Written by AbangNara | May 29th, 2009

maizawati zainal

Terima kasih banyak-banyak kepada Bunga Teratai kerana telah memberikan info gambar Maizawati Zainal yang lebih jelas dan terang semasa di Wanita Hari Ini dalam ruangan komen.

Kongsi-kongsi maklumat sebeginilah yang kami mahukan daripada anda semua. Tanpa anda, siapalah kami ini. Bila tengok balik gambar isteri Akhil Hayy nie, nampak mata si Maiza nie kaler coklat. Warna asli ke pakai contact lens?

Oh ya, sebenarnya Maiza nie ada 6 orang anak. 2 orang dengan suami pertama dan 4 orang dengan Akhil Hayy. Mungkin Akhil tak puas hati kot dapat barang second hand. Sebab tue nak kat Waheeda. Fresh gitu ~~~

Untuk makluman, “Ustaz” Akhil Hayy cakap tunggu 2hb Jun nie untuk dengar penjelasan dari dia. Sama-samalah kita dengar penjelasan daripada pihak Akhil Hayy pulak.

Lagi gambar Maizawati Zainal dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

maizawati zainal

maizawati zainal

maizawati zainal

maizawati zainal

maizawati zainal

175 responses to (GAMBAR)Maizawati Zainal Yang Lebih Jelas Dan Terang

  1. kaido says:

    fiirrsstt!

    • Penari Poco2 says:

      first…mintak adiah dr kak nara…cepat!

    • cik b0nd says:

      aLAhai wahEEda..tEGeDik2 dLM RncgN KAt oasiS Tuh nYAMpah cAM P0Mpuan x TAwu maLU,Bile warTAwaN TAnya..N0 koMEn,tYA OwG T’Dkat n adew ke PAT0t dyA SUwuh kIte bg JWpn sNDIri..MInah nIE 1 kpAle nGN MemEy!usTAZ laK Jd kan Kte da x H0RMAT kT dya..BiNi DA BraNAK 6..X kesiaN kew..sGg0p g KAt p0Mpuan sENyuM Cam kRANG BusuK..BaLEk la weh!

      • jj says:

        ko tak bole taip betul² ke?

      • [email protected] says:

        woi bahalul!!!..ko x tau cite suke2 ko je fitnah org sane-sinih..sibok hal rumah tngge org len..ko tau hukum org mengadu domba ni mcm mane??,..tu la org jahil xde ilmu…media pulak ske jd pak ajinomoto penambah crite..
        ingat derr!!..lu nk jd dajjal ke?apelah naseh Bangsa Malayu Islam di Malaysia nih..Jahil!!!!..tgk pda luaran je..sebok hal org len..die sendirik pon xbetolll!!!..

  2. kira-kira says:

    seken
    seken……….
    leh tahan gak lawonye bini ustaz nie…
    haha

  3. Rocksdzi says:

    apalah sibuk sangat nak dapat tempat first komen Kaido….
    tapi tak komen apa2 pun….
    Kes ‘Ustaz’ ni dah kira berat ni…mencemarkan title ‘Ustaz’…gi ceramah kat orang sana-sini..tapi sendiri pun tak betul….nanti bila kemudian hari…orang dah kurang nak percaya dengan ‘Ustaz’..tapi bukan la semua macam yang ini….ambil iktibar…Waheeda pun sama gak ngok…awak tu pompuan…nanti kena balik pada diri sendiri…baru nak tersentak…tunggu dan lihat…BERANI KERANA BENAR….

    • Penari Poco2 says:

      TAKUT KERANA SALAH…ustaz, ustaz….

      • Nurulsya!da says:

        Mmg sedih bl tknangkn ustaz skrg ni,dlu sblm bgaul ngn artis mcm skrg,ktika dgelar ‘ustaz r0ck’, time bln p0se,skali dlm sthn die dtg surau kt uma nurul jd imam tarawih ,smpi tkeluar2 makmum.xmuat surau..alunan suara die bl baca surah2 dlm solat mmg syahdu.tp np la die brbah sdmikian rupa..marilah kte sm2 d0a,spy Allah tdk mnarik hidayahnya kmbali..amin

  4. kiboi says:

    no 4..!!! yay

  5. miss suka+suki says:

    ke5..hahahah

  6. MISS-HUJAN says:

    Gothic eyes ..woww

    • Penari Poco2 says:

      mata palsu tu…xnmpk real!

