Written by AbangNara | May 10th, 2011

ayu raudhah

Terpancar jelas di wajah Ayu Raudhah dan Zaquan kegembiraan semenjak bergelar suami isteri. Yang paling penting, dua-dua maintain handsome dan cantik. Kesimpulan yang dapat dibuat ialah pasangan suami isteri ini memang bak pinang dibelah dua.

Lagi gambar terbaru Ayu Raudhah dan Zaquan dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Omar Al Attas.

macaron

Peminat-peminat macaron semua ~~~ Ini ada berita baik untuk anda. Kedai My Domestic Bliss kini menawarkan harga RM16 (harga asal RM30) untuk 4 Carrot Cupcakes dan 6 Macarons. Inilah peluang anda untuk menikmati harga istimewa ini walaupun harga gula baru naik semalam.

macaron

Setakat hari ini, sudah 79 penggila macaron telah pun membeli deal ini di MilkADeal. Kalau air liur anda sudah terkeluar melihat gambar di atas, sila dapatkan voucher diskaun ini di MilkADeal tanpa berlengah-lengah lagi.

ayu raudhah

ayu raudhah

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

165 responses to (GAMBAR)Ayu Raudhah & Zaquan Selepas Bergelar Suami Isteri

  1. PRINCESS88 says:

    nk tanya ketiak uayu ni hitam keee….gambar yg first tuuu######,….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • mai says:

      mcm itam2 sikit…. tp x tau ler kalau rambut dia ke tu.. huhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • Gorgon says:

        macam pasangan bukan islam plak aku tengok…. (??)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 1
      • Amier says:

        Lupakan soal ketiak hitam atau tidak.Jangan ketiak busuk sudahlah melainkan Zaquan suka tidur dibawah ketiak isteri.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • siti kepoh says:

        hahah mcm itam2 sikit eh….adusss dorang ni feeling2 ala2 beckham dgn victoria ke…henti2 kan la…semak la…kaler la rambut cemana pun ayu raudah ttp nampak tua dr laki die hehehe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
    • apeponxbleh says:

      amende la diorg nih..hmmm..makin kawen makin cenggitu plak nyer.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
    • Jejai sendat says:

      ayu ni..BesaqQQQQQQ punyer!

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ayu semakin jambu n zakuan pulak makin hensem…semoga bahgia dn mendapat anak2 yg jambu lagi hensem…..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ayu semakin jambu n zakuan makin hensem…semoga bahgia n mendapat anak yg jambu lagi hensem ;)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        pesal ada dua komen minah jambu pulak kt atas ni? sunggoh mengejot kn ! nanti minah jambu find out ngan bang nara……..’ bang nara pesal ada dua komen minah jambu ni??? OOOOOOOOOOOObang naraaaaaaaa bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  2. adik erra says:

    sesat giler minah ni… mmg sah2 x semayang dgn rmbut karat mcm tu… insaf la weh!!! nk kiamat dh ni

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 5
    • yin says:

      aku tak tak ingat pulak baca kat mana pasal isu rambut di warnakan ni.. tapi apa yang aku ingat sembahyang tetap sah.. nanti aku cuba cari

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • Aha says:

        Berbalik la kepada al quran dan hukumnya. Warna rambut hny utk suami atau penyakit dan hanya suami boleh tgk. Bukak aurat pun dah haram. Klu kaler sbb penyakit pun, still suami dia jer blh tgk. Klu salah, tlg betulkan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 1
        • ntoh says:

          dier bleach kut

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • lady gagak says:

          yep betul. bleach rasanya. kwn kite ade yg bleach rambut cenggitu jugak kalernyer.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • stacy says:

          Ni blog gossip laahhh. Korang salah website ni.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • NinaKarina says:

          Aha you are correct…hanya utk tatapan suami & penyakit…if the color chemical boleh serap air, still boleh solat…dalam ambil wuduk kita sapukan air di kepala, sekurang-kurangnya 3 helai rambut basah…:)
          tentang mereka solat atau tak, kita fikir positif jer…tak perlu hentam mereka…kita check diri sendiri sama ada sempurna ke tak ibadah kita lakukan sekarang…:)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 1
        • dd says:

          waa…i like u pnya komen..hehe..ye..pikir positif jak..jn nak hentam org lebih2..2 soal mereka dengan TUHAN..kita cek diri sendiri dulu..kita pun xtau kn samada pa yang kita buat selama ni di terima oleh-NYA atau pun tak..jd jan la nak mengata org lebih2 kalau diri sendiri pun xbetul..di dunia ni xda orang yang sempurna pun..kita kena juga tau hidup di dunua ni ada hukum karma nya..pa yang kita buat,kita cakap dengan orang..menghina,mengutuk,suma benda 2 akan balik dengan kita tau..kalau pun bukan dengan kita,pasti nya dengan generasi2 kita yang akan datang..jadi renung2 kn la ye wahai pembaca sekalian..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • i am xoxo says:

          weh sah la, kalo permanent. kalo semi permanent yg xsah.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • comot comet says:

          yup mmg btl rmbt diwarnakan hanya utk tatapan suami shj bkn utk org lain

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • aku says:

        maaf. if x salah tak sah…. air semayang xlekat kat rambut… mn sah…..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
        • meme says:

          hanya warnakan rmbut guna INAI shj yg masuk air semayang. lain dari 2 x msk so x sah la amik air semayang…bkn air sembhyg jer, mandi wajib pn x sah…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
        • ketawariang says:

          betul tu…. inai je yang boleh resap kat rambut… yang lain MENYALUTI helaian rambut…

          tapi kan, skrg ni byk brand pewarna rambut yang ada HALAL… pastu promoter ckp “ini pewarna rambut halal ma… boleh bawak semayang juga’…. errkk? T.T

