Written by AbangNara | December 7th, 2009

red carpet anugerah skrin 2009

Taknak cakap banyak tapi Rozita Che Wan punya dressing untuk malam Anugerah Skrin 2009 memang meletop~~~ Terbaik dari ladang. Memang mantap idea designer baju Rozita Che Wan. Sesuai dengan tema Arabian Night gitu. Rasanya mesti semua photographer beria amik gambar dia masa Red Carpet Anugerah Skrin 2009.

Gambar artis-artis lain masa Red Carpet Anugerah Skrin 2009 pun not bad jugak la. Tapi tak sedaring dan semantap Rozita Che Wan. Sampai Afdlin Shauki pun buat lawak pasal dress Rozita malam tue. Nampak sangat memberikan impak yang sangat besar.

Lagi gambar sekitar malam @ Red Carpet Anugerah Skrin 2009 (ASK 2009) dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar diambil dari Mstar.

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

red carpet anugerah skrin 2009

198 responses to (GAMBAR)Red Carpet Anugerah Skrin 2009

  1. AQUAGIRLZ aka AG says:

    UI PET!
    MENJADI SERU KO YE..

    0
    0
  2. AQUAGIRLZ aka AG says:

    wardina yg bebtl nmpk arab

    0
    0
  3. EclipsE says:

    cantik2…

    0
    0
  4. fifie says:

    hadoii mekap memasing..huh

    0
    0
  5. EclipsE says:

    rozita dgn wardina jer yg btl2 pki mcm arab…
    yg len juz evening dress biase jer…
    lawalah wardina…
    klu kaler baju dia same kaler dgn kaler baju rozita…pst myerlah…

    0
    0
    • BumbleBee says:

      paling out…si gedik jasmay… siap pakai crown…ape kes… ingat ratu kebaya ke ape….

      mesti designer baju rozita dpt idea buat penutup muka lepas tngok cter oll skool kuar kt astro bru2 ni…’I dream of Jeannie’….he he

      0
      0
  6. EclipsE says:

    klu lah aku lelaki…
    dh tntu plhn aku wardina…
    rozita tue aku xbkenan la…
    umur cm dia tue…xpyhlah nak seksi2 sgt…
    lg org pndg rendah kt dia…
    dh lh dress atas lutut…
    klu bwh lutut tue ok lah gak…

    0
    0
  7. EclipsE says:

    korg xnak komen nabil dgn irma ker??

    0
    0
  8. junnosuke says:

    ala.. x bole tgok gmbr lak…

    0
    0
  9. fifie says:

    intan ladyana cm xkene tema..dahla terang makngah!!silau

    0
    0
  10. violet says:

    emm..nabil tu poyo je..
    ada ke pak arab pakai cmtu
    huhu..

    emmm amani…
    seksis x hengat…
    xper la..bdn pun kecik..
    molek dah..

    nabila terjojol prt aku tgk..
    huhu

    0
    0
  11. EclipsE says:

    pet jueh tue ape?
    bhs org asli ker jawa??

    0
    0
  12. violet says:

    test2

    0
    0
  13. EclipsE says:

    komen lak fouziah goat dgn iqram sinki…

    0
    0
  14. aries_april says:

    wardina cun dlm bnyk2x…

    si nabila tu mak engko…
    awat yg mcm tu…

    0
    0
    • tOmEii says:

      haha…..
      die terlpe la tue die dh ngndung pastu gi temph bj kecik…
      so nk xnk pkai jela bj xpdn tu psl terjojol sne cni…..
      huhuhuhuh…..

      0
      0
  15. anNeDeSiLva says:

    wadina dammm cute..
    paling the best….

    asal nabila baju mcm tu?
    jojol sana sni..

    0
    0
  16. tOmEii says:

    sume not bad…..
    wardina pling cntik tertarik memg deboom……..

    0
    0
  17. junnosuke says:

    ni smue msti dh pgi lunch ni..

