Written by AbangNara | June 23rd, 2009

ikan duyung sebenar

PERHATIAN!!! Sila pastikan anda sudah makan tengah hari dan makanan telah dihadam lebih kurang satu jam sebelum anda meneruskan membaca artikel ini. Kami tak bertanggungjawap sekiranya tiba-tiba anda terasa mual dan terus muntah ke keyboard komputer anda secara tiba-tiba.

Ini adalah amaran keras dan berbahaya kerana gambar wajah ikan duyung yang akan kami paparkan adalah indah khabar daripada rupa. Sesungguhnya jika anda sudah terasa mual apabila melihat gambar sirip ikan duyung di atas, anda dinasihatkan untuk tidak melihat gambar-gambar ikan duyung yang seterusnya.

Buat ibu mengandung lagilah tak digalakkan sebab takut terkenan dengan wajah sebenar ikan duyung ini. Tapi kalau anda jenis hati kering dan tak peduli dek amaran, sila baca artikel ini sepenuhnya untuk melihat gambar wajah sebenar ikan duyung.

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

ikan duyung sebenar

Baca Yang Ini Pulak:-

309 responses to (GAMBAR)Wajah Ikan Duyung Yang Sebenar

  1. jojio says:

    Dlm movie nampak cantik jerrr…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 8
    • jojio says:

      Eh eh aku first ler…hihihi

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 7
      • KFC says:

        Apalah korang ni..Ni palsu la..LOL
        Gambar ni aku dah tgk bertahun2 lepas
        Karutla…..hahahahaha…Org M’sia ni mudah sgt percaya membabi buta
        Ada pihak dah buat kajian..cakap menda ni palsu..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 9
      • nisha says:

        btul lah tkkan tipu kot

        Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
      • fyqree xpcaye says:

        yala.kte bleh bandingkn la yg mana palsu n yg betul2..tp wujud ke ikan duyung nie senenarnya??

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
    • KFC says:

      Apalah korang ni..Ni palsu la..LOL
      Gambar ni aku dah tgk bertahun2 lepas
      Karutla…..hahahahaha…Org M’sia ni mudah sgt percaya membabi buta
      Ada pihak dah buat kajian..cakap menda ni palsu..
      Pihak admin lain kali nk sebar mende2 camni, kaji la dulu.Kang xpsl2 ramai yg bulat2 percaya

      Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
    • mohd hairol says:

      tull kerr………………..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
    • adilah says:

      tahu takpelah biasa lah tuh

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  2. eclipse says:

    btl ker ney?
    1st time aku tgk ney…
    dh mcm hantu kubur pon ade…huhu…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
    • jojio says:

      Kalu tak silap gamba ni dah kuar last 2 years…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
      • Lovelyvic says:

        aku pun 1st time tengok
        real ke ni?
        mesti kat indonesia ni..
        kat sana banyak amalkan ilmu mati jadi ikan la..
        rimau la.. seriga la…
        ni salah sekor la kot.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
        • tyrabanks says:

          eeeee….
          takutnya aku…
          siap tutup mata aku tngok gmbar ni la..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
        • DelimaSaraa says:

          aku plak..siap tutup PC lagi sebab tkut punyer pasal…semua lah aku offkan..termasuk lampu, kipas dan sebagainyer

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • Lovelyvic says:

          aik….
          melampau tul ko nyer takut tu
          tp ajaib la..
          pc dh tutup pun leh post komen ye..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • delimajelita says:

          woiii saraa…bukan ko gelapkan opis ko?? tp bebenornya opis ko balckouttt ..hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • damia zahra says:

          huisshhh…baby aku neh…dia pun nak tgk gak pic ikn duyung neh…mata baby aku bulat jer tgk pic tu sambil senyum2…hokhok

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • DelimaSaraa says:

          delimajelita,

          balckout ni sebab ofis aku terkezut ngan gambor MANTAP si julia tuuu lar…..dok kg, mana ado pompuan pakai sentap cam gitu…

          Love,

          aku gunakan antu aku bubuh komen kat sini…hi hi hi hiiiiiiii

          damia,

          jangan dibiarkan diri anak anda diselubungi MISTERIiii…eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..hihihihihiiiiiiii

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
        • damia zahra says:

          misteri?…hokhok…
          bby mmg penuh ngan misteri…
          k lah kengkawan…nak kuwa dulu p fetch my big boss…
          time tuk menghilangkn diri…tingggg!!!

