Written by AbangNara | July 21st, 2009

gambar hantu pocong

Mak aih mengucap panjang kami bila baca Harian Metro semalam. Mana taknya terkejut tengok gambar pocong yang kononnya ditangkap di Felda Jengka 4. Memang nampak real gambar hantu pocong nie.  Sebijik macam pocong yang selalu kita tengok dalam filem-filem seram Malaysia dan Indonesia.

Kami respek betul dekat Abdul Rahman Sabie yang dengan beraninya sempat snap gambar si hantu pocong nie. Jam 3 pagi pulak tue. Kalau kitorang la, memang dah berdesup lari. Compem kaki tak jejak tanah. Takut beb ada pocong kat depan rumah jiran  jam 3 pagi.

Korang rasa betul ke tak betul gambar pocong yang diambik ni? Sekali imbas nampak macam real kan? Nampaknya kena gi hantar kat pakar gambar la untuk tentukan adakah ini gambar benar atau hanya rekaan semata-mata. Yang penting, kami tetap seram jugak tengok menatang alah nie.

116 responses to (GAMBAR)Hantu Pocong Di Felda Jengka 4

  1. siezan says:

    fuyyoh seram oi..

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      makhluk halus, x mustahil kan…

      0
      0
      • ezfa_da_redgurl says:

        salam semua…
        korang nak tau x…
        psal kisah pocong nih…
        nenek sy duk kt jengka 4 tuh…
        kisah pocong tu mcm nih…
        Diorang rsa pocong nih berkaitan dgn seorang nenek yg meniggal br2 nih…
        Buktinya…
        Anak2 dan ahli keluarga nenek nih kena kacau dgn pocong kt umah diorang…
        X pasti beberapa hari slpas mak diorang meninggal….
        Anak2 nenek tu kata….Mak diorang ada amalkan ilmu hitam…
        Maybe sbb tuh la pocong tu ada kot…..
        Belaan nenek tuh…..

        0
        0
        • LANLOT says:

          SAPE ORG TU DIK.?.ABG ASAL JENGKA 4 TKTAU PLAK CITE TU…

          0
          0
        • ezfa_da_redgurl says:

          sy x tau spa…tp,org2 ckp rumah dia atas bukit….jalan terus menghala ke atas bukit tuh dari kedai2 di jengka 4…. hari raya bru-baru ni org kalut balik sebab pocong nih muncul balik…jiran nenek sy kena histeria sebab waktu dia nk ke bilik air, pocong nih ada di dlm bilik air…. ktaorg balik kg x bermalam pun sbb takut…..

          0
          0
    • YONEXBEST says:

      ALLAH S.W.T MAHA MENGETAHUI..

      0
      0
    • yana says:

      apa yang seram??

      0
      0
  2. anonymous says:

    oooh.
    scary gilaaa.

    0
    0
  3. sundalbolong says:

    wow…takutnya!!! (jerit dgn muka yg amat ke”takut”an)

    0
    0
  4. pinkpanther says:

    kalau aku yg jumpa x sempat nak amek gambar aku dh cabut……..

    0
    0
  5. Penari Poco2 says:

    cutenyer…

    0
    0
  6. aries_april says:

    xrsa apa2x pn…
    tpi tkut gak la…
    mlm krng nk tdur asyk tringt ja…
    :-)

    0
    0
  7. pinkpanther says:

    xnak ar tenung lama2 mlm ni husband outstation karang x leh nak tidur lak..

    0
    0
  8. badboy says:

    rindunya kat penari poco2..lama tak bersua..mana menghilang.

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      askm badboy…
      ko rindu kat aku ker…
      aku pun rindu kat ko…hehehe…
      meh lar upload pic ko tue…aku nak nengok muke ko…

      0
      0
  9. Kak Su says:

    A’kum semua….seramnya…nasib baik buka time petang… semalam baca HM online tapi tak perasan plk…

    Nak kongsi 1 crita arwah abg K. Su penah terjmpa
    benda ni..time tu dia ngan kwn nak blk rumah jln
    kaki je dr rumah jiran…dowang lalu jln raya kg..

    dari jauh dowang nampak karung guni tepi jln raya tu
    smbil bercerita dowang peratikn gak k. guni tu..

    bila semakin menghampiri kwsn k. guni tu..tiba2 k. guni tu berdiri tegak…rupa2nya bukan K. guni tapi POCONG! Apa lagi tak cukup tanah dowang lari…

    0
    0
  10. EclipsE says:

    yea ker ney?ntah2 dorang sj bt x?kwn2 ker…
    ntahlah…belasah jer la..

    0
    0
  11. Hassan Deekun says:

    ahhhhh…abg tak percaya la…..apa2pun toyota rush abg tetap abg beli cash…huhuhuhuhu

    0
    0
  12. buahEpal says:

    yeke??

    0
    0
  13. Kamui Gakuto says:

    wah

    0
    0
  14. jed hijau says:

    apa-apa ajelah….

