org slalu ingat budak skolah n sugardad. bila dgn anak2, org slalu ingat kawin muda. lastly, pakai purdah, jalan2 shopping complex xde dah org kerling2 n mungkin mengata…

  66. didi says:

    mawarmerah:sape kata berpurdah tu bukan cara org islam..berpurdah tu sunnah isteri2 nabi taw…klu muka da cantik sgt smpai org memuji..wajib la pakai purdah…kecantikan wanita hanya hak suami taw,,,,,

  67. lina says:

    ko org x rasa… mmg aku pernah jua mgalami perasaan sama mcm dia.. tp.. perubahn takot ku lakukan… sbb mulut2 dari ko org… tp Allah pernah mengataka…. berkorban untuknya tidak sia2

  68. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

  69. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

  70. zarahim says:

    alhamdulillah…..Allah tlh memberi hidayah……….kita bagaimana pula?????? semoga Allah terus memberi rahmat dan kita terpilih utk hidayahNYA……

  71. yatie oshin says:

    Alhamdulillah…teruskan niat baik chik Rozita. Itu satu hijrah yang paling besar, x semua org boleh buat..org nak kata apa pun, biarlah…yg melalui pengalamannya cik rozita sendiri. Semoga Sendayu Tinggi sukses…Amin.