Written by AbangNara | June 23rd, 2010

linda onn pergi umrah

Kagum sungguh kami dengan Linda Onn nie. Muda-muda lagi dah bergelar jutawan dan paling penting masih berkesempatan pergi menunaikan umrah di kala sibuk bekerja. Inilah yang orang kata bijak menguruskan masa. Tahniah kami ucapkan kepada Linda Onn.

Linda pergi menunaikan umrah bersama ahli keluarga dia. Dari gayanya, kemungkinan besar Linda Onn tanggung kesemua perbelanjaan ahli keluarga dia yang lain. Kalau betullah macam tue, memang Linda sangat-sangat wajar dikagumi. Tabik spring dari kami untuk Linda.

Apa-apa pun korang layan gambar-gambar Linda Onn semasa pergi menunaikan umrah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

linda onn pergi umrah

linda onn pergi umrah

linda onn pergi umrah

linda onn pergi umrah

109 responses to (GAMBAR)Linda Onn Semasa Menunaikan Umrah

  1. fifie says:

    bagus2… :)

    0
    0
  2. scorpioncat says:

    alhamdulillah… syabas linda onn.. pas ni gi haji pulak ye…. muda muda dah hajah..bagussss..

    0
    0
  3. lisa says:

    waaa travel flight first class!

    0
    0
  4. cikedi says:

    kan elok kalo betul2 pakai mcm ni …bkn setakat nak p umrah saja…..huhuhuu….lebih manis ..sekadar teguran…

    0
    0
  5. Norulhuda says:

    pergi umrah 50-100 kali pown x gune kalo x de kesedaran tutup aurat ….semoga Linda dpt hidayah…x de ape nk dibanggakan pown kat Linda ni~~~

    0
    0
    • den says:

      tak gune ko kate? x tutup aurat tu bdosa… tpi pegi umrah tu kan beribadat, dapat jugak pahala. lagi berkat sebab bwa org tua… satu hari mana tau tbuka pintu hati dia nak tutup aurat…. insya-Allah…

      0
      0
      • adeknowray says:

        aper la nurulhuda nie.. suka2 je kata ‘xguna’. ibadat n xtutup aurat tu antara dia dgn Tuhan so Tuhan jer yg leh tentukan pahala n dosa dia.. Kiter ni xlayak n xder hak nk kata ‘ada guna’ or ‘xda guna’ dgn setiap benda yg dia lakukan… Doakan jer dia yg terbaik, mybe nti terbuka hati dia nk ttp aurat….amin…

        0
        0
        • Asus says:

          senang cerita…
          -pegi umrah, ibadat
          -tutup aurat, ibadat
          -buka aurat, berdosa
          -buka aurat, orang lain tengok pun berdosa
          -buka aurat, kalau perempuan dosa [email protected] yg tanggung
          -mengumpat, berdosa
          -nasihat-menasihati,ibadah

          0
          0
        • hamdan says:

          hamdan like this…

          0
          0
    • chix says:

      Hey Norulhuda… memang tak tutup aurat itu berdosa tapi itu antara dia dgn Allah.. org yg tutup aurat tu tak berdosa ke kalau mencaci org. bukanya mengumpat itu lebih bsr dosaya dari membunuh… lagipun berpahala dia pergi umrah dgn keluarganya…

      0
      0
      • anonymous says:

        poyo je masing2, norulhuda dorang nie mesti tak pakai tudung tu yang terasa tue..

        0
        0
        • shsharina says:

          tak kira la dah pegi umrah ke, pegi haji ke, kena tutup aurat gak pakai tudung…

          0
          0
        • mummy_anne says:

          Mummy x tau ler nape bila cite psl tutp aurat ttg urusan dia dgn Allah. Buat semua ye…tutup aurat tu wajib. Nak ke tak nak ke mmg kena tutup. Tak perlu tunggu. WAJIB.

          0
          0
        • shsharina says:

          ye betul tu mummy, sy sokong/setuju sgt…

          0
          0
    • Aku says:

      Aku confius, ko bg nasihat atau ko perlekeh org nie..? Siyes aku ckp, aku bkn pro artis…Xksh la ko artis or menteri, bg aku sama je…Xbangga ke klaw boleh pegi tanah haram lbh dr sekali? Xbangga ke kalau boleh brbakti kt org tua dgn cara mcm nie? Xbangga ke ko bila diberi keizinan oleh Allah utk meghirup udara kt tanah suci??? Nk dpt kesedaran nie xpyh tggu org tu pegi tanah suci atau tak? Kalau Allah wt law mcm tu, alamak mati kejung la aku yg xmampu nie… Psal aurat tu aku pun tau bnda wajib…dosa kalau xbuat…untung kalau sapa yg taat akan perintah Allah…Ok la, aku andaikan ko nk tegur LO nie supaya tutup aurat…Bagus, aku respect dan bangga sbb masih ada yg prihatin dgn keadaan org lain..jgn la kasar sgt…aku nie pun pkir 2 kali nk ikut or tak nasihat ko kalau tgk gaya tulisan nie.. Aku xde ilmu sgt, apatah lg nk letak diri nie tinggi dr korang..ntah2 aku lg hina dr korang bab2 ilmu agama nie…tp nk la share sket yg mana aku tau…Nabi kita dulu pun nk bg nasihat xprnh pun lontarkan ayat2 yg bleh wt ummat time tu slh phm..Baginda guna ayat2 yg bleh lembutkan ati org2 yg xmo ikut dia dlm masa sama Baginda brdoa biar org Baginda dakwah tu lembut ati utk patuh akan tuntutan agama… Akhir zaman nie, apa lah slh kalau menegur biar kita dpt pahala org yg ditegur dpt hidayah? Xrugi berlembut, xrugi merendah diri…

      0
      0
      • yong says:

        betul3…..sokong 100%…ala yg tutup aurat skrg pun mcm x tutup jer bila d tgk….sama mcm x pkai tudung..semua nak pkai bju yg ketat n sendat2…lbh baik telanjang je lg bagus!!!!!sedangkan seorg pncuri pun bole nasihatkan pncuri jgn mncuri….apa lg kita ni sbgai manusia….dengar2kan…dan pikrkan la!!!!!!!!!!

