Written by AbangNara | May 27th, 2009

gambar maizawati zainal

Cantik sungguh gambar Maizawati Zainal, isteri Akhil Hayy di Wanita Hari Ini semalam. Walaupun sudah beranak 2(kalau tak silap kami), bodynya masih maintain kurus dan muka pun boleh tahan lawa orangnya. Kata orang putih, a complete package la.

Kami dapat rasakan betapa sedihnya hidup Maizawati dan anak-anaknya apabila untuk tahun nie Akhill Hayy hanya balik ke rumah 3 kali sahaja. Kalau sekali balik duduk kat rumah seminggu bolehla kami terima tapi sayangnya balik tak sampai 5 jam pun. Kejam jugak kan?

Kalau benarlah kata Maiza yang Akhill Hayy berubah semenjak berkenalan dengan Waheeda 2 tahun yang lalu, wajarkah kita mengecop Waheeda sebagai pemusnah rumah tangga orang? Bukan nak buat tuduhan melulu, tapi dari apa yang diberitahu oleh isteri Akhill Hayy, nampak gayanya Waheeda nampaknya jadi orang ketiga dalam hal nie.

Yang peliknya, kenapa sampai sekarang Akhil Hayy tak bagi kenyataan berkenaan hal nie? Berani kerana benar Ustaz. Orang tak marah kat anda kalau anda cakap terus terang. Buatlah press conference, bagitau kat semua orang apa yang berlaku sebenarnya.

Lagi gambar Maizawati Zainal di Wanita Hari Ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar maizawati zainal

gambar maizawati zainal

gambar maizawati zainal

gambar maizawati zainal

243 responses to (GAMBAR)Maizawati Zainal, Isteri Akhill Hayy Di Wanita Hari Ini

  1. damia says:

    akak…nampak birulah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • badboy says:

      CANTIK TP MCM WAHEEDA JER GAK AKU NGOK
      MMG TASTE AKHIL NI CAM TU KOT..
      CIAN DIE
      MESTI SENYUM DALAM TANGISAN TU
      HATI DIA SIAPA LAH TAU
      SAMPAI ATI AKLHIL

      P/S
      BILA LA AKU NAK JD 1ST NI

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia says:

        w00h00 aq 1st ker?..muahahaha..nak buwat kenduri ni…hikhikhik

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • fuxwahida says:

        kesian..nape la wahida sanngup wat mcmni..ape la salah minah nih kt dia..dulu mati matian xngaku..sekarang dah sume tebongkar,mane ko nak letak muke?
        ko ngn si memey tu same je..cabut tudung buang la weyyy!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          sabar-sabar…kita minum dulu.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • xyanniax says:

          mai secawennnn

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • xyanniax says:

          sabar fuxwahida…memey kene tgkap khalwat yang wahida ni kawan je…tapi mmg trend skrang org suke cari laki org ke? lelaki bujang belambak x habis makan…laki org jgakkkk dia nak….adoyaiiii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      bawak2 bersbr yer kak…
      kan men lagi nk tu..x sbr2 nk ask wife ustz tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. ayien says:

    cian kat akak….sabar jela ye nanti suami mesti dapat balasan…huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      dah mcm kes mawi ngan ina dulu2…bezanya diorg bertunang, yg ni da kawen…ada masalah kit, umum lam tv…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jojio says:

        Nanti ada novel lerrr…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nekounam says:

        ini dinamakan sehati sejiwa…hahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        Tu aa aku x berkenan… lum apa2 dah msk TV. Aku juga sorg isteri..jgn ingat akak x paham tau… Tp bab2 kawin ni eeiii xyah aaa live msk TV, setel2 senyap2 aaaa. Wak malu kaum je. Btul, klu rase tertindas, wajar amik action, tp kite kan ade saluran betul, pegi jumpa kaunselor, mintak nasihat pakar, wakpe sebar2 seantero alam…Dalam Islam harus buat walimatul urus bile kawin so that semua org tau, tp sesetengah org tu kemain sorok… tp ni terbalik plak… kisah rumahtangga jaja seluruh dunia… tepuk dada tnye iman. Ya Allah ampuni hambaMu ini klu tersilap kata, aku juga seorg isteri, juga inginkan kebahagiaan diri dan semua isteri2 kat dunia ni…apa pun aku mmg x suke mana2 isteri ditindas camni… simpati dr ambe… aku respek dia file cerai selepas 3 bulan tu kira prompt action (org lelaki ni kena gak ajo) tp aku kesal bila dia kua msk TV camni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rina says:

          biar lar dia apa kena mengena dgn kita

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ikan kaloi says:

          entah lar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          dia kan isteri USTAZ AKHILL HAYY, sume org kenal….

          alah kau ni zaza…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • whitelily says:

          Hanye TV3 suku jer yang suka kutip semua masalah rumahtangga org. By rite x payah sebok2, tgk la tu siap ada Norish Karman. Macam bagus. Sedih tgk wanita2 yang cam ni. Bukan x nak back up, cara tu x betul. Smart la sikit. Salah satu cara menjaga maruah adalah jangan jaja masalh keluarga di kalayak ramai. The best way, jumpa kauselor, or strait away ke mahkamah jer. Dan paling penting berdoalah banyak2. Jgn menambah beban lagi dengan nak melayan segala kritikan or nasiahat dari pihak yang kita x tau keiklasan nya.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          sokong2… pesal le media prima ni, cam xde cite lain lai… klu dulu bab2 gini, nk discuss terang2 mana ade, siap tulis nama ABCDE lai, muke plak x tunjuk… kua suara lai… la ni kemain Live lai… eeiii segan aaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • layla says:

          AKU PLING X SUKE PMPUAN JAJA HAL UMA TANGGA
          woi!! x malu ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          whitelily.. zaza.. betul3
          mmg dasar mediaparia..wakak jahat aku.
          nak cari untung..

          maiza mangsa media yang x berhati perut.. konon nak jadikan tauladan buat orang lain.. semuanya alasan. matlamat menghalalkan ceh…

          maiza ni kalu x kuar tv3suku ok ke x ok? kalu tv3 paksa gak masuk tv wat report polis tv3 paksa pe salahnye.. hehehe…

          sudahnye jadi mcm ina dengan mawi sok..
          maiza wat lak novel.. citer pe sume kisah suka duka
          apa la.. bla.la.. yang untuk penerbit per sume.. lepas habis sume.. baru kenang ballik sume yang berlaku..malu diri sendiri…

          kata nak payung mas.. hah nak payung mas laki duk wat cemana pun terima je… jangan bantah2.. hihi

          ibaratnya buruk mana pun pe’el tu suami sendiri jugak.

          telahan aku maiza ni pun bleh tahan gak garang ni.. :-P
          aku agak sj.. jangan la pulak ada yang marah yaaa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JembalangRaya says:

          aku rasa Maiza ni mmg patut masuk TV pun…atleast dia dpt selesaikan kekusutan yang timbul selama ni….atleast kita dpt tahu apa perasaan dia…..xlah kita teka yang bukan2 kan…….

          kalau simpan lama2..blh meletup beb….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • layla says:

      aq x sbelah kan sape2
      tp bg aku, x ptt r bini dia g gebang kat suma rg hal umah tangga dorg
      klu tau agama, msti dia tau bnda 2 dosa kan?
      pe r ptt nye dia jg aib suami dia
      bkn bukak pekung.
      APELA PUNYA BINI

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        oklah…

        aku chau dulu pasal cite akhill hayy ngan waheda ni..

        ape2 kau org cite..aku setuju ngan tak setuju je…..

        laki aku suruh siap2 diri..berehet lebih ckit hari ni..
        mlm ni ada cerita hebat yang haru sdi selesaikan..
        KHA…KHA…KHA…

        jumpe esok

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jernih says:

        betul3… cerita buruk akil pun media yang gebangkan
        untuk apa? nak tambah sakitkan hati maiza?
        sebenarnya mau untung sahaja..
        maiza terperangkap..

        huh.. aku rasa cerita ustaz akil ni jadi cerita paling hangat.. paling sensasi tahun ni… hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. badboy says:

    EH AKU RASA NAK TUKAR KENYATAAN..
    AKU RASA ISTERI DIA NI LAGI CANTIK KOT..
    TP APA PUNCA KERETAKAN DIEORG NI HA???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LaRa says:

      ko nie…disebabkn waheeda la
      rumah tgga depa kucar-kacir
      *********

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        dah lumrah….lelaki alim camna pun, cair gak tgk pompuan pandai memujuk……..kan lara kan???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jojio says:

        Atau ada sebab lein ???….hihihi

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nekounam says:

        tak smua lelaki cam 2… aku tak!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nekounam says:

        Poco2,
        nei budak genius, ain, hanz, fizza? nei sidaknya smua?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          msg2 gago….sedih juak rasa ati, semua member lamak dah hilang…isk…isk…isk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          kali tegal sidaknya dolok dpt TOP 3 nak…So dah dpt duit lah dr Beautifunara.. sbb ya lah sidaknya xmok nak post msg lagik…hehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bunga says:

      NAFSU laaaaa………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. jojio says:

    Kesian kakak nie jadi magsa media…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LaRa says:

      xpa nanti leh femes…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        dah femespun…byk contohnya, ina naim dan syafini, bekas isteri ac mizal. Skrg ni isteri ustaz ni plak, bakal menggegarkan dunia media massa….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          betol kata poco2.. ain mane?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          ain,ain,ain,ain,ain,ain,ain,ain,ain,ain…..di mana kau? aku mencarimu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Penari Poco2 says:

          aku mencari budak genius….budak genius baru dpt keja sbg engineer di JB. Nya ada sibuk sikitlah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          wah…rindok ati nya… mun gia rugi lah kitak x tackle nya…enginior oii…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nekounam says:

          ya lah ktk dolok.. mala jak nganok budak genius. kinek tok dah pulang rindu ngan nya indah.. whatever lah..
          p kmk rindu ngan ain… ingin nak jumpa nya..hehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bunga says:

        banyak la ko pye femes….owg tgh skt ati 2

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. komen 1st bukan dapat duit pun says:

    jauh lagi lawa dari waheeda…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      tu ar…komen 1st bukan dapat duit pun..mmg lawa gak bini ustz ni eh..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kechik says:

        aah lawa…ada pembetulan ye..dia da beranak 6! bukan 2. so, mmg kagum walaupun beranak 6 tp maintain cun!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aqira says:

    muke waheda ngan bini dia samalah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Lovelyvic says:

    Anak dia 2 je??
    Kenapa dalam nasi lemak kopi o dia cakap dia dan akhil ada 6 anak ye? Anak angkat ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      L0rrr…mna 1 betul ni?…2 0r 6?..mengk0npiuskn tuL ar!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mas says:

      anak maiza ngan ex dulu 2,anak AK ngan ex 2 ,anak maiza dengan AK 2, total 6…..semua dia bela…nanti kalau jadi cerai bagi bini muda jaga yg 2 tu ye ustad…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. LaRa says:

    x sangka waheeda bleh mmpecah belahkn
    rumah tgga org kn….
    dr segi penampilan tgk bguih ja….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. puteriaquarius81 says:

    lbh kurang cam waheeda jer mka dia.. setiap kejadian pasti ada hikmahnya… sabar ye kak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nekounam says:

      Ape laa waheeda nie.. cari jer la lelaki bujang..
      Dgn aku pun blh…stuju terima…hehe..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ko pehal????nyibokk says:

    dah jadik MEMEY dah ko ni WAHEEDA oiiiii..tu la jgn byk sgt EEEEE dlm nama….

    whuz goes around comes around okess…..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. ROSE MAWAR says:

    Sabar la ya..orang yang menghancurkan rumahtangga orang tak akan aman dan tenang.
    Buat malu aje..pakai tudong tapi perampas..gantung la tudung tu…nampak sah tak tahan dugaan Allah s.w.t.
    Kalau dia dapat lawan sikit dugaan .dia akan dapat lagi baik ….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nekounam says:

      sbg contoh dgn aku laa.. aku kan budak baik…so sepadan laa dgn akak waheeda…hehehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • L says:

        Nekounam… langkah aku dulu… aku belum kawin LAGIIIII…..
        oppssss….. dah kawin… tp blm kawin LAGI & LAGI III……

        Oooosom la dulu….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. faizahpaiz says:

    anak dia 6 laa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Akak says:

    hahaha…akak baru jer komen bjela kt topik tdahulu…aisey, dh kluar tupik baru ek… ttinggal kete api lak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      tak pe Akak..sayer da bca da yg Akak k0men tu…
      mmg….mmg pnjg tul Akak taip tu..
      kete api tu sajer jer tingglkn Akak..Akak nek keta sayer je la yer..???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak says:

        hahaha…boleh la…akak tumpang kete damia.. meh la jemput akak kt sini…hihihi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. rina says:

    6 ke 2 anak dia ni … tapi apa2 pun memang cantik…. tu lar lelaki cantik mcm mana pun buat hal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • admin says:

      tue la kami pun confuse.baca2 ada 6. tapi tgk berita harian kata ada 2.huhuh.tak faham gak

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia says:

        huishhh…jap 6..jap 2…ni da k0npius balik ni…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          ye…ye…aku datang, nak membetulkan keadaan

          anak dia ngan akhil hayy mmg 2, tapi sebelum ni ada dia anak ngan 1st husband…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          alamak tersalah taip lak,

          …..dia ada anak ngan……………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jojio says:

          jeng…jeng3x…..apa dah jadi…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia says:

          ya meh? mcm tu rupenyer..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • akuokjer............... says:

          ko ni jed tau jer pasal umah tangga org.tpi xckp pun dlm tv3 anak die gan xhusband .die ckp 5 jer…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. sangam41 says:

    lawa bini dia..aku pun tak tahu apa sebab akhil hayy jd mcm ni..kpd waheeda, jangan dekati suami orang, jadi fitnah dan kerosakan rumah tangga orang, dekati lelaki bujang, ramai lagi yg baik dan hensem mcm akhil hayy.. betullah kalau org ckp cinta itu buta, dgn org2 nya buta sekali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lelaki misteri says:

      kepada waheeda…. aku belum kawin LAGIIIII…..

      oppssss….. dah kawin… tp blm kawin LAGIIII……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. kiki says:

    bibi die lagi canrik la…bini dah cantik pun masih xbersyukur lagi..manusia2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kiki says:

      bini~~silap plak..adeii

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        bini dia mmg cantik….tapi ada jerawat kasar sikit….

        itulah akhil hayy ni suka pandang orang sebelah mata…..

        teruk tul….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries_april says:

    tk smua orng brtdng jht, n xsmua orng xbrtng x jht…
    e2 kna depand pd dri msng2x….
    kta x leh slh spa2x dlm hal ni…
    3x pnya alsn sndri.
    waheeda xleh d kta prmps…
    akil xleh kta pngoda…
    istri akil xleh kta jual pblsti dng kluar msuk tv.
    nabi mhmad pn khwn byk…
    allah dh mmg nk jdh kn mrka brdua,
    kta yg sllu bt ftnah.
    dosa 2 kta yg tnggung.
    mn thu, maybe wawa n akil dh sdya upya mnghpuskan prsaan yg mrka mliki.
    nmun, ktntuan allah, sapa thu…
    tpi yg bt kt smua x puas hti dng kes dia orng ni, wawa n akil x nak ngaku apa yg sbnrnya brlku…
    tu yg bnyk sgt kntrvrsi…
    pa kta, ngaku jer…
    aries ni, bkn la pmnt dia orng…
    tp klau bnda2x yg x sdp pndng, kta kna la ckap skit…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kiki says:

      wah….mcm penceramah bebas la ko ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        aries april kau kasi komen tu pnjg2 ke tepi tak pe, aku tak kisah lah jugak…tapi, janganlah pnjg2 kebawah.. tikus aku ni tengah sakit..meragam……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. PINKY says:

    secantik-cantik waheeda..cantik lg isteri dia..
    byk2 bersabar je.. tak mustahil satu ari nnt waheeda pula ditinggalkan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Blurbery says:

    sebenarnya Ustaz dah kahwin ngan waheeda. Tapi dia takut nak dedahkan sebab hubungan tak direstui oleh orng tua waheeda. Tapi yang jadi masalahnya bila dia x balik rumah bini. Nie kes lain dah. Mengabaikan anak isteri tu salah ustaz. Bab kawen tu pun kena dapatkan kebenaran isteri secara bertulis wpun isteri dah bagi kebenaran lisan. Sampai bila anta mau sembunyi. ustaz ustaz…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ikan kaloi says:

      amboi…cam konpem jer gtau dia dh kawin…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mas says:

        kalau betul dah nikah tak pe,isu sekarang tak balik umah apa kes…kalau nikah waheeda pakai wali siapa kalau mak bapak tak restu..ko keje kat pjbt agama ke blurbery…atau ko saksi masa akad nikah tu..he..he..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. bahulu hangit says:

    cantik kan wife die…lg mau carik lain…wife die pon bijak..pas 3 bulan akhil x blk umh baru die bt press conference..mntk cerai pon pas 3bln..camane ni akhil jd ustaz…mase nikah kan ade lafaz takliq…xingt ker..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. lilies says:

    kepada ustaz akhil..enough lar..kalu da suka pada ur wife..lepaskan dia..tapi sebelum tuh renungkan lah diri sendiri siapa anda tanpa isteri suatu ketika dulu..bagaimana dia bersengkang mata menjaga u n anak2 u..susah payah bersama bila senang dah mula lupa..Ingat Allah SWT boleh tarik semua kesenangan yang telah diberikan sekelip mata jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Sayang Zauyah says:

    saya memang tak berkenan dengan ustaz rebonding ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kiki says:

      name je ustaz tapi rebonding rambut…
      saye pun xske die ni..
      dah la baru je blaja pasal2 agama..
      tetibe dapat title ustazz..
      orang yang dah lame blaja agame pun xdapat2 title ustaz..eeee

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. meow says:

    http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Wednesday/Hip/20090527065504/Article/index_html

    peh waheeda, terus hilang kontrol ayu beliau. nadanya macam marah sgt kat bini AH, er helo sepatutnya skg sapa yg patut marah? marah sbb malu ke sume org cap ko memey version 2.0?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. kira-kira says:

    fuyoo comel sunggoh bini ustaz ni…
    tp bakpo ustaz pilih wahedda….
    hahahah…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. insan mulia says:

    saya sudi menjadi menganti ustz..tu pn klu akak sudi tau:-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kiki says:

      hehhee…kau memang seorang insan yang mulia…hehehhe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      w00h00..leh thn gak insan mulia ni..nak jd penggnti ustz tu?? :P~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        boleh ke kau jadi pengganti akhill hayy tu insan mulia, aku ragu2 la…

        kot2 kau lg kontreversi dari akhil hayy…

        ha….3x

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nekounam says:

        dah bsedia ker nak jadi bapa kpd 6 org anak…?? hahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. miss nina says:

    rasanya anak dia 6 org, bukan 2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. x suka hipokrit says:

    salam…saya bersimpati pada isteri akhil hayy tu…lelaki mmg la…sesabar manusia ade batas dia..pada kiraan sy..isteri hayy dh cukup bgs..tp waheeda ngan akhil hayy poyo je…langsung x ngaku diorang ade affair…dan pagi ni ade bace harian metro…waheeda komen pasal isteri akhill hayy kuar tv…pastu yang herannye akhill hayy tu x call isteri dia…tanye khabar ke ape..ni tanye waheeda dlu…see…dh npk sgt diorang ni…aku dr dlu lg mmg dh sangka diorang ade something….tu x kisah la kan….akak tu dh bg kawen…npk sgt waheeda ni hipokrit…nampak sgt mcm kes abby abadi…tp bezanye diorang x kene tanggkap khalwt je…makin byk baca pasal diorang ni makin nyampah la…aku pun isteri jgk…akhil hayy dh sakitkan hati seorang isteri yg taat..buruk2pun dia ttp isteri…lain la kalo isteri sosial ke ape…aku blh tgk betapa sabarnye akak ni….kalo aku mampus aku g serang la betina tu…nk mengatal tgk tempat la…siap nk marah isteri org lg….u dh rampas hak org…nape nk marah org lak..??org dh cukup merana…u x kawen lg..u x rasakan ….lg2 dh ade anak2 ni….ustaz kalo setakat rebonding…jgn panggil ustaz la ekkk…dr dlu lg aku x berkenan sgt dia ni…berdakwah konon….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      da bca kat paper metr0 hrian ari ni…mmg ‘b0m jangka meletup’ tul bini ustz ni!!!
      mmg tul tu..kesabaran tu ader hadnyer..
      cian kat anak2 dn bini ustz ni…huhuhuhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. yann says:

    sabar jerklh mnghadapi dugaan ni mgkin ada hikmah dsbalik apa yg trjadi……….tuhan brsama dgn org yg brsabar………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. keliwon says:

    setahu yg aku baca kat paper anak diaorang nih 6 ( ENAM ) orang…yg sulung dah 16 taun umor die…..takpolah ustaz nanti anak dara hangpa plak laki dia wat mcm yg hang wat kat mak dia..hu..hu..hu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. nekounam says:

    Cantek jugak bini akhil nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. now_tea_boy says:

    lagi lawa bini dye ni dari waheeda,
    waheeda wat kenyataan kunun2dye x salah,bagus jer,
    tpi bagi aku,isteri lebih merana x kira pe sebabnya..
    waheeda x ada hak langsung….aku x kisah kalu akil leh adil dua,ni dah la xbg nafkah,wat buduh plak tu,ciap bercanda2,aku pun ada bini,faham la prasan pompuan mcmna…bangang punya akhil.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. tyrabanks says:

    cis.. mcmana plak aku boleh ter miss nengok WHI.. dulu abby masuk situ pun aku ter miss, ni plak.. aduh, rugi betul………………………apa2 pun aku baca paper ari ni,mmang a.hayy ni tah apa2… terang2 tu bini kau masuk tv.. kau nak menegakkan awek kau tu…. lawo peel kau!!!@#*(&%??!! Kau lepaskan je bini kau, leps ni kalu ada datuk nakkan dia, tlopong kau… kak maizawati, akak ada rupa ler… kat dunia bnyak lagi lelaki yg lgi bagusssssss dari ustaz tu,.. anak dah 6, mantain lg… cayalah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      gasak kau la waheeda, nampaknye sume org tak sokong kau….sume org kata wife pakwe kau lagi cun daripada kau….

      Amacam…esok2 klu masuk tv jangan nak ngada2 kontrol ‘sedih ayu sopan’ ye…buat je muka macam dah puas hati ambik org nye…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. yann says:

    cantik orgnya bila dh makeup cam ni dh rupa waheeda la plak………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. QASEH says:

    hal rumah tangga orang memang tak elok di bincang kan…sbb kita masih tak tahu sapa salah sapa yang benar…aku pun kurang faham…cerita macam nie yang orang dok suka…cerita lain tak ader ker??….t.v 3 biasalah selalu sibuk nak naik kan rating sahaja….tak peduli sensitiviti orang lain…malu lah keluarga pihak bini akil dan keluarga belah akhil..keluarga waheeda pun malu…
    t.v 3 tak fikir ker? entah lah sapa yang salah bini dia ker t.v 3 yang siar kan masalah keluarga org nie…sibuk benor!!! muak
    ;p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. tyrabanks says:

    aku rasa le, ustaz ni tah2 dah kawin dgn waheeda tu, tu yg xbalik 3 buln, pastu x lyn anak lah, buat bolayan je walaupun bnyk gosip dah timbul… dah dpt bini muda…. bini masuk tv pun xnak call, lebih tnya siwaheeda, nampk sgt kerapatannya…. (kemesraan mmag dah tlebih2)…. logiklah ni.. tpi kelakau lah, sah2 bini kau lagi cun dari waheeda yg leper tu.. kah3x

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yann says:

      leper2 pun yg penting dara you hehehe…………..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      aku setuju tu QASEH, tpi apa2 pun mesti tv3 nak buat tu, dia mestilah minta kebenaran.. kalu org yg dia nak interframe tu xnak, xlerr jd mcm ni… silap2 boleh kena saman malu.. bnyk jga yg dpt jln penyelesaian… contoh kes memey… dia dah dpt bersihkan nama dia walaupun x clean habis.. itu pndapat aku coz mereka2 ni public figure.. org mmang nak tahu apa yg akan blaku seterusnya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. jed hijau says:

    Amboi kau ni tyra,

    3 ke 4 bulan yang leper jadi menaik la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. tyrabanks says:

    mana delimasaraa ni.. dia bab2 leper, tonjol dsbnya mmang terer… he..he..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      tak pun daq keras kejung tu…mmg daq tu terer gak la..hikhikhik..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        wakakah…. nama pun dah mencerminkan ketererannya…..keras kejung..hik..hik..hik..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. mbaukm says:

    rasanye mmg patot la bini die kuar tv, mane taknye, tepon tak dapat, tinggal kat mane pon tak tau, so saluran terbaik utk cari org ilang kan gune tv…hoho..mcm rancangan jejak kasih tu kan….serupa la ni….tapi ustaz ni mmg tak patot…ngan waheeda bolei lak calling2 ngan bini die call pon tak….ari ni bace metro baca kenyataan waheeda..perghh..jawpan mcm kerek je….mmg patot la ak tak suke die dulu, kini dan selamenye…miahahahha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected]@ says:

      jgn kata kau yg tak suke…aku lagi tak pernah suker die tuh. camna la bole jd penyanyi, sore tak sedap langsung. hahaha. eh kalau tak silap aku si waheeda ni penah kata nk berenti menyanyi dan nak pergi berhijrah ke negara di timur tengah kan ? kalau telinga aku tak pekak la. …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. MISS-HUJAN says:

    aku pasti x semua story yg akak neyh tell kt live tv tuh ..full story pasal ustaz kemaruk neyh ..Pasti ada lg kisah2x duka kt hati akak neyh ..yg pasti hanya tuhan ja yg tau..x slh akak wt live show pasal suami akak yg kemaruk neyh ..Sekurang2x nya ..Biar orang tau baik buruk ..Perangai ustaz n waheeda kemaruk air neyh ..Kepala ting toNg ..4 akak ..pasti ada hikmah atas segala dugaan yg tuhan bg neyh ..PERJALANAN HARUS DITERUSKAN WALAU PERIT MANA POWN ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. budak_comot says:

    bencinye aku ngn waheeda nie…harap je pakai tudung tp perosak umah tangga org…wat malu je…np perlu nak sembunyi kalu x besalah…yg si ustaz 2 dah x layak di panggil ustaz kalu xtau nak jaga umah tangga sendiri…lebih baik jgn nak bagi nasihat utk org lain kalu diri sendiri pn x bagus mana…wat malu je…memburukkan title ustaz n pompuan bertudung je dia org ni…eeee..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      don’t simply judge… ni sure x baca paper lai… waheeda nk bikin exploded klu kesabaran dia dah smpi tahap maksima kwang3x….kite tunggggggggggggggggguuuuu!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • anakjindari_teko says:

        kalo aku tengok bini dia nih..macam ziana zain pun ade….wakakakakakka

        tapi kan,.. kalo baca papper metro arini… wahida ngan bini dia.. macam adik beradik ape… pakai kontek len pun lebihkurang sama je…wakakakakaka

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected]@ says:

          anakjindari_teko…sebenarnya dia tak pakai kontek lense la. tu mata asli dia.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. kak_anne says:

    uikkksss!….ape nak jadi laa dunia nih…camne laa orang pompuan sanggup menyakiti hati pompuan lain…pedih wooo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. anakjindari_teko says:

    UZTAZ AKHILL HAYY ….

    AKU SOKONG KO… KO NAK KAWIN 4 PUN AKU TAK KISAH… KO MAMPU….

    tapi kesian lak kat bini tua ko nih… berapa ribu ko bagi dia ngan anak-anak sebulan??

    waheeda… ala… biasa la… ko pun dah terlanjur umor… ape yang ade depan mata..pantang melintas..sebbattttttt… pantang ingsang ko kata ikan…

    jadi… rumusanya..>>>

    ala… manusia ni sama je… kalo lelaki tengok pempuan.. mesti pikir nakkkk je… pempuan pun satu hal… sama gak ngan lelaki… kalo pempuan tua lak.. takut tak laku dahhh… kalo lelaki dah kawin sekarang makin naik pulak saham kan… sampai berebut nak jadi isteri.
    ini la yang dikatakan manusia.. tak penah merasa puas dengan apa yang ada dimuka bumi.

    kalo aku letak si rozita che wan tu kan.. agaknya akhill hayy nak tak yer….. berdebar menunggu jawapan dari akhill hayy nih…

    akill ka..sakil kaa… tapi khil-khil juga hujungnya… << dialog hj. bakhil bin lebai kedekut.. sama gak gedik macam orang yang nama khill nihhh,,,,,
    wakakakakakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mas says:

      betul tu. dah terdesak nak belaki…andartu la katakan.. akil hay hay bye bye pun ok gak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ntoh.. says:

    bini die agi cun.. ni yg ak mle nak mluat dgn dpe ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ntoh.. says:

    huh!! dh x laku sgt ke nk sbat laki owg??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ntoh.. says:

    wat pnat je ak mnat dlu.. pasni sori aa… jd camni, nmpak je mke kat tb ak trus ttup! mluat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. [email protected]@ says:

    kesian kak maiza, apa2 pun akak mmg cth isteri yg sabar. selama 2 tahun perkara ni berlarutan & dah 3 bln si akhil tu tak blk rmh..tp akakk ttp maintain cool. apa2 pun..saya dan yg lain2 ttp menyokong akak dari belakang. Keputusan yg akak ambik tu mungkin bkn yg terbaik tp sedikit sebanyk dapat meleraikan kekusutan. saya sempat tgk kak maiza kt tv9 tempohhari..dan saya dapat lihat tangisan dlm tawa akak. banyakkan bersabar bersembahyang sunat..moga akak diberi ketenangan olehNya. Insyaallah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Kak Su says:

    Betul gak kata Zaza tu. Dah sekali masuk tv dah la ( nasi lemak kopi o) wat pe la nak masuk TV3 lagi. TV3 ni pn suka hal2 cam ni. Nanati dr org simpati jd benci lak. W/cam na pn semoga kekalutan ini dpt dileraikan dgn segera.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Kak Su says:

    Buat Ustz. Akhil tampil la. Klu betul dah nikah dgn Waheeda tak apa itu hak awak. Klu tak buat kenyataan. Leraikan semua kontroversi ni. Jgn la kata tunggu hingga reda. Lagi la mengundang pandangan serong ke atas anda. Balik la jumpa la isteri dan anak2 tu. Kesian kat anak2 tentu mereka berasa sgt malu dan keliru ketika ini. Org kata “isteri boleh ditukar ganti” tapi anak2 tak sama. Nnti pelajaran anak2 merosot. Kan anak tu amanah Allah kepada umatnya. Ustz. lagi arif soal agama ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. aries_april says:

    sorry la lunch hour tdi…
    kluar tmbh tnga.
    pncrmah bebas x la kiki….
    tpi ckap bebas ada la….
    jed hijau, dh biasa la trus enter…
    that y jdi pndk2x….
    bli je tkus bru…
    mrah jer skrng…
    @ ksi add rmah jed hijau, nnti aries hntrkan.
    kak rmh aries ada bnya…
    mcam2x colour.
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Bubuk says:

    Tapi bila org ke 3 dah termasuk automatic suami isteri nampak semua yg remeh temeh tu jadi besar. Kepada waheeda, kalau dah kawin tu mengaku jelah. Mintak maaf kat 1st wife. Kalau kena maki pun mmg dah sepatutnya anda terima. Sapa suruh dok bergatal ngan suami org…. Kesian…. dah tak laku sgt ke waheeda oi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Kak Su says:

    Buat Waheeda plk jgn la kata awak tak ada kena mengena dlm hal ni. Allah lebih mengetahui. Klu tak ada angin masakan daun bergoyang kan? Cuba bayangkan klu benda ni terjadi pada awak. Tak kesian ngan isteri Akhil tu kesian la kat anak2nya yg 6 orang tu. Klu nak tarik diri sempat lagi ni. Mampukah uszt. berlaku adil pd isteri dan anak2. Mana nak tanggung 2 isteri & 6 anak ( tmbh lgi anak awak nanti ) Klu ustz. mampu tak pa la tpi jgn berpura-pura. Klu nak kat ustz. tu kata la nak. Klu tak suruh la ustz. tu balik jumpa anak2 nya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. eclipse says:

    waheeda mmg salah gak..tapi akhil tue punca utama…meluat lah aku tgk…waheeda dgn memey bleh letakkan serumah…si akhil tue pun sama…ntah ape2 ustaz ntah…ustaz atas nama jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • daun_kesum says:

      aku setuju..si akhil ni punce utame sbb die ni ketua keluarga….dah ade bini, anak dah 6..ko tinggal2kan…besok dah tue besok..kalo anak2 ignore ko….usahle ko sedih plak…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aries_april says:

    pe2x hal, kta doa sma2x agr kmlut rmh tngga dia orng akn sattle.
    amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ONCET says:

    aku mmg tak berapa berkenan dgn akhil hayy sejak dulu gara2 rambut rebonding dia..wahkakakak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      ” org jaga aib org lain, allah akan jaga aib kita”… aib apa plak kat kak maiza yg kau jaga wahai cik waheeda. maknanya banyk benda lerr yg kau tahu psl rumahtangga diaorng ni….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        Ni mesti Akhil dah cerita semua masalah rumahtangganya pada Waheeda. Nak simpati la tu. Teknik nak tackle pompuan. Jadi yg buka pekung rumahtangga dulu bukan la isterinya tapi MAMAT ni. Kuang3x org tau gak jadinye. Waheeda buat lagi lah kenyataan akhbar supaya org ramai dpt buat conclusion.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. kaduk says:

    pak lebai knon…
    mna ye nafkah batin & zahir klau blk 3ari je
    dlm msa 6bln…
    baik jdi sang kelebai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      Sang kelebai dan nenek sihir….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia says:

        sang kelebai, nenek sihir dan labu2nya…h0kh0kh0k..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          kah3x… aku tambah lagi…… sang kelebai, nenek sihir dan labu2nya terdampar di gurun sahara…..kwang..kwang..kwang…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia says:

          nak..nak gak..nak gak tmbah lgi..sang kelebai, nenek sihir dan labu2nya terdampar d gurun sahara sambil membawa m0p lantainya…hikhikhik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          kau 2 org ni apasal lak cerita kau org ni boleh sampai labu, gurun, mop lantai lak ni.. meh sini aku tambahkan..

          sang kelebai..hei..
          nenek sihir dan labu..
          terdampar di gurun sahara..
          membawa mop lantai..

          batang mop tercabut..
          tak jumpa batang lain….
          ternampak unta lalu..
          nyanyi lagu akhill hayy..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          cuba nyanykan dalam bentuk rasa sayang hei rasa sayang2 hei

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia says:

          w0hh0000…lawak la…h0kh0k…nak nyanyi lagu ko la neyh dlm versi rasa syg…(smbil tpuk tgn)..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. BAMBAM says:

    lorr.. bini dier mmg cantik.. waheeda nie pown.. dah tau org tu dah kawen.. pi dekat wat per ? bukan per.. memalukan jer.. dah elok2 org puji awk.. personaliti bagus.. tapi la nie org dah cop ko pemusnah rumahtangga org.. isk3.. apa nak jadi nie.. undur diri la.. awk ru anak dara.. pi cari laki lain la.. jgn dok kaco rumahtangga org.. kesian dia.. dah ada anak suma.. kalo ko kawen ngan akhil pown.. tak mustahil nanti ko akan rasa apa bini dia rasa bila satu ari nanti dia jumpa pompuan lain.. baru ko tau.. sedar2 la waheeda… byk ag lelaki yang bak luar sana.. jgn pi amek kekasih org.. tunang org.. laki org.. hormati la org lain.. jgn ko dok pi simbah minyak kat api yang menyala… undur la diri ko… ngaku salah.. janji rumahtangga depa selamat.. lagi org respek ko.. apa2 pown.. aku suka tk muka maizatul nie.. mmg cun.. aku ingat dier ngan akhil penah keluar kat majalah mangga.. lama dah.. taun bila ntah.. mmg sepadan no..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      kekasih org…. tunang org…. boleh lerr…. ni.. laki org la…nak mampos!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. putribonda says:

    kenapa perlu diheboh2kan kpd dunia tntg rumahtangga kite?kerana suaminya seorang ustaz/selebriti dia perlu menghebohkan perkara ini?sepatutnya,sbg seorang yang berpengetahuan dan tahu hukum hakam agama,dia tidak sepatutnya mengheboh2kan perkara rumahtangga ini kpd dunia.byk cara lain utk menyelesaikan masalah dia dan suami…kpd isteri2 yg diluar sana,cubalah selesaikan masalah rumahtangga menggunakan akal dan fikiran bukannya perasaan..sy cuma memberikan pendapat seposen jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      nak duaposen??? h0kh0kh0k

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        aku plak singgit duaposen…. boleh????

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          putribonda, sanggup dimadu ke…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • putribonda says:

          jika telah ditakdirkan Allah sy dimadukan,sy kn terima..sy bukan sesiapa utk menidakkan hukum Allah.laki nak kawin lain bukannya haram tp biar lah cara tu betul..kite manusia bukan malaikat…sape pun suami tu ustaz ke,ulama’ ke..kalau dah ditakdirkan Allah dia bertemu jodoh kedua,ketiga atau keempat pun..dielak mcm mana pun ia tetap terjadi.itulah qada’ dan qadar.Allah juga ingin menguji hambaNya..ia tidak memberi ujian/dugaan kpd hambaNya andai org itu tidak mampu utk menghadapinya..apa yg kite boleh buat doakankanlah yg baik2 kepada diorang2 ni..bukan sebaliknya..nauzubillah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          huh…

          Payung mas menunggu jer puteribonda ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. damia says:

    huk aL0h…tak leh jd tyrabanks ni
    aq nak…aq nk free jer bleh ke???
    muahahahaha…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. Kak Su says:

    Something suspicious! Bolehnya Akhil ni called Waheeda utk menenangkannya drp nak call isterinya? Dah tu Waheeda kata kat wartawan dia tak tau mana Akhil tu. Dasar hipokrit. Nak tau juga apa akan Waheeda lakukan klu dah hilang sabar. Ape agaknye ek..( Clue Waheeda bagi..sesuatu yg buruk akan terjadi..)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      Aku lah kalau pompuan mcm ni senangje…

      Kau nak ambik laki aku sangat kan…ambiklah…ambikkkk..aku takde halnye…sbb aku dah tahu tang mana buruknya…. belum dapat memang kau nak..dah dapat…boleh ke…kau jaga dia baik2 macam aku jage dia selama ni…

      kalau tak lintang pukang kehidupan kau org, kau org nasib baik je..tapi belum selamat…sbbnya ape tau…

      bila masa siwaheda nak masak nasi, nak basuh kain, nak hantar anak g sekolah, nak ambik anak g sekolah lagi, nak siapkan makan minum suami-anak, gosok baju, nak itu..nak ini…

      Last2 mahugak waheda ni kena tinggal…dok asyik nyanyi je…kebajikan anak2 ngan suami entah kat mana…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia says:

        eh eh..mcm sma jer peranan kiter tuh…sab0 je la…huhuhuhu~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      aper ek?…berdsrkn clue tu…c wawa tu kuwakan..jeng jeng jeng…surt nikahnyer k0t..kwang kwang kwang…
      tpi klu yg tu…x jd sesuatu yg bur0k pun…aper ek?..saspennyer teka teki Kak Su ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        Paling tak pn saman-menyaman je…Damia!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia says:

          huk aL0h..aper yg c wawa nk smnkn tu?…smn malu ker?…
          mcm x releven jer…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        kak su, terus terang jelah gosip mana ade selindung2…

        cepatlah kak su…

        nak gi umah pak long lepas ni…sume org dah gi kite belum lagi..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          mana leh sabor2 kalau tang laki ni…susah bagi aku…senang kau dapat…banyak kau punya cantik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia says:

          nak itut….alahhh nak itut gak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Jed Kak Su agak je… Biasanya artis ni slalu saman-menyamankan. Tul la tu saman malu. Tak Nara pn kena saman..he..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. jed hijau says:

    salah tv3 kasi title tu..

    patutnya…SUAMI SEKARANG SENANG DIKEBAS
    bukannya…Ditinggal Suami

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. BOba says:

    Ni yang buat aku bengang, dah lah tak tahu nak jaga title ustaz tapi dok berlagak dengan dengan title tu, Kalau dengan ceramah sikit-sikit sebut ustaz seringkali membahasakan dirinya ustaz, macam la bagus sangat. Kalau guna title tu setakat nak cari makan tak payahlah. Tak payah nak menjaja nama kita tu ustaz., orang boleh kenal dengan perwatakan dan tingkahlaku kita. Setakat nak letak jubah ramai lagi kat negara Arab, berjebah kat sana. Jagalah sikit akhlak tu, ini tidak , bawa anak dara orang pergi tengok wayang, banyak fitnah, kalau boleh elakkan benda-benda yang boleh timbulkan fitnah, orang boleh buat macam-macam andaian. Kalau teringin sangat nak tengok wayang bawak anak bini, pi tengok ramai-ramai, walaupun banyak lagi aktiviti lain boleh dilakukan secara famili. Pasal teringin punya pasal, tak lah timbul fitnah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Kak Su says:

    K. Kak Su out dlu nak tengok CSI NY

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. BOba says:

    Isssyyyyyy…. sedih aku melihat senario yang berlaku dalam rumahtangga Akil Hayy dan Isterinya, Maizawati. Bukan tak cantik, tapi yang herannya kenapalah Akil ni terlalu ikutkan nafsu. Jangan ikutkan sangat nafsu……!Kita dah berkahwin buatlah cara orang berkahwin, ingatkan anak-anak yang ramai kat rumah, ingatkan bini kat rumah. Banyak keperluaan yang perlu ditunaikan, makan minum, pakaian, tempat tinggal, kasih sayang, hai…kalau aku panjang lagi lebih dari “Ustaz Akhil ” berceramah pulak. Daripada belanja orang lain tengok wayang, makan minum yang tak ada sebarang ikatan lebih baik la belanjakan anak bini kat rumah, semua tu tanggungjawab suami. Mungkin sudah lama perasaan tak puas hati terpendam dalam hati Isteri Akhil Hayy. Dia pun tak tahu kat siapa nak luahkan perasaan ni. Nak berbincang….! Akhil kerap keluar dengan Wahida, nak berunding…..bersembang…. atau nak beri pandangan…..! rasanya bukan senang nak suruh penceramah hebat macam “Ustaz Akhil” menjadi pendengar perihatin. Itu sebab lebih senang luahkan kat TV, kalau Akhil tak dengar orang lain boleh dengar masalahnya. Kadang-kadang itulah tindakan yang rasanya terbaik dilakukan, bukan mendedahkan cerita dalam kelambu tapi mendedahkan senario sebenar kehidupan berkeluarga, yang mungkin boleh mendapat pandangan dan pendapat yang lebih luas dari semua orang. Begitu juga sekurang-kurangnya Akhil Hayy sedar dengan tanggungjawabnya. Bukan sekadar mampu dan hebat berceramah tapi apa yang kita kata mesti amalkan dan lakukan. Satu lagi nak pesan, kalau nak kahwin buatlah cara nak kahwin. Dah kata kita tu ustaz, kenalah tahu tatacara nak mengambil anak dara orang, seeloknya merisik (tak payah kot sebab dah lama merisik), melamar , meminang dan kalau dah sesuai terus berkahwin. Jangan lupa “Ustaz Akhil” awak tu dah beristeri, bila nak tambah sorang lagi mesti dapatkan perintah dari Mahkamah Syariah dulu…..Kebenaran Berpoligami………!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. Hermosa5790 says:

    cun tu cun tapi mak oi…tebalnya mekap! kalau nipis skit lg, mesti nampak lebih cun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. onda onda says:

    hal rumah tangga orang…malas nak komen…tp dia kira cun gak…apahal la si “ustaz”…gugurkan la nama “ustaz rock” tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. boxer hugo bosss says:

    tau xpe..cun tp lg cun kalo make up natural ckit..huhuhu..
    da cam nk interprem tuee…mne tau pas nie de org amik jd pengacare rncangan resepi rumahtagge…hehehe…
    aku pun xtau nk ckp ape..mber kat ats nie da wat novel da mrh punyer psl…aku pun xsuke poligami nie.bini2 bnarkan poligami sbb terlalu pntingkan anak2 tkot xpat jge ank sorg diri.tp bg aku kalo jge sndri pun xpe.jd cam nora danish kne tggal time prgnant till da branak pun maintain idup tnpe xsomi durjane itu.pmpuan jgn terlalu lmah kat laki.bkn xleh standing own their feet.boley.ati je lemah tue.dunie skunk global mne boley hrpkan laki.idup kne bijak atur.nti senang bior ank berank bkn sbb somi yg gatai mngerla sne sni tue..
    kite xtau hal nie betol ke x so hnye dorg n allah je yg tau..let allah jugde dorg..kite just see and istigifar je..jdkan teladan..aku lemas ar pmpuan lemah2 sgt nie.nie ler akibat somi idup bhgia ngn bini @ scandal bru tp bini idup melarat.sedih la wei aku tgk pmpuan cmnie.strong la dmi anak2.kalo nk cerai aje.jgn pnjang2 smpai msok tv kuat tv.bgus ar tue.suke sgt ke..cheh!cam ustazah baiyah da nie…hehehee..
    watever pun think smart.pe gune blajo tggi2 kan..aiyooo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. puteri says:

    ustaz akhill, kalau isteri salah, tegurlah dia
    bukannye diam menyepi atau cari kebahagiaan di tempat lain
    tanggungjawab suami, menbimbing isteri
    awak kan lebih tahu, awak kan ustazzzzzz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. abg jack says:

    klu ustaz lepaskan die abg jack sanggup pinang…tetapi harap2 ustaz jangan lah ambil jalan mudah …..kegagalan sorg isteri bererti kegagalan suami juga….
    hayati lagu nash…tuhan sgaja menduga kita dimane kesabaran manusia..engko istri lambang semangat cinnta…waktu ngko kulupakan dlm kemarau cinta ..btapa datang waheedaa demi melihat ku bahgiaaaa’…opss btulke abg nyanyi niiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. abg jack says:

    nak tau satu rahsia …ustaz dulu pernah jual kepala gas keselamatan kat ipoh ngan kompany welmade holding….masa tu die belum nyanyi rock lagi….masa tu die lebih rocker dari budak rockk….jadi biarla prubahan ustaz bekekalan …jgn lg nipu org mcm masa jdi salesman dulu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. missTwilite says:

    Cian nyer akak ni..Semoga tabah la hadapi semua dugaan. Kepada Akhil Hayy, balik la rumah, at least explain la kat is3 dan anak2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. Penari Poco2 says:

    Penat aku baca komen2 kat atas tuh pjg bejela-jela
    sampai tegigit lidah…
    uh…aku duk diam2 jer lar kat dlm kotak nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. PeMerHaTI says:

    Salam…saya ader citer ….ni kawan la kasi tau…dia sekampung ngan Maiza ni….

    Macam ni…Akil ngan Maiza ni memula couple…then derang putus sbb Akil tk di terima oleh family Maiza..dia pun bawak diri…belajar agama la kot…then…lama jugak derang tk jumper..Maiza pun kawen ngan orang lain…dapat 2 anak…Maiza ni mmg cantik….ader org kater muka dia mcam Sofea Jane ..masa muda2 dulu mmg cantik…sekarang pun cantik…

    ok sambung…tah mcam maner sbb jodoh kot…derang bertemu kembali….masa tu Maiza dan nak cerai ngan hasben dia…tak tahu sbb per…tp dengar cerita dia kene kawen paksa ngan hasben dulu…so tkder keserasian….berbalik kepada akil ngan maiza… Cinta pun berputik semula antara mereka…..maka kawen la derang…hidup bahagia dapat anak dengan Akil 4 orang…kalu tk salah la…

    Ok tetiba Akil nak jadi artis..ok la kan…dgn ilmu tk seberapa dapat lak title ustaz…ok la tu…nk jadi cerita tetiba Waheeda ( pompuan desprate ni)minat ngan laki org ni…kalo korang boleh bukak balik mangga lamer dia siap cakap dia tgh berkawan ngan seorang ustaz ker penceramah…sedang mengenali hati budi katernyer….

    yag jadi masalah…Waheeda ni tk tahu malu…even dia tahu Akil ni dah berbini dan beranak pinak…tetap nak kawan jugak…kawan baik lak tu…aduhai…singkat tul fikiran…lelaki dah kawen ni dia byk pengalaman bertemu pulak dengan anak dara tua yg yg nk sangat2 kawen…maka bersorak la syaitan atas kerja keras dan kejayaan mereka…hehehehehe…wallahualam…

    ok fikir…
    1) Anak dara keluar berdua ngan laki org tgk wayang malam2…satu kereta…

    2) Bercandar tepi pantai…even ader org lain…tgk la pulak org2 yg bergambar ngan derang mcm maner…Waheeda cakap ajak pergi makan ikan bakar…aduhai…tolongla…dia tu laki org spatutnyer berada di rumah bersama anak isteri….

