Written by AbangNara | October 25th, 2010

gambar artis ffm23

//Sila baca entri ini sambil mendengar lagu Ayu, nyanyian kumpulan V.E//

Kenapa? Kenapa? Dan kenapa wujudnya seorang manusia yang bernama Diana Danielle. Keayuannya mampu meruntun jiwa mana-mana lelaki yang memandang. Senyumannya, lirikan matanya, pipi lembutnya, bibir mulusnya. Semuanya seolah-seolah menyempurnakan lagi keayuan dan kecantikan wajah Diana Danielle.

Maaflah kami terlebih feeling pulak lepas tengok gambar Diana Danielle semasa di Festival Filem Malaysia 23 (FFM23).  Teruntun sebentar jiwa kami. Walaupun tak pernah berjumpa face to face lagi, tapi pandangan mata Diana Danielle seolah-olah tepat menusuk ke kalbu ini. Terasa getarannya sebentar.

Lagi gambar Diana Danielle di FFM23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Budiey.

gambar artis ffm23

gambar artis ffm23

gambar artis ffm23

gambar artis ffm23

116 responses to Gambar Diana Danielle Yang Meruntun Jiwa Di FFM23

  1. SWEET says:

    Diana nyanyi surat x sedap langsung dgn Mawi

    0
    0
  2. anyss says:

    1st! xminat pon…huhu

    0
    0
  3. no name says:

    wow….

    0
    0
  4. mummy iman says:

    hmmm.. boleh lah

    0
    0
  5. ez0ra says:

    cun jugk si DD nie..

    0
    0
  6. milix says:

    dah jumpe face2face..comey

    0
    0
  7. lursam_azilsa says:

    cantik Anuegrah ALLAH…tp cantik lg klu DD menjaga auratnya yang wajib dipelihara..:)

    0
    0
  8. natts says:

    comel .. sweet.. ^_^

    0
    0
  9. Lovelyvic says:

    ok la jugak suara dia…. takde la buruk sgt pun.
    Tp dia ni comel… tgk lama2 pun tak jemu…

    0
    0
  10. Hernandez says:

    Muka DD mcm Sofea Jane masa muda2 dulu pun ada..

    0
    0
    • Nara cha says:

      ada iras sikit2 dgn sofea jane …masa muda very Sofea very sweet…skrg pun masih terserlah…Diana ni cantik tp mcm ada yg tak kena dgn penampilannya…tak terserlah sgt….tak tau tang mana….sofea jane dah lah cantik pandai pula serlahkan dirinya….tak asbar tgk gandingan mereka berdua dlm filem ” HANYUT”….

      0
      0
  11. non says:

    dia memang cun..orgnyer baik x sombong..senyum jer.

    0
    0
  12. aries_april says:

    cute…
    :-)
    cntik

    0
    0
  13. comelnya says:

    sangat cantik. dah tgk byk gambar nadine, hari2 biasa xsecantik diana, xnampak cam diana pun.
    diana jelita dan manis tp cam makin berisi. cun tetap cun

    0
    0
  14. aReaL says:

    Manisnye…. Boleh Kena Kencing Manis Nih… Hehehehe….

    0
    0
  15. tapi tak secantik Julia Rais (pelakon early 90’s)..
    bang nara, try aaa selongkar gambo terbaru Julia Rais…

    0
    0
    • SWEET says:

      Betul la menjak dia kawen anak raja
      terus je sepi diri
      AbangNara kuar la gambo
      terbaru Julia Rais dgn anak2 dia
      Rasa rindu la pulak nak nengok dia

      0
      0
  16. aqu says:

    cantiknyeee..tp gapo rambutnye kusut masai tu..
    abg nara tarik ek, jeles takut org len tergoda…hehe..

    0
    0
  17. mizz deana says:

    DD ni bagus,humble sngt.dia layan peminat dia dgn baik… kalo aku komen fb @ twitter dia msti respond

    0
    0
  18. nurul says:

    ni bkn gambar d ffm la….gamabr ni dah kuar surat kabar ari santu aritu…..slow la bang nara ni.

    0
    0
    • pink_lady7 says:

      betol lah ni gmbr ffm tapi bukan mlm kemuncak mlm tadi..ni malam yang shaheizy sam menang tu..

      0
      0
  19. fina fento says:

    walaupun tak minat ngn DD ni, mata dia cantek la..

    0
    0
  20. fza says:

    so adorable..xperlu fake eyelashes, xperlu mekap mcm tebal 3inci..hmm…nape artis lain x mcm tu

    0
    0
  21. gg lawa says:

    comel…
    tang rambut xcomel… :-)

    0
    0
  22. apokobondo says:

    cantik..mesti ikut muka mak die…abang nara letak la gambar mak die sekali..

    0
    0
  23. hagemaru says:

    Abg Nara,
    DD mmg cantik tapi Lisa lagi cantik & sopan..
    I luv LIsa..:)

    0
    0
  24. nama saya says:

    puja dan pujilah orang2 yang cantik tapi x menutup apa yg sepatutnya ditutup.

    apa saja yang kita lakukan pada hari ni, pasti akan ada balasannya di sana nanti,

    0
    0
  25. zieza says:

    Diana Danielle memang cantik & sweet je..dahlah dia tak sombong..DD mmg padan ngan Farid Kamil.

    0
    0
  26. chix says:

    tak tahu sapa lebih cantik 3 org ini? DD, Juliana Evans or Lisa Surihani? tiga2 cantik tapi yg paling cantik bagi saya juliana evans

    0
    0
  27. kak tipah says:

    anak dara tengah gelenyur .. mmglah cantik ..

    0
    0
  28. Shasha says:

    mcm flinstone lak aku tgk rantai dia hahahahaha cantik tp aku rasa dia penah pakai lagi cantik!!!

    0
    0
  29. Y says:

    biase jek aku tgk dia nie..tang mana yg cantik?

    0
    0
    • riana says:

      ramai2 artis, dia paling cun. kalo dia xcun, xtau camana org boleh kata lisa cun…

      0
      0
      • Yop says:

        lisa tu cun cos dia putih melepak.tu je. nk kate betul2 cun, hah erra faazira la

        0
        0
        • Y says:

          bg aku DD or Lisa dua2 biase,harap muka kacuk tue jek,nothing special pun..lgpun diorg umo muda tp muka matured giler…n makeup pun xsesuai je kkdg tue..erm,xpela tue pandangan ku jek.

          0
          0
        • yun says:

          erm…nape sume org ckp lisa tu cun?
          nape diorang xnmpk mcm daku nmpk?pelik btol…
          coz daku nmpk lisa tu muka garang…nak berkerut jea..xde ke’sweet’an dan ke’lembut’an seperti yg org len dok puji2 tu….

          0
          0
        • ada says:

          aku nampak apa yg ko nampak, mmg xcun pun. diana ni logik la cun. lisa mana ada muka mix, melayu tulen cenggitu… heran aku. lisa bukan sj muka melayu tulen tp melayu yg biasa2. melayu cun ramai tp of course lisa not included. kat skolah aku dulu ada adik cikgu muka sebijik cam lisa, xglamer n xder saper minat n xder saper kata dia cun pun. heran aku…

          0
          0
        • natural's niece says:

          wow… erra mmg cun. konfem.

          0
          0
  30. dara pingitan says:

    lwa giler..
    klu ad adik llaki, mau jer aku sruh die tackle diana niii

    0
    0
  31. Miss pocO says:

    cane nak g toilet kalau skirt cani…?

    0
    0
  32. Yop says:

    setakat kasi touch up sket, pakaikan bj seksi meksi sket, so boleh lah kau angau jap nara.. puji melambung tak ingat bknnyer ko leh dpt dia..

    0
    0
  33. jeng2 says:

    cantik memg cantik..tp aritu baca twitter dia,psl dia mrhkn pak guard astro tu..mcm xpcya aku dgn rupa sebegini dan apa yg dpercakapkan…mgkin sekali dua kita leh gak tunjukn pckapan kita lmah lmbut..sopan santun depan org..tp smpai bila kita leh blakon..akhirnya akan terlepas terlihat jugak.

    0
    0
    • siti says:

      nk tau kisah penuh. aku pun cantik dan ayu gak ni. ada masa aku garang gak sbb org bengong, kalau org xsuka aku mesti dia amik part -ve, pernah bergaduh gak ngan guard sbb guard kuang hajar gila

      0
      0
    • miera says:

      jeng…. betul….kalau ye pun yg kata muka lawo…tapi perangai mcm lanun terlepas…hapeh juga… mencaci dan memaki org laen baikkah… diana nih hipokrit besau jor hah

      0
      0
  34. Gosipgurl_fea says:

    huh padan dengan anak dato yusof haslam =_=

    0
    0
  35. landax says:

    xde la lawa mana dia nio~

    0
    0
  36. ann says:

    dr puji org baik la puji diri sendiri…sbb seme makhluk tuhan yg bernama manusia itu TETAP CANTEK!!

    0
    0
  37. bangiperdana says:

    mmg cantek…

    cantek tak bawak kemana

    0
    0
  38. gempak10 says:

    dia nih ikut rupa sapa hah??

    0
    0
  39. Takziah pd dd yg gagal tesenarai calon pelakon wanita tebaik. Rezeki lisa surihani nk menang wlupn belakon mcm kayu.

    0
    0
    • Nara cha says:

      Lakonan Lisa mcm kayu ka?…rasanya dalam filem LBS adalah lakonan terbaik Lisa….pengkritik pun puji lakonannya dalam LBS tu…hasil bimbingan Ogy…watak Diana dlm Magika tak mencabar…ibarat seorg pengembara…dan lakonan nya pun masih perlu diperbaiki ….masuklah teater kalau nak tau skil lakonan sebenar…. itu pun kalau bercita2 dapat anugerah…

      0
      0
  40. riennn says:

    kalau guna mekap artis org asli pn blh cntik aku rasa..

    0
    0
  41. Sri inai says:

    Askm….maaf mencelah….sebenarnya DD nie takdelah cantik mana pon..biasa2 aje….tapi klu dak make up memanglah nampak cantik…sebab apa saya kata gitu…coz saya nie pernah jadi cikgu kelas dia…hari2 tengok muka dia….memang biasa ajee mcm budak2 pompuan yg lain….cam Fasha Sanda hari2 dtg skolah anta adik dia…lagilah tak cantik langsung…kulit pon gelap…tapi klu dah make up, muka tak cantik pon bleh nampak cantik…pelik kan dengan make up niee…percayalah!!!

    0
    0
  42. Oit? Cikgu skul pn cemburu dgn kecantikan dd. Byk jerawat dd mase skul dulu ptt pn burok he he he…Syg skali watak dd dlm magika kurang mencabar. Dh rezeki lisa suri nk menang. Kalo ltk tiz zakiah,fasya dan ayu raudah pn kalo bawa watak ringan2 ttp lisa suri menang kan. Kayu pn mahal gak skg he he he

    0
    0
  43. chix says:

    ye masa saya menonton cerita sembilu, saya fikir DD ne org dewasa. rupanya muda dari saya. Hidung dia tak mancung. Bagi saya juliana evans lebih cantik…

    0
    0
    • rasa says:

      hidung mmg xmancung tp dia memang cun, mata yg jelita dgn bibir penuh yg manis dan pipi yg cute dgn bentuk muka yg sempurna. dan rambut dia yg lebat dan cantik.
      cuba bagi saper hidung mancung, mata kecik (mata kecik bukan mata ripit tp bulat cam umie aida, cth mata kecik adlh apek tp xripit dgn hidung mancung) dan bibir nipis yg cun?

      0
      0
  44. heh says:

    satu jerk tak suker ngan abg nara nie..
    bila tak suker artis tu.. wahh kutuk bagai..
    tapi bila dia suker artis tu.. tinggi melangit tu puji..
    tak kira la artis tu pakai apa pon..

    heh.. balance la abg nara oii..

    renung² kan la..

    0
    0
  45. Piston Pecah says:

    wah..memang meruntuh jiwa bro…tapi aku tetap choose MIss ‘R’…berbaju hijau pada malam FFM23 tu…

    0
    0
  46. tara pa pa pa says:

    gemuk jugak DD ni eh.
    baka ongputeh kotttt

    0
    0
  47. popoyoli says:

    mcm muke serena chef wan pn ade gak ckit2

    0
    0
  48. miss wawa says:

    memang dd cantik..kalau tak mekap pun muka nampak lawa..natural beauty..

    0
    0
  49. SWEET says:

    diana daniella tak cantik!! poyo!

    0
    0
  50. SURIANA BINTI SAHARUDIN says:

    x baik korang ckp dd mcm 2 tau

    0
    0
  51. ana says:

    korang

    0
    0
  52. natural's niece says:

    beautiful

    0
    0
  53. putihnye Diana…mcm kapas…hehe

    0
    0
  54. Aiiii says:

    boring…

    0
    0
  55. melly says:

    skali tgok cam sofea jane pon ade..

    0
    0
  56. tumpang lalu says:

    di mate laki mst la cantik kan.. cantik2 si dd ni, comel lagi i….

    0
    0
  57. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    0
    0
  58. emon says:

    i dah jumpe dd ni depan serius die mmg tak sombong langsung..sangat senang bercerita dan berkongsi cerita hahaha i tau komen ni dah lambat

    0
    0
  59. bbbo says:

    DD memang CUN .. bg aq dye la artis malaysia yg plg cun … yg kedua juliana evans … diorang due ni cam matsalleh .. tp x phm la .. ape hal nak kata lisa cantik .. muke grg cam rimau … x canteklah ! muke lisa ni melayu tulen .. bese2 je muke lisa nie .. tp DD x pe r.. cun , putih cm matsalleh … lahir pon kat us … bru org pndg … :) kat sekolah aq rmi je lg cun dri lisa surihani .. nenek aq pon lg cun dri lisa surihani :)… whatever happens DD number 1 !!!!!!!!!!!!!!!!! … tp biarla kat die nak pki bju aper ker … dye yg tanggung … sape yg pilih lisa tu memang x de taste r … taste rendah …. :P … sori terkasar bahasa sbb ini pendapat aq :)

    0
    0
  60. Barely processing some free time on Stumbleupon and I found your entry. Not typically what I like to read about, but it was unquestionably deserving my time. Thanks.

    0
    0
  61. Fantastic blog you have here. You will find me going through your stuff often. Saved as a favorite!

    0
    0
  62. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers.

    0
    0