Written by AbangNara | July 2nd, 2010

hanez suraya sosial

Tak kenal Hanez Suraya? Mungkin gambar Hanez Suraya bersosial sebelum ini mampu membuatkan anda teringat dengan pelakon suam-suam kuku ini. Dan gambar Hanez Suraya kali ini menunjukkan yang dia sangat-sangat mementingkan stamina. Terpampang jelas kepenatan di wajah Hanez Suraya akibat beriadah terlalu lama sehingga larut malam.

Lagi gambar terbaru Hanez Suraya dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada yang menghantar email.

P.S: Sehebat Hanez Suraya pun masih tak leh lawan gambar terlampau Ariel dan Luna. First class ~~

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

hanez suraya sosial

134 responses to (GAMBAR)Hanez Suraya Beriadah Mengeluarkan Peluh

  1. --->didi says:

    1st…

    0
    0
    • bungKacak says:

      padan ler ramai buang bayi skang ni bila artis dijadikan ikon…

      0
      0
      • enya says:

        artis2 gini yg merosakkan imej artis2 lain yg betul2 memperjuangkan seni

        artis2 gini kategori SS – syok sniri…bakat tah apa2…..
        dah tue nanti merempat

        0
        0
      • pikir2 says:

        botol ape di tangan nye…?? [KUIZ] haha

        0
        0
    • Nurzuhairah says:

      Inilah manusia yang mencintai dunia melebihi akhiratnya, yang hidupnya memikirkan kehidupan melebihi dari kematian, yang hidupnya memikirkan tidur di katil yang selesa, bukan tidur di dalam tanah yang gelap gelita…

      Astaghfirullah…

      0
      0
      • Ryta says:

        Harap2 minah ni dgn artis2 lain yg sama perangai camni cepat2la insaf….ajal maut tak kira usia….kalau malaikat Izrail cabut nyawa dalam keadaan yg hina dek maksiat begini….hidup anda sangat rugi!

        0
        0
      • sal blurr says:

        ni bukan artis tp saitan btopeng msia, wat malu mak bapak jak…

        0
        0
    • jokong mas says:

      Astaghfirullahalazim…………….jauhkan dari keluarga ku benda2 macam ni ya Allah….

      0
      0
  2. manjalara says:

    biasa la artis , ini lah cara hidup diorg, semuanya tak leh percaya

    0
    0
  3. natts says:

    tak kenal lgsg! berlakon citer apa?nyanyi? model?

    0
    0
  4. ABCPlus says:

    kenapa boleh jadi macam ni , sedih anak melayu tiada pegangan agama , moga berkesempatan utk kembali kepangkal jalan….

    0
    0
  5. aries_april says:

    SAPA NI?X KNL PN…

    0
    0
  6. pocahontas says:

    Keseronokan dunia……….

    0
    0
  7. hantupensil says:

    SAPE PLAK LA NIH.. DA LA XKENAL..HAHHA

    0
    0
  8. east woman says:

    dia ada belakon dlm cite SHAHJIHAN tb3

    0
    0
  9. Wendy says:

    Is that really her? dah kurus ekk…masa dia blakon lam citer ezora dia agak gempal..
    no wonder lah aku agak blurr td..huhuhu

    0
    0
  10. awekMAS says:

    ada mata pandang ja…cuci cuci mata..adesss !

    0
    0
  11. idam says:

    pergh., sexy siottt.,

    0
    0
  12. cikedi says:

    x kenal pun

    0
    0
  13. merah says:

    tak knl pon jenoh igt…..
    sape blh bg klu…

    0
    0
    • Ryta says:

      Meh aku bgtau ko…
      Minah ni penah berlakon dalam drama Ezora yg pelakon utama dia Fazura, Dynas ngan Beego…tapi dia dapat watak tambahan jek! Tu pasal la ko ala2 blur saper dia ni….
      Berlakon pun cam kayu….takde apa yg boleh diingatkan pun ttg minah ni kecuali gambar2 sosial dia ni ha….hmmm….

