Written by AbangNara | August 20th, 2009

fasha rizal dan qabil ambak

Inilah yang menjadi persoalan di benak minda kami. Naik benak otak nie berfikir. Si ekuin negara, Qabil Ambak dah mengaku jadi kekasih Fasha Sandha. Siap dah cakap bakal berkahwin Januari depan. Tapi yang keluar gambarnya Fasha Sandha dengan Rizal, bekas suami Nora Danish. Di manakah gambar Fasha dengan Qabil?

Misteri kan? Kami pun misteri. Adat orang bercinta mestilah keluar celebrate birthday ngan pakwe atau makwe masing-masing kan? Tapi kenapa nampak Fasha pulak yang pergi sambut hari jadi Jejai? Siap pakai baju sedondon lagi tue. Warna putih gitu. Sungguhlah misteri kan?

Lagi satu yang jadi peliknya. Takkanlah si Qabil nie tak tahu gambar-gambar si Fasha ngan Rizal nie dah banyak keluar. Minggu lepas dah ada gambar Fasha dan Rizal kat Merdeka Millenium Race. Minggu nie kuar plak gambar nie. Kalau kami yang jadi pakwe Fasha, memang baran gak la. Jeles la awek keluar ngan orang lain. Tak gitu?

Lagi gambar terbaru Fasha Sandha dan Rizal dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fasha rizal dan qabil ambak

fasha rizal dan qabil ambak

fasha rizal dan qabil ambak

fasha rizal dan qabil ambak

fasha rizal dan qabil ambak

458 responses to (GAMBAR)Fasha Sandha Dan Rizal, Di Mana Qabil Ambak

  1. Penari Poco2 says:

    cantik baju…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      kuar gak pic ney…
      inilah yg aku tgk smlm…
      posing xhengat dunia…huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • apple_green says:

      aku rase tema party tu kena pakai baju putih.
      sebab tu la dowang sume sedundun kak nara

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pocong pocong says:

      nape la pilihan pasio sando ni xde yg emsem.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rimbabaru says:

      SETAHU AKU JEJAI 38 TAHUN, GAMBAR BESDAY MASA 33 TAHUN. ITU BERMAKNA TU SEMUA GAMBAR LAMA SEBELUM DIA KAWEN NORA LA. MAKSUDNYA BETUL LAH MEMANG QABIL PILIHAN DIA…. ISSSH, TULA2 LAIN KALI SIMPAN GAMBAR2 TU BAIK.LEPAS 5 TAHUN BARU TERBONGKAR CERITA LAMA YA CIK FASHA OIIII.
      APAPUN,DRESS TU MEMANG KELAKAR. ADA RIBEN BESAR. HUHUHU

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • KAMIL_YUSOF says:

        August 23, 2009, 5:07 pm

        KAWAN2 ADA CERITA TERBARU! SUMPAH,AKU NAMPAK DENGAN MATA AKU SENDIRI.
        1 RAMADHAN, SEMALAM,JAM 11MLM.AKU NAMPAK RIZAL DI CYBERJAYA DI KEDAI MAKAN DENGAN FAEZAH ELAI. RIZAL DATANG DENGAN SORANG LELAKI YANG BERUMUR DALAM 30 TAHUN,MUNGKIN PEKERJA RIZAL. DIA DATANG MELAWAT FAEZAH ELAI DI LOKASI,CYBERJAYA. AKU NAMPAK MACAM ADA SESUATU ANTARA RIZAL DAN FAEZAH.SUBAHANALLAH. APA SEBENARNYA YANG TAK KENA DENGAN MAMAT RIZAL NI. NAK KELUAR DENGAN SEMUA ARTIS. AKU BERSUMPAH AKU TIDAK BERBOHONG ATAU FITNAH. INI BULAN RAMADHAN.FAEZAH,HATI2 DENGAN RIZAL.JANGAN SAMPAI DIA BUAT ENKAU MERANA SEPERTI DIA BUAT NORA DANISH DAN FASHA.SEBARKAN

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • adios says:

          betul tu…aku sokong…he3….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuna says:

          ye la anak orang kaya niy mcm2 perangaii nyerr susah nk cakap agama chetek …arak mcm minum air mineral pompuan lak buat mcm baju so sape yang tertarik ongkoss nyer lekat leee….padahalll hansome langsong tak ada dah la …hati2 tapi kebayakan nyer cair sbb kekayaan dia buka rupa si jejaii tu kan….ape yang jadi niy pengajaran tok nora lebih berhati2 tak semesti nyerr anakk jutawannn lehhh menentukan masa depan kita…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuna says:

          mungkin idop di sini kuala lumpor niy terlaluu modenn…dunia malammm byakkk terungkappp tingkah lakuu para2 kaum yang pepelikk niyy…mcm fshaa nk cakap ape pon sape la kite ape yang berlaku byak pernfian walau byak bukti dia kemane kemari mcm org vvip..sbb mak nyer pon mengalakannn ada ke mak kite semua pergi clubing….hemmmmm pelik tapiii benarrrr kannn dunia duinaa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Penari Poco2 says:

    dulu x ngaku, siap pic bepeluk lak…
    ish…xtau lar…slmt bepose jelar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      poco ade org nsht ko…
      dh tgk lum?
      p page sblh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        baru baca td…
        act, aku xnak tukar nama bab dah femes dlm blog nie…wlupun camtue, dah lama aku xnari poco2…tp skrg langkah tarian dah mcm2 bentuk…yg mcm salib tue style lama dan jarang org pakai…kalo kat swak lar dah mcm2 langkah diorg pakai…lagu pon dah mix ngan lagu asal…
        pepe pon…thanks atas nasihat…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rosh says:

          hipokrit btul pom nie …dh kata nk kawen ngan si qabil tuh,duk bkepit ngan lelaki lain apa ke hal???…
          si qabil lak..takde perasaan ke tgk gambar2 yg kuor kt tenet tuh??..siap tgn atas bahu..iskkk…
          mgkin taktik dorang kot…nak kasi gempak sket…
          apa pun aku nk tgk ksudahan kisah fasha-jejai-qabil…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tah2 die dh gune2kan qabil 2 cam dlm citer cerekarama.yg die blkon jd bini jht 2 x…wakakaka….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rezab says:

      makin comey kau poco…pesal bukak tudung plak…blonde lagi tu…da nak masuk bulan pose ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. violet says:

    sekse…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      pe yg sekse?
      hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        sekse bab xdapat pegang…huhuhu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          seksa..
          pakaian dye.
          pic 1st jejai menjeling2 aku tgk..
          hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ala pasha nih mmng dh biase sexy…agaknye klo die nih artis indon dh lame blkon comolot,pkai bikini cam bcl 2…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • rimbabaru says:

          SETAHU AKU JEJAI 38 TAHUN, GAMBAR BESDAY MASA 33 TAHUN. ITU BERMAKNA TU SEMUA GAMBAR LAMA SEBELUM DIA KAWEN NORA LA. MAKSUDNYA BETUL LAH MEMANG QABIL PILIHAN DIA…. ISSSH, TULA2 LAIN KALI SIMPAN GAMBAR2 TU BAIK.LEPAS 5 TAHUN BARU TERBONGKAR CERITA LAMA YA CIK FASHA OIIII.
          APAPUN,DRESS TU MEMANG KELAKAR. ADA RIBEN BESAR. HUHUHU/

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. kira-kira says:

    nyampah aku cter sal pacat nie…xabes2 lg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. violet says:

    aduyai.
    aku p n pning nih…
    lantak ko la pacat..
    hdp ko bkn hdp aku…
    huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. nUrUl'zzz says:

    Hahahaha no komen tp lwo bju dia….hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. eclipse says:

    inilah namanya…
    dh terang lg bsuluh…
    pas ney jgn la bt statement xde pape…
    dh jemu dgr…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. rienaali says:

    eeeeeee……….benci nyer tgk pompuan nie,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Isis says:

    Yer..baju dia lawa kan..
    despite all the gossips, bagi aku perempuan ni cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      yup…
      tuhan yg maha pncpta….
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tpi x nak tutup aurat ciptaan tuhan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          kalau tengok betul2 dia tak cantik but ok saja becoz dia suka pakai seksi2 buat lelaki suka kat dia… kalau tengok betul2 muka lebar and penyek sikit… kalau tak disebabkan seksi and suka clubbing nobody will notice her

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • btul3x…tpa aq rase muke die xpnyeklah…lebar 2 yer…lgpun muke dia ni x sdp dpndang coz die just lawa tp xde manis n cute….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. hantupensil says:

    wow…
    bole tahan gak…
    cun2…
    nsib baik prangai teruk…
    kalo x aku ngorat dah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. aries_april says:

    smua orng pkai bju sma colour…
    xheran la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. ANneDeSilva says:

    nampak tak tangan rizal kat tetek fasha???
    mcm ni dia kata takde ape2 hekk?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. natty ;) says:

    peng-komen yg ke-16. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. eclipse says:

    pic no 5 tue plg aku xtahan tgk…
    jejai2…ptt la nora mkn ati…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. eclipse says:

    fasha ko kawen jer la dgn jejai ney…
    bis cite…
    xpyhlah ko kawen dgn qabil…
    biar qabil tue kawen dgn aku…hahahahahaha………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. new moon says:

    mak aih baju dh mcm nenek aku bru pas kuar mandi…kui…kui…kui…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. miss comet says:

    Dah tak de citer lain ke lain dr citer c pacat ni, bknnya apa “KESIAN”…..aku dia kena kutuk, kang kalau aku ikut mengutuk kang ada pulak sedara dia terasa ati plak…. n yg penting aku dah borink ngan citer c pacat ni bubuh lah citer lain abg nara… kantoi bkn kak nara hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      aaa lar kak nara…
      dah dkt2 nak pose nie bg lar ceta/pic pasal keagamaan sikit…leh lar org bg komen lembut sikit…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. new moon says:

    ape yg hensem sgt mamat nih?sape blh bg aku jwapan celah mane yg hensemnye pak mat tempe ni??naik hairan aku jdnye

