Written by AbangNara | October 10th, 2010

gambar perkahwinan angkasawan negara

Hari ini merupakan tarikh keramat bagi beribu-ribu pasangan di Malaysia. 10.10.10. Rasanya ramai sungguh pasangan yang bakal bergelar pengantin pada hari ini. Paling gah sudah semestinya perkahwinan angkasawan negara kita, Sheikh Muzsaphar dan Dr. Halina. Rasanya wedding mereka berdua bakal menjadi wedding of the year.

Untuk makluman, Aqasha jugak bakal bergelar seorang suami hari ini. Kami dulu pernah berkongsi gambar pertunangan Aqasha suatu ketika dahulu. Nanti kalau ada gambar perkahwinan /pernikahan / persandingan Aqasha akan kami kongsikan di sini.

Buat semua yang menempuh hari bahagia anda hari ini, kami doakan agar semuanya berjalan lancar. Semoga segalanya berjalan seperti yang dirancang. All the best untuk semua.

Update 1: Tahniah. Sekali lafaz je dah setel nikah. Mereka berdua kini dah sah menjadi suami isteri.

Update 2: Baru lepas tengok Nona. Cantik sungguh Dr. Halina. Hensem sungguh Sheikh Muszaphar. Make up pun cantik. Simple je. Pelamin dia memang superb.

Update 3: Nah 2 gambar baju nikah Sheikh Muszaphar ngan Dr. Halina. Kredit Twitter Teadan.

gambar nikah sheikh muzaffar dr halina

gambar nikah sheikh muzaffar dr halina

Update 4: Nah lagi gambar sekitar pernikahan Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina. Kredit Mstar.
gambar kahwin sheikh muszaphar

gambar kahwin sheikh muszaphar

gambar kahwin sheikh muszaphar

P.S: Nantikan update dari kami untuk gambar-gambar dan video-video perkahwinan Sheikh Muzaffar dan Dr. Halina.

114 responses to Hari Ini 10.10.10, Hari Pernikahan Sheikh Muszaphar, Aqasha Dan Ramai Lagi

  1. Asha says:

    1st… Apa pun dugaan tabah jua mnghadapi

  2. Asha says:

    Selamat pengantin baru semuanya.. Semoga bahagia ke anak cucu hendaknya dn yg plg pntg, bertambah imannya.. Dan selamat single kpd diriku arini..;)

    • Adik2 says:

      Kak asha, adik tengah carik kakak angkat ni. No kak asha apa kak? Jom tengok wayang nak..

    • rosh says:

      slmt pengantin baru..semoga kekal bahagia ke akhir hayat…amin.

      nk myelit sket >>>slmt myambut ulgthn kelahiran tuk aku…semoga pjg umo…di murahkan rezeki..amin.

      • Asha says:

        Adik2: haha.. Kak jau kat sebelah laut china selatan.. Nk mnyeberang ka? Hee.. Bole ja klu nk jd adik..

        Rosh: hapi bday.. Smga pjg umr murah rezeki n tcapai pa yg dhajatkn..aMin..

  3. wawa says:

    nape tayang kt tv mcm sikit2 jer….tk macam masa mawi n ct nurhaliza kawen dulu?. ingt nak la tgk puas2. hehehe~.

  4. Dauspozi says:

    Tak sabar nak tgk idola aku, Sheikh Muszaphar… haha… Semoga berbahagia la hendaknya… =)

  5. Khatyza Azza says:

    Selamat Pengantin Baru kepada yang kahwin pada hari ini 10.10.10. Semoga berbahagia selamanya.

    • gall says:

      pastu ramai2 perut buncit. pastu lagi ramai2 memenuhkan katil hosp huhu! xcaya? tggu lg 10 bulan yg akn dtg ;)

  6. skudaskudip says:

    tahniah Dr dan semua para wilamah2 pd 10,10,10… jgn hanya galmor dgn tarikh… igt, tanggungjawab lebih sebagai suami isteri lebih penting dr segalanya… nak satukan 2 kepala bukan senang… g penting berlandaskan syariat islamm… barakallah…

  7. nur misnan says:

    salam..
    gd luck guys dan tahniah atas pernikahan korang
    insyaAllah.. jika tulus dan ikhlas mendirikan masjid
    maka kukuhlah akan ikatan tiang itu.. =)

    persefahaman dan tolak ansur kunci utama.
    kepercayaan pada pasangan kunci cinta & kasih

  8. sape2 aje says:

    lawa r plak bini die..

