Written by AbangNara | May 7th, 2009

waheeda dan akhil hayy di tepi pantai

Kalau lepak tepi pantai, bawak gitar kapok sebijik sambil layan lagu-lagu rock kapak sememangnya masyuk. Tambah masyuk kalau ada awek atau pakwe di sebelah. Memang makin bertambah nikmat terasa suasana di tepi pantai sambil ditiup angin bayu laut.

Mungkin itu yang dilakukan dalam gambar Waheeda dan Akhil Hayy ini. Bercanda di tepi pantai, berjalan di gigi air. Perghh. Sememangnya kantoi tahap impak maksima mereka berdua ini.

Kenapa agaknya Akhil Hayy dan Waheeda keluar bersama-sama ke tepi pantai? Adakah mereka bersama-sama membincangkan masalah ekonomi dunia sekarang? Ataupun berbincang tentang kehidupan sebagai suami isteri yang perlu dirahsiakan daripada orang lain?

Lagi gambar Akhil Hayy dan Waheeda kantoi bercanda di tepi pantai dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Renung-renungkan dan selamat beramal.

waheeda dan akhil hayy di tepi pantai

waheeda dan akhil hayy di tepi pantai

waheeda dan akhil hayy di tepi pantai

waheeda dan akhil hayy di tepi pantai

waheeda dan akhil hayy di tepi pantai

Baca Yang Ini Pulak:-

199 responses to (KANTOI)Gambar Akhil Hayy Dan Waheeda Di Tepi Pantai Yang Indah

  1. huhuhuhu.... says:

    wawawa…..aku yang 1st….
    minat kat waheeda….comei….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • lilies says:

      tahniah3x..=)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • pokcik says:

      yesy komen first… yehuuu my fist komen here…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • anti-hipokrit says:

      waheeda=sYa nGn usTAZ juST kwN X De PAPe..,aPE Yg bINi dyA Ckp seMUA nya x BEnar..
      aqUW=KpaLA DOgol k0! pLAk0n mmG PndaI BLak0n! klU k0 x de PAPE x yaH Are bKEPeT nGN LAki 0WG doH. PAtoT ARe FAmiLY Bf k0 duLU X trIME k0!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • dada says:

        Aku mmg dah lame xsedap ati ngan ustaz nie..
        nie yg aku sangsi dgn org purak2 bek nie..

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • liza says:

          tajuknya ” Apabila Seorang Ustaz Buang Tabiat” mcm akhil Hay nilah jadiknya… Boleh terima ke dia ni Ustaz…
          Bak kata pepatah ‘Men, life begin at the age of 40′s ” So, kalau sebelum 40-an seorang yang baik, at the age 40′s jadilah sebaliknya… Tapi kalau sblm nakal, takkan baik lagi masa 40… maybe 60-an mcm tu…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • tanpa nama says:

          menda la korang ni liza,dada,anti-hipokrit,korang ni mmg poyo tahap gaban la..ikutla diorang nk watpa pum..’ada ko kisah’ tulla korang ni..sebok je nk kutuk2 org..mcmla diri korang tu baik sgt..BANGANGG!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
    • dila says:

      memang waheeda tu tak sedar diri…hipokrit. perampas suami orang….akhil tu betul ke ‘ustaz’? kalau ustaz, takkan buat perangai camtu. elokla tu…sepadan, dua2 hipokrit. percayalah, kalau diorang kawin, tahan satu hari je, lepas tu cerai…. padan muka kau waheeda…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  2. sangam41 says:

    aku tak faham apesal lah ustaz akhil hayy dan waheeda mcm nih..tak respect langsung..kalau wife dia nampak gambar nih, sure sedih punye..sebab pempuan mana pun kecewa kalau husband dia duk dekat2 gambar dengan pempuan lain…lu pikir lah sendiri la ..lu dua orang lebih pandai cakap hal agama kannn..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  3. huhuhuhu.... says:

    dorang dah kawen ker???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. lilies says:

    maybe dat pic tuk rancangan akhil hayy 2 kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. insan kerdil says:

    no komen dunia artis ini la akibat klu peminat asyik memuja…so x payah puja artis kita dgn duni kita…lagi bagus, dunia artis melalikan…masyalllhhh..bertaubat wahai artis2 kerana korang mnanusia biasa yg boleh berubah mati kita pakai kapn je…….ni aku ckp buat semua artis……korang tak takut mati ke…hahah sebab tu perkahwinan kopotrang tak berkekalan..berlakon pegang sesam artis… walaupun itun lakonan, tetap harammmmmmm yg haram x kekal lama

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. spiderman says:

    did she realise what’s she talking in local newspaper about this. She has no heart & no sympaty to this man wife and kids. What on earth she’s doing calling other woman husband at night to invite him for makan ikan bakar with an excuses that they are ‘good friend’. Pity her and pity him too for not being sensitive to his wife feelings.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • xyanniax says:

      jgn salahkan sape2 dulu..kite tak tau kisah sebenar..mgkin bini akhil dulu ade wat prangai ke..dah dia tu sebelum kawin janda ank 2 kan…ok la akhil pilih waheeda kalau dia pilih fasha sandha ke..ella ke..jasmin hamid ke..haruuuuu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • 111 says:

        sebenarnya, xisahla isteri mula dulu atau x…. ape yg haram tetap hukumnya haram.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. azfa says:

    sape yg lg 2 org tu? nape tutup muke die owg?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. iris says:

    x pahamlah diorang ni camne,kalau ade ape2 hbungan cakap jelah xyahlah sorok2 kan dah kantoi baru padan muka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. garfield_82 says:

    apa2 ajela…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. lulu says:

    aku confuse status diorg berdua ni…dah kawin mengaku jela..bukannya wat maksiat..drpad ke hulu ke hilir berkepit lps tu ckp kwn je.. yg si mamat ni nama je ustaz..ko tak ingat kat anak bini ke?..try kalu bini ko plk wat camtu…baru padan ngan muka ko

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      takut album tak laku jika umumkan dah kawen kottt…so, tgu jadi cam rita rudani….atau NK…semua citer habis kuar…just wait n see

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. arabell says:

    aku rase ni lakonan untuk rancangan kat astro tu.sebab tu ade orang yang gaye macam remaja je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • midnight says:

      huhu..x yah la korang nak kutuk2 diorg sgt..
      sbnrnye diorg ni dh kawen..ustaz akhil ni blaja agama satu tmpt ngan pak cik aku blajo..pak cik aku yg jadi saksi mase die nikah ngan waheedah..

      tp tang yg x ngaku2 laki bini ni..aku x faham…ntah la..
      takut ilang glamor kot..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mien.. says:

        eh2..ko biar btul???
        dieorg mmg dh kawen ek???
        ishh,ptutla rpt smcm..huhuhuhu..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. futurelawyer says:

    pelik ar..dah kawin ngaku jor ar..bukan dose pun lelaki kawin 2..per-per ar.ko ni akil oiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. hakikatsebenar says:

    tak suka tgk akhil hayy!!cakap tak serupa bikin!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. badboy says:

    di tak tegur ker girl yg bju purple tu..boleh ker tengok lame2…apa hukummmmm????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. moji says:

    ustaz rock macam tu la perangainya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. mien.. says:

    erm,klu btul la dieorg dh kawen xde slhnye trus trg…bknnye dose pn…nk mlu wat pe,,dh gatai sgt nk kawen..haa,ngaku jela..kn abis cter…xde org nk ktuk2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. ishish says:

    waheeda…sori to say la… dahla tak lawa, perangai pun buruk… apa2 je la… ingatla apa yang kita buat, esok lusa akan kene balik. what goes round comes round. hukum karma dunia ni. skarang ni semuanya Allah balas balik cepat je… u should know that better yela konon2 nye kan macam pandai ilmu agama… lu pk la sendiri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. singa ganaz says:

    ni tgh berlakon teater nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. badboy says:

    anak wayang kannnn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. asipoh says:

    saya pernah uumpa akhil ni dgn bini dia kat restoran serai ioph, cantik. teruk dia ni. dah asal bukan ustaz nak jadi ustaz konon. ceramah bukan main tapi hampeh. memalukan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. insaf says:

    salam….
    saya ni sgt minat kat waheeda n akhill…kalu diorg kawin bagus gak…
    poligami tak salah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • m@ri@ says:

      huhuhu..poligami memang tak salah tapi cara yg dia buat tu salah. dulu aku mmg dh menyampah sgt2 kat wawa ni..skrg lagi berapi-api nyampahnye. ko ingat wawa..skrg ko buat mcm tu kt org lain..esok2 lusa Tuhan akan balas perbuatan ko. kalau tak kat dunia, kat akhirat. tu aje pesanan dari pihak penaja. sekian

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. omarul azan says:

    akhil, akhil, aku dulu mnt kt ko, msa ko underground dlu, tp tgk la skrg. aku pun bajo agama, xda hukum yng bolehkan ko buat camtu. kalo ko dh kawen pun aku xnak mta maaf, sb ko x ngaku, dh menimbulkan ftnah, org mcm ko ni, mencmarkan nama baik pendakwah. aku x redha klu aku dn pndkwah lain di anggap serong sebab ko.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • syam says:

      aku sokong ko,azan.aku pernah ikut ceramah akhil waktu dia underground dl.mmg aku respect giler kat dia.tp tak sgka ble jdk cenggini.mana pergi semua benda yang dia laung2kan tu.aku bc response dia br2 nie,dia ckp ini cr dia n waheeda berdakwah.tp klu dah smp dia yang kene dakyah dgn duat dia tu,apa hal..??tak tau la aku nak ckp apa.aku doa mg dia sedar sml