        0
        0
    • queen b says:

      NURUL HUDA. apasal dgn kau ni? kenapa kau cakap takda apa nak dibanggakan dgn linda onn? dia berjaya. kau tu ada apa? tak baik cakap macam tu. macam bagus je kau ni

      0
      0
      • bee says:

        lorr..btol per Nurul huda ckp…ok la tu nasihat menasihati…mnetau..suatu hari nnt kak linda ade kesedaran ttp aurat plk…InsyaAllah…

        GO!! GO!! GO K.Linda!!!!!!
        i supporttttt uuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!

        0
        0
        • fasha here says:

          Jngan lah sbb jelous u cakap mcm tu… walaupun linda tu tak cantik, tapi dia bijak memikirkan masa depannya, berhempas pulas masa muda utk kesenangan hari tua.. Soal jodoh, itu ketentuan tuhan… mungkin linda dah cuba mencari yang baik pada matanya, namun Allah belum memberi rezeki padanya… jadi dengan pergi ke mrah, moga linda akan bertmu dg pasangannya bila balik nnti… jgnlah dipertikaikn dng insan bernama linda ini…. tidak ramai wanita melayu berjaya sepertinya. Go linda.

          0
          0
    • ah beng says:

      setakat kat mekkah je nk tutup aurat,xyah buat lebal lh kat sini. menyampah ada aku tgk

      0
      0
  6. chibi maruko says:

    cun seyh

    0
    0
  7. Boraq Love Amy says:

    alhamdulillah..

    0
    0
  8. natts says:

    baguslah tu.bangga aku.bila anak mengutamakan ibubapa.bawak p Mekah lagi.besar pahala.dari p shopping tempat lain,kan?

    0
    0
  9. wawan says:

    naik flight biznez klas? kelasssss ok????

    0
    0
    • apa2 ajer says:

      Cam nak menunjuk jer… Tau la banyak duit tapi takyah la bg orang tengok naik kapal tebang bisnes class.. Mmg trend artis skang nie.. kalau g umrah mesti nk tunjuk gambo kt org.. kalau simpan sendiri x leh ker..?

      0
      0
      • Ane says:

        tu sbb dia nak bagi keselesaan kat mak dia… biarlah duit dia.. dah dia mampu, penat lelah usaha dia bkerja nak bgi senang kat org tua.. x mcm stengah2 org ada duit lebih tak ingat org tua, x pkir nak pgi umrah… apsal la org melayu ramai yg busuk hati..?! tak paham aku… gmbar nie pun x tau mane nara dapat, ntah2 dri kwn2 dia ke fb ke, mgkin bukan dia yg bagi… at least org yg pkir positif akan pikir nak jadi cam dia… pgi umrah guna duit sndiri bwak org tua. hai sedare, bersihkan hati, buang hasad dengki & pikir positif cmne nak majukan diri sndiri. jgn asyik nak cari salah org lain jer… memang ape2 jer lah…

        0
        0
  10. open mind says:

    tp apepun .. kalo kita pg tmpat suci mcm tue kn lebih baik mintak yg bek2 .. esp. aurat .. kenapa di sana linda senng menghormati hukum Allah sedgkan bila balik malaysia .. semuanya hilang .. tp, sekurg2nye .. pg umrah bersama kuarga sgt2la mulia ..

    0
    0
  11. Aku says:

    Wt masa skrg aku xmampu lg nk pegi sna, apatah nk bwak org tua merasa solat kt masjidil haram tu..huhuhu…pe2 pun, tahniah kt LO sbb trpanggil utk wt umrah dgn izin Allah (xsilap bkn 1st time kan)..Aku doakan biar rahmat Allah mencurah2 kt LO sekeluarga dan diberi keizinan oleh-Nya utk wt Haji plak..sbb tu yg wajib sbnrnya… Dan dibukakan pintu ati utk buat bnda2 yg dituntut agama…mcm tutup aurat dgn sempurna, hitamkan rmbut blk (aku xnk buruk sangka psl sah atau tak dia solat dgn rambut kaler tu). Semoga selamat dunia akhirat…Doa kan aku sekali ye…(^_^)

    0
    0
  12. nur says:

    bgos la..
    linda g makkah..(alhamdulillah)
    scha g bali…

    0
    0
    • haha says:

      simple komen but nice la…penuh makna tu…neway gud for u Linda hope truskanlah cm2…wat ibadat biar berterusan..ape lg yg linda nk tggu..tutup aurat bkn 1 benda yg susah…Wallahualam~~

      0
      0
  13. Piston Pecah says:

    bagus lah..dah buat umrah..lepas nie boleh buat haji pulak kan?

    0
    0
  14. jmr says:

    mcm ni la yg kita nak..ade rezeki lebih blanja famili..ade lebih lg, blanja lak kekawan..

    0
    0
  15. saidi74 says:

    Kepada Linda On, semoga mendapat hidayah drp Allah, bukan senang nak pergi ke sama & tak semestinya duit banyak boleh pergi menunaikan umrah. Dan yg paling utama aurat muslimah tu WAJIB di tutup, semoga hidup aman dan diberkati.