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. ANneDeSilva says:

    qabil nanti kawin dgn akula..
    td dia ada dtg temuduga utk jadi bopren akuw taw…hahahahah
    aku tgah pk nk reject atau tak..hahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      ko amik jelar si qabil tue…
      ari2 leh tunggang kuda…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      heheh anne pn nk jgk…fight ngan eclipse la ehk..
      heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      dia datang naik kude ke tadi…
      kekekeke….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      sian ar kat qabil kalo betol2 jd kawin…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      anne mn bleh ko curi qabil…
      ney lwn tokey nmpk…huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Penari Poco2 says:

        alaa…buat per lar berebut2kan si qabil tue…
        bior lar si anne dpt kan si qabil, ko dpt kuda pon jadi lar…leh bwk jalan2…g mydin ker…giant ker…kan best tue…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          aku pon xnak la….kuda pon xnak…taik bsepah…
          aku setia pd yg 1…huhuhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. asparagus says:

    1st.. u all talk tetek fasha….?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Jojio says:

    Nak sembunyi lama mana sangat….tak tahun ni, tahun depan, tak pun tahun lagi satu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Jojio says:

    Harap ramadhan kali ni menjadi detik perubahan dalam hidup sumer orang…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. aries_april says:

    XDA KISAH ARTIS LAIN KER AR?
    ASYK2X POMPUAN NI….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. LaLuNa says:

    huh cerita yang sama kulihat pg tadi di blog???? nyampah lak baca..tp aku baca gak..apekah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Hani says:

    kalo betol la si ambak tu bakal laki minah ni,
    mesti da berasa telinga minah ni kena leter,
    tapi tatau la plak if dia suka dpt glamor murah pasal bakal bini dia ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      napa leter lak?
      sapa yg mlut bsing?
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • new moon says:

        ooo….aku pn xphm gk mule2…tp yg aku phm kire kalo diorg ni dh jd laki bini c fasha tu mmg truk kene bebel ngan ambak la sbb prngai die…btoi ke aku ni?huhu…aku pn kompius..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      qabil tue mcm ditelan mati mak…diluah mati bapak…
      maybe si pasah ney pndi pancing dia…
      ckp dia dgn jejai kawan jer…
      wpon pgg2…
      ntah2 skrg qabil bt2 xtau…
      pas kawen dia nk bls dendam…
      dia ceraikan nya si pasah ney…
      mcm si roslin tue bt..
      kawen semgu jer…huhuhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Lovelyvic says:

    Kesian Qabil…
    nampak sangat dijadikan kambing hitam…
    buat cover hubungan pasah sendat tu dengan jejai..
    alahai….
    bercinta dgn org lain…
    bercium ngan org lain…
    diramas dengan orang lain…
    dijadikan lauk oleh orang lain
    diratah sampai barai oleh orang lain…
    dah jadi bangkai… diambil Qabil buat bini…
    aduyai…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      love pnya ayat…
      nak tgelak aku bcnya…hahahahha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • new moon says:

        hush….pedih2….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          kesian2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          kalo si minah tu bc komen kat sini…then xde perasaan malu terasa diri tu begitu kotor skali…mmg sah dia sakit!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kira-kira says:

        power pnye ayt..
        heheh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jernih says:

      lama x nampak ko.. :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      AMBOI…
      LOVE ANGN SMCM JA….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. jernih says:

    baju yg fasa pakai tuh elok wat baju tidu… hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      baju tidoq pun x sesuai…buat lap kaki depan pintu bilik air jer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hantupensil says:

        hahaha…
        bju ribu2 nak wat lap kaki jek..
        ish2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          kaya ko kampung… hehe
          baju mahai wat lap pintu…
          x kan marahkan nyamuk
          kelambu dibakar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          aa aah la jernih baju tido aku camtu la….. heran dia pakai gi clubbing plak…
          kampung…baju tu takleh lap kaki…tu kain satin tak resap air tapi bila salah pijak boleh slipped and jatuh tergolek dog depan bilik air

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jernih says:

          dia pakai clubbing bukan per tuh..
          sedap sgt kain tu.. atau pun malas nak tanggal..
          pas tido.. :-p

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. jed hijau says:

    entah2 nama Qabil tu sekadar nak mengaburi sume org….biar cinta maut dia ngan Jejai tu berterusan tanpa ada pihak campurtangan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Jojio says:

    Rasa sengal jer badan aku nie….adeh3x….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      fasha : biar fasha urutkan bdn abg jojio…skt kt mn tue?
      muahahahahahha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. [email protected] says:

    agaknya minah ni mmg bercinta dgn qabil n jejai dlm satu masa kot…dia mesti nak cover line baik punya…mana la taukan…buatnya jejai tolak cinta minah ni xmo kawin…minah ni cari plak qabil…xdelah dia tension nak bunuh diri mcm kes dolu-dolu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      die pnah nk bunuh dri ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tu x tau la….
        tul ker kg?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        Bc kat page sblm ni….kononnya pernah ler overdose..smp masuk spital…tension putus dgn mmmmmm kerabat johor tu kot kalo x silap..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          sian kt dye..
          xper la pacat…
          jejai kan ad…
          huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          tapi elok la kawin ngan jejai…. dua2 perangai tak elok… yg baik kita bagi kat org baik….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. eclipse says:

    abg nara oiiiiiiiii………
    1 hari ney asik cite psl pasah jer…
    aku dh nk muntah drh kat cni…huhuhu…
    tkr la cite len…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      korang nengok x citer indontjuk sekar tu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      btol2…plz update cter lain lak…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      aku tengok tangan sijejai tu macam dah masuk je…macam lagu “apa dalam baju sekuntum bunga cina’…

      ishh..ishh…aku ni buat dosa lak pulak…dah nak puasa ni….ish…ish…sori ye…sori….