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. masako says:

    Engkorg x leh nak judge diaorg berdua ni buat perkara maksiat! mungkin gambar ni salah satu rancangan ka iklan ka kt astro oasis mana kita tau? yg p tutup muka lagi 2 org tu wat pe? yg salah sekarang bukan gambar diaorg!!itu yg mengundang fitnah!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. omarul azan says:

    baik2 underground dlu, sbuk nak terkenal, ko kta budak2 senang masuk bila ko camtu, tp makin banyak fitnah yang timbul ada la. alasan ko sume xleh pakai la. mana ada hukum benarkan keluar dengan pempuan bukan mahram, ni siap tengok wayang plak, x ckup dgn 2, kes pantai ni plak, dah2 la burukkan nama islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. omarul azan says:

    x ksah la pasal gambor tu, bukan satu ni je kes dia kan, kalu dah kawen ngaku je la, diorg bkn xtau bnda ni boleh timbulkan fitnah, nama blajar agama. DOSA FITNAH ITU LEBIH BESAR DARIPADA MEMBUNUH. diorang jga yang sebabkan fitnah terjadi. xda maslahah dalam agama yg benarkan diorg g tgk wayang memalam buta.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. vision says:

    betui,betui,betui, aku setuju. Aku x nk pakai dah cakap akhil pasni. dulu bajet power. masuk dunia artis banyak pulak maslahat dia. boleh blah la akhil.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. NerazzurriRossoneri says:

    Aku sangat menghormati ahli-ahli agama dan Ulama’, kerana diorang ni pewaris kepada nabi2 (dlm Hadis). Tapi entah kenapa dari dulu aku tak pernah minat dengan cara ‘Ustaz’ Akil Hayy ni…dengan rambut panjang dsb…ceramah dia pun takdela ilmiah sangat, tahap basic je terus terang cakap. Suka buat lawak & ceramah sambil menanyi kot yg menarik pendengar.. Mungkin dah jadi mcm si Ogy kot…dulu menangis2 lepas balik dari Makkah, katanya dengar suara di depan Kaabah menuntut perubahan..sekarang dah nak mcm dulu balik dah..dari tudung litup ke skaf je, belajar mana cik kak oii…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. NerazzurriRossoneri says:

    Seorang yg ‘alim (tu pun kalau betul2 ‘alim la, bukan ‘alim2 kucing) sepatutnya mengelakkan diri dari bersantai bersama2 dengan pompuan yg pakai singlet purple tuh..kan lebih elok bersantai bersama keluarga & anak2. Tak mungkin sepanjang diorang bersama si ‘Ustaz’ ni mampu sentiasa menundukkan pandangan dari melihat yg haram..tapi kalau dia mampu, memang tabik spring 178 kali! Sedangkan pandangan kali kedua kepada bukan mahram & yg disengajakan dikira haram, apatah lagi berkali2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. pendpt je says:

    jap..ape mslh dgn gmbr ni? aku rse kite xberhak nk ckp pe2 based on gmbr je..waheeda pun bertudung n menutup aurat, xde peluk2 dgn utz tu…dier nk peluk pun dier pluk bdk pkai bju purple tu..xbaek kite mencetuskan kntroverC ni..myb gmbr nih just for fun utk rancangan pe2 ke..who noes kan..psl minah bju purple tu, itu hak dier..myb utz akhil hayy dh tgur, kiter xtao..surrounding kiter byk org2 pkai bju singlet ni..nk ttup mata ssh dowh..terpulang dgn iman msing2 je..klu btul utz ni n waheeda ade buat slh…itu antara dier n Allah..kiter xde hak nk menilai..just…layyann jer~~

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Dubuk Comey says:

      Tak boley la gitu beb…gambar2 diorang ni sememangnya menimbulkan kontrovesi, so memang ada masalah. Kalau takde masalah, takdela kebanyakan komen2 di sini berunsur negatif… Husnus dzon memang bagus, tapi ianya kena bertempat la. Ini bukan berkaitan isu peluk2, tapi lebih kepada cara diorang bersantai. Dia dah sound atau tak si baju purple tu bukan masalahnya, tapi kalau nak kata itu hak dier & Allah & kiter takde hak untuk menilai, baek tak payah komen gambar2 artis bersosial di sini kerana semuanya antara diorang ngan Allah, & takde hak saper2 kat sini nak menilai. Kita di sini bagi pandangan, mungkin salah satu cara utk amar ma’ruf nahi munkar dari juz layan jer…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • shyda madina says:

        sy setujuuuuuuu..
        spttnya ustaz bg teladan yg baik..xmanis bejalan besame ank dara org apetah lagi d mlm ari dan d tepi pantai..
        waheeda pn same..anda ptt letakkn dri anda d tmpat bni ustaz 2..
        kte kan same2 pmpn..spttnye memahami 1 same lain..
        klo ustaz boley bwat pd bini nye g2,xmustahil 1 ari pd waheeda plak..
        i2 cume pendpat,kbykn lelaki xpena ckup..
        sm ade ustaz@ x..
        renung2kan la wahai waheeda..
        mnta maaf byk2 jika mmbwa kemarhan pd pihak ustaz d ats komen nie..
        yg buruk dtgny dr sy sndri..baik dtgnye dr Allah Taala..
        wassalam..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. uStazaH moDeN says:

    ustaz akhil hayy 2 encem dohhhhhh..hehehehehehehe.
    xper..dose pahale …lue pkir arrr sendiri..asmekom!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. alikutu says:

    dunia dah nak kiamat doh………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. kak zie says:

    nyampah, cakap je pandai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. boxer hugo bosss says:

    ehem2..tmpang gosip skali yek..ehehee…
    pict nie da lame aku tgk…b4 msuk BN nie lg..
    ala ustaz pun ade nfsu kan..haha..korg cm xphm org kate la bkn aku kate…ustaz2 nie yg alim2 nfsu kan lbih hyper ckit compare to org xalim cam kite2 nie…kalo jht tue mmg jht tol ler smpai ajrn sesat lar kumpul bini ler..kan da kire terpesong…nie bkn prebet lg nie nie da kire kpten nie,,,,aiyaiii kapten akhil!!!status je ustaz tp gtl n nfsu tue serakah jgak..xde nyer aku nk respect org cmnie..pk je la ko wat cmnie xslamat dunie akhrat yek..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. syanazila says:

    npe ek jd cam ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • DelimaSaraa says:

      tepuk dada tanyer selera..tunggu keputusan mahkamah..tgu ar..nanti semua terkuar..macam citer NK…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. kroni says:

    the real facebook artis malaysia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. pelawat says:

    hari ni, 24 mei 2009, kat rancangan nasi lemak kopi o d tv9 ada jemput isteri akhil hayy…sempat tengok dh nk abis dh…kesian isteri dia…dkt last tu ada dia bttau…’tahniahlah kepada waheeda kalau jodoh dia dengan ustaz akhil hayy’…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. peminat says:

    akhil hayy hang takyah la pi nak berceramah kat pentas pas lepas ni, silap2 time kutip derma org bagi kasut kat hang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. yann says:

    camnalh leh jdi cam ni erk takknlh psl gosip jerk leh jdi brcerai berai…aku rasa ni msti psal lain kot….apa2 pun aku hrap depa semua sbar mnghdapi dugaan ini………ALLAH AKAN SENTIASA MEMBERI UJIAN KEPADA ORANG YANG DISAYANGI………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. hidayah ALLAH says:

    korang pk la yg terbaik..
    korg byk bg ceramah cni sn..tp korg yg lakukn jgk..
    kpd waheeda kmbali la ke jln smula..kamu 2 perempuan..so fhm erti perasaan perempuan..knp nk khianat sesama kaum sendiri…
    ingt la klau kamu mahu org berubah n dgr korg pnye ceramah..kamu lakukan dlu..baru la org len akn respect u’ll..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Kak Su says:

    Sedih la dgr kenyataan isteri ustz. ni. Rupa2nya ustz. da pernah minta izin nak nikah Waheeda. Dia dah reda nak terima Waheeda tpi mungkin Waheeda tak nak bermadu. Pas tu plk tak sangka tul bolehnya tak balik rumah sejak bulan Februari lagi. Dasyat juga ustz. ni nak bagi ceramah berbulan2 tak jenguk anak isteri.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ambo ni says:

      teruk !bagi nasihat kat orang tp diri sendiri xbtol, sian 6 orang anak dia..buat anak pandai

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Kak Su says:

    Kak Su dah tak respect la kat ustz. satu ni. Klu dah namanye ustz. rock, ustz. rock juga. Contohi la Ustz. Wan Sohor Bani Leman, Ustz. Asri dan uszt. lain2 tu yg betul2 membimbing ke jalan yg benar, bukan yg menimbulkan kontroversi cam ni. Sampai nak cerai berai plk tu. Dah tak ingat kenangan manis ngan isteri & anak2.. eh..sedih ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Wassitu says:

    Aku pernah duk satu kolej dgn waheeda ni. Masa kt kolej tu la baru dia nk pakai tudung…sebelum tu mmg x pakai tudung pun. Masa blom pakai tudung tu dia ni boleh tahan sosial la jugak…keluar clubbing malam2, balik kul 2-3 pagi. Aku x bt fitnah sbb aku nmpk dgn mata aku sndiri. Tup2 dia pakai tudung. Pas pakai tudung terus berlagak bagus mcm dia je lah yg alim…bg ceramah kt junior2 tpi dgn kata2 yg penuh dgn sindiran & tajam. Mcm org lain ni salah belaka lah…pdhal kami ni tau sape dia tu… Prnh dia bgaduh dgn sorg budak pempuan kt situ smpi bertarik2 rambut disebabkan berebut boifren. Klu soal tukar boifren plak, x reti nk kata la…saban hari ade saje lelaki berbeza yg dia dating wlupun dgn bertudung litup tuh. Abis blajar, dia jd artis… mula2 tu aku igt dia dh x mcm dulu la…tpi makin lama makin terserlah siapa dia yg sbnrnya… mcm ape yg tjadi skrang ni la… Sorry to say la waheeda… aku mmg x prnh respect ko wlu bertutup litup mcm mana pun ko skrang…bila aku dgr ko melenting bila media gosipkan ko and ko bt kenyataan yg ko ni mcm dh beriman sgt, aku rasa baik ko cermin dulu la sape ko tu sbnrnye… org yg beriman akan terserlah keimanannye melalui akhlaknye tanpa perlu dia menguar2kan keimanannya… Tpi ko??? Klu dh kuar berdua satu kereta malam2 semata2 nk tgk midnite (wlupun ko kata tgk wayang yg berbeza cerita), ko pk la sndiri hukumnya klu ko mmg bkn muhrim dgn ustaz tu duk satu keta berdua2. Ustaz ape namanya tu??? Lainla klu ko mmg dh kawin…tpi smpi skrang ko x ngaku pon smpi isteri ustaz bt kenyataan akhbar kt metro arini psl ustaz dh lama x balik rumah. Ini ke org2 yg nk kita ambil sbg contoh tauladan??? Mintak maap la… aku bkn nk kutuk ko x tentu psl…tpi naik rimas melihat sandiwara korg berdua kt dada2 akhbar yg makin menjadi2. Klu dh kawin, ngaku aje lah… x yah nk hipokrit!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      aaaa.. tlopong aku baca apa yg kau tulislah wassitu…btmbah2 mluat aku kat waheeda tu.. ish, geramnya. mcm nak sepak2, kalau btol apa yg kau tulis ni.. mmang jahat tahap setan dia ni… aku pun x suka stail dia bckp..eksyen jer… lagi2 kalu ckp ingg, mcm le dia yg terer…. waheeda2…jenis pempuan apa la kau ni….BENCI AKU…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kak Su says:

        Tul tu Tyra. Kak Su pn cam Tyra gak. Nak sepak2 je bontotnya. ( he..he ganaznya Kak Su..telebih sudah)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        ISHHH.. aku bukn nak jahat mulut.. tpi aku xboleh lah tngok pempuan lain mnderita.. yg jadi mangsa anak2 dier.. ramai tu, 6 org.. sedih aper jd anak2 mangsa perceraian ni…hu..hu..hu.. untuk a.hayy.. pikir2 lah sbelum buat kputusan..seronok tu skejp je, flashback balik kenangan bsama2 isteri dan anak2.. susah senang bsama, zaman jatuh bangun, kenangan manis..segala masalh didunia ni boleh bbincang….. nanti myesal dkemudian hari xde gunanya….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Nsihat says:

          kwin je la..biar x jdi buah mlut org…..jg lah name baik ustazzzz……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Su says:

      Ye ke Wassitu? Kak Su pn ada gak terbaca dlm satu ruangan yg Waheeda ni suka bt sindiran tajam. Klu gitu la backgroundnye mmg susah nak ubah klu tak dgn sesungguhnya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • tyrabanks says:

        tyra sedih pkara mcm ni boleh blku la kak su(emotionallah pulak)… kenape org seperti ustaz ni, ada masalh seperti ini… ada perempuan lain.. tu lah kan.. dunia akhir zaman…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • saban kuda says:

      setan2 aku pgg tangan pompuan pon takla seteruk mcm waheeda ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • damia says:

      0mg~~ is it true?…ish ish ish…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rimas says:

      Aku cukup meluat dengan waheda dan “ustaz” celup ni. Ngaku golongan org beriman tp perangai mcm yahudi. Aku kata perangai mcm yahudi tu sbb dia org ni suka menipu dan munafik. Pesan aku..ustaz balik lah ke pangkal jalan seperti mana anta mula-mula muncul dulu dengan serban dan jubah putih. Anggaplah perempuan spt waheda ini godaan dunia yang anta perlu tempuhi.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Abang Hassimsah says:

      AKU SOKONG APA YANG WASITU CAKAP SOKONG HABIS2, MEMANG PATUT PUN DUA EKOR NI BERTEMU JODOH SPESIS YANG SERUPA HIPOKRIT..ALLAH AMAT MURKA DENGAN ORANG YANG MEMPERDAGANGKAN AGAMA UNTUK MENUTUP AIB DIRI SENDIRI.. DAN MEMANG PADAN PUN SPESIS NI SUKA MENGUTUK ORANG… INSYAALLAH LAKNATTALLAH AKAN DATANG.. NANTI MASA WAHEDDA BERSALIN DIA AKAN RASA ZAB DAN SAKIT..ALLAH ITU MAHA KAYA DAN MAHA ADIL. SYABAS..WALAPUN KITA TAK SEBAIK MUNGKIN TAPI KITA MASIH TAHU MENILAI…BAIK BURUK..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. jejakacantik says:

    ckp jer aper yg sbnrnyer, yg betol,,2 jer citernyer,,tp biasela,,,artis2 yg dah suam2 kuku kmbing ni,,,nk mencapub,,(cari publisiti) murahan….nth aper la yg dieorg dpt dngn wat cmni,,sonok kot,,,x phm aku,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. ina says:

    wakeup wahida wakeup…ble dh jd mcm ni pompuan la yg slalu jd mangsa.mcm kes norman n memey.yg teruk kne hentam si memey tu la.dh lumrah dunia wlpun lelaki pn sme gatal.moralnye,pompuan pndai2 la jaga maruah dri.lelaki plak pandai2 la jaga amanah yg diberikan.wahida,awk tu artis.bertudung plak tu,so masyarakat mmg mengharapkn yg baik2 je dari awk. dlm islam xberdosa pn bermadu tp bt la dgn cara yg btl.naik darah jgak la ble sy baca ustaz akil xbalik rumah sejak februari lg.anak2 ape kes???klu xkesiankn isteri pn pk la psl anak2.to ustaz akil, maybe awk tgh hanyut dgn kelazatan dunia.n lastly for wahida, xsalah berkahwin lambat asalkan xmenyakitkan ati org.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. qaseh says:

    satu yang saya nak nasihat….waheda jaga la adap…macamana nak berdakwah tetapi akhlak tak di jaga…macamana nak jadi wanita solehah seperti mana pakaian yang di pakai,jalan2 keluar malam dgn yang bukan muhrim macam tu ke caranya? kalau dah kawin…umumkan je..itu seelok2nya..jangan timbulkan fitnah…kerana fitnah lebih buruk dari membunuh!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Garpu says:

    hahahahaha….kantoiiiii…..pdn muke……entah pape je…pragai cam bdk kecik2 r….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. ustak says:

    nama je ustaz.. tp xjaga langsung status sbg ustaz

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Cikgu La says:

    Ha, saya dah agak dah. Akil ni gewe dengan Da. Kalau nak kawin tu buatlah jamuan sikit. Aku pun nak juga gi makan kenduri rumah dia. Ni main berahsia tapi gambar ada dalam internet. Ini macang ka ustaz. Agaknya nak berdakwah cara baru tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. aida says:

    Agaknya nilh balasn kpd ceramah2 ustaz yg banyk mengata orang dan pihak2 tertentu. kata ” Anak org nyanyi HARUM SUNDAL MALAM” bukanya nak NGAJI QURAN, akhinya engko sendiri yg nak MENYUNDAL dgn SUNDAL-SUNDAL MALAM. mgkn inilh ajaran yg engko terima dr awl ikut politik ni. UStaz jgn terlibat dgn Politik klu bru SETAHUN JAGUNG, engko dah sesat dlm berdakwah tp mencampur adukkn hal-hal politik. Alim tp boleh buat maksiat! Aku sokong komen Cikgu La mgkn Ustaz ni nak berdakwah dgn cara baru…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. mattaku says:

    bodoh aa korang ni..jgn r judge camtu..mana aa tau dia wat penggambaran untuk program tv dia ke..mana aa tau…kena aa sangka baik slagi x tau perkara sebenar…keja tau nak cari salah org ja..demm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • m@ri@ says:

      aah program telepon laki org tgh2 mlm ajak mkn ikan bakar kat tepi pantai……….sapa yg bodoh ???hahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • iza says:

        salam… cuba pikir balik… sape bodoh? org yg menggalakkan maksiat atau org yg marah adanya org yg bertopeng pendakwah buat maksiat? fikirla…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mattaku says:

          ko confirm ke dia x kawin lagi?kalau dia dah kawin,mana kira maksiat..ko xleh nak men tduh2 je dia xkawin lagi..mayb dia ada reason sebab pa dia sembunyikan dia dah kawin..what im trying to say is dont think bad bout others unless u pretty damn sure about it k..ko x tau kan dia dah kawin ke belum kan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hagemaru says:

          itu bukan soalnya.. yang menjadi soal ialah kenapa jadi mcm ni? ustaz x balik rumah? tinggal isteri & anak2? tgk wayang dgn wahida yg selalu digosipkan dgnnya.. ini semua mendatangkan fitnah. kenapa hendak mengundang fitnah daripada masyarakat. kan lebih baik elakkan fitnah tu. sekarang, institusi ustaz dan pendakwah dah tercemar… saya dari dulu x sedap hati dgn akil hayy ni. sebab dia berambut panjang, setiap kali tgk dia.. mesti x sedap hati. sekarang, timbul pulak gosip ni… entahlah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • srikandi says:

          dh la,jgn sbb artis kita plak nk gdh..yg ni bg komen cm ni,yg 2 bg komen cm 2,pas 2 yg bg komen gdh ssma sdri..kn x elok 2…kta semua saudra ssma muslim,amar ma’aruf nahi munkar…..yg pntg doa smga kbnrn akn kluar,bkn b’debat kt cni….ok…sori sgt..just my personal opinion…-:)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. menyampah says:

    dlu sye pminat waheeda skrg sy ckup mluat tgk whida…sorry 2 say hiks3!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. aida says:

    bodoh aa korang ni..jgn r judge camtu..mana aa tau dia wat penggambaran untuk program tv dia ke..mana aa tau…kena aa sangka baik slagi x tau perkara sebenar…keja tau nak cari salah org ja..demm

    Ada pernah ko tengok dlm tv gambar2 ni? Apa komen u yg Ustz ni dah tak pulang ke rumah berbulan lamanya, tak meninggalkn nafkah ZAHIR@BATIN KPD ISTERINYA? Jgn nak sokong org yg dah buat maksiat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      tengahari : kau kondem Akhil n Waheda

      ptg : kau kondem kitaorg

      mlm : kau kondem sapa?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mattaku says:

      so apa plak bukti ko ustaz ni wat maksiat? ko ada kat situ time pic ni diambil ke? kalau stakat tunjuk pic ni je kat mahkamah,confirm ko kena gelak ngan hakim tu…lagipon kena ingat..ada dua org lagi org len kat situ..pasal dia x pulang tu,xtgal nafkah tu,aku x masuk campur..aku cakap pasal pic ni je k…kalau btol mmg dia wat mcm tu,mmg dia salah..tp hal pic ni..ko pkir r bek2 k..tak pasal2 ko sendiri dapat dosa sebab wat2 crita

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • m@ri@ says:

        tgk pompuan yg tak tutp aurat (berbaju ungu) tu bkn satu maksiat gak ke? tak tau plak aku kalau akhil tgk kat pasir je memanjang….huhuhu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. kasehsuci says:

    salam..sedihnyer..kaseh x sebelah mane2 pun cuma agak kesal..wat ist3 akhil sabor ekh..ALLAH Menduga x kenal sape kak..skang pun tgk akk da cantik..mate contact lenss gitu..eemmm..harap akak dapat bina hidup yg positive..waheeda..emm…yelah kita ni manusia biasa..susah kalau ati dah jatuh hati ni..tp walau ape pun jgn membelakangkan kuage ye kak..wat akhil..kdg2 kt terkabur pandangannye..cepat2lah banguun dan sedar..jika ini semua fitnah tampillah wat kenyataan..sesungguhnye x sanggup rsnye lihat saudara2 seagamaku terus menambah berat bahu kirinye..kerna kaseh pun bukanlah insan yg sempurna..harap2 ada penyelasaiannya..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. huhuhuhu says:

    ustaz betol ke celup ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Anomy says:

    cekup jer… senang..habis citer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Cikgu Man says:

    Saya dulu cukup minat untuk dengar ceramah Ustaz ni. Hari-hari saya dengar melalui youtube sebab ceramahnya kelakar dan menarik. Ingat ke… ustaz cara baru. Tapi yang saya musykil ialah rambutnya tu. Tak sesuai langsung sebagai penceramah berperawakan macam tu. Kalau berserban atau berkopiah kan nampak cun macam Tuan Guru Nik Aziz. Ni rambut panjang. Pesen rock lagu ni dik oiiii… Ya lah dulu dia kan penyanyi lagu rock sewaktu saya mula-mula jadi guru. Masa tu kumpulan May sama naiklah dengan D’Riyadh. 20 tahun dah berlalu. Dulu umur saya 24 tahun, kini dah 44 tahun. Akhill pula baru 29 masa tu. Lepas tu dia ke Indonesia lanjutkan pelajaran agama. Tok guru mana saya pun tak tahulah. Bimbang terkena Kiyai yang koyai. Habis cerita. Nak jadi penceramah baiklah macam Jamil Khir Baharom yang jadi Menteri Agama di JPM. Dia tu saya respec. Wahai Akill, kenapalah jadi macam ni sekarang… Saya pun rasa bingung dah jadi macam ni sekarang. Kadang-kadang saya buka juga youtube lihat ceramahnya tapi kini jadi serba salah. Maafkan saya kerana beri komen yang agak panjang ni…….. Diharap ustaz Hayy rambut rock dan ustazah Da ni kawinlah lekas. Nanti saya makan kenduri di rumah ustaz dan tolong sembelih lembu ke, kambing ke ataupun itik…. Kak..kah… kah….. Sekian adanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Tok Imam Mum Matakaji Enseng says:

    Opppp, ralat masa tu Akill Hayy umurnya baru 19 tahun. Budak mentah lagi. Nyanyi rock, lepas tu belajar agama dan kemudia jadilah dia ustaz rock…. Tapi sekarang 2009, apa sudah jadik ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. aku says:

    haisy..pening ak la citer mereka ni..
    msti da kawen ni..kalo x
    takkan la brani kuar g pantai mlm2..adoi aii..
    dunia dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. us_taz_hayy says:

    Akhil Hayy…Waheeda Hayy
    ustaz hayy…ustazah hayy
    lantak korang la hayy
    jgn kene tangkap dah hoooiiiyyyyy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. dila says:

    emm sape tgk whi smlm.sian kan bini die kn soal selidik.yela kesabaran isteri ada hadnya jugak.smpi trpaksa bukak cite rumah tgga kt org.buat ustz n waheeda mesti dh terduduk la korang sekarang.dulu nafikan sekeras2nya.nak bukti konon.ni isteri die yg dh ngaku sndri.u all nk ckp pe lg???tkkan isteri sndri nk gossip suami kot..balik la g jmpe family tu…bincang elok2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. jessy says:

    buang je la gelaran ustaz tu….buat malu ustaz se malaya…..cuba anda semua pikir gitu ke perangai org mulia dgn gelaran USTAZ!!!!!?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. ambo ni says:

    kuang2 3x…kantoi..xtau nak ckp ape dah..tp wahida tu gatal ye..orang bujang da pupus ke ?
    memang xde perasaan simpati langsung kat isteri n anak2 tu..memang wahida ni hati keras n degil..tengok rupa dia pun da tau dia jenis degil..ops!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. ambo ni says:

    wahida tu cantik ke?saye tengok cam kakak jual nasi lemak je..isteri akhil lg comey

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. ayie says:

    assalamualikum ustaz akil..
    saya x tau nk ckp ape2 bila baca cerita u all nie..tpi bagi aku la…ko kira gagal la tempuh ujian allah berikan kat ko..tpi kalau ko dapat tempuh darjat ko disisi tuhan akan bertambah..aku suke ko yg dulu…pendakwah yg petah berkata2…tpi bukan sekarang..terasa nk jadi rock balik ker//..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. onda onda says:

    bila dia nak tanggal tudung heh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. ganukiterr says:

    Aku sbnarnya ksian kat bini akhil tu..dah ler kena jaga anak 6 org, kecik2 blake agaknyer. Sebagai bapak, takkanlah akhil tu tak windu kt anak2…apatah lagi dh lama tak balik jenguk anak…tak windu ke? si waheeda plak, kalu press tanya asik jwb “lantaklah apa org nak kata..perampas ker..aper ker..i dah lali..bla..bla” hamperh pnyer jwpan…akhil plak diam terus nyorok mana ntah. takper laa waheeda…nnt owang kebas laki ko..masa tu ko dh branak 5- 6org..ko tau lah camner bestnyer rasa…tuhan tu adil fair n square…wait n see arr.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. ganukiterr says:

    cheh …stakat godaan waheeda yg gedik tu pon ko tak lpas…abis lupa anak bini..lupa jalan nak blk umah…pirrahhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. ezzah says:

    salam,aku pun mula2 x layan gossip diorang ni..tapi bila tengok gambar ni,aku rase terpanggil la nak buat komen.. sape yang kat kalu bagi kat mahkamah tak de ape2..mahkamah dunia lepaslah..kalau mahkamah Allah lepas ke? masalah skrg bukan buat senonoh/x. tapi waktu tu… dahlah malam,dok kat pantai… dgr sini”la takrabu zina”.kalau dah kawin x pelah. Jgnlh bagi peluang org buat fitnah kat kita.Jaga imej sbb kita ni org Islam bukan yahudi. tambahan lagi title USTAZ. Jangan pula kita jadi keldai yang berpusing2. beri nasihat kat org tapi diri sendiri x terjaga. Hello,USTAZ akhil,dunia tu,dunia..Tu ujian untuk u,bila u terjebak dgn dunia artis. Takkan tu pun u tak tau. wassalam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. Anti Akhill Hayy says:

    Akhil Hayy…pirahhhhhhh. Setakat cakap main ana anta dah prasan ustaz….perangai mengarut, ada hati nak nasihat orang. Ni semua nak kejar glamor….jadik artis. Dari dulu lagi aku tak respek Akhil Hayy ni….suspect sangat dia punya intention. Sekarang lagi lah….sampai tak balik rumah berapa bulan. Kalau jumpa depan mata, aku kutuk cukup2 !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. adu says:

    aku xnk kutuk2…ustaz je tpi da nfsu jgk..npe ko xcrmah je
    awek yg nmpak dada 2??
    pe cite ko tglkn bini ko??
    ustaz ke 2??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. onda onda says:

    oii ustaz konon…pegi la yemen…belajo ilmu agama dalam2…kat Sanaa ke, Hadramaut…
    jangan ke mesir…situ heaven jugak…nnti ustaz ana enta ni berdakwah la plak kat situ.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. golden-hearted says:

    Sy ni bkn ape..bini org gak. Sy senstf sgt tgk cita mcm ni. Mana pegi akal fikiran mereka tu?Bkn nak salahkan sesapa tp nak kasi ajar sikit kat diorg yg perange same mcm sesetgh org tu. Hdp mcm putaran roda..karma. Percaya je tu. Arini kita aniaya org, esok tup tap kita atau anak cucu yg kena. Hari dan waktu kita tak tau. ambik kira jugakla perasaan org, jgn ingt diri je yg betul. Ada sestgh org tu, pakai tudung nak cover salah sendiri.Biar org fikir yg dia tu bagusss..Baik dan innocent. Selagi ada dlm dunia hburan, u still make a sin. Hdp sekali je, dah mati nanti sorg pun x ada nk teman kita. Cuma doa anak-anak je sebagai tiang kita bergantg..TUNJUKKN JLN KPD MANUSIA YG X KENAL DOSA TU….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. golden-hearted says:

    Asyik2 bini je yg jadi mangsa kejahilan suami. Susah pyh isteri dbls dgn kekecewaan. Memg benar isteri harus taat dan jaga maruah suami tp manusia tetp manusia..wanita tetp wanita. Hati mane yg x tergores tgk suami bersama wanita lain sdgkn kita sorg2 kat rumah buat tgs harian penat lelahnya?Berhrp kasih berbalas dgn kejujuran cinta..emmm..kpd isteri2 kat luar sana yg alami nsb yg sama, bersabarlah k. Allah sntsa menjaga kita. Keduniaan x kekal..cuma kesabaran dan tawakal je yg menjadi pegangan selagi msh bernyawa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. golden-hearted says:

    lastly, cinta tu memg indah…sekali terkena cinta, dah x knal sapa diri dh. Yg diingt cuma kenikmatan bercinta..sesape pn x berani nk hlg. tO CELEBRITIES DON’T MAKE USE OR FOOL OF WORD “TAKDIR”semata-mata nk sedapkn nafsu. Nanti kat akhirat kau jawablah sendiri…Kalau x diri yg jerumuskn diri dlm hal mcm ni xkn timbul soal tu soal ni. Anak dara org tu, panda2 la bawa diri. Bukan selamanya kau sntsa hot n great…last last tua juga klak..akn ada anak dara generasi baru.Assalamualaikum…Allah ampuni kita semua.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. golden-hearted says:

    To waheeda, once you speak out you have shows your true color arr..bila kita berdepan dgn masalah mcm ni kita kena relax tp akak tgk ko mcm dah nk trapped dgn apa yg ko cube hide tu. Budi bahasa tunjuk sapa kita yg sbenarnya. U harus hormat kat bini Akhil tu, dia byk bersabar tau. Tp bila bab ko, start la ko nk menggedik. Aku dh x minat dgn ko cos ko sama jer rupanya…harap tudung je besar tp buat byk dosa …Bukak jer tudung ko tu…Kejar glamour tu…nanti kat akhirat ko tgk la apa yg mengejar….to Akhil…U also as a husband must care of ur own wife not other woman..Kes ko benar2 menyakitkn hati. aSYIK-ASYIK CRITA RAMPAS MRAMPAS.Salah takdir ke salah sdiri?Aku hrp kes ko reda n better tamatkn kontroversi ni agar x ramai yg buat dosa mengutuk ko ngn wau putus tali tu. Kami ada hak untuk judge cos we never expect this will happen. You n Waheeda adalah imej Islam tp u ber2 dah calarkn….Mengucap sblm terlambat. Lgpn usia ko berdua tu dh lanjut….ingt k

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. m@ri@ says:

    tapi dalam2 banyak2 yg bini dia cakap dlm tv tu..paling aku tersentuh la…bini dia buleh lagi cover laki sendiri. dia siap cakap…sebenarnya ustaz akhil ni seorang suami & ayah yang baik. tak penah sikitpun dlm temubual tu dia burukkan suami dia dan wawa (nama glemer je). aku mmg respect la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. i rasa waheeda and akhil dua x 5.x boleh dijadikan contoh teladan. kalau diri sendiri pun tak betul, cammana nak betulkan orang lain?kesinanla kat bini akhil tu.nak ambil hak orang, mintalah dengan cara baik. ini tak, pretend macam diatu baik sangat.saya taklah tau keadaan sebenar depa tu.tapi kalau dah berbulan tak balik rumah, suami apetu?kalau dia kawin dengan waheeda pun, sure satu masa nanti diapun alami nasib yang sama.saya tak menentang poligami.saya pun tak kisah kalau my husband nak kawin tapi kalau cukup syarat la.dulu saya suka waheeda tapi kebelakangan ini, dia macam teruk sangat.diatu kononnya baik.berserah pada Allah.dah tau akhil suami orang, kawallah nafsu.taula awak belum kawin, tapi kan itu semua qada n qadar.takkan takut gelaran andartu kot.kenyataan yang dia bagi pun seolah-oleh dia je yang betul, isteri akhil yang jahat.kesimpulannya, eloklah akhil lepaskan isterinya dengan cara baik.boleh dia mulakan hidup baru. ini tak, ada suami tapi macam tak ada suami.pastu boleh pulak dia berdiam diri.waheeda dia suruh bersabar tapi dengan bini yang dah tidur sebantal sekatil dan susah senang dan hujan panas bersama berbelas tahun, dia tak hubungi.isterinya telefon pun dia tak angkat.apa jenis ustadz dia ni?contohilah wardina.dia buat apa yang dia kata.suka tengok dia dengan suami dia.contohilah faizal tahir. rock pun tapi tak lupa keluarga.dia lagi famous dari akhil.saya pernah jumpa dia masa konsert nur mawaddah di uitm kedah untuk konsert amal tsunami.suara dia lagi sedap dari akhil.jangan guna suara dan kecantikan untuk tujuan lain.suara kan aurat bagi perempuan.kalau tujuan berdakwah tapi setiap kali berdakwah (menyanyi ) dibayar duit?apa makne nye?ikhlas ke?lebih baik dia mengaji atau buat album zikir…kalau nak sangat berdakwah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      ambik hak org mana ada cakap bebaik beb…lu ni lah…
      ingat macam ambik pensel je ke…boleh diganti2

      tak kan nak pinjam lak…..

      Husband tuuu….
      eiii…janganlah mcm tu… ambik tak nak pinjam pun tak nak…bukan kedekut…
      pinjam lain takpe..duit ke..beras ke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. Along says:

    Salam semua. Saya saja nak menyebuk sedikit sambil memberi sedikit pendapat peribadi. Bagi pandangan peribadi saya, kes Ustaz Akil Hayy & Waheeda adalah merupakan satu pengajaran bagi semua umat manusia untuk mematuhi arahan yang sudah jelas di turunkan oleh Allah SWT dalam Al-Quran. Pertama; jangan menghampiri zina…. saya rasa ustaz akil lagi maklum maksudnya… bergaul lelaki dan perempuan tanpa ikatan pernikahan adalah dilarang oleh Allah tidak kira apa pun alasannya … Ia boleh menyebabkan bermacam-macam implikasi seperti FITNAH…. DOSA…. dan PENIPUAN.. Allah lagi maha mengetahui. Apa pun alasan Ustaz Akil dan Waheeda, saya selaku umat Islam yang masih jahil jika nak dibandingkan dengan mereka berdua.. tidak dapat menerima alasan tersebut tambahan mereka adalah model Allah (kalau boleh dianggap model sekarang ini!!). Kedua; Amanah Allah SWT. Allah banyak beri kelebihan pada anta berdua (Akil & Waheeda), malangnya anta tidak mensyukuri dan memegang amanah Allah dengan baik sekali, jadi jawapannya Allah benci orang yang bermuka-muka… tidak amanah malahan membohongi berjuta-juta hamba Allah yang lain. Jadinya anggaplah perkara yang berlaku adalah MUSIBAH dari Allah yang mahukan anta berdua kembali kepada Al-Quran dan Hadis iaitu ajaranNya. Insya Allah akhirat nanti kita akan sama-sama dipertontonkan oleh Allah, perilaku pembohongan anta berdua.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. anta ante anto says:

    da la..cakap x guna..tembak x kene..dari dulu g aku mmg x gemar kat akhil nie…ceramah pun ketuk kerajaan…x bersyukur langsung ngan kemakmuran neraga kite nie…len kali..sebelum berdakwah ngan org len…bek la ko berdakwah ngan diri n kuarga ko sendiri…x pun ko nasihat kn 2nd wife ko tue…ishk meluat aku tgk…eiii geram tul la aku ngan ko nie akhil…kalu aku jumpa ko…aku kokak idung ko n cakar2 muka ko…baru ko tau keganasan aku hahahaha…anta2 konon?…unta la ko…unta padanng pasir pun x haprak mcm ko hahahaah samdul arr lu

    p/s..uit korang…sape yg jumpa ngan akhil nie tlg smpaikn rr komen aku nie…aku mmg bengang tul arr ngan akhil nie arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggg …. tension aku tgk muka diaaaaaaaaaaaaaa …………….tlg2 bg ubat sakit jiwa tuk aku sblm aku bunuh org utan hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ambo ni says:

      hahaha lawak giler la ko ni..pankreas aku rasa menggeletar la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. kere sumbang says:

    ape ana2 nie?…mcm c akhil la plk…hahahah tah2 ko nie akhil..msti la nk beking diri sendiri kn?…hahahah poyo la lu…cittt porrahhhhhhhhhhhhh
    hampehnye org…ustaz taik haha..menjatuhkn institusi keustatan jew la akhil tue…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. Kemanusiaan says:

    Hukum tetap hukum….
    Tiada toleransi dalam bab hukum….

    1st ustaz akil beri ceramah….
    aku dah tak respek….
    politikus semata….
    tak banyak ilmiah diperolehi dari ceramah ustaz rock ni
    politikus semata…..
    mengata memang nombor 1…
    politikus semata….
    tarbiyah org luar…..
    tapi anak dan keluarga sendiri ditinggal…..
    bagi pendakwah yg menjalankan tugas amanah Allah…
    mentarbiyah sememangnya perlukan pengorbanan….
    tapi bukan mengorbankan keluarga…
    anak isteri terkontang kanting dirumah…..
    tapi si ustaz bergembira….
    tak kiralah apa saja alasan …
    walaupun si ustaz sedang berkerja atau sbagainya…
    kewajipan terhadap keluarga adalah utama….
    jadilah pemimpin yang baik…..
    kerana pemimpin yang baik itu datangnya dari kepimpinan kekeluargaan….Wsalam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. sya says:

    blog waheeda!
    http://www.ismiwaheeda.blogspot.com/
    x baik kutuk blakang2..gi kutuk dpn2..hehe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • iza says:

      salam
      dah masok… tapi tak leh bagi komen la…. knp?
      nak terus terang kat dia…. biar dia tau…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Budak Otai says:

    Semoga Allah memberkati kita semua!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. syafawati says:

    aku hangin jugak ngan dua org tu..sian kat isteri tu n anak2 lgi..pikir2 n renung2kan!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. Anti Akhil Hayy says:

    Sesapa yang tak puas hati dengan Akhil Hayy yang prasan bagus ni…sila email wecare@astro.com.my dan mintak Astro Oasis “ban”kan Cafe Akhil Hayy yang kononnya memberi nasihat kepada muda-mudi kita…ikut perangai ketam pulak….mengajar anak berjalan betul.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. cuyah says:

    aku rase macam program untuk astro……lain la kalo diorg kluo g berdue jekkkk

    tak baik membuat fitnah.

    satu gambar seribu makna

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • iza says:

      ok..andainyer benar sangkaan cuyah… macam ni ke batas pergaulan yg dia selalu ceramah kat astro? dan cuba pikir andai kita berada di pehak isterinya… tak terluka ke? dia dah banyak berkorban untuk suami… bersusah payah melahirkan zuriat untuk suami… ini kebalasan? tak terkilanke kemesraan tu? knp tak bermesra mcm tu dgn isteri? knp perlu dgn org lain? dan wanita bertopeng tudung… wajar ke dok berkumpul malam2 ? ini ke ikon islam? cukupla… jgn berlakon …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. akuwanita says:

    Aku pun meluat dgn wahida tu dah lama..sejak memula dia jadi artis lg….dah pkai tdung..tapi gedik….cara dia komen sebab kes ni memang teramat2 kurang hajarnya…ko ni kesian la mak bapak ko….mana nak letak muka…dulu halim othman nk kat ko..belagak jual mahal…ni laki orang yg ade 6 anak gak ko kejar…si akhil lahabau tu memalukan nama islam jer….ceramah kt org je pandai…ustaz ape kalo bini sendiri ko tinggal sampai begitu lama….ko pikirla betapa susahnya isteri ko nk beranak 6org tu utk ko…dia terima ko dari ko tak ade ape2 sampai sekarang ko dah senang sikit lupa diri….semoga Tuhan balas perbuatan jahat ko dgn wahida…Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. lara says:

    xtaula nk ckp pe ttg diaorg b2 ni. sy dr dlu mmg xbrape nk minat tgk waheeda + akhil ni. n skrg btmbahla xminat.. ckp bukan main lg dkwah sgt tp yg ado jga.. duk sibuk berdalih2 sgt tp akhirnya bukti tbuka dpn mata! sape nk jwp tu dek non??? dan sbg wanita terpelajar knonnya xpatutla waheeda ckp mcm2 kt dlm akhbar wlw nk defend diri sndiri. ckp yg patut2 dh la, xyah tjuk bagus sgt. yg sorg lagi tu “ISTERI” yg sah so bsebab jga dia nk pertahankan umahtangga dia bla dh lbh 2thn suami wat perangai xsudah2 dgn ank dara yg knonnya alim btudung tu.. pd akhil, sudah2 la main wayang, ank2 kamu tu perlu ayah yg baik bkn ayah yg ckp xserupa bikin…. kan Allah dh tunjukkan bukti… Dia Maha Mengetahui… wallahualam!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. iza says:

    salam

    sebenarnyer… sy malu dah nak panggil awak ustaz… rasa mcm jijik dan tak layak gelaran tu untuk awak… macam tu gak si perempuan yg bertudung topeng,…. jgn la malukan agama… kamu tu ikon… hari2 dok dakwah kat astro aku pun siap download kat internet ceramah yag terlepas dgr… last2 hang cam ni… aduss… malu la… renung2kan la…. cukupla dgn lakonan ni…. hal awak ngan isteri mungkin kami org luar tak tau… dah tak tau kebenarannya… tapi andainyer isteri awak la yg bersalah… perlu ke awak hukum ia sebegini rupa sehingga tak balik… macam mana pula hukumnya dalam islam dengan tindakan awak ni? dan tergamaknya awak tinggalkan anak dan isteri mcm tu? tak kesian ke awak melihat isteri yang pernah bersusah payah melahirkan zuriat untuk awak? tergamaknyer awak… dan gadis pertopeng tudung… cukupla… tergamak ke awak nak menghancurkan hati wanita? fikirla….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. ummie says:

    salam,
    sebenarnya bila aku baca kisah diorang aku mmg dah agak dah, aku tak la minat dgn si waheeda ni, benci pun tak. tapi aku mmg kenal dia dah lama dari zaman br masuk umur 18 tahun, satu kolej lagi. enough said that dia dari asal pun mmg jenis yg mengada-ngada dan tergedik-gedik. i bet if people were to asked all who used to be in a same college with her, the reply would be the same. dlm kes2 yg melibatkan rumahtangga org aku setuju dgn bini akhil hayy, kalau dah tahu lelaki tu ada anak bini , engkau yang anak dara dan membawa imej muslimah solehah, kenapa tak jaga adab dan batas pergaulan, yang tengah2 malam buta gi tengok wayang dgn laki org, gi lepak tepi pantai dan mcm2 lg tu buat apa, bini dia kira baik tu, tak serang, kalau aku, dah lama waheeda tu kena ganyang,and reply waheeda dlm newspapers, kononnya kalau dia dedahkan semuanya, kang bini akhil hayy malu nak keluar rumah, lg satu aku heran, dia tak check ke dia sape, sape dia nak dedahkan apa2 sebab kononnya dia cuma kwn baik dgn akhil hayy, apa pun pekung dalam rumah tangga akhil hayy tu bukan urusan waheeda.lagi satu, takkan diorang terlepas pandang bab hukum hakam, kalau betul diorang dah kawin senyap2 tapi nafikan rasanya dah jatuh talak satu. apa pun, cari je la lelaki bujang, jgn kacau laki orang, takkan la sebab umur dah masuk 30 an, takde lelaki bujang yang nak, apa pun hidup ni mcm roda, hr ni kita ambil hak orang, tak lama esok lusa org plak ambil hak kita, nak ke mcm gitu? pikirla baik-baik sebelum bersuara sbb dlm kes mcm gini, lelaki jarang dipersalahkan, kalau perempuan tak membuka ruang, mcm mana lelaki nak masuk jarum.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Salim says:

    Saya yang tanyak ustaz Akhil tiga soalan saja
    1. Kat mana ustaz belajar agama (sebab nak dapat gelaran ustaz ni bukan senang)
    2. Keluar tengok wayang, bercanda di pinggiran pantai dengan wanita bukan muhrim tu hukumnya apa (sunat, makruh, harus, haram?)
    3. Bila lihat teman bercanda yang nampak pusat tu naik ker tidak berahi ustaz?

