Written by AbangNara | July 17th, 2011

gambar pernikahan nurul syuhada

Akhirnya hati si cantik Nurul Syuhada kini sah menjadi milik Raja Amir dengan wang hantaran sebanyak RMRM20,111 dan mas kahwin RM777. Kedua-dua pasangan ini telah diijabkabulkan semalam di Binjai On The Park, KLCC. Akad nikah telah dilakukan oleh ayah Nurul Syuhada dan akad telah sah dengan sekali lafaz sahaja.

Lagi beberapa gambar pernikahan Nurul Syuhada dan Raja Amir beserta gambar pra-perkahwinan mereka berdua dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada The Photographer Studio.

gambar pernikahan nurul syuhada

gambar pernikahan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

gambar perkahwinan nurul syuhada

71 responses to (GAMBAR)Pernikahan Nurul Syuhada Dan Raja Amir

  1. miiiaaaa says:

    ape hal pre-wedding cmtu? mcm mat salih style. baju terdedah. pape pn CONGRATSSSSS!

    0

    0
    • aLoy says:

      pehal nk nmpk tek tuh..xmalu tol org islam cmnih

      0

      0
      • sunny says:

        dia dedah2, kau mengumpat… dosa sama je bro..!!

        0

        0
        • doldo says:

          @sunny, Oi.. Ni aku nak wi definisi mengumpat skit : Menceritakan perihal seseorang yang menjadikan dia marah atau benci apabila mendengarnya sendiri atau apabila yang kita katakan itu disampaikan oleh orang lain kepadanya. Perkara yang diumpatkan itu selalunya berhubung dengan kekurangan atau keburukan yang ada pada dirinya.

          Terang-terang dia tak buat sape-sape marah dan benci. Bende yang soheh depan mata dan terang-terang baju Shuhada tu terdedah. Agak-agak Shuhada benci ke orang mengata dia pakai baju camtu? Bagi aku, kau buat, kau tanggung dan kita sesama Islam perlu tegur. Macam la kau tak tengok kan? Lagipon kau bace gosip-gosip ni tak ke dose jugak sunny..?

          0

          0
        • wartawan bebas says:

          gambar yang atas nak cantik bebenor, sejuk saja nengok nyer.. tapi bila turun ke bawah, aduh duh duh seksi nyer.. tapi naper pakai baju cam gitu, cam gambar biasa2 di tepi laut sajer.. apapun tahniah yer, kekal hingga akhir hayat, Amin..

          0

          0
        • nak tahu je says:

          nak tnye definisi mengumpat tu dapat dari mana? tapi kalo ikut definasi tu pun ko mmg cam ngumpat pun. sbb ko ckp psal kekurangan die tak gitu? sorry ar ak sekolah agama tak abis.

          0

          0
        • bujang says:

          dosa mengumpat orang yg terdedah aurat dengan dosa orang yang terang2 dedah aurat mane lebih besar ?? lu pikir la sendiri .. mana yang lebih wajib !!!

          0

          0
    • khalis says:

      mat salleh joe kot wat pre wedding.. islam takde la pulak boleh pre pre nie..

      0

      0
    • Slim Curuz says:

      tk yah terlalu menilai…

      aku suke gamba kt atas sekali tu.. cam kad raya pon ada..hik hik… tentu best derang leh letak kt ruang tamu rumah derang nanti..

      0

      0
  2. dek-an says:

    siyes cntik sgt2!!moge kekal hingge akhir hayat :)

    0

    0
    • papa says:

      fuhh!!! terhenti seketika nafas papa tengok gambar nurul nih..bertuah lah laki kau..terpaksa lah bang mejar membawa hati yg lara ke angkasa nun..uhukkss..

      0

      0
  3. gyulee gyuri says:

    seksi juga ini nurul ya..hope husband boleh bimbing isteri nya ke arah yg lebih baik hendaknya…baik bertudung dia ni rambut mengembang semacam..hohoho

    0

    0
    • bujang says:

      sokong dia pakai tudung dari seksi mcm nie .. pakai tudung bukan sebab rambut mengembang tapi sebab hukum mmg wajib ..

      0

      0
    • april may says:

      ha’ah…aku pon cam terpikir jgak…rupe2nya seksi jgak si nurul ni…

      0

      0
  4. antu sgguh says:

    mcm bju tdo je, xsabar dh kot haha

    0

    0
  5. tahniah buat mempelai.
    semoga berbahagia ke akhir hayat.
    mesti anak putih melepak nnt. hehe.
    macho gak laki nurul syuhada ni.
    yg penting org biasa.
    kawin ngan artis gk risiko tinggi. huhu

    0

    0
  6. elis says:

    omg, cantiknyaaa!

