Written by AbangNara | August 20th, 2009

ekuin negara qabil ambak

Inilah gambar ekuin negara yang dikatakan bakal berkahwin dengan Fasha Sandha pada Januari tahun depan. Namanya Qabil Ambak. Oh ya buat yang tak tahu apakah itu ekuin (kitorang pun tak tahu dulu), ekuin nie kira cam penunggang kuda la. Yang lompat-lompat halangan berkuda tue.

Qabil Ambak nie antara penunggang kuda yang power di Malaysia nie. Banyak gak tournament yang dia join. Mungkin sebab tue Fasha terpikat kat dia kot. Mesti Fasha Sandha terngiang-ngiang kat kepala lagu “Kudaku lari gagah berani” setiap kali si Qabil nie tunggang kuda.

Kalau betullah seperti yang direport oleh Harian Metro semalam, maknanya memang betullah bakal suami Fasha Sandha nie bukan duda, suami orang dan yang paling penting bukan Rizal. Si Qabil nie masih teruna lagi tau. Pandai jugak si Fasha Sandha nie mencari bakal suami.

Tapi yang peliknya, tak pernah nampak gambar Fasha Sandha dengan ekuin negara Qabil nie. Yang banyak nampak gambar dia dengan si Rizal, bekas suami Nora Danish nie. Adakah Qabil dijadikan kambing hitam dalam permainan cinta bersegi-segi Fasha Sandha? Sama-samalah kita nantikan.

Lagi gambar Qabil Ambak, ekuin negara merangkap bakal suami Fasha Sandha (kalau betul) dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ekuin negara qabil ambak

ekuin negara qabil ambak

ekuin negara qabil ambak

ekuin negara qabil ambak

ekuin negara qabil ambak

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

395 responses to (GAMBAR)Qabil Ambak, Bakal Suami Fasha Sandha?

  1. jed hijau says:

    1st

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. eclipse says:

    blehla tahan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. tOmEii says:

    hahaha nila die pak sanggup…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. kira-kira says:

    lawanye kuda dye…hehe..lg lawo dri pacat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. sayang mama says:

    klu tengok muka qabil nie ada iras2 rizal…
    tu kot yg si fasha terpikat…
    moga2 bhagia hhdaknya klu itu jodoh die…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      huhu yela kot….
      xpon qabil ni kn bese main ngn kuda so mstila kuat cm kuda tu y pacat nk sgt tue,,,hahahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      yup…
      sm tp xserupe….huhu..
      maybe ok sket dr si jejai tue…huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sayang mama says:

        ada benarnya juga yg BN ckp…si qabil nie mcm jd kmbing hitam dlm prmainan cinta fasha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      macam iras2 pembaca berita ntv7 tu pun ada kan….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        yup!tul…
        sp nama pemberita tue kak jed?
        xingatla…
        tang gg plg same…hahahahah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          pepagi dah la muntah2….

          online…kuar2 cite FS nak kawin…sampai sekarang muntah tak habis2…

          akak kuar dululah eclipse…

          takut korang…tak lalu nak makan tengahari kang….

          bye…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          g check kak yea?
          mn tau ade petanda nak dpt org br ker…heheheheh….
          muntah tue akak kumpul2 byk2 dlu…
          peram selama sebulan…
          dh beku nti g hantar kat pacat tue…
          biar dia minum…
          elok nti pnykt dia yg gile laki org…hahahhaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          akak munth knp???
          ada isi ker???huhu
          kc la petua cket…hahahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          tomei meh violet kc petua nk xxx???
          huhuhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • halimunan says:

      takde maknenye… dia terpikat sebab qabil ni sure poket dalam punye… samala cam jejai.. almaklumla.. kalau nak sukan kuda ni bukan sikit duit pakai… slalunya hanya family2 multi millionaire dan kerabat raja je yg join sukan kuda ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. eclipse says:

    mamat ney muka semcm jer…
    mcm org xckup kalsium…huhuhu…
    tp kwn2 si jejai sumenya xensem…
    tp org xensem ney duit byk…
    dh rupa krg….duit lak lbh…huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. LaLuNa says:

    boleh tahan sikit dr jejai…tp sapa lagik kaya? pasya pilih rupa ke duit.???pikir..pikir

