Written by AbangNara | September 19th, 2011

Nah inilah gambar yang ditunggu-tunggu oleh anda semua. Gambar majlis persandingan Ashraf Muslim dan Dayana. Untuk anda yang tidak tahu, Ashraf dan Dayana telah selamat bergelar suami isteri pada 1 Syawal yang lepas. Pasangan pengantin baru ini nampak cantik dan berseri-seri di dalam pakaian pengantin serba putih.

gambar persandingan ashraf muslim

Lagi beberapa keping gambar persandingan Ashraf Muslim dan Dayana dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Raja Nurul Wedding dan portal GUA.

P.S: Nanti ada gambar lagi Abang Nara update ek. Tunggu ~~

P.P.S: Dah update belasan gambar yang diambil daripada JanggutTouch. Cantik-cantik gambarnya.

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

gambar persandingan ashraf muslim

Baca Yang Ini Pulak:-

119 responses to (GAMBAR)Majlis Persandingan Ashraf Muslim Dan Dayana

  1. Nana says:

    Lawanya dayana. Nampak seri pengantin. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 2
    • Pondan Cover says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 159
      • ris says:

        kau cakap macam tu kau ada ke laki hensem macam dia? bukan semua tengok beauty. cantik dalam luar. kalau muka suci tapi mulut asyik nak ngata macam kau pon apa guna. membazir je.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 101 Thumb down 2
      • mysara says:

        ni geng minah ngadap pc 24 jam ni. sama je perangai..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
        • liona says:

          pondan cover geng minah jambu 24jam ngadap computer tk ? samo yo perangai

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 74
        • Pondan Cover says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 38
        • mulut capoi says:

          dia org. ni x bolih tengok lelaki ensem dan org. sanding punyalah sawan n meroyan….salah satu
          ciri2 pondan miang iaitu jelessss…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
      • bukan pondan says:

        heee muka pondan suci kebenda? pondan pastu pakai tudung bajet suci?? heeeeeeee…..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
        • maria says:

          PC: kesian kamu..xde org nak puji kamu..kamu ckp mcm2 kat org…tambah dosa la kamu..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 38
        • 1/2 tiang says:

          penampar angin dan hembusan angin tujukan pada minah dan rakannya pondan cover…….
          nanti ko akan kentut x henti2 sambil taik cirit menjelejeh keluar dicelah2 peha……….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
        • Pondan Cover says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 22
        • taksukakomen says:

          wakakakaa…. tetiba aku rs si pondan cover ni kelakar laa.. muahahahaha…. pungkoq malek nor sumbat dlm hidung kau… muahahahahahahah

          bodoh la ko ni PC ngan minah, tp kenkadang troll korg ni kelakar.. gaduh mcm bangang jeee

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • 1/2 tiang says:

        Mana batang penyapu, tongkoi kayu….ok.. panggil security guard halau makhluk pengganggu ni…..jangan bagi masuk kemajlis ni….

        Satu sepakan penalti hinggap kat pungkoq, diiringi satu penerajang terbang pada round ke2.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
        • mulut capoi says:

          Mai…mai…..kita ajar cukup2 , selak juboq minah jambu…mulakan gerudi…ok. mana alat gerudi ….grrrrr…grrrrr…grrrrrr….cukup haa…ambik simen sumbat , palam…terkambus dah lubang…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
      • Hakkttuuiih!! says:

        At lest die Dayana tu lebih bijak dari kau~ ntah2 kau algebra pun tak lepas

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. cari says:

    ni cilok kt mforum cari ke? hehhehehhehehee…………………..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 14
    • pemerhati says:

      biase la takde modal nok.. kahkah!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 23 Thumb down 15
      • elis says:

        ade kitorg kesah die nak cilok mana??, janji kitorg bukak blog ni, ade bende nak baca, payah la plak nak tgk mforum, tu la gunanye blog ni.. lalala

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 6
  3. suka says:

    Sweet nyerrrr.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • papa says:

      kalau anak papa cari isteri, papa nak menantu yang baik2 macam ni, tak cantik sangat tak apa lah..janji rumahtangga bahagia..sejuk jer..TOL TAK NARA??