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • meme says:

        hanya warnakan rmbut guna inai shj yg masuk air semayang. lain dari 2 x msk so x sah la amik air semayang…

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • ingin belajar says:

        Sekadar berkongsi ilmu dgn apa yg i tny ustaz smlm mengenao isu ini.
        Point 1st: Pewarna yang dibenarkan hanya inai. Dan hanya inai sahaja yang telap air. Waima pewarna rambut tu ada tulis ‘HALAL’, ia hny halal dari segi bahan kimia yang digunakan utk membuat pewarna, tp penggunaan dia utk org ISLAM tetap haram kerana pewarna tersebut tidak telap air, tetapi menyaluti rambut.
        Point 2nd: Isu yg kedua adalah mewarnakan rambut ni mestilah mempunyai sebab. Antaranya kerana berpenyakit. Klu umur 60tahun n ada uban, still xboleh mewarnakan rambut kerana sememangnye sudah sampai masanya rambut itu beruban. Yg dibenarkan disini adalah mereka yang berumur MUDA dimana sbg contoh ‘I berumur 20Tahun tetapi disebabkan berpenyakit uban sebelum sampai waktu, org tgk mcm umur 30an or nampak ‘tua’. So, penggunaan pewarna dibenarkan. Tetapi hanya INAI dan mestilah diwarnakan selain HITAM atau warna asal rambut. Mereka yg hendak pergi berperang dibenarkan spt Saidina UMAR dimana beliau mewarnakan keseluruhan janggut dan rambutnya dgn inai sehingga musuh takut dan dia mendapat jolokan ‘SINGA ALLAH’ kerana hasil daripada mewarnakan beliau kelihatan seperti singa.
        Point 3rd: Waima sekalipun rambut tersebut berpenyakit (Khusus utk wanita) mewarnakan hanya dibenarkan jika wanita tersebut berhijab dan mendapat keizinan SUAMI kerana disini terdapat hukum yg lebih UTAMA iaitu seruan didalam AL QURAN bahawa wanita hendaklah menutupi AURAT nya. Dah jika syarat tersebut dah lengkap, hanya INAI sahaja dibenarkan.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 0
        • BOB says:

          Thanks a lot for the info…
          Ajarkan kepada umat Islam yg lain walaupun sepotong ayat…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • add says:

        kalo xsalah..kalo warna rambut ..solat sah..tp bagi perempuan kalo time nak mandi wajib tu la yg xsah…wallahualam..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • kucingemok says:

      amboi, sedap je kata org sesat & tuduh org x solat…dia bukan sesat, dia cuma jahil… isu warna rambut, meh ramai2 baca kat sini

      http://www.zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=189&Itemid=99

      aku tmbah sket dr ulasan ustaz zaharudin, product tu bukan saja halal & suci, tp mestila boleh meresap air (ini merujuk pd point no 1 dlm entry ustaz tu – iaitu pewarna itu tidak kekal)..klu x, x sahla wuduk/ mandi hadas, jd x sahla solat

      wallahualam

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • tutupbotol says:

        Solat yang tidak diterima tak akan mencegah seseorang dr melakukan pkr yang dilarang ALLAH..
        Mewarnakan rambut??
        Pakaian??
        Wallahualam..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. insuraya says:

    seksinye….huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • maryani says:

      padahal klu ayu ni pakai tudung tersangat la lawa..lg lawa berbanding freehair camni..tgk die belakon pakai tudung sejuk hati..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  4. mr.hensem says:

    sdp zakuan peluk ayu tu….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  5. Black Paper says:

    Wpun x bape berkenan sgt dgn diorg nih…Tp tak dinafikan dua2 sepadan…cantik da ensem….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  6. karim says:

    hmm..dasyat…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. sue says:

    mak ai dah berkarat rambut si ayu yg xberape nak ayu dah…..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  8. unggun api says:

    sweet couple…mmg x dpt dnafikan lg..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  9. eima says:

    x cantik ayu rambut bercolour..
    lg cantik rambut yg dulu..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  10. nosa_jaybee says:

    hensem gler zaquan tue.. haih.. stylo mylo!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  11. mimilofa says:

    mistken identity…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  12. norma jean says:

    Khusus untuk muslim yg boleh tahan liberal :

    Buat hair-dyer sekalian…kalau dlm keadaan suci (bole solat) make sure tinggalkan la sket part (uncolored area..huhu) untk dikenakan wuduk..so solat sah.

    Kalau uzur suke hati la nk dye semua tp mase nk mandi hadas pastikan rambut hitam sepenuhnya supaya sah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • mazz says:

      ade ke muslim liberal..?? jangan nak memandai buat hukum… hukum tetap hukum, dosa tetap dosa…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
      • kita bakor says:

        memang berdosa kaler rambut.. tayang kat org.. sebab dikira mengubah ciptaan Allah

        so kalo dorang dah wat dosa besar.. tapi still nak solat.. then kita tak leh la cakap “woi.. ko mane leh solat.. rambot karat!!” sebab dorang ade yg sanggup tinggal solat kerana rambut dan mekap.

