Written by AbangNara | August 17th, 2009

Cakap banyak tak guna , meh kita layan ajolah gambar-gambar masa majlis nikah deorang.
Tapi Maiza kuar statement, kata

“Saya tak jangka mereka akan bernikah dalam masa terdekat ini.

Apa-apapun saya berserah dan berbalik kepada Allah.




448 responses to Gambar Pernikahan Akhil-Waheeda

  1. jed hijau says:

    1st..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      mak aii…cepatnya tangan…
      hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      haha…telah ku jangkakan ini semua akan terjadi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • vincci says:

      tahniah dpt first :)

      btw,mcm tak percaya je kan.
      cepatnye diorg dh kawin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mrs tisue box says:

      tahniah wahida…mudah2an kekal hingga akhir hayat..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • donna says:

        dan sampai ke syurga… ustad dan ustazah kan semestinya bahagia sampai ke akhirat… alim ulamak la katakan :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sal says:

      Buang aja title ustaz tu… memalukan ustaz seluruh dunia. waheeda pun gedik, sesuai sgt tu. Tunggulah balasan Tuhan…Tak payah berlagak alim la akhill hayyy. Ko lebih hina dari mat rempit krn sekurangnya depa tak hipokrik mcm kau.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sal says:

      ustaz konon…hipokrik…hina…zalim…si betina plak berlagak baik disebalik tudung,..pirah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • futurelawyer says:

        aku rs lar kan,tul lar per Maiza ckp..si Akil ni nak mintak kawin,tp maybe Waheeda tanak jadik second …jadi betul lar dia nie perampas…waheeda2…cabut jerk lar tudung tuh,memalukan wanita islam jerk lar ko nie,patut nyer ulama2 kena tego si Akil nie cz dia menggunakan agama tuk membuat maksiat dan menzalimi bini dia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          ermmm… ada kot yg tegor AH ni…
          jgn lah suruh buka tudung… elok dh pakai tudung tuh.. cume peel wawa tuh jer kena perbetulkan.. huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rin says:

          x elok soh dia cabut tudung taw.. makin mnambah dosa dia jek…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rosh says:

          dorang rasanya dh plan dr awal²..kalu tak..takkan lps sbln cerai trus kawen kan???..mesti ada psiapan..
          muka waheeda pun takde seri..biasa² jer…
          moga berbahagia hendaknya..amin (doa kan yg baik² jer)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ricky says:

      tahniah..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. pandan says:

    byk baca statement akhil..sedikit pun tak mengenang kebaikan bekas isterinya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. hantupensil says:

    kak nara saje nak bagi panas jek…
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      hantu bangkit pun setia gak bg komen nie…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Delimasaraa says:

        dia suruh semua gang2 anti kutuk akhil lari dulu..tinggalkan kita yg suka mengata kat sini kot…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. benci_perampas says:

    waheda telah memalukan perempuan2 yg bertudung sbb prangai jahatnya rampas suami org..ckp byk pn xguna la,Allah tahu apa niat ko..xlama lg ko dpt la balasannya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      sabar2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      bykkn bersabar deq oi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jerneh says:

        Allah makbul ke doakan keburukan keatas seseorang?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        rilek2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          mmg tgh rilek le ni pun ZM.. aku tanya saja… hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kopiko says:

          Iya.. sebab tu doa orang yang teraniaya antara doa yang sangat makbul. “Doa itu senjata mukmin”. Rasulullah s.a.w sendiri doakan kejatuhan Abu Jahal dan beberapa yang lain masa tu baginda dah tak tahan sangat, sebab diorang letak najis dan perut unta kat tempat sujud nabi masa nabi tengah sembahyang. Bila nabi sujud, habis la muka baginda. Abu Jahal dan geng2 dia gelak2 kan nabi. Nabi dah tak tahan sangat, baginda angkat tangan dan doa… “Ya Allah… jatuhkanlah Abu Jahal…. si polan dan si polan (sambil sebut satu satu nama diorang)”. Tak lama lepas tu, semua nama yang nabi sebut tu mati dalam perang. Tak silap, perang Badar.

          Kisah burung Ababil, kisah nabi Musa a.s, dll.

          Banyak lagilah kalau nak citer. Awak baca la sendiri.

          Allahua’alam. U tanya I jawab. Jangan komplen panjang pulok yeee

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. LaLuNa says:

    isk…gambo semer tersenyum lebor jek nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. jed hijau says:

    alhamdulillah……

    jagalah suami baik2 ye….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      ko pun jed…
      jaga hasben ko gak baik2…hokhokhok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        tol tu…kite pakat jaga hubby kite bebaik.. aku wase besalah sokmo dok tinggal hubby outstation…kali sampi aku sakit2 rindu kat dia huhuhu…. blk umah terus je chat ;)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jerneh says:

        dalam maksud tu… mudahan terjaga sume..
        luar dan dalam hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijua says:

        ko ni damia….menakutkan aku je….

        Ya-Allah….aku telah jaga kebajikan suamiku….maka jagalah kebajikan aku…dunia dan akhirat…AMIN…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          jaga2 semua, jgn korang turun naik court semata2 aku berkasih ngan suami u al…ahaks!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          gatal sungguh pompuan bernama sara ni…..
          hehehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          hahahahaha…aduhlar, saraa gelok terguleng2..kak jed maghoh ko???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          tak maghoh….gerammmmm je…rasa nak cubit2 pipi ko tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          klu aku kn sara….turun nek court pun aku x kesah…
          aku p court..pastu aku turun…n den nek lik…pastu turun…pastu nek lagi..bleh kuruihkn peha aper?…muahahaha
          humang aihhh…gatai2 nk berkasih ngan laki org yer daq sara neh?…
          susah2 jer…ko jadi nany baby aku jer la yer sara…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          aminnnnn….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mm.. says:

          amin…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. manpiki says:

    wakake…aku yang 1st.

    Den pon same. x tau aper nak cakap ngan dua orang nie. Semoga berbahagia la hendaknye. Kepada ustaz akhil jangan x balik umah 3 bulan lagik. Bini dah muda dah, x der alasan lagi yer ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. nafnaf says:

    panass arini gosip pasal ni ajaa..memang dah terbakar semua org baca ni

    kkekekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      panas…panas…panas…
      saraa di mana ko berada…tlg siramkan…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        bby aku maner?…
        meh cni sejukkn mama…meh cayang…
        nak kuwa ar…pns tul…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          aku call bomba dah td..suruh sembor ko poco..hik hik hik

          aku ni bukan setakat terbakar, ngan keyboard2 lactop mouse smua aku gi boh dlm api..membara betul ht ini

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          lawaklah ko damia…

          nampaknya hari ni..hari ibu2 sedunia…hahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. pandan says:

    byk baca statement akhill…sedikit pun tak mengenang pengorbanan bekas isterinya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      errrmmm…x mengikuti sgt…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        pengorbanan? hmmm.. semua isteri melakukan byk pengorbanan utk suaminye…. redha je lah klu suami tatau menghargai… sbb biarlah kite sbg isteri berkorban utk suami niat kerana Allah bkn nk dapatkan pengiktirafan… weh isteri solehah paling mudah msk syurga tau…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          agak susah kita nak dptkan itu ZM melainkan kita
          sudah diasuh dari kecil..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kopiko says:

          solehah solehah pun… aku ni memang baik dan sabar nagn suami aku. dia happy ngan aku, maknanya aku solehah la kan? tapi cuba kalau suami aku abaikan aku, kutuk2 aku, citer aib aku kat pompuan lain, joli sakan ngan pompuan lain, boleh “solehah” jugak ke… aku tak nafikan mungkin kau boleh terima semua tu… tapi tak semua manusia sekuatmu wahaiiii cik puan… so sebagai manusia biasa, aku tak salahkan maiza dan tetap tumpang simpati. kata orang, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      hehe… pengorbanan nak kan balasan.. tu namanye..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. nafnaf says:

    tapi kan tgk preparation deorg siap ngan paperback gambar lagi…macam dah lama prepare aje kan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. asparagus says:

    1st

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. sayang mama says:

    kasihan maiza…
    akhil mmg pentingkan diri…baru sbln cerai dh sbuk nak kawin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      apa masalahnye? hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      org lelaki…xyah tnggu cerai.. selagi blum cukup korum 4 org, ble nikah apa!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jerneh says:

        ZM.. masalahnye derang ni komen main hukum tembak terus jer.. nak hukum ikut lah peraturan.. hehe
        ada pulak nak kena tunggu edah habis la… ada kaitan ke? aku nak pencerahan saja.. kot la ada memana dalil…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          tu yg aku sound smlm… wak komen tu beringat sket psl hukum2 syariah ni… ble effect akidah tau seolah2 xble terima hukum yg Allah tetapkan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rezab says:

          Kurang2nye jaga la sket ati bekas istri yg x smpai sebulan diceraikan tu…kalu aku…terluka sungguh …

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          hmm… org kite ni double standard….
          masa CT kawin lu pun xde plak sesapa yg kate camtu…jaga hati bekas isteri.
          Kes mahkamah tuntutan harga sepencarian pun blum selesai..wak majlis grand live lam TV etc.. hingga org berkenaan bawa diri ke luar negeri…. Frankly aku lagi aaa kesian Tg Zawiah tu… siap bwk ank2 bercuti… Ironinye, anak2 dia seme ikut ibu bercuti dr hadir majlis kawin bapa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          betul3… tu ZM..
          rezab… kalu kamu dah x ada hubungan dgn sesorg
          nak jaga hati dia lagi ke? walaupun x tu pernah menyakiti hati?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. asparagus says:

    nafsu tidak mengenal mangsa…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. damia zahra says:

    aisehmen…congrats2…
    mendalam sungguh kata2 c maiza tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. asparagus says:

    x kan lari gunung di kejar…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. amsyar says:

    Ya Allah S.A.W mcm nak menitk je air mata je tgk gambar perkahwinan ni…tak tahu antara tumpang bersyukur krn akhil telah menghalalkan yg haram ataupun sedih krn terasa pasti ada air mata yg tumpah krn perkahwinan ini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      akhil telah menghalalkan yg haram…

      apa maksud amsyr ya?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • amsyar says:

        emm..maksud ams…pasal hubungan yg tidak ada ikatan muhrim..itu haram…bila dah kahwin…akhil menghalalkan yg haram..itu je yg nak disamapikan

        Jazakallah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      correction… Allah SWT bkn SAW. Tu utk Rasulullah SAW atau Nabi Muhammad SAW… be careful in future!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        yg pasti Maiza yg fail mohon cerai… bkn si Akil tu suke2 ati nk cerai dia, siap mintak tangguh lai nk setel cara baik… aku pun x paham maksud si Amsyar ni… explain pls..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      am..Allah S.W.T ke..S.A.W?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        Allah SWT… Nabi Muhammad SAW.. (sila jawab SAW)..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          komen ikot emosi… tp x per maafkan..
          mana yg silap.. kita sesama betullkan..
          thx ZM.. KS dan mm juga

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. kure2 merangkak says:

    akhill tahniah..aku yg merangkak ni pun rs mcmnak berdiri jer tgk gambar kawin ko..kehkehkeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tengkurak says:

      ha’ah la..aku yang tinggal tulang ni pun, tetiba jer dpt bercakap n antar komen lps tgk gambar tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. BumBLeBee says:

    lorrr….smpai 4 entry pasal diorg dua nih jer?? ape artis lain xde job ke last week smpai xde bahan briter lain nih??? ekekekekekek…

    sabar yer maiza. ini semua dugaan dunia.hari ni hari mereka bahagia utk duniawi…esok lusa akan datang jua hari bahagia utk anda tp apepun semuanya masih belom kekal sehinggalah hari kiamat…semuanya hanya loan dr Allah, satu ari nnt Dia nak amik ape yg dh dipinjamkan..Dia amik tanpa beri notis walaupun 24jam.

    jgn putus asa utk panjatkan doa ke hadrat illahi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      yes…aku sokong……akrg semua dh tak hormat abang akhil dan akak wawa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. LaLuNa says:

    apa la agaknya perasaan si maiza tu kalo tgk gambo senyum lebar mereka berdua nih..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      ku gembira tanpa mu…. (ikut lagu dato khaty.. ku gembira disampingmu..) hehe..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Kak Su says:

    Hi..I’m back….
    A’kum…selamat petang semua…
    walaupun Kak Su tak memihak kpd dorang ni….
    dan Kak Su ucap semalam SELAMAT MEMBINA KEBAHAGIAAN ATAS KERUNTUHAN RUMAHTANGGA
    KAUM HAWA YG LAIN..tapi tak la sampai Kak Su mendoakan keruntuhan rumahtangga mereka berdua
    ni…cuma semalam tak terucap..sbb sebal dan terganggu
    dgn hamba Allah ni…

    Pepepun kita kena muhasabah diri…benda dah jadi..

    Pas ni tak payah la nak bertekak2 lagi ye…
    PEACE NO WAR!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      yeahhhh…kak su…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        dz anak2 sihat ker?
        lama tak chat ngan dz

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          anak2 sumer sehat kak su…
          dlu bz..la neh..da kureng sket bznyer kak su..hokhokhok…
          kak su sehat gak ker?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          kak su sehat. cuma kak su sekarg busy sikit sebab kawan baik kaksu kawin, wawa..kenal tak????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Delimasaraa says:

        wakaka……………………..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          gelak ko eh…nanati Kak Su kelik kelate
          kak su piat telinga…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          kak su…mana pegi ….sebok ke….

          dah 4 page pasal waheda kawen ni kan….

          hanya kita je yang mengerti..kan kak su..kan…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          kak su sedih semalam kena sembor kow kow……pastu kak su gi rilekskan diri dengan menatap gambar kawin abang akhil ngan kak wawa cayang

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          sara…aku heran tul kat kau ni…..nada kau macam happy je…waheda dpt kawen AH….

          kau dalam kategori tu ker..????? bakal ambik suami org….

          aku gurau je…..ye lah tu…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          sibuk la jed..budak2 dah nak peksa ni..

          saraa…kak su malas la nak berbalas2 komen yg
          tak bes…buat sakit ati ja…

          sbb tu kak su out..tak nak pjg2..tpi…rupa2nyer..
          ramai yg nyambung…heh…tak dapat den nak nolong..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Delimasaraa says:

          kak jed,

          saraa ni kalu ikutkan ht cam nak gi tenyeh sambal belacan kat mata depo dua makhluk kat atas tuu tau…tp saraa skrg kena tipu2 komen, buat cam sokong jerk smua, takut nanti anti delimasaraa dtg hentam…..susah skrg ni..

          saraa ni siap kena ejek lg muka saraa…aduhai…nasib baik saraa ni mentain sabar..hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          oklah kak su…mmg sakit hati kan…

          biarkan mereka bahagia kak su…untung2 kita doakan org bahagia…kita pun bahagia sama…Insya-Allah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          a ah la sara,

          terima jelah hakikat….walaupun tak suka….

          tul…tul…tul…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryosetsuna says:

          hehehe…

          tulh..nper ustaz katekn..setiap ucapan dan kata2 yg kuar dari mulut tu adalah doa?

          someone explain that?

          aku nk dgr sgt2 lh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. ANneDeSilva says:

    ohoiii..
    aku ingatkan dh habis..
    rupanya tak abes2 gak…
    sengal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. nona says:

    hehehe semoga berbahagia waheeda kerana berjaya meruntuhkan rumahtangga orang laen…Aminnnn~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. kuntilanak says:

    senyum lebar c waheda….tapi tak de seri pengantin baru..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rin says:

      mluat tgk kelebaran snyum nya..
      sengeh2 kononnya menang sgt dpt menakluki akhil hayy..
      elok la tu ustaz rock dgn minah rock) tp d cover dgn tudung labuh)
      p/s: cara waheeda bckp mcm robot Arab.. chit!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. nUrUl'zzz says:

