Written by AbangNara | July 4th, 2009

maya tengku shahreza

Walaupun dah terlambat seminggu, kami nak kongsi jugak gambar perkahwinan Maya (Meyanaliza Rusli) dengan Tengku Shahreza nie. Nampak comel sangat si Maya nie pakai baju pengantin siap bertudung. Penuh warna putih.

Lagi gambar mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

maya tengku shahreza

86 responses to (GAMBAR)Majlis Pernikahan Maya dan Tengku Shahreza

  1. apple_green says:

    emm nak comel je….
    time nikah je nak pakai tudung tapi nanti mase majlis respsi mesti dah tak pakai tudung….

    0
    0
  2. toing2 says:

    oooo yeah!

    0
    0
  3. pim says:

    selamat pengantin baru …cantik maya…

    0
    0
  4. aries_april says:

    tahniah bt maya…
    moga brbahgia brsma dngn insan trsyang…

    0
    0
  5. jed hijau says:

    tengku shahreza ni anak saudara sultan pahang kan…!!!!!

    tahniah…semuga bahagia hingga ke akhir hayat…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      a’hh..diam2 je maya ni kapel ngan kerabat, almaklum le sesetengah artis tu lebey2 plak canang cite..jed, klu x silap aku, yg gambo ketujuh tu, yg pgang henpon tu adinda Sultan Pahang, director com aku keje skarang… mak sedara hubby maya ni aaa

      0
      0
  6. aries_april says:

    ah2x kak jed…
    tul la 2…
    pndai…
    nnti ambl hdiah kat kak nara ya?
    ckap aries sruh p ambl….

    0
    0
  7. labyrinth says:

    taniah maya..semoga berbahagia

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      bukan berbahagia jer..semoga kekal abadi sampai ke anak cucu…tak bercerai berai..tiada berlaku rusuhan

      0
      0
      • BumBLeBee says:

        semoga kekal abadi smpai akhir hayat laa yg afdal utk mendoakan mereka ni….tul tak? hehe

        zaman skang, org yg semuda 40 thn dh ade yg ade cucu….xyah tunggu umur 60-70 tahun….

        0
        0
  8. trAnsFormeRs says:

    hmm…tahniah wat maya….
    agak2 brapa umur laki dia erk…..

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      maya 33,,tua setahun dr aku, hubby ye 38..bujang trang tang tang..

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        ok ar tuu kak zaza..lelaki tua ni matang..bila buat keputusan taklah gelojoh main tikam jer…tu lah kelebihan lelaki berumur..betul Tak??

        0
        0
  9. aries_april says:

    30 ++++
    Dlm metro dh kluar last week….
    tpi, time tu, xda la nmpk sngt ketuaan si suami…
    but, this pic nmpak sngt….
    :-)
    pe pa pn, mg bhgia…

    0
    0
    • dada says:

      umm btul2.. terserlah btul ketuaansang suami..
      huahaha.. datuk k lak nampak lg mude.. hehe

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        hubby muda nmpk tua xpe…. selamat sket beb…tp klu tua nmpk muda…jiwa muda so jage2…

        0
        0
    • BumBLeBee says:

      oklaa tuh…lelaki nmpak tua xde masalah….. tua tak jd ukuran utk beradu kekuatan…..harharharhar……

      0
      0
  10. aries_april says:

    sama kaya ja…
    napa lah xnk gaya cam laki ct tu….

    0
    0
  11. trAnsFormeRs says:

    maya mmg sngaja pilih yg mcm ni skurang2nya xde org nkkn laki dia….

    0
    0
    • jed hijau says:

      betul…betul….betul…..

      0
      0
    • pizza says:

      Yg lg ‘kureng’ dr mcm ni pun kalu kocek mantap, pompuan skrang yg bermata RM bukan peduli, dia rembat jer.

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        RM tu kan segalanya…

        tanpa RM, jiwa pasti kacau….

        dengan RM, segalanya sayang..

        RM-RM, begitu bernilainya….

        0
        0
      • BumBLeBee says:

        ish….cinta itu buta(+ve thinking) ….. kalo dah jodoh tertulis… cmner taknak and cmner carik yg elok pun akan dpt yg dh ditakdirkan….