  9. tteeki says:

    selamat hari jadi ayah ku n tahniah pada psgan pgntin baru….huhuhuhu

    http://tteeki.blogspot.com/2010/10/lens.html

  10. rocco says:

    bakal wife SMS ni klu mekap nipis mcm ni nampak sgt comel..klu kawen dier mekap biase2 je baru la menonjol kecomelan dier..patutlah SMS pun sangkut..

  11. Blog Sensasi says:

    tarikh yg jarang2 dapat mmg ramai ambil peluang

  12. anyss says:

    smoga kekal hendaknyerr…

  13. gosipgurl_fea says:

    lucky day!!!

  14. hmm tarikh mmg cantik tp hari ahad,,, klu le hari Jumaat atau Isnin kan best… jumaat penghulu hari, Isnin hari Rasulullah dilahirkan…

  15. EzzEddin says:

    Congrats for them… :)

  16. murni says:

    Teringat drama cerekarama semlm bila tgk kekurusan dr. harlina dlm gmbar atas. Kurusnya mcm Eja. Cerita ‘Raya musim Luruh’. Lucu betul drama tu dek gelagat 2 orang mak yg nak anak dia balik kg sempena rya.

  17. lady morganas.. says:

    datuk sani pom kawen rini..ala tokey bas sani tuh..dulu artis jgk kan..

  18. [email protected] says:

    musim mengawan ramai le yang nak kawin…
    tp yang banyak dapat duit mak DAM le
    huhuhuhu

  19. hazel says:

    dalam program soal jawab minggu lps kata amat mementingkan [email protected] isteri yg, berilmu, keturunan yg baik, tp pic nie pun pakai bju nampak ketiak.. camner…??

    • megatron says:

      sokong2….

    • izam says:

      jng pandang org dr pakaian..ko tngok wahida wasini tu..baik ke…macam tu la ibarat nye>renung2 kan la….

      • lusia says:

        ah si megatron nie…sokong jew kejenye… mcm lembu r ko ni… bebal dan bongok!!

      • dun says:

        Allah izinkan ke bukak aurat??
        ooowwh…ni agama baru kot…sorry2…
        dasat org zaman skang boleh bace isi hti orang lain…
        huhuhu

        • lusia says:

          dun: Allah mmg haram kn bukak aurat.. tp klw ttp aurat hanye kerane nk sembunyik kn sesuatu yg xelok like love bite or perut yg bucit dek krane perbuatan terkutuk.. bek xpayah!!!!

    • lusia says:

      en hazel nut! die kate nk clon isteri g berilmu, keturunan yg baik… tp die de kate ke nk yg waraq2??? yg bertutup litop… xde kn.. so xpyh ckp byk dh kawin pun die!! dose die dose die gak…dose kite ni blum tetntu tau lg brape byk!!

      • puteh says:

        ‘jng pandang org dr pakaian’..saya sokong tu!!!!…
        tp…yg xelok tu perilaku waheeda bkn pakaiannnya yg menutup aurat……..!

        semoga rakan2 muslimah kita yg belum berhijab disegerakan & dipermudahkan menutup aurat….aminnnn

        • izam says:

          ade btl nye si puteh ni….nasihat ko ni bole ku trime,,,x macam si hazel & megaraton.nasihat die tah pe2 je

  20. syera says:

    hello everyone. this is my first time dropping comments :)

    congrats to both Dr. Sheikh Muszaphar Shah and his wife Dr. Halina. i love them, they are both beautiful people, so may their life filled with blessings from Allah :)

    (with such an intelligent, beautiful people like this, who wont be liking it?)

    p/s: abg nara, tulislah nama dr sms betul2 T_T

    oh, thank you!