    Salim Akhil Baligh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • castlevania says:

      nak sambung soalan
      4.mane serban en. akhil
      5.soalan ni yang terbuku.,…ayat ni slalu en. akhil sebut………….APA BARANG SHEIKH……..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ezzahezzan says:

        aku pn nk tya soaln..
        1.KAT STEEVEN yg dulu artis rock..skrg dah jd SHEIKH YUSUF ISLAM..rsanya knpa dia ble jd sheikh?tahu x kat mana dia study tntg agma islam?nak dpt tital sheikh laaagi sush….
        2.keluar brcnda tepi pntai dgn wnita bukn muhrim,klu bukan berdua,beramai ramai,apa hukumnya…???
        3.Klu btul la ustz akhil ni dah jd suami
        waheedah..haram kah klu dorg kluar b2???????
        …stiap mnusia psti ada sbb trtntu buat ksilapan,klu ustz x pduli istri dia pn msti ada sbb tsndri..jgn la dok sebok ckp tepi kain org lain,tengok tepi kain sndri lg bgus..yg dok mgta ustz ni pn,sgka mcm2,tau ka crita sbnrnya knpa…drpd fkir dosa org lain,baik fikir dosa sndri…Assalamualaikum…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. [...] (KANTOI)Gambar Akhil Hayy Dan Waheeda Di Tepi Pantai Yang Indah [...]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. antipoligami says:

    Macam ni ke PENCERAMAH AGAMA??? Iskiskisk… x menunjukkan contoh & teladan yang baik untuk diikuti langsung. Macamana anak remaja sekarang pun x hanyut duniawi…penceramah pun bagi contoh yang sama. Bertaubatlah sebelum pintu taubat tertutup…Nauzubillah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. KWN BAIK says:

    DIA JADI PENCERAMAH DULU SEBAB CARI MAKAN .SKR MANA JADI PENCERAMAH.DAH FAMOUS……ITULAH AKHIL YG ABG AKU KENAL.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. SU says:

    NASIB KAU LE MAIZA DAPAT SUAMI HANSOME DAN TAK TAHAN GODAAN.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. SU says:

    tengok gambar akhil ni teringat aku gambar abang aku dgn dia, memang rock ….jiwa rock yang susah nak hilang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. Apapun yang kita lakukan pasti akan kembali ke kita. Sesuatu yang sepertinya kita lakukan untuk orang lain, benda, binatang atau lingkungan sekitar, sesungguhnya adalah akan kembali ke kita. Kita mau atau tidak, kita sadar atau tidak. So, jika kita ingin dampak yang baik bagi kita, mari berpikir dan bertindak yang baik, dan merasakannya sebagai kebaikan untuk diri kita.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. wayne says:

    1. Ustaz ni belajar agama di Indonesia selepas bapak dia nampak cam dia ni dah lain macam bila masuk kumpulan rock D’Riyadh dulu.

    2. Gambar tu mungkin untuk penggambaran apa2. Bukan ke dalam Cafe Akil Hayy mereka berlakon sebagai suami-isteri sebab tu dalam gambar dok sebelah2. Lagipun nampak gambarnya professional bukan kamera kepunyaan sendiri cam kita punya yang hara seribu tu. Kamera ni mungkin yg harga 25ribu yg leh wat macam2, sebab nampak kualiti gambarnya memang bagus.

    3. Ceramah Ustaz akil Hayy semasa underground dulu sesuai untuk remaja. Sangat sesuai

    4. Kesilapan ustaz ialah kerana gagal mendidik isteri. Macamana seorang isteri penceramah agama yang terkenal boleh bersolek bukan main tebal lagi? Bersolek tu kan dalam hukum tabarruj Ustaz? Memang hebat solekan isteri Ustaz terutama kat Mahkamah. Isteri seorang ustaz tidak menutup dadanya. Nampak jelas dada isteri seorang ustaz siapa ada bunga di kedua2nya. Adakah beliau berpakaian begitu untuk mecabar ustaz supaya lekas-lekas menceraikannya? Adakah beliau berpakaian begitu untuk mengundang lelaki2 menoleh kepadanya 20 kali? Adakah ini kesilapan ustaz atau kesengajaan isteri? Tapi…. isteri Nabi Luth juga masuk neraka… Iman tak dapat diwariskan kepada seorang isteri.

    5. Janganlah habuan dunia melalaikan kita. Insaflah bahawa habuan kita di akhirat yg kekal abadi. Buat ustaz akil dan puan maizawati, janganlah mencari glamour dunia, carilah keredhaan Allah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Abu Hasan says:

      Komen yang bagus.

      Mungkin betul Ust Akhil dan Waheeda telah melampaui batas, tetapi isteri Ust Akhil juga telah melampaui batas dengan mendedahkan kisah rumahtangga kepada umum. Sepatutnya hanya merujuk kepada Pejabat Agama sahaja. Tindakan ini mendedahkan aib suami. Kalau di Arab Saudi, mungkin dah dikenakan tindakan mahkamah.

      Semua manusia tidak sunyi dari kesilapan (kecuali para rasul dan nabi), yang paling baik adalah bertaubat setelah membuat dosa..

      Firman Allah yang bermaksud : “Katakanlah, wahai hamba-hambaKu yang telah melakukan perbuatan melampau batas ke atas diri-diri mereka, janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, sesungguhnya Allah mengampuni keseluruhan dosa, sesungguhnya Dia Maha Pengampun dan Maha Penerima taubat.” (al-Zumar, ayat 53)

      Wassalam

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hagemaru says:

        masalahnya… kalu setakat report pejabat agama, mungkin tak berkesan. yelah, sape berani bagi nasihat kat akil… dia kan ustaz jugakkkk… apa barang sheikh.. dan sapa tau,mungkin puan maiza dah pun report… tak berkesan.
        jadi, tindakan puan maiza itu mungkin akibat dia sudah terlampau terdesak dengan sikat akil yang tak balik 2 bulan. tiap hari anak2 tanya mana ayah? tiap2 hari jiran tanya mana akil? tiap2 hari bapak tanya mana suami?
        pulak tu dalam hati puan maiza ada terdetik… dah kawen ke diorang ni? tapi kenapa dia tak balik rumah? waheeda tak suka aku dan dia bermadu kot? suamiku nak berpisah dengan ku???
        puan maiza hanyalah insan yang terdesak dek perlakuan suami yang entah ape2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sutun says:

          saya rasa isteri dia sangat sabar dah…klu sy tak taula…….at least diaorg kna amik pelajaran…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. ezzahezzan says:

    Ya Allah..terasa bersalah pulak!!!sebelum ni aku prnah berdoa dgn Allah supya ust ni ada jodoh dgn waheeda,sbb wawa ni mmg aku mnt,pas tu ust ni pn minat jga,rts nyshd la katakn..tp time tu aku lom tau lg yg ust ni rpya dah ada istri..bla tngok kt ntnet bru aku tau yg ust ni rpnya da ada istri,ish5..istrinya pn bukn alang2,lawa beb..mmg trkilan jga la bla npk ust ni kantoi,lbih2 lg dia ni ustz..2 la org nama kn da ust rock,kn da jd doa tu..tp klu ya pn dia dah kwin dgn wawa,bukn kah e2 jdoh dr Allah,bukn kah kta manusia hnya mrncg Allah yg tntukan..stiap ssuatu kjadian psti ada hkmah nya,btul tdk?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Paluikap says:

    Kesian anak-anak…..gara-gara nafsu syawat orang tua, anak jadi mangsa….keluarga pecah bela…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Paluikap says:

    waheeda…kalau betul lah kau penyebab runtuhnya rumah tangga mereka…saya harap bila kau dah berumahtangga kelak, kau pun AKAN di madukan..biar padan muka kau dan biar kau rasa apa perasaan bila laki kau cari orang lain..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. nana says:

    akhil hayy pun manusia gak…jgn asyik nk tindas dye je… biasa ar manusia x lari dri keslhan…korg 2 cam x pnh wt slh lak…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. hagemaru says:

    salam, cadangan aku kepada ustaz akil…

    1. cukur kepala biar botak…. aku rimaslah tgk rambut panjang ko tu.. apa barang sheikh..

    2. pergi la mengerjakan umrah/haji… carilah ketenangan, pengempunan & keredhaanNya..

    3. balik la kepada isteri & anak2 ko… mereka perlukan ko.. hidup ni masih jauh…

    4. bertaubatlah… bersara jela dari industri hiburan ni.. jaga anak bini lagi bagus..

