Written by AbangNara | November 15th, 2010

gambar kahwin nikah raja farah

Terima kasih kepada Nurul Huda yang menghantar email kepada kami untuk berkongsi dengan anda semua gambar perkahwinan atau pernikahan Raja Farah dan Megat. Seriously Raja Farah nampak sangat cantik dan manis di majlis perkahwinannya. Terasa rugi pulak tak mengorat Raja Farah dulu. Tahniah kepada Encik Megat sebab dapat bini cun melecun macam Raja Farah.

Untuk makluman, Raja Farah sememangnya tidak hamil. Sila jangan buat spekulasi kenapa Raja Farah berkahwin cepat.  Sepatutnya kita bergembira untuk Raja Farah dan suami. Tak gitu?

Lagi gambar sekitar majlis perkahwinan Raja Farah dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Facebook Amri Daud.

P.S: Video cium mulut ini menunjukkan yang orang Melayu pun boleh!!!

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

gambar kahwin nikah raja farah

154 responses to (GAMBAR)Perkahwinan Raja Farah Dan Megat

  1. Seryna says:

    Cantik..sama padan

  2. […] Panas, (GAMBAR)Perkahwinan Raja Farah Dan Megat Submitted by selebriti on November 15, 2010 […]

  3. juli says:

    tak bek la sape wat fitnah cmtu, sian raja farah. kawin awl pn slh…anyway congrats..farah cntik sgt masa kawin tu. sesuai dgn megat tuh. si megat tu klu senyum, so sweet.

  4. rehan says:

    cantik….!

  5. leenmiut says:

    mmg sgt cantik!!!

  6. opah.roxx says:

    tahniah!
    secocok :)

  7. KacangHijau says:

    Tahniah…mg bhgia sampai ke syurga

  8. cik husna says:

    sweet dua2nyer ;)

  9. Ms. Lonely says:

    comel bangat

  10. xkyn says:

    kenapa pengantin skang suka lipstick pucat. xcantik or xnaik seri dan xmanis lor

    • dun says:

      itu pendapat ko je…lain org lain pandangannya…

      • xkyn says:

        mesti ko tukang mekap nak test teknik, ini pendapat aku dan kengkawan aku. tgkla betapa buruknya lipstiks linda jasmine masa kawen, pucat gila

        • silentgirl says:

          erkk…make up skrg ni ikot trend..stengah jurusolek xnk pkaikan pgantin ngan lipstick merah mak ngah cm zaman dlu2..maybe request from farah ke…plus ni nikah reception, xsesuai kot nk pkai lipstik or make up tebal2..aku sgt ske make up farah cmni…sweet, x over..pape pon hope farah jd isteri yg baek dan rumah tangga yg berkekalan hingga akhir hayat!

        • kimie says:

          opsst… ko nk liptip tak pucat mcmane…??

          nk yang merah2 tue ker…?

        • HAHA says:

          ok apa mekap camni.. nmpk natural.. xkan nk pkai lipstik merah menyala or kaler itam kut…. akad nikah je pun.. tgula mjlis sanding nanti. tgk kaler apa dia pkai plak.. huhu

        • kiss says:

          sbb die highlight part mate..bg galak gitu…sbb tu bibir simple jeee..
          if nk pakai lipstick merah darah tu..part mate kne simple n lembut…
          but i likee yg bibir pucat..look sweet sgt…

        • kimie says:

          hahahha.. xkyn.
          aku nk test makeup gan ko ley tak??? nk tgk muka yg tak pucat tue…

          mane ar pucat yer… dah take pictures.. flash + lightening byk… mmg ar nampak mcm tue.. tapi kalu ko tgk f2f.. confirm nampak liptip dia… natural ar wey..

          to xkyn: go back n practice lagi teknik mitap yang sebenar mengikut tema + bentuk muka~~~ even ko g tgk orang arab metap pun natural je colour dia~~

        • xkyn says:

          mmg pucat pun, lipstick merah xsemestinya merah menyala, jurunmekap mmg nk test teknik, kawan aku sblm kawen mmg plan xnak lipstick pudar2 ni dahla sesekali mekap masa kawen nakla manis berseri. tp masa mekap tu jurumekapnya mekap jer, dia tgk pun yg dah siap, nk ckp apa, mmg kengkawan sumer komplen mekapnya dah cantik tp hilang serinya dekat lipstick. trend kalo buat jadi huduh watper. ini bukan natural ini pucat, bibir aku tanpa mekap pun lagi merah dr bibir farah.

        • peminat cerita korea says:

          mekap artis2 korea cun, natural tp terserlah mata nampak bulat dgn bibir merah berkilat tp xnampak cam pakai lipstick.

        • kimie says:

          xkyn… ko tak ley nk compare gan muka ko gan muka orang lain…. dan ko tak ley nk compare “muka manis” ko gan “muka pucat” orang…. kekadang orang wat natural lagi terserlah keserian muka seseorang itu….

          ayat ko~~ “bibir aku tanpa mekap pun lagi merah dr bibir farah.” ~~~bigmaybe xkyn mmg sesuai gan liptip memanis kalor berbanding natural mitap.

          ayat ko nih ~~~”mmg kengkawan sumer komplen mekapnya dah cantik tp hilang serinya dekat lipstick.” ~~aku rase makeover dia nih salah teknik makeup kot.. tak reti nk match gan kulit + mitap + muka + bj pengatin tue…

          makeover + pengatin /else kena selalu berinteraksi semasa mitap.. jgn hanya tunggu siap br kata itu tak kena ini tak kena…. jgn nk ikutkan kata makeover tue je….. kalu kita pakai benda tak selesa SERI + CONFIDENT akan luntuh + kurang… kan susah naik SERI…

          ayat ko ~~”trend kalo buat jadi huduh watper. ini bukan natural ini pucat,” ~~ kecantikan seseorang bukan dari makeup yer.. tapi dari hati + SERI diri itu sendiri.. aku tak nampak itu trend tapi keselesaan pengantin tue. pucat?? i dont think so… its natural [lightening yang buat dia nampak kepucatan…]

          bagi aku senang je… ape yang aku / ko nk pakai , make sure aku selesa.. cz keselesaan itu penting untuk confident level aku untuk melangkah /berhadapan dengan orang.

        • silentgirl says:

          ahaha..tu dia..debaters da mai~ hikhikhik..actually depends on the bride itself..lain org lain taste…aku rase time sanding mmg supposely pkai lipstik yg terang sket, sbb nk npkkan lain dr reception nikah..nikah reception’s make up shud be light n not too much colors on her face..but now trend litip merah2 mcm zaman dedolu mmg da dtg blik pon..depends on the situation la to play with that color..tp xkyn, statement u xleh blah la gurl..’bibir aku tnpa mekap pun lg merah dr bibir farah’…hukhukhuk..

        • kimie says:

          YES~~ UR RITE SILENTGIRL~~~

  11. fairuz says:

    semoge berbahagia! :D

  12. papan says:

    bagusla kawin cepat2..drpd dok becinta…tup2 x jadi…kdg2 tu susah gak mulot org ni kan…bila kawin cept…kata ngandung luar nikah…bila kawin lmbt..lain lak citernye….huhu

  13. datin says:

    nmpak sgt2 manis n berseri…jrg leh tengok pengantin skrung yg berseri mcm nih

    • kurus says:

      ianya berseri kan..
      sebab mekap ini ikut basic semulajadi wajah..
      maksud aku..bulu mata dihighlight kan..bukan garisan mata..sebab mana ada kita dilahirkan dengan garisan mata…lepas tu letak warna sket kt atas kelopak..highlight kelopak..bibir dihighlight dgn warna merah natural (di sini pink)…bukan putih atau merah mk ngah..

    • hazlina says:

      ooo,,,ye ke x tnye pun………….

  14. SaTik_SiZUka says:

    SO sweett..both of them…moga kekal ke anak cucu…
    jgn wat fitnah..DOA org difitnah ni makbul..fikir2 kan lah

  15. intan rohaiza intan says:

    tahniah ….

  16. lalalala says:

    canteknya raja farah…seri pengantin

  17. Sweet Hunny says:

    congrats…to both of them.anyway aku tak fhm lah cara pemikiran SESETGH masyarakat kite specialy melayu org tue bercinta salah=ader jerk yg tak kena mesti tak kekal lah,tgk jer sampai maner lah…org tunang=tahniah tp tgk lah jd org x…org kawen lmbt=tup2 sok break n (hahah) org kawen cpt=mesti ade bnd tak kena lah mengandung lah…
    pendek kater jgn wat fitnah lek tak lain lah dah terbukti siap ada sijil or ori pic br lah lah ckp!!!ini pandang umum aku sbg sesama manusia coz kdg ade SESETGH kiter2 nie mengata org bkn main lg aku bkn baek sgt tp jgn lah sampai nak FITNAH bnd yg tak ada diada2kan.

  18. new gen says:

    xde video kewr ???

  19. Shasha says:

    sweet!

  20. akublog says:

    bertudung?.muga2 menutup aurat sepanjang hayat, semuga kekal sampai kehujung nyawa dan dapat cucu yang berderet2…..

  21. naz says:

    sekali aku tekan button like naek smpai 2 like..nk pancing undi ke beutifulnara ni

  22. non says:

    sgt manis…sgt cantik! tahniah!

  23. [email protected] says:

    semoaga bahagia n kekal ke akhirnya

  24. [email protected] says:

    cantik pakai tudung

  25. eyda says:

    sama cantik…semoga berbahagia n berkekalan higga ke akhir hayat…semoga juga dapat menjadi isteri n muslimah sejati…amin…

  26. shiro says:

    mmg cantik laaa apo nk dikata laie

  27. puteriaquarius81 says:

    cantik sgt… semoga kekal ke akhir hayat.. amin

  28. merah says:

    manis sunguh farah…beseri2 wajah die….

  29. DiNdA kAnDa says:

    MasyaAllah..cantiknya raja farah..semoga ikatan perkahwinan kalian kekal hingga akhir hayat..:))

  30. sri says:

    cantiknye die

    ;)

  31. july says:

    cantik sngat raja farah..mcm naik seri wajah raja farah masa khwin…
    insyALLAH ikat hingga ahir hayat…AMIN..;-)

  32. akulahpompuanittew says:

    dlm byk2 isu ni, tgk gambor raja farah ni kawen buat dada aku lega skettt…isu lain semua bikin panas sesak dada, sesak jiwa baca, kes cium nabil, kes uncle sikers psycho tuh, kes AC yg terang2 jawapannya mengiyakan segala yg ditulis di blog aidid…sebabbaik ada pic cantik2 raja farah nih..alahai sejuk hati tgk pasangan sama cantik sama padan nih…moga kekal aman bahagia hingga ke akhir hayat ye farah…ssh sng biar bersama….:-)

  33. cantek sesgt… Semoga berkekalan…
    akak ni xde aaa minat si Farah tp bila dgr org dok wak crita ntah apa2, sedey plak. stoplah sebarkan fitnah ntah apa2, bagus apa diaorg dahulukan yg wajib, nikah awal2. kang bertahun bercinta pun blum tentu nikah, semenye jodoh…

  34. aini says:

    memang manis sangat2 raja farah masa nikah ni.. Suka sangat tengok =)

  35. anie88 says:

    tahniah…..
    tp…yg pengapit die tu…artis kn???huhuhu….

  36. Piston Pecah says:

    tahniah ye Raja Farah dan suaminya…
    biar jodoh kekal ke akhir hayat

  37. cilipadi says:

    muka megat sebijik cam haikal dlm mcm2 aznil musim dolu2…

  38. queenlyana says:

    cantik dia pakai tudung. Manis jer tengok.. heee jiran aku dulu si farah ni. Kejap jelaa sblm dia pindah.

  39. aku serius says:

    Tahniah. p.s.: Tolong jgn ikut jejak langkah artis yang suka kawen cerai kawen cerai, k.

  40. miss suka masak says:

    salam…

    sweet sgt raja farah….

    serious…..cantik…..bseri2….

    by d way…

    hope hubungan kalian bkekalan hingga akhir hayat kay….

    tahniah~~~~

  41. nama saya says:

    suaminya manis sangat=)

  42. miss_pinky says:

    SO SWEET.
    :)

  43. miss suka masak says:

    pic y hubby dia kiss dahi dia 2 meruntun jiwa aku r…..

    hurm…………

    ntah npew,,,

    ak tkesima jap tgk pic 2….

    sweet couple…

    nic pic oso..

  44. Miss Star says:

    cantik2…

  45. eclipse says:

    cantik bile pakai tudung…

  46. me says:

    cantiknye..

  47. x.not_x says:

    waaa..tahniah raja farahsemoga berkekalan..

  48. wani says:

    sweetnya :) tahniah

  49. wah….cantik dan lawa si raja farah ni…happy ending…tahniah!! :)

  50. gue tumpang lalu says:

    tahniah2…n cantek.. baguslah..majlis pun nampak simple jee..
    moga kekal hingga akhir hayat….

  51. bintang hati says:

    very deboomm pic.. terus rasa nak kawin.. tp bf dah dikahwinkan dgn org lain… hancur lulur hati ku… huhuhuhu

  52. SWEET says:

    SIMPLE & NICE
    SWEET MAKE UP
    HAPPY EVER AFTER

  53. Reena says:

    Chantek dan kemas..i loikeee..

  54. fury says:

    salu gak tgk gmbr artis kawin tp mmg wajah raja farah ni nmpk lak seri pengantinnya. simple but nice :)

  55. jolok says:

    lepas ni video malam pertama dorunk plak…
    mesti best

  56. jolok says:

    lepas ni video malam pertama dorunk plak…

  57. geunyoung says:

    kalau tengok betul2, rupa raja farah ngan husband dia ada iras sikit. kan? tu la namanya jodoh .. tahniah raja farah! semoga berkekalan hingga ke akhir hayat .. :)

  58. jimah says:

    aku bkn nk ckp ape aku pena terjumpa gmbr dlm facebook anith OIAM raja farah nmpk sgt2 berisi. aku musykil, knp majlis yg ptt merisik jd tunang, lepas tu dlm paper die ckp die cube jd isteri terbaik walaupn tak bersedia 100% kalau tak bersedia np kahwin awl? ermm wallahuallam

    • just wondering says:

      mane ade org bersedia 100% sblm kahwin.mstila amik masa.mksd die,bila kawin nnti kene blaja lg la.tu pn nk jadik isu ke? tipikal meleis btul hang nih

    • ada aku kisah says:

      nape…ko msih x puas ati ke…wei…da dh kawen la….at least da ckp gk da kwen dr artis len yg ntah pe2 2….x pe…farah…biar org fitnah ko…ko gk yg dpt pahala…biasala…manusia…hnya nmpk kslhan org…dri sndri ntah btul ke x…

  59. gosipgurl_fea says:

    alhamdulillah… tahianh kat dorang berdua, semoga dapat tempuhi alam rumahtangga dengan sabar dan bahagia.

  60. pasha panda says:

    sama cantik,sama muda,sama padan.tahniah lah.kepada mulut2 longkang kat luar sana,jgn nak buat spekulasi2 bodoh pulak.sebenarnya aku sokong kalau perempuan kahwin awal/kahwin muda,dapat jadi contoh yg bagus kepada masyarakat,dan mengelak maksiat dan perkara 2 x bermoral lain seperti terlanjur,gugur anak dan buang bayi.

  61. eliana says:

    wow nice picx!! secocok laa

  62. BumbleBee says:

    aku x sker betul dkat org2 yg pikir kalo kahwin nmpak mcm tergesa-gesa tu adalah sbb perut pengantin perempuan dh berisik…upgrade laa sket minda tu. Jgn kerana jarang org lain buat risik,tunang,nikah dlm masa sesingkat cmtuh…maka otak2 yg blom sempat upgrade ni judge bende tu semacam salah…pastu mula fikir bukan2 and buat cter mcm2 pada sekeliling…pls lah. Leave them alone…bagilaa mereka mengecap kebahgiaan di hari bahagia mereka…

  63. jimmy says:

    pengapit pun lawa gak..

  64. jimah says:

    gosh some people cant accept negative comment. im just asking, tak tau bertanya la. org bertanya baik2 why cant jwb elok2 je. adoi la.

  65. SITI MANJA DARA says:

    teringin nk tgk raja farah kekal imej ghitu…boleh ke..cun je

  66. norady says:

    Tahniah…tahniah…tahniah….doa kami smoga raja farah bahagia hingga ke akhir hayat Insya’Allah……………..Amin.

  67. mdms says:

    canteknyer make up r.farah… suker tgk…so sweet

  68. ~hoLogram~ says:

    ~tahniah,tahniah,tahniah..majlis yg sangat sweet n simple…sem0ga kekal ke akhir hayat..aminn~

  69. ron says:

    sama cantik sama padan..semoga bahagia ke anak cucu!

  70. nurin says:

    cabtik la raja farah…
    selamat pengantin baru..
    semoga berbahagia smpai ke anak cucu~~!

    *sesekali beralih sat dr kpop ke artis malaysia* keke~

  71. eel06 says:

    raja farah da pkai tudung ek? comel…
    :)

  72. gurl says:

    sangat cantik…congrate to raja farah n hubby!!!

  73. syuhada says:

    memang cantik…but laki die pun tak kurang hensemnye…

  74. mbak says:

    sememangnya. raja farah sangat cantik.

  75. Lolyat gang says:

    Tahniah farah
    Dulu pnh minat kt dia masa mula2 blakon
    Tp skang da xbrape folo

  76. fiqa says:

    cun siot raja farah…..

  77. kora-chan says:

    aaahhh santeeekkk sangat ..suke laa theme baju nikah diorang nie..biru putih..macam tenang je tgk kombinasi kaler nieh…i like!!!!

  78. wafa says:

    suke sangat…
    cAntik+hencem
    sesuai cgt…
    semoge bhagie

  79. amalina says:

    gambar raja farah lawa sangat cute

  80. amalina says:

    gambar perkahwinan laya belaka cute

  81. amalina says:

    macam tuan putri

  82. nor hidayah says:

    cantik sgt…

  83. hani syiera says:

    wat pew kawin ngan adiknyer pakwe…
    x mlu kew….cian adik2….
    apew larh mke cntq….xpi rmpas pkwe adiknyer cndry….

  84. saia sunyi says:

    cantix nye bila farah pkai bju kawin.so sweet…………da la cantix dapat suami kacak pulak tu i like farah

  85. cantik la kak raja farah secocok dengan abang megat……………!!!!!!!!!!!!!!!!

  86. ROMY says:

    TANIAH RAJA FARAH..SEMOGA KEHIDUP LBH BAHAGIA HENDAK NYA.