Written by AbangNara | February 19th, 2010

Kami ambil gambar2 ini dari RedMummy, memang gambar2 yg takde kat suratkhabar ni…

Dalam Utusan pon ada komen pasal Faizal Tahir yg sibuk nak bersembang masa konsert Satu Suara ni. RedMummy pon komen benda yg sama. Lagi satu, Faizal Tahir bersembang dalam bahasa omputih. Hm, kami pon rasa cam kelakar, you know speaking London, and then he sings Malay song. You know, a bit funny-funny there…..

Lihat lagi gambar Siti, Aizat & Faizal Tahir di Konsert Satu Suara…

270 responses to (Gambar) Konsert Satu Suara

  1. fifie says:

    tok ti dan sanggulnye pon ade..

  2. yula says:

    jambul pun ade
    huhuhu…

  3. fifie says:

    xpela janji FT bahagie…hmmm

  4. BumbleBee says:

    smlm ade komen dlm surat kabar..kata FT byk sgt menceceh smpai org meluat…dlm konsert ni…

  5. airus says:

    biar la
    dah lagunya org buat dlm bhsa melayu
    takkan nak dialihbahasa plk time2 konsert camni…
    psl dia speaking london tu plk,
    patutnya kita puji kebolehan dia bertutur dlm bahasa inggeris dgn baik…
    itu pun ssh nak phm ke?
    adoiyyyaaiiii…
    ssh la nak puaskan hati semua org ni kan?

    • AnneDeSilva says:

      memang betol…
      tp lain org lain pendapatnya..
      so tak leh nk komen..
      whatever pon…
      anne tetap suka kamu FT…

      • fifie says:

        a’ah sian FT…ape die buat sume salah..hmmm naseb badan

        • sape2la.. says:

          bagus pe FT cakap omputih..sedap je..bangga anak melayu fasih cakap london..aizat pun ade cakap london gak..ape salahnyer..itu pun nak jadi kess..kolot sangatla..

  6. AnneDeSilva says:

    JAMBUL TETAP ADA…

  7. baby102 says:

    apa salahnya cakap english.

    • AnneDeSilva says:

      mang tak salah..
      cume lain org lain pendapat kott…

    • BumbleBee says:

      ntah…mcm2… yg CT g buat konsert kt Albert Hall..kantoi nk speaking London…. yg ni buat konsert kt IB…kantoi lak tatabahasa…

      kter yg x amik port ni maybe xde hal… tapi yg menjiwai bahasa melayu, sastera melayu cthnyer A Samad Said mungkin x bersetuju…

      • AnneDeSilva says:

        kantoii tatabahasa mcmana tu bee?

        • BumbleBee says:

          hihi…bukan kantoi la tp..maybe FT lebeh fluent in English… setengah org bukan xtau BM…cume bler nk carik word dlm BM terhegeh-hegeh sket…ape yg ade dlm otak sumer English word… tp beser laa…dlm mata org laen especially wartawan, mesti ade je cacat celanyer sesebuah konsert…x gituh?

        • fifie says:

          yelah mmg begitulah bb…hehe

  8. SaTik_SiZUka says:

    APA yang penting aku still love u FT…u r the best perfomers as i see….padulik apa urang nk kata…

    • xde nama says:

      yg performances laki aku suke..yg pompuan kureng cket…sbb aku pompuan..hehe…gpun pompuan wat performances nyanyi..camtula…dosa walau sdap camna pn…aku x mo subahat…

  9. syuhada says:

    siti comel..bilala aku dapat jumpe siti nie..suke sgtttttt dengan dia…

  10. yula says:

    aku ni xberape suke sngat org ckp org putih ni
    ape salahnye ckp bahasa melayu kite

  11. naf says:

    wahh marah peminat Faizal Tahir.

    rileks laahhh ya. pendapat kan masing2. kalau org yg jiwanya cintakan bahasa melayu, mmg tak setuju lah kan.

    org yg tak kesah BI, dia tak kesahlah kan.

