Written by AbangNara | February 3rd, 2009

Singapore was chosen as the place for wedding reception between this two lovely Indonesian couple, Marcell and Rima Melati. Marcell was once famous in Malaysia with his hit song duet with Shanti, Hanya Memuji.

More wedding reception pictures of Marcell and Rima Melati by reading the full article.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Wedding Pictures Of Indonesian Singer, Marcell And Rima Melati

  1. mdm rose says:

    marcell ni islam @ ?????

    0
    0
  2. wek says:

    Ala… CIVIL MARRIAGE. S?GN….

    0
    0
  3. cimA says:

    marcell ni bkn islam.kawen x sah..lam paper r yg ckp..

    0
    0
  4. teddycha says:

    klu btol die non-muslim..
    ish how come la diorang ni leh kawen..
    plik tol la mina rima ni..
    xkn la die xtau hukum..
    mane la sah,…
    terang terangan mempersadakan agama..

    0
    0
  5. princesS says:

    hw can be??
    rima ni xtau hukum k??
    mmg la dunia dah nk khiamat…

    0
    0
  6. Ikin says:

    Civil Marriage ke bukan civil marriage ke..salah ttp salah….die da rase modern sgt la tu sampai nak kawen dgn non-muslim…ini la die klu da terlalu cintakan dunia….

    0
    0
  7. capslock says:

    bukan kat indonesia mmg camni ke? suke2 aje leh kawen

    0
    0
  8. Zaza Muhammad says:

    civil marriage aaaa tuh… buddist erk marcell tu erk…isk isk isk…klu kristian tu leh aaa amik hukum ahli kitab tapi zaman skarang mana dah ade ahli kitab…. well diorg daftar kahwin kat singapore, tatau aaa kat singapore tu undang2 apa yg diorg pakai, klu kat Malaysia ni, kite guna mazhab syafie, pastu bab2 nikah utk org islam, undang2 syariah yg handle…. yg bkn islam je nikah ikut agama diorg atau daftar (civil marrriage aaa)…. so istimewa buat Rima Melati, tepuk dada tanye Iman !!!!! Klu ade Iman di hati, bertaubatlah selagi pintu taubat masih terbuka. Cinta bkn leh bwk msk kubur dik oiiii…..

    0
    0
    • Salah faktak says:

      lol. kalau ikut hukum ahli kitab kan hanya untuk lelaki islam dan wanita christian atau yahudi. Nak bagi ceramah pasal islam, buat lah kajian betul-betul sebelum nak berceramah.

      0
      0
  9. amano says:

    taniah semoga bahagian selalu…

    0
    0
  10. ni says:

    blh ehh kawin mcm tuh…?
    dr segi islam ok ke?
    ntah ekk
    mmm……

    0
    0
  11. flower says:

    kawen x seagama apa nk jd..
    adoiiii…

    0
    0
  12. hotncold says:

    aku x peduli ar gn dorg ni nak tunggang tebalik cmane pn….tu anak rima eh???x slh aku die jnda kan??tu yg aku risau…tu yg aku kesian sgt…akidah anak die ape nak jd?free thinking ke??bleh pilih ape2 agama je yg die nak bl dah bsr nanti??astargfirullah’halazim….if mak bapak pn hampeh anak nti ape jd kn….tggungla dosa anak tu smpi akhirat kalo 1 day die t’peson. (nau’zubillah)

    0
    0
  13. lily says:

    dekat s’pore pon tk bole daftar kalo kawin lain agama..s’pore mmg la modern..tapi ugama basic mcm gini semua org tau and ikot..tk terperanjat la kalo si rima ni nk kawin civil pasal dekat indo ramai yg kawin lain agama..dia pegi daftar dekat tempat bukan islam punya la

    0
    0
  14. lily says:

    budak tu anak rima dgn bekas suami dia..bekas suami dia cina..masa nk kawin dgn dia da peluk islam..

    0
    0
  15. lily says:

    nk daftar kawin dekat s’pore bukan senang tau..kena pegi kursus rumah tangga 3 bulan dekat masjid..lepas tu bukan pengantin je kena interview dgn kadi..bapak kepada pompuan pon kena interview..kadang2 masa interview kena baca surah2 tau

    0
    0
  16. lavender says:

    bukan ke rima melati ni adik maya karin ke? ke nama seakan-akan

    0
    0
  17. haha says:

    correction! rima melati is a singaporean actress.

    0
    0
  18. Fila says:

    Rima’s ex-husband is not Chinese, he’s Eurasian. Anyway it’s her choice to marry who she wants. We are also humans so don’t judge her. It’s between her and GOD.

    0
    0
  19. Nurul Nadya says:

    Syarat sah nikah salah 1nye: ISLAM
    Kalau salah sorg bkn islam, x sah nikah.
    Bila x sah nikah, hbgn suami isteri (persetubuhan) adalah zina. DOSA BESAR TAU. Plak tu kalau dpt anak nti, anak tu anak luar nikah. Dpt lak anak pompuan, mesti berwalikan hakim. Kalau x, nikah anak pun x sah. Jdnye, si anak juga nti turut berzina. Bayangkan apa jd pada seluruh keturunan? Ni bkn hal main2. Tgjwb kte sbg sesama islam kene la betulkan. kite sama2 doakan semoga Rima insaf dan taubat ye. Insyaallah…

    0
    0
  20. cik tina says:

    klu x salah rima melati ni pelakon s’pore.

    0
    0
  21. Have your cake and eat it kind of a dillema. What should today’s brides do? Have a expensivewedding or save for a house? I would take the second any day

    0
    0
  22. marlinda says:

    entah la bla dah itu yang dia pilih nak buat macm mane.. dose masing2 tgugg kn..
    ape pun kite sbgai umat islam hanya bedoa je agar saudara2 islam kita jang ikut cam ni

    0
    0
    • ntah apa2 je.. says:

      tak payah kau orang sesibuk ngan life diaorang…dosa ke..tak ke..itu diaorang punya pasal la..dari mgata dok brfikir pasal diaorg ni..lbih baik fikir diri sndiri dulu…baik ke tidak…hal diaorg tu antara MEREKA dgn TUHAN la..

      0
      0
  23. Nurulhuda says:

    We’re just stating the laws for
    Islam when it comes to marriage. This should be a lesson learnt for us all. Should we not reflect ( being a busybody, like what others say) we might not know wha is halal or haraam. Anyway, it’s a gd knowledge for us all kan? Ilmu boleh dipelajari mana2 je kan? I’m sure we’re all concern about Islam in the future.. And I’m sure we all have a gd intention in advising others to not do so.. :) insyallah..
    Rest assured, let’s doa for the better

    0
    0