    0
    0
  18. aries_april says:

    artis yg mix smua pkai sopan gitu…mlyu tulen ni smua miskin…
    kain murah pn x leh bli…..

    0
    0
  19. aries_april says:

    junno, pet n eclipse dh lunch ker?

    0
    0
  20. junnosuke says:

    ko ni pet..
    pggil nme aq pun btui2 la sket..
    bkan juon la..junno..
    x pun klu ko kuat sgat pelat pun ko pggil
    L jer kn snag…
    huhu…

    0
    0
  21. awan terbang says:

    baju llki bkn men tutup lg..
    bju pompuan tededah sana…tededah sini…

    0
    0
  22. Liza says:

    Kak Rozita mmg meletop..tapi paling x tahan mase die bace award tuh sebut name ‘ida Nerina” dah jadi “IDE NERINE”..hhehe..mcm citer Pndkr Bujang Lapok pulak!yg pok cik eja tuh..alif,ya,mim+buaye..& Be,wau,re,nge..+unta!
    psl fesyen dorg not bad & nmpk sopan..ok la tuh!tp system cam slow cket..nape ek?..

    0
    0
  23. cili says:

    erm…apa2 pun.anugerah kali ni menampilkan pakaian yg sopan.no berkemban! no tersembur tetek!

    0
    0
  24. insan says:

    wife izlan dan wardina nampak begitu cantik..mereka lebih muda dr rozita tp napa rozita pakai mcm tu..saja nak tunjuk kaki yg kering blh buat kayu api tu..janda memang camtu kut..nak bg dato2 jamu mata…ish takyah la tunjuk2 tu semua..tak menarik pun,awk dah tua pendek2 mcm tu tak sesuai dgn umur..napa la artis2 nak pakai dedah2..mm tak takut dosa ke?nama rabeka muslim tp pakain aduh…kesian la mak bapak korang wahai artis…

    0
    0
  25. naif says:

    artis malaysia..org melayu,ugama islam sendiri mau ingat la..lu fikir la..

    0
    0
  26. just me says:

    salam……….
    sukenye tengok gambar wardina n wife eizlan..
    kan sejuk je mate tu..
    nak berhias tak salah… cume letakkan ditempat yang betul…huhuhuhu….rasenye…jauh lebih cantik wardina n wife eizlan berbanding mereka yang menayangkan ape yang haram untuk ditayangkan….
    sangat suke wardina….

    0
    0
  27. Apin Opin says:

    wardina jugak yang paling cun..colour baju dia sejuk jer sesejuk orangnya…

    gambar ke 4 tu apa kes..?? tema baba nyonya ker..? he he..
    sharifah amani x sesuai bangat!….nabila pun pelik jer…ada ker ngandung boleh pakai sendat camtu…sian baby dalam perut..

    Iqram..kalau x tau nak pakai serban kat atas kepala tu baik x payah pakai…buruknya

    0
    0
  28. shiinta says:

    cantiknya wardina… lawa la tdg dia (“,)

    0
    0
  29. org baru says:

    lisa surayahi lawa…. wardina lawa… bini eizlan yusof pun lawa…

    0
    0
  30. bella cullen says:

    kecantikan yg didedahkan,stakat jd pemuas hati,nafsu n prasaan.fitrah manusia,nk benda yg cntik.tp klu kecantikan itu disimpan hanye utk yg berhak,pasti lebih bernilai.pahala dpt,redha allah pun dpt.cmfirm bahgia hdup dunia akhirat.susah sgt ke nk simpan semua tu?semoga allah pelihara keturunan kita semua..insyaallah..

    0
    0
  31. jane says:

    hanya wardina n bini eizlan punye baju je yg cantik…. yg lelain tu tah apa2 tah…. kalau dia org berkepak kuat sikit sure boleh terbang punye…..yg que haidar tah kata itam semua anak beranak itam je… baju si nabila dah le cerah sendat plak siap ada ropol macam baju tido…. geli geleman plak tengok baju2 dia org ni semua….