    tapi Oklah ni..baru kontroversi panas skit. baru lah glemer album baru FT.

    hehehee

    • yula says:

      huhuuhu………

    • BumbleBee says:

      ha ah..tul tu kak Nara…

    • fifie says:

      haha kak nara bg panasssss ckt je tu…

    • MazeedaFT says:

      Bukan la…tapi nampak sgt benda kecik nak besar2kan..
      Dia cakap bahasa ke 2 negara kita..apa salahnya..
      Tolonglah…jangan la cakap bukan2
      Lagi satu penampilan dia nak bercelak ke apa ke…
      ikut suka dia la…tak de la meniru identiti artis lain kat malaysia ni.
      Dia kan rockz…

      • standard la anon.. says:

        pasal bahasa tu aku setuju ngan kau… tapi pasal celak tu kalau nak kata tak meniru, bukan amy search dah lama ke style celak cenggitu?

        • anti ft says:

          rock kepala hotak!!ingt jelir2 lidah gitu..pastu nyanyi lagu meleleh2 pastu blh claim rock???banyakkkk aaa dia punya rock!rock kepala hangguk ada laa!!

        • FT'sFAN says:

          marah nampak…rilex la..FT rock alaf baru..dia punya muzik, dia punya suka la..if u dun like it, then perjuangkan muzik anda..bersainglah secara sihat..b +ve..

  12. lieza burung antu says:

    aku mmg x suka ngan mamat perasan urban ni…x sedar ke awak tu melayu..dia punya celak dah cukup buat aku meluat…go aizat go..wpun anak dato tapi down to earth..

    • BumbleBee says:

      ye ke down to earth?? tp nape dlm AJL aritu…x dpt kebenaran sket dh bwk ayah dier yg somebody tu ek?

      • fifie says:

        betol tu…aku sokong!! sikit2 nk heret bapak die..huh

        • luv_ct says:

          apa ar korang ni…biar ar dia bwk bpk dia..tu sokongan namanya…. x salah pun..

        • fifie says:

          mmg la bwk bapak die tnda sokokngan..ok tu xpela ktorg xkesah pon…
          ni bwk bapak die yg somebody tu sbb nk bg green light spya die bleh msuk ptandingan…ek elehhh

        • BumbleBee says:

          ..bawak bapak sbb nk sokong or bg semangat masa perform xde sape halang pun.nk bwk sekampung pun tader hal. Ini sbb penerbit TAK BAGI apa yang dia nak…then bwk bapak. Bajet dgn guna pengaruh cmtuh penerbit AJL drpd x bagi kepada sebaliknyer…. bleh ker? nasib x dpt…kalo x, adilkah pada yang lain2 peserta? ape istimewa nyer dier? cth lain: kalo luv_ct ade anak satu skolah ngan anak ‘somebody’. Dua2 pandai tp skolah bleh hantar sorang je wakil utk belajar kt harvard. Dgn gunakan pengaruh ayah, anak luv_ct x dpt pegi walaupun actually lebih berhak…. time tu confirm luv_ct x ckp cmni lg dah… :P

          berbalik kepada perkara pokok….kalo DOWN TO EARTH sgt…xkan tergamak nk gunakan pengaruh ayah even if ayah tu berkeras nk tolong….itu jer…

    • BangNAra says:

      agree !!!

  13. jan says:

    ct best..

  14. jan says:

    x suka la jambul belah tgh dia tu… rimas rasa mcm nak tarik je serkup kepala dia tu.. tp vocal dia mmg best… mantooppp…

  15. mak jah says:

    serabut r ko fifi cm gampang ckit2 jambul ckit2 bab tudung..at least die dh kukuh dlm industri,punye nama besar n die yg anjurkan konsert untuk FT n Aizat…xde lg artis lain yg wat cm 2..kat IB plak 2….ko 2 ble part FT bkan main puji lg……poyo nk mampus

    • fifie says:

      ek eleh hangin lak mak jah nih..klako lah..wakakkaa sengal!!

