Written by AbangNara | June 23rd, 2009

gambar kawin adlin emelda

Comel sangat Emelda bila pakai baju pengantin Jawa. Nampak cute sangat-sangat. Adlin pulak sebijik nampak macam orang Jawa. Menarik jugak rupanya cara pemakain orang Jawa masa berkawin nie.

Eh lupa pulak nak bagitau yang gambar perkahwinan Adlin Emelda versi Jawa nie diambik masa kat tempat lelaki. Lokasinya di Kampung Bukit Cherakah, Klang. Dekat 5,000 orang jugak yang datang.

Tapi ada satu gambar pengapit lelaki(Aqasha) yang memang lebih terserlah ke”Jawa”aannya berbanding Adlin. Yang pengapit perempuan tue pun cantik jugak. Pengacara RTM rasanya pengapit perempuan tue.

Lagi gambar perkahwinan Adlin dan Emelda versi Jawa dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Rupanya Adlin nie duda ek. Dah pernah berkawin rupanya dia nie sebelum nie.

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

gambar kawin adlin emelda

192 responses to (GAMBAR)Perkahwinan Adlin Emelda Versi Jawa

  1. aries_april says:

    bleh than la cntk nya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • delimajelita says:

      cantik nya emelda..aku minat giler kat ko..

      co aku no.2.hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        aku dh tgk dah semalam semua pic ni..cam org asli aku tgk si adlin tuu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          eh…. ok la tu…
          dah nama pun pakaian jawa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          apalah salahnyer kalau pakai pakaian melayu..Jawa jugak jd idola hati..pdhal banyak lg baju melayu yg cantek2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          biasa la tu
          artis kan mmg gitu
          mesti nak lain dr yang lain

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          yela…ktinggalan zmn btl korang nie…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kechik says:

          mmgla dia pakai pakaian jawa…dia kan org jawa…mak dia jawa totok..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aah…xensem mn pon…yela…duda kn?seri tue dh xdok…huhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          eh eh, tak tau pulak si adlin ni duda..betul ke???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          apa????
          aku tatau pun adlin aman ramli tu duda?
          serius ke dia duda?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Akak Leen says:

          a’aa….akak pon x tau…huhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          kalu duda okeylah…byk pengalaman….mesti tak bercerai dahhh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          kalu nak bercerai bukan tunggu byk pengalaman ke x?
          pengalaman ada x digunakan sebaiknye pun hancur jg.
          badul tuh igt sikit punya penglaman ke?
          bapak segala pengalaman dia ada.. cerai gak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          c emelda tu jer ada seri aku tgk…senyum jer..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lilies says:

          FYI susur galur melayu kt mesia kan mmg berasal dari indonesia yang mmg sah2 jawa..kalu btul2 nk melayu asli adalah masyarakat asli kt mesia niyh..so xde salah la dieorg nk pakai jawa..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • peminat cerita korea says:

          ko jgn nk mengarut susur galur melayu kat sini, byk lagi susur galurnya. ko mungkin dr indonesia tp aku dr Champa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kechik says:

          napela adlin tu bila senyum muka dia jd senget..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • huh says:

      Bagai pinang dibelah 187899877….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • vincci says:

      girl yg nyanyi tu,kepala tali pinggang dia lambang kristian.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. selipar jepun says:

    canti..tapi penyanyi yg pakai baju itam tue
    xpandai bergaya ke g umah org tawen??
    adoiii la….ngok ngek pe..
    huhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • delimajelita says:

      x reti hormat majlis namanya tu..

      Emelda yg sangaaattt cantik!!!!!!!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lovelyvic says:

        oh… aqasha yg pakai bju takde lengan tu ye?
        ntah2 mak andam yang provide baju tu kat dia
        almaklumlah… dia kan pengapit…
        sblm dia pakai apa2..
        dia mesti tanya adlin dulu..
        kena ke baju tu ngan tema majlis

