Written by AbangNara | November 26th, 2012

Secara teknikalnya, kini Datuk Siti Nurhaliza sudah berbesan dengan Menteri di Kementerian Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn. Anak lelaki tirinya, Anas Zawawi sudah pun selamat bergelar suami kepada Allysa yang merupakan anak gadis kepada Datuk Hishamuddin.

siti berbesan

Mereka berdua telah mengenali antara satu sama lain ketika sama-sama belajar di Australia dahulu. Anas telah dinikahkan sendiri oleh bapa mertuanya, Datuk Hishamuddin Tun Hussein Onn. Kedua-duanya tampak sama cantik dan sama padan.

siti berbesan

Abang Nara perasan yang anak Datuk K kesemuanya hensem-hensem belaka. Memang mewarisi kehenseman si ayah. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke hujung hayat.

siti berbesan

Dengar khabarnya majlis persandingan Anas dan Allysa akan diadakan di KLCC. Semoga majlis itu kelak akan berjalan dengan lancar dan meriah. Selamat menempuh alam perkahwinan buat anda berdua.

gaza bn

P.S: Mari membeli sambil menderma kepada Tabung Palestin. 20% daripada hasil jualan telekung travel Gudang.My akan disedekahkan kepada mereka. Boleh membuat pembelian menerusi website Gudang.My atau Facebook Gudang.My.

82 responses to (3 GAMBAR)Perkahwinan Anak Tiri Siti Nurhaliza & Anak Gadis Datuk Hishamuddin

  1. kazuya says:

    tahniah

    • RIMAS says:

      Anak lelaki klu encem sure la ikut muka cantik si ibu.. hiew hiew hiew.. ;)

    • Anonymous says:

      bertambah kaya la family ni

    • hijau says:

      tahniah.siti ni silap2 dapat cucu tiri dulu dr anak sndiri…banyak2 makan kurma mnum susu kambing, jambul tu tutup datuk siti.

    • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

      mesti Tgku Zawiyah menganjing Siti, aku mampu beranak, anak aku dh besar & dah kahwin pun.. NGKO ADA?

      • rara says:

        org yg berhati busuk je ckp mcm ko ni..dah la kuat gosip..kuat tidor plak tu..lg teruk dari orang yang tak dapat anak lagi…

      • missglamour says:

        aku rs OLGA ngn KAK CHAM ni org yang same r…
        hampeh!

      • ANITA says:

        bodoh lah kalau sesiapa yg pertikai pasal siti x ada anak..aku tanya 1 soalan pada korang beragama islam. kau percaya pada qada dan qadar Allah atau x! jatuh shirik kalau x percaya! kalau percaya tp nak pertikai kan siti,memang sah2 korang terlalu cetek pengatuan agama…banyak2 kan membaca Al Quran,bkn mengumpat! mcm mna nak didik anak korang nanti.

        • Thumbelina says:

          Assalamualaikum. Mcm nie lah, ini pengalaman hidup yg mata aku sendiri tengok, kalau masjid yg kita bina tu atas titisan mata org lain atau pendek kata dgn menderitakan org lain, selagi org tu tak REDHA dekat org tu, selagi tu lah dia tak akan dapat ANAK. Tengok je artis yg berkahwin atas dgn menderitakan bekas isteri suaminya, berapa bnyk yg dah beranak. Memey? Sebab Abby dah redha kat dia, sebab tu dah mengandung. Yang lain? Kan janji Allah, kalau buat dosa kat manusia, selagi orang tu tak ampunkan, selagi tulah ALLAH tak hapuskan tapi dosa dengan ALLAH, Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sendiri mau ingatlah. Qada dan Qadar? Ini perkara berkaitan dengan dosa sesama manusia.

        • Anonymous says:

          ini kes nak gatal memburit muda

    • datin rosmah says:

      kalo yg kaya kawen kaya…yg miskin lawa nie nk kahwen ngan saper?? patut la byk retis2 suam2 kuku kne sponsor jer ngn org tue

    • tony says:

      ni anak Hishammuddin yg 9A1s kan? pandai2 anak Hishammuddin ni kan.. hmm.. bagus la semua pandai2, kawin dapat anak makin pandai2, sorry to say, DCT je tak berapa nak pandai. kikiki.. sorry DCT peace no war, majulah pelajaran untuk diri & keluarga anda.. sepekik2 Nurul Izzah pun at least dia educated bukan tin kosong ye DCT. hehe…

      • mee says:

        apa kena mengena nurul izzah dgn siti?
        siti mmg la xeducated belajar sampai u..tapi dia tak payah pun terpekik terlolong dekat gereja mintak undi..
        but siti just nyanyi 2 3 lagu pun dh beribu silap2 berjuta dia dapat..n orang undi dia pun menang bertahun2 sampai kena tarik diri

        • nurul izzah meroyan says:

          Xeducated pun dia kaya raya millionaire.. Ko ada? Org educated melampau pun blm tentu sekaya dia..

      • Anonymous says:

        educated menda jual islam demi undi…

      • aya says:

        @mee try r ko nyanyi, nk tgk dpt beribu2 x?
        ct ni bertuah je sbb zaman dia,dia pling cute, lagu sedap2, attitude x de prob so sbb 2 dia naik. benda yg ko nk bangga jd artis? lantak la duit x banyak pn, janji ad ilmu. dari duit banyak tp kena tpu. last2 bangkrup.
        sorry nk ckp la, tp orang cm ko yang kata nyanyi lg bagus dr menuntut ilmu ni lah yg menyebabkan ramai bangsa melayu duduk takuk lama, sibuk nk masuk rancangan realiti tv menyanyi sbb nk jd artis. pelajaran tolak tepi. try tgk bangsa len, dorg smakin menguasai bidang pelajaran kt negara ni. aduh melayu!

  2. hmmm says:

    1st… ni mcm cedok dr blog lain je ni…. hmmmm…

  3. oct1883 says:

    bebulunya muka anak datuk k.. nape tak shave?

  4. noy says:

    pic no. 3 sgt sweet….tok ti xdiperlukan..t.kasih

  5. Jemah Jematon Jr says:

    Seronok tgk, tengku zawiah n siti bergambar bersama pasanagan masing-masing…harap sengketa lama dapat dilupa…;)

    • lalala says:

      tak faham knape isu lama nk dibangkitkan lg.. bape tahun dah pun dorang kawen..
      doakan org bhagia dah laa

  6. zalia says:

    suka jugak pic no 3….

  7. berlari says:

    nampak serabai la pengantin laki..

  8. puteri says:

    Kecewa tgk zawiyah dan dato k. Kalau mereka suami isteri kan bagus.

    • shhhh says:

      sampai takat tu jer jodohnya..spatutnya sbagai Hamba Allah kena doakn kebahagian mereka…mgkin ni yg terbaik buat mereka..kita mohon mereka tak bergaduh…lgipun masing2 dh dewasa..anak2 pun dh besar..

      • asmaq says:

        Berdasarkan hadis terdapat manusia yang akan mendapat laknat Allah SWT antaranya,

        “Seseorang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai ia menggantikannya sebagai suaminya.” (Hadis Riwayat Ad Dailami daripada Umar r.a)

  9. slay says:

    nasib baik xbercakaran siti dan bini 1st datuk k haha

  10. Lady N says:

    Nape rambut dilepaskan mcm 2? Kalau sanggul kn cantik…huhu

    P/s : anak datuk K yg adib 2 paling hensem..ahaks

  11. Awekbulu says:

    Wahh..Tok ti serkup posing together2 ngan t.Z ye..Agak2 t.Z ada tanya tok.T serkup bila lg nk ada baby(dgan kaedah perli x hingat gitu)

  12. Awekbulu says:

    Pic no.3 ..very the perfect family..touching sgt..

  13. endo says:

    congrats! kawen jgk! pnh nampak diorg kat melben 3-4 tahun lalu. ingatkan fling2 anak org kaya. tp bgs diorg ni. hubungan sampai kawen!

  14. EkElehAlahai says:

    dinikahkan oleh ayahnya sendiri?? bukan kah org yg menikahkan tu tak boleh fasik… dan kalau tak silap, hishamudin ni kaki minum, makan rasuah…solat tu tak tau laa cukup ke tak 5 waktu? jadi sah tak nikah tu?? lain kali kalau rasa diri tu byk buat dosa atau tergolong dlm org2 fasik…pass la kat wali hakim. sian anak pompuan tu kalau nikahnya tak sah kerana berwalikan wali fasik… wallahualam.

    • asiah says:

      kalau dia org ni buat sesuatu yg tak elok, nanti adalah balasan dari Allah, jadi tak baik tuduh2 kalau tak ada bukti…..

    • rara says:

      ko sendiri pun tulis KALAU TAK SILAP…siap ada tanda soal lagi dalam banyak ayt ko…means ko sendiri pun tak pasti benda tu betul ke tak..jangan ikut suka je…kelak makan diri oi!…

    • sibuk je says:

      sibuk je, tok lebai pn bleh brubah, inikan plak org nak berubah jdik baik.. pintu taubat tu luas. org pikir sempit mcm ko je yg xrse.. har3

    • Anonymous says:

      atuk ko dulu masa menikahkan mak ko, xfasik ke agak2?

  15. rabia says:

    sekadar pengkongsian… wali mestilah bukan seorang yg kafir, fasik @munafik…
    biarlah rumahtangga yg didirikan bebas dari keraguan … dilimpahi rahmat dari Ilahi… rumahtangga bahagia hingga akhir hayat.. anak2 soleh dan solehah penyejuk hati dan jiwa… mejadi pembela agama bangsa dan negara…

    • Anonymous says:

      kau siapa nak ckp org tu fasik org ni bukan. kau yakin bapak ko x fasik? xmunafik? mungkir janji, menipu pun munafik, ko yakin bapak kox penah buat semua tu. lg pun tu semua based on pendapat. fasik juga ada bnyk definition dan pendapat. so xpayah la nak detail sgt. yg penting skali adalah rukun nikah.

  16. . says:

    paling cantik n sy suka tengok pic no 3…mcm bahagia jer…

  17. Thumbelina says:

    Sedih aku tengok Datuk K nie … ketika anak kahwin pun dia tak sanggup berkorban untuk kebahagiaan anak dia tapi sanggup plak berkorban untuk menjaga hati ninik dia tu dengan tak pakai baju sedondon dengan ahli keluarga yang lain dengan memakai warna yang jauh sangat berbeza. Apalah salahnya pakai baju yang tidak jauh beza warnanya. Awak tau tak, nanti di akhirat awak akan di tarik oleh isteri awak ke neraka kerana tak tegur mereka menjaga aurat mereka ketika di dunia.

  18. Thumbelina says:

    Sedih aku tengok Datuk K nie … ketika anak kahwin pun dia tak sanggup berkorban untuk kebahagiaan anak dia tapi sanggup plak berkorban untuk menjaga hati binik dia tu dengan tak pakai baju sedondon dengan ahli keluarga yang lain dengan memakai warna yang jauh sangat berbeza. Apalah salahnya pakai baju yang tidak jauh beza warnanya. Awak tau tak, nanti di akhirat awak akan di tarik oleh isteri awak ke neraka kerana tak tegur mereka menjaga aurat mereka ketika di dunia.

  19. mama comei says:

    mari kita hamil…..www.marihamil.com

  20. Cik Jah says:

    My Beloved Husband dulu peminat tegar Dato Ct…sejak Ct memilih Dato K…..hilang keterujaan,segala nye ttg Ct lenyap dr pandangan…smpai kini dia dok kata,klu lah Ct kawen ngan Dr Fazley….tentu kebahagiaan senantiasa d sekeliling dia,terutama nye peminat…sokongan x brbelah bagi,sma cantik sm padan…ank2 tentu comel lote ….ap pon dh ketentuan NYA….hrp2 Dato K dpt melaksanakan tggjwb nye sbg suami yg terbaek d mata Ct….moga hubungan mereka kekal hgga ke Jannah…Insyaallah….amin.

  21. sweetnyee
    anak dorang mesti exotic

  22. dlm family pic tu siti tetap paling comel
    dah mcm bapak org pun ada aq tgk anak tok k ni

  23. kedamaian says:

    DIA PUNYA SUKA LA NAK FREE HAIR KE APE KE YG KO CBUK PE HAL.. FREE HAIR PON CANTIK JE AKU TGK..DAH CANTIK WAT PE PON CANTIK..KO X YAH NAK WAT STATEMENT DENGKI KO KAT CNI…

  24. jenglot says:

    spoil betol gambar ni….. ada plak yg buat semak bergambar sama2…. puuiihhhhhh….

  25. yuyu says:

    Best nye ada 3 mamas’ and 3 papas’ !!!!

  26. Raja minah jambu merah / biru says:

    datuk hishamudin ni hensem betol lah geram minah jambu…..datukkkkkkkkk ada Hp no?? minah jambu bukan nye apeeeeee sajeeeeee nk chat chat je cmfirm tkde ape yg berlaku ok….lov uuuuuuuuuuuuuuuuu….

  27. org kampong ct says:

    Tokti xdpt anak,, dpt cucu pon jadiklaaaaa..

  28. Anonymous says:

    anak saudara Dato Hishamuddin la, bukan anak die..

  29. Rozitos Chek Wan Kembang says:

    Secara teknikalnya, Datuk hisamuddin pun dah bebesan dengan Che Ta leh yak?? Wah untuk Datuk dapat besan ‘glamer ladies’ gitu..

  30. putihkaseh says:

    Tahniah semoga kekal hingga ujung nyawa, suka tgk picture no1 tu, semua ada, Datuk Hishmuddin n wife, Datok K n CT dan Ku Yah n hubby, bahgia pengantin ada 3 org emak n 3 org ayah, kau org jer yg sibuk dok ungkit2 kisah lama, dia org semuanye ok demi anak2, insyallah CT belum ada rezeki lagi kot nak dpt anak……..cuba n terus cuba k ….

  31. Anonymous says:

    kisah DCT ngan D K ni xde orng pun yg betul2 tau..dah2 la bermulut jahat mendoakan xelok untok orng…huhuhu..