      anggap je ni komen terakhir sebelum masuknya waktu berpuasa….

      hehehhe….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        hahahahaha…
        aduh skt prt bc komen kak jed…
        dia nk msk tp xlps kak jed psl si pasah ney pki beautiful…
        ketat…hahahahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. miss annur says:

    gaya x cukup kain semua ni.. lebih2 lg si fasha sendat tu.. xpa,nanti aku sedekah kan ko kain kapan..lebih aku bg ko.. putih jugak kan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. eclipse says:

    si jantan nie kbnykan pic dia sume ber cap…
    botak pe?hahahaha…
    xpun bajet ensem wpon yg ado lah kan…hahahahahah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. new moon says:

    weh….mane hantu ni…aku tny die nti die pose ke dop….ilang la plop…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      mano bleh poso atu…
      heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      ade ni ha…
      pose la…nape xpose lak..
      ish2,,,
      bedose oo tinggal pose…
      masuk nerake…
      hihihihihih

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • new moon says:

        ooo…mane aku tau…ko kn antu….briman tol antu ni pose skali…hahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aries_april says:

    bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbooooooooooorrrrrrrrrrrrrnnnnnnnnnnngggggggggggggggggggggg

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. tOmEii says:

    laa xabi2 lg psl beina sundall nie…
    eee meeluatny..
    mke dhla buruk….
    apsl bj cm bj tido je…
    ni sah blk je dr party trus tido ngn jejai busuk tu…
    huh hampeh…
    geram xhengat nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. aries_april says:

    1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.

    2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.

    3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.

    4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.

    5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

    6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.

    7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.

    8. Orang yang sedang mencari pasangan harus sentiasa bersedia untuk bertemu dengan pasangannya pada bila-bila masa. Justeru, kita perlu sentiasa dalam keadaan yang paling menarik setiap masa. Tanggapan pertama adalah yang terpenting.

    9. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.

    10. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta.

    11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.

    12. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.

    13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).

    14. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.

    15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.

    16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.

    17. Layan bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan rasa selesa.

    18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.

    19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.

    20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci.

    21. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.

    22. Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.

    23. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.

    24. Orang lelaki perlu belajar mengenal kerenah orang perempuan. perasaan, pemikiran, kehendak, keperluan, kesukaan dan kebenciannya.

    25. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang ada pada bakal pasangan. Jangan sesekali mengutuk atau memalukan bakal pasangan.

    26. Senyuman ikhlas, wajah yang menawan dan bahasa badan yang penuh kemesraan akan menambat lelaki terhadap wanita.

    27. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang ada persamaan dan ada perbezaan sifat, tindakan dan minat. Terlalu banyak persamaan membosankan. Banyak sangat perbezaan menyesakkan.

    28. Orang mudah tertarik kepada bakal pasangan yang ada sikap dan sifat yang saling mengimbangi dan melengkapkan sikap dan sifatnya.

    29. Walaupun belum kenal rapat dengan bakal pasangan, nyatakan yang anda sering merasa atau berfikir seperti yang dia rasa atau fikir. Keserasian adalah tarikan.

    30. Perempuan membentuk hubungan dengan berbual dan bercakap. Lelaki bentuk hubungan dengan melakukan sesuatu kegiatan secara bersama.

    31. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang mempunyai persamaan daripada berbagai segi seperti kefahaman politik, aktiviti keagamaan, sikap terhadap harta, wang dan hobi.

    32. Dua orang yang amat banyak perbezaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka kepada kucing, suka melancong atau suka ramai anak.

    33. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.

    34. Tawan hati bakal pasangan dengan pamerkan emosi yang sama terhadap sesuatu kejadian atau peristiwa – sama-sama gembira, sedih, terperanjat, benci, simpati dan sebagainya.

    35. Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan – tahap keakraban, kebebasan, kebergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya.

    36. Kenalpasti ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri ini dalam diri anda dan pamerkan kepadanya yang anda mempunyai ciri-ciri tersebut.

    37. Semua orang mencari cinta sejati tanpa syarat. Bakal pasangan anda akan tertarik kepada anda jika anda mengasihinya bukan kerana wajah, harta, keturunan atau glamornya.

    38. Bakal pasangan akan tertawan kepada anda jika anda dapat bantu mengukuhkan imej dirinya, rangsang semangatnya dan pupuk keyakinan dirinya.

    39. Keikhlasan amat penting dalam memuji atau memotivasi bakal pasangan. Jika kita didapati bohong, dia akan terus menjauhkan diri daripada kita.

    40. Pujian yang berhikmah dan ikhlas bertindak sebagai magnet yang menarik anda kepada bakal pasangan. Pujian daripada kawan baru lebih bermakna dan berkesan berbanding pujian daripada kawan lama.

    41. Ulang sebut perkataan, ayat atau slogan yang digemari bakal pasangan anda. Ini menyebabkan dia rasa istimewa dan dihargai dan akan tertawan kepada anda.

    42. Kenalpasti keistimewaan bakal pasangan anda yang orang lain tidak nampak. Sampaikan kehebatan ini dengan bersemangat dan dia akan mudah tertawan kepada anda.