    0
    0
  16. ape2 aje says:

    nk marah lak korang kat norulhuda ~~ ape yg dia cakap tu betul ape~~ pergi tanah haram dengan rambut yg berwarna ape hukumnya?? korang tau ke?? Poyoss betul!!

    0
    0
    • apa2 ajer says:

      Aku sokong ngan ko, (nama kita samer laa..Kembor kot) rambut linda nie mmg berkarat abiss kan..? Dah tu cam nak menunjuk jer… Tau la banyak duit tapi takyah la bg orang tengok naik kapal tebang bisnes class.. Mmg trend artis skang nie.. kalau g umrah mesti nk tunjuk gambo kt org.. kalau simpan n tengok sendiri x leh ker..?

      0
      0
      • Ane says:

        tu sbb dia nak bagi keselesaan kat mak dia… biarlah duit dia.. dah dia mampu, penat lelah usaha dia bkerja nak bgi senang kat org tua.. x mcm stengah2 org ada duit lebih tak ingat org tua, x pkir nak pgi umrah… apsal la org melayu ramai yg busuk hati..?! tak paham aku… gmbar nie pun x tau mane nara dapat, ntah2 dri kwn2 dia ke fb ke, mgkin bukan dia yg bagi… at least org yg pkir positif akan pikir nak jadi cam dia… pgi umrah guna duit sndiri bwak org tua. hai sedare, bersihkan hati, buang hasad dengki & pikir positif cmne nak majukan diri sndiri. jgn asyik nak cari salah org lain jer… memang ‘ape2 jer lah’…

        0
        0
    • apa2 ajer says:

      Apa2 aje…Ada org yg terasa ngan komen kita… Nie mesti sedara mara n suku kaum LO nie kan..??? Aku dah agak dahhhh..!!!!!!!!!!

      0
      0
  17. pemerhati bebas says:

    ntah2 kaum sedara@ kwn2 LO kot… aku sokong norulhuda tu!!!

    0
    0
  18. Zaza Muhammad says:

    alhamdulillah….smpi jugak dia ke tanah suci.. bile le plak turn aku isk isk isk..

    0
    0
  19. Norulhuda says:

    hikhikhik…kelakar lak aku rase ade yg hentam n ade yg sokong.. ni cume pendapat aku je la….aku x suke so aku ckap la aku x suke…korang lak yg lebih…mmg la mulia bw org tua g umrah… tapi yg lebih mulia n diutamakn ialah aurat babe!!! kalo aurat tu diperlekehkan segala amal ibadat sia2….

    0
    0
    • rilexla says:

      cara awak tu Norulhuda. spt yg dikomen oleh org diatas (tumpang copy ye anda):

      Aku says:
      June 23, 2010 at 12:02 pm
      Aku confius, ko bg nasihat atau ko perlekeh org nie..? Siyes aku ckp, aku bkn pro artis…Xksh la ko artis or menteri, bg aku sama je…Xbangga ke klaw boleh pegi tanah haram lbh dr sekali? Xbangga ke kalau boleh brbakti kt org tua dgn cara mcm nie? …………..

      0
      0
    • Aku says:

      Ok la..bab tutup aurat kena tegas. Aku setuju…kalau korang bleh tegur face to face kt org yg xtutup aurat tu, aku salute..respect sbb korang mmg btl2 amalkan sunnah iaitu brdakwah utk cegah kemungkaran.. Klau korang nasihat dan tegur dgn cara mcm nie pun aku suka sbb kongsi ilmu utk cegah kemungkaran… Aku lg suka kalau nasihat tu disertakan dgn ayat2 yg buat aku sendiri lembut ati utk ikut apatah lg LO nie… Ok bab dia kaler rambut, aku pun xsetuju.. Yg mana ada pasang niat nk kaler rambut tu, ingat…Bnda tu menyalut, so bila da tersalut kt rambut mcm mana dgn mandi wajib korang..?? Nk2 pompuan nk kena mndi wajib tiap2 bln..so klaw mndi wjib xsah, mcm mana nk solat? Aku tau bab solat diterima or tak nie bkn keje aku, keje Tuhan..aku akui…tp kalau rasa apa yg aku cuba ckp nie slh, aku minta maaf… So nasihat aku, tegur secara berhemah, nasihatkan aku jugak ye sedara…

      0
      0
    • Zaza Muhammad says:

      Setahu aku solat itu tiang Agama. Rukun Islam kedua SOlat lima waktu dan menutup aurat wajib dan tuntutan agama…
      Ade org tnye, kenapa org tu solat tp tak tutup aurat, Ustaz aku jwb, maybe solat dia masih tidak sempurna so klu kite ade kekurangan dlm diri, muhasabah lah diri dgn perbaiki solat supaya khusyuk, bkn dgn hanya menutup aurat…
      kesimpulannye, klu solat tak sempurna maka amalan2 yg lain pun ade cacat cela…
      (sekadar renungan, takde kena mengena ngan post Linda Onn di atas)

      0
      0
  20. MakCik Ko says:

    Alhamdulillah..dah ramai sgt artis malaysia yg aku tgk ni g umrah tp yg berubah tu,berapa kerat ja..harap2 linda onn pon berubah la yer,rambut tu kasi itam blk..mayb afta this ley pakai tudung plak..jgn nak tunggu seru ja cik kak oii..suma ni ats diri sendiri..

    0
    0
  21. elya says:

    alhamdulilah.. Moga hidup sntiasa berkat..

