Written by AbangNara | June 23rd, 2009

ikan duyung sebenar

PERHATIAN!!! Sila pastikan anda sudah makan tengah hari dan makanan telah dihadam lebih kurang satu jam sebelum anda meneruskan membaca artikel ini. Kami tak bertanggungjawap sekiranya tiba-tiba anda terasa mual dan terus muntah ke keyboard komputer anda secara tiba-tiba.

Ini adalah amaran keras dan berbahaya kerana gambar wajah ikan duyung yang akan kami paparkan adalah indah khabar daripada rupa. Sesungguhnya jika anda sudah terasa mual apabila melihat gambar sirip ikan duyung di atas, anda dinasihatkan untuk tidak melihat gambar-gambar ikan duyung yang seterusnya.

Buat ibu mengandung lagilah tak digalakkan sebab takut terkenan dengan wajah sebenar ikan duyung ini. Tapi kalau anda jenis hati kering dan tak peduli dek amaran, sila baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat gambar wajah sebenar ikan duyung.

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

309 responses to (GAMBAR)Wajah Ikan Duyung Yang Sebenar

  1. jojio says:

    Dlm movie nampak cantik jerrr…

    0
    0
  2. eclipse says:

    btl ker ney?
    1st time aku tgk ney…
    dh mcm hantu kubur pon ade…huhu…

    0
    0
    • jojio says:

      Kalu tak silap gamba ni dah kuar last 2 years…

      0
      0
      • Lovelyvic says:

        aku pun 1st time tengok
        real ke ni?
        mesti kat indonesia ni..
        kat sana banyak amalkan ilmu mati jadi ikan la..
        rimau la.. seriga la…
        ni salah sekor la kot.

        0
        0
        • tyrabanks says:

          eeeee….
          takutnya aku…
          siap tutup mata aku tngok gmbar ni la..

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          aku plak..siap tutup PC lagi sebab tkut punyer pasal…semua lah aku offkan..termasuk lampu, kipas dan sebagainyer

          0
          0
        • Lovelyvic says:

          aik….
          melampau tul ko nyer takut tu
          tp ajaib la..
          pc dh tutup pun leh post komen ye..

          0
          0
        • delimajelita says:

          woiii saraa…bukan ko gelapkan opis ko?? tp bebenornya opis ko balckouttt ..hehehe

          0
          0
        • damia zahra says:

          huisshhh…baby aku neh…dia pun nak tgk gak pic ikn duyung neh…mata baby aku bulat jer tgk pic tu sambil senyum2…hokhok

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          delimajelita,

          balckout ni sebab ofis aku terkezut ngan gambor MANTAP si julia tuuu lar…..dok kg, mana ado pompuan pakai sentap cam gitu…

          Love,

          aku gunakan antu aku bubuh komen kat sini…hi hi hi hiiiiiiii

          damia,

          jangan dibiarkan diri anak anda diselubungi MISTERIiii…eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..hihihihihiiiiiiii

          0
          0
        • damia zahra says:

          misteri?…hokhok…
          bby mmg penuh ngan misteri…
          k lah kengkawan…nak kuwa dulu p fetch my big boss…
          time tuk menghilangkn diri…tingggg!!!

          0
          0
        • delimajelita says:

          damia ko ni enulis novel eh “tajuk apa aku lupe plak” nick sama jer.

          0
          0
        • lenny says:

          btl or not,sy tk tau..

          0
          0
    • island_mikqail says:

      hantu kubur pon xde muka mcm tu.jgn mudh percaya.knp x buktikan kalu wujudnye DUYUNG.

      0
      0
    • princess says:

      benda mcm tu pun nak terus percaya……
      org yg buat cerita pun smesti mcm duyung yg dia buat2x tu….

      0
      0
  3. chaiyo says:

    eeeeeeeeeee…..menakutkan lar…astagfirullahalazim…

    0
    0
  4. chaiyo says:

    sesungguhnya Allah tu maha besar…amin….

    0
    0
  5. miss annur says:

    btol ke x ceta ni??.. mcm ikan masin je aku tgk bdn die..ntah2 pas ni aku x mkn ikan masin lg dah..asyik terkenang die je..uuuweeekkk..

    0
    0
  6. DelimaSaraa says:

    seram dan begitu teruja dgn kuasa yg maha esa…maha pencipta..astaghfirllah..

    teringat kisah2 mak sumpah anak, anak jd macam2…jgnlah buat mak/ayah jd sedih dan terkilan dengan kelahiran kita semua…sebab mak dan ayah hanya satu..tiada dua dan boleh ditukar ganti…semoga allah sentiasa memperkuatkan hati kita smua untuk mejd anak yg soleh/solehah…

    0
    0
  7. chaiyo says:

    btol tu delimasaraa…amin…moga Tuhan ampunkan dosa kita pada mak bapak kta…

    0
    0
  8. damia zahra says:

    ngeri siot…
    terkenang time kecik2 dulu suka tgk kartun da litle mermaid…

    0
    0
    • yula says:

      gambar ni dah lama aku tngok kat you tube

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        a’ah….ade satu lai tu punyelah ngeri…tp bile aku tgk btul2 plak cam bangkai ikan mkn org stakat pinggan pastu dua2 mati….tp tatau aaa. semua ni nk kate mustahil sbb Allah tu Maha berkuasa, byk lai yg kite blum explore lam dunia ni….