    • hmmmm says:

      mak jah… dh terang2 kt lambang BN tu ade “mari bergosip secara berhemah” … so xyah laa nk kuar perkataan2 yg memualkan yer. Kalo x bleh menahan diri dr berhemah…pi la kt blog yg dh beser ngan ungkapan2 tuuutt** ni … kalo blog tu dh lama x update, xyah nk jdkan blog len tempat melepaskan sumpah seranah tu…

      • fifie says:

        cayalahhh hmmmm..i loikeee!!!! :)

        • laksa_pening says:

          mak jah..ko dgr sini baek2
          blog ni even bnara/knara pun tak kesah nak komen apepon
          janji secara berhemah..
          sape yg poyo..??
          mak jah … mak jah ….
          sibuuuukkkkkkkkkkkkk jerrrrrrrrrrrkkkkkkkkkkkk!!!

        • kaWan says:

          ha’ah la mak jah…ko tu yg serabut!!
          amboi baik sgt la bahase ko tu ckp org gam****??
          ko nk komen tu,komen jela psl gosip tu..
          x payahla smpai ko myumpah2 org dgn pkataan yg mmg x sopan tuh!!! mmg poyos la ko!!!

        • BangNara says:

          F#$% CT !!!
          kiamat da dkat m,mujakn artis2 nie..
          klow ikon agama xper laa..

          nie aurat xreti jagew..
          kowang nk jdikn ikon @ idola laxx..wkaka…

          FT???
          ak no komen..

          ak xsker smua artis M,SIA nIE…yuihuu !!!

  16. awan awan says:

    sian FT,asik kna ja. pandang la khebatan prsembahan dia yg ampir nk mruntuhkan IB tu, ni asik tgk yg len. xpham rporter mesia ni. Celak plak, dr dlm mrwana ag kot dia pkai wei..huhu

  17. xpe mak jah at least org x kutuk sbb perangai n kontroversi…mcm fasha sandha n memey suhaiza….yg 2 lg truk..

    • fifie says:

      kan?? mak jah tu nk menopos kot..tu yg asik hangin jek..hahah

      • laksa_pening says:

        bkn takat monopos…
        ntah2 laki dye tak bagi dah seminggu dah
        tupun kalo dye belaki
        ntah2 andartu…poyo n sengal tollah mak jah..

        go pp go!!!
        i like your statement…

        • OVA says:

          oi2! agak2 ar statement! cm kanak2 ar korang nh…
          soh org gosip secara berhemah..

          cmni ke berhemahnye kutuk org yg bagi komen siap sabitkan laki dia skali.. menopos la hape la cm budak2!

          hape da… cetek btul pemikiran..

        • NTAH says:

          tul tu OVA… mengata dulang paku serpih… mengata orang cik fifie ngan laksa_pening yg lebih…

          kueng…. kueng…. kueng….

        • OVA says:

          mmg padan ar ngn nama laksa pening tu.. hai mcm2!

        • laksa_pening says:

          DEAR OVA AND NTAH…

          WTF BOTH OF YOU………!!!!!!!!!!!!!! BULL SHIT…!!!!! KORANG BER2 KALO BERANI, JOM KITA JUMPA KAT LUAR… AKU CABAR KORANG..!!!

        • kaWan says:

          kesian ko cik fifie..org ckp ko camtu

          dear ova n ntah,
          aku nk tanye la, kalo ade org ckap ko gampang, adekah ko akn berkate ‘ohh i like ur statement..can u repeat dat word again??’
          hah korg suke ke??ntah2 ko sumph seranah org tu lg teruk dr ayat cik fifie!! kire ok ape cik fifie ckp ‘menopos’.. at least bukan la bahase kesat mcm mak jah ckp ‘gampang’ tu…

        • OVA says:

          @kawan

          yg ko nk emo ni kenape… ak bg pndapat ak je.. fifi tu tak ckp pape pun. ko melatah tak tentu psl ni nape?

          kalo org ckp ak gmpang sekalipun, mulut dia. kalo ko ckp ak gmpang, bleh ak tutup mulut ko? boley? tak bley kan?

          kalo mk jah ckp fifi tu gmpang, tu dosa dia ar. nk jd isu pesal lak… kalo fifi tu redha, tak bls pape, kn dia dpt pahala…. sekadar renungan n tak yah la nk emo sgt kowt!