    0
    0
  22. miey_baby says:

    dah hbs crita la 2 nk bgtau dunia pasal dia.biasala kalo dh down.hr 2 crita pasal jd jutawan d usia muda.xpyh la nk hebohkn kalo kt wt kebaikan.menyampah

    0
    0
  23. Caldina says:

    korang ni.. cakap berdegar2… dah lerr.. rentikan la kutuk2 orang…. ada tu siap dgn perasaan dengki.. jeles bila bagi komen.. lantak dia laaa…

    p/s: heran aku dgn bangsa aku sendiri.. tak habis2 dengki.. ati busuk… cam bau sampah kepala udang seminggu tak angkat..!!

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      hmmm aku pun xmo kate lebey2 sbb aku lum lai diizinkan Allah smpi ke tanah suci tu… at least dia dah smpi… semoga pasni dia berhijrah ke arah yg lebih baik….

      0
      0
      • uno says:

        ramai skg gi umrah berpuluh-puluh kali.. nampak mcm nak gi melancong je lebih dari niat nak beribadah. kalu berpuluh2 kali gi umrah.. tp balik mcm tue jugak..bukak aurat jugak..apa maknanye.. ibadah yg di buat tue tak cukup sempurna. ibadah yg sempurna
        mencegah org tue dari melakukan maksiat. semoga dia diberi hidayah oleh ALLAH. Aminnn

        0
        0
    • noni says:

      dah 2 bnda btul..
      nak dengki bt pe..
      realiti tak seindah fantasi..
      kita dunia akhir zaman..
      renung2 kan lah

      0
      0
  24. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    dh tunai umrah..hope pkai la pkaian yg ptt sbgai seorng islam..

    0
    0
  25. ija says:

    For beautifulnara’s infor dia ni bukan p guna duit sendiri pun.travel agency mana tah sponsor dia p duk war2kan thru radio suria.silap2 ngan family dia travel agency tu sponsor. sampai naik muak dengaq depa duk promote kat radio tu. duk ajak ramai2 p umrah bersama linda onn. gila ka apa? nak p umrah sebab nak buat ibadat nak jadi tetamu Allah ka nak p coz dapat p sekali ngan linda onn. what’s d big deal with linda onn anyway? setakat jadi jutawan nasi ayam?kalau dia sponsor buat sedekah amal jariah org p umrah kut la nak war2kan satu malaysia.

    dah tu duk buat laporan on air from mekah dan tempat2 yg dia p. dah jadi riak niat pun tak betul dah. melainkan dia buat programme menunaikan umrah step by step n hidayah2 yg dpt kita terima dari menunaikan umrah ni lain la cerita. ini tak macam melancong je lagatnya..anyway itu la dia artis namanya…they can get away with everything and anything..yg haram dan tak betui pun jadi halal….

    0
    0
    • noni says:

      btul3……..

      0
      0
      • fikir says:

        uishh.. camtu ka jija? x tau plak citer yg btul.. tp papehal pun, isu2 mcm ni da byk kali didebatkn dlm BN ni.. mungkin ada btulnye ckp jija tu. bila da asik citer pasal tmpt2 yg dia pegi la, etc.. aku rs itu sedikit sebanyak memesongkan niat dia dan menimbulkn sedikit perasaan riak dalam diri.. namanya gi umrah tu kn menziarahi ka’bah pada bila-bila masa untuk mengerjakan ibadat tertentu dengan syarat-syarat tertentu.. bukan ala2 gi melancong, kn? x paham aku artis skang. kebanyakannye skang memasing blumba2 nk letak umrah masuk dlm list.. dah mcm melancong plak dh..
        apepun aku rs.. kalo da smp msnya kt kesana tu, bukan aje patut kt psg niat utk kesejahteraan diri n murah rezki aje.. tapi patut kt masuk dlm first list, mtk allah beri kita hidayah agar apa yg x sempurna dlm diri kt tu..jd sempurna. insya allah.. to LO n sape2 yg rs diri kurang sempurna tu, berhijrah lah kita beramai2 ke arah kebaikan.. amin

        0
        0
    • Norulhuda says:

      lak camtu kew?? isk..isk…
      ‘what’s d big deal with linda onn anyway? ‘ – pergi blek pd comment i sblum ni..x gune nk dibanggakn pown kt LO ni~~bkn nk kutuk melayu tapi nk sokong kata2 Wardina – artis Malaysia x patut jd Idola~~

      0
      0
  26. noni says:

    lau pkai cm2 kt mekah bt pe!!!
    lau kt luaq seksi gler….blahhh laa linda

    0
    0
  27. THE PROBLEM IS.. says:

    camnie la..
    bagi aku problem dgn ARTIS2 Malaysia ialah mereka nie kadang2 letak diri masing2 ke dalam sebuah problem..

    aku bagi contoh..Linda Onn nie..dia gi umrah..nampak muka je..yg lain Alhamdulillah yang lain tutup abis..syabas..

    Problemnya is..dia nak berkongsi la dia gi umrah, pakai hijab, bawak org2 tua..semua benda elok..

    Tapi seeloknya, bile dia balik ke Malaysia, elok la benda2 yg mulia tue diteruskan..sepertipakai baju menutup aurat, jage perilaku, jage batas antara bukan muhrim..

    so if dia teruskan, org akan bangga n bley ikut jejak langkah dia..tapi if dia balik n wat bnda yg terbalik dari ape yg dia wat kat sane..tu lah ble dia kne hentam..pakaian seksi, bergado sna sini..thats the problem..

    secara peribadi la..aku da lame bengang dgn artis yg pergi ke Mekah n wat publisti gile2 dorg ke sana..then balik2 pangai, pakain..still same jek..ape tujuan ke sana..? berinadat? bermuhasabah diri? atau melancong?

    seorg datin tue..bangga nikah di Mekah..dpan kaabah..tempat nikah sunggug suci sekali..tapi balik Malaysia, haaa terpampang dada kat majlis persandingan..

    sorg dato’ nie..hajjah..nak gi haji baru nak pakai tudung? ape benda beb? sejak bile ajaran agam akata pi haji dulu baru pakai tudung..? tue xpela if pakai..skrg cube tgok? pakai ke tak? hmm..da kene tiup angin agaknya tudung dia..pakai tudung saji je la..

    sorg artis lelaki..amboi3..gi mekah banyak kali..yg thin lepas pi siap nangis2 lg..balik malaysia same jek..siap masuk pertandingan pondan xsilap aku..

    camnie la artis2 malaysia yea..if nak pi Mekah tue, kene la ada dalam niat ati..if ko aku balik nnt aku nak jd seseorg yg lebih baik dati sebelum aku pi..

    tapi if mmg niat juz nk gi n then balik still nk be the same person, then xyah la publisti2 ko nak ke sane..