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          kn bt kt kg tue…pns..dat y pki bj cmtu…
          nsb dia cukur blu ketaik…klu x…huhuhu…
          msti peluh dia busuk…yaks!…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          Aqashah tu tgh kontrol, lepas kena marah sebab angkat tgn tinggi sgt..nanti bulu ketiak jatuh dlm gulai pulak…tu yg muka sememeh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      a’aa…sape penyanyi pompuan tu….x kena btl pakaian dia dgn majlis walaupun dia dtg nk menyanyi tp x belh ke pakai baju tradisional melayu? berbulu pulak mata ni tgk…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      ye larr..
      aku pun heran.. nikan majlis kawin.. dah mcm funfair plak yg pkai bju itam tu..

      x ikut tema langsung….

      kalau aku la.. mesti aku pkai baju ‘puteri jawa radin jumilah mastopo nak gi bersiram’ hihihi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • yula says:

      Tu baru btoi org jawa yg mai dr indon xreti adab org mlayu sekolah xbelaja.si adlin tu nyampah tol aku tngok suka senget.xsesuai dng melda yg cun tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. aku lerr..... says:

    boleh thn….comey…aqasha!!!!encemnyer…
    eh…aku no2 arr….x sangka lahh plakk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • delimajelita says:

      aku lerrr laaa…ko lambat sket jer dari aku ..:D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        alaaaa…setakat no.2 apa heran lah jelita oi…aku selalu dapat no. 1, no. 2, no. 3 dan semua no…

        aku ambik kat plate keta orng..hbs hilang no2 depo..wakakaka

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. aku lerr..... says:

    comey…..pengapit pun tomey2 belaka…aqasha!!!!encemnyerr…
    ehh aku no 2 arr…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. delimajelita says:

    alamak geng upin dan ipin menyerang majlis laa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aries_april says:

    biasa la orng KL…
    p kndr pkai sluar pn x da orng ksah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      xbesh la macm tu…
      mesti la ikut majlis aries..
      baru la sopan ckit…
      mesti dia org xde koleksi baju kurung @ sbgainya..poyo betul…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. eclipse says:

    mekap dia nmpk sememeh…maybe pns sgt time tue..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Akak Leen says:

    wah, banyaknya gamba, byk la buleh komen ni…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Akak Leen says:

    pengapit pompuan tu bkn adik ahmad idham?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. DelimaSaraa says:

    tgk si penyanyi tu…takleh bersembur di dada, buat lubang khas..janji boleh bukak dada..

    pelik betul ngan diorang ni..

    adlin ngan emelda, semoga perkahwinan ini adalah yang pertama dan terakhir yer…kalu aku doa sehingga anak cucu, takut ko kawin 3-4 kali plak lepas ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      humang aihh sara neh…
      sara…ko da ada calon ker?
      baju jowo yg depa pakai tu mmg pns giler…
      wes mangan…hokhok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      fokus tul ko ni..
      asal bukak dada je ko nampak ye
      ko ni mmg attack tang dada je yerk?
      ekekkekkekekek

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        a-aaa…aku minat bab tuuu..sebab aku pakai baju besar, tak pernah orang atct dada aku ni…

        pdn muka panas..kalu pakai bj kurung, bj tradisional kita, mesti muka cantik dan tak panas kan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          love.. aq igt DS ni mmg suka tetek org len
          la dari dianye sendiri.. wakaka

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          ye la…
          ko mmg geram tul ngan tetek org ye?
          ye la…
          aku tak marah la ko geram tetek org
          geram la… geram la…
          aku sokong je

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          ewah2 kan men lagi jerneh neh…
          sekrg neh..yg kecik da leh jd besar…
          yg bsr jer x leh nak jadi kecik…muahahaha
          pa per pun sederhana je kn baguih…hokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          lho…
          kok dari page sblah sampei page ini, x abish abish omong2 pasal tetek menetek ni ya????
          kok suka bangat kamu semua ini topik!!!
          waduh.. waduh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. eclipse says:

    asal muka tiara tue mcm lps kena segel?hahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      segel tu apa eclipse???

      aku tengok muka dia mcm dah mengerutu ckit adala..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. melissa says:

    jawa 2 org asli k?????? agk2 la wei,poyo jek korg 2!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. jerneh says:

    cpt tul kawurang ni..
    thx AA..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. jerneh says:

    yg hebantya si Armaya abg adlin nih
    … dlm utusan kata
    dia bercerai lagi wat kali ke 5..