    0
    0
  32. gypsy says:

    artis pompuan yg cntek sgt..wardina,lisa surihani, diana danielle..wife eizlan pon cntek..rozita che wan sbnanye xlah cntek pon, harapkan bulu mata 8 inci cm bulu mate gajah pastu ngan color lense..muke dan bdn pon da bkedut..watpe tayang2 la si mak jand ni..liyana jasmay n amani pon xmnepati theme…

    0
    0
  33. damia zahra says:

    i ske wardina jer..comey + lawa + sweet jer..i like it!~ hikhik

    0
    0
  34. abil says:

    wardina cute lorr~~ cantik~~

    0
    0
  35. gniuzzthug says:

    fuyooooo. mantap sioy…

    0
    0
  36. kemakemo says:

    huhak x tau nk type tp mate ak tgk bini eizlan yusop sangat cntik~!!
    n wardina pon menawan~~!!haishh

    0
    0
  37. Zaza Muhammad says:

    hmmm rozita…rozita….. ari tu g umrah dah tp x reti2 nk tuka imej sket. paling berseri aku tgk si Lisa tuh. cam sesuai je dressing dia tuh. Yg paling x sangka2 Syarifah Sofea, alhamdulillah tutup litup nmpknye, sesuai ngan status isteri org…. Wardina plak mmg the best, pandai sesuaikan majlis ngan busana muslimah dia… respek !

    0
    0
  38. […] dah letak gambar Red Carpet Anugerah Skrin 2009 tapi rasa macam tak puas hati lagi. Mungkin sebab kami tau ramai lagi yang cuba mencari inspirasi […]

    0
    0
  39. skeptik says:

    konsep ni membuatkan ramai artis berpakaian lebih sopan dan menghampiri keperluan menutup aurat yg ditetapkan.. antara pakaian paling dekat utk menutup aurat adalah yg dipakai oleh jaclyn victor.. siap menutup hampir 50% bahagian kepala dan keseluruhan ditubuh.. dan pakaiannya longgar.. konsep ni sgt bagus.. tp konsep apa pon.. ada je cara utk menutup aurat dgn betul.. cuma dikesempatan baik ni.. ( utk berpakaian lebih sopan dan menutup aurat).. ada artis muslim yg jelas memilih utk tetap seksi… contohnya rozita, syarifa amani.. etc.. congrtas pada katrina ( nur kasih) sebab tau menghormati majlis dgn pakaian sopan ..

    0
    0
  40. sakura says:

    ooo kt cni sume ek kwn2..huhu

    0
    0
  41. vemboy says:

    sebelah atas bukan main tutup lagi si rizita c wan tu…tengok bawah…ya Rabbi…

    0
    0
  42. farenova says:

    wardina ngan lisa surihani paling cantekkk

    0
    0
  43. nha says:

    yg cantek= wardina & bini eizlan yusof

    overall= okla, kurang sikit bilangan yg terdedah2 sana sini.

    0
    0
  44. john dekk says:

    WOW,WOW

    0
    0
  45. langsat says:

    menasihati atau nak mengata org kamu semua kat sini….nasihat org lain bagai nak rakkkk.,mcm diri kamu semua bagus…diri sendiri yang mengata orang….ini yg dipanggil peribahasa…mengutuk orang pandai,diri sendiri tak terjaga…p/s:- minta maaf pada org yg kamu kutuk,dosa2 kamu akan d ampunkan..insyaallah

    0
    0
  46. langsat says:

    apa perasaan kamu….KALAU ORG KUTUK ANAK2 KAMU SAUDARA DAN SAUDARI YG BERTANDANG DI DISNI,UNTUK MENGUMPAT ORG…….kubur dan dosa masing2….macam bagus jer korang semua…………….nak muntah aku dgr kamu2 smua komen org,diri sendiri sempurna ker?

