Written by AbangNara | February 20th, 2009

erra fazira

Pernah bayangkan wajah apa yang akan muncul apabila artis-artis dan selebriti-selebriti wanita Malaysia muncul di khalayak ramai tanpa memakai make up? Mungkin ada yang akan tetap maintain cantik dan lawa seperti Erra Fazira tapi mungkin juga yang akan bertukar menjadi makhluk tak dikenali.

Lagi  gambar-gambar artis Malaysia tanpa make up dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

97 responses to Gambar Artis-Artis Malaysia Tanpa Makeup

  1. tautakpe says:

    Waa….intan sarafina..!!!
    Sygnya ko dh kawen…

    0
    0
  2. kitaro says:

    objection, gambo erra, eja & intan sarafina ni dgn make up bkn x make up. cuma make up nipis. tapi si eja tu make up still tebal tapi buat warna natural……

    1
    0
    • SeaQuest says:

      aah.. den setuju .. diorang masih pakai make up.. cuma nipis je

      0
      0
    • Leela says:

      agree with u…
      yang tak make up lansung fasha kot..

      0
      1
      • sombong says:

        intan sarafina tu cume gn lenses ler..x tau ker?die mmg natural beauty…luv her..

        0
        0
        • chela says:

          takdela, nama2 disebut oleh kitaro tu memang mekap lagi, masih ada foundation tepek kat muka lagi, pastu apply bedak nipis2… :) pakai foundation pon dah cukup tutup segala mak nenek lubang jerawat n parut…tak baper nampak dah…yg selain tu memang tak mekap…

          Fasha nape nampak mcm ada parut itam je kat idung? ND maintain comey…aku rasa ND tak mekap pon comey…

          0
          0
  3. kekwa says:

    diaorang same je mukanya..

    0
    0
  4. Sakura says:

    Erra fazira make up ke tak make up ke maintain cantik…Tengok muka dia masa scuba diving dalam laut pun tetap cun;-)

    0
    0
  5. eliza says:

    betul tu Sakura, Erra ni make up ke x ke mmg dah cantik. Kecantikan asli gitu.

    0
    0
  6. riana says:

    nora danish still cun…comey…muka si fasha tu…ei mcm ape ntah

    0
    0
  7. Antasha says:

    rasenye mcam nora, intan ngan fasha je tak makeup…

    0
    0
  8. flower says:

    still lawa gak ler..

    0
    0
  9. honey says:

    lawa per diorg sume if x make up pn..
    gmbr fasha 2 muke die wak2 berlakon laa…

    0
    0
  10. ni says:

    erra..lawa…
    ieja cantik…
    fasha OUT
    nora cute

    0
    0
  11. SunFloweR says:

    Biasa2 je muka diorg ni. lagi cantik awek tempat aku keje. tak make-up dh cantik.

    0
    0
  12. lala87bpgurl says:

    erra dgn nora kalo tak makeup pn still cantik la beb….

    0
    0
  13. lala87bpgurl says:

    lenla saerah….makeup ke..xmakeup ke….samer je…wahahahahahahahah

    0
    0
  14. budin says:

    muka fash cam bru pas masak guna dapur arang

    0
    0
  15. casanova_MALAYA says:

    pale otak die!!
    sume muke cm gampang!

    0
    0
  16. cermin dinding says:

    hahah… apalah ko ni casanova.. ayat ko tak boleh blah..
    era n eja tu make up la..
    yg lain muka sume biasa jek.. tak lawa mana pun..
    kecuali fasha.. muka kau mak ai huduh sungguh.. nenek aku yg penah masak guna dapur arang pun tak comot macam tu..

    0
    0
  17. Datuk Hensem says:

    Muka Fasha Sanda macam kena KOCHAK beruk.