  21. feyus says:

    Semoga Dr.Sheikh Muzsaphar dan Dr. Halina berbahagia selalu hendaknya. Harap2 dapat anak pun berjaya mcm mak ngan ayahnye jugak suatu masa nanti. :)
    Perlunya Indonesia & Malaysia bersahabat (Sahabat Selamanya)

  22. leen says:

    tgk kat nona td persiapan kawen dorang. dr halina ni kalo x mekap or mekap nipis lg sweet :)

  23. big mama says:

    dr halina ni skali pandang ada iras2 ex- engacara MHI.. FENDA..sweet sngat2..suka mama tgk couple ni…

  24. Ade aku kisah says:

    Dr halina mmg comel,cntik,educated,cuma semasa pernikahan,aku rase dia over excited la pulak…senyum lebar sgt…mcm ketawa pulak aku tgk…

  25. jijie says:

    ada iras elyana la muka dr halina nie..ahaks~

  26. lili says:

    ba rakalla hhu lakuma waba raka ‘alaikuma wajama’a bainakuma fi khairin ……… SEMOGA ALLAH MEMBERI BARAKAH KALIAN BERDUA DAN SEMOGA TETAPKAN TERUS BARAKAH ALLAH KEPADA ANDA BERDUA SERTA ALLAH MENSATUKAN DALAM KEBAIKAN … AMIN YA RA BA ALAMIN … jemput lah Maher Zain mendendangkan lagu ini untuk Pasangan ini …….. semoga berkekalan hinggat akhir hayat ……… insya allah ……………………..

    • jeng2 says:

      aku pun pikir macamtu..kalo jemput maher zain..mesti lg best..bukan je dapat mempertontonkan keindahan adat budaya melayu pada org asing..tp disebalik lagu mahir zain dpt gak kita sampaikan keindahan islam..majlis 2 in 1..haha..pendapat aku je.

  27. fcuk says:

    Alaaa……Just a space tourist also so big deal. If the government pay for me…I can also go to the space.

  28. Opz! says:

    amin….semoga mereka trus bahagia…n happy wedding days………congrats!

  29. tahniah buat mereka berdua

  30. Miss pocO says:

    cantik plak bila pakai tudung…harap lpas kawen pakai tudung trus ek…

    Tahniah…

    • jeng2 says:

      btul..lagi2 katanya dalam wanita hari ini aritu nak berbulan madu di Makkah..menunaikan haji..jadikan lah tu satu platform untuk berubah arah kebaikan..mungkin pakai tudung ke..jangan jadikkan pergi haji ni main2..mcm melancong.

  31. nurul says:

    cun glerr dr halina.. sekali pndh mcm fazura.. suara pon nak dkat same.. hehheh

  32. bunga angkasa says:

    semoga kekal ke akhir hayat…. :)

  33. misterinna says:

    aku kecewa,,, huhu.. namun, kudoakan dikau bahagia.. dunia akhirat.. slmat tinggal syang…

  34. misterinna says:

    pelamin anganku musnah.. huhuhu

  35. Miss pocO says:

    maaf bkn nk komen mcm2…

    tanda labuci kat bju dr.halina cam bentuk salib pun ader…

    astaghfirullahazimm…maafkan aku kalau terkasar…

    cuma nak tegur jer…maafkan aku…

  36. […] Segala update pasal perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Dr Halina boleh baca kat sini ye. Baca Yang Ini Pulak:-Giliran Ema Keluar AF8 Meninggalkan Adiknya Adira (103)Menangi 10 Tiket […]

  37. masmesmos says:

    miss poco : ko ni asik nak pandang negatif je la. kenapa ko tak kata bahu dia mcm bahu rahib. aiyooo.

  38. aku tnggu nk tgk persandingan diaorg, even dulu mase CT ngan Mawi langsung tak layan TAPI malangnya tetiba rase kurang ble trima bila alat muzik bertali mengiringi selawat nabi, lepas tu siapa ntah mengsopranokan selawat Nabi hingga hilang keindahan selawat tu aku terus tuka cenel, tgk CSI Miami lagi best…!!!!
    SAPA PUNYE IDEA NIIIIIIII !!!!!!

