Written by serenity | May 15th, 2015

Kalau pagi tadi berlangsung majlis pernikahan antara pelakon sensasi Lana Nodin dengan atlet kacak Mohd Daud Mckienzie, malam ini pula ialah majlis resepsi perkahwinan mereka yang juga berlangsung di Palace of the Golden Horses. Lana masih mengenakan gaun rekaan Altelia Almani.


 photo 11208000_822060174515031_665639644_n.jpg

Antara rakan selebriti yang hadir ke majlis mereka ialah Norish Karman, Aida Aris, Sharifah Shahira, Iqram Dinzly, Elyana, Anne Ngasri dan Anita Baharom.

Lagi 38 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Avicenna Studio dan Bunga Studio.

Hujung minggu yang menggembirakan…Tandakan kalendar anda!!! Program SENI & BUDAYA akhir Mei hingga Jun 2015…#mysenibudaya #jkkn

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Thursday, 14 May 2015


 photo 11176045_891309600930314_231872384_n.jpg
 photo 11283335_409229775923548_1744612585_n.jpg
 photo 11282242_439744869532925_1542599331_n.jpg
 photo 11282091_391461107708368_814996573_n.jpg
 photo 11282051_897598443630513_2145792120_n.jpg
 photo 11275377_765266346905181_1497551651_n.jpg
 photo 11274402_1455635178062580_1481362108_n.jpg
 photo 11273045_1662653563968804_1427407044_n.jpg
 photo 11273014_544445285696422_1946003967_n.jpg
 photo 11272884_1634964660068682_840023005_n.jpg
 photo 11272778_1442864226027692_550678674_n.jpg
 photo 11269376_1608528596101043_1258598669_n.jpg
 photo 11272401_665335776905865_1381589587_n.jpg
 photo 11262690_699855780136315_135423724_n.jpg
 photo 11267254_459242904226745_684578530_n.jpg
 photo 11256796_1591133657838974_1546409658_n.jpg
 photo 11254723_774288212668369_1056297760_n.jpg
 photo 11250250_957674037626846_1661844207_n.jpg
 photo 11244800_1585604741714787_6136945_n.jpg
 photo 11244999_1582439968689301_552773308_n.jpg
 photo 11245903_814544098632536_1771168360_n.jpg
 photo 11251755_404189703121216_208012012_n.jpg
 photo 11265453_720240284753482_495770043_n.jpg
 photo 11282068_1392270917767995_1326346494_n.jpg
 photo 11287783_1441985862771707_1943458056_n.jpg
 photo 11282232_465138800308038_1604527288_n.jpg
 photo 11273129_993037250715836_670384745_n.jpg
 photo 11273277_391154657750005_81722257_n.jpg
 photo 11272488_814399578647687_1676756442_n.jpg
 photo 11269879_833780340038286_289073191_n.jpg
 photo 11269139_949833655067093_995453956_n.jpg
 photo 11267822_436796076495828_1046991263_n.jpg
 photo 11246801_1595581300689883_1211896722_n.jpg
 photo 11256135_1594334514184663_1303181429_n.jpg
 photo 11257947_1389183891411368_958981500_n.jpg
 photo 11261226_495184193962583_1209251454_n.jpg
 photo 11254211_794638370654104_538384777_n.jpg
 photo 11244065_906115336113427_1563066636_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to Gambar-gambar Sekitar Majlis Resepsi Lana Nodin Dan Mohd Daud Mckienzie

  1. Syukran.. says:

    Semoga berbahagia selamanya Lana dan husband. Sweet couple.

    0

    0
    • valcano says:

      Tahniah majlis resepsi yg sedap mata memandang. Sayangnya majlis malam berinai knapa mengikut budaya Hindu Jawa zaman dulu kala. Smoga di kurniakan zuriat yg soleh saleha. Apepun smoga hidup suami istri penuh sakinah mawaddah warahmah dn lana dpt membimbing suami yg baru kenal agama islam serta dpt pengakhiran hidup husnul khotimah. Aameen. Tahniah Lana and hubby. Harap lana dn hubby jgn ikut lg budaya yg tdk menepati syarak spt malam berinai tu dlm kehidupan berkeluarga.

      0

      0
      • maklebai says:

        selamat mem”buat” lah daud ye malam ni. eh, ke dah “buat”?

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          buat tk buat tu lana punye pasal..skarang dia pon dh kawin ngan mat saleh yg ada duit punye orang jadi tk la sengsara idop..

          0

          0
        • Mak lebai sakai says:

          Kau ni dah kenapa Maklebai ? Mulut macam longkang sungguh . Ish Ish Ish . Doa yang baik-2 pun susah sangat ke ?

          0

          0
      • izzy says:

        cantik! anak diorg msti so good looking.. semoga diberi hidayah dan anak yg soleh.. tahniah!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku rasa ni antara wedding artis yang paling exclusive, tak over dan sweet sangat..drpd hiasan hall sampai busana dan make up, semua nampak kemas, xmacam kebanyakan wedding yg terlalu over sampai semak mata tengok.. hahaha.. congratulations lana & daud ~

          0

          0
        • mummy77 says:

          Maklebai… cantik nama tapi buruk percakapan..

          lana dah selamat nikah.. ke ko panas sebab belum ‘nikah’? Lana buat ke tak ke, apa ko kisah… keee ko dah lama tak mem’buat’??? insaflah..