      0
      0
      • jane says:

        hehehe ryta ko ni…. aku pon tak tau minah ni wujud kat tv tau2 keluar gambar camni…. tak kenal maka tak mau tau pasal dia…. tapi gambar ni maut la jugak…. kalau meleseh ngan pompuan nampak macam lesbian…. kalau meleseh ngan laki dah nampak macam s..nd..l (isi tempat kosong)

        0
        0
  14. donut_cute says:

    wow! tak dek baju yg pendek lagi ke?

    0
    0
  15. haza says:

    hidangan hari jumaat =)

    0
    0
  16. didayu says:

    emm…kadang2 nmpak je baik dlm drama tp sebaliknye……huh……artis kan namanye…klu x msuk club, xla dpt join artis2….mgkin tu tanggapan setiap artis baru kot…..

    0
    0
  17. east woman says:

    dia nie belakon watak tambahan jer dlm cite SHAHJIHAN & EZORA sbb 2 rmai yg xkenal sngt kot

    0
    0
  18. Norulhuda says:

    mcm dah tak ingat agama je…..

    0
    0
  19. FTN says:

    kerosakan maksimas.

    patut tayang je gambar ni kat paper. biar semua orang tengok. JAKIM JAIS semua buat apa? tido ka. yang dah terang-terang ada bukti ni ambil la tindakan!!

    0
    0
    • jane says:

      tu la dia org ni patut selalu pi buat serbu kat tempat2 camni…. kalau sekali kena tangkap ramai anak2 melayu kat situ…. tapi baru tangkap sorang nak jatuhkan hukuman macam susah je sampai sultan pon kena masuk campur… nak jatuhkan hukuman kesian…. tak jatuhkan hukuman tak ikut undang2 islam… jadi kes tu tangguh2… ke sana ke sini ke situ… apa endingnya pon tak tau… (kartika punya kes)

      0
      0
  20. E-yan says:

    gmbr yg ke2 tu sape lah si debab tgh tu huduh nya pose camtu ini kalu malaikat izrail tgk pun lari

    0
    0
    • PUAKA_RAYA says:

      ait ko tu malaikat kerr…..boley tahu lari kerr tak…..ntah2 bukan malaikat jerk…..manusia…jin….syaitan….even dajjal pon lari dari ko sebab mulut mcm takderr lesen….

      0
      0
  21. i hate ct says:

    im sory.. tak kenal pon minah ni

    0
    0
  22. fasha here says:

    bagus sangatlah tu…. muntah aku.

    0
    0
  23. miey says:

    xkenal weh

    0
    0
  24. hoho says:

    seksa aku tgk

    0
    0
  25. cili says:

    x kenal pon. tapi biasa nya, sblm jadi artis kebanyakan dorang mmg spesis jenis gini. thats why kalu masuk paper or blog dorang x kisah pun. jarang sgt lah yg baik, pas tu bila jadi artis jadi gini.

    0
    0
  26. Zaza Muhammad says:

    tak kenal…
    Tapi sape pun dia elok lah jgn diamalkan hidup cara begini sbb clubbing2 smpi 2 3pg akan membuatkan kite kurang tido dan menjejaskan produktiviti. dan klulah yg botol tu adalah minuman memabukkan dan mengandungi alkohol, bhaya tu utk kesihatan terutamanya kpd hati dan usus. satu lagi klu blk tu, klu drive sendri bhaye utk keselamatan diri dan pengguna jalanraya yg lain sbb bila dah mabuk akan menyebabkan kemalangan…
    heheeh BN, ok tak komen camni, kang komen smpi bab2 dosa pahal org kata kite ni berlagak baik ye dok?

    0
    0
    • abangnara says:

      terbaik!!!