    0
    0
    • Y says:

      aku sokongla ckp ko nie, sbb mmg bnyk betul dr xbetul,bg aku la artis malaysia nie mmgla buruk perangai,tgk je la siti nurhaliza kebanggaan rakyat malaysia tue,jnji ape sblm g mekah?bile dh balik pe plak jdnye,act..bkn takat dia je ramai lg kt lua sana tue,bg aku bih baik xpyh g mekah klu g semata2 nk tunjuk baik or bagus,sbb kkdg diorg g sana cm tmpat tue tempat biase jek…apela nk jadi???

      0
      0
  28. hawaiian says:

    2 ar..cam g umrah nie g suke2 shopink…hmmm…kne dtg dri ati jgak…tp rmai gak mnusia yg g umrah tp xsedar2 gak…org bese pun cmtu….ape nk dkatekan lgg….just bgus die tunaikan permntaan famly die g umrah bersama…kite tgk je la die berubah x..umrah cam bese sgt..kne g haji baru tau org tu berubah or x….jgn jdik deja moss , siti n de rest artis lain suda ar…

    0
    0
  29. emer says:

    harap2 lps balik malaysia dia pakai tudung btul2

    0
    0
  30. basshunter says:

    haihhh…..ngutuk je…kite ni esok2 gi sane tatau tah cane… jgn esok, dok ngate2 org , awk yg lebih….haha..
    ikhlas ke x die g sane, tu urusan die ngn Allah..

    0
    0
  31. sfa says:

    salam…

    rambut itu aurat wanita muslim. nokhtah. linda sendiri pasti tahu perkara itu. dari korang hentam dia kat BN ni, lebih baik bersemuka dengan LO. face to face or by email.. then tegur secara berhemah. kalau dia berubah setelah ditegur, insyaALLAH pahala bagi korang juga. jangan hentam dengan kata-kata kasar. kalau dia masih macam tu juga, kita dah lepas hak kita sesama muslim menegur.

    pada yang terlalu memuji jangan cuba menghalalkan yang haram… bertudung itu aurat.. WAJIB bagi semua muslimah. jangan kita nak back-up dia, kita cakap ‘alah, yang pakai tudung tu pun ramai peragai tak senonoh!’ seolah-olah kita cakap tak pakai tudung pun tak apa asalkan perangai baik. jaga-jaga bila bercakap. boleh jatuh hukum syirik (syirik ini byk jenisnya.. bukan setakat menyembah kubur@ pokok dll)

    sya sekadar memberi pendapat. maaf kalau ada kesilapan kepada pendapat saya. muhasabah diri sesama kita.

    0
    0
    • cik jaa_MiLza says:

      rasanya bkn syirik,tapi murtad tanpa disedari.
      t’batal kalimah syahadah (MURTAD TANPA DISEDARI,X SENGAJA) bila men0lak sesuatu hukum ALLAH..

      0
      0
  32. lladynoe says:

    Yup…Agree wiz sfa….’Manusia x sesempurna malaikat dan xsesuci rasulnya,hanya umpama debu2 yang berterbangan tanpa hala’..,…terimalah hakikat bahawa kita sering alpa dan lalai dlm mnjalani suruhannya dan bersyukurlah kita bila bila allah membukakan pintu hati umatnya untuk kembali mengingatinya…Sama2 kita doakan yang terbaik moga tuhan terus memberikan hidayahnya kepada kita sesama mukminin..AMINNNN…

    0
    0
  33. Fact-oriented Person says:

    Alhamdulillaah..tengok gambar camni, sejuk mata memandang & senang hati. Biarlah apa niat dia menunaikan umrah sekalipun, niatnya dlm manasik usah kita pertikaikan sbb hanya Allah & Linda yg tau apa nawaitu dia. Semoga manasiknya diterima Allah & berubah ke arah yg lebih baik sepulangnya ke tanah air nanti, insya-Allah..

    Yg pastinya bila kita tgk gambar2 sebegini, insya-Allah semua akan berikan komen2 yg baik & positif. Bukan semua page kat sini kita tau nak kritik je.. Tiada sbb utk bersikap prejudis, tiada diskriminasi kpd semua artis. Yg baik, katakanlah baik.

    0
    0
  34. suka says:

    wahh….no komen…harap di kekalkan..

