Written by AbangNara | July 22nd, 2009

eclipse gerhana matahari

Tengah syok drive ke pejabat pagi tadi sambil gelak tak hingat dengar lawak Salih Yaakob dalam Sinar Pagi, terdengar berita tentang gerhana matahari separa yang boleh dilihat kat planetarium negara. Rasa macam nak ponteng kerja separuh hari dan gi layan tgk gerhana matahari secara live plak.

Tapi walaupun tak sempat nak tengok dengan mata sendiri, kitorang tetap mencari gambar-gambar gerhana matahari separa yang berlaku hari ini. Memang ajaib dan hebat sungguh. Cantik betul eclipse nie. Tak tercapai dek akal macam mana boleh terjadi macam nie.

Lagi gambar-gambar gerhana matahari separa @ eclipse dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

eclipse gerhana matahari

47 responses to (GAMBAR)Gerhana Matahari Separa 22 Julai 2009

  1. matahari says:

    yeay..1st

  2. singaganaz says:

    mmg saja bg first… ko kan matahari..
    esok dh gerhana…

  3. merijuana says:

    adoi..trlambat lak..

  4. puteriaquarius81 says:

    EMMM

  5. kuntilanak says:

    gerhana kat mana nieee

  6. beezeebowdy says:

    salam sume..
    indahnya ciptaan Allah… betapa agungnya kebesaranMu…
    tapi jarang nye dapat tgk nan mata sendiri…
    tgk kat sini pun jadi lah..

  7. jed hijau says:

    sesejak ni rajin bebenor gerhana matahari muncul….tak kira masa….

    cuba tengok2 kitab tu…..bawa2lah bertaubat…

  8. Kamui Gakuto says:

    crescent moon

  9. gzell-anastacia says:

    kul bpe ni erk..ruginyer xdpt tgkk

    • EclipsE says:

      pagi td…

    • luk'lu says:

      kt mlysia mmg xdpt tgk ngn mata kasar…
      kena tgk ngn teleskop jerk..
      itu pn di negri utara je blh tgk….
      ngra asia cm india n china dorg leh tgk gerhana
      matahari penuh…
      gerhana penuh paling lama iaitu 6 minit…

  10. Jiojo says:

    Buat pengajaran kepada mereka yg berfikir….

  11. pinkypanthers says:

    Subhanallah..
    sungguh indah ciptaan mu Ya Allah…

  12. badboy says:

    penari poco2..
    aku dah cuba nak upload gambar aku..tapi tak berjaya..
    apakan daya
    tak pe la..
    mana la tau nnt kot2 BN nak buat perjumpaan geng2 BN..
    KITA JUMPA DISANA..

  13. Zaza Muhammad says:

    Alhamdulillah org kite klu jadi gerhana, xde aaa wak pesta ke apa cam negara2 lain tu. Paling tak pun masing2 bermuhasabah diri tentang kebesaranNya… amin

  14. aries_april says:

    sngh indah ciptaan ALLAh….

    cam na la aries leh trlpas pndng g story ni….
    isk…isk…..

    eclipse xmncul g ni….
    :-)

  15. lilies says:

    Subbhanallah..

  16. aries_april says:

    ALLAH jdikan smua ni untk ttapan kita…
    nk kta sntiasa brsykur….

  17. ricky says:

    Allahuakbar..

  18. matahari says:

    wah,besnyer klo dpt tgk dpn mata

  19. EclipsE says:

    indah sungguh ciptaanMU…
    sungguh ku kagum…

  20. delina says:

    subbhanallah…..last skali gerhana aku penah experience masa 97 ke 96 cmtu

  21. Anonymous says:

    Bila aku dgr pasal gerhana matahari aku jadi takut pulak.

  22. stylo says:

    rsa cm tgk citer heroes la plak……..

  23. deanamamat says:

    gerhana matahari adalah satu bencana
    kalau dalam islam
    sebab tuhla ada sembahyang gerhana
    sunat tu

  24. […] kami dah postkan koleksi gambar gerhana matahari separa 22 Julai 2009. Hari nie kami dapat lagi gambar-gambar gerhana matahari 2009 nie yang menunjukkan proses gerhana […]

  25. Ira says:

    Wow canteknya…. Mana ko dapat ni, ataupun ko ciplak je gerhana dr laman web tg lain!!!! Tapi gerhana yg ko dapat ni memang cantik….

  26. ramli ahmad says:

    cmna nk tgk gambar gerhana..takde pun..

  27. Your site offers a lot of unique insights and information. I haven’t really thought about it like that.

  28. Dear Web site owner. My partner and i actually enjoy that article and your internet site all in all! Your piece of writing is actually quite plainly written and very easily understandable. Your Blog style is amazing as well! Would be great to discover exactly where I can acquire that. If possible continue to keep up the excellent job. We require a lot more this kind of web masters like you on the net and much less spammers. Great mate!

  29. Juegos says:

    I’ve found so many interesting things in your web site. I really like it