      0
      0
      • fikir says:

        hehe..good one zaza. terbaek!! kali ni komen ko btul2 bernas. slalu tu kurang sket phmnye ngan short form ko tu.. hehe.. jgn marah zaza. nt kena jual..

        dorg ni bukan apa. kdg2 aku tgk mabuk ngan clubbing ngalahkn mat salih. pihak bwajib should do sthing with this.. bkn ape, lagi byk pengaruh negatifnye dr yg positif. kerosakan akhlak dh tentu. kalo takat nk kuarkn peluh, jogging kt taman pun da bpeluh, ye x? kelab mlm skang aku tgk belambak2 mengalahkn surau.. hmm.. sbg individu, baik kita tanya diri sendiri dan fikir, samada kt nk rosakkn diri sendiri, ataupun menjalani kehidupan yg sihat..

        p/s: FOP mana? aku da lama x nampak dia. need ur comment lah..

        0
        0
        • gosipgurl_fea says:

          selalu gak tgk perkembangan cik zaza kita nih memang suma komen ada maksud tersirat/tersurat :P

          0
          0
        • Noi says:

          Betul betul… Abg nara kata sape yg rase alim jgn nyibuk kat blog nie…

          0
          0
    • Fact-oriented Person says:

      Good one Zaza..;-). Memang ada maksud tersirat kat situ..dlm maknanya. Komen yg sinikal, I agree. Memang btul kat sini akhir2 ni dah payah nak komen nak kata clubbing2 bersosial semua tu tak baik atau haram di sudut agama..sebab memang akan ada yg pro-maksiat yg akan hentam cakap tunjuk baik hipokrit etc..mcm2 diorang ni akan reply demi utk menegakkan benang yg dah basah lencun tu..hihi. Cuma taktau la pulak kot2 lepas ni ade yg anti komen2 berunsur pesanan khidmat masyarakat mcm Zaza cakap kat atas..;-)

      Sy sendiri tak kenal langsung sape minah ni..tak femes rasanya. Drama Ezora pun tak penah tgk.

      0
      0
  27. XX says:

    org takde pegangan agama

    0
    0
  28. Sweet_lady says:

    tak kenal dan tak hingin nak kenal… belum popular dah buat perangai mcm s*****…..

    0
    0
  29. kalau kartika tu kena hukuman aktiviti kemasyarakatan….yg ni aku rase kena lebih lagi la…

    0
    0
  30. no name (lily) says:

    tengok je.. tak nak comment.. takut takut .. benda2 nih patah balik kat kiter.. last last kiter yang buat.

    0
    0
  31. adda ramli says:

    I ada jgk mlm tu,cover utk mag for that event.hanez ni ramai group dia mlm tu.tak salah ada producer muda dlm group dia.alaaa yg tgh kontroversi pasal filem dia tu.tp bagi i,biasalah benda mcm ni,samada public tau ke tak je bezanya.

    0
    0
  32. aku pun tak baik, tapi tak la mcm ni says:

    awal-awal dah tempah nak jadi bahan bakar kat neraka

    bagus

    0
    0
  33. Reena says:

    Baru jadi ekstra dah lupa diri. Femes pun tidak. Bangga giler lah dengan gaya hidup camtu..pathetic!

    0
    0
  34. bawahlicin says:

    hahaha pompuan gemuk kat tengah tu

    0
    0
  35. dongkey says:

    pompuan ni memang kuat minum beer dan pernah jadik perempuan simpanan org tua dulu. mmg pisau cukur! asik asik bergantung pada laki berduit. jijik dia ni. geli aku!

    0
    0
  36. BASHIR says:

    HARAP2 YG DLM GAMBAR NI SEMUA BUKAN ISLAM..
    KLU ISLAM SEMOGA ALLAH AMPUN KAN MERAKA SEMUA…

    0
    0
  37. orang bahlol tolo serta walikol..