    adakah gara-gara pic dia berkaraoke
    dgn gadis itu? hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      huh…ko knl sume adk brdk duda ney ker jerneh?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      takde maknanya….
      kalau setakat gambar ni bini dh mintak cerai…
      patut dilesing je skali bini tu
      baik dr awal2 jgn kawen ngan artis

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jernih says:

        hehe.. mana la taw kan gossip…
        masalah dalaman kot.. tu
        yg asik cerai sj.. kuat sgt kot armaya tu..
        hahaha… bin mude sj jika kahwin
        baru..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          ape plak dgn aku?aku bdk2 lg….upsr pon blom…
          time adlin lahir…aku xlahir lg…
          cmne lak aku bleh kawen dgn dia…huhuhuh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Lovelyvic says:

          kalau betul adlin tu duda…
          maknanya adik beradik kawen ngan duda…
          emelia rosnaida pun kahwin ngan duda (ac mizal).

          pastu badul duda…
          adlin duda…
          adik beradik duda bertemu adik beradik yg kahwin duda..
          ok la tu… cocok!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. eton(bkn name sbnr) says:

    tantek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      eton..ko nak sebut ke CANTEK

      atau

      TETEK…

      cakap betul2 sikit..aku minat dengan perkataan pertama yg aku sebut di atas tuu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Akak Leen says:

    dh lama ke azean irdawaty pakai tdung? alhamdulillah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. eclipse says:

    yg pki bju htm tue pnyanyi kg mn?
    cam org batak jer…huhu…
    pakaian xmhormati majlis…
    ntah2 sedra aqasyah tue…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. melissa says:

    penyanyi murah la 2,xkenl pun? org kg msti malu tgk dorg nyanyi kt mjlis kwin pkai bju cmtu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Akak Leen says:

    apa nama pelakon wanita (gambar ke-15) tu…? rosnah apa nama dia? awet muda la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Lovelyvic says:

      biar betulll
      gambar ke -15 tu kan datin tiara jacqulina

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lovelyvic says:

        oh… gambar atas datin tu ye?
        dia tak bape nak popular la kak leen
        tak hafal la plak namanya

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Akak Leen says:

          horr….yer la tu…sian dia x brp popular, tp akak suka tgk lakonan dia…jd pompuan teraniaya sesuai, jd pompuan jahat pun sesuai, jd mak datin pun sesuai… tp tu la, x brp glamer…nama pun x tau…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak Leen says:

        mengikut perkiraan akak, gmbr tiara tu gmbr ke-16…
        gmbr yg akak maksudkan adalah gmbr sblm tiara…
        kira betul2…hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. jojio says:

    sama cantek sama padan moga melayari bahtera dengan penuh keimanan….yadaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Kak Su says:

    Tahniah Adlin & Emelda..Semoga berbahagia selamanya…

    Cantik la Emelda ni..baju pn cantik gak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Kak Su says:

    Tu yg 2 org makcik pakai seluar jin pic akhir tu
    wartawan la tu ye…

    Klu wartawan pn kena la sesuaikn pakaian ngan majlis..

    Dah tau nk pi majlis kawen ..pakailah baju kurung ke..kebaya ke…kan kita org melayu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      tu la…klu kt kg, yg tukang cuci pinggan masa knduri pun pkai baju kurung…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. dila says:

    btol la die duda.kakak die keje kt ambank kl satu offce ngn kakak aku.mmg die duda tp lme dh mmbujang.lupe la nme kakak die kak zue kot.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. LANUNcetakrompak says:

    LANUN masih menunggu sampai bila orang malaysia terima konsep LANUN dihari persandingan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsFormeRs says:

      xpe sok aku kwin pakai cam pirates of the caribean 2…
      sape lak yg nk jadi pengantin pompuan erk?…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • LANUNcetakrompak says:

        huhu bayangkan trans kawin x bawak keris tapi bawak pedang LANUN jack sparrow.. pastu p rumah pasangan naik kapal LANUN.. pastu mase trans sampai ke rumah mertua, x main la panggil budak2 mentah main kompang.. tembak meriam 16 das jerrr..