    Janji …aku tak jumpa sudah…

    0
    0
  15. pinkpanther says:

    takutnyeerrr…

    0
    0
  16. pinkypanthers says:

    ggrrr..seramm…

    0
    0
  17. ojokoyongono says:

    benda2 mcm nie x mustahil mmg wujud.. umur 6 thn aku pernah gak jumpa pocong bdiri kat tepi kelapa sawit sbrg umah, tp mak aku suruh buat x tahu jerr.. itula 1st time jumper benda2 mcm nie..

    0
    0
    • aswad says:

      tipu ar.ko nmpk daun sawit kot.pondan x tkt antu ko taw. tp klu ko tkt .aku xnk bnding ko ngn pondan t ko mrh aku

      0
      0
  18. zayn says:

    wah! takut yang amat ni. Kalau nenek aku tengok, tentu dia terus berguling-guling dan pengsan 44 tahun ni…

    0
    0
  19. ojokoyongono says:

    tp kalau tgk btul2 ade byg lelaki kat dpn pocong tu kan?

    0
    0
  20. kmyk_maniax says:

    seram seram seram.. kalah uncle seekers.. haha

    0
    0
  21. (^_^) says:

    laaaarrrrrriiiiiiiiiiiii,,,,,,,,,,,,,,,,

    0
    0
  22. delina says:

    giler ar..nampak real siott

    0
    0
  23. kuntilanak says:

    seramnyeee…teringat waktu zmn sekolah tgu bas sekolah ambk jm4.30 subuh!!! datang arwah mak kwn saye dok mengilai kat belakang kitorang..anak die pun ketakutan..

    0
    0
  24. nora says:

    brita nie kuar pat BH singapore gak.
    tapi tak mustahil kerana muka benda tue pon tak nampak.
    and 3 am mmg most of “it”berkeliaran..
    mungkin secara tak sengaja ia “menampakkan” diri..
    yg akak pernah nampak “cik pon” pung dlm around that time .pun mukanya tak nampak..
    wallahu’alam bissawab..
    allah ta’ala swt yg lebih mengetahui..

    0
    0
  25. mode893 says:

    Senang je nak tau real ke tak. Tiap gambar phone akan ada exif data. Tengok je tang ‘Creation Software’, kalau dia tulis photoshop memang penipu lah dia. Kalau org tu tak nak bagi gambar original tu mmg petanda menipu lah tu

    0
    0
  26. aries_april says:

    ya…
    u are right mode….

    0
    0
  27. Zaza Muhammad says:

    wallahualam… yg video lam website konon kelibat MJ kat Neverland tu plak camne erk…

    0
    0
  28. riena says:

    tul ker??? mcm ari siang jer gambar ni diambil??

    0
    0
  29. aries_april says:

    ha kak zaza…
    adk aries da ckp gak…

    0
    0
  30. pening says:

    Betul ke ni…kire beranila mamat yg snap gmbar ni…tp nape cam blurr je gmbar tu…

    0
    0
  31. yana yana says:

    eh..takde org komen ke ?? wei??? alahai pocong..ko tak glemer cam lelain..nasib badan..hahaha

    0
    0
  32. pinkypanthers says:

    klau pontianak trade mark dia mengilai..
    klau pocong?..

    0
    0
  33. farra_nadia says:

    aku peratikan ader imej lain sebelah kanan pocong ni.macam imej manusia.aku try tanyer member lain.diorang pown nmpk.pastu kalau tengok keliling pocong ni ader gak imej lain yang menyeramkan.makhluk ni cume nak nyesatkan kite je ni.banyak2 la berzikir

    0
    0
  34. Rin says:

    huiii kiranya pkcik yg tgkap gmbar ni lebih hebat dr the seekers kan.. sbb seekers tu x pnah tgkap gmbar cmni, asik2 modal dia lintasan cahaya je..
    kalo gmbar ni adalah btul, maka seekers adalah pnipu.

    0
    0
  35. Pocong-6 says:

    tipu kena kencing korg…kol 3 pagi terang alam sekeliling..nmpk pokok bunga jiran tu nk menipu biar la logik sikit…

    0
    0
  36. Darkshed says:

    betoi ka nih…tpi bnda2 mcm ni mmg wujud…

    0
    0
  37. black says:

    tul ke hantu pocong….
    entah2 ambil gmbr org nk g slt dkt msjd

    0
    0
  38. aries_april says:

    ho….ho…
    im back….

    0
    0
  39. aries_april says:

    korang smbg antu mn lak ni?

    0
    0
  40. dirah says:

    kalo aku…..fuhhh!!!!!!!

    0
    0
  41. putih bersih kain tu…pakai sabun apa?

    0
    0
  42. shapit says:

    tapi napa dia tak nampka jelas? dia tahu ka ada org nak snap pic dia?

    0
    0
  43. susu says:

    sy pon org jgka 4,ni sebelah umah sy jek,sy pon xsure betol ke x,kalo betul pon,mgkin jiran sy jek nmpak…alhmadulillah,sepanjg sy dok c2,xpenah lak nmpk mende2 pelik ni….so,jgn smpai ader yg tersesat sudahla…jdikan citer2 cmni utk kite lebey ingatkan ALLAH…….