    0

    0
  7. aku la says:

    canteeekkk…

    0

    0
  8. anna says:

    cantek n ensem.. sepadan.. congratsss

    0

    0
  9. Gorgon says:

    boobi

    0

    0
  10. aipena says:

    Tahniah buat dua mempelai..semoga berbahagia sampai bila2..

    0

    0
  11. Nana says:

    Hensemnya suami dia.. 2-2 sama padan

    0

    0
  12. pecal daging says:

    fuhhhh…nice outfit ever…

    0

    0
  13. Nonamanis says:

    Nurul ni dulu dh elok2 pakai tudung, masuk tophost terus bukak. Then seksi plak lagi.. Time nikah tau plak pakai tudung litup..

    0

    0
    • minah jambu 24mengadap computer says:

      tkan nk pakai bebek time nikah !

      0

      0
      • Tengku Zawyah says:

        Minah Jambu!!!!!!!!
        Long time not see..!!!!!!
        U Sihat ker? banyak cerita tak baik i dgr tantang u, naper ni??!!! Sabar lah bebanyak yea!! TZ alwiz support u..!!!

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          hello hello hello TZ ! minah jambu rindu la ngan TZ semenjak u dh kawin ngan dtk orang kaya ni dh lama minah jambu tk tengok komen u kt ruangan komen koyak rabak ni…. hahahahahaha …biasa lah minah jambu ok ok je………banyak cerita tk baik tentang minah jambu????? eh mana u tau TZ???? u kn kt israel betol tk? lov u TZ god bless …….

          0

          0
    • sofea says:

      ramai je org islam zaman skrg mcmni.. dlu pki, lepas tu buka… time nikah pki tudung pla.. time sanding tak pakai pun… tak semestinya public figure je mcmtu…

      0

      0
    • cikocoki says:

      b’tdg tu wat syarat jek time nk nikah..cm main2 jek..

      0

      0
  14. sara says:

    lagi ensem dr faiz agsa-kawan tu

    0

    0
    • minah jambu 24mengadap computer says:

      jangan nk beza kn laki si nurul ni ngan faiz…….nurul kalau tengok pn dia pn meluat nk baca komen kau UH!!

      0

      0
      • merpati_biru says:

        kenapa mesti nak bandingkan dr.faiz dgn laki dia skrang?perlu ker? masing2 ade keistemewaan dan kekurangan masing…kite nie pun baik sgt ker?

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          betol tu merpati minah jambu sokong …….lov u………..smileeeeeeee ……….

          0

          0
  15. siti Raja says:

    pakail tudung.tutup aurat…….hmm

    0

    0
  16. gigi says:

    nurul mmg cantik, belajar sama ngan die dulu. tapi lagi cantik kalau nurul pakai tudung kan?

    moga suami dpt bimbing nurul pasni. semoga bahagia ke akhir hayat.

    0

    0
  17. ziha amir says:

    muka nurul syuhada mcam BELLA SWAN dlm twilight :D

    0

    0
  18. Kamil ace says:

    aku sokong kalau ko pakai tudung, baru lah lawa..

    0

    0
  19. zuan says:

    waaa.. pasangan bahagia.. :)
    doakan kebahagiaan kedua mempelai :)

    0

    0
  20. akuxseksimcmtu says:

    tengok pic mula2 dah sejukkkkkkk..n ingat nurul dah pakai tudung…rupanya…phuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

    0

    0
  21. cikocoki says:

    gmbr ats da cntekk.yg bwh???ermmm…hancusss..!!
    papepon moga kekal hgga keakhir hyt~~

    0

    0
  22. zaza90 says:

    mmg sepadan…..!!! sweet giler…

    0

    0
  23. zulfizan says:

    sesuai.1 cantik 1 macho..Mudah mudahan sampai ke anak cucu.

    0

    0
  24. aku says:

    what a fantastic pic!!!! i really love it!!! superb!!!! credit to phtoghrapher. n for the newlyweds, cngrats n hopefully happy ever after ;)

    0

    0
  25. tak nampak pulak kelibat parents diaorg ni….

    0

    0
    • xcute langsung says:

      aku dr hr tu anti betul dgn kau ni, ingat sket kau tu pun ada anak perempuan, jgn nnt apa yg kau ckp kat org jadi blk kat anak kau! cute la sgt, muka mcm makcik je aku tgk!

      0

      0
  26. zsasa says:

    dunia akhir zaman….

    0

    0
  27. oi! says:

    bising ahh korang ni..tgok jer la..g nasihat kawan2 korang y pakai seksi2 tu..x pakai tudung…mnda dalam ni dia ignre je..y kawan2 lg baik korg nasihat depan2…org2 lalu lalang tu….kat bus top ke..g la nasihat…tahan diorg…g kasi ceramah,…

    0

    0
  28. sofea says:

    bila artis buat pre wedding… kecoh.. tp tak perasan ke zaman skrg ni ramai je yg buat pre wedding…. takde pla nak kecoh.. malah ada lebih seksi… apa la korg ni….