    0
    0
  35. parti bebas says:

    seat first class tue..stylo ah

    0
    0
  36. AZIZ says:

    Salam saudara semua…peluang kerumah ALLAH ni yg I tahu ‘BY INVITATION FROM ALLAH ONLY’. Bagaimana kita dpt kesana ditentukan oleh ALLAH. Allah tidak memilih hanya org yg bertudung sahaja mendapat INVITATION ALLAH. Jadi bila LO dapat kesana, itu adalah ketentuan ALLAH. Kalau kita fikir secara ilmiah, ‘jemputan’ LO ke rumah ALLAH, amatlah unik. walau dia seorang yang kaya dengan harta dan wang, namun, ketentuan telah ditakdirkan yg LO kesana disponsor OLEH SYARIKAT YG BERNIAT MENGAJAK LEBIH BANYAK ORG KERUMAH ALLAH. Mereka boleh menggunakan sesiapa sahaja untuk menjadi jurucakap mereka, tetapi ALLAH amat menyayangi LO dan memberi peluang beliau menjadi duta mereka… dari awal lagi, kita kena ingat yang sekiranya LO tidak mahu kesana, sudah tentu dia menolak menjadi wakil atau jurucakap mereka… dia menerima kerana hatinya tahu, peluang menjadi duta juga dapat membawa beliau ketanah suci. Siapakah seorang Islam yg tidak mahu kesana? Bayangkan, Allah menyenangkan lagi hidupnya, mungkin dia telah banyak berjasa pada banyak orang miskin dgn bersedekah dengan kekayaan nya, jadi ALLAH membalas ganjaran harta yang dikongsi nya bersama dgn orang malang yg lain dengan ‘menjemput’ LO secara percuma, yakni ditaja… I berdoa yang LO akan selalu dirahmati ALLAH dan hidupnya akan diberi ganjaran harta yg lebih banyak kerana kesempatan kesana secara perlahan akan mengubah kehidupan manusia. ALLAH MAHA KAYA DAN PENUH DENGAN PENGETAHUAN KENAPA SESUATU YG DILUAR JANGKAAN SELALU BERLAKU. HUKUM AGAMA adalah panduan semua umat Islam. Ia adalah asas dan sebagai manusia, kita tidak berdaya mematuhi kesemuanya… sebagai contoh, walau ada antara kita yang bertudung, sembahyang lima waktu, mengerjakan Haji sudah berkali-kali, berpuasa dan sebagainya, tetapi jika perkataan dan cemuhan sesama manusia masih tebal, perlulah kita memandang kepada diri sendiri…. SEMBAHYANG ADALAH TIANG AGAMA. PELUANG BERSEMNAHYANG DI MASJIDIL HARRAM ADALAH KURNIAAN YG AMAT TINGGI DARI ALLAH……….. DOSA PAHALA ALLAH YG PUNYA, BUKAN KITA… JADI JANGAN LAH MENJATUHKAN DOSA SESAMA KITA. BIAR ALLAH YG TENTUKAN. Kepada Linda Onn, I doakan kesejahteraan dUnia dan akhirat. AMIN.

    0
    0
  37. hek eleh says:

    ape la masalah korang ni…ade je x kena. org buat baik salah..org buat salah lagi la salah. lantak la die nak naik 1st class ke 3rd class ke bukan die ambik duit korang pon.

    yang aku boleh cakap kan kat sini rata2 org yg bg komen kat BN manusia hipokrit yg penuh hasad dengki. komen nak negative je.

    Ni ruangan gossip and hiburan..jangan la korang nak masuk kan nama suci Allah SWT..x sesuai. Jgn pergunakan nama Allah SWT bila korang niat hanya nak komen perbuatan artis tu dan ini. Nak buat korang nampak konon mcm alim.

    Korang alim ke? kalau alim x baca dh ruangan gossip.
    Sbb org alim tau baca ruangan gossip BERDOSA.
    sbb ape berdosa? haa korang kan banyak ilmu agama mesti la tau sbb ape berdosa.

    wasalam

    0
    0
  38. hek eleh says:

    BTW saya suka dengan cara Aziz berfikir. Tidak cetek akal encik.

    0
    0
  39. fazza says:

    sokong Aziz n hek eleh,rasanya yg bg komen negatif ni jeles dgn LO.if betul2 alim apasal masuk ruangan gosip ni.moga LO dpt hidayah untuk ttp aurat lepas balik nanti.if nak tegur kenapa perlu kasar n sinis,gunakan pndekatan berhemah.apa2 pun if sape yang follow LO pasti tau rezki dia sntiasa murah sbb dia sntiasa ingat mrk yg memerlukan.x caya baca blog dia dari dulu2,

    0
    0
  40. AZIZ says:

    Sebagai org Islam, kita kena berhemah dlm mengeluarkan apa yg tersirat dihati. Kita boleh memberi kenyataan pergi berjumpa bomoh sebagai tidak memberi apa-apa kebaikan malah boleh membuat seorang Islam menjadi syirik.. amatlah sedih bila saya membaca bila sesama Islam mengatakan yg LO ketanah suci dan bersembahyang disisi Kaaba tidak ada gunanya. Bagaimana harus kita menilai seseorang yg mendapat keredaan ALLAH bersembahyang dirumah NYA sebagai tidak mendapat apa-apa kebaikan? Secara langsong, Quran telah mengatakan dengan jelas, sesiapa yg mendapat ‘jemputan’ dan berpeluang bersembahyang diKaaba adalah tetamu ALLAH. Patutkah kita menghina manusia yg telah dijemput oleh ALLAH? Secara halusnya, saya merasa satu penghinaan telah diberikan kepada janji ALLAH kepada kita sesama umat Islam…. menutup aurat, bersembahyang, berpuasa adalah kewajipan semua org Islam, baik lelaki atau perempuan. Lelaki dan perempuan telah ditentukan bahagian mana aurat yg boleh dan tidak boleh… tetapi sebagai manusia, panduan ALLAH memang banyak yg tidak dapat kita penuhi… jadi marilah kita sesama Islam, berhemah dalam menuntut dan menyebarkan ilmu secara lembut dan berwibawa, semoga kita diberi hidayah.