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          betul2……saper lah jodoh aku ni ek??banyak ke tak RM dia ni..wakakaka

          0
          0
        • BumBLeBee says:

          close up sket gmbr tu…confirm ade yg mengigau nnt p carik buah delima…ekekeke

          0
          0
  12. aries_april says:

    dlu time dia ngorat trans, trans x nk naper?
    kn dia dh frust…..
    p gak cari ank sdara sltn phng….
    x hndsm pn, ambl gak la…
    :-)
    mrjuk ngan trans la tu.

    0
    0
  13. jed hijau says:

    aku suka suara dia…serak2 basah…..seksi gitu….

    0
    0
  14. jolie says:

    apsal muka laki dia cam ppuan yg xjdi ppuan…ke aku sorang je nmpak cm tu..apa2pn semoga bahgia slalu,laki plak org kaya…bertuah bdn ko maya..picture yg last tu makcik2 the club…

    0
    0
    • trAnsFormeRs says:

      hmm aku dh prasan dr awl lg tapi malas nk komen….

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        adalah sikit2 cam gituu..tp muka baik husband dia ni..sebenarnya ada surah untuk sentiasa meraptkan kasih syg suami isteri…saraa lupalah..kak maya, nanti saraa bg ek…

        0
        0
  15. jolie says:

    semoga bahgia slalu.

    0
    0
  16. Zaza Muhammad says:

    ari ni aku keje spatutnye halfday tp mc aaa, dr smlm sakit kapla. satu hari landing.. ni baru ngadap notebook hehheheh…baca gossip terbaru…. lama dah aku tnggu Nara post cite maya ni, baru ni aku ade bgtau, dia nk nikah kat cni hehhe (bese aa kang kite2 ni sukeee sembang lari dr tajuk)…sbb bg aku maya ni special aaa, diam2 dia tup2 nikah kerabat,
    xde dgr cite kureng2…xde plak publisiti murah.
    yg kau dgr si fasha tu kemain lai siap tayang cincin, tp bile lai dia nk nikah…. jgn le x jadi plak…. malu beb sbb dah canang cite dia satu mesia…
    kang bagus maya ni, x canang cite, bile btul2 kompem baru kua…. so artis2 baru especiallynye, contohi aa maya..
    biar aaa overload ngan cite2 aktiviti seni, bkn cite peribadi yg blum tentu kompemnye…

    0
    0
  17. jed hijau says:

    apa2 ajelah….

    0
    0
  18. lan says:

    baru jer ptg td nampak maya ngan laki dia kt plaza low yat bukit bintang

    0
    0
  19. kira-kira says:

    eh laki dye org kerabat gak kn??
    bertuah maya…
    tp pape hal tahniah tok deowg..
    semoga bhagia selalu…..

    0
    0
  20. trAnsFormeRs says:

    cpt2 sikit dpt ank erk….

    0
    0
  21. trAnsFormeRs says:

    dh dkt nk kul 2 ni aku xtdur lg……..
    eeeeee…..apsal mata ni xngantuk2 lg ni………

    0
    0
  22. ct kentut says:

    laki dier ni iras2 allahyarhamah mona fendy …betul tak..or mata ct yg buter

    0
    0
  23. Akak Leen says:

    dia nikah kt masjid ek? ok la tu pakai tudung, sekurang2nya reti jgk hormat rumah Allah…drpd kepala berdogol masuk masjid… tp tetamu2 dia tu semuanya tudung ala2 mak datin…

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      alhamdulilah…selesai sudah..semua dh berkahwin, tinggal lah saraa jer yg masih membujang..

      kak leen. tlg carikan ke saraa mat saleh sorang…kih kih kih….

      0
      0
      • Akak Leen says:

        amboi! nk mat saleh pulak….sanggup ke ko masuk toilet xde paip air? kakakaka….