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      minah jambu macm sedih n sebak pulak tengok lana nikah n kawinnn..semoga bahgia ye lanaa lepas ni kalau stay kt negeri mat saleh jangan seksi2 lagi tau ok..kalau nk seksi pon agak2 la okkk..lov u lanaaaaa..n cepat2 dapat baby comel..n hormat menghormati antara satu sama lain tk kira ugama n bangsa..

      0

      0
  2. hoho says:

    Cantik baju, nampak sopan ????

    0

    0
  3. Sikiahpekasam says:

    Kenape time resepsi sopan time berinai kureng sopan?ape2 pun slamat pngantin baru!

    0

    0
  4. Queen Aurora says:

    the make up on her face this time is much better…baru nampak seri pengantin. Cantik. Baju pun sopan. Tahniah.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nape bile tgk gambar kawen org asyik nak tgk seri pengantin?org ni berseri orang ni tak berseri..lain org lain pandangan matanya..

    0

    0
  6. k says:

    walaupon tajaan tp nmpk exclusive.xnmpk mcm iklan.retis lain kalo kne taja mesti mcm iklan bgerak

    0

    0
  7. Anonymous says:

    reunion pelakon drama Dunia Baru :) Lana Nordin, Anne, Elyana, Anita Baharom and Iqram Dinzly. Kalau Almy Nadia ada lagi best :))

    0

    0
  8. aieen says:

    Tahniah semoga bahagia hingga jannah..

    0

    0
  9. tak kelako says:

    pic lana time posing potong kek tu cantik sangattt! selamat pengantin baru lana & david..

    0

    0
  10. Linzy Longkang says:

    sweet jek couple nih takyah nak over bagai, moga berkekalan lana, pandai ko pilih hesben

    0

    0
  11. komentar says:

    cantik molek je lana. tak over macam selalu. nampak sedap mata memandang. baguslah. sikit sikit ke arah lebih menutup :) congratulations to both of ya. barakallah <3

    0

    0
  12. rhai says:

    Dunia baru! Feels!

    0

    0
  13. Cik Melah Sanggul Tinggi says:

    Dalam banyak2 benda, kak melah berkenan betol dengan kek kawen ko lana. Siapa boleh bagi tahu kak melah siapa sponsor?

    0

    0
  14. jenna nurgaya says:

    lovely wedding.
    semoga bahagia hingga jannah.amin2.
    i can see daud is a good guy for u lana,semoga Allah merahmati kalian berdua.

    tak elok judge saudara seislam kita.doakan yg baik2.kita xtau bila Allah bukakan pintu hati mereka utk menjadi seorang muslim yg lebih baik.

    jgn terlalu yakin menghukum,mempersoalkan kehidupan org lain.
    silap haribulan mereka akan berubah jauh lebih baik dari kita.salam.

    0

    0
  15. mas says:

    Kalau aku jadi sponsor aku takkkan sponsor pompan jenis ni.bukn hanya
    .penuh dgn controversi negative.mulut longkang dan bagus sgnt ke lakonan dia? sebagai sponsor carilah artis yg bermoral tinggi dan yg ada class dari segi lakonan
    .bukan jenis asal boleh dan tah apa apa je..bangha sngtlah tu dpt mat salleh..aku kasi maximum 5 tahun je.pas tu mat salleh akan kembali kembali ke asal. kau akn di tinggalkan.mat salleh hanya padan dgn mat salleh je.kau apa? Malayu belacan terselit dicelah gigi. berangan tak sudah.

    0

    0
    • tahapeaetah says:

      Haha!!! Ade nada cemburu kat c2… rezeki msing2 la…x kesah la ape masa silam die, janji masing2 trima diri masing2 se ada ny, i2 da ckup… lgpon, ramai je artis yg kawen mat saleh masih bahagia smpai skrg.. tgk serina ngn ning baizura… alhamdullilah jodoh dorg kuat lg… kite nie doa kn yg baik2 je.. takut doa yg x baik, berbalik kat diri sndiri balik.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    tahniah… jarang tgk artis yg bertudung kahwin dgn lelaki mat salleh kan… kalaula ada mestila bez nak tgk

    0

    0
  17. Miss Bunga says:

    Serius aku cakap nampk berseri cantik Lana nodin nie..Baju dia pun sopan sedap mata memandang :) suka suka suka !

    0

    0
  18. aku bukan yana says:

    Berape inci la ksut lana kne pkai kan? sbb kalo yg biasa pun die paras bwah skit dr ketiak husband die.. apepun.. diorg nmpk sepadan sgt. wedding pun nmpk classy.. tak sarat barat walaupun katenye disponser..

    0

    0
  19. mulut celupar says:

    cantiknya baju lana..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Untungnya nasib badan..semoga bahagia ke akhir hayat..