    0
    0
  38. jimmy says:

    Habis tu nak buat macam mana? Dah didikan dan gaya hidup sekarang menjurus ke arah tu. Dulu mak bapak bangga anak dpt baca Quran dgn lancar, sekarang mummy daddy bangga anak dpt menyanyi, berjoget & speaking… Eee nasib baik aku tak stay kl, penuh dgn tempat maksiat & lara

    0
    0
    • sayaanakkl says:

      xbaek la.. tak sumer org kl cm tuh.. tak dinafikan la kebanyakkannye.. tp de gak golongan y masih lagi jage tatatertib.. kalo cukup ajaran agamanye, teguh pendirian, ibubapa tegas, takde nye terjebak ngan mende2 camtu..
      sy lahir kt kl n membesar kat kl, sy perempuan dan skrg sy berumur 25 thn ni ayah sy still marah kalo sy kalo balik rumah lewat dr 7mlm melain mmg sbb kerja, pakaian xsopan, kurg ajar dn mcm2..
      kalo nak buat maksiat takyah tunggu kat kl, mane2 pun byk.. pilihan atas tangan kita.. kita y patutnye fikir guna akal, samada baik atau buruk mende tu..

      0
      0
      • x kenal maka x cinta says:

        btol2 tu, saya sstju dgn sayaanakkl… sy pon lahir, mmbsar smp skg sume kt kl… x sume dak kl mcm ni.. n kalo nk bt mksiat, bkn org kl, n bkn kt kl jer… mane2 pon ade, kalo iman x kuat, mmg mdah tpngaruh dgn hasutan syaitan… ayah sy pon marah kalo balik smp lewat mlm (selain hari bkeerja)… sy phtikn kwn2 sy yg bkn dr kl, ddtg bljr kt kl yg byk kne culture shock… lbh teruk dr orang kl.. kalo dlu dtg dgn bju kurung, tdung.. tp bla dh dkllingi kwn2 mcm tu, mula lah terikut2, pakaian sume nyer serba singkat, jantan bersilih ganti, minum arak, bljr x kemane last2 kne buang kolej… ape tah yg anak gadis mcm ni kejar sbnrnye? di kg jnji mcm2 dgn mak bapak, tp bila dh merasa, x ingt dunia, agama tah ke mana..bkn nk kasi ceramah, tp sbnrnye x adil judge org kl sume mcm gmbr di atas, pdhl org kl sndri pon ade je yg btl2 baik, btdg litup… n teguh iman n x penah jejak club… jgn sbb nila setitik rosak susu sebelanga…

        0
        0
        • amyamy says:

          ni la komen yg saya paling stuju=)

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          hmm ramai gak kekwn kat KL tu local atau berhijrah kat KL.. ok je aku tgk… jgn le sbb nila setitik rosak susu sebelanga… klu nk wak jahat, mana2 pun ble berlaku aaa

          0
          0
    • pizza says:

      Jimmy, duk kat mana sekalipun, yang penting nawaitu dan penghayatan agama. Ko ingat kt hutan banat tu takde org buat maksiat ker? IPT yang duk kt ceruk2 tu, ada segala satu mcm cerita maksiat yang dilakukan oleh penuntutnya walaupun kononnya ilmu penuh didada. Yang kerja kilang, ada kisah hitam gak. Yang kerja berkolar putih buat cara dia, tempat maksiat of course la yang high class, cara org berduit. Dimana2 pun bila masyarakat mengabaikan perintah Islam, pasti akan terjadi maksiat.

      0
      0
  39. Jamal Rafaie says:

    Sape ni? Popular ke?

    0
    0
  40. syasya says:

    dah terang2 cam ni… nanti ckp gmbr lama… tulah komen artis zaman skang…. bosan dgn kenyataan diaorg ni..

    0
    0
  41. bazooka penaka says:

    mluat nengok artis camni..gaya mcm pompuan liar..geli geleman nengok..

    0
    0
  42. yg hangin says:

    saper betina nie??
    xkenal pun.. perangai mcm betina sundal jer

    0
    0
  43. ikan todak says:

    babi laknat ko gemok same lorat ko…mcm anjing…woof2

    0
    0
    • PENGUSAHA_KANTIN says:

      kau pon tak kurang gak perangai anjing nyerk….boley sedap2 ko laknat orang……tak sedar plak Allah jerk yang mampu melaknat umat NYA…..ko nie tuhan kerr nak laknat2 orang???kalo ko tuhan boley gak aku mintak NISSAN GTR satu…hahahah~~kesimpulannyerr…jgn mengutuk org kalau diri sendiri tuu pon bau babi….