    HUmmm…smga bkekaln wt koWng bDuo mi..nyampah siiotttttttt….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kiki says:

    Yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. lilies says:

    hurmm..pas niyh si rebounding xyah ar sbuk kuar statement psl ex wife die lagi.. for waheeda..sy penah respect awk dlu..nyanyi best..personaliti not bad comes with package muka cantek.educated..but now..hurmm..sowey ler..btw Tahniah kerana berjaya meruntun hati seorang wanita lain..ingat setiap perbuatan ada balasannya mungkin bkn skrg atau pd diri sendri..bila terkena bru tau betapa `enaknya’ pengalaman itu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. anti keganasan says:

    susah la kan kawin zaman skrg nih…hr ni ckp i lap u…u adalah 98% wanita idaman i…esok bila da x suka kata lak…u ada kurang 2% x cukup nak jd wanita idaman i….
    wat org takut nak kawin ja la dorg nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. asparagus says:

    1st lagi…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      ape y 1st lg ko nie…..demm ker…
      adehhh cian bebenor…huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        hikhikhik.. biarla tomei.. janji dia happy mcm akhil tu… kan asparagus??? notebook ko ade masalah kot…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. anti keganasan says:

    a’ah…saja ja nak bawak abg ajai interframe kat sini..kekekekkkk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. kuntilanak says:

    huhuhu perkhawinan diorang nie mcm dah lama di rancang leee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. tengkurak says:

    Dah agak dah, waheeda mesti kata ‘lantaklah ape org nak kata'(dlm paper ari ni). Mcm dah lama plan aper nak bagitau semua orang lepas nikah ni…he he..tak payah perjelas-jelas lagilah dlm akhbar/tv lepas ni. Orang boleh baca dan kenal siapa awak sekarang…Action speaks louder than words…ingat tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kuntilanak says:

      betul2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        mmmm… yup!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          memang dia org ni dah plan dari awal lagi….pandai betul strategi ustad rebond tu….tengok aje la semua kad dah siap baju dah siap cuma tunggu cerai aje….kan cerai aje terus dia org kawin…pandai bermuka2 dua ekoq tu…. hati busuk dan itam. belum pernah jumpa manusia macam 2 ekoq ni…memang la dia akan kata macam tu..tengkurak dah dpt laki org…dah berjaya bagi org bercerai…rasa dia tu specis iblis kut…hari tu aku dengar ceramah ustaz tu kata iblis akan suka dan ketawa kalau dpt bagi manusia bercerai berai….rasanya dia org ni specis tu la tengok la cara dia org suka ….senyum sampai nampak anak gigi…..huduh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • suwey says:

          ketiak busuk huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. MEME says:

    gila punya ustaz. tk layak jadi ustaz mcm ni… waheeda gatal sgt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. asparagus says:

    2nd

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. tOmEii says:

    laa ketinggaln aq…
    aq xabis2 duk page sblh rpeny dh brlmbak komn kt page br…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. sayangizeify says:

    emmm hantaran yg ringkas dan uniq…xpi wasini anak dara nape hantaraan cm pn.J je???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      hahahaha…..ko dh tolong cakap apa yg aku nak cakap…wakakakaka…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        beb.. jgn susahkan bab2 nikah kawin.. hantaran berpuluh ribu tu adat je… senaskah Al-Quran tu is the best,,,mslhnye masyarakat kite ni terlalu materialistik….
        tp dgn jujurnye, aku punye hantaran pun 5 angka… ampun!!! Dah tu org sanggup, kite trima je hehehe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          betul3.. senaskah Al-Quran is the best..
          semua nye ikut adat sj ZM, masyarakat kita ni..
          tu la.. takut dikata kawin mak janda la… apa sume bagai walhal itu lah yg sebaik hantaran.. dengar kata hantaran itu atas permintaan bapa waheda sindri…. kalu ada info lain harap betulkan aku….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      Mas kawen dia sampoi gile… bagi duit aje… xyah susah2 gubah buat bunga sejambak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      unik la x ramai org buat.. memudahkan urusan perkahwinan kan baik… bab MJ.. anak dara tuh adat sj..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Zaza Muhammad says:

    ha! ni yg aku kompius bile Maiza punye statement “Saya tak jangka mereka akan bernikah dalam masa terdekat ini” seperti di atas,, sbb sblm ni bkn ke dia penah kate yg dia dah bg permission, so mmg dia dah tahu aaa diorg ni bercinta… pesal plak dia kate x jangka.. klu aku le, x heran aaa sbb refer to statement Maiza, mcm akil ngan waheeda ni mmg dah lama plan nk kawin…ke gane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      mmg dier tawu kot cume dier tak jangka dalam masa terdekat…diorg kan bru je selesai kt mahkamah. mungkin itu maksud dier….come on, be +ve…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Delimasaraa says:

        kalu aku jd maiza pun aku sedih…. even ada duit bertimbun pun memang kalau tiada perancangan susah nak jadi majlis…peapapun, NO KOMEN

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        hehehe sbb klu aku jadi maiza, aku wak statement ‘jahat’…misalnye
        “kang saya dah bgtau, mereka mmg bercinta. dah lama saya suruh mereka bernikah tetapi asyik nk tangguh je…”

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryosetsuna says:

          hehehe

          klu cmtuh lorh ucapan dia…rela bermadulh tuuu…xjadi nk cerai hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rezab says:

          aku ade baca dulu kesnya mmg maiza tu rela bermadu…tapi si waheeda plak yg tanak…tu la dia mintak cerai, berat ati pon senang crite…kalu tak, dia akan jd mcm penghalang tuk diorg kawen…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. BumBLeBee says:

    aritu aku terjumper seorang wanita yg memakai tudung ‘ikin’ dgn selambernyer hisap rokok marlboro light secara terang-terangan kt teh tarik place – the curve. Sumer orang tgk dier tp dgn muka bangga dier menyedut dan menghembuskan asap rokok itu supaya lebih obvious dilihat orang…bagi korang semua, ape patut dilabelkan utk orang2 perempuan yg mcm ni? aku x tau ape motif dier pakai tudung….sigh~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Delimasaraa says:

      motif dia nak tutup rambut dia yg macam sarang tebuan bila masuk lalat tak leh kuar kott

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      kpla die botak dakk…
      so nk tutp malu kna la pkai tdung….huhuhu
      die ada leukimia la tu…huhu (b’sangka baik)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumBLeBee says:

        pastu kalo bangsa lain tngok cmner kan? aritu ade member aku cina tanya boleh ker perempuan pakai tudung hisap rokok…biler aku ckp x boleh, then member aku tu ckp dier nmpak sndiri….

        nak jawab ape tu??? huhuh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          cakap je…
          melayu leh hisap rokok..
          tapi dalam islam haram…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          sbb ppuan tu pakai tudung sbb berfesyen bknnye tutup aurat mengikut syariat Islam…. apa susah, jwb je camtu……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          aiyo…aku tawu tu…tp perkara pokok dlm hal ni adalah tudung…. aperkah definisi tudung skang ni bagi perempuan2 zaman skarang….which is giving bad look utk Islam itu sndiri….sbb dr pemahaman BASIC bangsa lain…seseorang muslimah yg bertudung itu adalah seorang yg taat perintah agama yg x buat bende haram di sisi Islam…..which is true. but orang zaman skarang dh memesongkan penampilan tersebut yg mana kebanyakan mereka hanyalah bermotifkan fesyen… ini yg buat aku tak setuju sama skali….aku x marah kalo perempuan nk hisap rokok tp tolonglah jangan dalam keadaan bertudung di tempat awam…sgt2 hodoh utk tatapan segenap lapisan masyarakat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • BumBLeBee says:

          ehh agak2 la…ni bangsa lain yg nk di explain kan…mana diorg tawu ape itu syariat, ape itu aurat….huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          jadi kena nasihat la puak2 ni… siapa yg nak nasihat, bagaimana? kena lah cari jalannye…BBB