        ape macam berani??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          boleh jnji ko jadi akunya wedding planer…
          amacam ada berani…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. trAnsFormeRs says:

    fuyoh dasat siot bulu mata mak mah….lentik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. trAnsFormeRs says:

    klau aku yg pakai baju jawa ni msti trsrlah kehenseman aku he he he………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. cempaka says:

    mmg btol tp bkn kakak btol kakak ipar die yg keje ambank tu.adlin duda anak satu.kakak ipar die nme nazalina abg die azman.die mls nk kecoh2 kot die duda.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. trAnsFormeRs says:

    pergh minah yg mnyanyi ni biar btul pakai cam ni…
    aku punya band pun main kat umah org kwin… tapi pnyanyi wanita kitaorng xde ar pkai cam ni…
    dia ingat dia tgh nyanyi kat nightclub ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • LANUNcetakrompak says:

      takut time die nyanyi tu dah terfeeling tengah ade kat night club.. pastu dengan spontan lepas letih nyanyi bukak satu tin carlsberg 500cc.. ‘splokk!’ ‘glukk glukk glukk… ahhh~!’

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsFormeRs says:

        elakkn jerk trhuyung hayang cam ida nerina…
        dh trjatuh lak dr tngkt 7….
        kecoh plak kuar kat paper…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • catalina says:

      korang nampak tali hphone kt poket seluar dia tu , ntah ape2 la ….. siap ada katon + reben

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. ferdi says:

    wahhh..aku paling minat ngn mak mah..pakai bulu mata palsu you..kelas gitu…ekekeke..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. catalina says:

    meriah weeding diorang ni … mmm …. syoknya kawen …. hihihihhiii ……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      kau tu bebudak lagi la catalina..
      yang dok temenung tu apsal…
      x tido lagi ker..
      esok kan nak sekolah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • catalina says:

        isk2 … aku ni dh jd supermama tyra wei ! sbb anak2 dh tido aku bleh btenet , bila tgk gambar kawen ni rasa mcm nk kawen lg hah … he he he ..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. kuntilanak says:

    seksinyee baju hitam 2,mcm nyanyi kat kelab mlm je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Darkshed says:

    aku tgk penyanyi tu mcm misha omar pun ada…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. DelimaSaraa says:

    ntah2 pic ke-5, gbr adlin ngan budk2 3 org tu anak dia..muka cam ada iras jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      monin..
      anybody there!!!!

      aku pun rasa gitu… anak org glamer2 kenapa pkai bju upinipin..
      tu kan pkahwinan ayah dia.. pkai le baju kemeja ker.. gaun ker…apala…
      ni mesti sape la suruh pkai lagu tu.. org biasa2 pun kalau kawin abis seponakan kena tempias.. sedondon je..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        bab kata delimajelita : gang upin ipin menyerang..wakakaka…

        duat talak ada oooo, ini jawa punyer baju sponser…anak2 wa punyer baju sama lama punya bini, tiada sponser….kasi pakai pasar malam punyer baju sajer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        morning…i’m here…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        klu keponakan aku..aku kasi pakai bju plg cikai pun kiko…tak pun bju c kiki ma c lala tu…hokhokhok…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. tyrabanks says:

    aku rasa pengantin jerr yg cntik..

    orang sekeliling biasa2 jer..mcm x sehati sejiwa..kalau aku kawin aku nak suruh semua sedaramara aku pkai sama jer… ni aku nengok diaorg mcm nak g lelong pun ada.. mcm nak g giant pun ada gak..semua harubiru..
    xbeshlah… pemandangan cacat!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      hai eclipse…saraa…

      korang kat opis kerrr!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      diorg tu MALAS nak pakai cantik2..sebab kalau pakai cantik pun, kekadang bercerai gak..pastu gi plak majlis kawin lain…

      contohnyer :….kawin era

      baju tempah khah, hbs dh duit masa ngan yusri..tup-tup, cerai…

      kawin lagi..nak kena tempah lagi…..

      so, moral of the story, pakai jer hudoh2..belum tentu kawin artis ni sekali jer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        betul2…
        majlis kawen nenek aku lagi ringkas…akad nikah jer…
        berkekalan smpi ke akhir hayat…huhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          yg plg afdal adlah tak menunjuk..just ikut untuk ‘HALAL’ sahaja…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. damia zahra says:

    askum…morning every1…
    lor..x update lg nara?…bz kot nara neh…tek yur time nara…hokhok
    aku pun eran ngan penyanyi d majlis kawen dowg neh…
    klu xde bju kurung…aku leh borowkn…muahaha…
    gadis berbaju biru..yg ada buterfly dok hinggap kat rambutnyer tu…humang aih..dagunyer punyer ar tajam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      morning-morning-morning gang….