    0
    0
  41. AZIZ says:

    SAYA TERFIKIR, APA AKAN JADI SEKIRANYA SEORG DARI KITA DIJEMPUT KEISTANA WALAU ATAS APA SEBAB SEKALIPUN, DAN ADA TEMAN LAIN TERUS MENGELUARKAN KENYATAAN DI AKBAR TEMPATAN, DGN MENGATAKAN KUNJUNGAN TERSEBUT TIDAK MEMBERI APA-APA KEBAIKAN LANGSONG, KERANA BELIAU TIDAK MENDAPAT APA-APA YG BOLEH DIBANGGAKAN…..

    MUNGKIN, TEMAN TERSEBUT AKAN DI KENAKAN HUKUMAN KERANA MEMALUKAN INSTITUSI DIRAJA.

    FIKIRKANLAH…. APA HUKUMAN TUHAN, SEKIRANYA ALLAH BUKAN TUHAN YANG PENYAYANG DAN MAHA PENGAMPUN… BERISTIGAFAR BANYAK-BANYAK YA KAWAN-KAWAN.

    0
    0
  42. nuri says:

    naik flight pun 1st class seats……linda mmg betul2 dah berjaya sekarang…melepas fahrin, kalu tak goyang kaki jer…huhu

    0
    0
  43. nuri says:

    tak perasan plak komen2negatif kat atas ni….sy setuju sgt2 dgn kata2 aziz…..kita siapa nak menilai orang dari luaran yang penting kita boleh menilai diri sendiri, cukup ke amal kita sehingga boleh memburukkan orang yang melaksanakan salah satu rukun Islam. Sama ada diterima atau tidak biarlah Allah s.w.t. sahaja yang menentukankannya. Ingat!!! satu jari kita tunding (kesalahan orang), empat jari lagi kearah kita…

    0
    0
    • suke ati aku la says:

      Bagi aku teguran itu penting…LO tu artis dan dia mmg dah sedia maklum segala perlakuan dia akan diperkatakan…kalo tak de sape nk tegur dia bila lak dia nk sedar…mmg la dia leh pk sendiri ape yg dia nk tuk diri dia dunia dan akhirat…umrah dia tu umpama melancong dah ibaratnya..mmg ALLAH yg lebih mengetahui dn jgn nk main2 dgn hukum ALLAH…korang ni yg dh terlalu byk sgt teguk COKE tu yang dh gelap cket pengetahuan kot…bg aku norulhuda ckap btul la…x de pe yg nk dibanggakan pown..kalo p 100x umrah still lg x de kesedaran pd diri sendiri..aku harap bende2 mcm ni jd iktibar tuk diri aku..

      0
      0
  44. Kambing.. says:

    lorrr sian kt huda tue kena kondem…
    ak bkn nk bela sapa2 la,tpi ko pikir la kalo betul dia ihklas gi umrah dia ada kesedaran tak kan nk bermegah2 nie ngok naik flight first class tue..lg pun kite tak tau duit yg dia guna utk pergi tue dtg ny dr mna..kalo dtg dr hasil dia jd hos kt tv tue yg tak tutup aurat tak guna jugak.. so fikir2 kn dan selamat beramal..

    0
    0
    • basshunter says:

      encik kambing…sila bace komen AZIZ di atas okes..jgn jd tin kosong…harapkn bingit je, tp nothing…at least die da jejak kaki ke sana..ang da jejak ke??? peace no war..

      0
      0
      • huhuhu says:

        ko ni lebih2 lak basshunter…kalo org tak suke tu biar la..ko yg suke sgt ngan LO tu pi la dgar SINAR FM..p ngadu kat LO tu!!!

        0
        0
    • nurul huda says:

      hahaha sian huda yek….tak pe jgn putus asa ok…

      0
      0
      • Norulhuda says:

        hahahaa x de maknenyer aku nk give up… nama sama la~~perli kew?

        0
        0
        • Aku says:

          Aku bkn nk memihak kt sapa2…cuma trpkir sbb aku ada akal..(kekeke…sorry la klau terasa ayat nie)..Ada baca paper tak ari nie?? Org alim ulamak komen psal tajuk paper sblom tu…Ceritanya sbb ada hamba Allah telah guna duit yg diperolehi dr kerja mengurut (yg nk dptkan kekuatan seks..klau tak silap la) dgn menjamu org2 surau…Klau xsila aku la..sbb baca lbh kurang je td..kekeke….Komen org alim ulamak tu plak…HARAM… Huhuhu..korang jgn main2 bab halal haram nie…Nabi Adam pun kena hukum diturunkan ke bumi tauuuu….apatah lg kita… Org alim tu ckp, kelakuan mcm tu seperti basuh berak dgn air kencing…mksudnya kelakuan mcm tu xbleh tutup dosa yg dia wt..malahan lg kotor.. Aku pun xreti nk brhujah sgt,,,sbb kurang ilmu…So kesimpulan nya…toksah dkt ngan bnda haram….Jgn anggap duit menang judi tu bila wt sedekah bleh tebus dosa judi….Jgn anggap dosa zina tu bleh tebus dgn jaga ank yg lahir tu..Jgn anggap…mentang2 Allah Maha Pengampun..korang main2 hukum Dia…huhuhu..actually aku nie nasihatkan diri sdiri jgk…kekekeke…tp pe2 pun rujuk ustaz..rujuk org brilmu…rujuk org yg btl2 bleh bg jwpn..sbb aku sdiri xdpt nk jwb prsoalan yg byk timbul nie… Tringat plak aku kisah pelacur yg bg minum kt anjing tu (alhamdulillah dia msk syurga)… Pe2 pun, soal hati nie Allah jew yg tau…bkn takat manusia yg lain, malaikat pun xbleh baca hati korang tau…

          p/s : Klau slh pe yg aku ckp ni…nasihatkan aku…nk kutuk pun bleh…nnt pahala korang dpt kt aku…

          0
          0
  45. ~daknakaltomey~ says:

    comment byk2 ni…artis tu bce ke komen ni???