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • delimajelita says:

          damia ko ni enulis novel eh “tajuk apa aku lupe plak” nick sama jer.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
        • lenny says:

          btl or not,sy tk tau..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • island_mikqail says:

      hantu kubur pon xde muka mcm tu.jgn mudh percaya.knp x buktikan kalu wujudnye DUYUNG.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • princess says:

      benda mcm tu pun nak terus percaya……
      org yg buat cerita pun smesti mcm duyung yg dia buat2x tu….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  3. chaiyo says:

    eeeeeeeeeee…..menakutkan lar…astagfirullahalazim…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  4. chaiyo says:

    sesungguhnya Allah tu maha besar…amin….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  5. miss annur says:

    btol ke x ceta ni??.. mcm ikan masin je aku tgk bdn die..ntah2 pas ni aku x mkn ikan masin lg dah..asyik terkenang die je..uuuweeekkk..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  6. DelimaSaraa says:

    seram dan begitu teruja dgn kuasa yg maha esa…maha pencipta..astaghfirllah..

    teringat kisah2 mak sumpah anak, anak jd macam2…jgnlah buat mak/ayah jd sedih dan terkilan dengan kelahiran kita semua…sebab mak dan ayah hanya satu..tiada dua dan boleh ditukar ganti…semoga allah sentiasa memperkuatkan hati kita smua untuk mejd anak yg soleh/solehah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  7. chaiyo says:

    btol tu delimasaraa…amin…moga Tuhan ampunkan dosa kita pada mak bapak kta…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  8. damia zahra says:

    ngeri siot…
    terkenang time kecik2 dulu suka tgk kartun da litle mermaid…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • yula says:

      gambar ni dah lama aku tngok kat you tube

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • Zaza Muhammad says:

        a’ah….ade satu lai tu punyelah ngeri…tp bile aku tgk btul2 plak cam bangkai ikan mkn org stakat pinggan pastu dua2 mati….tp tatau aaa. semua ni nk kate mustahil sbb Allah tu Maha berkuasa, byk lai yg kite blum explore lam dunia ni….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • eddie says:

      teruk gak kan mukanya.mcm zaman2 firaun.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • valentine says:

        hahaha…muke nye cam pena aku lihat tp dmana ya???ermm…haaa…muke die cam prediator bile bukak topeng daa…cube korg g tgk balek cite2 prediator..ishhh…slsih mlaikat..kejadian allah die yg lebih tau…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. vios_vaio says:

    nak buat jokes sket bleh tak?? nape aku tgk dah mcm Ultraman Taro jek?? huhuhu…inilah rahsia alam..penuh dgn kejutan dan kejadian yg tak disangka dan tak tercapai dek akal kite semua..maybe ikan duyung ni amalkan susuk cantik kot..akhirnya bile Alalh cabut nyawa dia..rupenyer dah berusia ratusan tahun umur dia..tu yg ngeri semacam..

    Persoalan..ikan duyung tu wujud ke???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • vios_vaio says:

      correction..Allah..maklumlah kalo menaip tak tgk keyboard mmg ada typing error..ampon..ampon..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. bogel says:

    gambar 10 tahun lepas pun masukkan ke…….. tak up2 date langsung

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      sejarah yg sepuluh juta thn lalu pun org dok bercerita..

      SEBABNYA:-

      - supaya sentiasa sedar diri..jgn angkuh dan sombong

      - jdkan pedoman hidp, supaya hdp sentasa ke depan.

      - dan supaya ht tak takbur

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. kuntilanak says:

    dah tengok gmabar ni tahun lps…memg seram tengok..yang kunti plg takut tengok bila ada video pompuan melahirkan anak tapi muka anak die separuh ular..samapi sekarang masih teringat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kuntilanak says:

      opps!salah taip la bukan samapi tapii sampaileee..hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      kunti…
      aku memang penakut ckit..
      bila bab2 mistik ni aku memang xbukak.. tengok yg nara tunjuk ni pin aku siap tutup2 mata lagi…
      baca nama ko pun aku dah seremmmm… ni pulak nak bukak web2 mistik nusantara,,,,

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Darkshed says:

    isk..ni tak betol nih..ni cuma replica ja..org putih buat utk create issue/kontroversi ja..korg jgn la pcaya sgt..gpun gmbar ni dah lama dah kuar..korg maybe pnah tgk video kontroversi binatang yg menyerupai dinosour air berendam dlam tasik dlam National Geographic..setelah hampir 50 thun org pcaya tu raksasa air,thun lepas bru pereka makhluk tu mengaku yg dinosour/raksasa tu cuma rekaan dia utk menarik perhatian org n 1 dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. satu dua says:

    ini gambar lama la…since last year dah ada…not a ‘new’ news and we all know it’s NOT REAL! why post such a picture that has no credibility at all?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Darkshed says:

    hehe..biasalah..kdg2 minda org ni ada yg terlalu taksub smpai x pk n nak buat research bila ada gmbar2 yg pelik sket..gambar ikan duyung ni direka oleh seorang artis yg terkenal dari itali..nma dia aku ingat..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. akudandirimu says:

    eleh..kostum je ni..dulu aku wat penanggal pakai surat kabar lame + stapler + lighter je..satu kampung kecoh..takde masuk internet lak..heran aku..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. Kak Su says:

    MasyaAllah terkezutnyer….dah tgk pic ni..maner tah..
    tpi tak tgk lama2 takut…yg terkezutnyer tadi tu sbb ingat ikan kering ke..1st pic tu..ingat nara nak buat joke..he..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  17. David Villa says:

    tipooo saja tuh..ala org Hollywood mcm2 bole buat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Darkshed says:

    ni kalau buat video taruk suara org dok mengaji al-qur’an..pastu boh plak title anak derhaka di sumpah menjadi ikan duyung…lgi la femes 1 m’sia…siap kuar paper lg..xcya try la..bru tau minda rakyat m’sia ni mcm na..hehe..soli aaa..bkan suma rakyat m’sia berminda kelas ke-2..ada yg genius jugak..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  19. kira-kira says:

    ee tkot nye tgok mke dye……………..
    yeke ikan duyung??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  20. iris says:

    ganmbar lama ni bukan boleh percaya pun,dunia skrg mcm2 ada…entahlah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Kak Su says:

    Sure lepas ni lama la nak makan ikan masin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  22. jed hijau says:

    ikan ni bukan ke dia keluar dari dasar laut masa tsunami dulu tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      hari ni tak da mood laa…

      kepala sakit…mata sakit…..muntah2….

      jumpa next time….bye..bye….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        cian nyer..bye bye..

        saraa :aku pikir jed ni mesti tgh jeles ke badan MANTAP si julia ni…tu yg hlg mood dia tuuu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jed hijau says:

          pandai lah kau…takdenye aku nak jeles…

          mmg tak da mood…nak demamlah aku ingat…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • DelimaSaraa says:

          ko gi minum air kelapa cepat2..jgn isi ais atau gula…jgn dok mkn buah durian kuat sgt..musin skrang ni bdn kita takleh terima durian sgtt

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • damia zahra says:

          cian ko jed..byk keje sgt kot?..bwk2 ar berehat..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          pandung ker?hehehehe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          a-a..gi berehat giii.hr ni aku nak layan BN jer….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        eehhh..ehh…
        kau trkena buatan orang lerr jed…
        buatan laki ko lerr tu..hohohoho….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. badboy says:

    kalau pikir logik..mmg la ikan duyung mesti tak cantik..korang pikir la sendiri..
    dia duduk dalam laut masin
    kulit kita pun tak boleh tahan..sedangkan kita ni makhluk yg sempurna..
    inikan plak ikan duyung..
    yang dalam tv tu ada rambut bagai..
    mana logik.yer la rambut tak tahan air masin..
    aku tak kisah bila thn gambar ni kuar..
    siapa yg dah ngok takyah ngok..yg blum ni la masa nak ngok..
    bg pluang org yg blum tengok..
    bagus bn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Darkshed says:

      mmg la ni msanya utk org yg xpenah tgk utk tgk…tpi org yg dah tgk pun kena tgk lgi sbb tkut org yg x penah tgk nie menyimpang….tkut nanti dorg ‘sesat’…sbb tu org yg dah besa tgk kna bgtau asal usul pic tu..klau x..hbis la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      kalulah drama TV bubuh watak puteri ikan dutung cam gambo di atas, langsung takdok org gi tengok…citer plak, kisah cinta..tak pasal2 bankrup

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
      • delimajelita says:

        dyung nama Maya karin cantik jer aku tgk..hehehe.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          tu kalu duyung bubuh mekap 17 lapis tebal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • delimajelita says:

          eleh mu tu saraa…kot2 kecik dulu berangan nk jadi cantik cam ikan duyung..hik2

          1)nak mandi macam puteri (kesian untie ko tunggu ko mandi dlm besen berjam2
          2)pakai bedak cam puteri ( kesian kat mak ko beli bdk botol2)
          3)ikat rambut cam puteri (ltk bulu ayam atas kepala)

          tgk2 cantik cam mane sebijik tepung gomak.abs lawa la tu ….lalalalala

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          lastly jadilah cam puteri…bukan ikan duyung..tu jadi MELETOPP di kampung tuuu….cantik cam puteri…ish ish ish

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • delimajelita says:

          owh tu yg sepupu ko jeles kat ko sampai semua teruna kat kg ko dia nk eh saraa..sbb ko lawa sgt eh..wink.

          p/s:sampai skang aku dok terpikir asal nama ko sama cam aku ek.citt

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Lovelyvic says:

    seb baik aku hati kering…
    bagi gambar apa pun aku masih leh kunyah goreng pisang ni dengan asyiknya tanpa diganggu gugat.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      ada..gambor yg membuatkan ko tak lalu makan goreng pisang dengan lahapnyer….yakni, gambar NEK JAH..jeng jeng jeng

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lovelyvic says:

        erk… nek jah???
        aku lagi benci fasha sendat dari nek jah…
        kalau nengok dia masa tgh makan goreng pisang…
        goreng pisang rasa masam mcm basi!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          si pasya tu aku ingat kalu bubuh dalam laut masin, ikan duyung kat atas tu pun jeling kat dia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • jernih says:

          betul3
          apa la sgt pasa sendat nak di
          bandingkan dgn nek jah lg hebat.. wakaka

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • DelimaSaraa says:

          pasya sendat tu aku ingatkan kalu dia jadi watak antu, mesti org tak takut kan?? sebab sura cam telitubisss