        0
        0
    • eddie says:

      teruk gak kan mukanya.mcm zaman2 firaun.

      0
      0
      • valentine says:

        hahaha…muke nye cam pena aku lihat tp dmana ya???ermm…haaa…muke die cam prediator bile bukak topeng daa…cube korg g tgk balek cite2 prediator..ishhh…slsih mlaikat..kejadian allah die yg lebih tau…

        0
        0
  9. vios_vaio says:

    nak buat jokes sket bleh tak?? nape aku tgk dah mcm Ultraman Taro jek?? huhuhu…inilah rahsia alam..penuh dgn kejutan dan kejadian yg tak disangka dan tak tercapai dek akal kite semua..maybe ikan duyung ni amalkan susuk cantik kot..akhirnya bile Alalh cabut nyawa dia..rupenyer dah berusia ratusan tahun umur dia..tu yg ngeri semacam..

    Persoalan..ikan duyung tu wujud ke???

    0
    0
    • vios_vaio says:

      correction..Allah..maklumlah kalo menaip tak tgk keyboard mmg ada typing error..ampon..ampon..

      0
      0
  10. bogel says:

    gambar 10 tahun lepas pun masukkan ke…….. tak up2 date langsung

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      sejarah yg sepuluh juta thn lalu pun org dok bercerita..

      SEBABNYA:-

      – supaya sentiasa sedar diri..jgn angkuh dan sombong

      – jdkan pedoman hidp, supaya hdp sentasa ke depan.

      – dan supaya ht tak takbur

      0
      0
  11. kuntilanak says:

    dah tengok gmabar ni tahun lps…memg seram tengok..yang kunti plg takut tengok bila ada video pompuan melahirkan anak tapi muka anak die separuh ular..samapi sekarang masih teringat.

    0
    0
    • kuntilanak says:

      opps!salah taip la bukan samapi tapii sampaileee..hehe

      0
      0
    • tyrabanks says:

      kunti…
      aku memang penakut ckit..
      bila bab2 mistik ni aku memang xbukak.. tengok yg nara tunjuk ni pin aku siap tutup2 mata lagi…
      baca nama ko pun aku dah seremmmm… ni pulak nak bukak web2 mistik nusantara,,,,

      0
      0
  12. Darkshed says:

    isk..ni tak betol nih..ni cuma replica ja..org putih buat utk create issue/kontroversi ja..korg jgn la pcaya sgt..gpun gmbar ni dah lama dah kuar..korg maybe pnah tgk video kontroversi binatang yg menyerupai dinosour air berendam dlam tasik dlam National Geographic..setelah hampir 50 thun org pcaya tu raksasa air,thun lepas bru pereka makhluk tu mengaku yg dinosour/raksasa tu cuma rekaan dia utk menarik perhatian org n 1 dunia..

    0
    0
  13. satu dua says:

    ini gambar lama la…since last year dah ada…not a ‘new’ news and we all know it’s NOT REAL! why post such a picture that has no credibility at all?

    0
    0
  14. Darkshed says:

    hehe..biasalah..kdg2 minda org ni ada yg terlalu taksub smpai x pk n nak buat research bila ada gmbar2 yg pelik sket..gambar ikan duyung ni direka oleh seorang artis yg terkenal dari itali..nma dia aku ingat..

    0
    0
  15. akudandirimu says:

    eleh..kostum je ni..dulu aku wat penanggal pakai surat kabar lame + stapler + lighter je..satu kampung kecoh..takde masuk internet lak..heran aku..huhu

    0
    0
  16. Kak Su says:

    MasyaAllah terkezutnyer….dah tgk pic ni..maner tah..
    tpi tak tgk lama2 takut…yg terkezutnyer tadi tu sbb ingat ikan kering ke..1st pic tu..ingat nara nak buat joke..he..

    0
    0
  17. David Villa says:

    tipooo saja tuh..ala org Hollywood mcm2 bole buat

    0
    0
  18. Darkshed says:

    ni kalau buat video taruk suara org dok mengaji al-qur’an..pastu boh plak title anak derhaka di sumpah menjadi ikan duyung…lgi la femes 1 m’sia…siap kuar paper lg..xcya try la..bru tau minda rakyat m’sia ni mcm na..hehe..soli aaa..bkan suma rakyat m’sia berminda kelas ke-2..ada yg genius jugak..

    0
    0
  19. kira-kira says:

    ee tkot nye tgok mke dye……………..
    yeke ikan duyung??

    0
    0
  20. iris says:

    ganmbar lama ni bukan boleh percaya pun,dunia skrg mcm2 ada…entahlah

    0
    0
  21. Kak Su says:

    Sure lepas ni lama la nak makan ikan masin…

    0
    0
  22. jed hijau says:

    ikan ni bukan ke dia keluar dari dasar laut masa tsunami dulu tu….

