Written by AbangNara | February 27th, 2010

Memang meletop, cun gila dan seksi bangat Jezamine Lim, bakal isteri Harith Iskandar nie. Kagum kami sebab Harith dapat mengorat awek yang cun melecun macam nie. Tuah ayam nampak di kaki, tuah Harith mungkin di kepala botaknya kot.

Harap-harap Harith dapat membimbing Jezamine selepas berkahwin nanti. Tahniah kepada Harith yang bakal menamatkan zaman bujangnya selepas 40 tahun lebih membujang. Jezamine Lim, 27 tahun adalah seorang doktor, model dan pelakon.

Sebelum terlupa takziah kepada Harith Iskandar atas pemergian ayahnya. Apa-apa pun korang jangan jeles tengok gambar Jezamine Lim nie. Memang mengancam beb. Keluar air liur. Oh lupa, diorang berdua nie dah bertunang dah.

Tahniah sekali lagi kepada Harith Iskandar dan Jezamine Lim. Lagi gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Facebook Jezamine Lim.

97 responses to (GAMBAR)Jezamine Lim, Bakal Isteri Harith Iskandar

  1. iza says:

    cantik… tp seksi le pulak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  2. pening says:

    Blh tahan gak taste c Harith ni..anyway tahniahla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. buu says:

    no 3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. faridah says:

    x sesuai..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. aries_april says:

    mix kot ya?
    cam india skit……

    by the way..
    leh tahan gak taste abg botak ni ya?
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Biasa la tu aries….abang botak ni lama dah mencari..baru sekarang dia dapat! hehehe….
      Tunang dia cun arr…Chindian agaknya?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        rsnya la…
        hihihihih..
        dlu aries conpius harith ni orng pa..
        time tu..
        aries bru form 2..
        hihihihihi

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Greenbulu says:

    asalkan ko hepi abg harith~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. shila says:

    tahniah buat abang harith,…semoga perkawinan mereka akan bahagia dan mempunyai anak yang cantik dan comel macam merekA BERDUA.Dan selalunya perkawinan dengan lelaki yang telah berusia ini lebih stabil kerana mereka lebih romantik dan caring.Mereka lebih terhormat dalam mengambil sesuatu keputusan dan sangat bertolak ansur saya rasa si jazamine adalah seorang wanita yg sangat bertuah.tahniah…tahniah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. redtube says:

    betol.betol..betol….heheheee..laki buncit n botak usually caring n penyayang…bgus la…harith pun mnusia gak…dpt yg slim river tenang je pndangan die nti kat bini die..heheheee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      pas ni..aries kna cri pakwe cam ni lah ya?
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ryta says:

        Kalau aries nak la….cakap jek! Mesti ada antara pembaca lelaki BN yang botak dan buncit! Tepuk dada tanya selera la….anyway aries “selera” ke? hehehe….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. tahniah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. hek says:

    Tumpang senyum….harap2 bukan seperti ketam mengajar anaknya bejalan betul.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. fifie says:

    musnahlah impian patient2 die yg dok usha2 die dr dlu…harith plak yg dpt..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Tiffany says:

    Moga2 Harith dpt bimbing bakal isteri dia ni ke jalan Allah.
    Bukan senang nak bimbing mualaf.
    Banyak sungguh dugaannya nanti.
    Kalo Harith dpt buat bakal isteri dia ni pakai tudung, aku memang salute la kat Harith.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  13. aizuddin says:

    seksa la pulak

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  14. JEZEMEN says:

    btul ke..??
    ish3….!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Amber says:

    harap2 dia akan sambung kerjaya nye sebagai doktor.. lagi mulia dari terkangkang2 macam ni…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • futuremagistrate says:

      chantek, pandai, kaya..perfect bonar pompuan nieh!….tahniah Harith..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Nurain says:

    wow..sexy gile..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. pinkypanthers says:

    pergh seksi giler siot………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. aku_statix says:

    walawey…pwer gk c hrith ayt ea…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. AeroL 5ive says:

    huh ayu sekali…mmg seksi sgt da ni…tahniah harith hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. jamban says:

    harith mcm tu pn die nk..hahahaha..perangai mcm pelacur je pompuan ni!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Dah jodoh dia….biarla! Mana tau lepas menikah nanti, Harith akan bimbing wife dia ni macam suami Jacynta Lee ke? Sapa tau kan….kita doakanla agar dia dapat hidayah. Yang ko ni jamban sedap molot je ckp org perangai cam pelacur naper? Dia kan model….dan itu sebahagian daripada gambar model dia…..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. suri says:

    ok la tu! dia ni mesti rmai nyer ngorat…ada la sbb tu dia pilih harith

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Zaza Muhammad says:

    semoga pasni berubah le penampilan setelah bergelar isteri….
    teringatkan model pelakon Jacinta Lee, la ni dah bersara and no more seksi lepas convert Muslim dan kawen ngan org melayu. klu tgk keberanian dan kedaringan dia sblm tu, pehhh penah posing lam majalah playboy.. tp klu Allah nk bg hidayah, xkenal siapa atau latar blakangnye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. sayasukagosip says:

    seksi gile…
    bek x yh pki bju twos…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. bulan purnama says:

    bertuah harith dapat bakal wife yang seksi, doktor pulak tu….beruntunggggg, still young….boleh ke serasi sbb jauh beza sngt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Rabia Sensei says:

    Huhu..beruntung Harith. Anyway, congrate!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. DeeDee says:

    la.. belum kawen ke harith iskandar ni? ingatkan dah ada anak bini dah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. +Negative says:

    cantik mmg cantik, seksi memang seksi tapi mcm gambar model amatur la pulak. doesn’t look like a high fashion model material.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. tahniah la bro harith…apa2 pun bagi la chanc kt harith meraser pulak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. misscasanova says:

    cantik ….

    korang rasa harith dah pernah gosok dia ?
    congrat harith

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. misscasanova says:

    hebatnya doctor , model dan pelakon ….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. cindy says:

    eh how come this happen. i know jez and din she already got a bf? wheres the source come from?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • suri says:

      diaorg pun br kenal kan…brp bulan je trus nak kawen bgus la tu…yg lain2 tu citer lama kot

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. FTNer says:

    seksi sungguh…seksa nak menjaga nih..

    doktor, model, pelakon???

    untung pesakit2 dia…heeeee

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. TheEasiest says:

    TRY THIS SITE,WHERE EVERYONE TALKING ABOUT IT..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. sharinginf says:

    macam2 kan…..

    Wanita Curang?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. topo says:

    pergh.. doktor, model dan pelakon. pakej lengkap tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. geletek says:

    lbey bek bogel jerrr…xsgka rmai org islam yg menyokong c jezamine ni..cm sundalan je.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. tasha says:

    mcm mukan docla..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Anonymous says:

    geli tgk..ntah2 dah barai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Anonymous says:

    geli aku tgk..ntah2 dah barai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Rija|udDin uL-haQ says:

    mcm haram betullah perangai artis2 rosak malaysia nih…apalah yang korang fikir agaknya…kalau la undang2 yang leh sekat benda2 seksi camni kan bagus…dah la dlm kategori ‘bogel’, publish pulak…hmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • immabastard says:

      Fuuuuuu…

      You’re probably jerking off to this shit.

      Why the hell are you even commenting on this, jackass?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Rija|udDin uL-haQ says:

        nama pun dah mencarut…jgn provoke…….komen diam2 dah la…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rija|udDin uL-haQ says:

          aku rasa immabastard nih ejen kapir laknat la…jenis kafir harbi….bahasa pun bukan bahas org islam nih…..ko ada problem dgn aku ke immabastard?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • geletek says:

          sokong sangat dgn Rija|udDin…hidup islam!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Neutral says:

      kalau setakat cakap kalau itu kalau ini x kemana =/. buatlah sesuatu. you bark more than you can chew. ish ish. cakap je pandai..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ainid says:

    hish kurus pose aku nengok awek ni huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. memkecik says:

    ermmm biasa jekkkkkkkkk..tang mana lawo ntah lah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. SayuR BaYaM says:

    bior betik doktor mcm nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. hek says:

    DOKTOR?….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. BumbleBee says:

    ape nk komen? no komen~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. jupetra says:

    giler2….ape nk jadi da..tp moga2 Allah leh buka pintu hati dier..Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. nora says:

    ermmm…. cantik gak!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. yula says:

    entah
    xtau nak ckp pe
    lantah die laa…nak meyeksi
    dosa die die tnggung sndiri pas ni laki die lak tnggung
    huhuhu………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. lily cassem says:

    no surprise !!!kawin da lama nikah jer belum kan???oppss sorry …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. sizuka says:

    apa makna jackass yg immabastard tu tulis ha? mencarut ke hapa…x paham…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. me says:

    check this out – http://nuvafemme.my/contest/index.php
    jezamine sebagai one of the finalist.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. im says:

    jezamine ni pemenang FHM girl next door 2009

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. zubab says:

    naper org melayu la nie suka sgt couple ngan pompuan jenis kencing x basuh nie.

    bangsa cina + india nie klu kencing bukan nyer basuh. pakai lps jer pas2 tros sarong balik. ko paham x dorang nie kencing tak basuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  54. zettyhumaira says:

    ish… die ni doktor ke?? aku tgk dah mcm pelacur je.. terselak sana sini, terkangkang sana sini… esok lubang tengah tu kena sondol dek kepala botak harith, ish…. badan kurus kering sekali kna hempap dgn harith, mau x bernyawa… hua hua hua…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Neutral says:

      fuuuh zetty cakap lebeyh la. biar la die.. ko kutuk die kat sini x guna.. g la nasihat die. die bakal jadi isteri orang pon. rumah tangga orang xyah la kacau. da cermin diri sendiri ke b4 nk kutuk org tu ? hihi :P

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  55. kadang says:

    cun tidak, sexy ya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. lys says:

    cantik cute mcm artis bollywood …..okla tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. maza says:

    bak kata worang, pasangan hidup kita hadir sesuai dgn apa yg kita lakukan, akhlak dan didikan…

    misal kata kaki masjid, ikhlas beribadah, insyallah akan ditemukan pasangan yg sama seperti itu..