      • BAMBAM says:

        mungkin kot dier mmg pakai lens satu kaler jer kot… dlu2 mase kuar kat mangga pown kaler tu dier pakai… hahaha… tapi tak tau la kalo kaler betoi…

  7. Zaza Muhammad says:

    No.6 ekekekek

  8. Zaza Muhammad says:

    oooo penah pegang title MJ … no wonder aaa

  9. Kelentit Sakit... says:

    uh..uh..uh..uh..u.huu..uh..u.h.uh..uh..uh..u..hh..uh..uh..u.h.u…h.u.uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sob..sob..sob….sob….SAKITNYA….

    • Penari Poco2 says:

      dasyatnyer nama ko….
      hari2 sakit…

    • tyrabanks says:

      astagfirullah… kao knape???? ya allahh!!!!

      • Penari Poco2 says:

        tah…dah buang tebiat kot…
        pagi2 jumaat bagi lar nama elok2 sikit…

        • Zaza Muhammad says:

          tu aaa…baru ni aku dah kate… perkataan tu agak2 aaa, jgn lah over…xsuke xsuke xsuke…sblm xde pun org komen guna perkataan yg kasar2…. la ni cam dah ade…jgn le cemarkan blog ni cam blog lelain…aduhhh… kang best klu admin leh remove messy2 yg x patut ni…

        • tyrabanks says:

          betul3x…. sensor le… xpun kalau kau nak pkai nama yg seangkatan mcm tu, aku kasi kau 1 nama….. “NAMA AKU 18SX’…. ok x?

        • Penari Poco2 says:

          yg ni lg elok aku memandang…xde ler nama kotor keluar…

        • Penari Poco2 says:

          aku geram…aku sepit “k_l_n_it” tu kang….
          kembang semangkuk jdnyer nanti…

  10. lilies says:

    biar ar die nk pkai lens ke x ke…janji die mmg lawa lgpun kn ramai yg mmg ske pakai lens niyh..

  11. abong says:

    entahlah aku pon takpaham situasi sekarang nie makin pening..sebenarnya semua salah dalam hal nie
    maiza : kenape cari media tuk dedah masalah rumahtangga..ape mak ayah takder ker atau u nak glamour.pejabat kadi kan ader tak payahlah cr sumber yg akan memutarbelitkan alam u masih wife n perlu jaga aib suami..
    ustaz akhil plak alpa pade tanggungjwb waheeda pulak entahlah tersepit antara dieorg tapi kesilapan besar sbb bermain ngan api..

    • Penari Poco2 says:

      tu yg aku xphm…ade masalah rumahtangga kit umum kat public!

    • Zaza Muhammad says:

      aku ckp dah camtu lam komen sblm ni tp seme org sokong bebenor maiza mem’public’kan hak umah tangga… siap tu kate ade wak research hahahha… org suke hukum sblm tahu perkara yg bebenornye. pastu salahkan institusi syariah kite sbb delay bg resultlah, kite ni xde ditmpt maizalah so x paham mslh dia etc….. aku x sokong sesapa sbb nmpk jelas seme 3 org tu wak silap… pastu laser melaser…just akil je dok diam lai.. tatau aaa apa agenda dia… cuma satu, jgn le pasni ank2 plak jadi mangsa, la ni diorg pun dan kena tempias sbb seme org baca paper…cian ank2 bile media mensensasikan cite ni….

      • tyrabanks says:

        aku mengkomen ikut keaadan je.. mana tngah panas aku komen + kondem… ni, bila dah masuk crite dlm selimut ni.. susah skit lerr.

        • Penari Poco2 says:

          ko pun tumpang lar masuk selimut diorg sekali…eh…
          hahahahahah!!!!!!

        • Zaza Muhammad says:

          nmpknye seme org dah pakat msk ‘lam selimut dia’ kwang3x !!!! …sori..x campur…jaga ‘selimut’ sendri je

        • Penari Poco2 says:

          selimut aku x cuci lg…aduh wei…dah 3 bulan dah…

        • tyrabanks says:

          tu la pasal.. aku dah masuk dah… tpi aku nmpak benda lain….seram aku..takut!!!! tu yg a.hayy sonyap jer niii…. aku rasa 2hb tu, dia nak ckp psal ni le…. he….