    0
    0
  23. badboy says:

    kalau pikir logik..mmg la ikan duyung mesti tak cantik..korang pikir la sendiri..
    dia duduk dalam laut masin
    kulit kita pun tak boleh tahan..sedangkan kita ni makhluk yg sempurna..
    inikan plak ikan duyung..
    yang dalam tv tu ada rambut bagai..
    mana logik.yer la rambut tak tahan air masin..
    aku tak kisah bila thn gambar ni kuar..
    siapa yg dah ngok takyah ngok..yg blum ni la masa nak ngok..
    bg pluang org yg blum tengok..
    bagus bn

    0
    0
    • Darkshed says:

      mmg la ni msanya utk org yg xpenah tgk utk tgk…tpi org yg dah tgk pun kena tgk lgi sbb tkut org yg x penah tgk nie menyimpang….tkut nanti dorg ‘sesat’…sbb tu org yg dah besa tgk kna bgtau asal usul pic tu..klau x..hbis la…

      0
      0
    • DelimaSaraa says:

      kalulah drama TV bubuh watak puteri ikan dutung cam gambo di atas, langsung takdok org gi tengok…citer plak, kisah cinta..tak pasal2 bankrup

      0
      0
      • delimajelita says:

        dyung nama Maya karin cantik jer aku tgk..hehehe.

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          tu kalu duyung bubuh mekap 17 lapis tebal…

          0
          0
        • delimajelita says:

          eleh mu tu saraa…kot2 kecik dulu berangan nk jadi cantik cam ikan duyung..hik2

          1)nak mandi macam puteri (kesian untie ko tunggu ko mandi dlm besen berjam2
          2)pakai bedak cam puteri ( kesian kat mak ko beli bdk botol2)
          3)ikat rambut cam puteri (ltk bulu ayam atas kepala)

          tgk2 cantik cam mane sebijik tepung gomak.abs lawa la tu ….lalalalala

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          lastly jadilah cam puteri…bukan ikan duyung..tu jadi MELETOPP di kampung tuuu….cantik cam puteri…ish ish ish

          0
          0
        • delimajelita says:

          owh tu yg sepupu ko jeles kat ko sampai semua teruna kat kg ko dia nk eh saraa..sbb ko lawa sgt eh..wink.

          p/s:sampai skang aku dok terpikir asal nama ko sama cam aku ek.citt

          0
          0
  24. Lovelyvic says:

    seb baik aku hati kering…
    bagi gambar apa pun aku masih leh kunyah goreng pisang ni dengan asyiknya tanpa diganggu gugat.

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      ada..gambor yg membuatkan ko tak lalu makan goreng pisang dengan lahapnyer….yakni, gambar NEK JAH..jeng jeng jeng

      0
      0
      • Lovelyvic says:

        erk… nek jah???
        aku lagi benci fasha sendat dari nek jah…
        kalau nengok dia masa tgh makan goreng pisang…
        goreng pisang rasa masam mcm basi!

        0
        0
        • DelimaSaraa says:

          si pasya tu aku ingat kalu bubuh dalam laut masin, ikan duyung kat atas tu pun jeling kat dia…

          0
          0
        • jernih says:

          betul3
          apa la sgt pasa sendat nak di
          bandingkan dgn nek jah lg hebat.. wakaka

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          pasya sendat tu aku ingatkan kalu dia jadi watak antu, mesti org tak takut kan?? sebab sura cam telitubisss

          0
          0
        • jernih says:

          ekeke.. telitabis la ko neh DS..
          keji x hengat…. :-P

          0
          0
  25. Darkshed says:

    aku tgk muka dia lebih kurg mcm mka jed hijau ja..

    0
    0
    • DelimaSaraa says:

      tak ar..aku bygkan muka memana manusia yg botox, cucuk mencucuk..mesti muka jadi cam gitu..sebab dah bubuh banyak sangt pebenda yg tak sepatutnya..

      0
      0
  26. lilies says:

    cm pics lame jer..dlu kn kecoh bout anak kene sumpah lar ape lar..kind of dis pic lar..wif ekor n sisik2..hurmm..but my fren ckp dlu arwah ayah die penah tgk duyung kt laut area sabah dunno which part..

    0
    0
    • delimajelita says:

      yer ker lilies..dulu delima ingat ikan duyong ni cam dongeng jer..zaman bdk2 kan. semua yg indah2 jer. kalu badn kering jadi manusia..kalau kena air jadilah ikan blk..:)

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        alaa..kalu takdok benda2 cam ni macamana nak takutkan budak2…maunyer dok main 24jam..langsung tak tido..yg letihnyer kaum ibu..bgs jugak ada bensa2 seram dlm hidup nii

        0
        0
        • [email protected] says:

          takut gua tgk ikan tu

          0
          0
    • tyrabanks says:

      kak nara….
      tukar page barula…
      xbeshh la tngok bende2 cam ni..
      kita tengok lerr bende yg cantik2…baru lerr otak jadi sihat…

      ni mcm dah xcihat dah rasanya…
      aduh..pening2x..

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        ko pun kena penyakit buatan lelaki jugak ker??

        pening-pening!!!!

        saraa : aku pening sebab tak kawen2 lagi….

        0
        0
        • delimajelita says:

          mu ni gak pening sok mo…

          sara :: aku teringat lak kecik2 dulu mak aku ckp..”hah tido cpt tu mata merah nk mkn budok” takutnyer la

          0
          0
        • tyrabanks says:

          aku pening sbb bnyak keja… tup2.. nara letak plak gmbar ikan species cam tu.. trus pening tahap ttinggi ni..
          aduhhh..
          (sambil goyang2 kusi dan picit2 kepala))

          0
          0
    • tyrabanks says:

      aku kat opis la ni.. ari ni aku xbz..
      kira dah stabil le ni..hihihi..

