Written by AbangNara | December 7th, 2009

red carpet anugerah skrin 2009

Taknak cakap banyak tapi Rozita Che Wan punya dressing untuk malam Anugerah Skrin 2009 memang meletop~~~ Terbaik dari ladang. Memang mantap idea designer baju Rozita Che Wan. Sesuai dengan tema Arabian Night gitu. Rasanya mesti semua photographer beria amik gambar dia masa Red Carpet Anugerah Skrin 2009.

Gambar artis-artis lain masa Red Carpet Anugerah Skrin 2009 pun not bad jugak la. Tapi tak sedaring dan semantap Rozita Che Wan. Sampai Afdlin Shauki pun buat lawak pasal dress Rozita malam tue. Nampak sangat memberikan impak yang sangat besar.

Lagi gambar sekitar malam @ Red Carpet Anugerah Skrin 2009 (ASK 2009) dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar diambil dari Mstar.

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

Baca Yang Ini Pulak:-

198 responses to (GAMBAR)Red Carpet Anugerah Skrin 2009

  1. petra@dubies says:

    PEMINTAAN KU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. AQUAGIRLZ aka AG says:

    UI PET!
    MENJADI SERU KO YE..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. AQUAGIRLZ aka AG says:

    wardina yg bebtl nmpk arab

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. EclipsE says:

    cantik2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. fifie says:

    hadoii mekap memasing..huh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. EclipsE says:

    rozita dgn wardina jer yg btl2 pki mcm arab…
    yg len juz evening dress biase jer…
    lawalah wardina…
    klu kaler baju dia same kaler dgn kaler baju rozita…pst myerlah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      paling out…si gedik jasmay… siap pakai crown…ape kes… ingat ratu kebaya ke ape….

      mesti designer baju rozita dpt idea buat penutup muka lepas tngok cter oll skool kuar kt astro bru2 ni…’I dream of Jeannie’….he he

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. petra@dubies says:

    PAKAI BAJU ITAM 2 DATIN NORNISWARA KER

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. EclipsE says:

    klu lah aku lelaki…
    dh tntu plhn aku wardina…
    rozita tue aku xbkenan la…
    umur cm dia tue…xpyhlah nak seksi2 sgt…
    lg org pndg rendah kt dia…
    dh lh dress atas lutut…
    klu bwh lutut tue ok lah gak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. EclipsE says:

    korg xnak komen nabil dgn irma ker??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. junnosuke says:

    ala.. x bole tgok gmbr lak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. fifie says:

    intan ladyana cm xkene tema..dahla terang makngah!!silau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. violet says:

    emm..nabil tu poyo je..
    ada ke pak arab pakai cmtu
    huhu..

    emmm amani…
    seksis x hengat…
    xper la..bdn pun kecik..
    molek dah..

    nabila terjojol prt aku tgk..
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. EclipsE says:

    pet jueh tue ape?
    bhs org asli ker jawa??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. violet says:

    test2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. petra@dubies says:

    amani agak agak ler…. mak pakai tudung anak kalo xnak pakai tudung sopan ler cket…..

    kalo dalam islam mak ayah dia kener halau anak dia dari umah dah 2….

    kalo ikut islam mak ayah xleh dok satu umah gan ank mcm 2….
    kalo x halau dosa besar mak ayah dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. EclipsE says:

    komen lak fouziah goat dgn iqram sinki…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. petra@dubies says:

    BB aku nak p makan dulu ler… petang chat lagi dadadada

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. aries_april says:

    wardina cun dlm bnyk2x…

    si nabila tu mak engko…
    awat yg mcm tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      haha…..
      die terlpe la tue die dh ngndung pastu gi temph bj kecik…
      so nk xnk pkai jela bj xpdn tu psl terjojol sne cni…..
      huhuhuhuh…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. anNeDeSiLva says:

    wadina dammm cute..
    paling the best….

    asal nabila baju mcm tu?
    jojol sana sni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. tOmEii says:

    sume not bad…..
    wardina pling cntik tertarik memg deboom……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. junnosuke says:

    ni smue msti dh pgi lunch ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. aries_april says:

    artis yg mix smua pkai sopan gitu…mlyu tulen ni smua miskin…
    kain murah pn x leh bli…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. aries_april says:

    junno, pet n eclipse dh lunch ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. junnosuke says:

    ko ni pet..
    pggil nme aq pun btui2 la sket..
    bkan juon la..junno..
    x pun klu ko kuat sgat pelat pun ko pggil
    L jer kn snag…
    huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. petra@dubies says:

    u all p umah sebelah ader gosip baru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. awan terbang says:

    baju llki bkn men tutup lg..
    bju pompuan tededah sana…tededah sini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Liza says:

    Kak Rozita mmg meletop..tapi paling x tahan mase die bace award tuh sebut name ‘ida Nerina” dah jadi “IDE NERINE”..hhehe..mcm citer Pndkr Bujang Lapok pulak!yg pok cik eja tuh..alif,ya,mim+buaye..& Be,wau,re,nge..+unta!
    psl fesyen dorg not bad & nmpk sopan..ok la tuh!tp system cam slow cket..nape ek?..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. cili says:

    erm…apa2 pun.anugerah kali ni menampilkan pakaian yg sopan.no berkemban! no tersembur tetek!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Apin Opin says:

      he he…ya betul…itu pun ada org yang kurang paham…contoh sharifah amani..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. insan says:

    wife izlan dan wardina nampak begitu cantik..mereka lebih muda dr rozita tp napa rozita pakai mcm tu..saja nak tunjuk kaki yg kering blh buat kayu api tu..janda memang camtu kut..nak bg dato2 jamu mata…ish takyah la tunjuk2 tu semua..tak menarik pun,awk dah tua pendek2 mcm tu tak sesuai dgn umur..napa la artis2 nak pakai dedah2..mm tak takut dosa ke?nama rabeka muslim tp pakain aduh…kesian la mak bapak korang wahai artis…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. naif says:

    artis malaysia..org melayu,ugama islam sendiri mau ingat la..lu fikir la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. just me says:

    salam……….
    sukenye tengok gambar wardina n wife eizlan..
    kan sejuk je mate tu..
    nak berhias tak salah… cume letakkan ditempat yang betul…huhuhuhu….rasenye…jauh lebih cantik wardina n wife eizlan berbanding mereka yang menayangkan ape yang haram untuk ditayangkan….
    sangat suke wardina….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Apin Opin says:

    wardina jugak yang paling cun..colour baju dia sejuk jer sesejuk orangnya…

    gambar ke 4 tu apa kes..?? tema baba nyonya ker..? he he..
    sharifah amani x sesuai bangat!….nabila pun pelik jer…ada ker ngandung boleh pakai sendat camtu…sian baby dalam perut..

    Iqram..kalau x tau nak pakai serban kat atas kepala tu baik x payah pakai…buruknya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. shiinta says:

    cantiknya wardina… lawa la tdg dia (“,)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. org baru says:

    lisa surayahi lawa…. wardina lawa… bini eizlan yusof pun lawa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. bella cullen says:

    kecantikan yg didedahkan,stakat jd pemuas hati,nafsu n prasaan.fitrah manusia,nk benda yg cntik.tp klu kecantikan itu disimpan hanye utk yg berhak,pasti lebih bernilai.pahala dpt,redha allah pun dpt.cmfirm bahgia hdup dunia akhirat.susah sgt ke nk simpan semua tu?semoga allah pelihara keturunan kita semua..insyaallah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. jane says:

    hanya wardina n bini eizlan punye baju je yg cantik…. yg lelain tu tah apa2 tah…. kalau dia org berkepak kuat sikit sure boleh terbang punye…..yg que haidar tah kata itam semua anak beranak itam je… baju si nabila dah le cerah sendat plak siap ada ropol macam baju tido…. geli geleman plak tengok baju2 dia org ni semua….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. gypsy says:

    artis pompuan yg cntek sgt..wardina,lisa surihani, diana danielle..wife eizlan pon cntek..rozita che wan sbnanye xlah cntek pon, harapkan bulu mata 8 inci cm bulu mate gajah pastu ngan color lense..muke dan bdn pon da bkedut..watpe tayang2 la si mak jand ni..liyana jasmay n amani pon xmnepati theme…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. damia zahra says:

    i ske wardina jer..comey + lawa + sweet jer..i like it!~ hikhik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. abil says:

    wardina cute lorr~~ cantik~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. gniuzzthug says:

    fuyooooo. mantap sioy…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Andy Chester says:

    nice

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. kemakemo says:

    huhak x tau nk type tp mate ak tgk bini eizlan yusop sangat cntik~!!
    n wardina pon menawan~~!!haishh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Zaza Muhammad says:

    hmmm rozita…rozita….. ari tu g umrah dah tp x reti2 nk tuka imej sket. paling berseri aku tgk si Lisa tuh. cam sesuai je dressing dia tuh. Yg paling x sangka2 Syarifah Sofea, alhamdulillah tutup litup nmpknye, sesuai ngan status isteri org…. Wardina plak mmg the best, pandai sesuaikan majlis ngan busana muslimah dia… respek !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. [...] dah letak gambar Red Carpet Anugerah Skrin 2009 tapi rasa macam tak puas hati lagi. Mungkin sebab kami tau ramai lagi yang cuba mencari inspirasi [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. skeptik says:

    konsep ni membuatkan ramai artis berpakaian lebih sopan dan menghampiri keperluan menutup aurat yg ditetapkan.. antara pakaian paling dekat utk menutup aurat adalah yg dipakai oleh jaclyn victor.. siap menutup hampir 50% bahagian kepala dan keseluruhan ditubuh.. dan pakaiannya longgar.. konsep ni sgt bagus.. tp konsep apa pon.. ada je cara utk menutup aurat dgn betul.. cuma dikesempatan baik ni.. ( utk berpakaian lebih sopan dan menutup aurat).. ada artis muslim yg jelas memilih utk tetap seksi… contohnya rozita, syarifa amani.. etc.. congrtas pada katrina ( nur kasih) sebab tau menghormati majlis dgn pakaian sopan ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. sakura says:

    ooo kt cni sume ek kwn2..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. vemboy says:

    sebelah atas bukan main tutup lagi si rizita c wan tu…tengok bawah…ya Rabbi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. farenova says:

    wardina ngan lisa surihani paling cantekkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. nha says:

    yg cantek= wardina & bini eizlan yusof

    overall= okla, kurang sikit bilangan yg terdedah2 sana sini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. john dekk says:

    WOW,WOW

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. langsat says:

    menasihati atau nak mengata org kamu semua kat sini….nasihat org lain bagai nak rakkkk.,mcm diri kamu semua bagus…diri sendiri yang mengata orang….ini yg dipanggil peribahasa…mengutuk orang pandai,diri sendiri tak terjaga…p/s:- minta maaf pada org yg kamu kutuk,dosa2 kamu akan d ampunkan..insyaallah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. langsat says:

    apa perasaan kamu….KALAU ORG KUTUK ANAK2 KAMU SAUDARA DAN SAUDARI YG BERTANDANG DI DISNI,UNTUK MENGUMPAT ORG…….kubur dan dosa masing2….macam bagus jer korang semua…………….nak muntah aku dgr kamu2 smua komen org,diri sendiri sempurna ker?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. awekcun says:

    ROZITA SEKSI BEB…..
    AKU SUKA TU……..SEKSI MUMMY…
    HUHUHUHUHUHU……………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. baby manja says:

    ROZITA SEKSI……
    AKU SUKA TU….SEKSI MUMMY………
    HUHUHUHUHU………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. doremi says:

    diana danielle paling cantik, effortless natural beauty. yg lain-lain tu, seperti biasa; trying TOO hard. mekap terlalu tebal and aksesori byk sgt, serabut. wardina okla… patut waist clincher tu tak payahla pakai. sebab terang2 fungsi bende tu untuk menampakkan bentuk badan. so lebih elok kalau tak pakai bende tu. beg tu kalau pakai evening bag atau clutch kaler gold atau bronze lagi seswai. couple yg last skali tu, si sharifah tu… wah mmng seswai sgt. sama cantik sama padan gitu;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Atiqah says:

    wow !!
    Gmbr Rozita n gmbr yg ke 15 tu ..yg sbelum gmbr Lisa Surihani tu .. Fuyoh !! mreka drang yg pling aku suka ..cute , beautiful n sexy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Wendy says:

    rozita paling cun kat situ

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. akupulak says:

    salam sejahtera.
    biar aku bg komen pulak.
    tema: arabain nights
    top 3 disini ialah:

    rozita cik wan
    wardina
    noniswara

    yg len2 tu kurang menepati.
    komen:
    rozita cikwan:
    menepati n plg mndpt prhatian. cuma over sket. kena labuhkan paras bawah lutut krn masih tdk lari dr tema. terpesona

    wardina:
    fesyen awak sungguh tepat n sweet look. right color. almost perfect but better if u choose a more arabian tas tangan. tas tanganmu ok cuma kurang cocok dgn tema. cari sesuatu yg berimej arab tp hndklah tdk keterlaluan krn pending pinggang anda sudah begitu terperinci. ini akan mengimbangi penampilan arab secara keseluruhan dan memberikan ‘kesempurnaan’ imej anda. bahkan boleh menewaskan rozita. menawan.

    noniswara:
    anda seorg arab mlm ini.
    tp fesyen anda kelihatan begitu tipikal dan seolah meniru terus ataupun x keterlaluan jika pakaian yg kelihatan mahal & mewah itu dibeli terus sahaja dari lubnan.
    topping anda kena. bahagian bawah sarat.
    eh, salamualaeik!

    lain2:
    1. nabila. anda macam Digi.
    2. aziz. anda dari mana?
    3.diana rafar. mudahnya baju anda walaupun ia mungkin mahal. sampai suami kelihatan kekeringan duit.
    4. bawah hans isac: dari mana nih??
    5. lisa surihani n ladyana: pereka sama ker? nampak mcm fesyen budjet. lisa ptt pakai sesuatu yg lebih menarik.
    6. nasya aziz x dtg ker..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. ariena says:

    nak jadi per la artis2 mase kini.x leh dijadikan contoh…..wat rosak akhlak anak2 melayu jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. xde sape.. says:

    ” menasihati 2 bole,tapi jgn ler pai nk kutuk mengutuk..t kita semua dapat dosa dari pew yang kita kutuk 2,so..law ade pape yang xwas ati 2,doakan jew moga artis2 nie berubah.xyah r nk pertikaikan dosa n pahala dowg..ok..walaupon kubur n dosa laen2,p kita harus menasihati mna yang xbtol..tp jgn pai kita mengeluarkan kata2 yang bole membawa keburukan pada kita sendiri..so renung2 kn n selamat b”amal..assalamualaikum.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. efkt says:

    Its a pity you dont have a donate button, i would donate some cash =)

    <3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. I’ve learn some just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you put to make such a excellent informative web site.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0