    43. Untuk bakal pasangan yang popular dan sering dipuji , cari pujian yang original untuk menambat hatinya. Untuk orang yang tidak popular, sebarang pujian amat dialukan dan dihargai.

    44. Beri penghargaan serta merta kepada setiap pencapaian atau kejayaan bakal pasangan. Ini membelai dan melembutkan hatinya terhadap anda.

    45. Jika bakal pasangan memuji anda, pamerkan keseronokan anda dengan senyuman dan ucapan terima kasih dan bersyukur. Dia akan rasa dihargai.

    46. Cari keunikan, kelucuan atau ‘kegilaan’ bakal pasangan anda. Nyatakan yang anda suka kepadanya sebab keunikan tersebut. Ini buat dia rasa istimewa.

    47. Ramai pasangan sengsara bila isteri terlalu cantik atau suami terlalu handsome. Justeru, cari bakal pasangan yang setara dan sepadan dengan kita.

    48. Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.

    49. Wanita mudah tertawan kepada lelaki yang gentleman – bersopan santun, suka membantu, menghormati wanita, berani dan yakin diri.

    50. Untuk jadi lebih menawan, berterusan belajar, perbaiki perangai dan peribadi, baiki kemahiran komunikasi, murnikan hati, pemaaf dan sentiasa bersangka baik.

    51. Lelaki harus mempamerkan sifat kelelakiannya di samping memasukkan sifat perempuan dalam dirinya seperti lebih prihatin, memahami emosi , timbang rasa, dan gunakan gerak batin.

    52. Perempuan harus mempamerkan sifat kewanitaan disamping menghayati sifat lelaki seperti minat dalam politik, sukan, memancing, dan aktiviti macho yang lain. Bertindak bijak tapi, jangan terlalu bijak.

    53. Untuk menambat hati wanita, kerap bertanya tentang perasaannya, aktiviti yang dijalankannya, kegemarannya, kebenciannya atau sebarang perkara yang berkaitan dengan emosi.

    54. Sebelum benar-benar rapat, orang perempuan harus elakkan diri dari bertanya bakal pasangan mengenai perasaannya mengenai sesuatu perkara, peristiwa atau situasi.

    55. Orang lelaki amat pantang bila bakal pasangan menempelak atau menunjukkan kesilapan atau kebodohan lelaki tersebut. Ini cara terbaik memutuskan hubungan.

    56. Orang perempuan mudah tertawan kepada lelaki yang boleh mengaku salah, meminta maaf, meminta bantuan, bertolak ansur, pandai mendengar, bersabar dan lemah lembut terhadap wanita.

    57. Bila bercakap dengan lelaki, orang perempuan harus fokus kepada fakta dan sampaikan secara ringkas. Penjelasan yang berjela-jela dan memasukkan unsur perasaan akan membunuh minat lelaki terhadapnya.

    58. Jika orang perempuan marah, pujuklah dengan kasih sayang. Tanya kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau cuba beri nasihat. Orang perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.

    59. Jika lelaki marah, jangan sibuk nak tanya kenapa dia marah. Pamerkan kasih sayang dan bentuk suasana yang tenang. Doakan dia dan beri masa untuk dia merawat dirinya sendiri.

    60. Fahami bahawa orang lelaki bercakap secara terus terang, ringkas dan objektif. Orang perempuan sering bercakap secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      karangan ape ko wat nih…
      xlarat nak bace…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      MMG SESUAI KO LETAK KAT SINI…JADI PANDUAN KEPADA MEREKA YG SINGLE MINGLE..YG TGH MENCARI PASANGAN..KORANG JGN LER MEMILIH SGT…CUBA LER BLAJA MENGHARGAI APA YG ADA.KITA SEMUA NI HANYALAH INSAN YG BIASA…KECANTIKAN FIZIKAL X DPT TOLONG KORANG KAT AKHIRAT.SILAP ARI BULAN..SBB CANTIK LER BYK BUAT DOSA…(PERASAN KONON SAMPAI DEDAH SANA SINI)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      mak aih….pjg brjela2….tp mmg satu guide yg bgus…way to go girl…or boy…!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        aku rasa …aku ada ciri2 no.22.. hehehehe…perasan
        nya akuuuu….

        eh…betul apa…!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      BUAT PEDOMAN BERSAMA.

      Jika kamu memancing ikan….
      Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
      hendaklah kamu mengambil ikan itu….
      Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
      semula ke dalam air begitu saja….
      Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
      ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

      Begitulah juga ……….

      Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang…
      Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
      hendaklah kamu MENJAGA hatinya….
      Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja….
      Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
      dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu……

      Jika kamu menadah air biarlah berpada,
      jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
      begitu teguh…. cukuplah sekadar keperluanmu….
      Apabila sekali ia retak…. tentu sukar untuk kamu menambalnya semula….
      Akhirnya ia dibuang….

      Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
      lagi….
      Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya….
      Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
      istimewa….
      Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
      mudah bagi kamu untuk menerimanya……
      akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

      Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
      ke akhirnya….

      Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi…
      yang kamu pasti baik untuk dirimu.
      Mengenyangkan. Berkhasiat.
      Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
      Terlalu ingin mengejar kelezatan.
      Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
      Kamu akan menyesal.

      Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan…..
      yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
      MENYAYANGIMU… MENGASIHIMU…
      Mengapa kamu berlengah,
      cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
      Terlalu mengejar kesempurnaan.
      Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang L ain
      Kamu juga yang akan MENYESAL….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        ewah….pandai pulak antu ni berfalsafah…..

        antu2…ada gak ko perasaan ya…baguslah macam tu…

        hehehehe….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • new moon says:

        wuuuaaaaaaa…..touching nye…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. [email protected] says:

    kalo kita tgk dorang dlm gmbr ni dah mcm ni….kat belakang yg kita x nampak…mcm2 blh jadi. yg g bercuti kat thailand tu apa kes….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      weh…ketua kampung cakap tu biar benar….kau tu ketua kampung….nanti anak2 buah fikiran goyah…..

      hahahhaha…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kira-kira says:

    c jajai ni lau kasi nek jijah pn dye kebas…
    hahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. aries_april says:

    prsan x…
    carta nenek aries dh d tawan…
    aries bt nmpk td…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. jed hijau says:

    makan goreng pisang lagi bagus….

    jom…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. eclipse says:

    aduh….tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Jojio says:

    Sorang drive Poshe, yg sorang lagi ride kuda…..pilih ler…keduanye pun kaye….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. asparagus says:

    cerita siti la….
    info terbaru, masjid kat pahang..
    x nak terima duit derma ct…
    bgus…de gak masjid cm tuh,…
    xx nak pakai duit dri hasil nyayian….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. nUrUl'zzz says:

    Uittttttt…….bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….huh lengoh mulut aku nganga lma2…………………..hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. kira-kira says:

    pppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. aries_april says:

    i syg…
    ummuah…
    slmt ptg…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. LaLuNa says:

    ades..citer sama lg ker…sib baik den tgh bz nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. eclipse says:

    weh korg…
    ptg2 ney ape yg best nak dimkn ha?
    selain pisang grg…
    aku teringin nak mkn sukun grg…
    xde lah plak jual…
    sian opis boy aku p cari…huhuhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      cucur badak pn best…cempedak goreng ke…kalo pyh sgt tibai je biskut tawar ngan teh o….huhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      kopok leko sdp gak..
      huhu.

      nnt ko kc opis boy ko sukun tu ckit eg..
      huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nUrUl'zzz says:

      alo ko ngidam ka eclipse???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      eclipse mkn bigMac la best ptg2 yg redup ni.hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        bigmac?
        uiks…gemuk aku nti…
        aku dhla jg bdn….hehehe…
        aah la…cucur bdk dgn cempedak pns sdp kan?
        tp kat cni berniaga nak untung jer…
        cempedak lngsg xmanis…
        kopok leko aku suke sgt…
        tp mkn mst batuk jer…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      eclipse mai mkn umah aries udh la…
      bnyk…
      mak aries sllu bt…
      tp aries xmkn…
      xleh trma lak mlut ni
      :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Jojio says:

      Cempedak goreng le….sedappppp….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        ha…
        tu aries ska…
        :-)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • new moon says:

          vote for cempedak goreng…hehe…kalo x pn….cucur udg ok?sotong celup tpung?udg celup tpung?antupensil celup tpung?aku dok kuantan..so yg celup2 tepung tu mmg ade la ptang2 kt sini…xtau la kalo tmpat korg…tp antupensil celup tpung tu xde ar…saje je tmbh tu…huhu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Jojio says:

          Kat depan Seagate macam2 ada…..mai la try….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. asparagus says:

    ye..cerita benar dan sahih…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. asparagus says:

    hi my lover….
    u dah makan lunch td..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. asparagus says:

    i dapat e mail dari informer i la….
    dlm e mail tu, x di nyakan masjid pe…
    juz masjid kat pahang….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. asparagus says:

    i org kelate…. aries org mane…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ANneDeSilva says:

    PE jek citer hangat ko aspa??
    pasal pe citer terbaru??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. asparagus says:

    lor…cian kat u….
    tau, i belanje u makan td….
    kawan2 u x teman u makan…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. LaLuNa says:

    sebagai warga negeri pahang akan aku cube korek citer asparagus tu nak sahkan masjid mana? pekan ke..rompin ke..temerloh ker..???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. asparagus says:

    owhhh… aries org penang….
    anak mami la nih….. hiihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Jojio says:

    Aku dah ulang tengok gambar kat ataih, Fasha ni memang cantik…..kalo Mak Cik Kiah negok kenan dia….hihihihi….
    Aku cakap fizikal dia ler……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. nanti rizal ngan qabil kene brmadulh nmpaknyer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. LaLuNa says:

    ramai gak org pahang yer..kawan dari kuantan..hihihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. asparagus says:

    aku pun x sure area pahang tang mana…
    tapi kat pahang la….

    eh…aries pinjam duit u…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      hahaha…pinjam duit bini plok…
      hahahha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        ya lah b…
        aries ni keja cleaner ja…
        hjng bln msti kantoi nk byr htng…
        kan si eclipse tu kwn aries…
        mkn hri dia yg bank in kan..
        klau tk…
        mau mkn pasir ar…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. asparagus says:

    hidung x pacak x pa….
    i bukan tengok pada hidung pun… huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Dinaz says:

    da fed up dgr citer pasal org yg bermuka2 nie.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. ANneDeSilva says:

    terharunya aku bila aries bgtau B dia aku kawan dia…
    sayang ko aries….
    muahh eclipse…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. aries_april says:

    eclipse…tlong aries…

    cam na nk bt report cam hari tu ar?