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          BumBLeBee says:
          August 17, 2009 at 5:31 pm

          ehh agak2 la…ni bangsa lain yg nk di explain kan…mana diorg tawu ape itu syariat, ape itu aurat….huhu

          kena bagitau.. kira ko menyebarkan ttg agama islam la tu.. BBB, kalu tidak mcm mana diarang tau agama islam tuh mcmana peraturan dia… mana tau ko bagitau sume tuh derang terbuka ati dgn islam…ke macamana?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      tu perempuan melayu…
      hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        ..tu perempuan yg tak menghayati islam sebenar… ataupun dia baru bertatih mengenali islam, habit smoking masih xleh nak buang… (bersangka baik)…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryosetsuna says:

          hehehe

          klu dia bertudung tp dia hisap rokok ka…perangai buruk ka pelh2…

          dosa dia tutup aurat dh settle k…

          cuma hisap rokok tu je msalah dia kene perbaiki…untuk dia tidak melakukn lg dosa yg tu…

          cam perangai buruklh pkai tdung..kene settle kn dia punyer perangai lh k…hehehe

          ade fham…ni aku masih ingt lg…ustaz sek agama menengah perjelas kn psai beza org pakai tudung n xpakai…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. tengkurak says:

    Lepas ni memey dgn norman hakim la pulak kott… dan seperti biasa, ayat ‘wajib’ akan keluar, “lantaklah apa orang nak kata”…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kepalapaip says:

    nympah aku nengok muke makcik sekor tu! dulu time maiza bg statement kt press blh lak main ugut2 nk bkak mulut…bkak mulut bnde ntah!betul ckp mrs tisue box,muke xde seri…dh muke pruntuh msjid org xkn lawanye dh!moge2 korg bhgia la…tp jgn lupe balasan utk korg dok putar belit ayt pn tgh bhagia gk mnunggu……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      sabar kepalapaip….sabar…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • air_mineral says:

      DOSA-DOSA BESAR
      1. Memfitnah
      2. Mengutuk orang islam
      3. Menuduh kejahatan terhadap orang baik
      4. Mencari kesalahan orang lain
      5. Menyakiti dan memaki orang islam

      Bertaubatlah anda semua…semoga Allah ampunkan orang-orang yang sibuk mencaci, maki hamun orang Islam sendiri…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • suwey says:

        dah tu… USTAD dan USTAZAH pun suka mengutuk mengumpat orang, kita yang takde apa2 tauliah dan tak reti cakap arab ni pun, IKUIK aje lah… don’t complain

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. kepalapaip says:

    waheeda oi ko tanggal jela tudung ko tuh…ppn prampas cam ko xpyh pkai tudung la..wat malu kaum jer!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      sabar kepalapaip…sabar….

      kita marah2 kat waheda tu…dia tetap akan senyum lebar…sbb dia dapat kepalapaip yang hebatttt…

      hahahahah…hehehhe..hohohohoh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        ko jedddddddddd…… LOL

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          eh..betul apa….cuba ko tengok waheda dari page 1 samapi page 4..mana ada dia tak senyum…sume senyum…..tak happy ke dia….

          biarlah dia happy….

          sabar zaza…sabar..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          LOL… ja’at ko JD

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          hepi la pasal majlis kawen dier..ko neh jed…
          bak kata leen…majlis kawen kiter x leh masam2..kene senyum jer…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          jerneh…sampai hati kau kata aku bahlol….

          dah la jumpa aku sekali sekali….waheda punya pasal aku lak jadi mangsa…

          hehehe…aku merajuk ni….mana ketua kampung ([email protected])

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          hehehe.. JD start dah wat statement flu B4B1…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          ini kan kisah pengantin baru…jadi statement aku mmglah pasal “pengantin baru dan hari hujan lebat”

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        hebat tul kepalapaip neh…kepala paip kat umah aku pun x sehebat kepalapaip kat bn neh…hokhokhok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        aik…lain mcm jer mksd kak jed nie…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jerneh says:

          PP bujang lagi.. dok tepi ya… ekeke

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          poco..kau pun satu…apa la sangap sangat…dari tadi aku dok cite pasal 18SX…tak gak paham2….

          betul2 la ko ni budak baik….

          oklah duduk tepi2…nanti kalau tak tahu tanya aku lagi tau…

          hahahah…hohohoh..hehehhe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        hehehe kelakar la jed kepalapaip kat umah org punya dia ambik….curi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. sayangizeify says:

    emm…law korang tgk blik kisah mka nie korang 2n2 dapat taw sbenarnya pe yg maiza izinkn dah dimakbulkan…..maknanye wasini 2 mmg dah jd madu maiza wlupun tmpoh iddah maiza ada g 2 bln….hehehehe….(law hamba salah tlg betoikan)….hehehe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Kak Su says:

    terharu dgn kata2 maiza kat hm…mendoakn yg baik2
    bt bks suami & psgnnya..itulah yg sebaiknya maiza..

    be positive…you go girl….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      kata2 akhil plk dlm hm & kosmo..biasa la berlapikkn
      agama…indah dan puitis…

      tapi jgn la plk mempergunakn agama sbg alasan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ANneDeSilva says:

        betoll..
        anne nampak dua ekor ni mcm berlapiskan islam dr segi percakapan smua buat org nampak dorg tu suci sangat padahal hina gila…
        Allah akan bayar cash..
        tunggula waheeda…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        kak su…dari hari Ahad asyik syahdu je….

        jangan camtu kak su….
        dah la kat sini hujan lebat…kang bertambah2 lebat la pulak…nanti banjir…dah nak pose ni kak su…

        sabar kak su…sabar…

        hehehhe…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          isk…isk…isk…aku kat sini plak yg nangis…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Rumusan: Bt Kak Maiza..jaga penampilan diri..
          jaga diri dan anak2..
          carilah keredhaanNya..carilah rezeki yg halal demi
          anak2..jgn berhrp kpd ayah mereka sj utk
          menyediakn perbelanjaan anak2…

          manalah tau..klu adil alhamdulillah…
          klu ada jdh lps ni kawenlah..smoga itu yg
          terbaik bt k. maiza…

          saya doakn smoga k. maiza diberkati & dirahmatiNya..
          amin…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          aku lagi syahdu klu kak su syahdu manjang jer…
          huhuhuhu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          kau pun satu….minah syahdu…hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          ko ar tu jed…kasi syahdu kak su…
          aku syahdu klu kak su syahdu jer..huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          syahdu di pagi aidil fitri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          poco..nanti aku minta maaf pagi raya ye…sbb aku dah tercakap kau sangap…

          jahat tul mulut aku ni….

          errrhhhrmmmmm…dah..aku dah cili mulut aku tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          xper lar kak…
          poco mmg sangap pon…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. tengkurak says:

    waheeda penah cakap marah2 “jangan sampai saya buka pekung dia (maiza)”. Skang ni saper punya pekung yang terbuka? sendiri tak rasa malu ker?! U hav talked too much la waheeda… itu pun akhil hayy tak sedar diri nak juga kat U and Ur big mouth…haihh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ANneDeSilva says:

    hurmmm..
    ntahla anne pon tak dapat nk pastikan..
    kesian kan maiza…
    waheeda2..
    ko membina masjid dalam keruntuhan masjid kaum mu sndri…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ANneDeSilva says:

    …………………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. ANneDeSilva says:

    tak terkata dh aku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. badboy says:

    ish ish ish..dah tak tau nak kata pa dah..tolong la kata kan pe2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. jerneh says:

    hehehe… ADS ko tgk jer screen nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. sue_anne says:

    apelah salah maizawati ni sian dia Allah uji dia sampai macam tu skali…dah bahagian dia. aku sok taktau la. semoga Allah kurniakan aku dengan jodoh yg baik..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. badboy says:

    eh sama la anne..dah sampai dah tak tau nak kata pe dah..mengeleng jer la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. badboy says:

    angguk2..geleng2..k nyanyi ramai2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      badboy….tak sesuai tul lagu majlis kawen ko tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tengkurak says:

        abis tu nak lagu aper? bangau oh bangau?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • badboy says:

        yer la jed hijau..tp ok kot..kata ustaz rock..
        bebey!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          kita sume2 kan dah janji..nak nyanyikan dorang lagu….PERGI TAKKAN KEMBALI..kalau dorang jadi kawen…ok pe…

          hehehehe…hahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. tyrabanks says:

    aduh..lama tul aku x masuk line ni.. wey…asmekum semua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      tyra…kau sesejak jadi PM ni..kemain sebok lagi ye…

      tapi..dek sebabkan waheda kawen datng gak kau meraikan majlis dia…

      hehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        adehhhh..aku dah ass pm larr..blum jdi pm lagi..kalu aku jadi..aku gam korang semua..eeeeeeeeeeeee…………………… anyway im back……..cuppp tuk kau damia..muah!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      tyraaaaaaaaaaaaaa….cup cup sket…
      maner ko p la?…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        lama sungguh kita tak menyanyi bersama….

        tentu ko ingat …kisah unta dan padang pasir….

        hahahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. badboy says:

    w’salam…yer la.lama tak nampak.ada sihat ka?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. sebal says:

    lebih baik berpoligami.. yg halal.. byk kebaikan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. tyrabanks says:

    sesangat lerr sihatnya.. dah x pandai nak melaserrr la..skill dah lama tinggal.. kak nara plak bagi topic baeikkk punya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • badboy says:

      ni topik bagi kita terdiam sejenak n berfikir panjang..
      apa nak kata?????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        ana rasa ana maleh nak komen…

        dasar jantan gatai tahap keladi utan..ana nak bermesra ngan korang jerrr…
        **wah..ana punya nye skill dah dtg balik lerr…kikikiiiii…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • badboy says:

          yeeahhh!!ni latyra yg ku kenal dulu..hu3..
          hope sebulan yg mendatang ni topik ok2 la..
          kalau tak nipis pahala pose aku..
          aku ni pun bukan nya boleh tahan dari meng……org ni.hu3
          pendam2 ni boleh sakit jantung

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          (^:~)

          jgn x caye..aku still the same.. xleh nak bernara2 le semenjak keje baru.. leh kena sound ngan boss..

          pssstttt..ada xsesape ada facebook kat cni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          psssttt tyra…aku ader..shhhhhhhhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          muahahaha…skil tenggelam timbul tuh..muahaha
          kene asah sket….yay!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          meh damia..aku nak add ko.. leh kite bergive2 nanti…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          ekceli bukn aku onyer ar tyra…laki aku….muahaha
          ko add jer la laki aku punyer…hentam jer la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          *punyer

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. krazl says:

    Lelaki berkualiti tak ramai…
    Pompuan plak takmo hidup bermadu..
    kalo ‘mampu’ takde salah rasanya..
    tepuk dada… tanya iman….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      sapa kata salah…mmg tak salah bermadu pun…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      ngeh3x..
      xde maknanya lelaki skrang..

      kalu yg mampu pun, kubur kata mari2….

      muka siwahida tu x berseri ek!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dugong says:

      siapa kata? ramai je laki berkualiti… yang humble.. yang setia pada yang satu pun ade jer… cuma kekadang tu tak reti nak pilih. dan yang lagi susah, yang perasan kualiti padahal tak kualiti pun (tu lah yang sibuk kata dia boleh kawin ramai sebab laki kualiti tak ramai. maknanya dia tu laki kualiti lah tu… ceh prasan)

      tapi saya yakin, kalau buat istikharah sebelum terima pinangan tu, inshaallah mesti laki tu org yg kualiti dan baik… laki gila madu ni tak semestinya kualiti. malah kebanyakan kes pun yg jenis miang2 bagai. cuba tgk cam ustaz harun din tu…(ha ni baru betul ustaz!) ada dalam ceramah tu dia kata, kawin ni takleh main2. sebab kawin ni bende serius. dia kata dia kawin istri dia pun memang cukup bagi dia dan dia setia pada yang satu je.

      bukan nak kata kawin lebih ni salah, cuma janganla lelaki2 yg sibuk nak kawin ramai ni prasan pulak diri tu tergolong laki berkualiti

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. cik kiah says:

    dua2 poyooo….nk2 si waheda .. suka la dia rampas suami org x ngaku.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. suri says:

    emm..isteri dah izin pun..x jumpa jln penyelesaian.. isteri pun undur diri.. xder pun dia kate ustaz jahat, cuma kata tak balik, tapi dia kata ustaz suami dan suami yang baik..2 tahun pendam rasa, salah isteri lagikah bila suami tiada lagi cinta…wajahnya telah berpaling pada yang lain…kalau dia perempuan jahat, tidaklah akhil nak ambil dia walau janda beranak dua.. tentu masa itu dialah terbaik… tapi demi masa…cinta baru telah melenyapkan kebaikannya… hal ini tiada kaitan perangai sesiapa..tapi cinta dah beralih.. kalau isterinya teruk..tak tunggu waheeda ada, dah lama dia blah..waheeda pun solo…tentu sukaaa…mau taknak.. 2 tahun buang masa..takkan jadi andartu jer.. apa-apa pun kisahnya jangan buat orang benci… kalau bermadu macam salleh yaakob tu, baik2 jer tentu org pun respek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. Penari Poco2 says:

    ader ker diorg kesah kalo ramai yg kutuk…???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. tyrabanks says:

    damiaaaaaaaaaaaaaaaaaa…aaaaaaaaaaaaaaaaaa..aaaaaaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. tyrabanks says:

    apa plak punyer..
    ada ke nama cam tu..cam kelakar jerr..
    betul2 lerrr damia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. [email protected] says:

    hebat tul kat BN ni..mcm mcm ada….ramai tul artis popular masuk kasi komen….artis international pun pahe plok bahaso melayu ni…tak gitu cik tyra…..uhuk uhuk… :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. tengkurak says:

    Oopps..baru tersedar, kat sini gossip berhemah…mintak mahap lar kalu tak berhemah tadi..okie ciao..slamat berpose…kpd akhilhayy, waheeda n kiter2 sume, bawak2 la ngucap dan bertaubat..to maiza, be strong…Insya Allah, finally U hav found peace… Allah will give the best for u…just wait n see..
    (ramai do’a untuk U nih…insya Allah makbul)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. tyrabanks says:

    damia aper sign ko..
    banyak ni nama sama anita tuuuu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. jed hijau says:

    oklah..sebelum aku mengakhiri komen aku….

    yang sebenarnya aku dari tadi…. dok menyabarkan hati aku yang sesangat kesal :-

    1. Kpd Waheda…jaga AH baik2 supaya hati dia tak pergi pada pompuan lain……

    2. Kpd Maizawati….Kau adalah wanita yang kuat semangat…kerana telah diduga dan telah menerima hakikatnya…

    3. Kpd AH….Hapuskan ego yang ada…sbb tak semua lelaki berjaya mentadbir keluaraga semasa hayatnya. Jaga isteri baik2…

    wassalam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. bebyyyy says:

    ha..waheeda punya sepupu pun rampas tunang aku gak, menggedik, buat citer bohong plak tue…aku rasa dia ni satu family pun mmg perampas..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      siannyer…sabar yerk…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      woo yer ker? hadui yaii… x der jodoh la tu ko
      dgn tunang.. kuatkan semangat huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kopiko says:

      hui beio betul… cantik tak sepupu dia tu? ke kene depend on mekap ngan kontek kaler klabu gak? kui kui kui

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Akak Leen says:

    lorr…kisah derang lg ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. hantupensil says:

    ish…ramai lagi kat sini…
    huhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. kirana says:

    sihat itu ujian…..sakit pun ujian
    miskin itu ujian…..kaya pun ujian
    muda itu ujian…..tua pun ujian
    kawen itu ujian…..sendiri pun ujian
    anak itu ujian…..xde anak itu ujian….
    orang yg sabar dikasihi Allah…………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. ass says:

    Baguslah dah kawin, dari membujang penuh gosip. Kita tak tau apa masalah dia dengan wife terdahulu. Masalah orang perempuan yang aku tau skang ni, kalau dah kawin lama skit selalu lupa tanggungjawab pada laki. Selalunya kedinginan seks jadi punca utama.