    0
    0
    • pasha panda says:

      dalam dia artis baca.ko tak tau.ko ingat artis tak baca ke beautiful nara ni

      0
      0
      • ~daknakaltomey~ says:

        dia ke diam??? artis kan bz….mne la thu kan dorg x sempat nk singgah bce

        0
        0
  46. ann says:

    salam.

    klu x silap saya slalunye yg ade ‘island’ (island tu yg mcm meja tepi linda tu yg ade vase) dlm flight bkn bisnes class tp 1st class.

    0
    0
  47. aku says:

    Nak pergi beribadat..gi jer ar..tak yah tunjuk-tunjuk tak der pahala nyer…..

    0
    0
  48. mak dara says:

    Alhamdulliah…. itu salah satu rezeki yg allah kurniakan utknya… kt patut bersyukur pada rezeki kurniaanNya tu… tak yah la kutuk dia sesgt pasal benda tu… Cuma, LO kena terima kritikan peminat or org ramai pasal penampilan dia nnt. Iyelah, sbb masa kat sana diwajibkan berpakaian menutup aurat, dia buat, balik malaysia tak der kewajipan menutup aurat, dia tak tutup. So secara pandangan kasarnya (sbb benda2 lain yg tak dipertontonkan di mata masykt kt tak nampak kan), LO cuma ikut ‘perintah’ atau ‘undang2’ manusia sahaja…. bukan undang2 Allah. Itu LO perlu fikir2kan. Lagi pun, LO patut dah kurangkan berpakaian menjolok mata – maksud menjolok mata ni kt patut jgn kecilkan ruangnya. Apa yg saya cuba maksudkan, apa2 pakaian yg menunjukkan bentuk badan kt or mana2 aurat kt (sleeveless atau yg seangkatan dgnnya). Sbb bentuk badan LO kecil dan kurus, beliau try la pakaian yg longgar… jgn la yg sendat sesgt… pedulikan fesyen skg ni… w/pun kt celeb, tak semestinya kt kena pakai ikut apa yg in trend. Cuba kekalkan jati diri kt…kalau kt pandai bawa diri kt, org sure suker dan lebih berkat la rezeki kt…rambut tu pun tak yah la nak warna2… Allah dh bg warna mcm tu, kenapa kt nak tukarkan ke warna lain? Lain la kalau ada masalah rambut yg perlu mewarnakan ngan warna inai ker apa ker…. ini pendapat org yg dah agak lama idup dlm dunia ni…. nasihat ni jugak saya tujukan ke atas diri saya sendiri. Sekadar nak berkongsi pendapat yg boleh digunakan utk munsabah diri sendiri dan rakan2 lain.

    0
    0
  49. myself says:

    alhamdulillah ..

    0
    0
  50. c.r says:

    bestnyer bley pg umrah…. hrap2 lpas blek ni pkai la tdung…x kra la spa2 pown… pgi umrah ke… x pgi umrah ke.. . suma org twu ttup aurat WAJIB…. so x de alsn yg korang bley bg… ayt2 standard yg slalu kta dgr: “x smpai seru lg” ,”blom bersedia”, n mcm2 lg… klu da nma org islam… korang ska ke.. x ska ke…. korang kna ikot gak… mmg btol ada ayt Al Quran yg mngatakn… ‘tiada paksaan ke ats kmu dlm beragama” but… klu da jd islam… mmg kna paksa ler… ayt dia ats untk org bkan islam… so ttp2 la aurat.. hnya skadar mnasihati… :)

    0
    0
  51. […] keluarga dia. Dari gayanya, kemungkinan besar Linda Onn tanggung kesemua perbelanjaan ahli […] Beautiful Nara This entry was posted in Gosip Artis Malaysia and tagged GAMBARLinda, Menunaikan, Semasa, Umrah. […]

    0
    0
  52. mien says:

    ptut la sy p xjmp dya..rpanya ttp dgn purdah..ape slahnya pkai tlekung je..biar org malaysia nmpk..huhuuhu

    0
    0
  53. ini_saya says:

    dear all..aurat tu satu…sumber duit yang die belanjekan untuk pegi umrah?tanggung kelurge pegi umrah?sesungguhnye suare wanita itu aurat..kecantikan dan susuk tubuh bukanlah untuk ditayangkan di khalayak ramai~~ =)

    0
    0
  54. Yatt says:

    alhamdulillah .. Linda, biar la apa org nak kate. yang penting niat kita.

    0
    0
  55. wanna says:

    as”kum… kalau pegi umrah tapi x tutup aurat wat per buang maser jer…lebih bagus dudok je kt umah… for me… jgn marah… sorry bye…

    0
    0
  56. wanna says:

    sorryy sy fikir2 balek itu yelah salah 1 rezki utk linda,tapi dah byk duit jgn lupe dunia lakk yer…

    0
    0
  57. Fatima Abdulllah says:

    Dia pakai tutup muka masa kat Mecca n Madina supaya tidak ada sapa kenal bahwa dia laa org yg buat kecoh kat M’sia buat fitnah kepada sedara se Islam sehingga air mata kelakian berjujuran. ialah di buatnya org2 will booo kat dia masa kat Mecca or Madina kan nayaa tu..mana nak letak muka. lagi pun org cakp kalu perangai kita x senonoh, bila kat Mecca or Madina Allah bleh bayar cash..so sure dia Linda Onn takutkan…that Y jagalah penampilan…

    0
    0