    skli g bdk2x bwah bt slp…

    under aries lak tu..

    help me friend.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. ANneDeSilva says:

    ariieeesss…eclipsee…
    apesal server mcm bangang ni?
    asyk hang jewkk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. LaLuNa says:

    wahhh sudah jem ka ini blog..napa payah beno nak masok sinik..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. asparagus says:

    so, u all kenal each other la….
    bgus le kalo gitu….de kawan saling tolong… huuhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. new moon says:

    huh…?ok jerk..hehe…korg neh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. eclipse says:

    setan tul la…
    penat aku type sume hlg….
    kan dh tbalik kerusi ney aku kejekan…huh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kira-kira says:

      sbr eclipse..kn da nk pose ni…so bnyk2 brsbr ye…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      uit
      sbr2 ye
      aku pn kna gak
      dh sent trus xlh msk tenet…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Penari Poco2 says:

      sabar…buat per lar paggil setan…diorg dah otw ke penjara lar…esok2 nak pose…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tOmEii says:

      apsl aq ok jek..huhuu….
      area phg je ok nie,,,hahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      ish…sabar eclipse…xbaik ngeluh2…lecturer aku ckp kalo kite wat pape ngeluh bnde yg 1kg pn blh jd 10kg…pastu aku try ikt ckp die mmg btoi…pastu bnde ssh pn kp blh setel…yg pnting sabo…huuu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. eclipse says:

    aries nak tlg pe?
    ssh tul la…
    lembap tul pc ney…
    nak komen pon xleh….cit!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. ANneDeSilva says:

    sape sayang anne????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. eclipse says:

    aries ape2hal nak tnye p kat YM…
    eclipse tgu sn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. violet says:

    kt cni hjn.
    xtw la kan law sal hjn srvr hang cmni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      server BN ni mmg slow la violet oii…
      huhuhuhuh…
      gi derma duit kat kak nara tu..
      suh dia wat Domain baru

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • new moon says:

      ye ar tu…mmg kalo ujn die jd ngokngek sket…tp tgk gk ko pkai pe?pkai berukband ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. LaLuNa says:

    test..test..!!! test server..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Jojio says:

    Sekarang ni satu topik kejap jer….dah 3/400 komen…dasatttt tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. aries_april says:

    korang da nengok citer sekar x?
    klaki si BCL tu brlakon jd mat indon la..
    ckp pn dh cra orng indon…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. new moon says:

    aries nk wat report pe?blh nyebok dop ni?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      report …
      slh bt keja…
      :-(
      krng brpi la tlnga ni kna ngan cust….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Penari Poco2 says:

    aku tau apsal…
    bab xleh ngumpat byk sgt kan dah kene sekat…
    esok2 dah nak pose…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. eclipse says:

    bila resah….
    ingat saat indah…
    bila rindu…
    hatiku jadi gundah…
    server dhla mcm kena panah…
    ati ku saket jiwaku semakin parah……lallalalallalalala..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Jojio says:

    Apa pun malam ni tunggu depan tv, penyimpan mohor besar raja2 akan buat pengumuman…..besok rayaaa….opssss….puasa….hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. Jojio says:

    Bagi yg server dok down tu…
    1. Guna company punyer
    2. Balik rumah guna wifi jiran punya….macam aku hihihi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Akak Leen says:

    lorrr….story dia lg….dh x reti dh akak nk komen…huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. aries_april says:

    korang..
    p page sblh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. asparagus says:

    pc i problem kot….
    slow down…
    u all kenal ek…
    best la….
    camne i nak kenal u all….sume ek…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. jernih says:

    bagi yang sever slow gak.. elok lah
    log off terusss…wakakaka

    try restart balik..tenet… restart pc pun bleh gak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. lea says:

    ini gambar baru yer? rambut dia dah panjang balik ke? bkn ke rambut dia dah pendek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. nuna says:

    ermmm….biar la dia ngan sape pon..apa aku kisah…huhu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. lalok.. says:

    lagi2 cite pasai pacat sendat….one more thing, kenapa lah muka si jijai nampak pucat…dan mcm x de cahaya jer..hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. lily says:

    tk kose nak komen pasal fasha…..yelah suami yg baik utk isteri yg baik…..cuma fasha berubah lps jadi isteri…dn tak kira siapa suaminyer harap dpy bimbing fasha jgn asyik nak enjoy jer….
    i tak berminat ketiga3x nyer….semua mcm plastik…..
    kalau suami mcm allahyarham ustaz asri bru i suka….sejuk mata memandang
    anyway sel;amat berpose

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. gosipgurlfea says:

    shrug~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. tED| says:

    besdey rizal last week? bukankah rambut fasha sekarang dah pendek..?
    ok! dia buat sambung rambut bg panjang! La la la!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. fashadak says:

    aduhai… satu je bende yg teringat bile tgk gambar2 ni… nak2 gambar jejai letak lengan kat bahu fasha…. kesiaaaannnnnnnnnnnnn nora danish…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. ah saw says:

    mmang ptut pun korang pnggil dia pacat.perangai huduh…..huuhuuuuhu…dah nak pose ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. min says:

    dah nama sundal tu…memang sundal,perampas suami orang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. ONCeT says:

    rambut fasha sekarang pendek kan???…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Yuhuuuuuu says:

    Elok la tu Fasha tutup mulut je
    Ya pun orang kutuk
    Tidak pun orang kutuk
    Jalan paling baik diam je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. zaza says:

    bukan hendsom pun mamat ni nasib baik duit banyak tu sbb perempuan menempel kalau takdak duit sape pun tak mau dekat kan…kan…kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. suri says:

    musykilnyer fasha dah kawan jejai lama sblm kawin dgn nora…klu couple mcmane jejai bole kawin nora..tp aksinyer mmg confius… tp xder plak gmbr dua jer… selalu tmpt ramai2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. benz says:

    jaga dara tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. pinkypanthers says:

    teman tapi terlalu mesra..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. gajah says:

    jejai and qabil kawan baik. apa salah nya fasha ditemani or menemani jejai? dia orang kawan baik la…. bodoh betul buat cerita sensasi tapi tak ada fakta.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. KAMIL_YUSOF says:

    August 23, 2009, 5:07 pm

    KAWAN2 ADA CERITA TERBARU! SUMPAH,AKU NAMPAK DENGAN MATA AKU SENDIRI.
    1 RAMADHAN, SEMALAM,JAM 11MLM.AKU NAMPAK RIZAL DI CYBERJAYA DI KEDAI MAKAN DENGAN FAEZAH ELAI. RIZAL DATANG DENGAN SORANG LELAKI YANG BERUMUR DALAM 30 TAHUN,MUNGKIN PEKERJA RIZAL. DIA DATANG MELAWAT FAEZAH ELAI DI LOKASI,CYBERJAYA. AKU NAMPAK MACAM ADA SESUATU ANTARA RIZAL DAN FAEZAH.SUBAHANALLAH. APA SEBENARNYA YANG TAK KENA DENGAN MAMAT RIZAL NI. NAK KELUAR DENGAN SEMUA ARTIS. AKU BERSUMPAH AKU TIDAK BERBOHONG ATAU FITNAH. INI BULAN RAMADHAN.FAEZAH,HATI2 DENGAN RIZAL.JANGAN SAMPAI DIA BUAT ENKAU MERANA SEPERTI DIA BUAT NORA DANISH DAN FASHA…SEBARKAN…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. watie says:

    jgnlah kwin ngan rizal ni…mmg bnyk duit tpi x de rupa langsung…dpat anak klo ikut mke dia…ui…..slmat bnyak duit klo x……x de yg bkenan….anak nora mcm mke spe ek..minta2 cam mama dia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. jed says:

    aku rase pmpuan ni mmg dah xde maruah lgsug…mmg muke xtaw maluuu…sedar la diri 2..cntik bkn nyer kekal pon…dah tua pon kedut gak….aku rase mmg laki bodoh jer y nk kat pmpn xtaw malu ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. dian dina says:

    napew ek klu dah der affair x ngaku..hm,tp dorg mybe mmg x der paper.cmer tahap sosial yg tinggi yg x tercapai akal kitew utk fikir..ni ar lifestyle mereka!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. syue says:

    emm..aq phm ar ngn pompuan nie…
    ner 1 dye nk aq pown xthu….

    aq rse btter fasha smby istharh ar g bek……
    mtx ptnjk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anggi says:

      btol kaye syue to..bnyk2 lar si fasha to istifarh .. mnx ptnjk kt maha esa..huhu:-)+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. anggi says:

    da perampas too ngaku jewk lar.. nak selindung plak … cbe kalo dy ngaku mzty ramai yg cke taaw.. ny mseh lagi nak selindung… pasal fasha sandha lar nora danish da becerai taaw.. sume jantan dy nak … pasto suami cpew lagi yang dy nk rampas huh???
    isk3!!!taubat lar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. azreesamEvo says:

    x de rampas2Nya..! Standard dia ber2 tu sama jek. Lain le kalau sorang alim & beriman habis & sorang lagi clubbing … lain le..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. azreesamEvo says:

    pasai tu…biar kecantikan asal…budi & sifat penyayang yg terpenting. Bukan Cover muka dgn berton2 make up…Dah dapat…dah kawin..Hubby dapat tgk wajah sebenar.X secantik mane…org banyak RM…biasalah… cari lain pulak le…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. miss lolipop says:

    ntah paper arh … wat hal sendiri sudeh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. misz lolipop says:

    adoyaiiii.. biar jer arh dieorng nk wat pepon , yg penting x ganggu idop aku sudah !!! wat pening kepale je .. mangak betowl

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. im says:

    dah mcam placur dah aku tengok..aku harap nanti bila diorang kahwin…aku harap,bila SATU hari kahwin,fasha kena cerai..biar dia rasa apa yang nora danish rasa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. SoLaR says:

    ??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. porno izle says:

    Hello everyone. I was just surfing the Internet for fun and came upon your website. Terrific post. Thanks a lot for sharing your experience! It is good to know that some people still put in an effort into managing their websites. I’ll be sure to check back from time to time.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. I understand one thing new on several blogs everyday. It truly is constantly stimulating to see content material of other writers and find out slightly some thing from them. Thank you for sharing.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0