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          eeeeeeeeeeeee…gelilor kak..iyekkkkk

          0
          0
        • Akak Leen says:

          hahaha…tau x per…

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          takyah kat obersea,,,aku g dinner kat PJ hilton, skali punyelah canggih toilet dia, xde paip, air kua auto kat mangkuk tu, ko bayangkan… last2 kensel. x tertunai ‘hajat’ aku. toilet bersih, tip top, setitik air pun xde kat lantai tuh, tp aku xble aaa msk toilet xde paip.
          Ari tu plak, lam bilik hotel, aku amik gelas wak gayung, kes xde paip gak… g hotel murah, ntah2 apa2 safety dia. g hotel mahal2, canggih2 melampau2…aduhaii

          0
          0
    • BumBLeBee says:

      betol tu akak leen…. dier hormat and jaga adab masuk masjid….tu psal masa nikah ni pakai tudung….jgnlaa pertikaikan plak ekk…. hehe

      0
      0
  24. DelimaSaraa says:

    asal kerabat jer kahwini gang glamor sama ada artis @ model..asal dato’ anak tan sri kawin selebriti atau gang2 glamor…cam budaya dah pun ada….apo konoi jang????

    0
    0
    • Akak Leen says:

      nape sara? ko jeles ke? kekeke…
      akak dh nmpak dh avatar ko…tp kecik x nmpak muka ko…

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        alaaa…nama pun public figure, kua TV magazine, org tgk mule aaa jatuh hati…x kenal maka x cinta beb…

        0
        0
      • DelimaSaraa says:

        saraa dh try dh besarkan dia..dia tak mau gak..takper lor..kecik pun kecik lar…tak nampak lar jerawat…ekekeke

        0
        0
        • Zaza Muhammad says:

          bole aaaa…meh cni nk tlg wak… offer masih terbuka :D
          xpun, klu xde photoshop, guna cara manual. edit gambo tu kat paint. pastu cut bhgn muke je, kire muat2 paling lawo aaa, biar clear muke tu. pastu copy tu lam file baru. then save as aaa as jpeg.. simple je beb hehehe..
          mana le tahu kot2 ade kerabat2, vvvvvvip , dato2, tansri2 yg online kat BN ni…leh diorg tgk muke ko sara weh…
          x kenal make x cinteee (say ala2 Lu’Lu)

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          kak zaza..saraa dah crop dh tang muka tu..tp dia dok tjk pic lama gak..tu yg saraa pelik tuuu…tak leh tukar2 pic ni..

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          ooo klu dah wa gtu ok aa…ala bese aaa. gmbr tudung pink ni pun ‘bertahun’ gak baru kua…tnggu aaa lu erk heheeh

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          btl2 tu kak…ntah peapa..check dkt gravatar dah view dh gbr dekat sikit tu….tp rsnya cam tak link pun dengan sini…..

          0
          0
  25. DelimaSaraa says:

    sori nara..saraa bosan..sajer nak kongsi :-

    Wanita & Warna

    Merah
    Happy -Go-Lucky! Berani, tegas dan mempunyai pendirian sendiri.

    Biru
    Setia pada pasangan, pandai berjimat, suka berterus-terang, jujur, cekap dan mudah memaafkan.

    Ungu
    Pemurah hati, tak suka di printah, berinisiatif, bijak tapi ada masanya terlalu beremosi.

    Kelabu
    Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka berkorban, cerdas dan bijak.

    Kuning
    Gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

    Putih
    Bersih fikirannya, tak crewet, berkata benar, jujur, rendah hati, sopan santun, pramah, sentiasa tenteram hatinya,suka menolong dan hidup bertawakal.

    Hijau
    Segar, suka pada kebahgiaan, tak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

    Hitam
    Suka menyendiri, perhatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tak mudah di pengaruhi, kuat berfikir,setia pada pasangan, baik hati tapi akan cepat tersinggung.

    Coklat
    Kaya dengan sifat keibuan, merendah diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.

    Ok, tak kiralah sama ada anda tergolong dalam kategori wanita yang satu. Hakikatnya, kaum Hawa di cipta dengan keistimewaan yang tersendiri. Kecantikan wanita yang sebenarnya bukan terletak pada kehalusan wajahnya, tapi jiwa dan hati nalurinya. Didikan agama paling penting. Betul tak? Dari situlah kecantikan akan menyerlah sepanjang hayat.

    saraa : warna ku apa ek???

