Written by serenity | September 20th, 2011

Pelakon filem 3, 2, 1 Cinta iaitu Diana Amir kini sudah bertudung. Makin ramai selebriti wanita berhijrah untuk bertudung sejak kebelakangan ini, salah satunya ialah Siti Nordiana, dan ini satu petanda yang baik.

Yang pelik bila yang bertudung pula mahu membuka tudung. Saya tidak membantah kalau hendak tidak bertudung, itu pilihan masing-masing. Tetapi kalau dah bertudung-bertudung terus, kalau mahu buka, buka terus, biar orang ramai lihat diri kita yang sebenar, tak gitu? Peminat pun takkan rasa tertipu.

Cantik Diana bertudung, kamu tak rasa begitu?

Kredit foto pada Facebook Wardina Saffiyah.

celcom

Jangan lupa ada 5 voucher shopping bernilai RM5,000 setiap satu setiap hari (total RM25,000 sehari) untuk dimenangi bersama Celcom Talk-a-thon. Cuma perlu call 3 kali lebih banyak daripada bulan sebelumnya. Dah ramai dah yang menang. Anda taknak ke? Maklumat lanjut di laman web Celcom Talk-a-thon.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to (GAMBAR) Hijrah Diana Amir

  1. nyonyong says:

    first

    0

    0
    • adelya says:

      kejap je die ni…tgk la nnt…die ni smoking..agak2 da pkai tdung benti smoke x…

      0

      0
      • koka says:

        eh mane ko tao die pakai kejap je.??

        0

        0
        • Pondan Cover says:

          minah minah sendu yg bhijrah pakai tudung ni sume propa je la puaka-puaka sekalian.. mek penah jumpa minah ni kat luar.. ketiak bau hazab yahamatsss…

          0

          0
        • emily says:

          Apa salahnya bertudung tp merokok??…org2 tua nenek2 rmi yg merokok..xpe pun…

          0

          0
        • aku pon begitu says:

          emily, rokok tu hukumnye haram. kata ulama’ bukan saye. jadi mmg salah isap rokok

          0

          0
      • b4izur4 says:

        kite kena mendoakan yg terbaik..bukan prasangka yg bukan2..kena mendoakan agar dia berkekalan dgn imej ni.

        0

        0
        • snowy says:

          sebenarnya wanita yang imejnya bertudung dan menutup aurat itu adalah cantik pada pandangan kaum adam.. teruskanlah bertudung kerana anda menyejukkan hati kaum hawa..

          0

          0
      • pija says:

        x caya ar… :)

        0

        0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        tk kesah lah kalau dia ni bertudong n smoking ! asal kn jangan smoke di tempat awam or tempat2 yg terbuka NGOK !!!!! pandai2 la nk hidop !!!!!!!!!!

        0

        0
      • Suci says:

        Dh confirm ke dia pakai tudung..x kuar statment pn dr mulut dia, ntah2 dia saje je kot nk pakai tudung bkn nye nk bhijrah pn. Siti Nordiana mmg confirm dh pakai pakai tudung sbb kuar dr mulut sndiri. Kalau dh tuan punya bdan bg tau bru la leh confirm…

        0

        0
      • bujang says:

        Kalu nk. hijrah kebaikan tiada kira macam mana latar-belakang kehidupan dan siapa kamu. Disisi Allah semuanya sama.

        Alhamdulillah jika nawaitu dia baik…biar manusia pandang hina kerana mereka pun bukanlah perfect, janganlah pedulikan ye Diana…

        Terlalulah ayu Diana bertudung, mata bulat..nurulain , macam gadis Arab, cuma cacat sikit kenapa kening diandam halus sangat.
        Cantek sungguh anak saudara Uncle Bujang ni…eehh bukan, ni Diana artis tu….Ingatkan Siti Balqis kakak Luqman Hakim.

        x rugi kamu bertudung dan menutup aurat, dan jagalah t/laku. Bergaullah dgn. org. yg. baik.
        Insyaallah Allah akan memberi rahmat dan hidayah keatas kamu, dekatkan diri dgn. Allah.
        Syukran….syukran….