    0
    0
  18. shinta says:

    itu pki make up lh bahlol
    tp tipis
    pki lh kc mate bia terang tengok

    1
    0
  19. miebahau says:

    suma ok cuma fasha sandha je… hodoh nk mampus… lnsung xde seri… mgkin seri dia dh kena sedut hbs kt jntan2… muka mcm org bru lepas main… mcm hampehhhhh

    0
    0
  20. SINTRADEWI... says:

    ALAHAI X NMPAK KEW SUME MAKE-UP, NORA DANISH JEW YG X MAKE-UP, X KN X NMPAK…….. LAU X MAKE-UP NMPAK AR FACE SBNAR…..SUME MANUSIA LAU X MAKE-UP X CNTIK…..

    0
    0
  21. cepronn says:

    err ngan nora cun gler…
    fasha buruk tahap cipan…
    cipan pun tak buruk macm tu…
    huahuahua

    0
    0
  22. hani hilman says:

    uish…kan ke erra ngan eja pakai makeup tu…
    ape la korang ni… bulu mata lentik tetap tak tinggal…
    erra siap eye shadow pink lagi…

    1
    0
  23. hani hilman says:

    uish…kan ke erra ngan eja pakai makeup tu…
    ape la korang ni… bulu mata lentik tetap tak tinggal…
    erra siap eye shadow pink lagi…
    senget..

    0
    0
  24. cempaka sari says:

    cantiknya erra…….. org memang dah cantikkan….

    0
    0
  25. lovely says:

    cantik erre…..artis semuanye cantik kan
    tpi lgi cantik klau make up

    0
    0
  26. putri_malaya says:

    fasha n nora danish ajer yg tul2 xmake up..sorry to say, fasha mmg ader natural beuty, cme dier bermasalah ajer, dats y ler nape rmai suker die..

    0
    0
  27. putri_malaya says:

    fasha n nora danish ajer yg tul2 xmake up..sorry to say, fasha mmg ader natural beauty, cme dier bermasalah ajer, dats y ler nape rmai xsuker die..

    0
    0
  28. jessy says:

    dorang make-up natural tone la.

    0
    0
  29. kiki says:

    gmbr nora dan fasha dan intan je yang tak bermake up kiki rasa…

    si eja tu berdebu je tgk muka nyer dan melentik je bulu mata nyer dan era tu pakai macara….

    0
    0
  30. sure punye says:

    suma cunlah.mata sorang2 tak sama.kalo tengok betui2…cantik sume..korang yang komen tu pun cun..aiseh…

    0
    0
  31. sure punye says:

    manisnye intan……
    ayuuunye eja…
    comelnye..danish..
    anggunnye…erra
    menawannye..fasha kalau berambut panjang….
    pujianku ni tak de kaitan ngn gossip2 hot diaorang..ku xlas puji diaorng.kalo bleh jgnlah cakap itu ini muka diaorang.nanti muka sendiri tuhan bagi itu ini..suma tu kan ciptaanNYA.

    0
    0
  32. Adiba says:

    biar rupa kurang cantik tapi hati mesti baik ok….
    sama2lh kita perbaiki diri….

    0
    0
  33. nang69 (K.A.S.U.T) says:

    erra n nora danish still cun la…..face dorang confirm xbley nk blah r beb…ori face 2…mmg primadona ah!!sapa2 yg rase dorang 2 ada baby face,mmg btuah r…aku pown nk gak….kiut g2 loh!….but the important things is the pure n sincere heart…….(^_^)

    0
    0
  34. aku says:

    erra n nora danish cun. nora cam budak2 jerk lagik

    0
    0
  35. minnie says:

    asyik kutuk orang je..muke u all tu cantik sgt ke???..

    0
    0
  36. the cutest says:

    erra mmg cantek tapi kat cni sbnye dea mekap light je..eja aku x suke sb hipokit.org tetanye2 status jande ke andartu dea neyh..da pregnant baru nk ngaku da kawen 10 thn..tau plak takot org ckp anak tuh ank haram..
    fasha tuh mmg lawa..mlayu asli x de mix2 cam nasha..
    intan cumey..nora lg cumey

    0
    0
  37. aku_statix says:

    tomei btoi nora danish….
    fasha…OUTTT…

    0
    0
  38. kadang says:

    fasha kasar cam jantan

    0
    0
  39. mama_dyana says:

    aku tgk pic era tue lain ckit la…dia kat kubur christian ker kat dpan gereja…???cuba BN tgk btul2….and lau btul..cuba tnya era n konfem kan…

