Written by AbangNara | May 14th, 2010

gambar fasha sandha jadi duyong

Fuiyoooooooo ~~ Sungguh moden duyung zaman sekarang. Rambut ala-ala bangsa Nigeria kat Cheras yang bersepah. Memang cool. Itulah gambar terbaru Fasha Sandha yang kini berlakon sebagai duyung dalam sebuah drama baru. Nampak menarik kan? Mungkinkah boleh mengalahkan drama Adamaya yang baru habis semalam?

Fasha Sandha nie kalau buang kontroversi dia sememangnya boleh jadi pelakon yang sangat hebat. Kami suka dengan lakonan dia. Lagi-lagi kalau yang watak jahat tue. Memang menjadi. Rasa nak hempas je TV kat rumah bila tengok dia berlakon. Geram tue naik membuak-buak.

Harap-harap tahun 2010 nie Fasha kurangkan kontroversi dan tingkatkan prestasi. Dan kalau dah sampai jodoh tue kawin ajerlah. Umur dah semakin tua. Tunggu apa lagi kan?

Lagi gambar Fasha Sandha bertukar menjadi duyung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Legakan otak korang semua sebelum semi final Thomas Cup 2010 dengan baca lawak Tijah nie. Pecah otak beb.

gambar fasha sandha jadi duyong

gambar fasha sandha jadi duyong

gambar fasha sandha jadi duyong

gambar fasha sandha jadi duyong

gambar fasha sandha jadi duyong

gambar fasha sandha jadi duyong

138 responses to (GAMBAR)Fasha Sandha Bertukar Menjadi Duyung Untuk Drama Duyung Aridinatha

  1. natts says:

    pergh! kena tengok tuh!ahak3…

    0
    0
  2. brader botak says:

    mcm sedap je buah oren tu..
    agak2 manis ke masam???

    0
    0
  3. brader botak says:

    hmmmmm………

    0
    0
  4. me says:

    Pada aku fasha ni boleh berlakon tp takla hebat mana..cume kalu die berlakon jadi perempuan hipokrit tu mmg menyerlah gile..sgt2 menjiwai watak tu.mcm sebati ngan diri die..kalu watak lain tuh biase2 je..org lain pun boleh berlakon mcm tuh..tp untuk aku bersetuju untuk menobatkan die pelakon yg hebat aku rasa die perlu belajar lagi sbb so far aku tgk filem die berlakon(yg tunjuk kat tv,nk pg tgk wayang cite die tak berbaloi) xreal..hehe tp aku besetuju yg die seorg pelakon yg berani mencuba sesuatu yg lain.

    0
    0
  5. l says:

    sendatnye sarung duyung tuh.lemas den

    0
    0
    • FASHION says:

      giler perot..tekeluar..hahahaha..da nampak depan mate..cakap je la..nti ada org marah lak..ops!!..huhuhuhu

      0
      0
      • FASHION says:

        psstt : kat pusat dia ada nampak something la..cm tindik je..tpi bukan kot..wallahu’alam..

        0
        0
    • shark says:

      boleh mampus pki sarung cm tu… ketat plus kaki takleh nak gerak2.. uihh..agaknya tak sakit kot tindik kat perut nihh..tu yang skag ni rmi tindik kat situ..tak sakit la tu.. ;-/

      0
      0
  6. Miss_hujaN says:

    Suke tengok dye blakoN..Tp bab perangai ..Kureng lorh..Ape leh buat kan setiap manusia ada baik n buruk nyer..

    0
    0
  7. kiki says:

    suara dier sgt klakar utk jadi watak jahat sbb suara dia suara manja…watak duyung msia yg seksi..mcm seksi dan fasha tu xboleh dipisahkan pulak…

    sokong me…so far lakonan dier mmg xberbaloi utk bli tiket wayang…rasa mcm mbazir jer…

    tp dier mmg suka mcuba benda baru…itu yg bagus pasal fasha ni…walaupun masih xblh tarik perhatian aku utk bli tiket wayang tgk lakonan dier…klu terbeli pun sebab nk tgk lakonan org lain….lain2 aspek…huhuhu…

    0
    0
  8. maya says:

    wey zack namapak cute ar.. hye..hehheheheheheeheh!!

    0
    0
  9. ieda says:

    ikan duyung pun ada koleksi baju ker???
    adakah saya akan tgk citer ni kt panggung wayang?
    oh tidak..tak berbaloi.

    0
    0
  10. FASHA_SANDHA NIH! says:

    APA LA FILEM…
    KAN DAH BGTAU NI DRAMA…
    SENGAL LA…

    0
    0
  11. adammaya says:

    aik mcm citer dyesebel je nie..citer filipin 2…

    0
    0
  12. gunman says:

    seksi..i loikee

    0
    0
  13. fasha budu+h banget says:

    aku benci pasa sendat
    meluat
    tak suke
    nyampah!!!!!!!!

    0
    0
  14. riko says:

    wow tangan zack… perlu ke tangan die letak n genggam kat situ??hehehe

    0
    0
    • fasha budu+h banget says:

      tak perlu,tapi agaknya makcik pasat sendat tak kisah,tu yang dia buh kat situ…lucah…

      0
      0
      • Leo says:

        lelaki itu mengambil kesempatan.. ape lagii pasa senddat ni baik punyeee… Bio je si pasa sendat ni org pegang2… “open maaa… ape helan…”

        0
        0
  15. SIOT says:

    AKU OK JE X BENCI PUN DGN FASHA. TERUSKAN PERJUANGAN MU DI BIDANG SENI. KURANG KONTROVERSI TINGKATKAN PRESTASI.

    0
    0
  16. pretty says:

    fasha ni berani cuba perlbagai watak, im beginning to enjoy her acting … Thumbs Up Fasha! kurangkan kontroversi , tingkatkan prestasi!

    0
    0
    • fasha budu+h banget says:

      kalau aku jadi pelakon pun kena cuba mcm2 watak.kalau tak nanti kena cap demand n memilih lak…lagipun kena cari makan….
      masalahnya sekarang,pasat sendat nih dah murah dah..patutnya tak payah berlakon dah….nyampah aku dah..

      0
      0
  17. fasha budu+h banget says:

    jom ramai2 kita hamburkan kutukan terhadap pasat sendat nih…..
    dah kena boooooo pun leh dapat offer lagi…eran betul aku…
    pasat sendat budu+h….nyampah aku!!

    0
    0
  18. aku ler says:

    cube korunk tgk gmbr yg ke 3–dia pakai subang kat pusat…
    cube korunk tgk gmbr yg ke 4–aiseyh nampk pewot la..muncit sket. hahaha…

    0
    0
    • natts says:

      hahahhahaaa..nampak jer ko!.baru aku perasan tindik kat pusat tu…tulah pasal perut dia dah muncittt lol..ermm lum beranak pinak lagi tu..kata org lau byk ‘minum’ pun leh muncittttt jugak kan?ntah betul @ idak tak pasti lak aku ni…

      0
      0
      • akupunyasukala says:

        weh..ko jgn tuduh2 orng perot buncit minum2..aku pon boncit gak..tp aku xwat bende2 haram tuh..huhuh..nk kenal senang jew..buncit arak..buncit yg perotnya besar dan tegang..perot buncit asli lembik.cam lemak..ade paham?huhuhu

        0
        0
  19. azura says:

    pergghhh tindik kt peyot tue

    0
    0
  20. Khairi says:

    kenapa dia tak pakai bra kulit kerang? oh ya, tak muat.

    0
    0
    • FASHION says:

      hahahaha..skg zaman moden..so duyung pon kena moden la..pkai daun la..dia bkn 24 jam dok laut kot duyung ni..dia dok ats darat gak kot..tu sbb ada daun..nak msk kan elemen 2 alam..duyung ni tau pergi pub n sambut besday x? hehehe..terlebey suda..

      0
      0
    • nik aina says:

      lain kali fikir dulu……

      0
      0
  21. fantaghiro says:

    dah keje dia mmg gitu..x pyh la kite nk kutuk2 org..jg tingkah laku sendiri lg baik..ngutuk2 org..buat dose je

    0
    0
    • fasha budu+h banget says:

      kutuk org yang wat maksiat boleh..

      0
      0
      • standard la anon says:

        pandai seh lu.. mana tah belajar.. kalau orang buat maksiat, kene tegur atau nasihat.. bukan kutuk..
        kalau ikut cara kau, aku pun boleh kutuk kau, sebab kutuk orang yang bodohkan diri sendiri adalah dibolehkan, ahhahaa

        0
        0
        • duyOng jugak lah says:

          entah! lu blajar at mane deerh! nasihat bley lahhh… hek elehh..malu jeWk

          0
          0
  22. lol says:

    ala..biasa la tu..kalau duduk of coz ar perot jadi boncitt..apadaaa…

    0
    0
  23. ggkapak says:

    Perut Fasha Buncit dah tu B’tndik plk tu.hampes btl…

    0
    0
  24. cili says:

    suka gak tengok dia berlakon. menjadi…

    0
    0
  25. Maey says:

    aku suka ngan fasha ni…aku rasa artis2 lain pun sama jg cam perangai dia, mala lebih terok..cuma si fasha ni seperti lebih terus terang, (tak makan dalam punya perangai)…pe sal org benci sgt ngan dia ni? ada artis tu dpn peminat pijak semut tak mati tapi sebaliknya ?

    0
    0
  26. liyana says:

    orang laki nape suka fasha ek??membe aku yang laki sume dok berkenan ngan fasha nihh…haih

    0
    0
  27. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    pic last tu/….asl lak si zach pegang dia cam tu/….
    pasha klau bab gedik mmg pndai..idup pasha…..

    0
    0
  28. bulan says:

    ARTIS lain hipokrit

    0
    0
  29. puteri says:

    pakai mcm 2 dah lah perut pun gendut..ingat cntik ar 2….
    huhuhu..hodoh giler ar….mcm f@#$%*g jew…

    0
    0
  30. akupunyasukala says:

    laki suke cuci mata..die tau pompuan gedik xleh wat bini tp tok sonok lehlaa…laki memang camtu slalunya…(sape yg berkenaan saja)..naturally memang ske tgk bende yg terjojol..xleh ckp ape da..fasha?erghhff…dislike.tq

    0
    0
  31. fuyooo.. says:

    duyung pn pakai inner gak, kelako tol lah.. baik ko buang inner tue, lg nampak real..

    0
    0
  32. akupunyasukala says:

    kalo ikot pashaa musti die xkesahnye pakai inner ke x..kan kene banned plak..susah..

    0
    0
  33. sexy_putri says:

    hehehehe… lucu gak die simpan kat dadanya pakai daun sirih agak ya…. ade ke kat laut tertanam daun sirih hehehehee…..

    0
    0
  34. Dauspozi says:

    hoho… dah macam dyesebel rupa si Fasha ni… kalau letak bunga atas kepala lagi cun… huhu

    0
    0
  35. nuci says:

    wow..pusat dia tindik ngn sesuatu la

    0
    0
  36. ye la says:

    ish ttp ngn daun je..klau buang daun 2 nmpk ke tuttt die..dh la baju nmpk dlm….

    pusat tndik………….

    0
    0
  37. Zaza Muhammad says:

    aku paling suke dan ingat watak dia lam drama bersiri Usia on air kat TV2 around 2006. mase tu baru le aku kenal si Fasha ni wpun sblm tu dia ade blakon filem cam black maria, berlari ke langit dan bintang hati tp biasa2 je lakonan dia mase tu…
    harap2 pasni dia kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi..

    0
    0
  38. apa2 ajer says:

    Cube nengok gambo kt atas bot tu… Mak aii… terjojol perut… Cam perut kucing aku yg baru dapat anak jer..!!
    he he he

    0
    0
  39. LadyLynn says:

    HODOH GILE. TAK LEY LAWAN MAYA KARIN JADI DUYUNG. BOROI.

    0
    0
  40. miss emaTaylor says:

    fasha ni santek.. klu dia berlakon aku mesti tgk..tp xtau la nape aku xleh nak minat dia ni..hmm…mcm ada something wrong je….

    0
    0
  41. Proud Malaysian says:

    tgok pic no 3… piercing kt pusat pon nmpk wpon pki tight tuh,,, sure nmpk bra klo xletak daun kt dada… ape la produksi dan pelakon ni.. cmne remaja x sosial.. pelakon sdri tnjuk moral x elok.. sampah!!!

    0
    0
  42. gades says:

    xlawa lgsg..lawa lg marian rivera y brlakon dlm cte dyesebel..haha

    0
    0
  43. Kapamilya says:

    Tengok fasha teringat azean irdawaty. Mase popular ramai sanjung bile dh jatuh ramai yg cemuh. Susah jd artis ni ye

    0
    0
  44. hariz says:

    menyampah lah ngan betina ni…
    bla…lar..wat menyemak jer…
    jgn arap ar,aku nk nengok cite ni…buang mase jer…

    0
    0
  45. noni says:

    org yg menyampah tgk fasha tgk gak ni~~ dol…!! ni dlm twitter fasha ni~~

    0
    0
  46. YubinWG says:

    duyung maya karin lagi lawa..LOL~~~~

    0
    0
  47. LelakiMelayuPurba says:

    dalam tak suke fasha sandha ni..tapi die tetap menjadi perhatian orang ramai..maksudnye orang still nak tau perkembangan die kan? akui lah…mane yang xsuke tu mesti korang ignore je kalau tgk tread pasal die kan? asal nak ambik tahu jugak? pasal ke’sosial’an die tu..kite sebagai orang di luar ni.kene la bagi nasihat macam kat laman website ni.. yang membina bukan menjatuhkan, mencaci, memaki, menghina die dan terus menghakimi die..kalau terus memaki, menghina die..maksudnye ANDA lebih hina la dari die. ..tak pasal2 buat dose kering la korang ni…bace gossip and doakan yang terbaik sudah la!!

    0
    0
    • faz says:

      sebab tu kalau kita x nak kena kutuk dan hina jgn jd artis sedangkan yg biasa2 je pun ade kena kutuk apatah lg artis…sbb bila ada jd artis ibarat anda memberikan diri anda kepada public….

      0
      0
  48. duyOng jugak lah says:

    elehh… kOrang kutOk2 panday! aku taW lah..kOrang pOWn nak blakOn jd duyung kan,kan? ha.. ha.. jelez lahh! menyampahh! weakaka.. fasha, chaiyOk wehh

    0
    0
  49. penbiru says:

    perot kantoi..
    yeap, aku lagi benci caps idiot dari fasha sanda
    attention seeker much? ethic wey ethic!
    tak tahu ke caps lock is inappropriate?

    0
    0
  50. cakceebo says:

    btol kata LelakiMelayuPurba…
    doakan org2 begini berubah..
    mungkin satu hari dia berubah jd lebih baik..

    0
    0
  51. yana says:

    mate zack mngancam dowh..
    tergoda den..haha!!

    anyway,aku ske tengok lakonan fasha,tpi x ske orgnyer n prangainyer..
    hoho…

    0
    0
  52. ni la kerajaan malaysia,dh amik kisah orang dedah buah dada..nnt bogel baru nk kisah kot..

    0
    0
  53. ni la kerajaan malaysia,dh tak amik kisah orang dedah buah dada..nnt bogel baru nk kisah kot..

    0
    0
    • fiqir says:

      pe kne mngena lak dgn krajaan m’sia…? Dah diri sndiri suke tayang buah dada, salahkan tuan punya badan yg murah tu laa…

      Byk bnda lain lagi krajaan nk bt. Cth : merokok. Kerajaan dh haramkan tapi still ramai org yg isap rokok.

      Dah tahu orang ISLAM wajib tutup aurat, so Fasha Sundal nie fikir sendiri lah… Masing2 dh besar. Dah boleh pakai otak dgn baik.

      Kalau kerajaan haramkan dedah buah dada, ko ingat artis2 sume akan tutup buah dada diorg? Well, u know artis m’sia mcm mana, kann…?

      Fikir2kan laa…

      0
      0
  54. purple says:

    Niger is a bad word.no dot use it.

    0
    0
  55. akuler says:

    apsal korang nak marah pada fasha nie, aku rasa dia sangat bagus apa… at least kalau nak jadi pelakon, biarlah cuba pelbagai watak. Tak mcm setengah pelakon tu, kata nak jadi pelakon terbaik tapi berlakon haussss… apa pun aku tetap sokong fasha sanda… you go gurlz… Lagi banyak korang kutuk dia lagi banyak rezeki Allah bagi kat dia… So renung2 kan lahhh….

    0
    0
  56. anti_fs says:

    x lw lgsg fs jd duyung..maya g cntik..terserlah jelite nyer ble jd duyung..fs?dahlah buncit,rmbut srabut,x cntik lgsg..booooooooo……

    0
    0
  57. student bandung says:

    burok je aku tgk~

    0
    0
  58. velasrizal says:

    still sexy mcm biasa kan.. selamat maju jaya lah..

    Selepas Sejadah, Telekung Pula Berdiri

    0
    0
  59. ryo2x0 says:

    dasai la costume minah ni
    stylist drama ni xboleh blah
    buat malu msia je

    0
    0
  60. tira says:

    sy suke lakonan fasha. tp tang pakaian duyung ni macam costume party je, bwahahaha… tak real la. boleh plak pakai inner.. taula ni bukan nak tanding maya. tp nk kene kate jugakla.. maya mmng sgt da best. duyung tercantik dn hantu tercantik ! kecantikan bunga sebenar, bukan bunga plastik

    0
    0
  61. garlic says:

    dulu suker tol tgk fasha ni, sejak dier ngan duda nora danish yg x ensem tu, trus naik meluat lak nengok muker fasha nih…

    0
    0
  62. norasha says:

    saya minat lakonan fasha, wajah fasha lembut dan selalu tersenyum …..

    0
    0
  63. fantagero says:

    DREADLOCK la.. bukan niger…

    0
    0
  64. nik aina says:

    best la kalau jadi duyung

    0
    0
  65. Fact-oriented Person says:

    Taktau nak kata apa lagi ttg si Fasha Sandal ni..komen2 kat atas dah cukup utk huraikan ke’baik’an minah ni. Tapi entah kenapa tengok gaya dia terasa spt dia ni murah sangat2..she’s like s*u*s.

    0
    0
  66. Izat says:

    kena tgk ni sbb ada fasha.. luv u fasha..

    0
    0
  67. pari says:

    sbelum ni past maya krin blakon jd hantu..rmai artis msia blakon jd hantu..past tu maya jadi ikan dyung lak..past ni sape lak jadi ikan duyung..cantik tgk fasha..hrap2 akhlaknya secantik wajah yg dianugerahkan tuhan padanya..

    0
    0
  68. fasha here says:

    Fasha tak kisah… walau u allz kutuk fasha, fasha tetap laku jugak nozzzzzzz…. pengarah berlumba umba bagi fasha jop…. kau org ada kerrrrrr????????????

    0
    0
    • Fact-oriented Person says:

      Setakat laku utk semua2 ni, kalau ada yg jeles atau kisah, memang sah sama hampeh ngan Fasha…

      Baik laku amal di sisi tuhan..tak glemer takpe asalkan terhindar dari fitnah2 tahap tinggi.

      0
      0
    • ryo2x0 says:

      ish3x..blh dtg sini mengcover diri sendiri..kagum dgn keberanian cik fasha
      tp ingat bgs sgt ke kerja pelok2x bkn muhrim tayang semua aset tu..xhingin aku nk kerja camtu..kalau x hbs la hg xde kerja

      0
      0
  69. FTNer says:

    peh..tindik kat pusat tetap ada..memang daring la budak ini..sekali tersangkut mau koyat kulit perut..

    dengan rambut macam tu..pehhh tak sesuai lansung! takkan berlakon dengan si capek kut???

    0
    0
  70. chem says:

    fasha 0h fasha…. nape la jadi camni~~

    0
    0
  71. kenapA fasha belakon jadi duyung

    0
    0
  72. Reena says:

    Patutnya watak dia ialah dugong..dugong ‘mabuk’ laut..pasal dia dugong jadian..kuikuikui..

    0
    0
  73. mEk gOsIp says:

    errmm….ske aty la nk wt pape pown…duyung pompuan da cun,,tapi…duyung llaki xbrape encem la…amek la fahrin ke..awal ke..sedap mate mek memandang…

    0
    0
  74. guane pulok says:

    aku confius la,,kalu duyung nk kencing dgn berak cmne ek????hua hua….

    0
    0
  75. winter_gurl says:

    ic ….seksa juga fasha . ada dua bunga kat dada .
    perut buncit knp ? selalu minum ke?

    0
    0
  76. cicit says:

    seorang artis yang paling tak baik utk dicontohi..same je cam memey tu.

    0
    0
  77. ade gelebeh sikit la perut tuh.. hmm.. kurang seksi, kurang hangat

    0
    0
  78. fcuk sondho n jejat pcintaan says:

    pasal jejai tngk si zack ltak tngan dia kat situ lah yg mmat jejat 2 sanggup trbang g situ nak warning si zack 2… . takot kwan 2 kebas jlan dia…jejat nak rasa sowang jew dia xnak kongsi2 maa…

    0
    0
  79. ell says:

    aku mmg tak suka sesangat kat minah nie…tapi mmg aku tak nafikan yang dia nie bijak..yang bodoh,c jejai tu…ND patut bersyukur n berterima kasih dekat minah nie,cz telah menunjukkan hakikat yang sebenarnyer tentang perangai ex dia..bab lakonan minah nie mmg fail lah…suara mengada ngada…

    0
    0
  80. mrs deco says:

    cantik tapi sayang, expired dah!!!

    0
    0
  81. syafiqah says:

    cute la tapi yg pelik yerr kenapa si capik yg cacat tu boleh jadi duyung ramai kwan-kwan saya yg hairan

    0
    0
  82. ASMADIAZMI says:

    Fasha….
    Adakah anda tahu yang mana aurat yang tak boleh didedahkan ?
    Adakah anda bersetuju apabila kaum lelaki memandang akan mahkota dirimu dengan penuh nafsu ?
    Adakah kerana duit anda lupa akan kesucian agama anutanmu ?
    Adakah ibu bapamu mendidikmu untuk mendedahkan anggota badanmu sbg tatapan umum ?
    Insaflah ????????

    0
    0
  83. nurul izzah says:

    best giler cerita ni siapa nak join jomlah tengok kat tv3

    0
    0
  84. nurul izzah says:

    mana blh aurat dbuka aplh fasha ni.itu mlggar undg2 islam

    0
    0
  85. Mak Dugong says:

    Pandai ka blakon?kaku ja mak tgk..sora pun kepit2..mak tgk cta ni pun pasal nak tgk duyung2 jantan ja..awww

    0
    0
  86. anak_setan says:

    chehhh..x seswai lgsng jd tomboy..

    0
    0
  87. porno izle says:

    Hey there, was just surfing through the yahoo looking for some information and came across your page. I am impressed by the design that you have on this site. It shows how well you understand this stuff. Bookmarked this site, will come back for more. You are great. Mucho love from arbeitsrecht wiesbaden

    0
    0
  88. As a newcomer to the internet, I’m often browsing on the net for articles that can help me. This has been a single that’s. Thank you!

    0
    0