        sedia kan jalan.. ok.. ko leh solat… macam yg diterangkan norma jean tadi

        moga dgn solat.. hati makin lembut. dan mula tinggalkan benda2 dosa ni. jgn la terlalu keras dlm berdakwah.. arak pun tak terus diharamkan pd zaman rasul dulu

        pendpt aku je. wallahualam.. tanya yg lagi pakar

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • ,,,,,,,,,, says:

          kaler rambut pakai dye mmg la berdosa..solat pon xsah..tp klu pakai inai tak dosa dan bole dibawa solat..mana tau kot si ayu tu pakai inai..positif la kn..huhu..bila pakai inai pon kita kena pakai selain dr warna hitam..x bole boh inai kaler itam sbab sama dgn ciptaan Allah..kena lain…ni yg ustazah aku terang la..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • ,,,,,,,,,, says:

        ooo aku dh paham dh komen si norma ni..dia ckap bole sah solat klu dye rmbut tp kena tgal sikit kt ubun2 tu spy bila ambik wuduk kita sah basahkn kt situ..tu utk yg suci la..tp klau la mlm tu wet dream ke kne lanyak ke x bole la sbab esok nya kena mndi wajib..pkai dye air x bole msuk..
        klu uzur pkai la dye tu asalkn bila mndi wajib kna la buang blk spy air dpt mmbasahi rmbut..
        utk yg bengang sgt psl islam liberal tu..mmg la xde islam liberal dan harus diingat islam hadhari pon xde ye cik adik..islam tu dh terbaik brpandukn al-quran n hadith..tak payah nk upgradekn lg..mksud dia islam liberal tu mcm turki zaman kamal attanturk dulu la..islam..tp cara hidup dh x islam..sama la dlm kes ni..ngaku diri tu islam..tp dye rambut..dedah aurat sana sini..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
        • mazz says:

          rambut warna hitam itu tetap menawan…
          lagi tertawan jika aurat tu hanya dipertonton kepada suami sahaja….
          wallahualam… :)

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • norma jean says:

        Jgn cepat melatah cik mazz. Mmg wujud muslim yg bersifat liberal pada akhir zaman ini.Mungkin cik perlu lebih rajin membaca. Sy berfikir sebelum menulis.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • rania says:

      BODOHNYE

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Delaila Rose Maria says:

      INI LAH DIA MENANTU PILIHAN HATI. ASAL PANDAI BODEK, BERLAKON AYU DAN BERKENAN TERUS SI MAK MERTUA NYA. BERJUTA2 KALI CANTIK LAGI RITA RUDAINI YANG BERANAK 2 TU.

      DAN SAYA JUGA NAK BERTANYA, ADA KE MUSLIM LIBERAL TU? MANA ADA HUKUM KATA SAH SOLAT JIKA RAMBUT BERWARNA MELAINKAN INAI? HUKUM TETAP HUKUM, JANGAN NAK MEMESONGKAN PEMBACA DISINI DENGAN KOMEN AWAK YANG SALAH TU WAHAI NORMA JEAN.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        si norma ni bajet hukum dlm Islam boleh dipinda-pinda mcm hukum duniawi ikut logik akal dier kot….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • singa tido says:

          ngontak jangan tak ngontak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • norma jean says:

          Yerp.hukum Islam mmg bole dipinda. Mungkin cik perlu lebih byk membaca sebelum menjengkelkan msg yg cuba sy sampaikan.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ni kan komen pasal gambar terbaru ayu selepas berkahwin ! kepala hotak kauorang eh kolot betol!! cakap pasal muslim liberal lah hukum lah mengarot kn!!!!! bukan mengarot lagi tapi dh macm PUNDEK !!!!!! POHHHHHH DAHHHHHH !!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • norma jean says:

        Yerp.mmg wujud muslim liberal…untuk memahami apa itu muslim liberal cik perlu rajin mencari info, baca dan fahamkannya.

        Info: Pewarna rambut yg disifatkan halal( tidak mengandungi unsur najis), bole dibawa solat. Begitu juga alkohol. Alkohol bukan najis. Ia bole dibawa solat tetapi tidak bole dimakan haram kerana strukturnya telah berubah dan apabila dimakan bole memudaratkan kesihatan.
        Selagi dlm keadaan suci (bersih dr hadas dan najis), wuduk sempurna (anggota wuduk terkena aliran air yg secukupnya) dan mengikut beberapa faktor lain yg digariskan syarak maka mengikut hukum solat itu sah. Diterima atau tidak solat itu Allah yg tentukan.

        Malah ada pendapat yg menyatakan pakaian yg terkena najis kering contohnya, tahi cicak, tahi burung, boleh dibawa solat (sila refer pakar untuk penerangan).

        Sy cadangkan bg pemakai2pewarna rambut jenis inai, sila pastikan ia juga disahkan halal.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • dee says:

          dlm islam xsah solat kalo xsah wuduk.kalo bleach rambut,air wuduk xrata la syg.so xdek kaitan halal haram pewarna tu,isu skrg ni kalo bleach rambut air wuduk xkene kat helaian rambut tu sbb pewarna rambut halang air dr meresap ke rambut.ade paham?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fikir says:

      kalo da hukum tuhan kata jgn ubah ciptaan Nya, jgn la buat ye dak? ni ada plak muslim liberal bagai.. da tu siap bg hukum sdiri plak.. nasihat aku, kalo x tau hukum jgn nk pandai2 kuarkn statement yg bleh mengelirukn org..

      p/s: pagi ni kaler rambut, malam kena ‘taruk’ ngn laki.. sok pg seblum mandi hadas kalerkn itam rambut dlu.. haha.. giler liberal ko ni norma.. ~sigh~

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • norma jean says:

        Name fikir tp tk berfikir ko ni.Aku ada sediakan bahan bacaan untuk ko. Tp mengenai muslim liberal ko carik sendiri. Then kau akan tahu trend masyarakat Muslim pada akhir zaman ni. Beware of ur writing sbb penulisan mencerminkan tahap mana kependekkan akal.Neway ak tak dye rambut dan alhamdulilllah lah.. tk terfikir pon sbb menyusahkan dan berisiko tinggi mandi hadas aku tak sah…

        http://drmuna.wordpress.com/2009/07/11/mewarna-rambut-bolehkah/

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Aku says:

      Kenapa nk susahkan diri??? Islam itu sgt mudah..
      Dah kaler pastu time nk berhadas kena hitamkan balik…bukan menyusahkan ke tu??? Duit abes + rambut rosak + dosa dapat (kalau dah rambut brkaler xkan nk pakai tudung kan, xde guna la kaler tu)…

      Kalau keluarkan hukum hakam nie org sekarang bukan bleh terima sbb ramai yg suka pakai akal logik.. OK kali nie aku nk pakai logik akal plak yep..