    0
    0
  44. me kata says:

    hantu ne orang cakp lo sebut nma dia mlm2x….dia ada brdkatan ngan kita,btuel ker tue??

    0
    0
  45. ardi says:

    wow takut ada penampakan

    0
    0
  46. Akizan_gurlZ says:

    biar betoll???!!!!!! kalau leh jangan tegur… nanti dia ikut kita..

    0
    0
  47. permana says:

    hari gini msh percaya am setan?enggak kali ye…..

    0
    0
  48. afiq says:

    seramnya

    0
    0
  49. valentine says:

    aku pun xtau nk cye or x..tp bnde nie mmg ade kat dunie nie masakan ade nme pocong la..pntianak la…ish xnk sebut tp taip jew..hehehee..seram gak nie…bran cmne pun pasti ade gak tkot nye..ngeeengee…die merayau sbb myat die xsmpurna..mse nk kebumi xbukak tali cerut pale die tuee…wallahhualam…allah n alam ke-2 yg lebih mengetahui…

    0
    0
  50. shahirah says:

    takut lah saya , rasa nak terkencing lah , a……………….takut tapi lagi takut tuhan tuhan maha ehsa

    0
    0
  51. lone ranger says:

    takut hantu yang hidup

    0
    0
  52. tadase says:

    ih,gambarnya kurang jelas n kykx pocong palsu so gw ga percaya…:p

    0
    0
  53. red_warriors says:

    pic btol ke ni….
    ak dgr ustz mne tah ckp dlu mnde cm ni xleh drakam oleh kmera….

    0
    0
  54. qayyum says:

    apa khabar.

    0
    0
  55. babihutan says:

    yerrrrr……bosan la tengok ni gambar pocong ni…….macam tiada……

    0
    0
  56. iqa farahin says:

    seram nye…tp bosan arr.x de yg seram lagi ke

    0
    0
  57. umi says:

    ii leh join

    0
    0
  58. hafizan says:

    perh best jugak tgok

    0
    0
  59. mell says:

    cam edit pkai gmbr cover filem pocong jerk…

    0
    0
  60. ical says:

    tu c pocong mau jadi cover boy ta.hahahahah
    astagfirullah hal adzim,nyebut cong,cong cong,nyadar coba ente udah mati

    0
    0
  61. [email protected] says:

    tkt jgk

    0
    0
  62. I think complexity is usually type of crummy stuff that is there because it’s too costly to change the interface. – Jaron Lanier

    0
    0
  63. The most common of all follies is to believe passionately in the palpably not true. It is the chief occupation of mankind.

    0
    0
  64. Legalsounds says:

    Wow!, this was a real quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I keep putting it off and never seem to achieve anything

    0
    0
  65. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0
    0
  66. Concise and well written, thanks for the info

    0
    0
  67. porno izle says:

    I was very pleased to find this site. This is an intelligent and well written article, you must have put a fair amount of research into writing this. Thank you

    0
    0
  68. Clean website. Do you ever accept guest posts? I am maintaining a site on my latest hobby water filters and wanting to trade some content with good sites. I looked around your blog and you’ve got some good content and I was thinking our readers would both find value. Thanks!

    0
    0
  69. really liked your blog comment, it really added a great point of view on the area. Thanks allot.

    0
    0
  70. Legalsounds says:

    I wanted to thank you for this interesting I definitely loved every little bit of it. I have you bookmarked your web site to look at the latest stuff you post.

    0
    0
  71. wpolscemamymocneseo says:

    Thanks for another informative site. Where else could I get that type of information written in such an ideal way? I’ve a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.

    0
    0
  72. spot misteri says:

    mantaaaaaaaaaaaaaaap fotonya gan,,,

    0
    0
  73. I have been really hoping to find something for this topic and your writing perfectly accommodates my present needs. Will you please write much more along these lines? Visitors need to find this knowledge and the kind of impartial opinion which you supply.

    0
    0
  74. Thank you for every one of your effort on this blog. Betty takes pleasure in carrying out internet research and it’s easy to see why. I hear all about the powerful way you offer good ideas by means of the web blog and therefore invigorate response from people on this theme plus our girl is in fact studying so much. Enjoy the remaining portion of the year. You’re the one performing a great job.

    0
    0
  75. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

    0
    0
  76. Youre not the common weblog article writer, guy. You actually have some thing powerful to add to the net. Your own design is really powerful you could nearly get away with as being a negative article writer, yet you’re even amazing at expressing that which you have to point out. Keep up the great work gentleman!

    0
    0
  77. rambangmata says:

    kebetulan??? tapi kan banyak gambar ‘hantu’ yang dapat ditangkap kamera diaorang selalu posing baik punyer.. hantu pun nak glamer jugak la konon..

    0
    0
  78. Jared Horen says:

    Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a honest price? Many thanks, I appreciate it!

    0
    0