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      kalo skrang nih….
      xde duit xbhagia pe…
      ingat kasih sayang bole beli beras ke…
      huhuhuhuhuh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sayang mama says:

        btul 2…zmn skrg nie duit lg pnting dr ksh syg…
        tp klu byk duit xde ksh syg pn x der mknenya…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. eclipse says:

    mn yg lelain ney?
    buka pose kat umah seblh lg ker??huhuhu…
    mehlah dtg cni…
    nek kuda free…
    cpt2….
    1 jam aku charge RM60.00 jer….hikhik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      td ko ckp pree?
      heheeh ni cas 60 plak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      mahal tul sewa ko eg..
      cmni aku nk ngorat mamat ni..
      leh nek kuda sesama free lg..
      kompom pacat bunuh diri..
      muahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. puteriaquarius81 says:

    lor…. x abih lg ker ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ANneDeSilva says:

    tergamak korg tinggalkan aku kat page sebelah..
    patot ko takde eclipse…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      anne xabis2 kacau aries tu psl xsdar kitorg kt cni…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      la anne…
      td nak pgl ko…
      tetibe pc aku ney jam…
      dr smlm lg…
      bengang giler aku…
      lmbt btl ble nak komen…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      aq sndri pun tersesat kt sini.. tgk2 dah ramai jerk. cis

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. puteriaquarius81 says:

    mata sama ar cam jejai sikit

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lady-Not-Gaga says:

      Salam…
      Morning..

      Bukan takat sama, dah serupa sgt2 1 muka dorunk nih. Dah macam klon pon ader. Elok gak jadik kwn baik n scandal c pasar tuh.. Agak2nyer C pasa tuh mmg suka laki muka cenggitu kot.. X dapat Jejai, Qabil pon jadila.. 2-2 pon kaya raya n yg paling pnting MUKA pon SAMA SEJIBIK!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. hantupensil says:

    hehehe…mule2 tunggang kude…
    lpas nih tunggang fasha plak…
    kekekekekekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      hahaha hantu 20sx nie…..huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      uiks!melucah lak si antu ney….huhuhu..
      ko nti nak tunggang sape?hahahaah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      la btul pe…
      hikhikhikhikhik….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lady-Not-Gaga says:

        X Ku sangka Hantu nih Advance juga ya..

        Aku rasa hantu nih cakap Straight jek.. P dorg2 yg lain tuh yg pikio lain.. Aku Xtau pon aper maknanya C hantu tuh.. ” Lepas nih tunggang Fasha Pulak..” :-P

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. refelsia says:

    eee naik bored aku tengok nama perempuan ni tak habis-habis dengan statement kahwinya dah sasau ke???dari awal tahun ke pertengahan tahun dan ni nak masuk hujung tahun aku tengok tak abis-abis isu kahwin,nak jadi macam ella no 2 ke sampai 40 tahun stil single juga tapi tak abis-abis isu kahwin……kalau btol ok lah.setakat berkawan nyatakan je, peminat sekarang pun bukan nya bodoh dah tahu menerima, kalau berkawan dan seterusnya bercinta cakap je lah jika dah tak ada jodoh nak wat macam mana??,dah takdir yang dah bercerai pun stil ada peminatnya, ni nak rahsia-rahsia apa kejadahnya entah-entah cakap kosong sebab dah sasau sebab peminat tak ada dengan cara ini nak tarik balik peminat yang meminatinya dulu trus mengenali namanya…… Jika benar nak melangsungkan perkahwinan alhamdulilah dan sure peminat doakan kebahagian tapi setakat buat statment sape pilihan di hati ni nak surprise-surprise dah lah baik hentikan sekarang ni banyak artis yang hipokrit sumpah lah apa lah last2 kahwin juga dengan orang yang dia rampas…….sampai bila kehidupan nak di benci orang lebih baik jadi bukan golongan artis tak ada sape nak ambil peduli…………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. syamiza says:

    k kawan2 jumpa lagi besok…. byee… walaupun tak kenal dengan korang… tapi best bergossip dengan kalian…. atleast hilang gak boring… terima kasih… harap persahabatan kita berpanjangan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Akak Leen says:

    akak dulu2 penah la terbaca pasal dia 3 beradik yg xtif dlm sukan ni….dlm berita harian klu x silap…masa tu akak muda remaja lg…kekeke….tp x ingat la dia ni yg mana satu…family org senang, klu x silap akak training support sndiri masa sblm femes dulu…faham2 la sukan berkuda ni bukan murah…adik beradik derang mmg ada nama ambak tu, nama family derang (atok ke moyang ke x ingat la…)… so, senang trace la tu family dia…alaaa…mcm omputeh la…ada family name… huhuhu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      ambak ney dh mcm nama org asli lak aku tgk….huhuhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak Leen says:

        ni nama org dulu2….akak penah dgr bbrp org nama cenggini..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zhang zi yi says:

        mana kau tau ambak tu mcm nama orang asli. melayu pun ada apa…..Nama tu orang zaman dulu2 yang pakai. Sekarang je nama orang canggih2.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. eclipse says:

    weh bile korang nak komen…
    page korang hang x?
    aku dh bengang tahap pacat ney…
    silap2 krg aku meroyan cam si pacat ney bunuh dr…huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Jojio says:

    Buang yg keruh ambik yg jernih…
    Kalu tak jerneh juga tak tau la….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Penari Poco2 says:

    cam lembut jer…ish…sory erk…pd pndangan aku jelar…huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      ada la sikit

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        lembut bkn sebrg lembt….
        tunggng kuda tue…
        kalu lembt xtunggng la pukok kuda u…huhu
        kuda ku lari gagah berani tue….hahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Penari Poco2 says:

    untung dpt laki kaki kuda…huhuhu…tul ker statement aku nih…???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. eclipse says:

    si pacat ney high taste gak…
    nak yg sume kaya2…
    wpon dia dtg dr family yg xkaya…
    jgn sok kawen bcerai dhla…
    fasha,
    aku doakan ko cpt2 nikah…
    biar gosip ko reda…amin….huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. kira-kira says:

    out lu…..pg lunch skali ngan bekpes jap…
    kang in blk…
    bye….salam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. miss annur says:

    boring ar..asyik2 cite minah sendat ni.. menyampah jew..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. makngah says:

    cam jonggos jerk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. eclipse says:

    bengang tul la ari ney…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Penari Poco2 says:

    kalo jodoh x ke mana…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. eclipse says:

    Seribu senyuman
    belum tentu menawan hati

    satu jelingan sudah cukup
    menimbulkan rasa benci

    membina mengambil masa

    meruntuh sekelip mata

    Selamat Menyambut

    Ramadhan kepada kwn2 semua….
    .
    Maaf Zahir dan Batin….hehehe…jika ade tersalah kata,terlebih bicara…mohon maaf dipinta….

    Semoga Ramadhan membawa keberkatan kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aku pon sama-sama minta maaf kat sume kawan2…kalo ader tersalah bahasa tersilap kata…isk…isk…saper lar aku nie kan…
      buat eclipse…maafkan aku…dan kawan2 sume…p minta maaf ngan pasa bab korang kata dier PACAT…xbek tau…maaf dan maaf dan maaf…
      SELAMAT BERPUASA…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      huhuhuh…
      maaf mu di terima….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        kite adalah manusia yg xlps dr bt kesilapan…
        semoga yg lalu dijdkan pengajaran yg bguna bt kite semua…
        ~peace no war~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        alhmdllh.. aq pun mohon maaf gak pd smua…
        kut2 ada terkasar ke, terkutuk ke, ter ter (xder idea) ke…
        wlupun x penah kenal, hope persahabatan kiter kekal hndknya.. insyllh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      yup,,,,,
      selamat menyambut ramadhan al mubarak…..
      n selamat hari raya aidilfitri xlme lg….
      marila kte sume bermaafan sesama kte…huhu
      aq pon nk mtk maaf kpd sume kalu ada sesapa pnh trasa ngn ayt aq slma ni…sob…sob…
      maaf zahir dan batin…………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        yup..
        aku pn mintak maaf..
        nk taip pnjng2 korang dh tlg taip kt ats..
        huhu