      0
      0
  44. shaik says:

    yan hangin….. kalau kau kata sundal… memang padan … bukan sundal biasa ..sundal taraf lima bintang…

    0
    0
  45. mamee says:

    tu bkn ke boyfie die saffwan kan

    0
    0
  46. adiknara says:

    agak2 kenapa dia berperangai mcm ni ha?salah didikan ibubapa atau pengaruh persekitaran yang kurang baik?

    0
    0
  47. ban says:

    kalu perasaan diri kita mcm ni,perasaan diri die mcm tu..setiap keseronokan bukan senang nak ubah..ya la nak ubah dari seronok kepada tidak seronok,tentulah payah..!!! jadi dalam sesekali ada ingat matipun,tapi bila didalam kelompok seronok,maka dah tentu nak jugak buat lagi….macam Dunia ni la jugak,kalau manusia pikir kedudukan yg terapung-apung tentu menakutkan..

    0
    0
  48. nama pun pelakon.. jadi apa yg dilakonkan kat tv memang berbeza dgn realiti sebenar mereka

    0
    0
  49. patut buang kt tengah laut je ni…bg jaws makan

    0
    0
  50. zamrizamad says:

    Inilah dia idola remaja Malaysia……dunia dunia.

    0
    0
  51. Hamba says:

    arak= Syaitan,,!!!.minum arak= kawan Syaitan!!!

    0
    0
  52. awek cun says:

    harap muka je cun…tp perangai tk cun nk bt apa…………..eeeeeeeeeeeeeeeeee menyampahhhhhhhh

    0
    0
  53. RiceBunny says:

    Apparaa mamat tu piercing kat telinga kanan. Dia tak tahu ker yang hanya GAY guy yg tindik telinga kanan? Kot yer pun nak ikut latest trend, pikir ler dulu! Ha ha ha

    0
    0
  54. RiceBunny says:

    Apparaa mamat tu piercing kat telinga kanan. Dia tak tahu ker yang hanya GAY guy yg tindik telinga kanan? Kot yer pun nak ikut latest trend, pikir ler dulu! Ha ha ha

    0
    0
  55. chiara says:

    yang jibam tu pun…hurm…

    0
    0
  56. […] Tak kenal Hanez Suraya? Mungkin gambar Hanez Suraya bersosial sebelum ini mampu membuatkan anda teringat dengan pelakon suam-suam kuku ini. Dan gambar Hanez Suraya kali ini menunjukkan yang dia sangat-sangat mementingkan stamina. Terpampang jelas kepenatan di wajah Hanez Suraya akibat beriadah terlalu lama sehingga larut malam. Lagi gambar terbaru Hanez Suraya dengan membaca artikel ini […] Beautiful Nara […]

    0
    0
  57. mama syg says:

    Astaghfirullah…rosak anak2 melayu skrg,Islam cuma pada namanya shj.

    0
    0
  58. Geli Hati says:

    DIA PEGANG BOTOL HEINEKEN KE?

    0
    0
  59. a says:

    tahniah kpd anda..berada pada jalan yg betul ke neraka…

    0
    0
  60. harap dapat berubah masih ada lagi masa..pintu taubat sentiasa terbuka

    0
    0
  61. alim says:

    sehat badan cergaskan minda

    0
    0
  62. View more candid picture

    0
    0
  63. yana says:

    urmz… ingat ar dunia… mau kiamat dha hoi…

    0
    0
  64. missing says:

    artIss kE…xkNaL pUn…artIs Low cLass nI…p cLub oWg xknaL…sBgai owG isLm aK nsHatkn bWa2 bertauBat…iKtkn kO pnY psL la coZ kBur Len2 kn…

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      I should agree with you here..although I’m not quite into your typing style..(kecik besor hurup2 tu) ;-)

      0
      0
  65. Candid Club says:

    more photho..

