Written by serenity | October 6th, 2017

Buat anda yang tidak tahu, hari ini pasangan Elfia Loy dan Sufian Suhaimi telah melangkah setapak lebih maju dalam perhubungan mereka apabila melangsungkan pertunangan. Namun begitu ada yang kata gambar pertunangan mereka berdua tidak begitu jelas, bukan?

Untuk pengetahuan anda, inilah gambar pertunangan Elfira dan Sufian hasil bidikan jurugambar rasmi Kakifoto dan ada juga dari Black Pepper Production. Tak pernah tak cantik gambar dari Kakifoto dan Black Pepper ni.

Elfira dan Sufian mngenakan pakaian rona krim dan biru muda dari Rizman Ruzaini. Untuk pengetahan anda terdapat dua persalinan yang dikenakan oleh pasangan ini pada majlis pertunangan mereka. Wajah Elfira telah dirias cantik oleh jurusolek Najeeba Azmi.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Memang berseri sungguh Elfira pada hari pertunangannya. Tak sabar nak tengok Elfira bernikah dan bersanding nanti pasti elegan habis. Bersama kita doakan semuanya berjalan lancar buat mereka berdua, ya? – beauifulnara.com

 

37 responses to Gambar-gambar Dari Majlis Pertunangan Elfira Loy Dan Sufian Suhaimi

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    bulu ape yg kt dada u tu loy ? rambu ramba minah jambu tengok..semoga bahgia..

    9

    0
  2. Kak La bridal kelate says:

    Congrats. Cantik kombinasi cream dan biru muda tu

    3

    1
  3. Mia says:

    Cantik elfira.. baju pun cantik2.. majlis kawen nanti mesti lg grand.. bertunang pun dah nampak grand.. congrats both..

    5

    0
    • brunes says:

      tak grand pun, pasal i dengar elfira banyak berbelanja ke baju kan ada 2 persalinan.. so pelamin dia hancur lah maybe yang diy last minute jer hahahahaha lebih murah gitewww.. lupa kira budget mase ikut nafsu untuk beli 2 baju persalinan tu..oopssss

      1

      12
  4. benci bapok ijau says:

    pasangan kementot sesuai la korang dua harap² sampai ke jinjang pelamin jgn tersadai di tepi jln sudah,

    1

    11
  5. Anonymous says:

    Sama cantik sama padan.

    4

    1
  6. lily says:

    motip siap 2 persalinan? tak paham aku . hahhaha

    29

    0
  7. anyn says:

    kawin nanti dh hilang seri mcm amyra rosli

    19

    0
  8. Lili Puteh says:

    Baju biru n cream tu cantik elegant jerr tapi baju tema batik tu kureng sbb over n serabut sgt.. Whyyyy.. Lain sume da ok dah anw Tahniah da bertunang el n pian..

    0

    1
  9. lea weiss says:

    dh mcm majlis nikah nmpknya..yela artis kan..Tahniah
    ..

    5

    0
  10. stressbacakomen says:

    baju risik dia pakai lain. untuk tunang lain. lel. itu pun jadi kisah. mampu. ade sponsor. just pray the best. jangan cakap yg tidak2.

    3

    4
  11. kucing terbang says:

    tak leh nak move on dari teringat dia cakap kat satu awek yang awek tu double loser dalam How Do I Look

    6

    0
    • Anonymous says:

      siap jari L besar2 double looser jadi major looser. kesian host terpaksa cover tahap lazer minah ni. perasan bagus.

      1

      0
  12. nok gebuzzz says:

    meriahnyer majlis betunang,mcm majlis nikah…siap ada 2 persalinan,mmg la duit korang tapi over sgt!
    semoga selamat hingga kejinjang pelamin..

    7

    0
  13. makenon says:

    jiran saye kata sufian nie suke berak merata2 tepi longkang,sb jiran saye nie jiran sufian..tul kew? pengotornye sufian nie,nampk je bersih

    2

    5
  14. kepoci says:

    muka cantik comel tapi baju over do dh macam curtain..so horrible

    9

    0
  15. Kokom says:

    SUFIAN PUN DA TUKAR NAMA JADA ‘EAN’..EAN & EL
    SEMOGA JODOH BERKEKALAN HENDAKNYA AMINN

    2

    0
  16. melati says:

    semuga kekal …Neelofa jugak yg melopong, semuga jodoh Neelofa dgn Rani Kulop jadi nyata…wakakakakakaaa

    3

    4
  17. Nachos says:

    Serabut ja baju

    3

    0
  18. Ikan kaloi says:

    bertunang jer..over la ikan kaloi ni…

    7

    1
  19. Anonymous says:

    Perghhh macam ni pun ada orang komen negatif. Orang macam ni la yang membusukkan nama netizen. Nasib kau la elfira nama pun artis

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Sweet jer aku tgok. Semoga bahagia hingga ke jannah. Yg asyik dok kutuk tu..ingat. apa yg anda komen dan tulis kat sini..akn berkekalan hingga awak ke liang kubur. Tu lah dosa yg awak kan tanggung sebab tuanpunya bdn xmaafkan lagi.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Tahniah. Fesyen baju ikut cita rasa deme la. Janji tutup aurat.

    1

    0
  22. makenon says:

    dgr cite,bontot elfira dh berkulat..tul kew?

    2

    1
  23. Anonymous says:

    Salam MAKEMON. Jagalah bahasa bila nak komen pasal anak orang. Ingat kut nanti ko terjeghombab bila famili, anak, cucu dan keturunan dapat balasan setimpal kena kutuk dg bahasa kesat. What goes round comes around. Respect!!!

    3

    1
  24. Anonymous says:

    Makemon. Sabar2 nk komen anak orang tu. Kut famili, anak, cucu ko terima balasan setimpal kena kutuk. Respect!!!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    banyaknya duit suffian suhaimi

    0

    0

Leave a Comment

Optional