        • OVA says:

          laksa pening tu mencarut WTF ko tak komen plak… sokong nmpknye.. ‘bnde baik’ la tu…

        • fifie says:

          adeiii fifie plak yg jd bahan nih…maap la ye kawan2 sape2 yg terase tu..kite gado2 manje jela ek jgn seyes2 sgt… :)

        • BumbleBee says:

          ishh korang nih… mak jah tu dh ok..siap mintak maaf lg kt bwh tu..korang laks yg smbung bikin panas…. dah2…

        • OVA says:

          haha fifie.. ak siyes tak cr gado pun psl statement ko. tp ada la org2 di atas ni yg agak2 ‘melantun’ dgn komen ak…

          pe pun fifi kt gosip secara berhemah kn…. mak jah tu pun dh mntk maaf dh… so ak pun mntk maaf jgk la kot2 komen ak membuat sesetengah org nk ‘melantun2’. (phm2 la eh..)

          kurangkan emosi tngkatkn prestasi….

        • NTAH says:

          saya pon mintak maaf jugak….<—- this will be my last comment…. x nak gaduh2 dah…. k, uols, espcially LAKSA_PENING… selamat hari raya… maaf zahir jer yer… Bye2… (saya jadi pemerhati je lepas nih)…

          "PEACE"

        • fifie says:

          hehe lame lg la nk raye cik ntah…. :)

  18. lan says:

    FT,AIZAT N DCT is da best!!!!!!!fullstop….pndng dri segi pncapaian n karier seni dorang k,yg positif……..plez…

  19. aries_april says:

    mmg best remua…
    dh bca dlm metro smlm…
    happening giler kat sna..
    aizat siap main keyboard lg…

  20. Harry M Sandakan says:

    Ye la, masing2 ada pendapat kan. Tapi bila timbul isu bahasa ni, kalau tak silap sedari dulu FT ni mmg suka ckap bhsa omputih, sejak mula2 dia nak bjinak dgn rncgan realiti dulu (ala yg tak menang tu)…agaknya tebwa2 sampai sekrg asyik nak ckp omputih memanjang je…biarlah dia…bagi peluang…tapi mcm pelik dan jengkel juga kan? Maksud saya, konsert Melayu, Lagu Melayu, tetibe bab ‘bahasa pengantar’ tersesat cakap omputih plak.opsss…suka ati dia la kan, furthermore, his English is not bad (really? hehe)…so let him speak English…[eh i pun cakap London lah huhu]

    • mia says:

      betul tu Harry..wpun x salah cakap org putih tapi dah konsert di buat dalamBM, d Ib lagi gunalah BM kan..KDG2 cina yg kena temuramah di TV 1 pun cakap BM dgn sesat2 tp nak juga ckp dalam BM..Mungkin kepakaran FT dalam Bi boleh digunakan untuk program pemantapan penggunaan BI.

      • BangNara says:

        ag sowang bodoh ak jmper kt sinie ialah dak atas nie..
        wkaka..

        english interntional la bongok !!!
        bhsa m,sia, cina no bper dlm dnia nie??

        bngang tol owang mlayu skunk..
        sooh blajo b.i kowang lari..wkaka..
        sowie emo !!
        sajer nk bg kowang komen2 byk2..wkaka..

    • BangNara says:

      ntah !!!
      dari TOK T ckap english pon mcam sampah..
      ag twukk..wkaka..