      SELAMAT BERPUASA….aku puasa hari ni..1 rejab..mata aku pun puasa..mulut pun puasa..cuma tgn aku ni tak tau lg puasa ke tak…hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        bagus ko posa… xsedar dah smpai 1 rejab dah..

        cepat nyer masa blalu…
        .lepas tu syaban..

        pastu ramadan..raya…

        pastu akhir taun…pastu..umur aku meningkat..

        wawawawa…….aku nak tua dah… wawawawa….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huhuhu…tyra da nak tua?
          tu la pasal!
          awat la cpt sgt masa berlalu neh…
          aku rasa mcm baru je pegnen…tup tup..da nak akhir tahun da…bby aku nak akhir2 thun da setahun gak umo dier…
          aku kasi mandi baby aku pagi td…tgk dia senyum…wowww!!!!!!!
          da kuwa 1 gg dier…muahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          aku jer takdek anak lagi..ish ish ish..cian aku..pesal lah tak kawen2 lagi ni..wakakaka

          saraa : pdn muka aku dok tunggu anak khairi jamaludin besar, memang lambat nak kawen….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          bestnya ko…
          kuci..kuci..kuci…ummm cakk..

          ko susu badan x??? mesti kau kena gigit nanti…hihihi…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          susukan badan anda kepada baby anda…

          jgn susukan selain kepada baby anda….AWAS !!!

          -pesanan iklas dari penaja-

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huhuhu…sabo2…ko semayang hajat sara…mintak d percptkan jodoh…
          tup tup jodoh ko jupe sok d shoping kompleks…
          ko berjalan2 ngan kasarnyer…pastu kan…ko terlanggar bahu sowg mamat neh…pastu ko betulkn tudung ko pasal tudung ko da nak tercabut akibat perlanggaran tu..kuat tuuu impak nyer…
          pastu c mamat neh boleh plak kutipkan sardin2 ko yg terjatuh tu…pastu ko kontrol cun jap..jap je la…
          pastu mula la detik2 perkenalan ko ngan mamat neh…
          uisehmen…mcm betul jer…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          kalulah itu yang berlaku….apa yang aku buat ialah :

          pertama : hoi mamat, buta ker..nampak tin sardin ni, aku hayun atas muka ko nak??

          kedua : sambil mengutip tin2 sardin dgn tragisnyer, aku menyantap2kan tgn aku…mcm org mengamuk…

          ke-3 : sebab susah wei nak pakai tudung..hbs tudung aku kemek…aku ambik tin sardin hayun atas muka dia sambil berkata : balasan utk org kemekkan tudung aku…

          BYE!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          wakakaka…bahaya tul klu bby da ader gg neh stil d kasi susu cap gantung…sekali dia ngaaappppp…mampus aku!!!
          bby aku x nyusu badan da la…hikhikhik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          wakakaka sara…giler eh!
          habes mamat tu ko ganyang!!! huhuhu
          da mcm bonzer da aku nengok klu mcm tuh!! hikhik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          tu sebab kot aku tak kawen2…garang mcm singa lapar..huhuhuhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        hikhik…sabo je la…
        ko type slow2 sket ari neh sara…pastu kan..ko ati2 sket bile nak kasi komen…org puasa ni kene byk thn sabar…
        lagi2 bila nk kasi komen neh…huhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          hehehe..aku pun lupa dh hari ni dah 1 rejab..mama aku tepon ar pepagi kejut aku sahur….

          aku niat nak 20hari rejab tahun ni..pahala sgt besar…tp tak tau ar lagi..hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      damia..
      tu pelakon.. tpi x brape nak glamer..
      aku pun rasa gitu.. botox lar tu..
      dia injet sana… dia injet cni…wakaka…
      aku pun koleksi bju kurung ganas2..apa nak ckp jerr..