  12. vudunankakedepitkokyerteq says:

    haha.luculah..sya terbaca statement kak normah dia ada buat article mcm nak sindir maizawati ni,huhuu..aper,maizawati ni tinggalkan suami dia yang dulu tu sebab tergila2xkann ustaz akhil..haha..lepas tu pulak kawan kak normah ckap itu adalah balasan buat maizawati sebab meninggalkan suami dia dulu.hhaha…bacalah berita harian online hari ini ok…balasan ditinggal suami…selamat membaca…aku mmg tk hingin maizawati ni ckap dia mmg mcm tk betol ada kureng ckit mcm nak cover kesalahan dia dan nak tunjukkan kesilapan ustaz akhil dan wahida jer…smell something fishy here~

    • Penari Poco2 says:

      susah nak komen…jodoh masing2.

    • tyrabanks says:

      i smell something to… ….hmmmm..yummy….

    • HantuSiang says:

      ku dh baca dh article Normah Bharian tue…wei,cmne ko tauk article tu dituju kat Maiza….tah2 org lain tak…

      • PeMerHati says:

        Ala kalo gossip tu untuk Maiza pun btul jgk…Mmg dia pernah berkahwin…kmdn cerai sbb nakkan si Akil Hayy ni (tk boleh salahkan Maiza saja ..mgkn si Akil ni pn nak jugk isteri org..)…tp mmg derang bercinta…kmdn terpisah…kmdn berjumpa… kmdn kawin…kmdn dah nak berpisah (dalam proses)…sekarg mungkin Si Waheeda nak jgk2 laki org ni…….tk pun laki org tu nak merasa kawen anak dara…mcm2…

        Kehidupan adalah KOMEDI kpd yg BERFIKIR
        Kehidupan menjadi TRAGEDI kepada yg MERASA…

    • lada says:

      takde apa yg fishy nye.. mungkin maiza tinggalkan suami dia untuk akhil, mungkin jugak kebetulan… yg pastinya, maiza tak menjalinkan hubungan ngan akhil sewaktu masih bergelar istri. dia sah kawin ngan akhil lepas sah cerai ngan suami first- bukannya sah menggatai dgn akhil tanpa hubungan yg sah mcm seseorang tu. tak dinafikan maizawati mungkin ada salah, yela, mana ada isteri yang perfect kan.. macam jugala takde suami yang perfect. tapi whatever it is, waheeda tu tetap bersalah BESAR lagi besar dari maiza la kalau nak dikira sebab waheeda tu TAKDE hubungan yang SAH dgn akhil. so apa2 pun, waheeda jugakla yg tetap tak betul sbb terlibat ngan suami orang

      • jed hijau says:

        betul tu…

        • Zaza Muhammad says:

          chup!!! maiza tu jadi MJ kompem ke bercerai…. bkn hubby ye meninggal ke hilang upaya ke…… sori, ketinggalan sket hehehehe

        • rosh says:

          bagi aku hal umahtangga ssh kita nak cakap..sbb kita tak berada lam situasi maiza-akhil-waheda..
          sbg manusia kita leh wak pelbagai tanggapan….
          hakikat yg sbnr hanya dorang nie je yg tau…
          maiza-mgkin dia rasa ini cara terbaik tuk dia dedahkan kisah dia..wpun mgkin cara ni tak spatut dia guna kan sbb sbg sorang isteri dia kena jaga maruah suami dia…maiza sptt mgadu kpd pej agama..bincang ngan kuarga…
          akhil-sbg sorang suami yg mpunyai ilmu agama..dia spatut tau batas2 antara dia ngan bukan muhrim..
          waheda-sbg sorang wanita..kena tau batasan ant.dia ngan suami org…kalau dia silap..bterus terang dan bersikap jujur…
          kesimpulannya: kita tunggu je kes dorang nie dan kalau dah di takdirkan pengakhiran sebuah ikatan pkawinan…sbg manusia kita kena redha..
          wallahualam…

      • jaliensem says:

        Apa salah kawin suami orang???!!! Apa salah suami nak kawin lagii??!! adil apa? salahkah nak merasa kawin anak dara??!! Takde beza ker anak dara ngan janda?? Adaaa!! Keta baru keta lama, sama ker?? petrol baru petrol lama?? harga baru harga lama??

        Pikiq2 la sendiri..