  21. nemo says:

    tolong la ,,x pyh ler nk kutuk2 FT ni,,tu je ler modal korg.sy pergi konsert die mmg best sangt die layan audience.kebaykan peminat FT yg sorak paling kuat.kalah datuk siti tau..saya kagum dgn bakat yg ada pada FT.. BAkat yang die ada patut dihargai…FT u mmg hebat.

  22. nemo says:

    hello Harry M Sandakan , ko x g kan konsert diorg so ko senyap xpyh nk mengarut bagi komen..aizat pon ckp omputeh..de x org kisah..bila FT ckp omputeh ramai plk yg kesah..klu ko g konsert die tgk FT wat persembahan mesti ko nangis n terkedu :P die mmg hebat tau..

  23. MERABAN says:

    i sound stupid when i speak in malay…kah kah…

    • BumbleBee says:

      learn through mistake la…Improve in future concert… drpd fans masing2 back-up artist kesayangan masing2…xde gunanyer…wat sakit ati masing2 jer….

      kalo x btul ape yg diberitakan…ignore. Kalo betul, amik iktibar supaya x berulang kembali…

  24. mak jah says:

    aku x kutuk faizal tahir,FT ke aizat ke DCT ke smua best ada klebihan msing2…cuma komen cik fifi cm berat sebelah..tp 2 hak n pndngn masing2 kan..just nk bgtau je cuba lihat dri sudut positif kesemuanya…bkn aspek2 yg ngatif..celak ke,anak dato’ ke @ tdung……konsert ni untuk mmbuktikan kebolehan prsmbhan mreka dlm mnerajui konsert besar….bkn nk pamerkn [email protected] khususnya.btul x…

  25. mak jah says:

    minta maaf klau sy trkasar bahasa….cuma agak marah je…sori k readers semua….

  26. lilo says:

    hmm oklah to FT
    tp nk wat camno, kt umah dia mmg laki bini speaking aje ngan anak2 dia. anak dia mane paham ckp bahse melayu? tak percaye? tanye lah anak dia.. hahaha

  27. manjalara says:

    meluat aku tgk style ct makin menjadi-jadi dgn jambul dia tu, hish apa nak jadi dgn hajjah ni

  28. mak jah says:

    sorry fifi…maafkan sy..sy x spatutnya mmbrikan komen smpai mnyinggung hati fifi n pmbca semua…ye btul yg positif kite jadikan contoh,yg negatif jdkan pngajaran,agar x brulang…

  29. violet says:

    watever pn time FT perform kt konsert satu suara sgt mantap..atleast audience bg feedback gempak jer even speaking london pn..eheheh..

  30. mak jah says:

    korang ni regular chatters ke kat sini….bnyk gak bce komen korang….

  31. aries_april says:

    pet…cehj ekau…
    den g klate ekau lak lari blik KL….

  32. AnneDeSilva says:

    ohoiii..
    patotla anne tersedak…
    korg umpat anne eh..
    anne bz dgn tan sri cina tu pasal Tahun baru cina la..
    sbb tu la jarang masuk..
    tp bila masuk sume takde…

    amboiii nakal bangat statement mak jah atas tu..
    Gampang dia bg kat ko ek fifie..heheh
    chill k smua…
    xmo gado2 k..muaxx…
    pet rindu kamu…huhuuh

  33. AnneDeSilva says:

    mana bee??
    ilang dh??
    poco lama tak nampak ekk.

  34. nora says:

    apa2 pun dia orang ni memang power!!!

    • AnneDeSilva says:

      taw takpe…

      • [email protected] says:

        Hi Anne,

        Ingat kat kg lagi tak???

  35. nora says:

    yap…yap….

  36. misz myza says:

    pendapat aku lak.. ak rase wartawan x perlu lah nk heboh pasal bahasa2 ni…Kalau asik wat bende ni salah, e2 salah mcm mne la industri nk maju..Bukan nye dia ckp BI terabur ke ape.. molek je.. sedap je dengar… Kalau cakap terabur, lagi la org kutuk.. Isk3.. susah nye nk idup dalam dunia artis ni..