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 0
  4. naddy_honey says:

    hehe~ suke nye tgk diorg..
    hopefully diorg happily ever after… ^____^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
    • lav_purple says:

      huu~ hope dorg bhgia dunia akhirat. aku ni sbnr nya masih sedeh + jeles lg ni….xpa la. aku da xleh minat kt ashraf ni sbb die da jd laki org…huu~ pape pon congrates kak dayana n ashraf. ;)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 163
    • geram gila says:

      gemuk ke kurus ke, kau boleh ke compare kan dgn agama dia?
      takyah la nak kutuk fizikal dia.
      ashraf pilih kak dayana sbb agama bukan fizikal dia.
      fizikal takkan kekal lama. agama kekal selamanya.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 189 Thumb down 3
      • sharifah jubor al-cipap says:

        tak mamposs lagi rupanya si jihan al cipap..~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 5
        • bujang says:

          udah2lah yg. dulu tu lupakan saja….
          Jihan cuma kata gemuk aje…x jadi kudis mcm. tu, mungkin Dayana pun x terasa hati.
          Jihan dah baik sekarang, biarlah dia pun nk. join jugak……
          cian…..diaaaaa…..

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • pengkomen says:

        tp kan..aku peliklah. kata kuat agama. tp kawin sanding gak..pakaian pun tnjuk lekuk2 badan. asraf pn pakai sut..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 9
        • pinky-minky says:

          kecoh la lu… at least x dedah dada pon kan….. baju ikut badan nk nmpkkn cantik. bagi cutting skit.. ishh letih aku org cam ni.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 3
        • panda says:

          xdedah dada pn klu pakai nmpk bentuk bdn pn islam larang.nk cantik kata ko? matlamat tak menghalalkan cara.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • moks says:

      gemok atau kurus xmnjaminkan ape2.. jnji hati baik punye..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 1
      • papa says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 30
        • marie says:

          pengomen tu dayana ke?dayana ke y kua statement tuh?agk2 r nk kate org molek ke..kalau laki da tunang br th perangai macm harem…bek pts tunang je..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
        • Fantaghiro says:

          bnyklah.. pengomen bwh tu sengal. Tngok melodi membuta tuli.. itu takder kene mengena dgn dayana la. Itu kes psal pengadu domba tu ckp konon Ashraf yg kaco hubungan die dgn tunang dier (bukan dayana) smpai putus… haishh. Ni sumer psal pengomen “hehehe” kt bwh yg sengal tu…main tulis jer.Tngok org sumer dh assume dayana bukan2..sabor jerlaa…

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 15
        • 1/2 tiang says:

          Jangan dok menyibuk …..jaga benda dalam kain kamu tu dah ternganga tayang kat org.
          heiii….berapa hari seluar dalam kamu x tukar…hancingnya sampai sini…..
          Belajarlah basuh kote minah bila udah kencing.
          Kamu ni naammmpak buruk orang.
          Haaaaa…..mesti dia loncat maki aku ni, mai la baru buku bertemu ruas, lesung ngan alu, setemrul ngan batu….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • minah jambu mulut cam **** says:

          eh minah jambu,,,suka hati dia la nak tunang berapa kali ke apa..kalau dah jodoh yg ditentukan oleh Allah SWT tuk dia dengan Ashraf, kau sape ha nak mengata dia baik ke xbaik ke sebab dia penah tunang sblum ashraf? atleast kalau dah kau dengki sgt, ada jugak org nak kat dia..kau tu mulut cam si*l ja mesti xdak org nak kat kau kan..kalau nak pun sebab nak main2 ngan kau kan..sebab tu kau selalu jeles n suka ngata org macam..insafla…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • venusia says:

          dayana ni belum bertunang la sebelum ashraf..memandai je korang ni..tau x fitnah tu dosa dia lebeh teruk dr membunuh??