    0

    0
  21. kak jah says:

    Sungguh cantik baju si lana…gambar pun cantik.baju dia lain dari yang lain…simple tapi cutting dan design sgt cantik…tak macam hantu.aku sukeee.kek pon cantik.lalu nak makan

    0

    0
  22. mrs pip says:

    cantiknya resepsi lana, gaun pun sopan … mmg awesome …. nampak sederhana semuanya walaupun ditaja berjuta juta lemon …. ; )) but still tak keterlaluan n no bunga2 too much yg menyemak … hope bahagia till jannah ….

    0

    0
  23. goodforher says:

    1. Agama
    2. keturunan
    3. harta
    4. rupa

    no 1 dh miss, xpe its ok. hidayah hak tuhan. mungkin muallaf akan jd lebih baik dr yg born muslim. awkward.
    gadis muslim kahwin muallaf. laki muslim kahwin muallaf still consider lg. psl boleh bimbing lg. tp makmum bimbing imam.

    1/1000 yg berjaya rsnya. apa2pun alhamdullillah. good for u lana n daud. semoga dititip rahmat. remember, dunia hanya perjalanan sahaja.

    0

    0
  24. Tema Camelia says:

    Sambil scroll down foto lana ni, dengar pulak lagu SEMPURNA WAKTU by iR Radzi peghhh feel terus aku, such a romantic and sweet reception.

    CUMAAAA, elyana punya dressing hmm trying too hard dear, try again. Such a disgrace.

    0

    0
  25. yoorin says:

    comelnye kek dia..dress lana, 2-2 pon cantikk.. simple, nice and nampak sopan… mekap pon cantik.. color match sangat dengan suasana wedding.. diorang pon nampak sangat lovely couple.. Semoga berbahagia hingga ke Jannah..

    0

    0
  26. melati says:

    Sorang lagi Wanita melayu, yg dapat Omputih , dianggap nya Tuhan dia….byk dh tgk pompuan Melayu kalau dpt Omputih bangga …pastu ibarat Tuhan dia omputih tu…gi tgk kat kedai moto Beso ader Mat salleh pomen cabok jer…hehehe…

    0

    0
  27. Mat K says:

    Lana, besar & panjang tak?

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Suka tengok couple ni… Nampak bahagia genuine, bukan dibuat2. Mereka juga nampak serasi dan sepadan. Semoga sentiasa berbahagia…

    0

    0
  29. ann says:

    suami hensom dan baik, kahwin kena sponsor, wang hantaran bagi mak bapak, dapat hadiah istimewa dari suami, semua keluarga dan kawan2 datang, majlis yang indah dan lancar …semua rezeki ini khas dari Allah untuk pasangan ini, saya rasa sangat heppy…!!!!!! ya Allah murahkanlah rezeki kami juga…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Lawa baju pengantin …

    0

    0
  31. Anonymous says:

    haa…kan lbh cantik tak main tayang aset. sejukkk mata memandang. muka pun nmpk lbh berseri. suka make up, dress, kek dan pengapit lelaki tu..oppss!

    0

    0
  32. mak jemah au says:

    Kelas wedding kaU Lana! I respect! Simple and elegant

    0

    0
  33. ayam ayam ayam says:

    sukenye tengok!!beruntung lana dapat daud dan untung daud dapat lana.insyaAllah kalau selepas ni lana bertudung dan bimbing suami ke arah islam sebenarnye mesti endapat perhatian malaysia ni.rezeki lana dari Allah..

    0

    0
  34. zaza says:

    suami lana ni ada darah cina ker. muka ade cam cina sikit

    0

    0
  35. melati biru says:

    makan hati!

    0

    0
  36. selipar says:

    alhamdulillah salamat sudah pernikahan lana n suami…cantik sgt dan suami lana ni handsome sgat!! hehe tu jer nk ckp..k bye!

    0

    0
  37. naz77 says:

    cantik n simple,,,

    0

    0
  38. Anonymous says:

    mak suami Lana ni org Cina kan? yg gambar pompuan cina salam dia atas pelamin tu mak dia laa…rasanya laa…mcm pernah baca…kalau salah sorry :-)

    0

    0
  39. nik says:

    ishhh ishhh ishhh.. bukan main komennn.. org pkai bju seksi nak komen.. org pkai bju just fine pon nak komen.. kawen dgn org mlayu nak komen,, kawen dgn omputih pon nak komen.. sedap mulot ja kan.. yg komen menyakitkan ati tu, agama dh kukuh ka dlm ati?? kalau dh kukuh, x dak maknanya nk ngutok mcm ni.. dah tau pasangan ni x ckup kukuh agamanya, moh lerrr doa sama2.. ni x, nak men”down”kan org lak.. x phm akuuu..

    0

    0
  40. Hehe says:

    Padan muka Johan Ashari! dulu berlagak sgt. skg Lana dapat yg lebih hensem dari dia.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    TERpaling suka tgk gambar geng Dunia Baru… rinduuuuu

    0

    0