      org pempuan wlaupun berfesyen mcmana pung.. dlm almari dia mesti ada baju2 kewanitaan ni.. barulah pempuan sejati…kan..kan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        kalau pakai baju kurung nanti angin banyak tersekat….mata yang memandang tak dek tarikan…kalau baju ketat sendat, banyaklah yang tertarik hati kot…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          ahhhh…
          ada gak bju kurung yg boleh menampak sendat.. lurah dendam..seksimeksi..

          pkai bju kurung moden kasi ketat ckit pun dah seksi..
          xpun pkai jerr bju kurung kain jarang tu pastu pkai tiub..seksi gak..(ni tuk pempuan bju itam tulah..kalau btui dia nak seksi)

          yg benor… dia memang xde baju kurung…pempuan pesen ni xboley bawak gi majlis ni…

          ****aku xposa.. boleh laser2…wakakaka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          betul tu..ish ish ish…

          minat sungguh depo2 ni pilih kain nipis cam kain tudung…nampak seglanya…baju hitam, pakai bra pin..langsung takdek alas….uh uh uh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        yup..betul tu tyra…
        aku pun ada kazen neh…dia injek kasi tajam n panjg sket dagu dier..pastu injek lg kat mulut kasi besar sket…
        ish ish ish…tatau la apa nak jadi ngan kazen ai tuh..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          lebih kurang muka pebenda nama gang cecupak, yang ejas hbs muka dia tu…kalau naik beskal tepi kubur, maunyer aku lari lintang pukang..

          muka gang2 renovate ni macam muka cam orng buat umah tak plaster…tak dek seni..tak dek tarikan..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. puteriaquarius81 says:

    nmpk cam botak plak emelda wat rmbut gitu.. tp dia ttp comeiii n cun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      lagi cantik kau style melayu kan..hehe..tak kesah lah….(aku puasa, aku puasa, mulut saraa tolong jaga yer)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        x pe..
        ko mmang posa.. mulut kau xde kena mengena…

        tangan ko pun xde kena mengena..

        kau continue je..apa kau nak tulis..hihihi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          wakaka..jahat ko tyra..kurus puasa aku nanti…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          kurus puasa???

          kurang puasa….

          nanti aku tulun junjungkan 1 beg ko punya dosa tu k.. beg aku plak kasi lerr damia junjung.. dia istri mithali..xbnyak beg.. ekekeke…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          wakakakaka….
          ko kan tyra…b4 aku junjung dgn gaya modelnyer beg dosa ko tu..
          apa kata kiter singgah dulu minum2 n mkn2 kat restoren…
          ckp pasal minum neh…aiyakkk!!!! minuman aku da sejuk laaaa….nak p minum sat…(x pose…hikhik)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          amboiii..ko ingt dekat laluan siratulmustakim tu ada kedai kopitiam ker???

          yg ada api terbakar ngan jalan senget benget..untung bolh lepas, lepas lorrr…kalu tak lepas jatuh ketebabooo kat bawah…

          MASYALLAH….takutnyer aku….plg byk kat bawah tu ialah wanita..

          kenapa???

          pertama – dosa ngan suami
          kedua – solat tidak bersih

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          huhuhu…men2 je la..siyesnyer ko sara biler ko posa ni…
          ari ni ko nk mkn apa sara?…
          meh cni aku tlg….cadangkn menunya…hokhok
          tyra…cadangan ko yg pertama apa?
          pastu…cadangan d tutup!!!!! tq…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • puteriaquarius81 says:

        ye btl.. lbh manis n ayu gitu.. wah sama la kita posa ari ni… beposo la kito sekueknyo. beposo beposo dari pagi sampai sonjo.. eh ngarut lak

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          yg aku tahu dlm 26thn aku hdp atas dunia ni kan..baju kurung biasa tak pernah mati fesyen…even gemok pun still boleh pakai….mengandung pun leh pakai bj kurung…

          sweet dan qute….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          baiknaya .. ko ni saraa…

          anak sapa la kau ni..
          . patut nye dah lama kawin..mesti kau jdi istri mithali…

          “abg nak makan..”
          “abng nak pakai stokin” meh semua sara buat…”
          “apa…..abg nak gaya kuak lentang.. nanti sara buat gak..” hahahahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • delimajelita says:

          salam semua….x de gossip baru eh ari ni???