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • cek jah says:

      Ko yg mulut mcm longkang knpe ek? Itu semuakan ciptaan TUhan, ke ko slah seorang pompuan kurus yg x laku2 sbb mulut ko mcm cipan.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
    • roa says:

      cemburu r tu,aku tau laa ko xpndai mcm dyana..hahaha

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
    • jijikk says:

      ade lagi si sharifah jijik ni!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  6. alya says:

    perghh…ada org jeles kot…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  7. mulut capoi says:

    Muka manja….manisnya wajah….dara pingitan idaman lelaki baik dan berugama.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 2
  8. manusia says:

    sekarang org da x memilih rupa……pekerjaan,pelajaran seng ckp duit lg penting skrg ni……kalu rupa cntik pn tp hati xda elok, poket xda duit susala maw hdup….rupa hny smentara…:))

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
  9. moks says:

    aku nak kawin gak la..
    hepinya bila tgk org kawin nih…

    jeless

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  10. Ctie says:

    Kebahagiaan rumah tangga xdiukur dgn kecantikan ataupun kekurusan , tapi keberkatan dpd Allah
    ~ Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat . Amin~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
  11. black caiman says:

    So sweet..tahniah asyraf kerana memilih seorang wanita yg baik akhlak serta agamanya. Pakaian ringkas dan cantik, erm tudung tu macam pelik sikit tapi tak ketara sangat kot.

    Apa pun, semoga asyraf dan isteri dpt sama2 membina rumahtangga yang dipenuhi mawaddah serta rahmah – rumahku syurgaku :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  12. fan says:

    Ashraf, tlg jaga diana baik2, bimbing dia ke jln yang diredhaiNya kerana isteri adalah amanah Allah kpdmu…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  13. april says:

    sukanya tgk mrk berdua…they are so lucky thy found each other..semoga berbahagia dunia akhirat ;’D

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  14. miss wawa says:

    untung dayana dapat suami handsome mcm ashraf walau dayana taklah berapa lawa.tapi kalau muka lawa tapi peel mcm setan pun tak guna kan..semoga perkahwinan mereka berdua kekal hingga ke akhir hayat:)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  15. emalin says:

    bertuahnya lah hai badan…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  16. emalin says:

    bertuahnya lahh haaii badan… tahniahh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. hehehe says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 19
    • canopy says:

      hahaha .. tu laa jgn suka ukur manusia dari luaran ..Zamn skg nih yg bertudung dan berilmu ugama tinggi pun sudah tepesong dari laluannya …

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 12
      • lina says:

        ish bukanlah…yang kluar tv itu bukan ex tunang dayana..mamat yg kluar tv tu cakap ashraf kaco ex tunang dia wpun ashraf dah tunang dengan dayana…..

        jgn sampai timbul fitnah dik oi..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 1
    • papa says:

      apa ke??!! betol ker??

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
    • futuremg says:

      itu ape yg ex-tunang dia ckp, tah betul ke tidak ex-tunang kite tak tau, melainkan ada bukti mcm kes memey, kes wati elite, kes faezah elai laen lar etc….

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • kpop holic says:

      ermm x boleh ke fikir jodoh pertemuan tuh kat tgn tuhan.Dia jerk taw aper yg terbaik tok hamba-Nya.kite sbgai manusia x layak nk menilai org tuh baik atau x.doakan jerk la mereka kekal hingga ke akhir hayat

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • Fantaghiro says:

      deyyy ‘hehehe’, ko ni tngok melodi buta tuli ker? laki yg kuar melodi tu ckp Ashraf tu kaco pertunangan antara dier dgn seorang wanita laa smpaikan wanita tu mintak putus pertunangan dgn dier(lelaki pengadu). Bukannyer lelaki pengadu tu bertunang dgn dayana. Hal tu takder kene mengena ngan dayana.