  13. jernih says:

    bleh x aku ckp LAWA pada pandangan nafsu… waakakaka

    jangan marah ye…

    Dia ni salah masuk tv… bila start masuk tv, paper sume nanti bes sumer cerita terbongkar… hah! wawa tuh dah la mmg salah.. cik kak kita ni pulak ikut sama nak jadi salah mcm wawa..

    tapi aku percaya yang salah tetap salah…

    • Penari Poco2 says:

      yeeessss……
      aku mmg xsetuju hal2 announcement kat tv nie…
      biar setel di sebalik tabir…eh…eh…

  14. iu says:

    pakai contact lens kot..ala waheeda pun pki gak…biasa la rabun…tp bini ustaz tu lg lawa…lembut jek wajah dia…

  15. jojio says:

    Lawa jer kerrr…

  16. tyrabanks says:

    aku rasa diujung sana ada makhluk ciptaan allah telah sama2 ngan aku btenet… poco…. kasi aku tulis dulu lerrr. kau 2 x gosok gigi lagi…

    • Penari Poco2 says:

      sebelum subuh aku dah gosok gigi.
      tyra…ko main tulis ka?
      orglain main taip….
      memang terror la ko ni…hahahahahah!!!!!

  17. tyrabanks says:

    laptop aku pesen lama… pakai tulis tngan je… kalau lenguh nanti aku behenti le…… tu yg aku x dapat kejar kau tu.. kau laju nor….. he..he..

    • Penari Poco2 says:

      amboi…canggih nyer laptop ko…
      ko jual lar kat aku, aku nak beli…
      satu dalam 100000000 juta juta kat dlm dunia ni…
      hahahahah…

      • tyrabanks says:

        kau trlambat le poco… mazium johor dah nak dah… aku jual $200000000 juta… xper… aku dah booking 1 pesen baru…pkai mata jer… main kelip2… kau nak.. utk kau aku book pkai hidung la… biar kau sorang jer ada laptop 2…. ha…ha..ha..

        • Penari Poco2 says:

          aku kagum lar ngan ko nie…
          semua bende ko tak pakai tgn lagi dah…
          ko pakai anggota bdn lain plak…uisssh…terror nyer ko…

        • tyrabanks says:

          he..he..he… tima asih..tima asih…

  18. amelia says:

    Sebenarnya ku tak le berapa suka campur urusan rumah tangga orang ni…tapi dok buka itu cerita dia ..selak cerita sama so aku nak bagi sedikit pandangan…..sepatutnya seorang ustaz tu dah tahu hukum …dah tau dosa pahala ..sana sini nasehat orang tapi sebenarnya sapa bagi dia gelaran ustaz tu….aku dengar ceramahnya banyak lebih menyata orang je…..lasst dalam ceramahnya akan datang dia akan bagi ceramah…” contoh macam ana..kalau isteri anak berleter anak cari wahedah …..bila wahedah berleter ana kawin lagi yg ketiga…..kalau semu berleter anak cari anak dara……..so akhil tu bawak2 lah mengulang kaji agama lebih mendalam lagi…..jangan dok leka menyanyi dah hayal dengan dunia nyanyian …….

  19. Apois says:

    Tetiba plak isteri dia terjebak & mendapat publisiti kat media. Dah jadi popular plak…

  20. aries_april says:

    morning freinds….
    smlm bz ar….
    pas break bnyk krja…
    nk bk BN pn x leh…
    biar la dia ank brpa pn…
    ni bkn problem 1st @ 2nd hand…
    klau dia thu 2nd naper dia nk khwn dl…
    plih la orng yg tul virgin…
    ank dra pn tul thu virgin @ tk…
    ni dia dh thu jnda ank 2…
    fkir la blik akil…
    x snang hdup bt naya orng…

    • Penari Poco2 says:

      1st 2nd 3rd or 100000000000th xpenting…
      kalo hati dah cinta…jaga elok2 k…kekal bahagia rumahtangga…

    • Zaza Muhammad says:

      Cinta itu buta (statement lapuk)…. janda ank dua ke lima ke klu dah syg…..rewdah je. jodoh…. Tp jgn memain MJ ni power owwhhh… saham leh tnggi dr ank dare…

  21. aries_april says:

    tul 2 poco2x…
    aries skng sesngat…
    klau hti dh syng n cnta…
    bt per kta nk brpling tdah dngan orng lain pla?

  22. barca faN says:

    knp la akhil hayy ni berubah plak..Aku dlu download je ceramah ko. bgus. tp sejak msuk astro ni,dh glemer,buka kopiah,rmbut sterika..Truk betul En Akhil ni. . kesian la kat bini tu. yg minat waheeda suara kembang tu wat pe. xde org laki piun syok kat dia. ko sorg je.. xpela,kawin la..

  23. aries_april says:

    amboi. pndai tyra prli aries ya?
    nk kna ni….
    :-)

  24. chak says:

    eh aku no.brape?cuba kira…

    • tyrabanks says:

      satu…dua…tiga…….dopuluh….dah smpai situ je… jgn gi mana2… nanti org amik no ko…

  25. jed hijau says:

    mana kelentit sakit ni…

    dari 8.30 tak kuar2 bilik air… mengeram ape…

  26. cinta laura says:

    d0p ber0k la 2…..