    0
    0
  47. awekcun says:

    ROZITA SEKSI BEB…..
    AKU SUKA TU……..SEKSI MUMMY…
    HUHUHUHUHUHU……………

    0
    0
  48. baby manja says:

    ROZITA SEKSI……
    AKU SUKA TU….SEKSI MUMMY………
    HUHUHUHUHU………..

    0
    0
  49. doremi says:

    diana danielle paling cantik, effortless natural beauty. yg lain-lain tu, seperti biasa; trying TOO hard. mekap terlalu tebal and aksesori byk sgt, serabut. wardina okla… patut waist clincher tu tak payahla pakai. sebab terang2 fungsi bende tu untuk menampakkan bentuk badan. so lebih elok kalau tak pakai bende tu. beg tu kalau pakai evening bag atau clutch kaler gold atau bronze lagi seswai. couple yg last skali tu, si sharifah tu… wah mmng seswai sgt. sama cantik sama padan gitu;)

    0
    0
  50. Atiqah says:

    wow !!
    Gmbr Rozita n gmbr yg ke 15 tu ..yg sbelum gmbr Lisa Surihani tu .. Fuyoh !! mreka drang yg pling aku suka ..cute , beautiful n sexy

    0
    0
  51. Wendy says:

    rozita paling cun kat situ

    0
    0
  52. akupulak says:

    salam sejahtera.
    biar aku bg komen pulak.
    tema: arabain nights
    top 3 disini ialah:

    rozita cik wan
    wardina
    noniswara

    yg len2 tu kurang menepati.
    komen:
    rozita cikwan:
    menepati n plg mndpt prhatian. cuma over sket. kena labuhkan paras bawah lutut krn masih tdk lari dr tema. terpesona

    wardina:
    fesyen awak sungguh tepat n sweet look. right color. almost perfect but better if u choose a more arabian tas tangan. tas tanganmu ok cuma kurang cocok dgn tema. cari sesuatu yg berimej arab tp hndklah tdk keterlaluan krn pending pinggang anda sudah begitu terperinci. ini akan mengimbangi penampilan arab secara keseluruhan dan memberikan ‘kesempurnaan’ imej anda. bahkan boleh menewaskan rozita. menawan.

    noniswara:
    anda seorg arab mlm ini.
    tp fesyen anda kelihatan begitu tipikal dan seolah meniru terus ataupun x keterlaluan jika pakaian yg kelihatan mahal & mewah itu dibeli terus sahaja dari lubnan.
    topping anda kena. bahagian bawah sarat.
    eh, salamualaeik!

    lain2:
    1. nabila. anda macam Digi.
    2. aziz. anda dari mana?
    3.diana rafar. mudahnya baju anda walaupun ia mungkin mahal. sampai suami kelihatan kekeringan duit.
    4. bawah hans isac: dari mana nih??
    5. lisa surihani n ladyana: pereka sama ker? nampak mcm fesyen budjet. lisa ptt pakai sesuatu yg lebih menarik.
    6. nasya aziz x dtg ker..?

    0
    0
  53. ariena says:

    nak jadi per la artis2 mase kini.x leh dijadikan contoh…..wat rosak akhlak anak2 melayu jer….

    0
    0
  54. xde sape.. says:

    ” menasihati 2 bole,tapi jgn ler pai nk kutuk mengutuk..t kita semua dapat dosa dari pew yang kita kutuk 2,so..law ade pape yang xwas ati 2,doakan jew moga artis2 nie berubah.xyah r nk pertikaikan dosa n pahala dowg..ok..walaupon kubur n dosa laen2,p kita harus menasihati mna yang xbtol..tp jgn pai kita mengeluarkan kata2 yang bole membawa keburukan pada kita sendiri..so renung2 kn n selamat b”amal..assalamualaikum.

    0
    0
  55. efkt says:

    Its a pity you dont have a donate button, i would donate some cash =)

    <3

    0
    0
  56. I’ve learn some just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you put to make such a excellent informative web site.

    0
    0