    0
    0
  26. DelimaSaraa says:

    bosan tahap gabannnnnnnnnnnnnnn

    sajer suka2, tiada kena mengena dgn yg hdp dn mati yerk :-

    Apa kata, jom senaraikan nama anak-anak artis di malaysia ni?
    Ada yang pelik, ada yg bagus maksudnya… ada yg tak bermaksud langsung

    AISHAH – ARMAND AZHARI & AZHAD AHLAMI
    ZIANA ZAIN – MUHAMMAD AIMAN & MUHAMMAD AMMAR
    FAUZIAH LATIFF – JEFFREY JOAQIUM INDOT & JEREMY JAY INDOT
    ZIELA JALIL – PUTERI JULIA NABILAH & MEGAT JUFRI NASRULLAH

    ABBY ABADI – MOHAMED DANISH HAKIM & MARISSA DANIA HAKIM
    AZNIL NAWAWI – FILDZA HAIFA (FIFI) & FARIQ HAIZEN(RIKI)
    AMY SEARCH – NABILA HUDA, IRISHA MYRA (SHASHA), ALEXANDER ZULKARNAIN &
    SANIA SAMARA

    ACHIK SPIN – PUTERI RANIA
    AMENG SPRING & A.AIDA – WAN AZ ALEESA & WAN EVA NATASHA
    ANNE NGASRI – MUHAMMAD WARITS
    AMY MASTURA – ADRIANNA & ADALIA
    AC MIZAL & EMYLIA ROSNAIDA – MUHAMMAD REEVE DAMIEN

    BAGGIO – ADLINA ASRYYA & MUHAMMAD DANISH RAMADHAN
    ARNI NAZIRA & AWIE – PUTERI ALEEYA ANTASHA & PUTERI ALEEFA ANTASHA
    DIDIE ALIAS & RIDZUAN HASHIM – NUR DANIA, MUHAMMAD DANIEL, NUR DINIE &NUR DIANA
    ESMA DANIEL – HARITH DANIEL, HABIB DANIEL, HADIF DANIEL, DAMIA SARI & DALEA SARI
    FAIZAL HUSSIEN & SUHAILA – FAZRYN
    HALEEDA – AMIRAH AMANI
    SHARIFAH SHAHIRA & IJOY – ALYSSA & AIREL

    NORA – MUHAMMAD SHAQIR IMAN, MUHAMMAD SHAQIR ALIFF & PUTERI DAHLIA
    LINDA RAFAR – REZARIL KEIFLIN & REZAIMEN KEIFLIN
    LIZA HANIM – MARSYA QISTINA
    NURUL & AJAI – AYU NAZIRAH
    NASSIER WAHAB – NAJIHAH FATIHAH

    RAJA EMA – PUTERA AMMAR & PUTERA IHSAN
    ROHANA JALIL – ROSELLA ROSELL, SHAKIRA EDORA & SYAKILA NISHA
    RUSDI RAMLI – EFFIEZAL RIDZA
    SHEILA RUSLY – UZAIR HAQIMY & LUTH MIKHAIL
    SAFURA – NATASHA & MUHAMMAD DANIEL KHAQIM

    SHERIL AIDA – NUR TANIA, MUHAMMAD HAZRUL ANDIKA, NUR PUTERI
    SALWA – PUTERI SULAIKA & PUTERI SUFRIE NIZAM
    AZHAR SULAIMAN – KASIH LEIA IXORA, ANDIKA REES PAHAMIN & KASIH IRIS LEONA
    WATIE ELITE – MUHAMMAD AFIF