      0
      0
  27. Darkshed says:

    yaka…aku pun x pasti duyung ni wujud ka x…tpi klau korg nak tgk menatang2 yg pelik dlam laut..mmg wujud..sbb lautan nie manusia cuma kaji baru 2% ja…cba search hidupan laut dalam..mmg menakjubkan..siap ada lampu2 lg..

    0
    0
  28. Lovelyvic says:

    Nara….
    update citer pasal IDA NERINA JATUH TANGGA la…
    hebat jugak angin yang bertiup kencang…
    ttg “jatuh” dia tu
    banyak spekulasi ni..
    siasat… jangan tak siasat
    ehehehhehe

    0
    0
  29. aries_april says:

    hai..
    slmt ptg…

    tkut la tngok pic ni…
    seram blu roma…
    tkut skli tngok gigi n idung dia…

    0
    0
    • jernih says:

      salam AA…
      baru nampak :-)
      kalu takut tgk pic tu
      AA tgk jerk la dak kenyit mata ni.. hihi

      dah mcm ikan kering.. jerk
      benda allah ni

      0
      0
  30. Lovelyvic says:

    tak mati la darkshed…
    smlm berita harian ckp…
    kaki dia patah..
    spinal kod remuk…
    dah buat operation
    tp dikhuatiri bakal lumpuh…

    hari ni utusan plak cakap..
    family ida nerina kecik ati..
    sbb ada akhbar laporkan dia bakal lumpuh…
    sedangkan tatau lagi keputusan…
    doktor lum ckp pe2..

    smlm kata paper ckp dia jatuh dr tingkat 4
    apartment dia…
    arini punya paper jatuh tangga dalam rumah…
    ada spekulasi kata…
    dia gado ngan hubby – hubby tolak
    ada yang kata… dia terjun sendiri, mcm kes nak bunuh diri..
    ada yang kata dia mabuk… pasal tu tak dpt imbangkan badan..
    paper utusan kata… dia terlampau letih..
    mana satu betul pun aku tatau la…
    tugas nara la pi siasat.

    0
    0
    • eclipse says:

      cerpen ker ape nie?huhuhu…

      0
      0
    • tyrabanks says:

      fuyooo…
      ada paper plak kata dia amik tut.. sbb tu dia tngah highhhh…xsedar jatuh..
      ada paper ckp dia ….dah xde paper ckp…aku jerr ckp..

      0
      0
      • eclipse says:

        aku pun terjatuh ari ney…tp xcedera lnsg …malah hepy…huhuhu…

        0
        0
        • tyrabanks says:

          aku lagi lerr…
          asyik tjatuh je.. lebih lgi kalau beli kasut baru..selalu tjadi lepas aku keluar pintu keta.. perasan cntik…2 jatuh.. ..pastu jln balik dgn bgayanya…cewah..

          0
          0
        • trAnsFormeRs says:

          aku pun trjatuh….
          JATUH CINTA….
          ha ha ha……

          0
          0
      • trAnsFormeRs says:

        TB konya paper ckp er….
        akunya paper lak tulis….

        0
        0
  31. delimajelita says:

    hehehe…kesian …mesti sakit giler..ape2 pon aku harap sempat la dia betobat. kesian kat dia.

    0
    0
  32. aries_april says:

    ha…
    dia jtuh tngga apprmnt dia….

    0
    0
  33. aries_april says:

    sama2x jdi pngjrn pada kta jerneh….

    ALLAH nk tnjuk kjab ja…

    0
    0
  34. aries_april says:

    Darkshed aries lpa nk wish…
    sorry ar late skit.
    slmt brtnang ya?
    hri tu aries tk smpt on9…
    bla on9, darkshed lak xda….

    0
    0
  35. Darkshed says:

    thanks aries…darkshed pun bz sket 2-3 mngu nih..

    0
    0
  36. kyrel says:

    korang nie sumer byk tgk katun laaa.apala…ilmu indon la..sumpah itu la..ini laa….mengarut….nie cite movie nyer set laa..gi la search internet..jgn la jadi lembu yg jadi pak turuttt…

    0
    0
    • delimajelita says:

      tu la yg aku pelik…rupa cam alien pun ada..x comel lansung

      0
      0
      • tyrabanks says:

        apa lak xcomel…
        burok.. hodoh..bodoh.. semua ada..

        kak nara… tukar le page lain…xsuke le..

        0
        0
  37. Akak Leen says:

    akak baru jer sudah mkn nasi, mjur la akak dh penah tgk gmbr ni 2-3 thn lepas…so, xde la terburai balik isi perut ni…kekeke…
    tp x tau la gmbr ni btl ke tidak…

    0
    0
  38. trAnsFormeRs says:

    kita x leh nk mnafikn kerja tuhan….
    so….
    trimalh yg ado…..

    0
    0
  39. daia says:

    ini gmbr duyung dh tua agak nyer..but mmg scarie la..

    0
    0
  40. leo says:

    tol ke tuh ikan duyung… ingat kan ikan duyung x ujud….