  39. miss annur says:

    gaun dr halina masa nak potong kek tu mcm gaun nak g space je.. hhehehe.. satu yg aku heran,nape pelik bebenor dr halina tu berjln.. x pandai pakai heal ke??… asyik x balance je jln nya..

  40. zzz says:

    celah mane nampak ketiak? aku dok belek2, x nmpk pon…

  41. miss annur says:

    dah delete pic tu.. b4 ni pic yg pertama.. dr harlina pakai baju xde lengan..

  42. comey says:

    a’ah la zzz, x nampak pon. diorg ni saje wat cite je…poyo jek…korang ni baik sgt ke…

  43. comey says:

    oo…biar la…dosa tgung2 sendiri2 kan…at least wedding diorg ni agak sederhana la…tgk kat inai je pon da cukup. xde pon ukir2

  44. zzz says:

    mm…taste msg2 kan…aku rase 2nd wedding dress die tu cantik je…simple but nice…direka oleh bernard chandran k, designer no.1, korang designer ke?

  45. aku lah aku says:

    tahniah….moga berkekalan hingga ke akhir hayat….

  46. kak nam says:

    npa nampak halina cam over excited, dr sms cool ajer… malu plak tgk… sopan la sikit, jaga adap… mata melilau sana sini… tak tertib….

  47. aku lah says:

    moga berkekalan hingga ke akhir hayat….

  48. matdol says:

    pe dah. terlalu tutup sangat tk da kasi tease sikit. ketiak dah tgok , nak tgok yg lain pula. Designer overkill, mcam nak masuk convent je.

  49. […] Nantikan update gambar majlis persandingan Sheikh Muszaphar dan Dr Halina daripada kami. Untuk masa ini mungkin anda boleh layan gambar pernikahan Sheikh Muszaphar dan Dr Halina di entri ini terlebih dahulu. […]

  50. cendana says:

    ..tak salah..tapi kalau Dr Harlina tak over senyum masa berarak mesti lagi sweet…ingatkan masa nikah je cenggitu,,at least masa berarak tu org kata senyum jelah..org pon fhm kalau awak tak dpt lambai tetamu..ni mata melilau2 sana sini…tapi selamat penagntin baru lah

  51. Reena says:

    Selamat untuk segala-galanya..

  52. SWEET says:

    SELAMAT PENGANTIN BARU
    DATUK DR SMS & DATIN DR HARLINA

  53. syafiq says:

    congratulation
    Datuk Dr. Sheikh Muzaffar & Datin Dr Harlina Yunos

    (^-^)

  54. zieza says:

    Buat Datuk SMS & Datin Harlina..semoga berbahagia & berkekalan hingga ke akhir hayat…

  55. yani says:

    congratulation…dr syeikh & dr halina,,,mg bahagia dgn anak2 yg ramai

  56. otai says:

    duit byk blhla………..grand..

  57. along says:

    Aku rase dr Halina ni senyum lebor buka sbb excited… tapi kengkawan or sedara mara yg gatal dok ngusik2 die kot.. tu yg dia terover sengih tur.. Apa2 pun selamat pengantin baru.. dapat baby mesti cute punyer..

  58. dah says:

    pegangla bunga merah baru naik seri skit. mcm excited jer org sponsor sampai xleh nk pk dah apa cantik apa tidak…

  59. shika says:

    Ya Allah..pict yg 1st tu.. overnyer harlina gelak…

  60. hazel says:

    bile masa plak aku nasihat?? komen ngn nasihat pon dah xle beza ker?? sian la kat ko ni lusia…

  61. cici says:

    nak komen k gaduh ni.tapi pepehal tahniah jelah buatabg muzafar ngan harlina

  62. cici says:

    tapi aku kurang minat kat dio.dah memang x minat

  63. […] Hari Ini 10.10.10, Hari Pernikahan Sheikh Muszaphar, Aqasha Dan Ramai Lagi (110) […]

  64. nana says:

    wau,gambar sepupu saya adala…..waktu persandingannya….glamournya sepupu saya…

  65. Your home is valueble for me. Thanks!Ö

  66. Ned Soratos says:

    I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!