    HANA ELITE – AARON DANIEL & ALAYNA DANIELLA
    AZZA ELITE – MARISSA JANNAH
    ZAINAL ABIDIN – MIKHAIL & TIMUR
    EDRY KRU – EMIL & EDYLIA
    YANTZEN – MUHAMMAD ALIFF RONAN
    SHAMSUL GHAU GHAU – MEGAT UMMAR AZHAR

    anak Dato’ Jins Shamsudin = PUTERA HANG JEBAT
    anak Zami Ismail = MOHD HITLER (tapi dengar crite dia dah tukar nama kat JPN)
    anak Jamal Abdillah = OSAMA YAMANI

    suka nama anak2 Sofea Jane, simple…

    1) Arissa
    2) Khadeja (jgn perangai cam Deja Moss sok udah)
    3) Soraya

    Bila dia pnggl anak dia ‘khadejaaa… ‘ dlm 1 2 3 dutch lady tu…
    ihhh… so sweet sgt… nmpk sifat keibuan dia… .

    paling tak tahan tengok nama anak AC ngan Emylia tu – Reeve Damien?

    susoh betul menyebut nama2 pelik2 yg lg susah bebanan spt berikut :-
    Beban di JPN
    Beban di sekolah
    Beban di alam barzakh esok

    Nama anak gee tu camner nak eja dlm tulisan jawi ye?… (JEFFREY
    JOAQIUM INDOT & JEREMY JAY INDOT)

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      hmm..bile mase laks azza elite branak…? ank angkat ade aaa wase2…

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        ntah..gee tu apa aaaa. kokye nk hebat bebenor nama tuh, jgn le terlalu mak saleh sgt.. nk kate time talqin susah nk baca nama, masa bernikah, slama ni berpeluh pengantin lelaki, tp tok kadi plop yg berpeluh sbb takut silap sebut nama…. so to parents wanabe… agak2 aa pilih nama utk anak2 tuh….

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          kak zaza, saraa rs anak angkat dia kot….tp enggak tahu sih..abang dan kak nara tau tak pasal nama2 ni???jawab sikit….

          0
          0
  27. DelimaSaraa says:

    bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0
    0
    • trAnsFormeRs says:

      kesian tahap gaban kat ko saraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      0
      0
    • Akak Leen says:

      ko xde kje ke hari ni sara yg bosan sgt tu?

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        tak dek kerja kak leen..pg td dh siap sapu sampah….jd cleaner cam saraa ni senang, buat kerja cepat2 blh mengadap internet..sebab bos saraa bg stiap cleaner dpt satu berukband…katanya, biar semua cleaner tahu informasi…

        0
        0
  28. pizza says:

    Maya ni bukan ex-gf Ajai ke dulu sblm dia kawen ngan Nurul?

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      tak tau….yg aku tau maya ni dh kawin..ekekekeke..sajer je buat lawak bodo…jap lg nak g nursery plak, nak g semai pokok…

      0
      0
    • Zaza Muhammad says:

      ade gak aku tgk cite tuh… masa ajai ngan exist lai, nurul ngan maya pun masa tu baru nk nyanyi..zaman2 muda aku aaaa… nurul tu sama umur ngan aku, tp sedey aaa dgr ari tu dia brenti skolah sblm amik SPM… sayang plop. Tp nasib baik aa rezeki dia lam bidang ni mencurah2…

      0
      0
  29. ROSE MAWAR says:

    Manis dan anggun bila pakai tudung dan semuga untuk selamanya.Jangan bila dah stress saja buka tudung .

    0
    0
  30. Jojio says:

    Selamat pengantin baru…

    0
    0
  31. gypsy says:

    bertutup litup..xnpk kulit mlainkan tgn da muka..tp?bleh thn gak die ni dlm drama ‘matahari’ aritu..eh, gbr last tuh ieda moin eh?kus semangat…berisi.

    0
    0
  32. miss annur says:

    suka drama lakonan maya dlm Datin Wannabe..lucu giler drama tu..aku ketawa sampai jiran ingat umah aku de 2 3 org..sedangkan aku tinggal sorang jew..

    0
    0
  33. x-not-x says:

    mudah2an berkekalan…

    0
    0
  34. WanShahril says:

    Salam semua.. Saya ada upload sikit gambar pernikahan Maya.. Jenguk2 blog saya.. Tapi baru upload sikit je.. :)

    http://wantai.myshutterbugz.com

    0
    0
  35. KM says:

    cute nya maya tu..cam ayam serama..kecik jer

    0
    0
  36. siti says:

    nape x wat kat kg kat mchap……

    0
    0