        SELAMAT BERPOSE..

        ish xsbr nk raye…
        bos nk kasi tudung raye..
        huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Penari Poco2 says:

    mana si saraa nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. eclipse says:

    sedih jer ati aku ney ble nak msk ramadhan…isk..isk…
    syukur pd tuhan sbb mberi aku ksempatan myambutnya skali lg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      huhu..terharunya dengar… :(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      la..
      sedey lak ko ni.
      adoi x phm tol.
      td bengang..
      ni sdey..
      :)

      syukur pd Tuhan…
      aku dpt pose gak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        biasela manusia…
        psaan bercampur baur…
        bile aku bengang aku akn sedih…dn nangis…
        aku ney sensitif orgnya…huhuhu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          dah campur-baur kau tolak..bahagi pulak musti jawapannye tenang..hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          alahai kesian ko kan..
          dh la..
          xpyh sedey2.
          sambut ramdhan dgn pnh keinsafan…
          :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          skrg ney aku dh hapy….
          psl ade org bg aku coklat….heheheh….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          lunch mkn coklat je ke….
          kt tmpt aku ni mcm2 coklat ader..
          huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          olololo,,,,,tung pjuk la tue…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          coklat sampingan jer…
          ari2 mkn…
          mau gemuk aku nti…huhuhu..
          ko keje kilang cklat ker?
          cadbury ker ape?
          bak mai lah hntr cni cket…
          aku nak bt bskt raya coklat nti….hehehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          eclipse,
          xkn la aku kj kilang coklat leh tenet je..
          :)

          law ko nk bak r add t aku pos..
          aku tkt xsmpai dh cair.
          hehee

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. jernih says:

    main polo tu bakal somi fasa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. puteriaquarius81 says:

    yer.. alhmdllh syukur kerana msh diberi peluang melakukan perintah Yang Maha Esa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. jernih says:

    kire orang ADA-ADA la ni.. bakanye somi fasa.. hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. eclipse says:

    si nurul ex wife ajai pon beli kuda…
    rmi tul yg suke kat kuda…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      dl aku dgr dye ngn mamat ni..
      tp x jd kot…
      nurul manis sgt..
      hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tOmEii says:

        huhu yup…hitam mnis……
        ble la nrul plak nk kawin..huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          tomei ko x g lunch lg ker?
          ker hubby ko tapaukan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          huhu aq kenyang lg la…..
          ari2 tgk mke hubby aq asyk kenyang jek,,,
          hahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          bgs lah tue…
          tgk muka laki sndr xpe…
          tgk laki org yg bhaya tue…hehehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          nurul kawin bila sampai jodoh le tomie..

          kire wife ajai tuh bleh dikategorikan
          merampas gak ke? jeng..jeng..jeng..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        tp tue la jodoh xpnjg…
        skrg ney rmi yg kawen cerai berai…
        hrp sume tue xjd kat kite nti…
        violet…ko lunch kul bp??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          tula pslny…aq y dh kawin ni bpak la tkutny…
          ari2 b’doa semoga hbgn aq ngn hubby aq kekl hgga akhr hayt…huhu
          eclipse ko xlme dh nk kawin aq doakn ko bhgia sntsa…amin…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          thanks tomei…
          mudah2an mcm tuela…
          ko bg la aku tips2 nak menambat hati somi selain memsk n pki sekc…hahahahahah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          huahuahua……
          mne ko tau ni aq pkai sekc nk tambat laki aq…hahahahahah
          xde petua2ny…..
          y pentg iklas,jujr,syg,ambil brt…….
          n 1 lg….xleh kongkong lbh2 cz laki ni xblh kalu org cntrol diorg sgt,,,huhu
          kalu blh kte kna ikut rentk diorg,
          sporting skli skla…haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          aku ikut suke aku…
          coz bos aku x pnh pn ckp lunch kol braper…
          so aku wat la undang2 sendiri….