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • jernih says:

          ekeke.. telitabis la ko neh DS..
          keji x hengat…. :-P

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  25. Darkshed says:

    aku tgk muka dia lebih kurg mcm mka jed hijau ja..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tak ar..aku bygkan muka memana manusia yg botox, cucuk mencucuk..mesti muka jadi cam gitu..sebab dah bubuh banyak sangt pebenda yg tak sepatutnya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Lovelyvic says:

        ekekekekkekeke
        ada tak muka artis malaysia yg gini?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • eclipse says:

          ade…dkt2 nak inalillah nti…sbb byk sgt bt dosa…hehehe…
          mcmlah aku bek sgt mgata org…huhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          astaga…
          crite le pasal ikan..xnaklah crite psal artis yg suara kepit tu..

          kita crita nama2 jenis ikan nak??

          xpun kita crita sapa suka g mancing kerr??

          apapa jeeee….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aik tyra x bz ker ri nie?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          sora itik serati.. hihihi..
          paling nak muntah kalu wat
          sora marah… TB ko x gi DB?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. lilies says:

    cm pics lame jer..dlu kn kecoh bout anak kene sumpah lar ape lar..kind of dis pic lar..wif ekor n sisik2..hurmm..but my fren ckp dlu arwah ayah die penah tgk duyung kt laut area sabah dunno which part..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • delimajelita says:

      yer ker lilies..dulu delima ingat ikan duyong ni cam dongeng jer..zaman bdk2 kan. semua yg indah2 jer. kalu badn kering jadi manusia..kalau kena air jadilah ikan blk..:)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        alaa..kalu takdok benda2 cam ni macamana nak takutkan budak2…maunyer dok main 24jam..langsung tak tido..yg letihnyer kaum ibu..bgs jugak ada bensa2 seram dlm hidup nii

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      kak nara….
      tukar page barula…
      xbeshh la tngok bende2 cam ni..
      kita tengok lerr bende yg cantik2…baru lerr otak jadi sihat…

      ni mcm dah xcihat dah rasanya…
      aduh..pening2x..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • DelimaSaraa says:

        ko pun kena penyakit buatan lelaki jugak ker??

        pening-pening!!!!

        saraa : aku pening sebab tak kawen2 lagi….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • delimajelita says:

          mu ni gak pening sok mo…

          sara :: aku teringat lak kecik2 dulu mak aku ckp..”hah tido cpt tu mata merah nk mkn budok” takutnyer la

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          aku pening sbb bnyak keja… tup2.. nara letak plak gmbar ikan species cam tu.. trus pening tahap ttinggi ni..
          aduhhh..
          (sambil goyang2 kusi dan picit2 kepala))

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      aku kat opis la ni.. ari ni aku xbz..
      kira dah stabil le ni..hihihi..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Darkshed says:

    yaka…aku pun x pasti duyung ni wujud ka x…tpi klau korg nak tgk menatang2 yg pelik dlam laut..mmg wujud..sbb lautan nie manusia cuma kaji baru 2% ja…cba search hidupan laut dalam..mmg menakjubkan..siap ada lampu2 lg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. Lovelyvic says:

    Nara….
    update citer pasal IDA NERINA JATUH TANGGA la…
    hebat jugak angin yang bertiup kencang…
    ttg “jatuh” dia tu
    banyak spekulasi ni..
    siasat… jangan tak siasat
    ehehehhehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. aries_april says:

    hai..
    slmt ptg…

    tkut la tngok pic ni…
    seram blu roma…
    tkut skli tngok gigi n idung dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      salam AA…
      baru nampak :-)
      kalu takut tgk pic tu
      AA tgk jerk la dak kenyit mata ni.. hihi

      dah mcm ikan kering.. jerk
      benda allah ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Lovelyvic says:

    tak mati la darkshed…
    smlm berita harian ckp…
    kaki dia patah..
    spinal kod remuk…
    dah buat operation
    tp dikhuatiri bakal lumpuh…

    hari ni utusan plak cakap..
    family ida nerina kecik ati..
    sbb ada akhbar laporkan dia bakal lumpuh…
    sedangkan tatau lagi keputusan…
    doktor lum ckp pe2..

    smlm kata paper ckp dia jatuh dr tingkat 4
    apartment dia…
    arini punya paper jatuh tangga dalam rumah…
    ada spekulasi kata…
    dia gado ngan hubby – hubby tolak
    ada yang kata… dia terjun sendiri, mcm kes nak bunuh diri..
    ada yang kata dia mabuk… pasal tu tak dpt imbangkan badan..
    paper utusan kata… dia terlampau letih..
    mana satu betul pun aku tatau la…
    tugas nara la pi siasat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      cerpen ker ape nie?huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      fuyooo…
      ada paper plak kata dia amik tut.. sbb tu dia tngah highhhh…xsedar jatuh..
      ada paper ckp dia ….dah xde paper ckp…aku jerr ckp..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        aku pun terjatuh ari ney…tp xcedera lnsg …malah hepy…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tyrabanks says:

          aku lagi lerr…
          asyik tjatuh je.. lebih lgi kalau beli kasut baru..selalu tjadi lepas aku keluar pintu keta.. perasan cntik…2 jatuh.. ..pastu jln balik dgn bgayanya…cewah..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • trAnsFormeRs says:

          aku pun trjatuh….
          JATUH CINTA….
          ha ha ha……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • trAnsFormeRs says:

        TB konya paper ckp er….
        akunya paper lak tulis….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. delimajelita says:

    hehehe…kesian …mesti sakit giler..ape2 pon aku harap sempat la dia betobat. kesian kat dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      jika tidak sempat.. kire jd pengajaran je lah
      kat kita sume…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • arson says:

        maybe right, maybe no…… but I m rather sure……..(from: Arson-Jakarta-Indonesia)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. aries_april says:

    ha…
    dia jtuh tngga apprmnt dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. aries_april says:

    sama2x jdi pngjrn pada kta jerneh….

    ALLAH nk tnjuk kjab ja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. aries_april says:

    Darkshed aries lpa nk wish…
    sorry ar late skit.
    slmt brtnang ya?
    hri tu aries tk smpt on9…
    bla on9, darkshed lak xda….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Darkshed says:

    thanks aries…darkshed pun bz sket 2-3 mngu nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. kyrel says:

    korang nie sumer byk tgk katun laaa.apala…ilmu indon la..sumpah itu la..ini laa….mengarut….nie cite movie nyer set laa..gi la search internet..jgn la jadi lembu yg jadi pak turuttt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • delimajelita says:

      tu la yg aku pelik…rupa cam alien pun ada..x comel lansung

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        apa lak xcomel…
        burok.. hodoh..bodoh.. semua ada..

        kak nara… tukar le page lain…xsuke le..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Akak Leen says:

    akak baru jer sudah mkn nasi, mjur la akak dh penah tgk gmbr ni 2-3 thn lepas…so, xde la terburai balik isi perut ni…kekeke…
    tp x tau la gmbr ni btl ke tidak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sham says:

      gambar mana ada yg x betul kak, tapi kepercayaan kitadapat membezakan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. trAnsFormeRs says:

    kita x leh nk mnafikn kerja tuhan….
    so….
    trimalh yg ado…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia zahra says:

      ermm…ckp pasal trima neh…biler aku nak trima sambal belacan nenek ko neh trans?…huhuhu
      ekau buek2 lupo la tu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. daia says:

    ini gmbr duyung dh tua agak nyer..but mmg scarie la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. leo says:

    tol ke tuh ikan duyung… ingat kan ikan duyung x ujud….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Idy says:

    ni ikan sepat telebeh jemor … ikan duyong kebende nyer …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. onda onda says:

    KALAU JADIKAN IKAN KERING PUN SODAP

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. pening says:

    Hahaha..kau jela yg mkn onda-onda…x lalu den..kombang tokak adolah..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ninikebayan says:

    hodohnyer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. nunu says:

    LARH HAL NI DH LME DH AKU TAU….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. amin says:

    misteri tolla

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Luna says:

    hai…betul ke? ke ini cuma salah satu awatak dlam filem..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. kiki says:

    ni bukan ikan duyung betol la…
    ni cume patung je..adess

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. putriOne says:

    cmane nk ltak pic kt komen ek???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. fuselove says:

    dh lama gambar nie..
    dua tiga thn lps aku ade terima gmbr ni kt email..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. aku cun says:

    tipu tipu ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. lala says:

    its photochoped laaa SLOWPOKE!
    get a life

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. adieda says:

    kompem aku tak makan ikan kering dah pasni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. yana yana says:

    bukan betulla oi.. Handmade ikan duyung ni , sapa yan g buat replika ni mesti mengidam nak tgk ikan duyung betui hahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. aku dia dan kamu says:

    ikan ni kalau panggang cicah ayor asam best ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. abg jack says:

    napemanusia ni klu buat makluk ..alien ke ape ke x de yg secantik ciptaan Allah….ciptaan Nya paling cantik pompuanla smpi byk owang laki jadi xb tul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. zyra says:

    ehh gmbr ni da lama la..aku ade nmpk kt hp abg aku…last year,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. ju2r nglht gbr tu q kgt bgt
    pa’iya dyung ada yg sbesar tu.klu mang ada ga………………..tau
    jd lja dch””””…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. zaimi says:

    sape nak kurus dan bentuk badan yang cantik sambil menjana pendapatan yang pastinya lebih dari gaji anda bboleh hubungi saya atau sms di 0172912315. Bila2 masa…..
    Sory terlari tajuk just nk promote bia orng2 melayu jd cantik sihat dan ada masa depan yang cerah! Sebab saya orang ke 8 dalam bisness ni so far bonus saya maintain 10k keatas setiap bulan dan bru join 3 bulan….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. adila says:

    hello saya adil

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. adila says:

    sy ngok kesian juga ikan duyung

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. adli says:

    kamal adli

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. adli says:

    sy adila najiha.umor sy 14 thn.sy tinggal di kuantan,pahang .sy besekolah di smk sungai isap,heh korang nk tau tak kawan saya teruk he,he,he

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. adli says:

    alamak silaplah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. iza says:

    mcm tpu je ikn dugong ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. zef jack says:

    tak caya larrr.. benda2 karut ni!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  67. ROSE MAWAR says:

    macam ikan kering aje

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. MAT GRAFIK says:

    BACKGROUND GAMBAR NI MEMANG BETUL TAPI DUYUNG TU SAYA BUAT PAKAI SOFTWARE Autodesk 3ds Max DAN Autodesk Maya YANG BIASA DIGUNAKAN DALAM FILEM FILEM MODEN ZAMAN SEKARANG. REAL TAK? KALAU REAL SILA DOWNLOAD PERISIAN TU SEKARANG JUGA, K? BYE……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • comel says:

      la you tipu i kew…….mati2 i caye taw betol kew you pakai software nak buat grafik ikan duyung 2? cedih i kene tipu dangan you lah!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. husna says:

    seramnya…….
    ikan duyung dah mati nape tunjuk??…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. shidi says:

    macam alien workshop jee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. kenape ikan duyung rupa dia mcm itu……….sye ingakatkan muka dia cantik rupenya huduh…….eeeeeeeeeeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. ahmad says:

    asstarfiwalazim………menakutkan rupanya……………allah shje yang maha besar………………………………………………………………………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. josua says:

    wah duyung mmeng wujud

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. miz says:

    kalau korang semua nak tau ikan duyung memang wujud baru2 ni ada seekor ikan duyung t’dampar kat pulau bangi d Sabah mungkin d sbbkn gempa bumi yg belaku d indon n pilipina baru2 ni skrg ikan tu telah d ambil oleh pasukan marin untuk d kaji kot harap2 ikan itu akan d letakkn d muzium sabah utk tontonan ramai. mukanya memangla tak cantik tp tidakla seperti gambar di atas tu ia lebih kepada muka manusia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. ira says:

    betul ke cite ni ke tipu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. rina rai says:

    betul bah aku dah tengok video nya t..kalo tak silap ku di pulau bambangan..kudat..!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. eyunz_sayasukadirisaya!!! says:

    betui kew ikan duyung tue? mcm tak cukup makan jew!! kan ikan banyak kat laut….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. okanz says:

    dari kmu ja ba 2……………………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. budarkemo says:

    tah betol ke x ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. mpaichow says:

    ini ikan buduh kayu hehehehe kompau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. eyunz_sayasukadirisaya!!! says:

    wahahaha banyaknyer owg komen2 ni fotow…x boring kerh???? mybe law tue ikan duyomg di bodyfight kan tentu kelihatan anggun…hahaha tp apew jantina beliau tue erk??????????? wakakakaka!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. lalalala says:

    alah x takut pone..hari tu kita dah tengok kakak sedare kite tunjuk..nie kali kedua kite tengok..sebab kawan kaka sedare kita hantar kat dia..lepastu dia tunjukkan kat kita orang satu family

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. LiA says:

    cakap besarr nampak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. YUS says:

    iyea kot dalam filem pun g2 juga??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. ayang says:

    ley cyer ke???
    cb]m tpu jew..
    huh!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. munirah says:

    betul ke ikan duyung ade????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. munirah says:

    takde ke gambar ikan duyung hidup? asyik bangkai je.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. yana says:

    apalah lah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. Asweneedewi says:

    saya rasa ikan duyung ni kesian tapi takpelah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. nazuren says:

    hai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. nazuren says:

    hodohnyer gigi ikan duyung tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  92. haseena says:

    betul,betul,betul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. saya says:

    gmbr tipuuuuuuuu….nampak sgt mcm plastikkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. dachs says:

    what a fool!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. hanis says:

    eee……….. betulke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. hanis says:

    x pecaya pun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. jane says:

    Halow!!!!!!!!!!! ku mok tauk tok sal mermaid… heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. yna says:

    cute jugak owh hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. yna says:

    cuteee…………………heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. kazumi.. says:

    astagfirullah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. zetty says:

    hodo tol muka dye hahahahaha…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. budak baek says:

    benda nie juzt gmbar…..
    bukannye bt0l p0n……
    nie masa dia dah mati bukannya masa hidup p0n…
    semua makhluk Allah tidak ada yang sempurna…
    apasal kte nak kutuk dia???
    dia bukannya kacau kte…..
    kalau kte kutuk dia bermakna kte nie kutuk Allah…
    sye rsa duyung nie cantik…
    teringinlh pulak nak tengok dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. amirul a.k.a zikak says:

    takut siot…….lpas tengok gmbar nie bkan stakat tutup pc aku trus jual leptop dan pc kat umah…… hahaha klakar la kot gmbr die nie…. nie mcm duyung jantan je….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. MAIL LOMBOK says:

    huh…ikan camtu kt kg aku pun ada la…xheran pun..cuma skarang nie je kurang cket…orang kg tangkap wat ikan kering ngan perkasamm….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. hamba says:

    ingat……..ingat……….ingat…………………………dunia ini bulat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. ema says:

    tgk pn tau tipu…
    ada ker tgk da mcm ikn masin da.hahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. xxboyzxx says:

    brekyok ngoh…napok tau doh lebong…hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. ikan duyung btul... says:

    nate ape ikan duyung g2..mcm ikan kring je..hahaha…base nok nipu op…hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. minah says:

    buruknye……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. blairhart44 says:

    ketara sangat yg gmbar ikan duyung nie tipu jak….hanya rekaan jak nie…buang masa jak kita melihat gmbar nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Intan Syahirah Abd Talib says:

    Mcm tipu jeee….. baik aku tengok Maya Karim jdi ikan duyung,lgi cunnnnnnnnnnnnnn……. HAMPEH!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. Intan Syahirah Abd Talib says:

    gambar cam ikan kering busuk jeeeeeeeeeeeeeee…..hahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. azanie says:

    wallahhuallam….saya pun x tau nk kata apa…btul atau tak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. iren meok says:

    ngak nyangka ternyata putri duyung i2 benar2 ada

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. ilmar4334 says:

    gambar ni nampak memang real……mungkin juga hanya rekaan dari para seni ukiran lilin, apa pun kalau dia adalah ukiran lilin..ianya satu ukiran yang hebat..dan kalau ia makhluk sebenar yang terdampar dipantai ianya juga buka perkara mustahil…semuanya kehendak Allah s.w.t untuk menunjukkan kebesarannya diatas segala kejadian yang dikehendakinya…maka itu percaya atau tidak terpulang kepada anda semua yang jelas dan pasti setiap kepercayaan kita itu haruslah bersandar daripada keimanan dan ketaqwaan kita terhadap kekuasaan yang maha pencipta.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. pinkycoklet92 says:

    nie bkan duyung,..
    atok aq org jawe, dulu mse die mude2 mak die salu menjala. ikan duyung sangkut. kate die ikan dutung rmbutnye sikit n seiras manusia,. aq x taw r btul x tp yg pasti 2 yg die ckp…
    lgpon nie sejenis ikan. ade org puteh kaji n da sahkan nie bkn duyung. da bg name ape ntah lupe aq..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. luqman says:

    ni dah sah gambar palsu ni!
    saya tak akan percaya ini semua.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. Rasrara Nia says:

    Saya tdk percaya kalau ikan duyung ada !
    Paling2 semua itu palsu pokokx sekali kata duyung itu sangat tdk ada ……………………………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. iqa says:

    saya tak percaya kalau orang kata ikan duyung itu wujud.
    orang kata, kalau ikan duyung itu wujud, bermakna dunia akan kiamat kerana ikan duyung sama sekali tdk wujud….
    atau dunia ini memang akan kiamat..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. nurul says:

    aq rase cume sumpahan ajer k

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. haura cantik says:

    masa yang kaya gitu dibilang cantik???????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. JASHPREET says:

    GAMBR GAMBAR INI BENAR KE

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. ibrhohim says:

    napa menakutkan macam tipu ajer?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. hasbon says:

    macam~macam jak……. ermmm…. tawakal jak………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. KUKENTHEN says:

    JAGAN TUPU ORANG LA MAIK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. aina says:

    ceh,klo btol2 wujud tnjk arh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. jasmin amran says:

    betul ke ada ikan duyung
    kalau ada di mana
    di sekarang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. jasmin amran says:

    ikan duyung in sebenar nya dia kena sumpah
    sya ckp in betul bukan mereke -reke cirta
    sya degar nenek sya yng ckp dekap sya …………….

    ………………MUAH……………….MUAH…………………….MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. jasmin amran says:

    BYE DUYUNG MIN NK TDR DH SLMT MLM DUYUNG MIN SYG DUYUNG ……………………SYANG ……………..SYANG………………SYANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. syafiqah says:

    may be betul…. org bleh buat atau juga kepercayaan org

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. badrul says:

    aku memang tak percaya langsung gambar nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. badrul says:

    so amazing…aku x percaya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. Q_KhY says:

    wow,.. trnyata ada betul yg nmaX putri duyung y.. kirain hax crita dongeng aja..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. Q_KhY says:

    wow, kirain cuma cerita dongeng aja, trnyata ada y..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. el jemey says:

    aku pon xcaye la..struktur badan ikan duyung kononnye nih cam tak betol jer..bile tgk betol ikan nih mesti x boleh berenang laju2 n nk pandang depan pun susah..xkn die berenang mengiring jer..ntah la serius x logik…tipu lah nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. arifah says:

    wah ,ia sangat menakjubkan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  137. nanie says:

    Eiiiiiii…gelinya…………..btol ka hah?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. FIRA says:

    fira pown first time nie… takowt jgk ar… x sgka rupanya gitu… ingatkan cntik sbab 2 berani buka article sal duyung nie… hebat jgk ciptaanNya kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  139. echa says:

    serammmnyee..hodohh gile !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  140. sisip says:

    itu barulah duyung sebenar belum tgk duyung air lagi hahaha…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  141. ikah says:

    apew masalh awk tntg ikan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  142. farez says:

    nape x goren je ikan tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  143. yoooooooooo says:

    lebih baik korang jangan mengejek -ejek org tak elok tau tak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. yoooooooooo says:

    tolong la bls la blk krg ni aq ckp skt je krg dh merajuk please bls la blk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. szli says:

    duyung kenan dugong cam biawak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  146. ros says:

    its really

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  147. rider says:

    erk…….camne rs ikan duyng…..mesti…best…..nyum2….
    kari pon best,,,ni……….mavelous…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  148. kaklong says:

    em sy cya…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  149. Legalsounds says:

    We are a group of volunteers and starting a new project in our community. Your site provided us with valuable information to help us get started|.You have done an impressive job!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  150. Good stuff, thanks for posting. I was actually looking for something else and this site came up lol. Oh well, 2 minutes of my life gone! Totally worth it though!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  151. Hi! I found your website by accident this morning, but am really pleased that I did! Not only is it entertaining, but also straightforward to use compared with lots that I’ve viewed! I was attempting to discover what theme you had employed, – anyone have any clue? I’ve utilized a similar overall page layout myself, but discover that your web site loads a lot more swiftly, although you seem to have a great deal additional material. The only issue I’ve had is with the header, which seems less wide that the actual page in Opera v8.0, although it appears OK in IE and in firefox… maybe it’s time to swap! Excellent web site, incredibly tidy job, and a excellent inspiration for my simple attempt! I’ll be looking to improve my own internet site and will certainly visit again soon!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  152. If I were you I would really try to monetize this blog somehow.. It’s really nice..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  153. comel says:

    i dont la kowang sume nie nk cayer pon x blh tak cayer pon tak boleh jugak!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  154. ade may may says:

    sepertinya ini kabar baru. jadi nga usah terlalu merasa news hot…. !!!!! takuuuuttttt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  155. siti says:

    adakah ikan duyung wujud pada zaman sekarang dan adakah orang percaya ikan duyung wujud atau khayalan sahaja

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  156. jack says:

    gambar ni palsu la kawan..ikan duyung memang wujud tapi ia berbentuk macam ikan biasa aja…bukanya badan manusia kaki ikan..kalau ia benar wujud pun ia munkin dunia yang lain…dunia jin..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  157. hamba allah says:

    betul X ikan duyung ni!!!
    huhuhu :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  158. tolol says:

    kalu wase xcye dop pyah tngk,,yang duk komen betol slah wat natam apa,bkn blh duit..bodo blake……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  159. dUyUNg jALAnAN says:

    yg jantan kowt ….klu betina cmner roper nya….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  160. aisyah maisarah says:

    e….takut nye.. apabila melihat duyung yang mati itu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. atikah says:

    broknye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  162. amira says:

    ikan duyung….
    tu buruk la..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  163. duyung sweet..! says:

    Fuhh!bpak x bley bla kowt…mulut nye…! mcm sister aq… faifa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  164. some says dis is fake…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  165. atantun says:

    gambo p0n x de nak tengok camne……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  166. sheila says:

    ya allah ..
    betul ka tu tpu ??
    mna tauu btl ..
    jan main2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  167. e-are says:

    hummm..no comment…sng cite wallah hualam….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  168. illeyen rahman says:

    tapi duyung cantik

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  169. rusydi says:

    saya asik buat bende lain pun tak boleh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  170. rusydi says:

    saya tak ada gambar ikan duyung yang sebenang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  171. rusydi says:

    gfhjfbhfbfhbfhbfhbfghbjfbghfbgnbdfnbghdfhjbgfnbghbdfh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  172. Arimbi says:

    Giginya kayak monster -_-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • syifa says:

      x semestinya ,ciptaan tuhan kita x bleh kutuk….berdosa besar,klau korg nk kata pada duyung itu pn x derk gunenye sbb duyung tu x buat salah!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  173. nadzifah says:

    nampak cam hantu ikan jer…seram nk tngk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  174. amy says:

    sebenarnya ikan duyung ne wujud…
    tapi bukan la bentuk rupanya seperti di atas…
    kalau nak melihat duyung boleh..
    tapi hanya ada di satu tempat (setakat yg saya ketahui…) di Malaysia..
    mungkin di indonesia jg ada (kurang pasti)..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  175. Alegro.pl says:

    Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  176. tiara nadia says:

    xcAYA LA MUNCIN 2 PATUNG JE XPN ORNG 2 SNDRI PNYA BADAN KOT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  177. mini says:

    tengok macam betol org kate duyung wujud tp susah nak caye sbb org kate duyung cantik pastu tengok yg kt ats tuh … rase macam mls jer nak caye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  178. khairul says:

    aku tak prcaya saper setuju

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  179. zack says:

    Setelah diperkenalkan dengan PLSupergel kini tiada lagi pancutan pra matang…hubungan kami suami isteri malah lebih bertambah erat.. malu beb kalau kecundang awal…
    100% herba… xkebas..tiada rasa panas..bertindak hanya
    Ia Cuma mengurangkan rasa geli pada zakar kita…
    PL superGel
    Cara hubungi masuk blog nie adiospower.blogspot.com
    doktor pun ramai ma beli ngn gua..haha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  180. farizuan says:

    tipu tipu aku budak kecik pun tipu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  181. miera says:

    btol ke muka duyung yg sbenar camtu??

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  182. shalu mac says:

    erm…..duyung tu dah kurus kesian…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  183. izza says:

    lah cian duyung 2 terdempar d pantai…….kering dah dia…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5