        0

        0
    • huh says:

      nasib baik ko memang first

      0

      0
    • budak kampung says:

      Saya rasa lepas ni beautifulnara tak perlu lagi post cerita artis berudung segala. Cerita ni sudah basi. Kebanyakan mereka bertudung hanyalah demi untuk menjayakan watak dalam sesuatu drama/telemovie, itu sahaja.

      0

      0
      • banana says:

        beautifulnara ni lagi lah hipokrit

        Saya tidak membantah kalau hendak tidak bertudung, itu pilihan masing-masing. kepala hapak ko!
        nko la yang mengutuk orang tk bertudung selama ini menerusi blog ko yang busuk ni

        sekarang terbukti kempen ngko tu terkena batang idung ngko sendiri!!!
        padan dengan muka ngko yang memuji fida tu menjunjung langit!!
        pegi mampos lah engkau dengan hipokrit ngko tu

        0

        0
        • beranikeranabenar says:

          nak emo tibe2 apahal. busuk2 blog abg nara ni pon, kau bace jgk. tinggal komen jgk. kalau tak suke, pegi main jauh2. ko tu bukan baik sangat, kutuk org pandai la. haktui!

          0

          0
      • bujang says:

        Walau pun dia berlakun jika ada yg. ikut , ya Allah….hanya dia yg. menilainya….
        Jika kita berniat untuk buat baik , belum buat dah diberi pahala olih Allah…Wallahualam…
        Jika niat buat jahat selagi anda x lakukannya tak dikira lagi dosanya, begitulah Allah itu maha pengasih lagi penyayang ( Al-Rahim, Ai-Rahman).

        Aku pun bukanlah pandai sangat, tapi itulah apa yg. aku dengar dari org2. yg. pandai ugama semasa mendengar ceramah2 ugama yg. lalu.

        0

        0
    • Gorgon says:

      kalau ikut skrip dia dalam “aku masih dara”. bertudung nak tutup love bite jer…….. kuwank3.

      Semoga Hijrah ini Ikhlas dan kekal. amin!

      0

      0
  2. usus says:

    tahniah :)

    0

    0
  3. usus says:

    tahniah

    0

    0
  4. huhe.. says:

    tahniah..suke tgk die mcmni..

    0

    0
  5. shu shinju says:

    alhamdulillah…. siti nurdiana pon dah bertudung??? alhamdulillah…:)

    0

    0
  6. Wan Qhairi says:

    bukan ke 3,2,1 Cinta??

    0

    0
  7. dubdab says:

    hope ia ikhlas dan bukn sbg tukar “mood”..mencari publisiti…jgn persendakannya spt yg sedia ada….apepun tahniah..semoga kamu akan terus diberi hidayah.

    0

    0
  8. Bawang Bakong says:

    x kisah lah dia smoke ke x itu hal dia..asalkan dia pki tdung pun dh ok..ada jgk artis indon yg pki tdung merokok..try google ntah spe nama dia lupa

    0

    0
  9. Alahai says:

    Alhamdulillah sorang lg artis yg dah b’tudung & tahniah gak pd Siti Nordiana… A’way kalu nk ckp smoking, Tiz Zakiah lg heavy smoker…

    0

    0
    • oit says:

      biarlah diorg smoking ke x..asalkan niat hati ikhlas nk berubah, buruk org kite nmpak,diri sendiri bwk2 bertaubat.

      0

      0
  10. Makngah says:

    orang dah berubah nak jadi baik patut disokong bukan dicakap macam2.