    3) Berlakon sebagai isteri kepada laki org yg di gosipkan dengan….aduhai….anak dara ni ….bkn sepatutnyer dia tolak ker untuk elak fitnah…

    4) Statemen terbaru …Berani ker dia (isteri ustaz tu)
    bertemu saya?eee….saper yg sepatutnyer bertemu siapa untuk mohon kemaafan atas ketelanjuran bercanda ngan laki org….

    Banyak lagi aku nak tulis…tp aku dah sakit hati…Aku dengar citer ni dr org yg kenal2 ngan mereka2 ni…kalu derang tipu..aku pun jadi penipu… maafkan la aku….

    Selagi kita berakal…berfikirlan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • penengok says:

      aku nak tambah…wati tu anak pakcik aku….actually ex husband dia engineer….kena kawen paksa tu aku tak pasti…sejarah dia and akhil hayy aku tak pasti..but menurut kata adik dia..nana….sbb nak kawen ngan akhil hayy..dia mintah ex husband dia lepas dia….pastu ayah dia..pakcik zainol ni..bagi penampar la…aa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        fuhh… bestnya bila tau crita dlm selimut ni….. mungkin betul, mungkin tidak.. tpi sbgai kesimpulan aku rasa kak maiza ngan akhil hayy dolu2 mmang love at first sight…. nenek sihir je yg interframe rumahtangga depa 2…. bnyak jgk pahitmaung yg diaorg suamistri hadapi ek… (bdasarkan crite pemerhati)…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Su says:

          Nak ternganga mulut Kak Su dgr cite korang ni. Betul ke? Mcm telenovela. Klu betul kisah cinta drang cam tu..patut mereka lebih menghargainya. Memang minah desperate ni yg menyebok…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • PeMerHati says:

          Hehehehe…saya bknnyer nak menyibuk sangat hal rumahtangga org ni….tp tu la yg saya tk puas hati…seorang USTAZ sanggup tk balik rumah..tgk ANAK dan ISTERI samapi 2 tiga bulan……takkan tk belajar bab NAFKAH dan tanggungjawab SUAMI kot…ker tk gi kelas masa bab tu…

          Penengok….jalan cerita yg ko kasi tau tu …aku ader dgr jugak…tp cerita Maiza ngan Akil ni mmg leh wat filem…ehehehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. keyz says:

    apo la bising2 satu dunia.. org lain kadang ada masalah lebih besar camni pun maintain nak cover.. nak selesai leklok… xde la nak heboh2 mcm nak cerita kat dunia ni.. kita ja betul.. orang tarak betul… kadang dengar sebelah camtu la.. kita x dengar dari waheeda ngan akil.. mcm2 tangapan leh buat.. usung ceta sana sini.. jaja sana.. jaja sini.. ishhh.. apa nih… hmmmm… akil takut balik pasal takut kena cantas anu kut…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. man montley says:

    bukan senang nak jaga ketayap atas kepala tu …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. akuokjer............... says:

    stuju gan ariesapril nie .,,,mkin mrka dah hpuskan prsan msg2 tpi xbleh ,ada 3 pilihan jodoh :-

    1.( jodoh syaitan)cth:- setan hasut mnusia utk mgurat yg bkan muhrim kte,,mula2 xska lme2 jd suke.

    2.(jodoh jin)-cth:- pi jpe dukun utk bT org 2 ske kat kte.

    3.( jodoh yd ditkdirkan)cth;- 1st tme jmpe terus ska.dari mata turun ke hati.

    korang pilih sdiri kes wawa ni sesuai dgn yg mane???
    petikan ayat dalam’ SYURGA CINTA’

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. flowerHoRn says:

    ini adalah dugaan bagi org yang alim2 sprti ustaz kita ni,kita sebagai orang islam sepatutnya mndoakan mereka agar dapat bertemu jalan penyelesaiannya,bagi aku tak kisah kalau dia nak kawin sampai 4 pun tapi biarlah berlaku adil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shaya says:

      jika harta dpt di lakukan dgn adil tp hatiii dan perasaan takkan dpt dibagi dan diberi dgn adil..jika tak dpt jgn buat..betul2 menyusahkan diri sendri

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. lavadora says:

    ish2..xphm aku ngn manusia zmn skg nie…
    nk kawen,kawen jela trus,dr org dok buat spekulasi mcm2..
    kawen 2 bukan salah pon di sisi agama..adoyai..kata ustaz…mst tau bnda nie..basic kot
    pi mengaji lg la ustaz oi…tmbah iman di dada

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. MuLaN says:

    bini dia nih sombong gak.. aku selalu check in kan diorang masa aku keje hotel dulu.. dulu bini dia tak ahh se’vouge’ gini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. jernih says:

    yang penting jangan pulak kita yang riuh rendah pasal rumah tangga derang.

    media pun satu suka sgt memperbesarkan hal rumah tangga orang.

    kesilapan ust adalah kembali kedunia hiburan… yang pastinya mendatangkan berbagai fitnah.

    kesilapan pn maiza.. menjadikan media sebagai perantara..

    kesilapan waheeda berkawan dengan suami orang..

    baik ustaz, pn maiza or waheeda.. kena muhasabah diri masing2…

    apa-apa pun kalu ustaz dah kawin dengan waheeda tahniah… ustaz mmg rock … peace!!! hehehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. […] Gambar Maizawati Zainal, Isteri Akhil Hayy […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. nha says:

    sian NK.. desperate nak duit lah tu.. ex husband tak bg duit kat die..

    rasenye cam tak sesuai je die jadi interviewer aritu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. eton(bkn name sbnr) says:

    MAKE TEBAL 10 INCI..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. eton(bkn name sbnr) says:

    MAKE UP TEBAL 10 INCI!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. ekin_adik says:

    sian btl la kat wife si akhil ni.mintak je cerai dr ustaz curang 2.bersepah lagi laki2 kat malaysia ni.yg bkn berstatus ustaz lg baik dr yg berstatus ulamak.memag ular dlm semak btl la….then klu nak msuk tv plez suruh depa jgn mekap tebal2.naik takut plak ktorg tgk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. Kak Su says:

    Puteribonda tak baca statment isteri Akhil ke? Dia tak kata dia tak nak dimadu. Malahan dia yg izinkan Akhil ni kawin ngan Waheeda sbb tak mau terjadi sesuatu yg tak baik. Apa yg menjadi perkara pokok di sini ialah ustz ni dah tak balik rumah 3 bln dan tak call bini dia. Nafkah pn tak bagi. Klu puteribonda rela bermadu bukan soalnya…tpi klu diabaikan oleh suami spt isteri Akhil tu, sanggup kah puteribonda berdiam diri saja?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. anti-perampas says:

    Wife die sangat cantik…ustaz dh kene jampi ke ustaz sampai tak balik rumah…Dugaaaaannnnn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. jernih says:

    gasak waheeda.. gasak….

    gasak maiza..gasakkk wakakaka

    api batu juga dlm duduk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. bunga teratai says:

    http://hisyamjourney.blogspot.com/2009/05/maizatul-zainal-isteri-akhil-hayy.html <<<<<<< lagi gambar maizawati zainal. mashaallah cantiknye… akhil, mata u letak mana ha???hai.. istri cantik tapi perangai manusia, slalu take things for granted, nanti dah tak ada, barula menyesal tak sudah. ingatla, orang tamak selalu rugi. kata org tua2; yang dikejar tak kesampaian, yang dikendong keciciran