  37. ewiezz says:

    apa salahnye klu speaking….
    tatau aaa klu industri kite ni pentingkan sesgt bhase ibunda tp malangnye kenapa dalam lagu terrrrlalu over2 mengindonkan bhase melayu. ctthnye dah byk sesgt aku tgk lirik2 lagu melayu yg liriknye ciptaan org malaysia tp guna perkataan ‘bisa’, se lai mencintai, klu ikut grammar menyintai yg btunye, mencintai tu kang bhase indon.
    aku plak lebey selesa dgr org kite berbhase inggeris drpd berbhase indonesia… lagi le standard. lagipun bhase inggeris ni sesetengah perkataan atau ayat lebih ringkas, padat dan x meleret2, in the other word direct on speech and less offended. bab2 entertaiment ni aku tatau aaa camne tp lam business atau business transaction better guna bhase inggeris aaaa…
    ke sbb Siti x paham sembang Faizal tu psl org jadikan isu….

  38. amira says:

    apa masalahnya dengan speaking in english? tu pun nak jadikan sebagai satu isu besar ke? x masal betul…
    setuju dengan ewiezz…ke jadi isu sebab siti x faham apa yang FT tu cakap huhuhuhu… kelakar

    • BumbleBee says:

      CT tu duit byk…cahaya mata pun masih blom ade…commitment kt suami je masa ni…so amiklaa iniative sket blajar communicate well and fluent in English… dh byk award, dh lama dlm industri…dah sgt terkenal smpai blom ade lg yg bleh gugat dier no.1 dlm Msia….tapi dr dulu x improve pun bab ni…

      sorry fan CT..ini just teguran membina…

  39. sharinginfoz says:

    memang sure peminat suka kan ternanti2 kedatang mereka semua.. kiranya all in one….. sambutan sure meriah kan….

    Dividen Bank Rakyat 15%

    Nuffnang Dapat RM2,684

  40. laksa_pening says:

    at least ade jugak artis msia yg bagus pertuturannya dlm bhs ing. bukan nak agung2kan bhs dorg dan look down ngn bhs ibunda kita.. alaa, itupun nak kecoh2. yg penting performance dorg mlm tu mmg mantop giler. tak sia2 beli tiket dan beratur panjang kat IB.

    selingan…mlm tu ALZA yg aku baru beli 2 minggu lepas hampir2 kena curik…nasib baek aku kuar awal..

    • Zaza Muhammad says:

      owh… bhaye tol tmpt tu? security diaorg tu kureng ke… aduhhh… pasni seme2 kete kena letak password aaa, silap msk password 3x terus kena block cam ATM heheheh…. maknanya xble start terus atau xble msk gear ke… bile agaknya this invension ade kat M’sia?

  41. eyriqazz says:

    Bang Nara tak pi ke sana?Ishh,bilala bang nara ble belanja peminat bang nara pi tgk konsert ye…hik3

  42. Luna says:

    dia sembang pasal apa?pasal dalam 3-3 tue..dia je yg belajor tinggi kot!!

  43. nisa says:

    la…nape de gaduh2 hal politik nih…siti bile la nk brubah…menutup aurat itukan diwajibkan oleh ALLAH, jangan main dgn hukum allah, tak ada pun dlm islam kata boleh pakai tudung secara perlahan2…dh memang wajib siti….

    jom ikut saya, modal rm10, monthly dapat rm3900…tak tipu
    htttp://www.Mesti.my/nisakhairi

  44. melayu says:

    mende la lu melalut beautifulnara.. sorry la ek.. kalu korang boleh blasah org tu tak betul org nih tak betul..
    org tu pakai salah org tu tak pakai salah..

    kami org biasa pun boleh gak melalut tentang beautifulnara gak..

    sumber maklumat beransur menghasut org masyarakat bersifat dengki dan busuk hati.. ish ish..

    biarla die nak ckp english mcm mana pun.. beautifulnara guna nama english pun takde sape sebut pun.. melalut tahap gaban la lu..