          coklat ko dh hbs lum..
          law nk lg meh aku pos kat ko byk2…
          huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          dh bis pon…
          cni rmi…
          sume mntk…
          xkan aku nak mkn sorg2 lak…
          sedekah lah sorg sket…huhu..
          k nti aku bg add…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          oh drg men tenet gak cm ko x.
          hihihihihi

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      eclipse says:
      August 20, 2009 at 12:29 pm

      si nurul ex wife ajai pon beli kuda…
      rmi tul yg suke kat kuda…

      jgn dapat yg bernafsukan kuda suda..
      hehe tigkt aku ziana ckp kat awie nafsu kuda
      dlm filem sembilu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Rin says:

    sume taste fasha Vip yg muka cmni.. sepesen jek template nya.. nama, pgkat n status jek lain2..
    yg x tahan, nora danish pon sama taste ngn fasha..
    brebut ngn org sama, akhrnya fasha mngalah tp cari muka ala2 rizal jgk.. (qabil)..
    apa2 je lah, nk kawen pon kawen la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      ap y fasha mengalh,,,,
      bkn ke nora danish y menglh,,,,
      kalu pacat tu y menglah knp nora ngn jejai leh cerai….
      tul ke ko nie…huhu
      pacat tu y sme taste ngn nora cz tula die nk pe y nora dh dpt…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        kesian kt nora danish..
        time preg tu kna cerai..
        sok2 pacat rase lar..
        huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Jojio says:

    Fuhhh…baru abeh presantation….legaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Jojio says:

    Mamat ni kira hensem ler jugak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Penari Poco2 says:

    errrmmm…korang x g lunch ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. new moon says:

    uitt…cam muke rizal pn ade…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. violet says:

    haluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    xder org ker…
    emmm msti dh kwa lunch ni masing2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      orang smua pi makan la violet oii…
      huhuhuhuh…
      aku pun nak pi makan jap..
      bye2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      yuhuuuuu adala…..
      violet knp xlunch lg,,,
      xlapor ke??????huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • violet says:

        lor ader rupenyer…
        x la tomei..
        violet jrg mkn siang..
        slalu mkn mlm je…
        xrse lak prt ni nk mkn…

        tomei tgu huby eg??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          xdela….nk tgu pe…
          ade jek dpn mata nie,,,hahaha
          kenyang lg la xtrsa pon nk mkn,,,huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          amboi dpn mate eg…
          sng la kan…
          xpyh pk2 hehe..

          aries..
          diet ke…
          hehe
          :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          aries pla…
          pulun mkn siang..
          mlm xmkn lgsg….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tOmEii says:

          huhu tul….
          kalu spe2 nk diet n sntiasa bdn cntik amalkn mkn siang n jgn mkn mlm yea…huhuhhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      hantu pn pandai mkn eg..
      hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. new moon says:

    violet….PP… jom pi isi perot…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. aries_april says:

    HI SMUA…
    DAH LUNCH LOM NI?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Penari Poco2 says:

    errmmmm…
    xder org ker…
    aku cakap ngan kuda aja lar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. aries_april says:

    xda orng kot time ni…
    k ar…
    out lu la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. nha says:

    ahahaha pacat ke?

    muke qabil cam muke rizal.. nth2 die selame2ni kuar ngan si qabil tak?

    sukati dia laaaaaaaaa… yg penting bukan laki org…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Penari Poco2 says:

    errmmm…boring tul…
    blm ader page baru ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. eclipse says:

    sume dh hlg ker??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Penari Poco2 says:

    alahai…pilunyer rasa ati aku nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. kira-kira says:

    salam……..
    alhamdulillah…knyg..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. aries_april says:

    napa mcm slow ja bn lately?
    :-(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. eclipse says:

    Sejarah Ramadhan

    1) Ramadhan: ertinya panas terik

    2) Bulan di turunkan Al Quran Dan disebut (syahru ramadhana)

    3) Berlakunya perang Badar Kubra Dan mendapat kemenangan.

    4) Bulan dimana nabi mengambil balik Mekah dari tangan Musyrikin Dan berakhirnya penyembahan berhala.