  27. aries_april says:

    NAPE KAU NK TGGU DIA JED HIJAU?
    NK DISCUSS TJUK DIA BT STATEMENT PG TDI KER?
    ;-)

    • jed hijau says:

      takdelah…

      akhill hayy dah 3bulan tak balik rumah tak meroyan ke…

      • Zaza Muhammad says:

        apa kes nk meroyan nye … Petikan dialog cite seram hindi ‘Raaz’ (Dino Morea ngan Bipasha)…’sudah lama hujan tak turun di tanah yg gersang ini, kini taufan yg akan melanda’…kwang3x

        • jed hijau says:

          eh..takkan monopos kot…

        • Zaza Muhammad says:

          ahahahah…mude lai tuh… tp aku mude lai dr dia hehehe…takan le menopause plop… dia gersang je ;)

        • jernih says:

          tuh yang minta cerai tuh.. wakakaka
          leh la nanti ilangkan kegersangan yang melanda..

          berjalan ditanah gersang.. jeng jeng..

  28. =p says:

    huhuhu….

  29. jed hijau says:

    balik dululah..

    ambik anak balik sekolah…

  30. aries_april says:

    mna dia thu ank dia sklh mn skrng…
    :-)

  31. ONCET says:

    ’sudah lama hujan tak turun di tanah yg gersang ini, kini taufan yg akan melanda’…kwang3x…

    bca stetment zaza ni wat aku gelak siot…lawak la ko…

  32. aries_april says:

    mna leh…
    she still young la…
    :-)

  33. aries_april says:

    jed hijau…
    p kat ppic fzura…
    orng yg kau cri dh mnculllll……………
    hurry up.

  34. cinta laura says:

    comel gak dia ni

  35. aries_april says:

    mmg cmel pn…
    lwa skt dr wawa.

    • rina says:

      comel ape mcm tuh, lawa ape cam tu, make up tebal gile.. siap buat highlite kat hidung nak lawan wawa kot.. sedar lah sikit, kalau lawa semula jadi tak yah buh bedah tebal2. nak cari publisiti agaknyer biar org kata bini tue lagi lawa dari yg muda. dosa besar kalau melawa bukan utk suami. tak kira lah suami jahat atau baik..

  36. damia says:

    w0hh00…da 6 ank menten cun lg bini ustz ni…

  37. aries_april says:

    kranya…
    up 2 date jga la wife akil ni…

    • jed hijau says:

      masuk tv tu… up2date lah ckit…takkan nak serabai2….

      go maiza go,
      kalahkan waheda… walaupun akhill hayy dah terlepas kat tangan nenek sihir tu…

      • Kak Su says:

        Assalamualaikum semua..masih lagi topik ni ye.. Tu tv3 la bagi mekup sbb nak masuk tv. Ari ni dah start cuti sekolah. Bestnye…nak blk kg jumpa ibu dan bapa yg tercinta.

        • jernih says:

          Wslm..
          yer selagi lum tutup kes..

          tp kalu masuk tb serabai pun ramai gak yang sokong maiza nih.. baru nampak real ustaz tinggalkan dia.. wakaka

          selamat pulang ke kampung kak su.. balik mana?

      • fira says:

        kalau org tgh bersedih, tention bukan nye lagi melawa, tapi pakai simple je.. sebab dia perasan lawa lah yg dia berani muncul dan mengaibkan rumahtangga di media. dan sebab dia perasan lawa lah yg dia berani minta cerai. berdosa minta cerai ngan suami. selesaikan masalah secara diam2. asyik burukan suami dan org lain dan juga memohon simpati pd org ramai. dia bukan contoh isteri solehah.

  38. aries_april says:

    kak su blik kg krng x leh connet net pla…
    krng rmbngan cik kiah trbntut tnpa kak su…
    xmeriah BN ler cam ni…
    make sure tdur hotel ya klau x leh surf net,,,
    nnti aries yg plng rndu…
    hahahaha

    • jed hijau says:

      wah kak su, jeling2 nampak..sukalah tu…

      org seniorkan…laser tetap maintain….hidup kak su…HA3x

    • Kak Su says:

      Boleh kan Kak Su pakai Brodband jan jeles tau..Blk kg tetap mentenet biarpn tgh masak di dapur…resepi…

  39. dara-kembang says:

    waheda tu…… ngada2.dia plak yg lebih2,pahal……dah tak tahan sgt ke nak kawin.