    0

    0
  29. xtau says:

    biar la die yg korg ni duk sakit ati knp…jgn ckp org nnt diri sndr pny gmbr wed lg teruk kot…sbb die artis je korg kecoh…..

    0

    0
  30. Xoxo says:

    Congrats nurul dan pasangan.sama padan.

    0

    0
  31. Nurain says:

    suka tgk nurul ne. cantik. lakinya pun hensem. hehe!

    0

    0
  32. jane says:

    cantik and hansome…sama padan.. bagai pinang dibelah dua… gambar yg cantik…

    0

    0
  33. fuyyo meletop la cameraman dorang..canteq giller gambo

    0

    0
  34. dolmat says:

    Cantik tu mmg cantik..tp letak gambar aurat kat fb or online ni dosa kekal/plg senang disebarkan oooo. Kita tak tau ble kita ni akan kembali pada NYA. Klau tiba2 meninggal, camne ni ilangkan gambar2 tededah ni? Klau simpanan sendiri leh jgk kawal, ni yg tu share, yg ni share…

    0

    0
  35. mamamomo says:

    first – selamat pengantin baru wat nurul semoga berbahgia ke akhir hayat.
    2nd- dia wat pre-wedding dia nyer hal lah. lagipun bukan pakai duit korang( yg kutuk). n x der lah seksi mana pun. cuma terdedah sikit jer lagipun tepi pantai biasa ahh x kan nak pakai purdah lak. ala mcm korang2 (yg kutuk) ni x pernah tengok yang lebey seksi dari tu.

    0

    0
  36. aimaniman says:

    hie nurul.. sorang lg pengacara media prima naik plamin.. nurul.. farah tv9, lpas ni sapa plak…moga kekal ke liang lahad amin

    0

    0
  37. fiza says:

    dua2 sepadan…cntik la nurul…pic pre wedding pun cantik…….org cntik kai ape pun suai je….tahniah ye..

    0

    0
  38. ezerin says:

    pasagan yg memang sepadan..walaupun pic diowang tu simple, tp memang cntik sgt..sukeeeee laa pic n gaya cm tu..

    0

    0
  39. baby says:

    cantk aku suka

    0

    0
  40. berry berry says:

    ak baca coment2 kt atas… ade yg xpuas ati 2 pehal??????????????????????????? eh ingt korg sempurna sgt ke? solat xtinggal?? aurat jaga x?? mata jaga x?? mulut jaga x?? klu perfect 2 tuhan je ok. nape nk kne hentam kritik org mcm2. die ade wat salah ngn korg ke? patutnya kita doakn org bina masjid ni.. ak tgk nurul ni xde pon mcm artis murahan lain.. xde pon gosip melampau.. die jaga nama baik die.. lah sume org leh berubah lah.. cube tgk btul2 bkn die pkai skirt singkat pon.. die tutp la bwh.. ketiak pon xnmpk.. cume kt dada je cket.. kita doiakn la yg terbek utk die.. mane tau die berubah.. TP.. sblm doakn org len, bek doakn diri sendiri dulu spya jd org yg btul2 baik kan? pikir2kn n selamat beramal

    0

    0
  41. nina says:

    Boobs dia jatuh daaaa….leper semacam jek..

    0

    0
  42. MALISA says:

    bace ni jom,,heheh,,

    0

    0
  43. Awek kl says:

    cantiknya gambar nikah dia…. di memg cantik pon…hehehhe

    * gambar pra wedd dia kureng cikit, baju mcm nih biler pon bley pakai, kalu PRA WEDD baik pakai baju yang unik yang biler orang tgk ckp WOW…….

    pendapat sendiri…

    0

    0
  44. lyn says:

    apsal gambar pre wed cam selekeh je nurul ni..

    0

    0
  45. akulah says:

    orang sekarang semua nak buat photoshot, nak tunang buat photoshoot pra-pertunangan, nak kawin, belum nikah lagi ada juga buat photoshoot pra-perkahwinan! haihh macam2 lah sekarang, pelik betol!

    0

    0
  46. Imani says:

    pra wedding lah….pra tunanglah…pra nikahlah….sumanya bisnes semata2….alahai cik nurul, dh cukup cantik, tak seksi pun tak apa….sayangnya bergambar seksi macamni,apapun bg yang lain jadikan panduan dan pedoman….

    0

    0
  47. mmmmm says:

    biase je.. yg penting cantik sgt.. xde r seksi mane pon..

    0

    0
  48. mie says:

    bila part akad nikah tahu pulak nak bertudung litup segala bagai….hmmm

    0

    0
  49. ROMY says:

    semoga berbahagia hendaknya

    0

    0
  50. Nuraqilah Qilah says:

    hai saya aqilah saja ja nak kenalan

    0

    0