    0

    0
  11. emon says:

    dia ex classmate aku masa form 4 n form 5. walau apepun org kata die mcm2 masa die jadi artis, aku nak tegaskan die baik orgnya. mungkin korang x kenal die n nmpk masalah sosial die je. but she used to be a gud girl. secara peribadi, die mmg baik. dgn kwn2 x kedekut ilmu.x pnh backstab member.x penah mengata member.dan die mmg bertudung dulu. cuma maybe pengaruh rakan or cultural shock kat U merubah die. jadi doakan lah die kembali mcm dulu. to dodie, if u choose to come back to the right path, i pray for ur best. istiqamah ok.

    0

    0
    • Myana says:

      SIGS eh?

      0

      0
    • geram gila says:

      hidayah Allah tu datang bila2 masa je. Alhamdulillah.. diana dah bertudung.. :)

      0

      0
    • geram gila says:

      hidayah Allah boleh datang bila-bila masa ja. alhamdulillah diana dah bertudung. :)
      biasa la tu, selagi seseorang tu digelar ‘ARTIS’ , mmg takkan lari dari kutukan2 ni.. sedangkan klu tak jadi ARTIS dapat kutukan ni kan lagi public figure .

      0

      0
  12. mashimaro says:

    alhamdulillah…. perubahan k jln kebaikan…tp jgn plak skadar GIMIK jerk… artis ni… mcm biskut… kejap d kejap x d….

    0

    0
  13. Dauspozi says:

    Alhamdulillah… Teruskan bertudung wahai Diana Amir… Yang suka berprasangka buruk, mohon cermin diri… :)

    0

    0
  14. basshunter says:

    ni pon pakai sbb fesyen ke

    0

    0
  15. HoNeY bEe says:

    alhamdulillah…

    btudung mmg nampak cantik pun…

    so, pd yg tak pnh btdung tu terus-teruskan usaha memakai tudung…

    semoga mendpt rahmat dr Allah swt…amiiinn…

    0

    0
  16. burbury says:

    tudung dah cantik sgt2..lg cantik kalu alis mate mate jgn dikikis yer dik….:))

    0

    0
  17. hunny says:

    ala aku rasa dlm filem / drama je ni

    0

    0
  18. ~aku~ says:

    Memakai tudung tukan menutup aurat… at list kurang satu dosa.. mudah2an akan terus mengurangkan dosa.. Amin.. Doakan untuk kebaikan.. org yg tak bertudung memg lar boleh bagi alasan ” org bertudung tak semestinyer baik’ tapi sedarlah bahawa sekurang2nyer kita cuba untuk memperbaiki diri dgn melakukan perkara yg wajib..mudah2an ia akan bertambah untuk melakukan lebih kebaikan…Amin..

    0

    0
  19. PSM says:

    harap betul lah..bukan sebb filem ke drama ke

    0

    0
  20. hatiriang says:

    diana amir memang dh berhijrah lar.baca lar kat twitter dia.dia memang dh pakai tudung bukan sebab belakon drama atau filemm lar..owg nk berubah support la sikit..

    0

    0
  21. JEJARI KONTOT says:

    JGN JADI MCM FIDA YER :)

    0

    0
  22. jabun says:

    Walaupon muka dia x cun
    ala2 bapuk, ok gak bertudung
    manis sikit dipandang

    0

    0
  23. ops says:

    de ni dulu bertudung.

    0

    0
  24. OIT says:

    bukan dia btudung utk movie 7 petala cinta ke?mmg btudung utk movie tu sbb die jd graduan syariah. tp kalo betul, bertudung..Alhamdulillah. org buat baik kne kutuk,bwt jht kne kutuk. manusia2 jgn la menghukum..sedar kelemahan sndiri tu.. hal org jgn msuk campur.

    0

    0
  25. zaza says:

    ya Allah..cantiknya..lebih ayu dpd biasa…. =)

    0

    0
  26. anis says:

    sekadar renungan,
    Mangsa neraka yang lain adalah orang yang zalim dan sombong (tidak menyembah Allah) dan yang ramai diantaranya adalah kaum wanita.