    5) Di dalamnya dipilih Ada malam al-qadar yakni lebih baik drpd 1000 bulan.

    6) Di pilih untuk ibadat puasa.

    7) Di pilih untuk ibadat2 lain (tadarus Al Quran)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. eclipse says:

    Kelebihan Bulan Ramadhan

    1) Kamu akan di naungi Ramadhan. (bagi yg telah meninggal dunia terlepas dari siksa kubur)

    2) Bulan penuh keberkatan

    3) Di malamnya Ada lebih baik drpd 1000 bulan

    4) Amal sunat sama dengan solat fardhu

    5) Manakala solat fardhu mendpt 70 kali ganda

    6) Bulan sabar Dan pahalanya adalah syurga

    7) Bulan menambah rezeki

    8) Memberi buka banyak pahala

    9) Bulan keampunan

    * DOA yang paling makbul iaitu DOA sebelum berbuka puasa.

    * juga DOA pada sepertiga malam.

    10) 10 Hari pertama adalah mulanya rahmat, 10 Hari pertengahan – pengampunan, 10 Hari terakhir – kemerdekaan api neraka.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. jernih says:

    gambar no 2 tuh nampak cam dah sepadan jek…
    mata nampak serupa tp x sama… hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. hantupensil says:

    erkkk…
    kenyang2..
    makan ikan patin masak tempoyak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aries_april says:

    bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
    ooooooooooooo
    rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
    gggggggggggg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. sayang mama says:

    dr pg td BN slow jer…
    x tau ler klu pc aku nie yg hang..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. kira-kira says:

    da xder org ker?/
    boringnyer,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. hantupensil says:

    aik nape smua orng mcm xde smngat jek????
    tau le esok nak pose…
    huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Jojio says:

    Kembalinya Ramadhan yg ku tunggu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. jenna says:

    oooo lagu ni ka rupa apa ombak ka ambik ntah nama pun dah sedap rupa lg la out…tp artis mau bnyk fulus la tuuuuu….doto k yg duda tu hensem sikt kot…sikit jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. Jojio says:

    Dah 333 comment…banyak tuuuu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. hantupensil says:

    kak nara…oiii… kak nara…
    pkai la domain baru…jgn la pkai wordPress ni…
    dah ramai orang nih…
    server xleh tampung dah…
    huhuhuh…
    kesia diorang nih xleh komen banyak2..
    huhuhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      hmmm BN kang dah fofular… memanjang ‘traffic jammed’… cian plak kat pc aku nih ngan line internet, dok kena bambu ngan aku konon lembaplah, x ckup ram lah, fibre optik putuslah eheheh.. sori erk ‘pc’ ku sayang ngan ‘notebook’ ku sayang…. baru tau pesal le aku mslh memanjang nk online BN… hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      tu la pocong…
      slow ja…
      sjk BN mkn rmai orng ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Zaza Muhammad says:

    Again?! ….
    Harap2 kali ni smpi le ke jinjang pelamin…
    Sblm ni dok heboh ngan kerabat itu kerabat ini jutawan itu jutawan ini… last2 xde pe. Artis yg low profile plak (misalnye Maya Matahari tu) xde gosip xde kecoh2 tup tup alhamdulillah selamat dah bernikah ngan kerabat diraja Pahang….
    So nasihat utk artis2 atau sesapa pun, bile menda dah btul2 kompem, barulah war warkan… x pun klu nk bgtau, agak2 aa sket cara tu, jgn le over sesgt erk…. Al maklum le, jodoh pertemuan ni kite just merancang, Allah yg tentukan.. amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      kak zaza…
      tahniah ya?
      skrng jrng ya msuk BN ni….
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        a’ah… la ni alhamdulillah bz sket, business masyuk so bz aaa heheheh… klu online pun time sakit2 kapla, pening2 kapla tensen wak keje… biasa aa klu main ngan figure nih….
        tp ade mslh lain sbb selalu sgt payah msk BN nih, delay… rerupanya ramai sgt yg dok online Nara ni…fofular gtu ;)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. ANneDeSilva says:

    salam semua…
    ape kecoh2 jek kat atas tue??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Penari Poco2 says:

    errmmm…
    Ya Allah…tabahkanlah hatiku untuk menghadapi semua dugaan ini…amin…isk…isk…isk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. mm.. says:

    Poco2 aku minta maaf, klu article yg aku antar ni leh menguriskan ati kau.. maafkan aku.. tapi aku rasa bertanggungjawab utk sampaikan pd pembaca yg lain… info ni aku dapat dari blog PHT..