  40. dara-kembang says:

    hayy……………akhil,ingat2 ler anak bini.

  41. dara-kembang says:

    kembang la gak.kembang2 SODAPPPPPPPPPPPP

  42. dara-kembang says:

    k#l#n#tett sakit……………..sonyap………. jer.ngape?sakit laiiiiiiii ke k#l#ntet tu…………..

    • Penari Poco2 says:

      dah aku sepitkan tu yg jd kembang semangkuk tu…
      dia tahan sakit…

      • damia says:

        amek ni poco2 sepit kaen kat umah aku neyh…p sepitkn og yg da x thn saket tuh…huhuhuhu

  43. itik peking says:

    sebenarnye yg salah adalah rosnah mat aris…. sebab die la khil hayy cari waheeda… sepatutnye akhil hayy cari azwan ali… sebab azwan ali selalu pikirkan masalah orang lain…. takpun byk2kan kaunseling ngan ifa raziah ke… sebab ifa lebih faham masalah rumahtangga orang lain…

  44. tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
    kita sama2 tunggu kenyataan akil …

  45. mattaku says:

    kelentit sakit tgah dok men kelentit la tu…haha

  46. dies says:

    wahida ni dah nak jadi cam memey plak…10×5..menyampah!!

  47. ek eleh says:

    salam.. zasssss… aku pon nk nyibuk kat forum nih lerrr.. actually maiza tu pakai kontek lens jerr… hurrmmm… aku bkn nk memenangkn si akil (perhatian: dia bkn OSTAT okayyyy!! org jek bg gelaran tu dia sbb dedolu dia rajin camah politik tp x besh pon camah dia, manyak nyanyik dr pengisian, pastuh asyik olang isu yg samer jekkk.. mcm tok baayah lerrr.. merapu jek lebeyyy). hahhh aku pon bkn nk monangkan waheeda. tp aku setuju satu statement dia kata kalu kita jaga aib org, Allah jaga aib kita. kitorg yang duk sini ni mmg tau ler sejarah si maiza nieee.. agaknya ‘karma’ kotttt… kalo kita sanggup mintak cerai kat laki semata2 nk kawen dgn artis, tak heranlah dia dpt balasan yg hampir sama dr akil nihhh… hurrmmm… anak2 dah ler terabaii.. bergaya jek lebeyyy… kekdg soami bosan gakss melaram 24jam tp anak2 bodo dan selekeh… utang kain baju keliling pingganggg.. kwn aku dok ngadu pasai kdai bapak dia asyik org tak bayaq utang jekk.. dh2la maiza oiii.. x yah jaja kisah umahtangga ko tuh. ko izin akil kawen, dia dh kawenla kot tp apsal ko mintak cerai laks. ko mmg x suka bermadu kan??? tp kan aku agak ko ni mmg dah lamer ngidam nk masuk tv kan??? nk jd hos kan? hekhekehek.. haaa ko plak akil.. tu laaa.. tok guru kita jgn jejak tv dh tp ko degil.. nk gelemer kunun… nk dakwah org kunun tp ko sendirik yg telah mncemarkan imej org agama walopun ko tak mcm depa. rambut ko tu dato hasan din dh tegur lama dh suruh kerat tp ko tangguh2… waheeda laks cam koling.. aku ingat lagik dulu hg ckp nk bersara. nk jd cikgu tadika ngajo english kunun… tp hampehhh… memalukan org bertudung je.. korang bebyklah solat sunat. aku kt sini pon yg takdek kaitan sedare mare ngan kome pun (xcept sesama muslim) pon turut doakn utk hgpa. bkn apa, sian kat anak2 korg… lu pikirla sendirikkk…

  48. flowerHoRn says:

    fuyoh pnjgnya ek eleh tp pngisiannya padat …ada sikit confuse ar aku kat sini ..tul ke apa yg ko cite tntang bini si akhil 2…….kat dlm tv muka cam suci jerk pndai juga ar dia brlakon smpai kite kat sini semua trkesima ngan lakunan dia…eee aku pntang tul org hipokrit ni….

  49. Nurulsya!da says:

    D0akan akhil supaya tidak trs bcampur dgn artis..ini la pdhnya..kembalilah ke asal y benar..