      Selamber badak jer ko ni nk rosakkan reputasi dayana. Ntah2 time tngok melodi pergi mutekan volume suara..tuh yg pi assume bende lain plak….hampehh!

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  18. gl says:

    official photographer ; http://www.jangguttouch.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. ain says:

    pada pandangan mata ku.

    dayana ni bukan dlm kategori tak cantik.. muka dia sweet je aku tgk. sejuk mata memandang. makin pandang makin manis.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  20. wHiterOseS says:

    cba tgk btul2 muka dayana 2…sweet jea tgk…sjuk gile mata memandang..=)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • pizza says:

      Mungkin dia chubby, org kata dia x lawa. Cuba kurus langsing cm Rita Rudaini, I think Dayana pun x kalah sweetnya. Apa pun, lawa and tembam tu bole improve. Yang mahal ialah latar belakang pendidikan, peribadi kewanitaan dan keturunan yg baik2.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
  21. kalau tdg tu ttp dada lg sopan dan menggiurkan

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  22. feguamfening says:

    Zaman skang ni, korg setuju ke tak, DUIT la punca kebanyakan kes cerai berai. Dari sekecik2 hal sampai sebesar2 hal, DUIT la puncanya…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • papa says:

      betul tu lawya buruk.. kalau si suami banyak duit, dia nak kahwin cukup kuota pun bini fest tak kisah.janji mahsyuk..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  23. pada says:

    bertuahnya ashraff, pandai cari bini. apa boleh buat lelaki yg bagus susah nak cari skang nih…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. cik yah says:

    sweet je couple ni…x kisah la da putus tunang brp kali pun..da tertulis jodohnya ngn ashraf muslim..maka kawen la mereka…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • meeradriana says:

      yup..
      agreed with u..
      sweet sgt..
      even pengantin ppuan x lawa sgt but dia sepadan dgn asyraf..
      i love both of them..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  25. comel says:

    chantek nya baju dia…. I likeeee….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. Angry Bird says:

    Eh! Orang alim pun bersanding rupanya

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 11
  27. ribena strawberry says:

    sorg hsome n sorg cute :D
    #doa utk kebaikan mereka lebih baik dr b’cakap y bukan2 :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. menunjuk2 says:

    dayana ni dh jd doktor ke?bukan masih student….jgn suke2 guna tittle Dr…..besar tanggungjawab Doktor….selagi belum habis exam boleh tak jgn taruk title tu????

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • rarariri says:

      a,ah tula pasal…tetiber je pakai title dr dayana…dah abih belajor ke pun…bukan tgh study lagi ke kat india…cer citer?aku pon musykil gak ni….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        bila masa pulakkkkkkkkkkkkk si dayana ni jadi doc? dia doc ape sebenar nye? doc bedah? doc sambut orang beranak?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • 1/2 tiang says:

          MINAH JAMBU 24JAM HATI BUSUK NI APA TAU EX SAJA LEBIH.
          KUAT DENGKI.
          GELIGELEMAN DAPAT BINI MCM. KO MINAH, SILAP2 ANU X NAIK….X BERSELERA NGAN POMPUEN BODO MCM. MINAH NI. JAUH APA DARI PANGGANG.
          KO ORG. NK. CARI ISTERI JGN. CARI MACAM MINAH NI, CARI CAM DAYANA…..KAYA, PANDAI, KELUARGA BERUGAMA, MUKA TENANG.
          TAHNIAH ASHRAFF.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  29. JEJARI KONTOT says:

    MATI2 AKU INGAT DIORG NI BUAT MAJLIS KECIK2 JER.CHEH!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  30. meeradriana says:

    even ppuan tu x berapa lawa but honestly both of then nampak sweet n i like it…
    semoga bahagia..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
  31. cantik, padan dan anggun. Jom naik kuda dgn saya..

    http://sgramalhorseriding.blogspot.com/

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. kaypoh says:

    sweet jer..i loike

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. saya says:

    nice pict, moga berkekalan ke akhir hayat hendaknyer..