    Rahsia Asal Usul Tarian Poco-poco.

    Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan-rakan semua tantang tarian poco-poco yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri-suri rumah dan badan-badan kerajaan ketika manghadiri kursus.

    Sebenarnya tarian poco-poco ini berasal dari Filipina bukannya dari Indonesia. Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yang membentuk salib.

    Mungkin kita tak perasan kerana kita suka mengikut-ikut sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh-musuh islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama Hindu. cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan.

    Saya dulu pernah terfikir, kenapa tarian itu dimulakan dari kiri? Dan apa jenis senaman ini? Relevankah tarian ini, yang kelihatan seperti tidak siuman?

    Saya menyeru kepada diri anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak lagi ‘menarikan’ lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar. Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini.

    Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kesannya kepada akidah umat Islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan ‘keasyikkan’ menarikan tarian ini.
    -PHT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      poco…sila lht teguran ini scr +ve….heheheh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      thanks…
      poco…
      ko ptt bca ni…
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        Thanks for the info and really appreciate it. Aku pun prasan gak psl bentuk salib tu… Tol tu kite bertaubatlah. No wonder aa bebaru ni aku tgk kate menari poco2 tp dia ubah, lebih pada gerakan badan bkn lai ke kiri ke kanan cam bese tu…. maybe ade yg prasan dan dah alert psl ni. Psl yoga tu, mmg dah fatwa tp yg aku bengangnye lam cite Naik Hant, mcm x alert je….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      erm2…btul2..
      kalo poco2 nak tukar name aku cdangkan ko tukar name
      hantupembaris…
      leh kite geng…
      hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ANneDeSilva says:

      Amin..
      thnks 4 the information…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. miss comet says:

    Haaa……. tulah pacat ko tak pikir ke sblm ko buat hal ngan laki org kan, asl je muka ko kuar abis ko kena kutuk….. kecik2 tak nak mampos dah besar menyusahkan mak bapak…….

    Aku tak nak lah kutuk2 (konon) c pacat ni lbh2 sbb dah nak masuk bulan puasa ni nt ko jgak yg dapat pahala, malah aku doakan spy cpt2 kawen ngan sapa2 jelah yg dia nak kawen (yelah dah terlalu ramaikan tak tahu yg mana satu yg btl2 jd laki dia nt). n cepat2lah beranak pinak…..jadi bini yg baik jd menantu yg baik ok

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. kira-kira says:

    Kelebihan Sembahyang Sunat Tarawih

    Malam 1
    Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

    Malam 2
    Diampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang terawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang beriman).

    Malam 3
    Berseru Malaikat di bawah ‘Arasy supaya kami meneruskan sembahyang terawih terus menerus semoga Allah mengampunkan dosa engkau.

    Malam 4
    Memperolehi pahala ia sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

    Malam 5
    Allah kurniakan baginya pahala seumpama orang sembahyang di Masjidilharam, Masjid Madinah dan masjidil Aqsa.

    Malam 6
    Allah kurniakan pahala kepadanya pahala Malaikat-malaikat yang tawaf di Baitul Ma`mur (70 ribu Malaikat sekali tawaf), serta setiap batu-batu dan tanah-tanah mendoakan supaya Allah mengampunkan dosa-dosa orang yang mengerjakan sembahyang terawih pada malam ini.

    Malam 7
    Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa serta menolong Nabi ‘Alaihissalam menentang musuh ketatnya Fir’aun dan Hamman.

    Malam 8
    Allah mengurniakan pahala orang sembahyang terawih sepertimana yang telah dikurniakan kepada Nabi Allah Ibrahim ‘Alaihissalam.