    0
    0
  66. blurr says:

    dgr cerita facebook yg diambil gmbr ni da deactive da..takut le tu..hehe yg gemok pendek tu la ownernye~ dorg panggil die mak ayam..so geli tgk gmbr dorg..sy slalu stalk fesbuk dorg..

    slalu bertukar2 pasangan,,kaki clubbing…adik si hanez ni pon da terikut2..aduhai…sedihnya umat izlam skrg nie~

    0
    0
  67. ure a geek says:

    kesian la orang2 sekarang ni. kenapa la nak kena sibuk hal org. bukannye habis kan duit korang ke jejaskan hidup korang ke apa ke.. makin tambah dosa ada lah. biar la dia nak buat apa. dosa dia. tapi xpe korang sume kan PERFECT. konon2 nak tegur la eh? baik la betul kan diri sendiri dulu. ingat ajal maut sendiri. korang ni dah la mengutuk, mengumpat. at least dia fun, korang sure semua bosan duduk rumah online je.

    0
    0
  68. Reena says:

    Ajal tak mengenal usia…bayangkan masa tgh syok ‘bersenam’ dan meneguk air kencing setan berjenama mahal…tetibe time’s up..xcident masa nak balik…perrghhh…tak ke sesia namanya…

    0
    0
    • lala says:

      a ah kan? betul gak.. tgh2 ngumpat ngutuk orang tiba2 mati. kan dah sia2. the last thing u did checks u in to hotel hell. ahahaha

      0
      0
  69. Reena says:

    Tegur ngan kutuk ada beza..jangan nak pukul sama rata..at least membenci org buat maksiat lebih baik drpd menyokong wat maksiat..bygkan tgh syok2 semangat backing pembuat maksiat tegar, tetiba mati..rugi dan sesia ajer.. the last thing u did…booked ur self a place in hell..lalallaaallaa..siap naik jet ke neraka lagi….warghahahaaaaa!!

    0
    0
    • lala says:

      tapi kan.. tegur ada cara. its already stated, nak tegur jangan sampai aib kan orang tu n dengan bahasa. jumpa la face to face dengan BAHASA. tu baru la tegur.

      0
      0
  70. Reena says:

    Aib dengan general statement pun tak tau nak beza. Stakat ayat lu pk lah sendiri, takde benda nak aibnya. Face to face baru leh tegur? Hahahhaaa..’tegur sapa’ la jawabnya. Jgn gunakan perkataan ‘aib’ kalau diri sendiri tak tau context penggunaannya. Org kalau waras dan tau malu, in the first place dia tak akan buat benda yg boleh mengaibkan diri sendiri..dah terang2 bangga buat maksiat, lagi nak backing? Syabas! Yelah, mmasing tak perfect so tak yah lah pandai2 nak nasihat.. kalau camtu tak yah lah kita ‘berpesan-pesan pada kebaikan’…takpe, nampak org beromen pun..jgn tegur..buat2 tak nampak. Biarlah kubur memasing jaga. Itu antara dia dgn tuhan. Then, I wonder why he have to set up ‘skuad/badan pencegah maksiat’ to begin with. Biarlah je lah kan org nak nak terlebih mesra..nak gugur ke, nak buang bayi ke..takpe..dosa sendiri yg tanggung…

    0
    0
  71. no name (lily) says:

    haha u all nih lawak la.. dah sampai masuk masuk buang bayi nih.. ape kes? haha

    alar benda nih semua tak kemana..yang mengata konon konon nak nasihat tapi setakat pandai bagi nasihat sambil selit mengata pon sama juga,cukup ke amal ibadat nak ‘sekolahkan orang’? cermin diri dulu ..

    i just like people who being their self,not hypocrite.