          Aku tgh stress ni !!!! doakan kesejahteraan aku ari ni k..

          p/s: Aku rindu Syarah Naqibah …huhuhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          jelita : ko gaduh laki bini ke stress..hik hik hik…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          ha tu larr damia…
          jgn ckp mkn2.. sensitip…saraa tukan psa…

          kau nak bbuka ap nanti…hihihi..
          kita ni dah menyimpang.. back 2 the topic..
          aaaa…cntik nya emelda ni ekkk!!!!!!!!!!!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          tu la pasal tyra…kuwa topik da neh…
          aku da x tau nk komen aper da neh…
          huhuhu
          aku tanak komen..nak kenen2 kan c sara ni lah…
          ma anak buah aku…hokhok…
          suka suki jer aku neh kenen2kn org…
          da dier nk wait ank c khairy jmaludin tu lmbt lagi…
          anak buah aku tu da besaq da pun…
          baru form 1…kira besaq dri anak c khairy tu la…hokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          damia..ko carilah ke aku ek jodoh…

          ada 1.5 juta

          ada rumah banglo 4 tingkat, jgn ada tangga kang aku jatuh terus lumpuh plakkk

          ada keta marcedes 2 biji cap mata belalang

          ada spa sendiri..senang aku nak cucuk sana sini takdek org tauu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          uhuk..uhukkk…tercekik da aku d bueknyo oleh c sara neh..
          aperrrrrr?…byk kayo la ekau neh sara oiii…
          klu ekau buek iklan kat news paper…siap iklankn aset yg ado…
          berduyun2 org nak kan ekau neh…
          klu pokcik den tgk iklan ekau…pokcik aku pun nak p pinang ekau nnti…maklumlah pokcik den tu duda tak do anak…hokhokhok…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          kalau aku posakan..
          bbuka nanti aku nak ayam percik!!!
          pastu nak minum air bandung + soya….
          lepas semayang magrib.. aku sambung nak mkn kek coklat dgn aiskrim vanilla…emmmm…sedap..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          tlompat lagi…hishhhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          eeeeeeeeeeeee..dahlah aku miting ni…dia jamu pulut durian..hangpo plak dok cakap ayam percik…eeeeeeeeeeeeeee, kalau aku bukak pose cam ner ek???

          adoilah, menates betul setan atas kepala aku nii….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          humang aih tyra…
          da kenyang da aku tgk komen ko neh…
          aku nak p mkn kueytiaw jap la…(kenyang sgt2 la neh)
          ehem2…sara…ooo sara…
          ko tutup mata yer…ko jgn baca komen aku neh…
          pastu nk minum kacip c patimah tu..
          biar bertenaga sket ari neh…hokhokhok
          nak menghilangkn diri jap…
          tinggggg!!!!!! ting..tong!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          cepatlah aku dpt anak sedara baru….minum banyak2 kacip patimah yek….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          adeh sara neh….
          anak buah ko kn da rmai da?
          payah biler raya nnti nk huluq duit raya…
          anak sedara ko da ader 50 org…
          sowg demand nk duit raya 10 hengget….
          tu blum lagi anak2 aku yg very da very demanding nk 50 hengget tu?…muahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. iu says:

    pengapit emelda tu bknnya suri yg berlakon manjalara tuuuuu….anyway emelda mmg cute beruntung adlin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      ehhh..jangan x bukak….bukak….

      hihihi.. aku memain jerr.. kau teruskan la posa kau tu.. ganjaran nye beso..teruskan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        tyra…macam salah kotak jer…wakakaka….

        kotak pun bencikan tyra…sampai tak mau terima komen tyra..ish ish ish..cian nyer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          kotak tu bukan benci kat aku..

          dia panic..”PANIC ROOM”…

          dia gelabah bila aku masuk.. sbb aku cntik sgt…xlama lagi dia nak buatkan kotak spesial tuk aku.. ada bling2 lagi.. sayang la kotak ajaib nih..
          kotak ni larr yg buat hidup aku CERIA!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          aku plak…bila tgk komen ko tyra…ceria gak…
          lalalalalalalalala
          silap2 boleh ceria selama sebulan neh…hokhokhok