    Tapi aku tak katelah wife lama si Akil nih camtu, just random reason je base on majoriti case yang ada kat pejabat agama skang ni. (adik ipar aku keje JAIS).

    Yang pompuan plak selalu mintak cerai pasal nak hidup sendiri, masalahnya diaorang rase bosan hidup bekeluarga, mungkin susah nak prepare macam2 kat laki, pehtu harap laki tolong itu ini tapi laki plak ada ego lain takmo tolong. Last2 gado terus cerai….

    Tapi masalah terbesar selalunya semua punca dari duitlah, duit selalu buat orang jadi tak tentu arah. Dan yang paling penting jangan makan duit haram aka tak berkat macam online waktu kerja. Aku tujukan pada yang makan gaji, pada yang tokey sendiri suka koranglah, itu kelebihan jadi tokey kan.

    Tambah parah kalau makan duit tak berkat + mengumpat orang tak tentu pasal, mak aku selalu pesan, duit tak berkat memang tak boleh buat orang senang, lagi susah ada le, tak percaya tunggu n lihat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kopiko says:

      haiyaaa….. balik balik salah maiza jugak… whatever lah asalkan bahagia

      seks nak, anak berderet taknak jaga. Ingat istri tu robot ke. Ingat tak guna tenaga ke nak jaga anak anak nak jaga rumah nak cuci ni cuci tu suap ni suap tu masak lagi basuh baju sidai kain so on so on… yg si laki tau balik nak seks je…. dia keje kat bilik aircon. kira cam satu jenayah la kalau istri ni penat seharian jaga keluarga. wahhhh kalau laki penat takpe. istri penat takleh. kalau nak sgt seks, tolongla sikit istri tu. bawakla orang gaji ke apa. pandai2 ler. nabi kat rumah pun tolong istri. ni ustad lebih “king” dari nabi tuh.

      seks nak. tanggungjawab keluarga taknak. pegi iran kawin mut’ah lagi bagus.

      Nota: Hari ini hari emo aku! HAHA

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. capri says:

    aku just rasa waheeda ni sama spesies ngan siti nurhaliza la.. suh bakal suami ceraikan bini yg ada, then kawen ngan lelaki tu..

    just that terkilan sb yg buat mcm tu ialah seorang yg memakai tudung. those yg xmenutup aurat akan kata org yg pakai tudung sama je kejinye.

    wallahualam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. amsyar says:

    masyaAllah, kenapa tk perasan..S.A.W

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. […] Lagi cerita dan gambar sekitar perkahwinan AKHIL + WAHEEDA […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. hantupensil says:

    aik poco2…
    smua ko komen..
    nak jejar ranking ke..
    hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. leenie says:

    waheeda ni home wrecker lah…ish ish…well, memalukan ah perempuan ni…so far the best is wardina…farah adeeba…takde controversy mcm dekni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Jojio says:

    Tahniah moga bahagia hingga ke akhir hayattt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. nha says:

    sebagai anak johor aku rase cam agak terkilan la 2 org perampas, and home wrecker terglamour (memey, wawa) dlm mesia berasal dari negeri selatan tnh air.. huhuhu..

    memalukan!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. awekmas says:

    ish ish…nape muka c wawa tu cam x berseri je aku tgk..
    c akil ni plak bukan main lg…takut plak nk kawin…takut dmadukan…wawawawa
    juz kesian jew kat maiza..imagine kita kat tempat dia…fuh!berat beb!dia adlh wanita yg tabah bersama 6 org anaknye…byk duit agaknye c akil ni nak byr nafkah kat 6 anak dia..n plus lak dah ada wawa ni..apasal le ko ni x mo kawin dgn yg bujang..ramai lg wat…hehehe…mcmlah aku ni dah kawin…layannnn jelah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      TAPI aku lagi kesian ngan ex-wife Datuk K, Tg Zawiah… smpi bwk diri ngan anak2 melancong ke luar negara masa ex hubby ye kawin lu… imagine aaa semua stesen TV, live lam TV, lam majalah… huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jernih says:

        huhu… siti juga dipandang di back up baik oleh wartawan hiburan .. sbb apa..
        sbb imej baik…. :-P

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. awekmas says:

    xpe ar antu i kan ada maa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. awekmas says:

    aniway dah jodoh diorg kan nak wat camne…dah akil tu gatal..tp kan kalo xda angin bertiup xkan ada pokok goyang kalo ada pon…kita yg goyang kan…apelah nasib anak dara zaman sekarang ni…laki org pon nak…cewah!mcm lah aku ni dah kawin…nanti aku nak cr laki yg bujang dari segi zahir n batin nye…yg penting leh trima aku seadanya…n keja aku ni…asik fly jew…x sempat nak date…ni pon…boring ni tgu next flight..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. ily says:

    klu laki tuh laki gak..
    xmenyempat nk kawen lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pusak kunin says:

      ha ha.. baru orang tahu hampir semue artis malaysia ni pembohong dan hipokrit.. tak kira berimej baik, bersongkok, bertudung dan macam-macam lagi.. ha ha..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jernih says:

        hep! ada lak kasi sume pukul rata artis malaysia camtu…allahyarham ust asri tuh.. baik jer.. hehe….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. gosipgurlfea says:

    BN blog ni takdak ka yang nak resize FONT besaq2 sebab aku nak buat UCAPAN kat pasangan ni :-

    ————— G.E.D.I.K ——————-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. nor says:

    memang bagus pon akhil dapat waheeda…
    sepadan gitu…
    muke wahida yang takde seri tu sbb die bukan anak dara…name je ank dara, tp dh takde dara.
    kalo korang tahu kisah silam die dulu cukop lah…
    dulu die tak pakai tudung n pompuan sosial.
    dapat balasan yang setimpal lah…
    aku rase lawa lagi ex-wife dia…
    apepun, bgs lah ex-wife akhil 2 cerai ngan dia…
    alhamdulillah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      aik mane ko tau dia xde dara?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • syamiza says:

      Salam….
      Tak baik main tuduh2 tau…. Dosa besar tu…. Umpama makan daging saudara sendiri….Ada bukti ke??
      Kalau la betul pun statement awak….. Jangan la sampai jatuhkan air muka org lain….Tak baik buka aib orang…. Biar Allah yang tentukan kesudahannya…..
      Kita sebagai hamba….pun belum tahu lagi perjalanan hidup kita disana…..( …..Nasihat tuk diri sendiri gak….)
      :@

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lydia says:

        yew lorh…
        u all xtahu kew wadeeha tuh dulu sosial?
        mase mule2 die berjinak2 menyanyi dulu kan pernah ade kuar news yg die tu dulu sosial…
        pastu dah tobat katenyer…
        hahaha…tp lydia nengok xtobat pon.
        itu bukan fitnah tapi kenyataan
        xpayah nak tegak kan benang yang basah syamiza oit.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. hantupensil says:

    ngantookkkkkk….
    bos aku nih bile nak bagi balik nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. gosipgurlfea says:

    heh gelak camtu seram plak akuh! huhu
    kat jepun lani kui 11.34 pm dah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. miss_4g93t says:

    waheeda…what u give u will get back

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. gosipgurlfea says:

    heeee hantupensil hang memang takdak Off day agaknya hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      biase ar…
      jadik hantu partime nih…
      siang2 keja..
      memalam pun keja…
      hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. gosipgurlfea says:

    comey gak nama hang . hehehe kalau nama hang cam Edward Cullen lagi best hehehehehe

    BN kasila update ttg Twilight-New Moon hang pon mesti ske gak hantupensil sebab ni spesis hang gak nih ngeeeeg!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      cerite ape tuh gosipgurlfea…
      xpnah dengar plak…
      heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gosipgurlfea says:

        tak balik lagi ??? sian hang…:( Twilight cita vampire2 lah..best gakla.. aku layan sampai 10 kali dah cita tuh heh. hantupensil google jela spesis hang tuh kenai2 sedara heheh !