    0
    0
  40. amaira says:

    erra kau nak kawan ngan org putih ke? :)

    0
    0
  41. ada aku kesah says:

    erra-makeup,tapi nipis..
    eja-bapak makeup tuh..siap shading lagi 2…tapi makeup natural colour,2 yg xmcam npk sgt.
    fasha-pkai bedak+eyebrow liner,xpkai lipstik.
    intan-mmg putih die ni,die juz makeup part mata jew..
    nora-xmakeup…kai sunblock je kot..
    sape setuju???????????????
    waaaaaa ramainye setuju..bgus2..aku mmg pndai..

    0
    0
  42. arie says:

    intan , erra n eja chantekk …
    but , fasha nk xcun blerr xmke up …..

    0
    0
  43. muka fasha mcm bru bgn td0 je……………….

    0
    0
  44. erra klu x pki make up pun dah cantik
    intan sarahfina 0k lah……

    0
    0
  45. IS says:

    ERRA JUGAK YANG CANTIK TANPA MAKEUP….
    MEMANG RATU LA ERRA NI..

    0
    0
  46. fauzah says:

    erra fazira cantik sebenarnya tapi dia hanya x make up

    0
    0
  47. fauzah says:

    erra x make up nampak cantik ….

    0
    0
  48. fauzah says:

    boleh tahan kalo make up lagi bertambah cantik

    0
    0
  49. fauzah says:

    balas lah cepat aku tengah tunggu ni

    0
    0
  50. tfn says:

    semua ada make up. tipis pun tak tipis sgt. make up Eja tebal. semua pakai bulu mata palsu, siap celak, termasuk Erra (siap eye shadow). Saya bukan lah peminat Fasha tapi dia sorang la yg tak bermakeup dalam ramai2 ni , semua asli. Kalau ada pun setakat loose powder.

    0
    0
  51. ayu says:

    semua cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeee taw..

    0
    0
  52. bella says:

    kOrang ney.. x baik auw ckp mcm tu..
    mcm ar korang tu lawa sangat..
    cube letak gmba korang tgOk..
    ntah2 tahap buku lali fasha jew kowt,.haaaaaa
    ta mOh mrah2 yea.

    0
    0
  53. adira keratong says:

    dorang tue artis korang kutok camne pon orang tetap suke…..tp aq stuju gak kalo kowang kutok fasha..wakaka

    0
    0
  54. deqwan says:

    i nk study kos make up kat ipta….tapi xde i xtahu nak cari kat mana lagi…dah bpe bulan dh i dok mengangur kat umah..bosan lew…

    0
    0
  55. ATIKAH says:

    WA,cantik juga era kan

    0
    0
  56. BAIZATUL says:

    SEMUA CANTIK SORANG JE X CANTIK FASHA SANDHA MACAM ORANG X MANDI.
    KORANG NI BUTA KE DIORANG TU CANTIK LAH!!!!!!!!!

    0
    0
  57. Minds are like parachutes they work best when open.

    0
    0
  58. Legalsounds says:

    I can see that you are an expert in this area. I am starting a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business.

    0
    0
  59. barbire says:

    seram dibuatnya bila tengok muka fasya…tak cantik langsung…muka buruk lawa lagi pe…ha3…

    0
    0
  60. data backup says:

    Straight to the point and well written, ty for the info.

    0
    0
  61. NOR HIDAYU says:

    hai selamat tengah hari kpd semua artis popular saya suka sangat gambar artis ini

    0
    0
  62. siti aminah says:

    sya mint lisa surihani…..dia cute…..hehehehe

    0
    0
  63. Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2012

    0
    0
  64. cik paku says:

    tak bermakeup tak bermakna tak tempek foundation….kalau tidak mata mau tak lobam yo.heheh

    0
    0
  65. sha says:

    tak baik korang sumer kutuk cam tu tau…semua cantik dan comel…tak mekaup cantik..mekaup lagi cantik…semua ada kelebihan masing2….semua ciptaan TUHAN ada kelebihannya….

    0
    0