  45. i......ja says:

    biarlah ft speaking english yg korang2 x puas hati kenapeeeeee?

  46. Layan radio online sambil baca gosip artis.

  47. Hang....Tuah says:

    aku setuju gan pendapat melayu tu..aku x sokong mane2 pn..agk2 la sndri klau dh ber baur hasutan tu elok ke..msti bnyk dosa kn org2 yg kuat mnghasut ni…peace no hasutan..hahahaha..beautifulnara tukar nick la k..name omputeh tp gosip2 mejoriti tulisan melayu..hahaha..kate dulang paku serpih..kate org die pn dua kali lima..hahahahaha..jgn marah ha

    • Mr.K says:

      Melayu & Hang Tuah,

      tul gak..kekadang aku terpikir gak…walaupun BN tak keterlaluan…tapi tak tahu la satu hari nanti, kuar plak dekat akhbar…BN we see in tooot….kekadang kalau bende tak sensasi pun jadi sensasi….tu la..skang nie bukan mulut jer kene insuran…tangan pun kene insuran…

      Dunia…dunia

      • Zaza Muhammad says:

        hmm..mmg kite kena memartabatkan bhase ibunda, tp utk majlis2 rasmi, slogan, papan tanda etc biasaanye dan klu nk speaking pun just jgn smpi tahap mention i sound silly speak in Malay, tu mmg aaa melampau…..
        klu stakat konsert, blasah aaa nk ckp bhase apapun janji org paham dan jgn le guna ayat2 yg x senonoh. aku wase, ayat2 Faizal tu xde aaa smpi tahap voca’ extravaganza smpi org kena bukak kamus BMBI atau kena google baru tahu maknanya.. simple english je what!

  48. eehae says:

    senang citer jgn buat konsert ahhhh….melalaikan…..

  49. mama leya says:

    org tu speaking pun salah… klu xtau speaking pun salah… FT speaking very well… susah nak ada artis mcm tu… biar la dia nak ckp bahasa apa pun… 1 mlaysia kan….

    • BumbleBee says:

      beser laa mama… manusia x pernah rasa puas hati… dan kita sebagai manusia juga x boleh n x perlu nk puaskan hati semua pihak… selagi ianya x salah dr tuntutan agama… pedulikan saja…

  50. FT'sFAN says:

    FT kn x sihat sgt…dats y dia selang selikan persembahan dgn bersembang with fans dia. lgpun kebanyakan yg hadir adalah fans FT, so xda yg meluat pun.suka adalah! klu xnak dgr dia bercakap, pasang jer cd, nyanyi memanjang.. n biarlah dia nk speaking. lagu melayu coz dia nk buat pembaharuan dlm industri muzik Malaysia..ok..
    FT, all d best!

  51. hek says:

    naper ekkk..gaduh2 kat sini….cam tak kena jer…..bawak bertenang sume.

    • laksa_pening says:

      bukan bergaduh, tapi ada jgk pengkomen2 yg suka carik pasal. aku kalo dah over sangat, aku berani face to face, bro!!! aku tak takut!!!!

  52. xde nama says:

    ct ni sore sdap…cantik plak…tp tu la…dah dlam Islam..org pompuan haram menyanyi..pkai plak x tutup aurat…so…b’double2 la dosa dia…ct oii..udah2 la nyanyi tu…dah dpat pun laki kaya..mkan duit laki je la…kurang cket…dosa…x pun wat la bisnes yg halal..mcm kuih biskut raya ke..serupa nora tu…Alhamdulillah…

  53. hatebeatifulnara says:

    ala ape la web nih..itu sket pny cite pn nk kecoh..bia ah die nk ckp ape pn..bi ke bm ke perancis ke mandarin ke ape2 jela..kecoh lebeyh..xpuas ati ngn FT ah tuh..da die mmg berbakat..ape lak nk bsing2..ni sume org astro ah nih..lol..;p

  54. […] Sungguh kami tak sangka isu Faizal Tahir speaking London di konsert Satu Suara baru-baru nie menjadi hangat macam pisang goreng panas. Ramai fans-fans FT marah nampaknya dengan […]

  55. juli says:

    tgk rancangan [email protected], pengacara tu cakap CT tenggelam semasa segmen rock. pastu CT buat2 cam main gitar, cam tak senonoh jer. rock tak gitu la TOK TI

  56. biola says:

    laa..biar la dia nak ckp english pun…klau yg phm tu dgr…klau yg tak phm tu…gi skolah lik blajar!!!