    0
    0
  41. Idy says:

    ni ikan sepat telebeh jemor … ikan duyong kebende nyer …

    0
    0
  42. onda onda says:

    KALAU JADIKAN IKAN KERING PUN SODAP

    0
    0
  43. pening says:

    Hahaha..kau jela yg mkn onda-onda…x lalu den..kombang tokak adolah..hehe

    0
    0
  44. ninikebayan says:

    hodohnyer..

    0
    0
  45. nunu says:

    LARH HAL NI DH LME DH AKU TAU….

    0
    0
  46. amin says:

    misteri tolla

    0
    0
  47. Luna says:

    hai…betul ke? ke ini cuma salah satu awatak dlam filem..?

    0
    0
  48. kiki says:

    ni bukan ikan duyung betol la…
    ni cume patung je..adess

    0
    0
  49. putriOne says:

    cmane nk ltak pic kt komen ek???

    0
    0
  50. fuselove says:

    dh lama gambar nie..
    dua tiga thn lps aku ade terima gmbr ni kt email..

    0
    0
  51. aku cun says:

    tipu tipu ni..

    0
    0
  52. lala says:

    its photochoped laaa SLOWPOKE!
    get a life

    0
    0
  53. adieda says:

    kompem aku tak makan ikan kering dah pasni….

    0
    0
  54. yana yana says:

    bukan betulla oi.. Handmade ikan duyung ni , sapa yan g buat replika ni mesti mengidam nak tgk ikan duyung betui hahahahahaha

    0
    0
  55. aku dia dan kamu says:

    ikan ni kalau panggang cicah ayor asam best ni..

    0
    0
  56. abg jack says:

    napemanusia ni klu buat makluk ..alien ke ape ke x de yg secantik ciptaan Allah….ciptaan Nya paling cantik pompuanla smpi byk owang laki jadi xb tul

    0
    0
  57. zyra says:

    ehh gmbr ni da lama la..aku ade nmpk kt hp abg aku…last year,

    0
    0
  58. ju2r nglht gbr tu q kgt bgt
    pa’iya dyung ada yg sbesar tu.klu mang ada ga………………..tau
    jd lja dch””””…………

    0
    0
  59. zaimi says:

    sape nak kurus dan bentuk badan yang cantik sambil menjana pendapatan yang pastinya lebih dari gaji anda bboleh hubungi saya atau sms di 0172912315. Bila2 masa…..
    Sory terlari tajuk just nk promote bia orng2 melayu jd cantik sihat dan ada masa depan yang cerah! Sebab saya orang ke 8 dalam bisness ni so far bonus saya maintain 10k keatas setiap bulan dan bru join 3 bulan….

    0
    0
  60. adila says:

    hello saya adil

    0
    0
  61. adila says:

    sy ngok kesian juga ikan duyung

    0
    0
  62. adli says:

    kamal adli

    0
    0
  63. adli says:

    sy adila najiha.umor sy 14 thn.sy tinggal di kuantan,pahang .sy besekolah di smk sungai isap,heh korang nk tau tak kawan saya teruk he,he,he

    0
    0
  64. adli says:

    alamak silaplah

    0
    0
  65. iza says:

    mcm tpu je ikn dugong ni…

    0
    0
  66. zef jack says:

    tak caya larrr.. benda2 karut ni!!!!!

    0
    0
  67. ROSE MAWAR says:

    macam ikan kering aje

    0
    0
  68. MAT GRAFIK says:

    BACKGROUND GAMBAR NI MEMANG BETUL TAPI DUYUNG TU SAYA BUAT PAKAI SOFTWARE Autodesk 3ds Max DAN Autodesk Maya YANG BIASA DIGUNAKAN DALAM FILEM FILEM MODEN ZAMAN SEKARANG. REAL TAK? KALAU REAL SILA DOWNLOAD PERISIAN TU SEKARANG JUGA, K? BYE……..

    0
    0
    • comel says:

      la you tipu i kew…….mati2 i caye taw betol kew you pakai software nak buat grafik ikan duyung 2? cedih i kene tipu dangan you lah!!!!!!!!

      0
      0
  69. husna says:

    seramnya…….
    ikan duyung dah mati nape tunjuk??…

    0
    0
  70. shidi says:

    macam alien workshop jee

    0
    0
  71. kenape ikan duyung rupa dia mcm itu……….sye ingakatkan muka dia cantik rupenya huduh…….eeeeeeeeeeeeeee

    0
    0
  72. ahmad says:

    asstarfiwalazim………menakutkan rupanya……………allah shje yang maha besar………………………………………………………………………

    0
    0
  73. josua says:

    wah duyung mmeng wujud

    0
    0
  74. miz says:

    kalau korang semua nak tau ikan duyung memang wujud baru2 ni ada seekor ikan duyung t’dampar kat pulau bangi d Sabah mungkin d sbbkn gempa bumi yg belaku d indon n pilipina baru2 ni skrg ikan tu telah d ambil oleh pasukan marin untuk d kaji kot harap2 ikan itu akan d letakkn d muzium sabah utk tontonan ramai. mukanya memangla tak cantik tp tidakla seperti gambar di atas tu ia lebih kepada muka manusia

    0
    0
  75. ira says:

    betul ke cite ni ke tipu

    0
    0
  76. rina rai says:

    betul bah aku dah tengok video nya t..kalo tak silap ku di pulau bambangan..kudat..!!