      Benda alah yg brkaler tu menyalut… Ada paham tak???? Kalau dah menyalut setiap helaian rambut, mcm mana air nk kena rambut??? Trutama pompuan, dah sah2 tiap2 bulan nk kne berhadas…kalau dah rambut tu menyalut ngan kaler, terang lg brsuluh la korang tu dok mandi biasa je, bukan mandi wajib.

      Aku tau korang nie jenis solat xtinggal.. Tapi kalau dah mandi wajib xsah, solat korang tu sia2 la.. Lg plak kalau dah dok dlm keadaan kotor, malaikat xnk dekat so iblis dtg nk buat teman…

      Korang pun mesti la balun aku, konon sag xsah solat nie hanya Allah je yg bleh nilai.. Tapi korang kne ingat, bab2 mandi wajib nie ada dlm Kalam Allah. Maknanya Dia dah inform awal2 syarat sah solat.. Benda pertama, berhadas…

      Korang prnah tak trpikir apa beza kita org Islam ngan org bukan Islam??? Salah satu berhadas nie la.. Kalau bnda nie pun nk amek mudah, mmg xde beza la kita org Islam yg bangga dok salut rambut dgn dorang org bukan Islam yg maintain rambut hitam….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 0
      • zamri says:

        Yg dilarang tu kalau air tak masuk kat rambut. Kalau di timur tengah, tiada fatwa yg kata warna rambut tu tak boleh bawak bersolat atau kita tak boleh tukar warna rambut. Malah hadis ada kata boleh kaler warna apa pun, tapi elakkan warna hitam. Cuma yg dibimbangkan kalau kandungan dye tu dibuat dari bahan haram atau beracun.

        Stakat ubah warna rambut tu, bukanlah dikira sbg mengubah kejadian Allah. Sebab tu la kita dibenarkan inai rambut, walaupun dgn berinai tu warna rambut akan berubah.

        Lainla kalau mekap. Mekap mengubah wajah org sampai lain sgt rupa bila dh bermekap. Hidung yg penyek lebar, jadi mancung tirus, mata yng kecil jadi besar galak. kulit yg gelap jadi putih mcm cat. Tp ramai yg terlepas pandang hal ni.. Sama jgkla dgn kontek lens..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • ,,,,,,,,,, says:

          yg aku tau contact lens x bole pakai yg color2 tu sbab menarik perhatian..mekap pon sama la..blom mengubah ciptaan Allah lg tu sbab mekap bole dicuci..lens bole dibuka@dibuang..jd kepada asal semula..klu plastic surgery ya..mengubah ciptaan Allah..cukur kening misalnya..nnt mna tumbuh mcm asal semula kan..lg satu aku penah bca klu cukur kening x bole..haram..tp cabut bole..dgn niat nk ratakan or trim kening tu bg nmpak elok n trsusun..bca kt web jais klu x silap..wallahualam la kn..kongsi2 je ni..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • secret says:

          kita semua ada di malaysia. sila ikot mazhab mengikut kawasan. di malaysia kita menggunakan faham mazhab imam shafie. take note. negara lain tu. tak yah pening2 pk.

          for sure: untuk maklumat tepat, sila rujuk pada pakar di MAJLIS AGAMA ISLAM di setiap daerah. dan sila jangan percaya dan jangan mudah percaya pada mana2 info di di dalam internet unless di laman web rasmi majlis agama islam malaysia.

          HATI-HATI, JANGAN MUDAH PERCAYA KERANA ISU- ISU AGAMA YANG DIBINCANGKAN TANPA NASIHAT/FAKTA YANG TEPAT BOLEH MEMESONGKAN AKIDAH UMAT ISLAM.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • kasutcikang says:

          ape plak..selain warna hitam tu untuk lelaki je la…alasan die untuk bagi kaum lain rasa gerun dengan lelaki Islam

          .pmpuan terbalik plak..kecuali inai dan hanya untuk suami

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ,,,,,,,,,, says:

          yg aku tau inai rambut kaler hitam mmg x bole lelaki ke pompuan ke..sbab dikhuatiri sama dgn ciptaan Allah..kita kena buat jd lain..
          lg satu utk suami pon klu dh dlm islam contoh la dye rmbut n cukur kening tu haram..kena buat jgk ke..dh sah2 hukumnya haram..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zamri says:

        Yg dilarang tu kalau air tak masuk kat rambut. Kalau di timur tengah, tiada fatwa yg kata warna rambut tu tak boleh bawak bersolat atau kita tak boleh tukar warna rambut. Malah hadis ada kata boleh kaler warna apa pun, tapi elakkan warna hitam. Cuma yg dibimbangkan kalau kandungan dye tu dibuat dari bahan haram atau beracun.

        Stakat ubah warna rambut tu, bukanlah dikira sbg mengubah kejadian Allah yg dilarang. Sebab tu la kita dibenarkan inai rambut, walaupun dgn berinai tu warna rambut akan berubah.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • ingin belajar says:

          Sory zamri, kurang arif sikit. Mau bljr n dapat ilmu dari u jgk. Timur tengah ni mazhab mana? Adakah kita ni dibenarkan utk tiru budaya or cara mereka beribadah sedangkan kita ni dibawah mazhab shafie dan ibadah or ikutan kita berpandukan ahli sunnah waljamaah. Aku confius sikit. Bkn nak kondem or apa2 yer. Sape2 leh berkongsi ilmu, dialukan kerana tujuan nak dpt ilmu jgk walaupun xbyk..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ,,,,,,,,,, says:

          yg aku paham dia x suruh ikut mazhab timur tgh sana pon..dia cuma bgtau bole warnakan rambut dan rambut yg brwarna bole dibawa solat..memang la btol pon..kita bole wrnakan asalkn bukan dgn dye sbab dye ni ia menyekat air dr membasahi rambut..paham x..jd klu mndi wajib air tak kena semua pelusuk x bole la..tu yg xsah solat tu..tp klu pakai inai takpe sbab inai ni dia bukan menyalut..ia msuk trus dlm rambut tu..phm x..mcm inai kuku la..dia msuk dlm kuku tu..sbab tu la sah solat..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • norma jean says:

          Aku pernah tanye soalan ni. Kite dibenar untk beramal dgn mazhab lain jika kita tau reason yg kukuh yg disokong oleh dalil2 yg sahih, setiap apa2 yg kita cuba amalkan yg berlainan dgn mazhab yg kita pegang sekrang. Kalau tak tahu jgn sesekali cuba kita amalkan.

          Contoh; hukum bertindik lelaki & wanita. Ade beberapa pendapat mengenainya. Ade yg kate lelaki pompuan bole bertindik. Ade yg kate hanya pompuan je bole bertindik…jadi setiap statment tersebut ade dalil yg support…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • win says:

          tak kira bahan pewarna rambut 2 d buat dr bahan yg tidak haram sekalipn, ia tetap haram kerana penggunaannya blh m’halang air dr mengenai rmbut ketika kita mandi hadas/wajib/ambl air smbhyg…unless si pemakai x solat lgsg pn so wat pa nk sebok air masuk ke tak…klu tak solat, 24jam dlm keadaan x suci ngam la sgt 2…hehe…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • norma jean says:

          Cik mungkin cik bole tgk webpage ni untuk betulkan sket pendapat yg diberi. If tk faham sile bertanya org lebih pakar tp lebih baik org itu tidak JUMUD (sila google) untuk dptkan penerangan yg lebih adil.

          http://drmuna.wordpress.com/2009/07/11/mewarna-rambut-bolehkah/

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ingin belajar says:

          WIN: Semalam i dah tny ustaz pasal ni, jwpn dia lebih kurang dgn u. Mmg ustaz ada bgth hny dibenarkan hny inai. Waima pewarna rambut 2 halal (penggunaan bhn kimia yg halal sekalipun dlm membuat pewarna) tp pewarna tersebut still haram dimana hny inai yang telap (serap) air setakat ni dan pewarna ‘halal’ tersebut still ‘HARAM’ dipakai umat ISLAM. Thanks WIN & ‘,,,,,’..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • ingin belajar says:

          WIN: i da tny ustaz kat rumah semalam pasal ni & jawapan dia lebih kurang dgn u.
          Point 1st: Pewarna yang dibenarkan hanya inai. Dan hanya inai sahaja yang telap air. Waima pewarna rambut tu ada tulis ‘HALAL’, ia hny halal dari segi bahan kimia yang digunakan utk membuat pewarna, tp penggunaan dia utk org ISLAM tetap haram kerana pewarna tersebut tidak telap air, tetapi menyaluti rambut.
          Point 2nd: Isu yg kedua adalah mewarnakan rambut ni mestilah mempunyai sebab. Antaranya kerana berpenyakit. Klu umur 60tahun n ada uban, still xboleh mewarnakan rambut kerana sememangnye sudah sampai masanya rambut itu beruban. Yg dibenarkan disini adalah mereka yang berumur MUDA dimana sbg contoh ‘I berumur 20Tahun tetapi disebabkan berpenyakit uban sebelum sampai waktu, org tgk mcm umur 30an or nampak ‘tua’. So, penggunaan pewarna dibenarkan. Tetapi hanya INAI dan mestilah diwarnakan selain HITAM atau warna asal rambut. Mereka yg hendak pergi berperang dibenarkan spt Saidina UMAR dimana beliau mewarnakan keseluruhan janggut dan rambutnya dgn inai sehingga musuh takut dan dia mendapat jolokan ‘SINGA ALLAH’ kerana hasil daripada mewarnakan beliau kelihatan seperti singa.
          Point 3rd: Waima sekalipun rambut tersebut berpenyakit (Khusus utk wanita) mewarnakan hanya dibenarkan jika wanita tersebut berhijab dan mendapat keizinan SUAMI kerana disini terdapat hukum yg lebih UTAMA iaitu seruan didalam AL QURAN bahawa wanita hendaklah menutupi AURAT nya. Dah jika syarat tersebut dah lengkap, hanya INAI sahaja dibenarkan.
          NORMA JEAN: I ada baca komen u di atas, hati2 k. Komen u mengelirukan. Boleh memesongkan akidah. Thanks semua..

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • norma jean says:

        Idea ko logically accepted. Congrats coz ko berfikir…thumbs up..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • dia says:

          dear norma jean,
          aku baca komen dari atas tadi pon dorg asyik cakap mende yang sama dengan *ingin belajar tapi skrg baru boleh accept? dari link web yg ko letak pon cerita mende yg sama dengan ape yang *ingin belajar ceritakan. apepun, kesimpulannya yang mereka tekankan sgt mudah, warnakan rambut selain inai adalah haram sbb tak telap air dan tak sah mandi hadas. tak kesahla separuh rambut ke, penuh satu rambut ke. kalau sygkan solat yg kt lakukan, ikutlah jalan selamat. perkara yg shubhah (diragui) haruslah dijauhi. Wallahualam.

          buat ayu dan zaquan, korang memang sepadan semoga berbahagia dunia akhirat. semoga ayu digerakkan hati untuk berubah menjadi seperti watak yang pernah dia lakonkan dengan bertudung.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • secret says:

      SILA RUJUK Daripada PAKAR2 DI PEJABAT AGAMA ISLAM YANG RASMI DI DAERAH MASING2. JANGAN NAK MEMANDAI2.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • insanyglemah says:

        kalu kita dh penuh ilmu didada pun pasti akan mempertikaikan hal nie.tp jgn memandai sgt.mintk pendapat dr yang lebih pakar hal ini.jgn smpai kata2 kita boleh pesongkan aqidah seseorng tue…

        niat menegur itu bgus.supya ia boleh berubh menjdi yg lebih baik…tp jgn sampai kita memandai2 mengenai hukum yg telah Allah tetpkan…

        mungkin 1 hari nnti,mcm mana dlm lakonan yg ayu raudhh berlakon sbgai muslimah yg sgt ayu,mungkin dia akan berubah. manusia nie perlukan masa untuk berubah.kita hnya mampu nasiht dn mdoakannye.

        apa2 pun.semoga bhgia..!!