  50. spiderwoman says:

    la…yeke bini si akhil ni teruk?huhu

  51. jaliensem says:

    Aku quote jer, entah btul tidak.. entah2 amin ni gila meroyan pun tak tau. tapi saja menyibuk sebab nak tunjukkan bahawa, jgn kita main tembak jer kalau kita tak tahu hujung pangkal!! mungkin ada citer lain, mcm tak caya USTAZ bleh buat benda ni. Akil bukan ustaz pon, dakwah apa yg org dah tau jer. Cuma masih ada rasa ragu2 dgn pelbagai citer nih.

    # amin kata:
    May 27th, 2009 at 11:30 pm

    salam,
    sebenarnya bini ustaz akil hayy ni pun tak betul, asal orang perak ini. dia ni janda sebelum kahwin dengan ustaz akill hay. sebelum kahwin pernah kena tangkap basah dua kali. tak silap suami pertama cikgu. nak kan cikgu ni dia plan sampai kena tangkap basah dengan cikgu tu. cikgu tu dah tunang. terkena perangkap pompuan ni.

    kalau nak tahu cerita boleh tanya orang perak, anak 6 tu bukan semuanya anak dengan ustaz akil hayy. ustaz akli hayy kahwin dengan dia ni nak tarbiah ni.last2 ustaz pun tak betul. mungkin lawa tapi perangai teruk. aku bukan ngumpat.tapi kenyataan.

    kalau ko orang tak percaya boleh selidik.

  52. Bbungakatil says:

    emm..dah lah jaliensem…lantak lah same dia..semua2 baik si USTAZ, bini dia, dan si wawa tu semua mengong.dan tonggong

  53. jejakacantik says:

    yerr…tongong,,best 2 bunyinyer,,paper jer la,,,,tongong…tongong…tongong….srabut jer dieorang ni….

  54. john says:

    Cantik. Jangan cerai lo. Lebih cantik dari Waheda da.

  55. erkubin says:

    Apelak nak tapis2… bagi tepat2 je la….. terus ke sasaran………………… arg!!! uhh.. ihhh…..!!!!… lagi dan lagi……………….

  56. qieman says:

    wahai sekalian ummat…. ustazpun manusia yg tak terlepas dari melakukan kesilapan dan menerima ujian Allah…. kita hanya nampak kulitnya tapi tak tahu isi sebenarnya, jgn buat kesimpulan sblm dtg kebenaran…ingatlah kisah nabi dan siti aisyah… kerana salah faham dan ada batu api yg mencari kesempatan, berlaku perselisihan faham antara nabi dan aisyah… aku taknak cerita panjang2 korang tanyalah ustaz tentang peristiwa ini……mudah-mudahan kita mendapat petunjuk dari peristiwa itu

  57. meenarazzac says:

    alhamdulillah pada semua~
    sbg hamba Allah… perkara kecil jgnlah dihebohkan satu dunia… kita pun belom tau cerita sebenar.. biarlah mrk selesaikan masalah mereka… n kite doakan yg terbaik bg mrk… kite sedarkan diri kite sebelum nk sedarkan org len….
    wassalam umat~

  58. Joko-sembung says:

    Maiza ni bg kat aku jer… tau la aku bg dia anak yg no 7…. orgnye mcm bnyk air je… owhhhh

  59. gypsy says:

    cntek gak bini akhil ni..ni la die laki xpnh knl erti puas..sabar eh kak..jgn akak plak tdung terbang sket2 jd pndek dahlah ye..cam sengah org tu kan..frustated bf ade awek lain n jd raja sms n pujaan rmai..die pon nk mnyanyi gak..pnawar rindu.jd duta sana cni..kening nipis..tdung berfesyen..adey~hope kakak x cmtu la ye..xpyh tjuk2 tuh sume..ktorhuhuhg xnk tgk pon..huhu

  60. emmarr says:

    No komen..jaga la rumahtangga masing-masing

  61. akku hoii lawa says:

    aku lagi le frust .. kuttu berahak mana sudah kasi title ustaz dulu kat mamat rawa ni ntah .. aku dengaq gak geybang2 dia .. dulu mmg ler syok .. sesama ex-jiwa rock le katakan .. tp pe hal ni .. ? x tahu dah camna wa nak pikir lah sendiri lagi lar brader .. ? aiseh leher aa leher .. leha patah leher .. aiseh leher aa .. leha patah leher … uwekkk

  62. Bianca says:

    maizawati ni lagi cantk,kalo nak d bandingkan dengan c wahida tu..