    0
    0
  77. eyunz_sayasukadirisaya!!! says:

    betui kew ikan duyung tue? mcm tak cukup makan jew!! kan ikan banyak kat laut….

    0
    0
  78. okanz says:

    dari kmu ja ba 2……………………

    0
    0
  79. budarkemo says:

    tah betol ke x ni…

    0
    0
  80. mpaichow says:

    ini ikan buduh kayu hehehehe kompau

    0
    0
  81. eyunz_sayasukadirisaya!!! says:

    wahahaha banyaknyer owg komen2 ni fotow…x boring kerh???? mybe law tue ikan duyomg di bodyfight kan tentu kelihatan anggun…hahaha tp apew jantina beliau tue erk??????????? wakakakaka!

    0
    0
  82. lalalala says:

    alah x takut pone..hari tu kita dah tengok kakak sedare kite tunjuk..nie kali kedua kite tengok..sebab kawan kaka sedare kita hantar kat dia..lepastu dia tunjukkan kat kita orang satu family

    0
    0
  83. LiA says:

    cakap besarr nampak…

    0
    0
  84. YUS says:

    iyea kot dalam filem pun g2 juga??

    0
    0
  85. ayang says:

    ley cyer ke???
    cb]m tpu jew..
    huh!!

    0
    0
  86. munirah says:

    betul ke ikan duyung ade????

    0
    0
  87. munirah says:

    takde ke gambar ikan duyung hidup? asyik bangkai je.

    0
    0
  88. yana says:

    apalah lah…..

    0
    0
  89. Asweneedewi says:

    saya rasa ikan duyung ni kesian tapi takpelah.

    0
    0
  90. nazuren says:

    hai…

    0
    0
  91. nazuren says:

    hodohnyer gigi ikan duyung tu…

    0
    0
  92. haseena says:

    betul,betul,betul…

    0
    0
  93. saya says:

    gmbr tipuuuuuuuu….nampak sgt mcm plastikkk

    0
    0
  94. dachs says:

    what a fool!

    0
    0
  95. hanis says:

    eee……….. betulke

    0
    0
  96. hanis says:

    x pecaya pun

    0
    0
  97. jane says:

    Halow!!!!!!!!!!! ku mok tauk tok sal mermaid… heheh

    0
    0
  98. yna says:

    cute jugak owh hehehe

    0
    0
  99. yna says:

    cuteee…………………heheh

    0
    0
  100. kazumi.. says:

    astagfirullah..

    0
    0
  101. zetty says:

    hodo tol muka dye hahahahaha…….

    0
    0
  102. budak baek says:

    benda nie juzt gmbar…..
    bukannye bt0l p0n……
    nie masa dia dah mati bukannya masa hidup p0n…
    semua makhluk Allah tidak ada yang sempurna…
    apasal kte nak kutuk dia???
    dia bukannya kacau kte…..
    kalau kte kutuk dia bermakna kte nie kutuk Allah…
    sye rsa duyung nie cantik…
    teringinlh pulak nak tengok dia….

    0
    0
  103. amirul a.k.a zikak says:

    takut siot…….lpas tengok gmbar nie bkan stakat tutup pc aku trus jual leptop dan pc kat umah…… hahaha klakar la kot gmbr die nie…. nie mcm duyung jantan je….

    0
    0
  104. MAIL LOMBOK says:

    huh…ikan camtu kt kg aku pun ada la…xheran pun..cuma skarang nie je kurang cket…orang kg tangkap wat ikan kering ngan perkasamm….

    0
    0
  105. hamba says:

    ingat……..ingat……….ingat…………………………dunia ini bulat

    0
    0
  106. ema says:

    tgk pn tau tipu…
    ada ker tgk da mcm ikn masin da.hahah

    0
    0
  107. xxboyzxx says:

    brekyok ngoh…napok tau doh lebong…hahahaha

    0
    0
  108. ikan duyung btul... says:

    nate ape ikan duyung g2..mcm ikan kring je..hahaha…base nok nipu op…hahahaha

    0
    0
  109. minah says:

    buruknye……..

    0
    0
  110. blairhart44 says:

    ketara sangat yg gmbar ikan duyung nie tipu jak….hanya rekaan jak nie…buang masa jak kita melihat gmbar nie..

    0
    0
  111. Intan Syahirah Abd Talib says:

    Mcm tipu jeee….. baik aku tengok Maya Karim jdi ikan duyung,lgi cunnnnnnnnnnnnnn……. HAMPEH!!!

    0
    0
  112. Intan Syahirah Abd Talib says:

    gambar cam ikan kering busuk jeeeeeeeeeeeeeee…..hahahahahaha

    0
    0
  113. azanie says:

    wallahhuallam….saya pun x tau nk kata apa…btul atau tak…

    0
    0
  114. iren meok says:

    ngak nyangka ternyata putri duyung i2 benar2 ada

    0
    0
  115. ilmar4334 says:

    gambar ni nampak memang real……mungkin juga hanya rekaan dari para seni ukiran lilin, apa pun kalau dia adalah ukiran lilin..ianya satu ukiran yang hebat..dan kalau ia makhluk sebenar yang terdampar dipantai ianya juga buka perkara mustahil…semuanya kehendak Allah s.w.t untuk menunjukkan kebesarannya diatas segala kejadian yang dikehendakinya…maka itu percaya atau tidak terpulang kepada anda semua yang jelas dan pasti setiap kepercayaan kita itu haruslah bersandar daripada keimanan dan ketaqwaan kita terhadap kekuasaan yang maha pencipta.