    p/s: muka wife mcm sheera iskandar ckit, huhuhu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. saya says:

    nice pict, moga berkekalan ke akhir hahat hendaknyer…

    p/s: muka wife mcm sheera iskandar ckit, huhuu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  35. nabilah says:

    asyraf muslim hensem la i love you very much

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  36. Tips Cinta says:

    Sweet nyerrrr dyeorang nih! :) :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. asgas says:

    kalau nk buat majlis kahwin jgn ada buat tepung tawar, itu bukan adat islam, selain itu asingkan tempat jamuan lelaki dgn perempuan, ustaz kat tanyalah ustaz ada beritahu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • jinggo says:

      betul tuh………..katanya org beragama ….tp bab sanding pong tak pas lg gak…………….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  38. eishhhh says:

    eishhhhhh…tetiba jak aku rasa cam nak kwin pla bila tgk gambar dorang ne..huh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  39. pizzaz says:

    cantik kek dorg… dayana nmpk sweet dan baik… ashraff jaga dia baik2

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. sis says:

    Bukan semua yg cantik bahagia pun.. Bercerai berai dan berterabur di tengah jalan je.. Yg penting keserasian, persefahaman dan kasih sayang.. Yg penting cantik di pandangan mata kita sudahlah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. mail lambong says:

    sama cantik sama padan Tahniah wat korang brdua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. bujang says:

    Badan dan wajah aku lebih kurang Ashraf….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  43. f says:

    Hurm. Muka pengantin perempuan macam nak nangis je. Awatnya? Senyum mcm tak senyum.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      takot kena sondol tkkkkkkkkkkkkk f ? ape kate kau bujang? bujang ! ai lm bangun tido ke? ni mesti jenis pemalas ni ! bujang ooooooooooooo bujangggggggggggggggg !!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • bujang says:

        Assamualaikum…..aku x semalas ituuu…..
        rutin harian bangun 5.30 am/ 6.20am…….
        bagi aku tidur x perlu panjang….jika 3-4jam…slept well…itu dah kira ok……………
        Pukul 6.40 pagi aku dah keluar rumah pegi kerja, x bohong minah….mencari rezeki yg. halal sambil berbakti kpd. yg. memerlukan.

        .

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  44. student bandung says:

    Baraka allahu lakuma
    Wa baraka alaikuma
    Wa jama’a bainakuma fi khair

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. Darling says:

    kdg2 x fhm sikap manusia nie,org baik pu dikata,klu jahat apa lg….ada je x kn korang ni…klu rs diri perfect sgt x de tgk laman2 sosial cm nie,tgk bende b’ilmu je…kdg2 rupa paras x cantik,tp disebakan budi bahasaye ia akn m’yerlahkan kecantikan seseorang tu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  46. tukang balas komen says:

    btol2,,sye stuju,,dgn darling,,klu dowg ney ALIM lah sngt,,dowg ta bce komen2 neyh,,neyhta bce komen,,then kte yg bukn2,,ta semua manusia perfct kt atas bumi allah neyh,,melainkan hanya di atas sna,,terlalu sempurna..tp syg mnusia tak pernh nk pikir,,asyk mengata jerw,,ta derw faedh pown,,alngkh indh kalau semua org di dunia slalu mendoakan org lain,,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  47. NURul ImAn says:

    sAys: aGree…. hOpe sanGat pasni dOrang ni sdr dGn pe yg dorg ckp….. pIc tu sume cntIk2,,thaNks 2 the puBlishEr…. AsyRaf mantain hEnsem,,Dayana dGn senyuman manisnYe….. jelOus plak rse hehe… pape pOn, beRbagia la smpai sYurGa….=)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  48. farah says:

    testing…~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. farah says:

    menyelit jugak kao muiz sblh abg kao….~~dh gmukla muiz……~~ haha…~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. nur says:

    kalau tgok aku pun jeles…huhu..dah jodoh diaorg..doakan saja yg terbaik..lelaki yg baik jodohnya perempuan yg baik….sesuai gitu..peace!!! :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. hamba Allah says:

    cantik2…tapi kenapa baju ketat x tutup dada…hurmm…bukan kah bersanding tu adat hindu..klu stkat yg saya thu…bersanding ni x yah wt ..ataupun wt dgn kehadiran keluarga sahaja