    Dan tak semestinya hendak berbini cantik harus mengorbankan akhlak, mengorbankan iman….

    kalau korbankan akhlak dan iman,pasangan yg diperolehi juga jenis yg korbankan akhlak dan iman juga…

    cantik adalah bonus dan anugerah Tuhan jua… apa yg penting, hargailah pasangan anda..kerana di sisinya tentu ada kecantikan yg lagi menyerlah daripada org lain di sisi anda sendiri…

    Jangan diingat seburuk nenek kebayan mampu mendatangkan mimpi ngeri, tetapi mereka yg cantik diagungkan itu juga mampu MEMBUNUH anda..

    sama ada dibunuhnya iman, takwa, atau mendorong anda menjadi insan agung di sisi Tuhan..

    Seperkara lagi, moga2 pengakhrian jalan kita terselamat…

    namun tindakan kita hari ini akan mencerminkan generasi akan datang.. iaitu melahirkan bentuk insan yg mewarisi dunia ini.. sama ada kita lahirkan lebih ramai insan mulia, atau perosak ahlak!… huhhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • lily sara says:

      stuju sgt ngan pendapat bro maza ni..

      sbg tambahan..antara hak bayi yg bakal dilahirkan ialah si lelaki tu perlu cari bakal ibu yang baik dan solehah untuk kandungkan anak tu. barulah lahir generasi yang bertamadun. klu cari yg jenis menurut hawa nafsu..huhu wallahua’alam.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. modulus says:

    salam semua.

    klu rase salah org islam kawen ngn org bkn islam, tlg btulkn sket fikiran tu ye.

    saya ni produk “mix-marriage”, bapak india, mak melayu. anak diorg islam la dh tentu.

    klu korg rase kawen cmpur ni salah, mntk ubah sket persepsi tu. kite dh diajar dh yg kite sume lahir sbg islam. ajaran semasa idup je yg tentukan aqidah kite lepas tu.

    klau korg nk kutuk bangsa len, mntk hentikan la. xguna duk malaysia yg berbilang kaum neh tp xleh terima adat resam org. mmg ad batas nye, tp kita sbg manusia yg berakal leh pilih nk amek yg baik dan buang yg buruk.

    klau korg nk kutuk agama len plak, tlg hentikan sgt2. islam xbenarkan kite persendakan agama lain ye. ingt!!

    pe kite leh buat skrg, is berdoa ngn Allah semoga idop dorg berdua diberkati dan sentiasa berada di jalan yg benar. mntk2 la yg kutuk2 ni bkn islam ek, sbb kutuk mcm ni alamatnya ngumpul dosa je.

    semoga abg harith dan pasangan idop bahagia hingga ke anak cucu, dan semoga idop mereka dirahmati Allah.

    Amin. InsyaAllah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  59. moshimoshi says:

    knape la nak kutuk2…..itukan gambar before dier kawen..kalau dier dah kawen, manalah twu dier berubah ke???ape yang kite dapat kalau kiter mengutuk???bagi dier pahala lgik de la….kan lebey elok klu kiter berdoa agar tuhan berikan hidayah kat dier????hidayah itu kan milik Allah???haish~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. Hajimaru says:

    Tak yah kutuk2 dah wei…skrg dah masuk bulan rejab dah..bek kita tingkatkan amal ibadah sebelum menyambut bulan ramadhan yg penuh barakah tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. razi says:

    montok!!!!…..wowww!!!so seksi !!!!tp lebih ayu lau pakai jubah…hee..nape la nak tunjuk “si kembar”??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. jambang says:

    Rugi dapat kat Harith, dah le tua , botak…knp jaz tgglkan abg ni.. sbb dia bnyak duit yerr..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. porno izle says:

    Thanks for sharing, please keep an update about this info. love to read it more. i like this site too much. Good theme ;).

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. chantek says:

    x cantik mana pun.. rugi si harith sb ramai lelaki dh tgok bakal wife dia.. hurmm cantik n seksi sekalipun, tunjuk la kt suami jek.. nak terkangkang ke, terbonjol sana sini pun tkpe.. kt suami apa2 pn blh tunjuk.. tk yalah murah sgt nk bg tgok kt org lain.. memalukan !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. bygonz says:

    perghhhhhhhhhh……lawo….mesti harith ni kelako dan understanding smp pompuan mcm ni leh suka dia….pompuan mcm ni dah fed up dpt yg ensem tp x setia….mgkn harith ni stabil dr segi emosi & ekonomi…..?!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. Alegro.pl says:

    you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0