    Malam 9
    Allah kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhammad S.A.W.

    Malam 10
    Allah Subhanahuwata’alah mengurniakan kepadanya kebaikan di dunia dan di akhirat.

    Malam 11
    Keluar ia daripada dunia (mati) bersih daripada dosa seperti ia baharu dilahirkan.

    Malam 12
    Datang ia pada hari Qiamat dengan muka yang bercahaya (cahaya ibadatnya).

    Malam 13
    Datang ia pada hari Qiamat dalam aman sentosa daripada tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

    Malam 14
    Datang Malaikat menyaksikan ia bersembahyang terawih, serta Allah tiada menyesatkannya pada hari Qiamat.

    Malam 15
    Semua Malaikat yang menanggung ‘Arasy, Kursi, berselawat dan mendoakan supaya Allah mengampunkannya.

    Malam 16
    Allahsubhanahuwata’ala tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan ke dalam Syurga.

    Malam 17
    Allah kurniakan orang yang berterawih pahalanya pada malam ini sebanyak pahala Nabi-nabi.

    Malam 18
    Seru Malaikat: Hai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha kepada engkau dan ibubapa engkau dan ibubapa engkau (yang masih hidupatau mati).

    Malam 19
    Allah Subhanahuwataala tinggikan darjatnya di dalam Shurga Firdaus.

    Malam 20
    Allah kurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang solihin.

    Malam 21
    Allah binakan sebuah istana dalam Syurga daripada nur.

    Malam 22
    Datang ia pada hari Qiamat aman daripada tiap-tiap dukacita dan kerisauan (tidaklah dalam keadaan huru hara di Padang Mahsyar).

    Malam 23
    Allah Subhanahuwataala binakan kepadanya sebuah bandar di dalam Syurga daripada nur.

    Malam 24
    Allah buka peluang 24 doa yang mustajab bagi orang berterawih malam ini. (elok sekali berdoa ketika dalam sujud).

    Malam 25
    Allah Taalah angkatkan daripadanya siksa kubur.

    Malam 26
    Allah kurniakan kepada orang berterawih pahala pada malam ini seumpama 40 tahun ibadat.

    Malam 27
    Allah kurniakan orang berterawih pada malam ini ketangkasan melintas atas titian Sirotolmustaqim seperti kilat menyambar.

    Malam 28
    Allah Subhanahuwataala kurniakan kepadanya pahala 1000darjat di akhirat.

    Malam 29
    Allah Subhanahuwataala kurniakan kepadanya pahala 1000 kali haji yang mabrur.

    Malam 30
    Allah Subhanahuwataala beri penghormatan kepada orang berterawih pada malam terakhir ini yang teristimewa sekali, lalu berfirman: “Hai hambaku : makanlah segala jenis buah-buahan yang engkau ingini hendak makan di dalam syurga, dan mandilah engkau daripada air syurga yang bernama Salsabila, serta minumlah air daripada telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhamad S.A.W. yang bernama ‘Al Kauthar’.”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Penari Poco2 says:

    kawan2…p page sblah…berita hangat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. new moon says:

    slblah kiri ke sblah kanan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. new moon says:

    wei blah mane wei…..aku nk tgk gok…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. x-not-x says:

    mcmlaa tak ada pompuan lain…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Z says:

    nasib badan la………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. naivegirl94 says:

    qabil ambak is my 2nd cousin.
    family die mmg org kaya.,
    pttla dkt facebook fasha hanta bnyk betul wall post dkt qabil.no wonder~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. shemar says:

    betulke fasha nak kahwin ekuin negara? kata mak dia pun dalam Hiburan Media Fasha tunang selepas raya dengan ekuin negara? ekuin negara qabil ambak kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ainakim says:

      aku dengar tak jadi pulak… bagus tu… mungkin qabil boleh dapat lagi terbaik dari fasha…. fasha tu layak untuk orang buta dan tuli aje sebab tak nampak dan dengar apa apa keburukkan fasha… gedik, penipu,perampas, suka dedah badan,,, semua keburukkan ada…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. ekuinots!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0