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. april may says:

    aihhh….sebelom kawin hitam la jugak rambut tu…baju pun tertutup jugak rasenye.. tak pernah nak tgk ketiak ayu sblom ni..inikah transformasi lepas kawin?atau inikah syarat zaquan utk memperisterikan ayu?rambut kene kaler2..baju kene dedah sana dedah sini…aku dh xnmpak mana kecantikan ayu raudhah yg dulu.gayanya dh cam kakak die plak si rozita tu..aku tgk biras dia si rita tu xde la over loaded cam die pon…simple si rita tu dpt gak anak 2…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • gula merah says:

      ape nak heran, diorang ni kan couple yg perasan ala victoria~beckham…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
  14. Jabun says:

    LoL hebatnya zakuan membaja

    sampai berkarat rambut ayu

    dibuatnya ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • samdol LoL says:

      belum hebat lagi tu bun! zaquan kena lebih gigih membaja tak kira siang ke malam anak benih belum bercambah..takat mcm rumput kering apa barang..bro!

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  15. ahmad says:

    apsal zaquan tu macam ‘tegak’ dalam gambar pertama tu…tak tahan sangat ke….

    hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  16. Chantek says:

    Lagi cantik jika Ayu Raudah bertudung.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  17. mulud kepoh says:

    menantu cm ni lh yg mak mertua suke,rambut ala2 org putih,muke ala2 model..baru mertua leh tumpang glemer..lw akulh bek aku pilih menantu cm rita rudaini,biarlh status janda ke ape,yg penting maruah harge diri pandai simpan..cm ni pintu neraka menunggu je…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
    • bagus says:

      tak faham aku. dia ni yg dok tayang badan sana sini, rambut berkarat jugak mak mentua dia suka. si rita yg sopan tu duk maki2. haihhh kesian rita

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • secret says:

      woah
      woah
      woah

      sakit dowh ,ayat ko. thanx for reminder.
      aku sangat respect pada orang yg berfikiran mcm kau.
      sbab zaman sekarang, even lelaki, susah nk jumpe orang yg leh berfikiran macam ko.

      tahniah.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  18. mulud kepoh says:

    menantu cm ni lh yg mak mertua suke,rambut ala2 org putih,muke ala2 model..baru mertua leh tumpang glemer..lw akulh bek aku pilih menantu cm rita rudaini,biarlh status janda ke ape,yg penting maruah harge diri pandai simpan..cm ni pintu neraka menunggu je….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  19. aku xkesah says:

    cian si laki tu..muda2 dh kawen. dpt bini tua lg tu. mcm xpuas je hdup enjoy bujang.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. Armani says:

    bajet cun ahh tuh… feeling mat salleh kunun..huh…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. nina says:

    bajet david bckam(ntah la x tau eja) n victoria posh ar 2!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. kaki_g0ssip says:

    RITA is more prettier than dis slut ):

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
  23. azura says:

    dh kawin makin terbukak sana sini.. ape punye turrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. Zass says:

    agak2nya dua2 berangan nak jadi Beckham n Posh…..good try, good try..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  25. me says:

    Korg ni kutuk org lagi berdosa la..ikut suka la dia nk color rambut ke apa…laki dia tanggung la semua…buat pe korg yg nk buat dosa kutuk org..lagi dosa kot kutuk org..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  26. kuih muih says:

    aku rasa aku dh tak minat ayu pas dia kaler rambut tu…..

    haiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ayuuuuuuu

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  27. lolalita says:

    knp ayu raudhah dah brubah smpai mcm 2 skali….
    1st time dye brlakon, ingatkan dye ni baik org nye, tp rupe2nye lain plk y jd…
    x sngke…
    sye doakn dye supya bruabh mnjd seorang wanita solehah….xkn rugi ble dye brubah, lg brjye ade la,,,,

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. comey lotey says:

    x suka la tgk ayu cam ni…ilang keayuan dia …. biar la rambut tu asli warna nya.. sesuai la ngan nama “AYU”

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. PSM says:

    ayu pakai inai rambut la….tak haram…think positive la..
    ketiak tu bukan itam…tu reflaksi rambut..
    sama cantik dan sama padan..
    moga bahagia hingga akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • mariamjagakambing says:

      inai la sgt ye… kalau rambut dia putih beruban semua mgkin inai lekat..