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. mira says:

    ishh lawanye..indah sggh ciptaan tuhan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. tengku.intan says:

    hi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. tengku.intan says:

    saya rasa bila ditenung2…macam tak serupa bikin…kalau saya yang tengah sedih diceraikan ni tak kuasalah saya nak pakai contact lense dan mekap tebal2….baik saya sujud dan berdoa kepada tuhan….terima sajalah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. tumpanglalu says:

    dgr2…. minah ni dulu tinggalkan somi die bap ikut akil hayy…
    skg die plak kena tinggal bap akil hayy dah ikut waheeda…
    dolu2 ada 2 anak ngan somi lameee…
    ngan akil hayy ada 4 orang..
    so, apa pendapat korang?
    —sumber kak normah akhbar bite harian
    —bite semalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. shaya says:

    tak minat sora waheed..tak sedap..nyanyi berteran jak. dari air muka ustaz tu kita dpt tengok, dia gatal, bekas rocker katakan. jika alim kenapa kuar berduaan tengok wayang, kenapa tak dtg rumah pinang je. jika betul wahie tu couple ngn ustaz tu, kenapa dulu terhegeh2 tak ngaku, sampai keluarga masuk campur jgn ganggu anak dia lagi …dia tertekan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. shaya says:

    tak semua cantik itu baik dan tak semua buruk itu jahat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. mis says:

    bagi aku maizawati telah membuka pekung suaminya sendiri.x payah nk jaja cerita ni lebih baik jumpa ngn kadi tnya pendapat untuk selesaikan masalah.bukannya bagitau media sedarlah suami dia tu title ustaz jaga nama baik dia.dalam islam pun tak benarkan membuka keaiban org.insaflah maiza

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. emna says:

    saya faham apa yg maiza tu tanggung selama suami menyepi diri. Ustaz yang mendorong isteri buat dosa. Bila kita tau suami curang dan memihak pd ppuan lain memanglah bengang. Betul tindakan maiza kerana dia tk bniat nak aibkan suami cuma cara nampak tak betul. Lelaki memang selalu perangkap isteri untuk patuh kepada suami ..tetapi dia sedang abai tggungjwb. Maiza x mburuk suami jk teliti pckapannya walaupun hati penuh kecewa. Akhil ustaz x guna. X ingat pd hak anak2 yg perluakan ayah. Harap2 jgn salah maiza krana rasanya dah begitu kecewa dia bila berdpn gosip. Lgpun maiza dah ke tahap mgundur diri apb dia buat semua ni pd media. Inilah nasib pepermpuan jika bkorban byk sgat akan hilang segalanya. tapi saya pasti Tuhan bersama maiza jk bukan jd isteri terbaik tp tlah mjalan tgjwb sebgai ibu wp diri dianiaya waheeda n akhil tak sedar diri tu.. cai…yo maiza!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. [email protected]@ says:

    kak maiza, kini baru saya mengerti perasaan kak maiza kerana saya juga telah mengalaminya. sampai satu tahap saya dah tak boleh nak pikir dgn waras lagi. jadi apa yg saya buat skrg adalah….buat tak tau je lagi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. john says:

    oh mak cantiknya. jgn cerai nyesal la. kalo awal2 ku tahu dah ku pinang. tuhan maha kuasa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. mummy says:

    Dulu aku suka gak tgk si utz akhil tu. Tapi sekarang aku rasa apa yg dia cakap satu pun aku tak boleh terima. Bukan ke isteri tu satu amanah? Kalau kena tinggal sampai 3 bulan dgn alasan apa sekalipun dah tentu si utz tak menjalankan Amanah sebaiknya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. wani says:

    akhil berubah sejak dia jadi ikon astro, dah kaya raya dan lupa segala2.patutke kluar sahur dengan bukan muhrim?seorang ustaz tak patut buat macam tu.kalau press tanya mati2an jawab just kawan…(tapi latest info…sebenarnya akhil ngan waheeda da kawin…tinggal bersama )tapi tak mampu berlaku adil bila 3 bulan tak pulang kerumah jumpa anak bini.arwah bapa akhil pernah berdoa di makkah supaya anaknya kembali ke jalan kebenaran sehinggalah doa ke 40…tapi doa itu makbul hanya separuh jalan…akhil kembali ke lembah hina…pergaulan bebas itulah yang ditentang satu ketika dulu tapi dia sendiri lupa.ingat wahai akhil miskin adalah ujian Allah./..kaya adalah juga ujian Allah…inilah intipati ceramah anda satu ketika dulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. wani says:

    pernah 10 tahun dulu dalam ceramahnya berbincang tentang orang alim yang menghalalkan segala2 perbuatan apabila ditanya.satu ayat…ustaz…dangdut apa hukumnya…emmm….harus…akhil sindir ustaz yang menghalalkan dangdut walaupun dengan hukum harus…tapi sekarang??cuba tanya…ustaz akhil…pi tepi pantai dengan bukan mahra,…gaul ngan pompuan seksi sekali apa hukum???apa akhil jawab???emmm…makruh!!!hehehehe….wallahualam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. lala says:

    em…
    dunia kn da tua,
    mstila bnyk dugaan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. Lelaki misteri says:

    UsTis ( ustaz + artis ) Akhil Hayy ni…. peminat utamanya pempruan berbanding lelaki, berimej rock islamik…. waktu dengar suara….. minat maut…. jadi kes macam ni… jadi maut dibantainya ustis tu…….. Waktu aku buat konset dgn dia(cewah) dia panggil aku ustis… jadi…. takutlah aku nak bagi komen…. baptu…. kalu hangpa suka sosorang…. sukalah kerana ALLAH, syg kerana ALLAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. Joko-sembung says:

    baik bg kt aku jer si maiza ni,,, kalo la aku dpt, mmg puas dia aku kerjakan…. cantik lg tu.. body pun mantap, dada still mengkal, suara pun sedap jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. nina says:

    maiza ? padan muka. sapa suruh dier buat maksiat masa masih berhusband..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. zana says:

    lawa la jugak..x per lepas ni mesti tawaran jadi pengacara atau duta produk kecantikkan macam bekas isteri ac mizal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. kurus says:

    helllooo…
    aku ske aper kalau mereka masuk t.v.
    naper nak sorok?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. fifie_luv says:

    kita semua tak tahu ape yang berlaku sebenarnya, ini semuanya lumrah alam…kita tak boleh cakap nanti terkena batang hidung sendiri…kalau dulu waheeda tak menafikan percintaan dengan akhil kan lebih elok tak la menjadi kontrovesi macam nie…kita lihat sahaja ape yang akan berlaku seterusnya…………………………………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. mm1 says:

    btul tu fifie…x ya suka2 nk wat andaian nnt jd tuduhan or fitnah plak.kita plak dpt dosa…hal cam ni kena ada statmen smua pihak yg trlibat.klu 1 je wat statmen mmg x blh pkai..n klu diorg x nk bg statmen, tu hak dia sbb nnt ibarat buka pekung diri sndri jdnya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. CUNnnn says:

    SEBAB APA EK SI MAIZA CERAI DGN BEKAS LAKI PERTAMA DULU

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. CUNnnn says:

    KINI CERAI PULAK DGN BEKAS LAKI KEDUA

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. CUNnnn says:

    DULU CERAI LAKI PERTAMA
    TERUS SAMBAR AKHIL HAYY

    LEPAS INI CERAI LAKI KEDUA
    NAK SAMBAR SIAPA PULAK

    SURE DAPAT DATO’
    DAH JADI ARTIS
    DAN JADI MODEL
    DAH JADI DUTA
    DAH JADI PENYANYI
    TAK LAMA LAGI
    JADI PELAKON LAH PULAK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. Anda seorang suami dan tidak puas bersama isteri anda? Atau anda seorang isteri yang ingin memuaskan suami anda? Ketahui tips dan panduan yang patut anda tahu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. Elsy Bigos says:

    What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Im totally confused after reading information on this site, and other websites and blogs. Which supplement, or nutritional supplements, should you actually be taking? One site says x is good for you, the other says it wastes your muscles, dont listen to them. Can anyone sort through the marketing hype and deliver actual honest feedback on good supplements to use?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. Hello admin , i desire To ask question regarding A New content. is this okay ?(first)Whats the meaning being that content? but i love by Ones blog. (second) are you have on facebook or twitter > end users can add A New facebook badge so i can like Your New website. likes my homepage Thank end usersvery best Regards admin of (sorry,if my english is bad. iam an italian :p)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. Outstanding report and i favor your attitude towards improving standards. With thanks for putting this content up. It is Precisely what I’ve been searching for. Maintain blogging. Obtaining excited about reading through your subsequent article.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0