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. tyrabanks says:

    ehh..tlompat plak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      lompat si katak lompat..

      lompat bersama tyra..

      mari katak kita lompat…

      lompat pergi umah damia…

      damia say : pekena tyra ni melompat-lompat ni, like anak sedara camelia plak aku nengok….

      saraa : (sambil tersipu2 melihat gelagat tyra dan damia) ekekeke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        ting tong!
        aku muncul kembali…bila tgk kowg dua neh…x jadi aku mkn kuewtiaw aku tu…
        aku pun pelik c tyra tu…kuat tul lompatnyer…lompat jarak jauh tuuuuuu…go tyra go…
        hishhh..klu aku lyn sara ma tyra neh…basi la kueytiaw aku tu…huhuhu…
        nak menghilangkn diri buat kesekian kalinyer…ting!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          tyra ssy : ting tong….masa untuk berkacip patimah…bukan stepler patimah yer…

          saraa : (rindukan mama aku, nama dia sharifah fatimah syed setapa, huk huk huk)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          kawan2 yang disayangi..saraa kena berundur sat yer..miting lorr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          sukenya korang ari ney…
          aku tgh tension…xde mood…
          jumpa korang nti…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          kau ni damia ting tong..ting tong…

          meh aku magickan kau plak………….

          TING!!!!!!! (kau dah ada kat jmban plak)…hahahaha…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          aiyaakkkk tyra..mana tau neh?!!!
          x jadi la nak ke jamban…potong tul tyra neh…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        amboi…
        tsipu sipu konon..
        nak kepit kaki tu tak cakap!!! kwang3x

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          ayat diatas tuk membalas ayat delimasara ditingkat

          ke4 dari bawah…

          sekian tkasih..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. ninikebayan says:

    serious giler muka aqasha tu..hohoho!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      kenkawan2 ku yg cntik dan bijak bistari…
      aku pun nak mengundurkan diri kejap..
      ada client dah dtng.ni..
      aku chaw dulu.. nanti aku continue lagi k..

      TING!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      damia..
      aku ada secret eye kat umah ko tu.. tu yg aku tau..
      kueytiaw yg kau mkn tu pun aku dah letak julap.. tu yg kau nak ter..tut.. tu.. hihihi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        bye..bye.. semua..
        happy aku ari ni….CERIA!!!!!!
        ………….CERIA…CERIA… CERIA HIDUPMU….geng2 geng bas sekolah..geng geng..bas sekolah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • damia zahra says:

        aiyaakkk…
        ko bubuh julap???
        ni bby aku plak yg kene neh..
        jap nak kerjakan baby aku neh…
        bubyyyeee tyra….cau cincau!!!!
        tek k…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. mahzir (krani pnghulu permatang) says:

    Walopon emelda tuh bkas awek aku, tpi kirer ok gak la ko adlin yg dpt…. ak rsa ak tk la mrah sngat kut….. huah2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Zaza Muhammad says:

    waahhh canteeekknyee (dialog cite 100 Harijadi)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Luminary says:

    bia lah die nak pakai baju ape pon..
    kite yg melayu ni pon bkn nye pure melayu kalo ko nak tau..cube cek asal usul…name melayu tu dah common sgt dah kat zaman moden skang….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. roza says:

    hai…napa kak emilda tak pakai tudung?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. amy says:

    suka tgk azean irdawati bertudung.eylah sepatutnya kita hidup ni jangan lupa akhirat.rasa bersyukur bila ada sinar keinsafan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. pengomen tegar says:

    adlin ni jejaka Jawa kg delek , klang .
    hahahaaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. pengomen tegar says:

    mcm sial muke aqasha .
    muke jawa totok !
    hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Karla Swett says:

    I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. porno izle says:

    Hello everyone. I was just surfing the Internet for fun and came upon your website. Terrific post. Thanks a lot for sharing your experience! It is good to know that some people still put in an effort into managing their websites. I’ll be sure to check back from time to time.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Legalsounds says:

    I know this is really boring and you are skipping to the next comment, but I just wanted to throw you a big thanks – you cleared up some things for me!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0