  63. ni..gua nak bagi tau kat semua pembaca ruangan ni…yg kau ore sibuk nak ambil tau pasal rumah tangga ore ni..kenapa…rumah kau ore bagus sangat ke…entah222…kau punya pun di ngurat ore…makan luar la katakan…..mana tau kan…lu fikir la sendiri…ahak2222

    • shamkola says:

      kau nak masuk neraka ke..jangan main2 soal syurga neraka..atau ko tak percaya soal syurga neraka sampai nak jadi penjejak neraka

  64. shamkola says:

    tiga-tiga tak leh pakai..akhil hay ustaz penipu..ceramah atas pentas PAs macam nak rak kutuk UMNo tapi bila join astro serban terus hilang rambut terus rebonding…bini dia lagi haprak jaja masalah laki bagi satu malaysia tau..isteri apa macam tu..si waheeda lagi x leh pakai harap pakai tudung ja tergedik macam bohsia..rumahtangga orang pun nak kacau..dah tak laku kot laki orang pun nak kebas

  65. leezchumel says:

    nymph…xsuka ppuan ney

    bsolek mgalahkan artis terkenal
    sah2 gile glamour bai

  66. comel says:

    korang nak tawu x?? orang skunk ni…
    bertudung laboh panjang mane skaliponj kite x leh cop die baik + alim tau…pas uh yang x pakai tudung 2 x baik…
    tengok ar skunk…huh! alaaaaaaaaaaa….kalau akhil hayy suke waheda skalipon..kalu waheeda x trime cinte die..mende ni x jadik!! waheedaa…..ingat la naseb anak2 akhil 2….sorry..im not ur fan anymore!!

  67. no name says:

    Bekas isteri akhil hay ni memang janda sebelum kawin ngan akhil hay. Aku ingat lagi cikgu handsome yang kene tangkap basah ngan maizawati. Masa tu maiza ni punyalah glamour kat sekolah. Budak lawala katakan. Rambut perang tiru mat saleh. Tup-tup dah cerai ngan cikgu dari kelantan tu. Ingat lagi cikgu tu dulu jual keropok kat koperasi sekolah.

  68. [email protected] says:

    cuba maizawati muhasabah diri, kenapa jadi mcm ni kat diri maizawati.melalui articel ada nyatakan bahawa maizawati ada 2 anak dari suami pertama dan 4 anak dari akhil hay..mungkin ada cerita disebaliknya hingga terjadi rampasan suami dalam kes ini..

  69. bandi says:

    KETIGA2 MEREKA NI ADA MASALAH RUPANYA…EMM..BAGUSLAH MCM TU…INDAH SUNGGUH CIPTAAN TUHAN….SETIAP YG INDAH ADA SEDIKIT KEKURANGNYA…MARILAH KITA SAMA2 BERFIKIR…

  70. Mencelan says:

    hot gak janda akhil nie..dah ade anak 6 mantap mcm nie..mmg best…dapdapdap dowh!!

  71. ja says:

    kepada sesiapa yang dah kawen,marilah kita menjaga rumahtangga kita sendiri.semoga bahagia

  72. asam_manis says:

    lawa lagi bekas isteri akhil dari waheeda,,,,
    mantoppp….

  73. asus says:

    lawalah maizawati…
    cute….
    kalau aku,takkan tinggal bini cantik macam dia…..
    mmmuuaahhh

  74. jumjummaton says:

    pegi telokop ah sume ni…

  75. oooooooooo says:

    mmg lawa, putih melepak

  76. kg sri keramat ipoh says:

    sy harap setelah berkahwin nanti,jadi lah isteri yg terbaik.lupakan kisah2 lalu yg melukakan hati dan perasaan.sy hanya mahu maiza bahagia..kerna aku masih menyayangimu.

    boyfriendmu satu ketika dulu(SRRajaDhEkramIpoh)

  77. KHJ says:

    APA HAL MAMAT NI …….GILO GAPO..

  78. Leaders have to act more quickly today. The strain comes a lot faster. – Andy Grove

  79. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

  80. I love when you talk about this type of stuff in your posts. Perhaps could you continue to do this?

  81. Meda Sueda says:

    What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

  82. Thank you for all of the labor on this website. My mother loves setting aside time for investigation and it’s really easy to see why. All of us notice all of the dynamic method you deliver important suggestions on the web blog and invigorate response from other ones on this matter then our favorite princess is now learning a lot. Enjoy the rest of the new year. You are doing a very good job.

  83. This really answered my problem, thank you!

  84. I really like that. You touched my heart!

  85. Alegro.pl says:

    you have got an ideal blog right here! would you prefer to make some invite posts on my blog?

  86. Bruce Bobian says:

    Hey! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and terrific style and design. Thanks!

  87. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Regards!