    0
    0
  116. pinkycoklet92 says:

    nie bkan duyung,..
    atok aq org jawe, dulu mse die mude2 mak die salu menjala. ikan duyung sangkut. kate die ikan dutung rmbutnye sikit n seiras manusia,. aq x taw r btul x tp yg pasti 2 yg die ckp…
    lgpon nie sejenis ikan. ade org puteh kaji n da sahkan nie bkn duyung. da bg name ape ntah lupe aq..

    0
    0
  117. luqman says:

    ni dah sah gambar palsu ni!
    saya tak akan percaya ini semua.

    0
    0
  118. Rasrara Nia says:

    Saya tdk percaya kalau ikan duyung ada !
    Paling2 semua itu palsu pokokx sekali kata duyung itu sangat tdk ada ……………………………………………….

    0
    0
  119. iqa says:

    saya tak percaya kalau orang kata ikan duyung itu wujud.
    orang kata, kalau ikan duyung itu wujud, bermakna dunia akan kiamat kerana ikan duyung sama sekali tdk wujud….
    atau dunia ini memang akan kiamat..?

    0
    0
  120. nurul says:

    aq rase cume sumpahan ajer k

    0
    0
  121. haura cantik says:

    masa yang kaya gitu dibilang cantik???????

    0
    0
  122. JASHPREET says:

    GAMBR GAMBAR INI BENAR KE

    0
    0
  123. ibrhohim says:

    napa menakutkan macam tipu ajer?

    0
    0
  124. hasbon says:

    macam~macam jak……. ermmm…. tawakal jak………….

    0
    0
  125. KUKENTHEN says:

    JAGAN TUPU ORANG LA MAIK

    0
    0
  126. aina says:

    ceh,klo btol2 wujud tnjk arh

    0
    0
  127. jasmin amran says:

    betul ke ada ikan duyung
    kalau ada di mana
    di sekarang

    0
    0
  128. jasmin amran says:

    ikan duyung in sebenar nya dia kena sumpah
    sya ckp in betul bukan mereke -reke cirta
    sya degar nenek sya yng ckp dekap sya …………….

    ………………MUAH……………….MUAH…………………….MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH………………..

    0
    0
  129. jasmin amran says:

    BYE DUYUNG MIN NK TDR DH SLMT MLM DUYUNG MIN SYG DUYUNG ……………………SYANG ……………..SYANG………………SYANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG………………..

    0
    0
  130. syafiqah says:

    may be betul…. org bleh buat atau juga kepercayaan org

    0
    0
  131. badrul says:

    aku memang tak percaya langsung gambar nie..

    0
    0
  132. badrul says:

    so amazing…aku x percaya..

    0
    0
  133. Q_KhY says:

    wow,.. trnyata ada betul yg nmaX putri duyung y.. kirain hax crita dongeng aja..

    0
    0
  134. Q_KhY says:

    wow, kirain cuma cerita dongeng aja, trnyata ada y..

    0
    0
  135. el jemey says:

    aku pon xcaye la..struktur badan ikan duyung kononnye nih cam tak betol jer..bile tgk betol ikan nih mesti x boleh berenang laju2 n nk pandang depan pun susah..xkn die berenang mengiring jer..ntah la serius x logik…tipu lah nih…

    0
    0
  136. arifah says:

    wah ,ia sangat menakjubkan

    0
    0
  137. nanie says:

    Eiiiiiii…gelinya…………..btol ka hah?

    0
    0
  138. FIRA says:

    fira pown first time nie… takowt jgk ar… x sgka rupanya gitu… ingatkan cntik sbab 2 berani buka article sal duyung nie… hebat jgk ciptaanNya kan…

    0
    0
  139. echa says:

    serammmnyee..hodohh gile !

    0
    0
  140. sisip says:

    itu barulah duyung sebenar belum tgk duyung air lagi hahaha…..

    0
    0
  141. ikah says:

    apew masalh awk tntg ikan

    0
    0
  142. farez says:

    nape x goren je ikan tu?

    0
    0
  143. yoooooooooo says:

    lebih baik korang jangan mengejek -ejek org tak elok tau tak

    0
    0
  144. yoooooooooo says:

    tolong la bls la blk krg ni aq ckp skt je krg dh merajuk please bls la blk

    0
    0
  145. szli says:

    duyung kenan dugong cam biawak

    0
    0
  146. ros says:

    its really

    0
    0
  147. rider says:

    erk…….camne rs ikan duyng…..mesti…best…..nyum2….
    kari pon best,,,ni……….mavelous…..

    0
    0
  148. kaklong says:

    em sy cya…..

    0
    0
  149. Legalsounds says:

    We are a group of volunteers and starting a new project in our community. Your site provided us with valuable information to help us get started|.You have done an impressive job!