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          xpe2 nanti aku download cerita tu…
          hahaha…kalo best aku layan…hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. zida says:

    dh la akhil xpyh hipokrit..
    sedangkan isteri yg 13 thn pun leh cerai..
    nampak sgt ko ada affair ngan si wasini ni tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. maizawati says:

    senangnya kalau status ustaz nie nak kawin yer tapi aku rasa ustaz rock nie macam dah menyimpang sikit emmm apa pun hanya ALLAH swt yang tahu apa sebenarnya… tapi dari senyuman akhil nie aku mcm perasan dia nie miang apa pun itu just pendapat peribadi bini yang dah 13 tahun kawin boleh lupa macam tue jer ker? ustaz apa macam nie baik jangan pakai title tue jadi jer penceramah PAS kan dah nak pilihanraya nie heheeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. maizawati says:

    senangnya kalau status ustaz nie nak kawin yer tapi aku rasa ustaz rock nie macam dah menyimpang sikit emmm apa pun hanya ALLAH swt yang tahu apa sebenarnya… tapi dari senyuman akhil nie aku mcm perasan dia nie miang apa pun itu just pendapat peribadi bini yang dah 13 tahun kawin boleh lupa macam tue jer ker? ustaz apa macam nie baik jangan pakai title tue jadi jer penceramah PAS kan dah nak pilihanraya nie heheeh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • suwey says:

      lah ni apsal taksub sangat nih… PAS ke BN ke KEADILAN ke haper ke SAMA JE…. orang islam yg sebenar2nya takut nak jadi ketua ni. kalau zaman nabi dengan ulamak mazhab empat dulu, semua ulamak lumba2 TAKNAK jadi ketua. siap kene penjara sebab taknak jadi ulamak official negara. ada sampai siap diracun sebab ingkar taknak jadik ulamak official negara. ini tidak, semua lumba2, siap ada parti tu asik nak ngumpat2 kutuk2 parti lagi satu. siap ada tu yang “Self-title” sendiri “ustad” lah, “ulamak” lah.. siapa yg bagi title tu sendiri pun tak taulah… ulamak2 sohor kat tanah Arab pun org diorang labelkan “shaykh” je. Takde la sampai ulamak siap mengaku diri sendiri ulamak pewaris nabi bagai. hahhhh… tapi sesetengah org tu, sampai taksub ngaku dia jelah muslim, dia lah pewaris nabi lah, ustad lah ulamak lah… penyokong2 pulak jgn cakap la… ha sampai gitu skali nakkan kuasa. ni apa kes nih. lu pk la sendiri!

      PARTI BERKECUALI!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. awekmas says:

    setuju tu i sokong tau….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. suri says:

    dulu tengok berserban jer…dah jadi artis semula, takder pulak..ye la kan tak rock pulak..macam norman hakim pulak..sajer tunggu bini mintak cerai…nak cerai kang nampak jahat sangat..orang kalau sayang… puluh kali mintak cerai pun tak lepas… saper la kata AH mintak tangguh cerai sebab nak bincang..bukan ke borang tak lengkap.. macam kes abby…haha tak tau alamat suami..tu salah isteri sendiri..percaya membabi buta…dah terkena dulu pun percaya lagi… maiza pun percaya kan AH kata gosip jer..tu bila realiti jadi pedih seyh.. maiza steady la..kalau tak kuat..Allah tak uji macam tu… bab sakit waheeda tu apsal, dulu kata depressed pasal gosip tiba-tiba jadi sihir pulak… bukan memang dari dulu ke keding camtu.. dah maiza lak dituduh.. kalau nak sihir tentu dari dulu lagi.. aper la, maiza pun saper suruh mengalah jer macam abby… yelah tak dapat selam rasa ditinggal…moga semua bahagia..waheeda kenapa tidak bermadu sajer kalau dah izin…em watever baguslah bina satu masjid …tapi dah runtuhkan satu masjid… AH dan maiza baik2 la macam erra yusry, ajai nurul..tak rugi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. pingkypanthers says:

    apsal pucat semacam jerk si wawa ni?
    seram kot ngan akhil…
    jgn tkut la wawa abg akhil byk pngalaman..
    heheheh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mama mia says:

      pucat sebab taknak nampak macam pakai mekap tebal. nak nampak macam mekap ala ala “natural”. tapi last2 jadik pucat pulak dah hihi

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. abam_jagung says:

    dua dua boleh belah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. bangiperdana says:

    pegi ke pekan membeli gelang
    hati ni gembira sakan
    Akhil Hayy, ko suka bukan kepalang
    bini baru dalam pelukan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      ank aym ank itk….
      bngun pgi xgsok ggi…
      bla hti mla brdtik…
      kawen lah jwp nya bangi…
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Killl-ik says:

    alo–alo–
    Tahniah la wat akhil n Wasini wasana or wawa.
    atas nama dakwah Islam konon, takdir la,jodoh la.. baik tak yag susah2 la nak p dakwah kan org,mcm kata Nabil lu pikir la sendiri,betul kan diri tu dulu siut…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. abg chik. says:

    semua tu dah ketentuan allah SWT.. ada hikmat disebalik yang berlaku..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      x bleh terima sesetengah nye berdasar kan apa yg telah berlaku…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        moga dia orng bhgia…
        but, be honest la aries ckp jerneh…
        wawa xsesuai la pkai bju colour ni…
        xnaik seri…
        nengok kat kad kawen dia…
        cntk colour tu….
        :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          kena kaler hijau pun ok gak AA…
          nanti ada majlis raptai kan? ekeke
          tgk dia guna baju pe kaler lak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. Kabuspagi says:

    Salam.. cuma nak bagi komen pada mereka yang mencerca Akhil dan waheeda.. mereka sebenarnya telah memilih jalan yang terbaik… biarlah mereka melayari bahtera mereka dengan aman dan damai.. buat bekas isteri akhil bersabarlah banyak-banyak.. carilah penganti secepat mungkin.. kumbang bukan seekor… Jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. mamawani says:

    laki yg baik utk pmpuan yg baik…begitu gak sebaliknya… :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. momi says:

    emmm..apa2 je lah waheda oiii…lambat laun kau pun akan dapat rasa sama mcm exwife dia jgk..kau pk la..kalau dia boleh buat wife dia mcm tu,mcm tu jak la dia boleh buat kau…paham!!! eaaa…geli ra ada jgk orang mcm kau ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. deanamamat says:

    daripada ex peminat waheeda-tahniah la kepada anda kerana berjaya membina “kebahagiaan” atas keruntuhan rumah tangga orang lain.harap-harap akhil setia dekat kau

    daripada ex2 peminat akhil hayy-tak payah la nak guna gelaran ustaz.tak sesuai.memalukan orang islam.”ustaz”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. violet says:

    pic 2..
    akilah ko mcm xsbr je nk dapt c wawa tue..
    huhu..rileks bro..mlm cket…

    pic last..
    alhamdulllillah ANA sdh dpt WAWA ANA LAAAAAAA
    :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. powerPuffGirl says:

    muka xsemegah langsung….mcm dl lm kawin je tp br nikah ari2kn…xbseri langsung muka seorang pemusnah umah tangga owg!!!!tp xksh pong cz xsemestinye ustaz mcm akil balikh+waheedani xgeti bt maksiatkn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. refelsia says:

    slamat menantikan dan menerima hukuman dari tuhan kerana membina kebahagian di atas kedukaan orang lain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. shiinnta says:

    btl gak ckp abg chik… kdg2 kita x tau ktentuan Allah swt nih.. dan kita gak x tau antra mreka bertiga tuh mn yg betul, maklumla msg2 semua nk ckp diri mereka yg benar tp hakikatnya… wallahualam. : )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. yan says:

    nama jer ustaz tapi tak sabar nak kwin konon ne nak mengelakkan perkara yang buruk………….
    pirah………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. iz says:

    pic ke-5.
    nmpk sgt anak2 akil nie x happy tgk bapak diorang kawen dgn wahida nie.
    agaknye diorang ingat wahida nie akan jadi akak agkat diorang je.
    diorang x sgka pulak yg wahida akan jadi mak terangkat diorang.
    hahaha
    lulz :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sayang anak says:

      mmg tak nampak happy langsung budak2 tu. macam menahan airmata je. tapi terpaksa la sporting sbb ayah diorang nak satu dunia fikir anak2 suke mama baru. kut ye pun nak kawen pujaan hati, apa salah takyah bawak anak dulu. takkan tak sensitif langsung kat perasaan anak?? wp anak, mereka ada perasaan juga. ada ke anak happy lepas tengok mak bercerai dgn abah, dlm masa sebulan tengok pulak abah kawen baru? baik lagi dato k, tak pulak dia bawa anak dia dlm majlis gilang gemilang perkahwinannya dgn CT. jauh di australia sana bekas isteri dan anak2 cuba memujuk hati. tak la pulak dia paksa mana2 anak2nya tengok dorang kawen. takkan benda simple gini pun tak leh fikir. kesian budak2..sepatutnya kita org dewasa lindungi mrk dan prasaan mrk, ni pulak, sebaliknya, mrk pulak dijadikan alat utk ‘membuktikan’ kesukaan anak2 dpt mak baru, pdhal satu dunia pun dapat merasakan tak ada anak yg suka. it takes time for the kids to accept, so jgn paksa cara mcm ni. ya mrk mmg terima takdir krn mrk anak2 yg baik, naif, tak berdaya dan sabar, tapi perlu ke hati mrk dilukakan dgn menyaksikan hari bahagia ayah dgn mama baru? mmg dasar ayah dan mak tiri penting diri sendiri..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. he.. says:

    Boringggggggggggggggggggggggggg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. za83 says:

    aku pun tak sangka cepat diorang prepare utk kawin..baru rasenya cerai dengan maiza..walauipun dah jd ex-wife, mesti terasa dgn keadaan yg berlaku skrg…sedihnye lah..takpela be positive maiza, dalam susah dan sedih, mesti ada terselit kebaikan, Allah lebih mengetahui apa yg tersirat..be strong maiza..nak kutuk2 waheeda n akhil, takut terlebih2 pulak..makluumlah aku emo jugak dengan tindakan diorang nih..mcm dah plan..sebulan cepat sungguh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. cactus says:

    pada sape2 yang pernah mendengar ceramah AH, aku penah dengar, AH kutuk W dalam ceramah tu..dia nyanyikan ikut irama Wassini (mazakarab tergedik-tergedik-tergedik)…tapi skang lihatlah orang yg dikutuknya adalah isteri dia skang..aku minat lagu AH (nampaknya skang aku takkan beli cd dia lg…naik nyampah)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryosetsuna says:

      hehehe…

      ai tukar lirik just ikut irama pn xleh erk?

      xde kene mengene pn…

      pepndai je wat pernilaian…

      korg2…

      korg xwat lh penilaian shooting cafe akill hayy tu membuat kn diorg rapat..yg ntah pe2 yg bruk2 je korg nmpak hehehe

      fuuuhh seram tol ngn pemikiran korg…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. rina says:

    masa sy nikah dulu… suami saya muka cam pucat risau je… ckp pin cam tak kuar suara.. ye lah, nak ambik anak dara orang… tanggungjawab besar tuh… sy pun bila tgk balik gambar, mcm segan2 je masa nikah tu.. dah nikah pun siap makcik saya kene tolak suami sy suruh duduk dktt skit ngan saya… siap makcik kata,”Hei tu dah istri awak dah tu… dah boleh pegang lah” pastu suma org gelak… tapi si wahida ngan akhil ni senyum bukan main… kesian jugak saya tengok… bertaubatlah ye dan kalau boleh, mintak maafla pada maiza… apa2 pun all da best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. nadia says:

    er\m.. cpt gile kwin..
    klu pompuan yg menjande kne tggu 3 bln bru kwin,,.
    ni tak smpai 3 bln.. erm..
    kes rakus ni.. tu la name nye lelaki,,.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      ye la nadia..
      dia lelaki kan xder edah cm kite ni gal2 ni..
      asalkn jgn lupe kasi nafkah anak sdh.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. NaNa says:

    Kesian betul tengok muka anak-anak. Nampak sangat kesedihan pada wajah mereka. “Anak mane yg suka tengok DADDY mereka Kahwin Baru dan tinggalkan Mummy mereka semata-mata nak kahwin dengan Perempuan lain…”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. anida62 says:

    ku geram tengok muka waheed riang semacm seperti mengejek bekas isteri akhil bahawa aku telah berjaya menjatuhkan ko padan muka ko tahniah waheeda ni masa ko aku doa suatu ari ko akn rasa seperti mana ko buat kat maiza ko rasa balasan tuhan lak bertudung luar tapi hati busuk lebih busuk dari tuuuu…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. abg Ali says:

    nasib korang la jadi pompuan…hehe..lelaki memang special..violet comei gak ko ye..dah ada orang ko lum…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. ctzen says:

    korang baca statement si wassini ni:
    “lantaklah apa orang nak cakap selepas ini mengenai pernikahan kami…..” (berita harian 17 ogos).
    wah3! dah dapat puaskan ati kau sendiri, bangga dapat rampas laki orang, baru le berani cakap cam tu.
    PESANAN UNTUK MAIZA:
    daripada Allah kita datang, kepada Allah kita kembali, semoga Engkau gantikan dengan yang lebih baik dari yang sebelumnya. Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. pening says:

    Wah! bkn main senyum memanjang c Waheeda..ape2 pun moge bahgia dgn c rebonding kau tu..pd Maiza moge terus tabah & moge bertemu jodoh dgn yg lbh baik dr c rebonding tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. BAMBAM says:

    Waheeda mungkin kemaruk nak kawen.. erm.. ape da… kalo ko betul pompuan yang baik… Allah SWT akan temukan ko dgn lelaki yang baik.. tapi ini yang ko buat… akhil pon same.. erm.. dari aku minat kat ko waheeda.. trus aku ban ko.. wek!! cakap tak serupa bikin.. akhil kawen ngan pompaun gile..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. lizzy says:

    mmmm apa lah nak jdi dunia artis sekarang memalu kan betul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. lizzy says:

    harap2 tahun 2010 xdelah ceta artis cerai,and khwin suami org lagi mmmmmmmmm faham2kan lah perasaan org lain jangan nak puaskan hati sendiri saje…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. jelita says:

    apelah waheeda ini x malu betul…hari2 kte x ada ape222…orang dakwah kate kan…hhhaaaa2222….lupa pula akhill kan boleh kawin bnyk kan….teruk la dia ini….kesian maiza bagus dia cerai dgn orang macam g 2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. jojo says:

    orang kalau dah bercinta ,berkasih tak tahu malu.dah tak ingat saper jahat saper baik…ustaz ni ustaz tak sabar,nampak sangat ustaz ni tak sayang anak2.tak ingat,lupa diri.pendek kata cd2 dia dah aku sedekah kat orang.menyampah aku.bila kuo muka dia kat tv aku tukar chanel.entahapahapa ntah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. gewdit-gewdit says:

    sengihnyeeee lah dier kn???? amboi syok sgtla tuuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. […] Gambar Pernikahan Akhil-Waheeda (442) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. Ling Kroell says:

    Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. porno izle says:

    This is actually my first time here, really nice looking blog. I found so many interesting things in your blog especially it’s discussion. From all the remarks on your articles, it appears like this is really a very popular website. Keep up the great work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. This post has been extremely insightful and useful to increase my knowledge in the field of knowledge and its many facets. Thank you very much, I will certainly come back to visit often and definitely tell some of my internet-inclined friends to visit this site. Keep posting and expressing your knowledge and opinions strong!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. I’m having a strange problem I cannot make my reader pick up your feed, I’m using google reader by the way.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0