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  30. gediksanasini says:

    cianyaa…….pas kwen jd cm ni dh…;((

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  31. kapas says:

    derrr….x ayu langsung! jenuh ah kau nk mengAYU kn mke dek non….lau xslp,nme ayu 2 pn minah ni yg dok tmbh2 knon nme komersial. podahhhhhh…..da rodhoh 2 tetp rodhoh ah wei!! meluat sehhh….rita ag bgus,at least die xla mcm minah ni. tp nk wt cner…ni la ciri2 menantu yg mak bapak laki die suke. thumbs up!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  32. sallylina says:

    haah betul tu hukum tetap hukum mane ade cakap bole tinggal kan plak skit tuk uduk,,,

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. Cida says:

    nampak macam sedap jer macaron tu.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  34. alifbatrisya says:

    dulu sebelum kawen kena la sopan santun ckit..rambut kena itam..biar mak mertua suka…dah kawen ermmm paham2 suda la…dah dpt apa yg dia nak…nak cantik dari rita rudaini…??opss sory rita lg cantik….ayu yg dulu pun cntik gak tp skrg dh mcm terkena kecutan budaya la pulak….huhuhuhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  35. entahlah labu says:

    tanggungjawab seorang suami adalah utk membimbing isteri ke arah yg diredhai ALLAH…nama xmelambangkan akhlak..suami ke isteri ke, sama saja….kalau beginilah gamaknya…entahlah…dunia..dunia…moga depa diberi hidayah..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • farid _ comel says:

      laleki yang baik akhlaknya hanya layak untuk wanita yang baik…dan juga sebaliknya…itu janji Allah.. kite bleh tgk sendiri apa yg berlaku depan mata sekarang ini.. lihat betul2..semoga mereka sedar dan insaf.. ^_^

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  36. cuncur says:

    tahla..aku rase ayu da tak ayu la.. sangat ayu kalo berpakaian sopan.. kene ingat akhirat same..aku dulu pon jahiliyah jugak..tp lepas kawen da buang jauh2 mende2 jahiliyah nieee..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. farid _ comel says:

    rambut laki die tu xnak pulak kalerkan skali… =P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. izzy says:

    oh bitchy je nmpk. from the start i cud sense that she just faking all the keayuan kesopanan dan kesusilaan. she’s an actor after all (though berlakon pon x semenggah mane).

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  39. alifbatrisya says:

    biasa la sebelum kwen ayu kn pandai bodek mak mertua dia…sapan santun la…mcm2 lg la…tapi hakikat mcm hampeh…menantu kesayangan la katakan…cian kat rita d pingirkan…ape2 pun rita tetap cantik dari ……AYU RAUDAH..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • kura2 kecil says:

      dia kena wat cmni sbb tanak laki dia cari lain la tu. kan ke sblm ni heboh laki dia tak mcm laki si rita tu. laki rita tu ada la nmpak bertanggungjwb, matang sket.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. super says:

    seribu kali cantik rita rudaini..
    die ni bagai ladang lemak…
    tangan tu bukan main besar g..tapi gigih sarung baju tanpa lengan..cit~!!!
    ntah law peha mcmner la besaqnyer plak..haish!!!
    erm laki ni idakla ensem mane pon..muke berlopak gak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  41. cikhuhu says:

    oo makin cantik pulak rambut ayu,,
    lau tetiap bulan tuko2 kaler lagi suami sayang..
    mertua apatah lagi..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  42. nina says:

    mnantu kesayangan keluarga aidil mcmni ke yag dibuat plihan hti..! lg baik rita rudaini..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  43. maia says:

    Gambar Pertama – Zaquan’s pose mcm dia yg pompuan sementara Ayu Raudah yg ayu looks like cool man… Apa2pun, Rita Rudani tetap ayu, jelita, rupawan dan yg seangkatan dgnnya…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • menatu pilihan says:

      dah ayu yg lebih perkasa hang tengok tang lengannya
      huh!..perkasa tue beb. 2x lengan laki dia pon kalah gan lengan bini..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  44. mira says:

    aha..dulu cantik sekarang tak cantik..dulu aku suka jugak liat ayu berlakon..sekarang aku mcm elak nak tengok..sebab dah rasa meluat..bagi ayu matanya menjadi asetnya yg cantik..yang aku pulak..tengok mata dia mcm nampak mata org jahat..sekarang aku cari mana perginya aura ayu yg dulu..syukur jugak dia kawin sama padan dgn husband dia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  45. aura says:

    tul tu mira…aku sokong…..rasa nak challenge rudaini dan aidil ler tuh…x padan seri baru kahwin…abih hilang biler dah dressing gitu!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. aura says:

    bukak spek mata lebam…kuat tidorrrrr……..mak aiiiii…………….harapkan eyeliner jer keliling mata

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. tengok gaya dah macam david beckham dah zaquan ni. tapi team Malaysia cam dah tak perlukan dia dah kot. Jaga bini kat rumah je la Zaquan. Nak hujan dah ni. Tak yah kluar main bola. Heheh

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  48. rin@ kir@nA says:

    dahi ayu mengerutu,ketiak berkarat,bajet sopan,lepas kawen nah ambikkkk ko.ni ke hantu yg di sanjung2?????rita rudaini tak hipokrit cam rodhoh

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  49. landak says:

    peh….
    semua komen berapi tuk mak mentua ayu….
    klu x terasa apa.. saja sgt la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. dira says:

    hipokrit giler minah ni.sblum kawen control kesopanan la konon….ini la die hantu yg disanjung2

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  51. epol says:

    stuju dgn BumbleBee. Shuib Sepah lagi hebat. Mlm pertama dah mengandung Sarah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. daim says:

    smart ar ayu raudhah punye rmbut….macam awek korea…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. nadia says:

    kpd ayu & zaquan..renung2 kn lah & slmt beramal ye..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  54. kudabelang says:

    ble nak beranak
    ??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Belang Kuda says:

    Kenapa perlu persoalkan solat orang lain atau tidak. Kenapa perlu beri komen2 negatif. Melayu memang begini ya?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. anonymous says:

    woi, korg duk kutuk2 ayu n puji gile2 rita ni,korg kenal ke ngn dorg 2?xpayah la nk banding2 kn ayu ngn rita..nmpk org pakai seksi ckt trus jahat..abes rita tu seksi ke?die blakon pn bpeluk,berdokong sane sini..pliz la..bg komen cerdik ckt bleh x?sengal