    0
    0
  72. Reena says:

    Memanglah lawak bagi org yg shallow dan menyokong benda maksiat. Bangga dgn gaya hidup terlampau. Memula minum, pastu kena rogol, nasib tak baik pregnant. Mana nak letak muka..think! Kalau nak tunggu amal ibadat nak cukup sebelum sekolahkah org, rasanya sesapa pun lum layak nasihatkan org lain..yelah pasal memasing amal pun tak cukup. Cermin diri dulu sblm bagi pendapat yg dangkal. Being yourself doesn’t mean you can do anything you like. There are guides to be followed.

    0
    0
  73. no name (lily) says:

    im not saying that im shallow or support all this thing.. im just giving my point of view, issit bad for u? well i say sorry for that.

    may i know something from u,since u act like ure an angel.. how do u know all of these ppl will get drunk, then they make out, then the girl will pregnant and all? have u been tru this? what i mean life with alcohol?

    0
    0
  74. Reena says:

    It’s funny when you can criticize others and make them look bad as if they don’t own an opinion but for you, it’s ok to say anything. If you are just giving your point of view, so am I. Whatever I pointed out, it’s just a mere opinion. Me no angel but doesn’t mean I can take it as an excuse to do anything I like. Personally, I’ve never sip any liquor in my life before but that doesnt mean I’m too naive to know the effects. Certain things you can try in order to get the experience but not all.

    “O you who believe! Intoxicants, gambling, idolatry and arrows (for seeking help on decision) one an abomination of order that you may be successful.
    Shaytan seeks only to cast amongst you enmity and hatred by means of strong drink and gambling, and hinder you from the remembrance of Allah and from his worship, will you then not refrain? ”
    (Surah Ma’idah 90)

    As quoted:
    Once a pious man met a woman, who invited him towards committing a sin (adultery). The man flatly refused. After her constant insisting, she still failed. Thereafter, she gave him a choice of options, 1. Committing adultery with her or 2. To murder her newly born child, whom had she begot from her previous husband. Or 3. To consume some alcohol which she possessed. If he were not willing to comply then she would scream and falsely inform the inhabitants of that place that he had raped her. The man upon pondering decided to consume the alcohol, taking it to be least harmful of the three sins. Upon the consumption of alcohol, he became intoxicated, and then consequently, he killed the child and also committed adultery with the woman.

    So, did I not anwer your questions?

    0
    0
  75. no name (lily) says:

    wah amazing.! (clap!) congrats u must be one of the heaven member.. ill follow u from the back ;)

    0
    0
    • ko pn same says:

      bodohla ko ni..da la bodo, sombong plak tu..org bagi nasihat dengar la..nk ikut ke x lain cite..xyah la nk persendakn hukum yg jelas..ilmu untuk dikongsi, itula yg reena buat..bila ko mati sok sume hubungan terputus kecuali doa anak yg soleh & ilmu yang ko kongsikn dpt bantu ko
      thanks reena coz kongsi cite yg baru first time aku dgr ni..moralnye sgt jelas, arak punca segala kejahatan
      kepada no name (lily), ade hati nk follow dari blkg?x dapat jackkk

      0
      0
      • no name (lily) says:

        alar.. u guys should lead me .. y cant i follow?? for my own good thing rite dear?

        0
        0
  76. Reena says:

    Alhamdulillah..persendakanlah hukum Allah. Go ahead, have it your way. Although I’m not that pious but I’ll never make fun of my OWN religion. NEVER! My Allah bless you, kid!

    0
    0
  77. Terinah says:

    PEREMPUAN SIAL!!!

    0
    0
  78. billy says:

    serius x kenal pompuan nih..pelakon ek..gamba last x bole blah tgk membe dia yang mcm iklan tayar MICHELIN…bajet dpt bf la kot pg clubbing…dasyat2

    0
    0
  79. billy says:

    ahhhh…camne peti ais umah aku leh ade kt gamba last ni..cibai

    0
    0
  80. minecrafting says:

    Minecraft will be quickly becoming|

    0
    0