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  52. Takde taste says:

    Muahaaahhhaaaa…. Ashraf Muslim ko mmg takde taste… biasalah ko kan dah puas dgn pompuan2 cantik dan seksi…. muahhahhaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  53. alamakkkkk says:

    hahaaaa mak aiiii burokkkkknyee….
    dayana anak orang kaya…cantek ke tak cantek ke belasah je laaaaa….asal kaye….hahahaa
    erkkkk siyesly tak cantik sgt…half nice
    ok laaa baik kowt….semoga bahagia ekhh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  54. RATING SURVEY says:

    Pemenang bagi kategori…….
    ISTERI ARTIS PALING TAK CANTIK…
    dimenangi oleh…..

    AShraffff Muslimmm!!!~ muahahahaaa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  55. RATING SURVEY says:

    Pemenang bagi kategori…….
    ISTERI ARTIS PALING TAK CANTIK…
    dimenangi oleh…..

    AShraffff Muslimmm!!!~ muahahahaaa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  56. RATING SURVEY says:

    Pemenang bagi kategori…….
    ISTERI ARTIS PALING TAK CANTIK…
    dimenangi oleh…..

    AShraffff Muslimmm!!!~ muahahahaaahaaaaaaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • mulut capoi says:

      pemenang artis yg. dapat isteri kaya dan berpelajaran serta berugama.
      Ciri2 wanita yg. dipilih untuk menjadi isteri…
      cuma satu lagi adakah ia subur, bolih lahirkan anak. Tapi buat masa ni isterinya tengah belajar lagi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. RATING SURVEY says:

    ada 4 ciri-ciri….
    1. agama
    2. keturunan
    3.harta….

    dan…jangan lupa… 4. CANTIK…
    cantik ialah jelas samada cantik luaran/fizikal atau juga dalaman hati atau juga akhlaknya..seperti Dayana…nampak baik ahklaknya,.,,,

    dan menjadi seorang artis ialah lumrah…kecantikan, bakat, suara dan RUPA memang menjadi elemen penting dalam karierr seni….

    oleh itu, sesiapa yang memilih kerjaya artis perlu bersedia menerima sebarang kritikan ikhlas dari wartawan, peminat, penonton atau pembaca….
    sebagai…pembaca saya berhak memberi pendapat bebas yang saya fikirkan. jika cantik…saya comment cantik… jika tidak…saye tak suke berhipokrit atau dalam memberi pendapat di sini… hehehehee

    nasebbb lerrrrr jadi artisss….tahan lerr k… if taknak kena kritik jadi pembaca mcm saya….muahahahaa

    sorry gurauuu je

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. RATING SURVEY says:

    aik…marah…ni dayana ke??? hahaaa

    1.agama
    2.harta
    3.keturunan
    4.kecantikan(cantik dalam ++ of couse luaran gak)

    alaaa artis…kene kritik ++ complen2 bini cantik tak cantik ni ni biase laaa…kalo taknak dikritik dan dihormati…jadilah perdana menteri ke doktor ke cikgu ke…takpun jd pengkritik mcm saye…hehe
    barulah dihormati sbb pekerjaan yg murni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. shida says:

    jelous aku tengok gambar Ashraf Muslim kawin…
    huhuhu
    dayana harap awak jaga Ashraf Muslim baik2 huhuhu…
    : (

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. alang says:

    Nice Wedding…May Allah Bless You.. :) …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Lili says:

    Mana der dia tunang Sebelum ni.. Dia kawen ngan ashraf sebab bapak dia joint venture bukak pusat rawatan Islam tu laa.. N she’s not yet a dr.. Br student jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0