    Diriwayatkan daripada Usamah bin Zaid r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Ketika aku berdiri di hadapan pintu Syurga ternyata kebanyakan orang yang memasukinya ialah dari kalangan orang-orang miskin. Aku juga melihat para pembesar sedang ditahan kecuali penghuni Neraka, di mana mereka diarahkan terus pergi ke Neraka. Ketika aku berdiri di hadapan pintu Neraka ternyata kebanyakan orang yang memasukinya adalah kaum wanita.

    0

    0
  27. Piston Pecah says:

    kalau dah terlibat dengan dunia seni, macam mana nak bertahan pakai tudung?berapa lama? kerja mereka berdasarkan watak & karakter yang diberikan kot…

    rasa macam seketika je Diana Amir akan bertudung… mungkin

    0

    0
  28. ice delia says:

    slow2 la nak berubah pesal nak kutuk2 nih ape lka panagai manusia

    0

    0
  29. lady says:

    Alhamdulilah…tp tak tahu plk nana pun dah berhijrah=) ape2 pun syukur Allah S.W.T dah bukakan pintu hati mereka untuk berhijrah…
    Bro Nara apa kate lepas nie bkn artis yg berhijrah saje bro nara share rase-rasenya klu artis hollywood ade A-Class dll mesti artis malaywood pun ade…cer gali2x=)

    0

    0
  30. mimiey says:

    tahniah kak nana..may Allah bless u kakak..bg yg mngutuk 2 sedar ckit yer..kita sape nk judge org..org nk bhijrah pless lh support ckit..ini tdk..mngutuk jer tawu..tolong ingt ALLAH ckit yerr..sgt sedih tgk comment korg yg mcm korg 2 maksum.die pun manusia biasa..tk lari dr buat salah..INGAT KITA BUKAN MAKSUM wahai sahabat….ape salah yg die dulu tlg lh maaf kn die..moga Allah rahmati kita semua..peace yah.. (:

    0

    0
  31. gaga oh lalalal... says:

    aku tak paham sesetengah mentality org kita ni…wat baik salah….wat jahat lg lah mengata..sudah2 lah bg yg mulut cam loji kumbahan tu…sepatutnya korang mendoakan yg terbaik tok dia…Alhamdulillah dia nak tutup aurat,..mybe ade certain korang yg mmg tutup aurat…tapi malangnye…hati korang masih busuk….aku doakan Diana Amir akan terus kekal bertudung n menjaga imej muslimah yg sejati….

    0

    0
  32. ain says:

    betul tu dia dah berhijrah

    1. sebab kak wardina yg bgtau
    2. sebab semua gambar tak pakai tudung dalam FB dia. dia dah delete. (sumber dari kwn y jadi friend dia dalam FB)

    0

    0
  33. yeke? sebab kat anugerah MASIF tue, dia x pakai tudung kan.. Ape pun chaiyok2 kepada Diana Amir. be positive!
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  34. watever says:

    urmm harap2 diana mmg ikhlas nk bertudung lah ye. bukan sbb nk cover rmbut pendek mse belakon 321 cinta dlu…

    0

    0
  35. aishiteru says:

    diana amir sepupu bf aku :)

    0

    0
  36. gothic says:

    kalau betul utk seketika, kita doakan untuk selamanye. kalau betul untuk selamanye, kita dokan utk kebaikanye. amin.

    0

    0
  37. gothic says:

    kalau betul utk seketika, kita doakan utk selamanye.
    kalau betul utk selamanye, kita doakan utk kebaikannye. amin.

    0

    0
  38. AYA says:

    hati dan iman Allah yang pegang..kite sbg Muslim spttnya mdoakan kebaikan terhadap sesama Muslim…semoga Allah mengampuni dosa2ku dan dosa2 seluruh kaum Muslimin..Ameen

    0

    0