Written by AbangNara | March 28th, 2010

ika af6 tindik lidah

Memang hebat si Ika dari Akademi Fantasia 6 nie. Hebat dapat menahan sakit menindik lidah. Tengok gambar Ika AF6 tindik lidah kat atas tue siap boleh tersenyum riang pulak. Ke memang benda tindik menindik nie tak sakit? Dah la kat lidah pulak tue. Seram dan geli pulak dibuatnya.

Nak tanya kot-kot ada pembaca BeautifulNara yang pernah menindik bahagian tubuh anda. Sakit ke tak sakit? Dan kalau tindik kat lidah tak rasa geli ke time makan nasik nanti? Kot-kot tertelan ke benda tue. Tak pasal-pasal tercekik plak.

Apa-apa pun kepada Ika AF6, nasihat kami kalau boleh janganlah tindik lidah tue. Buruk pulak kami nampak. Macam ada jerawat batu plak kat dalam lidah. Tak cun lah.

Gambar kredit kepada Berita Harian.

P.S: Kepada mereka-mereka yang ada hantar email untuk mendapatkan tiket percuma ke konsert Wali Band, sila check email anda. Ada sedikit penukaran dengan cara penghantaran tiket.

P.P.S: Soalan untuk tiket percuma untuk Wali Band hari ini ialah “Nyatakan 2 lagu dari kumpulan Wali”. Hantarkan jawapan anda ke borakartis @ gmail.com dan tunggu reply dari kami. Untuk klue boleh rujuk artikel ini.

98 responses to (GAMBAR)Ika AF6 Tindik Lidah, Tak Sakit Ke?

  1. manoharam says:

    terok benar

    0
    0
    • nani says:

      hah…lidah terluka sikit pon da sakit ni nak tindik pulak..wow sakit!….x kan aku buat…x de pekdah….bazir duit jeh…x cantik pon….

      0
      0
    • akula says:

      bkn nak kate kt ika sorang tp sume umat manusia yg bertindik kt situ..tak rase pape ke..esp yg bragama islam tu..aduh..lidah cantik2 da kene tebok..

      0
      0
      • Apis says:

        Kajian menunjukkan, sesape yg bertindik di pusat, lidah, bibir dan kemaluan adalah tergolong dari orang-orang yg gila seks.. tak pcaya? tgk muka dia..

        0
        0
        • jojiecun says:

          Betoii2..org barat tindik lidah utk kegilaan seks.. org melayu pulak menunjukkan kebodohan semata…

          0
          0
  2. ayu says:

    ttibe 1st plak…peace no war

    0
    0
  3. shidah says:

    hidup kt KL cmtu laa.. Pngaruh sna sni..

    0
    0
  4. ayu says:

    issshhh…seram snguh aihhh..tbuk cping tlinga pn skit ni kn plak lidah…adoiiiiii….

    0
    0
  5. pesona says:

    hehehe…untuk nampak cantik kena rasa sakit dulu..apa2 pun x pyh nak show off..tu ja~

    0
    0
  6. ViZard8 says:

    camne nak mkn aiskrim tu..ssh2

    0
    0
    • futuremagistrate says:

      es krim okay ag, sbb dlm mulut dia cair…camner nak makan dodol?..pergh, nescayer terselit-selit

      0
      0
  7. ayu says:

    dh lme x kuar cite..ni slh 1 kntoversikan dri sndiri arr ni…

    0
    0
  8. kak anie says:

    Cantik ke tindik lidah tu…?

    0
    0
  9. raksasa jahat says:

    setahu aku laa, ada motif lain kalo tindik lidah nie…
    itu dari kawan2 laa yg ckp (yg tindik lidah gak)..
    ntah laa…

    0
    0
  10. bawahlicin says:

    kat bibir faraj tak nak tindik ke?