    0
    0
  150. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    0
    0
  151. Hi! I found your website by accident this morning, but am really pleased that I did! Not only is it entertaining, but also straightforward to use compared with lots that I’ve viewed! I was attempting to discover what theme you had employed, – anyone have any clue? I’ve utilized a similar overall page layout myself, but discover that your web site loads a lot more swiftly, although you seem to have a great deal additional material. The only issue I’ve had is with the header, which seems less wide that the actual page in Opera v8.0, although it appears OK in IE and in firefox… maybe it’s time to swap! Excellent web site, incredibly tidy job, and a excellent inspiration for my simple attempt! I’ll be looking to improve my own internet site and will certainly visit again soon!

    0
    0
  152. If I were you I would really try to monetize this blog somehow.. It’s really nice..

    0
    0
  153. comel says:

    i dont la kowang sume nie nk cayer pon x blh tak cayer pon tak boleh jugak!!!!!!!!

    0
    0
  154. ade may may says:

    sepertinya ini kabar baru. jadi nga usah terlalu merasa news hot…. !!!!! takuuuuttttt

    0
    0
  155. siti says:

    adakah ikan duyung wujud pada zaman sekarang dan adakah orang percaya ikan duyung wujud atau khayalan sahaja

    0
    0
  156. jack says:

    gambar ni palsu la kawan..ikan duyung memang wujud tapi ia berbentuk macam ikan biasa aja…bukanya badan manusia kaki ikan..kalau ia benar wujud pun ia munkin dunia yang lain…dunia jin..

    0
    0
  157. hamba allah says:

    betul X ikan duyung ni!!!
    huhuhu :P

    0
    0
  158. tolol says:

    kalu wase xcye dop pyah tngk,,yang duk komen betol slah wat natam apa,bkn blh duit..bodo blake……

    0
    0
  159. dUyUNg jALAnAN says:

    yg jantan kowt ….klu betina cmner roper nya….

    0
    0
  160. aisyah maisarah says:

    e….takut nye.. apabila melihat duyung yang mati itu

    0
    0
  161. atikah says:

    broknye

    0
    0
  162. amira says:

    ikan duyung….
    tu buruk la..

    0
    0
  163. duyung sweet..! says:

    Fuhh!bpak x bley bla kowt…mulut nye…! mcm sister aq… faifa

    0
    0
  164. some says dis is fake…

    0
    0
  165. atantun says:

    gambo p0n x de nak tengok camne……

    0
    0
  166. sheila says:

    ya allah ..
    betul ka tu tpu ??
    mna tauu btl ..
    jan main2…

    0
    0
  167. e-are says:

    hummm..no comment…sng cite wallah hualam….

    0
    0
  168. illeyen rahman says:

    tapi duyung cantik

    0
    0
  169. rusydi says:

    saya asik buat bende lain pun tak boleh.

    0
    0
  170. rusydi says:

    saya tak ada gambar ikan duyung yang sebenang.

    0
    0
  171. rusydi says:

    gfhjfbhfbfhbfhbfhbfghbjfbghfbgnbdfnbghdfhjbgfnbghbdfh

    0
    0
  172. Arimbi says:

    Giginya kayak monster -_-

    0
    0
    • syifa says:

      x semestinya ,ciptaan tuhan kita x bleh kutuk….berdosa besar,klau korg nk kata pada duyung itu pn x derk gunenye sbb duyung tu x buat salah!

      0
      0
  173. nadzifah says:

    nampak cam hantu ikan jer…seram nk tngk..

    0
    0
  174. amy says:

    sebenarnya ikan duyung ne wujud…
    tapi bukan la bentuk rupanya seperti di atas…
    kalau nak melihat duyung boleh..
    tapi hanya ada di satu tempat (setakat yg saya ketahui…) di Malaysia..
    mungkin di indonesia jg ada (kurang pasti)..

    0
    0
  175. Alegro.pl says:

    Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

    0
    0
  176. tiara nadia says:

    xcAYA LA MUNCIN 2 PATUNG JE XPN ORNG 2 SNDRI PNYA BADAN KOT

    0
    0
  177. mini says:

    tengok macam betol org kate duyung wujud tp susah nak caye sbb org kate duyung cantik pastu tengok yg kt ats tuh … rase macam mls jer nak caye

    0
    0
  178. khairul says:

    aku tak prcaya saper setuju

    0
    0
  179. zack says:

    Setelah diperkenalkan dengan PLSupergel kini tiada lagi pancutan pra matang…hubungan kami suami isteri malah lebih bertambah erat.. malu beb kalau kecundang awal…
    100% herba… xkebas..tiada rasa panas..bertindak hanya
    Ia Cuma mengurangkan rasa geli pada zakar kita…
    PL superGel
    Cara hubungi masuk blog nie adiospower.blogspot.com
    doktor pun ramai ma beli ngn gua..haha

    0
    0
  180. farizuan says:

    tipu tipu aku budak kecik pun tipu

    0
    0
  181. miera says:

    btol ke muka duyung yg sbenar camtu??

    0
    0
  182. shalu mac says:

    erm…..duyung tu dah kurus kesian…..

    0
    0
  183. izza says:

    lah cian duyung 2 terdempar d pantai…….kering dah dia…

    0
    0