Written by AbangNara | February 20th, 2009

erra fazira

Pernah bayangkan wajah apa yang akan muncul apabila artis-artis dan selebriti-selebriti wanita Malaysia muncul di khalayak ramai tanpa memakai make up? Mungkin ada yang akan tetap maintain cantik dan lawa seperti Erra Fazira tapi mungkin juga yang akan bertukar menjadi makhluk tak dikenali.

LagiĀ  gambar-gambar artis Malaysia tanpa make up dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

97 responses to Gambar Artis-Artis Malaysia Tanpa Makeup

  1. tautakpe says:

    Waa….intan sarafina..!!!
    Sygnya ko dh kawen…

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  2. kitaro says:

    objection, gambo erra, eja & intan sarafina ni dgn make up bkn x make up. cuma make up nipis. tapi si eja tu make up still tebal tapi buat warna natural……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • SeaQuest says:

      aah.. den setuju .. diorang masih pakai make up.. cuma nipis je

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Leela says:

      agree with u…
      yang tak make up lansung fasha kot..

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
      • sombong says:

        intan sarafina tu cume gn lenses ler..x tau ker?die mmg natural beauty…luv her..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • chela says:

          takdela, nama2 disebut oleh kitaro tu memang mekap lagi, masih ada foundation tepek kat muka lagi, pastu apply bedak nipis2… :) pakai foundation pon dah cukup tutup segala mak nenek lubang jerawat n parut…tak baper nampak dah…yg selain tu memang tak mekap…

          Fasha nape nampak mcm ada parut itam je kat idung? ND maintain comey…aku rasa ND tak mekap pon comey…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  3. kekwa says:

    diaorang same je mukanya..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. Sakura says:

    Erra fazira make up ke tak make up ke maintain cantik…Tengok muka dia masa scuba diving dalam laut pun tetap cun;-)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  5. eliza says:

    betul tu Sakura, Erra ni make up ke x ke mmg dah cantik. Kecantikan asli gitu.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  6. riana says:

    nora danish still cun…comey…muka si fasha tu…ei mcm ape ntah

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  7. Antasha says:

    rasenye mcam nora, intan ngan fasha je tak makeup…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  8. flower says:

    still lawa gak ler..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. honey says:

    lawa per diorg sume if x make up pn..
    gmbr fasha 2 muke die wak2 berlakon laa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ni says:

    erra..lawa…
    ieja cantik…
    fasha OUT
    nora cute

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  11. SunFloweR says:

    Biasa2 je muka diorg ni. lagi cantik awek tempat aku keje. tak make-up dh cantik.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  12. lala87bpgurl says:

    erra dgn nora kalo tak makeup pn still cantik la beb….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  13. lala87bpgurl says:

    lenla saerah….makeup ke..xmakeup ke….samer je…wahahahahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. budin says:

    muka fash cam bru pas masak guna dapur arang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bdkbaek says:

      haha..2 mke fasha blakon cter ap ntah..ak pn da lpew..mcm istri tarzan da ak tgok..hehe…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  15. casanova_MALAYA says:

    pale otak die!!
    sume muke cm gampang!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. cermin dinding says:

    hahah… apalah ko ni casanova.. ayat ko tak boleh blah..
    era n eja tu make up la..
    yg lain muka sume biasa jek.. tak lawa mana pun..
    kecuali fasha.. muka kau mak ai huduh sungguh.. nenek aku yg penah masak guna dapur arang pun tak comot macam tu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. Datuk Hensem says:

    Muka Fasha Sanda macam kena KOCHAK beruk.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. shinta says:

    itu pki make up lh bahlol
    tp tipis
    pki lh kc mate bia terang tengok

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  19. miebahau says:

    suma ok cuma fasha sandha je… hodoh nk mampus… lnsung xde seri… mgkin seri dia dh kena sedut hbs kt jntan2… muka mcm org bru lepas main… mcm hampehhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  20. SINTRADEWI... says:

    ALAHAI X NMPAK KEW SUME MAKE-UP, NORA DANISH JEW YG X MAKE-UP, X KN X NMPAK…….. LAU X MAKE-UP NMPAK AR FACE SBNAR…..SUME MANUSIA LAU X MAKE-UP X CNTIK…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  21. cepronn says:

    err ngan nora cun gler…
    fasha buruk tahap cipan…
    cipan pun tak buruk macm tu…
    huahuahua

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  22. hani hilman says:

    uish…kan ke erra ngan eja pakai makeup tu…
    ape la korang ni… bulu mata lentik tetap tak tinggal…
    erra siap eye shadow pink lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. hani hilman says:

    uish…kan ke erra ngan eja pakai makeup tu…
    ape la korang ni… bulu mata lentik tetap tak tinggal…
    erra siap eye shadow pink lagi…
    senget..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  24. cempaka sari says:

    cantiknya erra…….. org memang dah cantikkan….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. lovely says:

    cantik erre…..artis semuanye cantik kan
    tpi lgi cantik klau make up

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. putri_malaya says:

    fasha n nora danish ajer yg tul2 xmake up..sorry to say, fasha mmg ader natural beuty, cme dier bermasalah ajer, dats y ler nape rmai suker die..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  27. putri_malaya says:

    fasha n nora danish ajer yg tul2 xmake up..sorry to say, fasha mmg ader natural beauty, cme dier bermasalah ajer, dats y ler nape rmai xsuker die..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. jessy says:

    dorang make-up natural tone la.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. kiki says:

    gmbr nora dan fasha dan intan je yang tak bermake up kiki rasa…

    si eja tu berdebu je tgk muka nyer dan melentik je bulu mata nyer dan era tu pakai macara….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. sure punye says:

    suma cunlah.mata sorang2 tak sama.kalo tengok betui2…cantik sume..korang yang komen tu pun cun..aiseh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. sure punye says:

    manisnye intan……
    ayuuunye eja…
    comelnye..danish..
    anggunnye…erra
    menawannye..fasha kalau berambut panjang….
    pujianku ni tak de kaitan ngn gossip2 hot diaorang..ku xlas puji diaorng.kalo bleh jgnlah cakap itu ini muka diaorang.nanti muka sendiri tuhan bagi itu ini..suma tu kan ciptaanNYA.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  32. Adiba says:

    biar rupa kurang cantik tapi hati mesti baik ok….
    sama2lh kita perbaiki diri….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  33. nang69 (K.A.S.U.T) says:

    erra n nora danish still cun la…..face dorang confirm xbley nk blah r beb…ori face 2…mmg primadona ah!!sapa2 yg rase dorang 2 ada baby face,mmg btuah r…aku pown nk gak….kiut g2 loh!….but the important things is the pure n sincere heart…….(^_^)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. aku says:

    erra n nora danish cun. nora cam budak2 jerk lagik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. minnie says:

    asyik kutuk orang je..muke u all tu cantik sgt ke???..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  36. the cutest says:

    erra mmg cantek tapi kat cni sbnye dea mekap light je..eja aku x suke sb hipokit.org tetanye2 status jande ke andartu dea neyh..da pregnant baru nk ngaku da kawen 10 thn..tau plak takot org ckp anak tuh ank haram..
    fasha tuh mmg lawa..mlayu asli x de mix2 cam nasha..
    intan cumey..nora lg cumey

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. aku_statix says:

    tomei btoi nora danish….
    fasha…OUTTT…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  38. kadang says:

    fasha kasar cam jantan

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  39. mama_dyana says:

    aku tgk pic era tue lain ckit la…dia kat kubur christian ker kat dpan gereja…???cuba BN tgk btul2….and lau btul..cuba tnya era n konfem kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. amaira says:

    erra kau nak kawan ngan org putih ke? :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ada aku kesah says:

    erra-makeup,tapi nipis..
    eja-bapak makeup tuh..siap shading lagi 2…tapi makeup natural colour,2 yg xmcam npk sgt.
    fasha-pkai bedak+eyebrow liner,xpkai lipstik.
    intan-mmg putih die ni,die juz makeup part mata jew..
    nora-xmakeup…kai sunblock je kot..
    sape setuju???????????????
    waaaaaa ramainye setuju..bgus2..aku mmg pndai..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  42. arie says:

    intan , erra n eja chantekk …
    but , fasha nk xcun blerr xmke up …..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  43. muka fasha mcm bru bgn td0 je……………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. erra klu x pki make up pun dah cantik
    intan sarahfina 0k lah……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. IS says:

    ERRA JUGAK YANG CANTIK TANPA MAKEUP….
    MEMANG RATU LA ERRA NI..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. fauzah says:

    erra fazira cantik sebenarnya tapi dia hanya x make up

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. fauzah says:

    erra x make up nampak cantik ….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  48. fauzah says:

    boleh tahan kalo make up lagi bertambah cantik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. fauzah says:

    balas lah cepat aku tengah tunggu ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. tfn says:

    semua ada make up. tipis pun tak tipis sgt. make up Eja tebal. semua pakai bulu mata palsu, siap celak, termasuk Erra (siap eye shadow). Saya bukan lah peminat Fasha tapi dia sorang la yg tak bermakeup dalam ramai2 ni , semua asli. Kalau ada pun setakat loose powder.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. ayu says:

    semua cuteeeeeeeeeeeeeeeeeeee taw..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. bella says:

    kOrang ney.. x baik auw ckp mcm tu..
    mcm ar korang tu lawa sangat..
    cube letak gmba korang tgOk..
    ntah2 tahap buku lali fasha jew kowt,.haaaaaa
    ta mOh mrah2 yea.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. adira keratong says:

    dorang tue artis korang kutok camne pon orang tetap suke…..tp aq stuju gak kalo kowang kutok fasha..wakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  54. deqwan says:

    i nk study kos make up kat ipta….tapi xde i xtahu nak cari kat mana lagi…dah bpe bulan dh i dok mengangur kat umah..bosan lew…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. ATIKAH says:

    WA,cantik juga era kan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  56. BAIZATUL says:

    SEMUA CANTIK SORANG JE X CANTIK FASHA SANDHA MACAM ORANG X MANDI.
    KORANG NI BUTA KE DIORANG TU CANTIK LAH!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. Minds are like parachutes they work best when open.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. Legalsounds says:

    I can see that you are an expert in this area. I am starting a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. barbire says:

    seram dibuatnya bila tengok muka fasya…tak cantik langsung…muka buruk lawa lagi pe…ha3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. data backup says:

    Straight to the point and well written, ty for the info.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. NOR HIDAYU says:

    hai selamat tengah hari kpd semua artis popular saya suka sangat gambar artis ini

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. siti aminah says:

    sya mint lisa surihani…..dia cute…..hehehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • siti aminah says:

      eja pn…..makeup x mkeup pn ttp lwa n comellll…. i like…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2012

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. cik paku says:

    tak bermakeup tak bermakna tak tempek foundation….kalau tidak mata mau tak lobam yo.heheh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  65. sha says:

    tak baik korang sumer kutuk cam tu tau…semua cantik dan comel…tak mekaup cantik..mekaup lagi cantik…semua ada kelebihan masing2….semua ciptaan TUHAN ada kelebihannya….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0