    @manjalara : dia ckp org puteh sbb dia berlagak? abis ko skolah dlu tak blajar english ke? lain la klau ko skolah pondok..

  57. sarahQ says:

    sian kat FT..kat faceebook dia pon cam sedih jer komen org kutuk dia berspeaking london..dia kan sekolah kat england dulu masa kecik..so naturally slang tu masih lekat lagi la kot..tak salahkan speaking if u feel comfortable doing it..bukan nak nunjuk nunjuk ..
    but to be fair to BN, dia just komen jer..no harm pun..each person is entitled to his/her opinion..jangan melampau udah ler..

  58. Erwan says:

    Ni opinion aku
    Org pandai cakap org puteh korang perli2…bila org tak pandai cakap org puterh korang gelak kan pulak. Apa punya mentaliti la…korang jeles ke ape dia pandai cakap?

  59. fAr_aZiella says:

    jgn la kutuk2 FT..okla..pandai speaking..artis pandai ckp omputih pon dah nak kecoh2..aku suke owg pandai..dah kalu artis..jd sume owg kenal..jd ikon..jd idola..klu y artis ckp omputih Hnacur..cmne??xkan tu lg memalukan…

  60. yula says:

    aku tngok konset beyonce live in las vegas bnyak cakap gak siap cite sal perjalanan hidup die dlm industri muzik
    ok jer……peminat die siap sorok lg best dngar cite die

  61. milah says:

    mentaliti kite ni,bile CT tgagap ckp eng kutuk,bile FT fluent eng,ponn kite kutuk…klu cm tu xkemane la kite..
    okla tuh,klu artis kite lg flexible lg ptt kite bg pujian..tp xla pujian melangit..ckup sekadar bakar semangat dia tuk jd lbh bek..xkirela dr sudut mane pon,xsemesti pnguasaan bhasa je

  62. Irhas says:

    Ntah la.FT ckp inggeris pun nak jadi issue ke?
    dia memang fluent, biarla dia nk ckp..
    tu sbb org melayu tak maju, biloa ckp inggeris je ckp poyo la, ape la, english is the second language in Malaysia and the first language in the world why the hell not?

    Tak phm, FT memang bole bertutur dengan fasih..biarla jgn jadi ignorant n bodoh sombong please, smp bila pun tak maju!

  63. aku_statix says:

    mentaliti mlayu biase r….
    ble xpndai speaking ktuk…
    ble pndai lk d katanya poyo…
    sume xkena….

  64. Erm~~~ says:

    kamu semua sokong FT tp siapa FT 2??? boleh bagi syafaat mase padang mahsyar nnti ke??? yang nak backup2 die knp? ni Islam yang dipjak2 hanya pandang sebelah mata xpon xpandang langsung pun ada

    • fAr_aZiella says:

      erm…rilek arr..FT tu faizal tahir la..wakakakah..
      sbnarnya..tu da naluri manusia..kalu da minat mmg cm 2..kalu aku tnya kau..ko bce gossip2 ni..ade pahala x??
      klu xde..baik ko buka i love islam ke..ape ke..kan2??ade pakedah kan2??

  65. hatebeatifulnara says:

    MamaBlack00 ..anda seorang yg amat konservatif…sebnanye sume mentaliti dunie ke 10..kutuk2 perli2 prg speaking english..apedaaa…kahkahkah…

  66. Hi there, I discovered your website via Google even as looking for a similar matter, your site came up, it appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks.