Written by AbangNara | November 26th, 2012

Secara teknikalnya, kini Datuk Siti Nurhaliza sudah berbesan dengan Menteri di Kementerian Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein Onn. Anak lelaki tirinya, Anas Zawawi sudah pun selamat bergelar suami kepada Allysa yang merupakan anak gadis kepada Datuk Hishamuddin.

siti berbesan

Mereka berdua telah mengenali antara satu sama lain ketika sama-sama belajar di Australia dahulu. Anas telah dinikahkan sendiri oleh bapa mertuanya, Datuk Hishamuddin Tun Hussein Onn. Kedua-duanya tampak sama cantik dan sama padan.

siti berbesan

Abang Nara perasan yang anak Datuk K kesemuanya hensem-hensem belaka. Memang mewarisi kehenseman si ayah. Semoga perkahwinan ini akan berkekalan sehingga ke hujung hayat.

siti berbesan

Dengar khabarnya majlis persandingan Anas dan Allysa akan diadakan di KLCC. Semoga majlis itu kelak akan berjalan dengan lancar dan meriah. Selamat menempuh alam perkahwinan buat anda berdua.

gaza bn

P.S: Mari membeli sambil menderma kepada Tabung Palestin. 20% daripada hasil jualan telekung travel Gudang.My akan disedekahkan kepada mereka. Boleh membuat pembelian menerusi website Gudang.My atau Facebook Gudang.My.

Baca Yang Ini Pulak:-

82 responses to (3 GAMBAR)Perkahwinan Anak Tiri Siti Nurhaliza & Anak Gadis Datuk Hishamuddin

  1. kazuya says:

    tahniah

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • RIMAS says:

      Anak lelaki klu encem sure la ikut muka cantik si ibu.. hiew hiew hiew.. ;)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        bakal pengantin,please la make sure rambut anda tidak serabai time majlis kawen. or else sanggulkan, lebih kemas dan lebih cantik.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 6
      • semua saya suka says:

        dorg sume tema putih.. tp dato k dan tok ti nk biru lak hihih..sape yg pengantin ni hehehe… btw tahniah!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
      • Olga says:

        family potrait tu nampak cantik sebelum kehadiran Diva negara tu dlm family dorang.. kesian kat anak2 Tengku Zawiyah..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 125 Thumb down 42
      • Rita vs Ayu says:

        Walau xmampu bg anak pd suami, asalkan dpt jadi ibu tiri yg baik dan sentiasa menyokong anak2 tiri dr belakang pon dah memadai. Allah tu Maha Adil. Mgkin dia bg kekayaan yg xder tandingan tp dia tarik keistimewaan utk mengandung dan melahirkan. Tahniah CT, diusia muda dah bermenantu dan xlama lg mungkin bergelar nenek pulak

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 94 Thumb down 9
      • cik tie says:

        serius nampak lain giler anas bila dh kurus. masa bam bam dlu xnampak hensem sgt. tp asyraf wpun bam bam ttp comel n hensem. hehe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        anak nye ikut muka si ibu la…

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      bertambah kaya la family ni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • PutraRocker says:

      defuk

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
    • hijau says:

      tahniah.siti ni silap2 dapat cucu tiri dulu dr anak sndiri…banyak2 makan kurma mnum susu kambing, jambul tu tutup datuk siti.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 99 Thumb down 2
    • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

      mesti Tgku Zawiyah menganjing Siti, aku mampu beranak, anak aku dh besar & dah kahwin pun.. NGKO ADA?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 105 Thumb down 42
      • rara says:

        org yg berhati busuk je ckp mcm ko ni..dah la kuat gosip..kuat tidor plak tu..lg teruk dari orang yang tak dapat anak lagi…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 17
      • missglamour says:

        aku rs OLGA ngn KAK CHAM ni org yang same r…
        hampeh!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 5
      • ANITA says:

        bodoh lah kalau sesiapa yg pertikai pasal siti x ada anak..aku tanya 1 soalan pada korang beragama islam. kau percaya pada qada dan qadar Allah atau x! jatuh shirik kalau x percaya! kalau percaya tp nak pertikai kan siti,memang sah2 korang terlalu cetek pengatuan agama…banyak2 kan membaca Al Quran,bkn mengumpat! mcm mna nak didik anak korang nanti.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
        • Thumbelina says:

          Assalamualaikum. Mcm nie lah, ini pengalaman hidup yg mata aku sendiri tengok, kalau masjid yg kita bina tu atas titisan mata org lain atau pendek kata dgn menderitakan org lain, selagi org tu tak REDHA dekat org tu, selagi tu lah dia tak akan dapat ANAK. Tengok je artis yg berkahwin atas dgn menderitakan bekas isteri suaminya, berapa bnyk yg dah beranak. Memey? Sebab Abby dah redha kat dia, sebab tu dah mengandung. Yang lain? Kan janji Allah, kalau buat dosa kat manusia, selagi orang tu tak ampunkan, selagi tulah ALLAH tak hapuskan tapi dosa dengan ALLAH, Dia Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sendiri mau ingatlah. Qada dan Qadar? Ini perkara berkaitan dengan dosa sesama manusia.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          ini kes nak gatal memburit muda

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • datin rosmah says:

      kalo yg kaya kawen kaya…yg miskin lawa nie nk kahwen ngan saper?? patut la byk retis2 suam2 kuku kne sponsor jer ngn org tue

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
    • tony says:

      ni anak Hishammuddin yg 9A1s kan? pandai2 anak Hishammuddin ni kan.. hmm.. bagus la semua pandai2, kawin dapat anak makin pandai2, sorry to say, DCT je tak berapa nak pandai. kikiki.. sorry DCT peace no war, majulah pelajaran untuk diri & keluarga anda.. sepekik2 Nurul Izzah pun at least dia educated bukan tin kosong ye DCT. hehe…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 35
      • mee says:

        apa kena mengena nurul izzah dgn siti?
        siti mmg la xeducated belajar sampai u..tapi dia tak payah pun terpekik terlolong dekat gereja mintak undi..
        but siti just nyanyi 2 3 lagu pun dh beribu silap2 berjuta dia dapat..n orang undi dia pun menang bertahun2 sampai kena tarik diri

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 87 Thumb down 44
        • nurul izzah meroyan says:

          Xeducated pun dia kaya raya millionaire.. Ko ada? Org educated melampau pun blm tentu sekaya dia..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        educated menda jual islam demi undi…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 28
      • aya says:

        @mee try r ko nyanyi, nk tgk dpt beribu2 x?
        ct ni bertuah je sbb zaman dia,dia pling cute, lagu sedap2, attitude x de prob so sbb 2 dia naik. benda yg ko nk bangga jd artis? lantak la duit x banyak pn, janji ad ilmu. dari duit banyak tp kena tpu. last2 bangkrup.
        sorry nk ckp la, tp orang cm ko yang kata nyanyi lg bagus dr menuntut ilmu ni lah yg menyebabkan ramai bangsa melayu duduk takuk lama, sibuk nk masuk rancangan realiti tv menyanyi sbb nk jd artis. pelajaran tolak tepi. try tgk bangsa len, dorg smakin menguasai bidang pelajaran kt negara ni. aduh melayu!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 9
  2. hmmm says:

    1st… ni mcm cedok dr blog lain je ni…. hmmmm…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 6
  3. oct1883 says:

    bebulunya muka anak datuk k.. nape tak shave?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 4
    • Nera says:

      kena la berbulu. . .camne nak geli2. . .oppsssss

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
    • Mahu Yang Besar says:

      Hek girls skrg suka yg macho , yg ada jambang , bukan yg nampak lembik mcm penyanyi Kpop tu …

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 6
  4. noy says:

    pic no. 3 sgt sweet….tok ti xdiperlukan..t.kasih

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 101 Thumb down 32
    • didie @ says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 77
    • Xyara says:

      Diorang nampak okay je pun. Kalau tokti tak diperlukan, mana nak simpan husb baru tengku zawiyah tu? korang ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  5. Jemah Jematon Jr says:

    Seronok tgk, tengku zawiah n siti bergambar bersama pasanagan masing-masing…harap sengketa lama dapat dilupa…;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 3
    • lalala says:

      tak faham knape isu lama nk dibangkitkan lg.. bape tahun dah pun dorang kawen..
      doakan org bhagia dah laa

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
  6. zalia says:

    suka jugak pic no 3….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  7. berlari says:

    nampak serabai la pengantin laki..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • Awekbulu says:

      Bukan takat serabai..dh rupa jenglot pun hado..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
      • berlari says:

        tau takpe…bfore kawen farid kamil pun serabai gak tp wktu wedding dia, tak nmpak dah serabai2 tu.. yg si anas ni hari nk kawen pun berjambang lagi..mcm bru bebas dri pulau tak berpenghuni.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      pengantin pompuan pun sama..selekeh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • mummybella says:

        ha ha ha, kelakar lah korang ni semua……….. poyo betul! aku baca komen2 ni pun tak tahan!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. puteri says:

    Kecewa tgk zawiyah dan dato k. Kalau mereka suami isteri kan bagus.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 14
    • shhhh says:

      sampai takat tu jer jodohnya..spatutnya sbagai Hamba Allah kena doakn kebahagian mereka…mgkin ni yg terbaik buat mereka..kita mohon mereka tak bergaduh…lgipun masing2 dh dewasa..anak2 pun dh besar..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 4
      • asmaq says:

        Berdasarkan hadis terdapat manusia yang akan mendapat laknat Allah SWT antaranya,

        “Seseorang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai ia menggantikannya sebagai suaminya.” (Hadis Riwayat Ad Dailami daripada Umar r.a)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  9. slay says:

    nasib baik xbercakaran siti dan bini 1st datuk k haha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 8
  10. Lady N says:

    Nape rambut dilepaskan mcm 2? Kalau sanggul kn cantik…huhu

    P/s : anak datuk K yg adib 2 paling hensem..ahaks

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  11. Awekbulu says:

    Wahh..Tok ti serkup posing together2 ngan t.Z ye..Agak2 t.Z ada tanya tok.T serkup bila lg nk ada baby(dgan kaedah perli x hingat gitu)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 7
  12. Awekbulu says:

    Pic no.3 ..very the perfect family..touching sgt..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  13. endo says:

    congrats! kawen jgk! pnh nampak diorg kat melben 3-4 tahun lalu. ingatkan fling2 anak org kaya. tp bgs diorg ni. hubungan sampai kawen!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  14. EkElehAlahai says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 56
    • asiah says:

      kalau dia org ni buat sesuatu yg tak elok, nanti adalah balasan dari Allah, jadi tak baik tuduh2 kalau tak ada bukti…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
    • rara says:

      ko sendiri pun tulis KALAU TAK SILAP…siap ada tanda soal lagi dalam banyak ayt ko…means ko sendiri pun tak pasti benda tu betul ke tak..jangan ikut suka je…kelak makan diri oi!…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • sibuk je says:

      sibuk je, tok lebai pn bleh brubah, inikan plak org nak berubah jdik baik.. pintu taubat tu luas. org pikir sempit mcm ko je yg xrse.. har3

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      atuk ko dulu masa menikahkan mak ko, xfasik ke agak2?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  15. rabia says:

    sekadar pengkongsian… wali mestilah bukan seorang yg kafir, fasik @munafik…
    biarlah rumahtangga yg didirikan bebas dari keraguan … dilimpahi rahmat dari Ilahi… rumahtangga bahagia hingga akhir hayat.. anak2 soleh dan solehah penyejuk hati dan jiwa… mejadi pembela agama bangsa dan negara…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      kau siapa nak ckp org tu fasik org ni bukan. kau yakin bapak ko x fasik? xmunafik? mungkir janji, menipu pun munafik, ko yakin bapak kox penah buat semua tu. lg pun tu semua based on pendapat. fasik juga ada bnyk definition dan pendapat. so xpayah la nak detail sgt. yg penting skali adalah rukun nikah.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  16. . says:

    paling cantik n sy suka tengok pic no 3…mcm bahagia jer…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  17. Thumbelina says:

    Sedih aku tengok Datuk K nie … ketika anak kahwin pun dia tak sanggup berkorban untuk kebahagiaan anak dia tapi sanggup plak berkorban untuk menjaga hati ninik dia tu dengan tak pakai baju sedondon dengan ahli keluarga yang lain dengan memakai warna yang jauh sangat berbeza. Apalah salahnya pakai baju yang tidak jauh beza warnanya. Awak tau tak, nanti di akhirat awak akan di tarik oleh isteri awak ke neraka kerana tak tegur mereka menjaga aurat mereka ketika di dunia.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 6
  18. Thumbelina says:

    Sedih aku tengok Datuk K nie … ketika anak kahwin pun dia tak sanggup berkorban untuk kebahagiaan anak dia tapi sanggup plak berkorban untuk menjaga hati binik dia tu dengan tak pakai baju sedondon dengan ahli keluarga yang lain dengan memakai warna yang jauh sangat berbeza. Apalah salahnya pakai baju yang tidak jauh beza warnanya. Awak tau tak, nanti di akhirat awak akan di tarik oleh isteri awak ke neraka kerana tak tegur mereka menjaga aurat mereka ketika di dunia.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
  19. mama comei says:

    mari kita hamil…..www.marihamil.com

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. Cik Jah says:

    My Beloved Husband dulu peminat tegar Dato Ct…sejak Ct memilih Dato K…..hilang keterujaan,segala nye ttg Ct lenyap dr pandangan…smpai kini dia dok kata,klu lah Ct kawen ngan Dr Fazley….tentu kebahagiaan senantiasa d sekeliling dia,terutama nye peminat…sokongan x brbelah bagi,sma cantik sm padan…ank2 tentu comel lote ….ap pon dh ketentuan NYA….hrp2 Dato K dpt melaksanakan tggjwb nye sbg suami yg terbaek d mata Ct….moga hubungan mereka kekal hgga ke Jannah…Insyaallah….amin.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  21. sweetnyee
    anak dorang mesti exotic

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  22. dlm family pic tu siti tetap paling comel
    dah mcm bapak org pun ada aq tgk anak tok k ni

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
  23. kedamaian says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 15
  24. jenglot says:

    spoil betol gambar ni….. ada plak yg buat semak bergambar sama2…. puuiihhhhhh….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  25. yuyu says:

    Best nye ada 3 mamas’ and 3 papas’ !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. Raja minah jambu merah / biru says:

    datuk hishamudin ni hensem betol lah geram minah jambu…..datukkkkkkkkk ada Hp no?? minah jambu bukan nye apeeeeee sajeeeeee nk chat chat je cmfirm tkde ape yg berlaku ok….lov uuuuuuuuuuuuuuuuu….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  27. org kampong ct says:

    Tokti xdpt anak,, dpt cucu pon jadiklaaaaa..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  28. Anonymous says:

    anak saudara Dato Hishamuddin la, bukan anak die..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • beauty as always says:

      anak saudara? kalau xtau, jgnla pndai2 nk komen!
      anak sulung dato hisham la ni.
      nasha alyssa.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. Rozitos Chek Wan Kembang says:

    Secara teknikalnya, Datuk hisamuddin pun dah bebesan dengan Che Ta leh yak?? Wah untuk Datuk dapat besan ‘glamer ladies’ gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  30. putihkaseh says:

    Tahniah semoga kekal hingga ujung nyawa, suka tgk picture no1 tu, semua ada, Datuk Hishmuddin n wife, Datok K n CT dan Ku Yah n hubby, bahgia pengantin ada 3 org emak n 3 org ayah, kau org jer yg sibuk dok ungkit2 kisah lama, dia org semuanye ok demi anak2, insyallah CT belum ada rezeki lagi kot nak dpt anak……..cuba n terus cuba k ….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. Anonymous says:

    kisah DCT ngan D K ni xde orng pun yg betul2 tau..dah2 la bermulut jahat mendoakan xelok untok orng…huhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0