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  57. markonah says:

    jgn lah jeles dgn ayu nie…. bg aku ayu mmg cantik yg korg sndiri blh nmpk cume korg semua menafikannya je… mesti die ade keistimewaan yg xde pd org len, psl tu zaquan pilih die… jgn la asik kutuk ayu je… kite sndiri pn tak tentu halanya lg…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. Dulu masa aku kanak2 …aku jadi pencipta lagu.laaaa….
    LIRIK MACAM NI.
    Burung belatuk kepala merah
    Curi lauk tok dia marah
    Burung belatuk kepala kuning
    Curi lauk tok dia pening
    dan seterusnya bolih diteruskan nyanyian anda mengikut warna kesukaan…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. CUBA BACA LAMAN WEB KKM TENTANG PEWARNA RAMBUT…KLIK KAT SITU TAKUIT OII. SILAP HARIBULAN CANCER KEPALA OTAK KO…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. adaakukisah says:

    rambut ko karat aku… kt uma ko air karat sgt ker..???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. NAK CANTIK MAKANLA BANYAK SAYUQ BUAH ,BACA KHASIAT NYA DALAM INTERNET ,MACAM2 ADA……….. AKU NI SUKA MENTAKADARAH SAYUQ , BUAH ………..
    RAMBUT NAK CANTIK LEPAS MANDI SAPU KEPALA NGAN MINYAK NYIOQ….AMBIL SIKIT MINYAK KASTURI.PASTI RAMBUT ANDA AKAN BERMAYA …….PETUA TOK-NENEK AKU DULU. BOLIH MELAWA TAPI ADA BATASAN DAN SUMBER SUCI,KITA ORANG ISLAM JANGAN DOK MENYELAM ,ANGKAT KEPALA JANGAN TAU IKUT,ORG KATA MAKAN TAIK KITA MAKAN.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. sabrina says:

    i suka apa miss secret cakap… berhemah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  63. klo dia tak kaler rambut lagi cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. keh…keh…keh….rambut karat,mata contact lense ,cian sungguh orang lani nk jadi lawa,yang asli tarak……..semua pakai beli .

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  65. mariam says:

    ayoo ayu raudah ni kekwat..org senyum die uat bodo jew..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  66. perempuan says:

    ahaa elok lah..ingt dh kawin,berubah..kesian kau ayu..time ko g shooting laki kau ni terhegeh2 call ajak aku teman die kt umah..abg,tolonglah berubah okayy..dah kawin,bukan bujang lagi,kalau x ready buat ape kawen..dpt bini lawa pon buat perangai..dasar buaya kau abg…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • daim says:

      ko ni biar betol!!!!story skit….jngan wat fitnah lak….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • hmmmm says:

      dosa m’fitnah lebih besar dr membunuh

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • hmmmmmm says:

      dosa m’fitnah lg besar pd m’bunuh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lily says:

      perempuan..i like ur comment..coz i pn kene bnde yg same..die msg ajak lepak umah just after 2 weeks they got married..br2 ni pn die ade ajak jgk..gile buaye si zaquan ni..ingatkn after kawin nk berubah..to those yg ckp bnde ni fitnah, mmg u guys silap besar..buaye mcm zaquan ni mmg susah utk dijinakkn..dats y bini meroyan smpai tukar rmbut jd karat cm gini..hehe~

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  67. siti says:

    banyaknya ustaz/ustazah….hihih..

    cantik ayu n husband….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  68. Anak biasa says:

    Suami yg baik untuk istri yg baik…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  69. ku na says:

    konon2 depa ni ala2 beckham n victoria la….kan…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  70. Jangan taksub sangat dgn kecantikan Seseorang setiap makhluk Tuhan dimuka bumi ini ada keistimewaan tersendiri cuma kita yg tak bersyukur,sampai taksub jadikan idola pulak.Idola aku SEMUT….perhatikan semut apabila mereka kerja..satu contoh yg baik..
    Tak payah ustaz/autazah siti oi ,kalau kita org. Islam tak banyak sikit kena tahu jugak perihal ugama.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  71. Akak says:

    Rita jugaaaakkk yang maintain hihih…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  72. pape jelah says:

    alahai… rambut tu x bleh kuning lagik ke??? x pon nape x dye kaler pink ke, hijau ke… bru lagi seksi… haihh.. dunia3~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  73. org biasa says:

    laki muda x pandai didik bini mcm ni la..dua2 berdosa..insaf2 la..sdar2 la diri tu org ISLAM!!! nk dedah2 aurat ape hal??!! dpt pahala ke??

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  74. minah says:

    makin teruk……..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  75. huhuhu says:

    rasanya elok lg si rita & aidil..cool je..rita tu xde pon nk kaler2 rmbut bagai

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  76. almulut longkang says:

    rambut cam bohsia…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  77. huhu says:

    haha..hantu kak limah dengan pak limah..takot~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  78. princess says:

    wrnakn rmbut ttp xsah bl kt solat…sbb dye rmbut tu xturun bl kna air atupn ms kt mandi…bnda yg dbolehkn adlah bnda yg apabila kt mandi atu bsahkn rmbut.,color tu ikut trun skali cth mcm inai..bgitu jgk dgn mekup…e2 srba sdikit yg sy tau drpd cramah agama yg sy dgr….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. kentut says:

    muka da xde dara ngn xde truna..ohohohooh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  80. COH says:

    SUKE HATI DIEORG LA…SSH KNP?? NGOK NGEK

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  81. bolok says:

    org puteh ah mung!pacerohhhhhhhhhhhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. lavender says:

    nauzubillahminzalik…moga Allah mengampunkan dosa kita semua….dan membuka pintu hati utk mereka brubah…ameeeen =) sdey….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  83. yatie says:

    ye la,knon2 mcm psgn victoria beckham..diorang xpe ar dh star,yg ni ha,hebat x mana pon..gaya lbh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. AQ says:

    AQ MINAT KAK RITA…I LOVE RITA…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0