    0
    0
    • Ryta says:

      Weiii ko…..ganas tol soklan…

      0
      0
      • [email protected] says:

        xtapis ayat dia,,, berani mati tol

        0
        0
    • ozman says:

      wow thats cool..hahaha

      0
      0
    • kireng_man_oyok says:

      ehh…bodoh btol la ko ni..tah dr mne plak asal ko ni..dh kat lidah2 je la ni nak mlarat g ke situ plak…

      0
      0
  11. bidor says:

    Ala setahu aku la kan..
    tindik lidah ni untuk lagi best masa bercium..
    tu yang aku tau la dari member2..
    fasha sandha pun tindik lidah gak…
    sama la mereka berdua tuh..

    0
    0
    • Ryta says:

      Untuk itu je ke reason bertindik lidah? Kalau dah nikah cium2 dgn hubby, bestla jugak. Ni blom nikah, dah bg free….wat rugi jek! Dahla azab lak tu menahan sakit.
      Pape pun, setau aku la…tindik lidah ni tak leh wat sbb tiru cara org kafir…..sama la dgn tindik kat pusat atau kwsn “toot”….ada sesapa yg pandai bab ilmu agama kat sini…bg ler pendapat….

      0
      0
      • kireng_man_oyok says:

        laaa…ingat ko tu baik sngat ke…ingat kn tau sngat bab2 agama..mtak pndapt org la pulak..huhh..lau x bpe thu tu x payah la nak ajar2 org…btulkn diri tu dulu k..

        0
        0
  12. F I T says:

    ish tengok pun dah rasa sakit..siapa ada pengalaman tindik lidah? silalah berkongsi hehe

    TANDA KORANG NI PING-WHORE + MUNGKIN MEMBANTU UNTUK NAIKKAN TRAFIK!

    0
    0
  13. ViZard8 says:

    uis2, bezt wak2 brcium..huhuhu. Kena tindik ni, pompuan ke lelaki ataupon 22 skali..??

    0
    0
  14. FTNer says:

    adoi..rosak! nak tampal lidah berlubang ke taruk tindik tu?

    0
    0
  15. Fact-oriented Person says:

    Weh, kat sini usah nk berfantasi seks la weh…bawak perv tu pegi jauh2.

    0
    0
    • futuremagistrate says:

      hmmm, camnie ‘hebat’ punyerk komen pon lepas gark erk…per laei mr/miss/mrs admin…kasik ban sama dia…

      0
      0
  16. Piston Pecah says:

    lidah dia tak cantik kot…nak kasi taruk aksesori lah 2…

    0
    0
  17. terompah says:

    giler btl…dh buang tabiat ker aper?ni saje nk wat gimik r nih…dh x laku kan…hukum hakam islam dh x tau aper da…

    0
    0
  18. wow..!
    see her candid..!

    0
    0
  19. pening says:

    Da Allah cipta lidah tu dgn sebaik-baik ciptaan, pandai2 nk d tokok tambah..rse ciptaan asal tu lg cantik..ntahla, mgnkin pd dia cantik kut, biarlah…

    0
    0
  20. luklu says:

    ika yg mn satu ar…xknl aku ngn dak2 af neh…cuma knl 2,3 org je…

    0
    0
  21. aqviz says:

    ni nnt klu nk dikebumikan,bumi xtrima kot..koz mngubah ciptaan Allah..hukum die sme cm bertatu..DOSA BESAR!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    • standard la anon.. says:

      weh, kau sure ke? kalau tindik telinga tak kira mengubah jugak? cabut bulu kening? shave bulu kaki?
      aku tanya je, aku bukan peduli pun sebab aku bukan pompuan, haha.. cuma concern sket pasal main jatuhkan hukum ni, kalau tak betul, silap2 sendiri yg dosa..

      0
      0
      • futuremagistrate says:

        cabut bulu kening berdosa ar, ustazah aku kater sbb zaman nabi yg cukur blu kening tuh hooker melainkan atas sbb2 yg dibenarkan cam ader sesetengah ulama kata kalo kening yg bersambung-takper cukur part yg bersambung tuh, shave bulu kaki plak kalo dah smpai menganggu idop/ suami suruh ko boleh jerk shave, tp org pompuan ader yg shave bulu kaki sbb nak pakai skirt, tuh mmg takbleh lar kan..

        tindik telinga dibenarkan rujuk hadis at-turmuzi dimana perempuan dibenarkan memakai perhiasan termasuk lar subang

        the prob is…per niat pompuan nie tindik lidah? rawatan tradisional? nak best time kissing? nak ikut trend punk nazi?…

        0
        0
        • futuremagistrate says:

          luperk plak nak tambah, aku rase better lar telinga pon takyah tindik coz kalo nak mandi wajib kena make sure air tuh masuk kat lubang tindik tuh lagipon kalo tindik telinga saper sgt bleh tgk melainkan suami/ muhrim kita, kalo tak pakai tudung takut plak nanti ader intention tuk show off so biler bende takde pekdah sgt takyah wat pon takper

          0
          0
        • kireng_man_oyok says:

          owww…sme je la tu tetap jgak mgubah ciptaan Allah..

          0
          0
      • jane says:

        standard la anon ….tindik telinga tu sunat bagi org perempuan….. utk lelaki haram…

        0
        0
        • Ryta says:

          Betol tu jane….tapi ada gak lelaki pakai subang konon2 nak tunjuk la yg dia tu gay @ trendy…padahal dosa semua tu!
          To standard la anon: dah paham dgn penerangan futuremagistrete tu?

          0
          0
        • [email protected]&pet says:

          kalo laki pakai subang selagi ada lubang kat telinga dia, sesetengah ulama cakap dia leh leh jadi wali tuk anak pepuan dia kawin….
          kalo dia jadi wali gak kira berzina le anak dia,,,,,

          bagi laki xyah le nak cube2 pakai subang

          0
          0
        • standard la anon.. says:

          paham mak encik! haha.. terima kasih.. cuma satu je tak terjawab lagi.. pasal aqviz kata tindik lidah tu dosa besar.. betul?

          0
          0
      • dila says:

        aku dgar plak kat yg tnye ustaz tv9 2,die kate ckur kening t brdosa..
        tp bile kening 2 dah dckur,mst kene ckur salu,klu x nanti kening 2 tmbuh jd xcntik,brterabur…
        xtaula, aku dgr ustaz 2 ckap cm 2…

        0
        0
        • futuremagistrate says:

          dila: ada sesetengah ustazah lark org len tak cukur kening tp dia yg cukur…lagi pelik aku tgk!

          0
          0
  22. nak comment jgak says:

    xkenal..
    mls nk ambk tau..

    0
    0
  23. wawa says:

    pape ntah.. poyozzzzzzzz!!!

    0
    0
  24. JMilove says:

    ala, tindik lidah pun nak jadi isu ke? dah abis gosip keee?

    0
    0
  25. Zaza Muhammad says:

    xrimas ke? klu aku sekecil bendasing lekat kat celah gigi ke atau tulang ikan yg halus tu lekat kat lidah ke selagi xble buang selagi tu rimasssss xble wak keje wase… kekdg tu wase nk g klinik gigi nk suh buang…
    ni saje suke bertindik…. eeiii suke tol tiru budaya luar ygxde pekdah tuh!!!!

    0
    0
  26. noorafzan says:

    artis sekarang mmg dah terlampau MAJU..

    0
    0
    • Ryta says:

      Bab2 takde pekdah ni maju la sangat….
      tapi bila tanya bab karier…..terlampaula mundurnya!

      0
      0
  27. jane says:

    tak cukup bijik la tu…sori lucah skit…benci tengok org yg bertindik selain dari telinga…

    0
    0
  28. Nana says:

    Kawan aku pernah tindik lidah dulu. Dia kata saja suka. tapi mcm lagi menyusahkan je aku tgk. Mula2 nak tunggu baik tu, asyik kena makan benda cair je, mcm bubur.
    pastu satu hari dia tgh duduk termenung. tiba-tiba je dia terfikir, dibuatnya tiba-tiba dia nak meninggal dah sekarang, boleh ke dia mengucap dua kalimah syahadah dgn lancar? terus dia bukak, langsung insaff sampai skrg.. *cerita betol*.

    0
    0
  29. Nana says:

    Kawan aku pernah tindik lidah dulu. Dia kata saja suka. tapi mcm lagi menyusahkan je aku tgk. Mula2 nak tunggu baik tu, asyik kena makan benda cair je, mcm bubur.
    pastu satu hari dia tgh duduk termenung. tiba-tiba je dia terfikir, dibuatnya tiba-tiba dia nak meninggal dah sekarang, boleh ke dia mengucap dua kalimah syahadah dgn lancar? terus dia bukak, langsung insaff sampai skrg.. *cerita betol*..

    0
    0
    • [email protected] says:

      sampai 2 kali komen yang sama 2….
      ape2 pun timer kasih kongsi *citer betol*

      0
      0
  30. bernama says:

    akal pendek..ilmu Agama kurang jadi la mcm ni

    0
    0
  31. ...... says:

    Menurut ajaran Islam, tubuh kita (termasuk seluruh bagiannya) adalah amanah dari Allah SWT yang dianugerahkan kepada kita dimana kita diminta untuk melindungi dan merawat dengan segenap kemampuan kita. Konsekuensinya adalah kita tidak diperbolehkan untuk merubahnya atau merusaknya dengan sesuatu yang tidak perlu; kita hanya diperbolehkan untuk turut campur dengan tubuh kita manakala ketika kita memperbaiki cacat alami yang diderita atau memperbaiki/menyembuhkan oleh sebab suatu penyakit. Usaha lainnya yang mencampuri atau merusak tubuh kita adalah termasuk kegiatan yang merubah ciptaan Allah SWT yang dikecam oleh Allah SWT dalam Al-Qur’an.

    Kita ketahui dalam Al-Qur’an bahwa Syaitan, yang terkutuk, berikrar kepada Allah SWT. bahwa dia tanpa kenal lelah akan terus menyesatkan manusia dengan kerusakan dan kebinasaan: “dan aku benar-benar akan menyesatkan mereka, dan akan membangkitkan angan-angan kosong pada mereka dan menyuruh mereka (memotong telinga-telinga binatang ternak), lalu mereka benar-benar memotongnya, dan akan aku suruh mereka (mengubah ciptaan Allah), lalu benar-benar mereka mengubahnya”. Barangsiapa yang menjadikan syaitan menjadi pelindung selain Allah, maka sesungguhnya ia menderita kerugian yang nyata.” (Q.4: 119). Selagi kita merenungkan ayat diatas, kita juga bisa membaca pernyataan Allah SWT di ayat Al-Qur’an berikut: “Maka hadapkanlah wajahmu dengan lurus kepada agama Allah; (tetaplah atas) fitrah Allah yang telah menciptakan manusia menurut fitrah itu.

    Tidak ada peubahan pada fitrah Allah. (Itulah) agama yang lurus; tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui.” (Q. 30:30); “Dan belanjakanlah (harta bendamu) di jalan Allah, dan janganlah kamu menjatuhkan dirimu sendiri ke dalam kebinasaan, dan berbuat baiklah, karena sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik.” (Q. 2: 195).

    Berdasarkan ayat-ayat diatas, maka ‘body piercing’ atau tindik, mentato tubuh dll. semuanya masuk dalam kategori kepada kegiatan campur tangan yang tidak perlu, merubah dan merusak ciptaan Allah SWT. Untuk itu, bagi seorang Muslim yang taat dan sadar dengan agamanya tidak perlu berpikir untuk melakukan kegiatan-kegiatan tersebut.

    Tindik dan tato bisa berakibat membahayakan tubuh. Bahkan sebenarnya melakukan tindik dapat mengakibatkan pelakunya siap berhadapan dengan beberapa resiko kesehatan. Untuk bagian tubuh yang sensitif seperti lidah, bibir, kelopak mata dll. lebih rentan terinfeksi dan itu bisa menjadi perantara penyakit, beberapa diantaranya mungkin bisa berakibat fatal. Tidak mengherankan tentang hal ini karena setiap usaha yang tidak perlu yang dilakukan untuk merubah ciptaan Allah SWT akan dapat membawa dampak negatif yang berbalik ke diri kita sendiri.

    Dalam ajaran Islam, semua kegiatan yang kemungkinan akan membahayakan kesehatan dipandang haram hukumnya bahkan jika kegiatan tersebut ada keuntungan yang bisa dibayangkan atau dikira-kira; dan keuntungan yang dibayangkan itu pun dianggap masih lebih kecil dampaknya dibanding bahaya atau resiko yang dihadapi. Dengan fakta ini saja dapat diketahui bahwa body piercing/tindik tubuh haram hukumnya.

    Satu-satunya pengecualian dari para ulama tentang hal ini adalah dalam konteks ear piercing (tindik telinga) untuk kaum perempuan. Hal ini dikarenakan tindik telinga dibutuhkan oleh kaum perempuan untuk menggunakan perhiasan. Kaum laki-laki, menurut ajaran Islam, tidak memerlukan tindik telinga. Faktanya, Islam melarang laki-laki untuk meniru gaya yang menyerupai perempuan. Rasulullah s.a.w. pernah menghitung orang-orang yang dilaknat di dunia ini dan disambutnya juga oleh Malaikat, diantaranya ialah laki-laki yang memang oleh Allah dijadikan betul-betul laki-laki, tetapi dia menjadikan dirinya sebagai perempuan dan menyerupai perempuan; dan yang kedua, yaitu perempuan yang memang dicipta oleh Allah sebagai perempuan betul-betul, tetapi kemudian dia menjadikan dirinya sebagai laki-laki dan menyerupai orang laki-laki (Hadis Riwayat Thabarani).

    Perlu juga diingat untuk tindik telinga pada perempuan itu cenderung berbeda; tindik telinga mengandung lebih sedikit bahayanya dibanding tindik pada lidah, bibir, kelopak mata dll.

    Pertimbangan lainnya yang mendukung bahwa body piercing atau tindik diharamkan untuk laki-laki adalah: Islam melarang kita untuk meniru kebiasaan dan gaya hidup tertentu yang dilakukan oleh orang lain tanpa membawa manfaat yang jelas. Kegiatan meniru seperti itu dikecam oleh Nabi Muhammad Saw.

    Kesimpulan: Body piercing atau tindik untuk laki-laki sama sekali diharamkan dalam Islam. Tindik di telinga diperbolehkan bagi kaum perempuan, menurut sebagian ulama. Pengecualian untuk perempuan ini tidak berlaku bagi kaum laki-laki.

    Sumber : http://dhuha.net/id

    0
    0
  32. tenteraangin says:

    dia ada la nak sangkut pape kat lidah dia tu…

    0
    0
    • Ryta says:

      Hahah….ye la kot…bila beli air milo ais @ sirap limau yg dibungkus ikat tali, takyah pegang ngan tgn lg…sbb bleh sangkut kat lidah….pastu sng jek nak sedut guna straw….hohohoh….

      0
      0
  33. Geli Hati says:

    ORG MELAYU NAK JADI MAT SALLEH

    0
    0
  34. m&m says:

    tindik lidah ni ade motif lain biasanya..
    org cakap klau pompuan tindik lidah,time bt oral seks best..tu pun org cakap la

    0
    0
    • Ryta says:

      Kalau stkt itu ajelah motip eh, ghontikanla…..
      Kalau blom nikah, wat seks @ seks oral….dosa besar tu weh!
      Stkt nak best kat dunia jek pastu dlm kubur kena seksa….tak payahla buek…..

      0
      0
  35. cikedi says:

    punya la byk benda yg baik….benda yg x baik jugak yg dia buattt…

    0
    0
  36. lalala says:

    org yg tindik lidah ni cnfirm suke wat oral sex..klu x wat 4 tindik kt lidah..byk lg tmpt yg trbuka utk dtindik..pk sndri..ika just mngaibkn dri sndri..dgn lebih tepat membuka pekung d dada sndri..mgkin dia bgga kot..

    0
    0
  37. doraemon says:

    dari pengakuan kwn lelaki saya yg pernah have sex gn gurl tindik lidah, dia kata best sgt bila buat ‘ice cream’.. tdo gn ramai gurl tp xpnh rasa best cmtu lg.. huhu sory ada unsur kelucahan sket

    0
    0
  38. Wxyz says:

    Apakata kita terjah c ika ni.haha.abg nas terjah mesti x nak terjah sbb ika ni x popular kot.hehe..apapun kita doakan agar ika berubah jd yg lbh baik.siapalah kita utk m’jatuhkan hukum kan.amiin.. Doakan aku jugak k..

    0
    0
  39. hmmm says:

    nii bohsia mana ni… kalau buat blowjob best gak…
    ni mesti kuat blowjob gak… muka pun cam bohsia gak..

    0
    0
  40. Clipkertas says:

    eee…. bangang tul pompan nie?
    klu trbelah lidah tu padan muke ko….
    nape… klu dah jd org bandar konon2 up 2 date nie..
    kene wat cam gitu la…

    wei,, igt!! dunia nie dah tak trtanggung nak menampung manusia yg tak berakal ngan perangai yg tak senonoh nie..

    huhuu

    0
    0
  41. mmeihua says:

    Maaf cakap, ni le salah satu produk AF yang hancus mancussss……kerana nila setitik rosak susu sebelanga…sape le yang pilih dia masuk AF dulu tu…rasanya dia ni bukan AF6 tapi AF5 sekali Mila , tapi dia ni kalau x betahan silap sampai minggu ketiga je.

    0
    0
  42. Gackutto says:

    syok ni kalau dia BJ..

    0
    0
  43. guguuuu says:

    tu maknanya seks ganas minah tu..
    huhuhuhuuu

    0
    0
  44. insan says:

    pelik sungguh lah…yg nak tindik2 lidah pe hal….awak tu artis tunjuk lah kelakuan yg baikk ckit pd peminat….

    0
    0
  45. poyo jew says:

    aku mmg xminat gan minah ni
    gedik smcam jew….

    0
    0
  46. bie says:

    hurmmm..ni pndapt akuh..aku tindik lidah last year masa aku form3 so skang aku form4 la..aku mmg minat sal tindik2 ni kan…kalo kitew tgok mmg sakit arr tp da rasew tu sbnrnyew x sakit mnew pun..tp adew bengkak dlm 1 mggu jew la kalo x cepat2 letak ice lepas tindik tu..tp x sakit manew la..skang lubang tu aku da tutup da..(tetutup) cadang na buat agi tp tggu abis spm doe..haha :)

    0
    0
    • Too Much says:

      tindik kat lidah pakai ape?
      tembak atau cucuk dgn jarum?
      saje je tanye..
      (klu bleh jgn la letak huruf W kat setiap akhir perkataan, that’s so NOT COOL!)

      0
      0
  47. prettyfera says:

    thks beautifulnara for the 2 tickets of wali band concert. already claimed… really appreciate it.. thks again!

    0
    0
  48. illa says:

    tindik lidah pn salah ker korang nih?
    aku tindik lidah tak ada nafsu seks tinggi pun. biase je. tindik utk kepuasan.. korang jeles ek korang tak sebagus dier

    0
    0
  49. AtieE says:

    Gelabah jek tgk..pikir bgs sgt kerrww..plezla tgk tmpt la skt..pesal x tndk hdng,mata,pipi,bibir ker..brula nk tnjk hbt!!!..aq tgk dye dlm drama kau dan aku skema la konon..stkt msk af..x pyh nk tjk bgsss..msh mentah lgg..yela knape x populer mcm mila or stacy..but ovr all pndi2la pikir..maap la klo terrksr bhsa..

    0
    0
  50. Hy,I’m glad Discovered this website,I would bookmark it,Great site,Good info.

    0
    0
  51. Hey there, You have done an excellent job here. I’ll certainly be back. And will personally suggest it to my friends. I am confident they will benefit from this writing. Thanks.

    0
    0
  52. Hi! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work! Many thanks!

    0
    0
  53. I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I’m experiencing some small security issues with my latest site and I would like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

    0
    0