    5. nak berdakwah???…. ko didiklah anak2 ko tu elok2… aku rasa itu paling bagus..

    sekian wassalam, ini hanya pendapat aku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. hamba says:

    yang diorang blurkan gambar tu ialah Ramona, pelakon cite Nana tanjung siri, dan pakwe dia.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. hagemaru says:

    apa barang sheikh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. biarAKUceramahPLAK says:

    ustat kalu bg ceramah.. ckp kesalahan org kemain.. tum tam..tum tam.. tp sendiri wat asal x sindir diri sendiri plak.. dia dah th… kalu g dok bcanda tepi pantai bkn muhrim ngan remaja2 pakai sampai nampak pusat tu tentu akan menimbulkan fitnah kelak.. kan dlm al quran dah bg th.. jgn sesekali kamu membuat pekara yg akn menimbulkan fitnah.. bkn kamu sahaja yg bdosa… malah org yg myebar dan mdengar juga akn bdosa… ceramah budget bgus jer.. memng la manusia x lari dr wat kesilapan.. masalahnya ko nie akhill… ikon remaja.. ikon lah konon… sbenarnya di luar bidang hiburan ramai jer isteri2 ustat yg lain jd mangsa.. tp sbb x glamour so x masuk paper ngan tente la… ko nie waheeda.. org dah kasi share nak sorg2.. tamak… pastu menafi2.. budget ko tu bgus sgt.. org lain leh time ko.. ko plak.. x mau share.. masa nie ko leh la ketawa… nt.. ko dpt suami x kira la akhill ker sapa ker.. wat ko mcm tu th la.. ko.. hancur sorg hati wanita yg bgelar isteri dan ibu… wahai ahkill dan wahida… igt lah kamu bahawasanya hukuman ALLAH sekarang di bayar ngan cash n carry.. ko paham apa cash.. kalu tak paham aku terangkan.. TUNAI…SERTAMERTA…. dunia sudah akhir zaman… org yg di anggap sbgi rujukan dan bimbingan terjeremus dgn dosa2 maksiat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. pacepot says:

    menyampess!! ustaz ke bende cm tuh! lu pk la sndri meyh! title ustaz tu sape yg bagi?

    aku taw la asal usul ‘ustaz’ akhil tuh! haha

    ustaz politik je tuh. tu la ckp lepas lg. amek tuh!
    besar mane la manusia cm ‘ustaz’ akhil hayy korg tuh! besar lg yg MELIHAT’

    yg waheeda pun agak2la ek! laki org pun ko sapu?
    mentang2 title ‘ustaz’?hmm…

    xtaw la den kate apo ekh.. poning palo den ni haa..
    ish..simpang malaikat 44.
    aku bkn la org baek2 tapi agak2la. ckp tu biar belapik.
    ‘USTAZ’ ni la yg mintak ROYALTI sgt2 tuh.
    ah! org PAS sme je! KETAYAP kat pale , bukak ketayap nampak KURAP! sakit hati aku doww! maen2 kan ISLAM!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. geligelemang says:

    x sangka ustz perangai cam 2..
    macamane nk jd contoh?
    huhuhuhuhu………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. dimanasilapnyadisini says:

    dimana silapnya disini? mengapa jadi begini..asalnya org amat menghormati kepada kedua2 org ni sebagai contoh besar sebagai org yg dpt membantu kepada insan2 yg jahil. tapi dengan ada gambar yg kita tengok ni, macam manakah kita nk jadikan mereka sebagai idola dlam membimbing kita ke jalan yg benar..jalan yg di redhai Allah. Ya Allah tunjukkan lah kami ke jalan yang benar. Aminnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. dimanasilapnyadisini says:

    mengapakah setiap ceramah yg dibuat banyak mengutuk kerajaan barisan nasional? adakah ceramah tu mengikut kehendak islam? bole ke dlm ceramah kita memaki org lain? pening bila tgk banyak dlm youtube ceramah2 ustaz akhil ni. nampak banyak macam lari dari tujuan asal ceramah nya. komen plsssssssssss

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. kutakpunyaapaapa says:

    humm..ak x nak salahakn sape2. tp drpd pic nie mmg ustaz n waheeda nmpak agak ‘sosial’ tp x mustahil nie semua lakonan tv only! pasal gosip cinta dorg nie n kenyataan wife ustaz ada yg salah de yg betul. ustaz n wawa mendiamkan diri itu adalah jalan yg terbaik! dlm islam pow x mengajar kite teruskan perbalahan. Takdir tuhan itu pasti.. biarlah masa yang tentukan. Dan sal wife ustaz.. DERHAKA namanya mengaibkan suami.. isteri DERHAKA x kan dapat cium bau syurga. salah mcm mane pow kite kena jaga aib suami kite. Aku nk cakap lebih2 aku bukan asal dr skolah agama tp tulah hakikat islam yang sebenar.. Taubatlah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sutun says:

      suami dia tak balik umah…dok mesej je..tak derhaka…derhaka pada isteri…dahla baru mintak nak kawin lain….klu duduk tempat macam tu..macammanela agaknyer…..anak kena tukar sekolah..gosip memanjang…patuttak pikir prasaan isteri…maiza bukan blaja agama..ustaz blaja..ni pendapat akula….wlupun setiap manusia tak lepas dari kesalahan..tp aku dpt rase knape maiza wat camtu…klu wat drama melayu mesti maiza jd heroin

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. akil hayyran says:

    kenapa anta suma mengutuk ana, kasihanilah ana. ana pun ada perasaan jg. ana nk kawin dua pun awk suma kecoh2. ada sesapa lg di sini awek2 yg lum kawin, ana sudi menerimanya utk jd yg ke 2&4.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. Tuan penasihat says:

    kalau pun ustaz ade krisis dgn isteri tp jgnlah anak2 jd mangsa…hati isteri mana yg tak terguris bile suami tersyg yg menjadi pujaan ramai tak balik umah berbulan2..pastu dpt tau yg suami nya bersuka ria plak dgn wanita yg ade potensi nak jd madunya..hmm..

    walaupun sy tak berapa setuju maiza dedahkan bende ni kpd media..tp sy tak salahkan maiza..sebab wanita tu dicipta dari rusuk yg bengkok(tidak lurus)..sebab itulah suami mesti selalu berada disamping isteri dan selalu membimbing dia supaya isteri tu tidak bengkok dlm membuat keputusan..dimana ustaz akhil hayy di saat isteri memerlukannya? fikir2kanlah..

    kpd waheeda plak..sepatutnya awak cepat2 menafikan semua gosip2 ni..bgtau semua yg hubungan awak dgn ustaz hanyalah sbg kawan or rakan sekerja x lebih dari tu..kan manis mcm tu..ini tak..di counterattack nyer plak si maiza tu..hmm..nampak sgt waheeda ni belum mtg nak berumahtangga..cuba la bygkan kalau waheeda berada dlm situasi maiza..ape rasanya..

    kalo betul pun dah in love sgt dgn ustaz..cuba fikirkan anak2 ustaz tu..tak kesian ke pd mereka? sanggup ke waheeda nak berebut kasih dgn mereka? mereka tu masih kecil..mereka lebih memerlukan kasih syg dari ayahnya..takkan nak minta dari ayah org lain plak? cuba waheeda fikir sket..hmmm

    buat ustaz pula..lps ni better tak payah la ustaz akhil nak berpolitikus..lebih baik ustaz muhasabah diri sendiri..jgn mencemarkan islam..jgn gunakan islam sbg alat untuk glamor/mencari rezeki dgn memburuk2kan org lain tp ustaz sendiri hidup kacau bilau anak isteri tak tentu hala….inilah balasannya..

    kpd yg lain..berhati2 lah..nak akhir zaman ni memang makin ramai ustaz palsu yg muncul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. aQu says:

    ehhhh bukan berdua..beramai-ramai,

    camna nak tuduh kat dorang tu

    mana gambar dorang berdua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Tuan penasihat says:

    memang la bukan berdua jer.. ade org lain…tapi mereka berpasang pasangan…walauapapun saya terima pendapat aQu tu..ade betulnya jugak..

    bagaimana pula dgn persoalan seterusnya? saya rasa isu gambar tu hanya satu persepuluh jer dari ‘persoalan utama’…

    harap2 aQu dpt berikan komen tentang persoalan yg lebih komplex dari isu gambar tu..yg lebih tersirat sket..maybe soal kebajikan anak2 atau hak isteri..mungkin?
    terima kasih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. Tuan Penasihat says:

    sy kurang setuju dgn pendapat yg mengatakan ustaz berdiam diri kerena nak menyembunyikan aib isteri..

    kita digalakkan berdiam diri kalo perkara tu berkaitan dgn org lain(jiran misalnya)..kite berdiam diri kerana tidak mahu org tu mendpt malu..

    tapi dlm konteks ini..org itu adalah isteri ustaz sendiri..sepatutnya ustaz kene lah bertanya isteri tu..apa masalahnya? anak2 sakit ker? bawak2 lah berbincang dgn isteri..kalo isteri tu rasa kurang mendpt perhatian..so ustaz kene la berkorban sket luangkan masa bersama isteri tu..pujukla dia supaya ikatan suami isteri tu menjadi ceria semula..

    takkan itu pun ustaz tak tau? dlm ceramah ustaz pandai ustaz buat lawak..tak kering gusi anak2 dara mak2 dara dgr ustaz berceramah/buat lawak..takkan depan isteri ustaz nak diam BERDIAM DIRI jer kot sampai 3 bulan..betul tak kawan2?

    takkan pula sebab isteri tu perangai tak elok so ustaz pinggirkan dia? awak kan ustaz..bimbingla isteri tu..didik dia supaya menjadi isteri yg solehah..BUKAN BERDIAM DIRI..

    kalo dgn isteri sendiri pun tak leh nak handle/bimbing..tak payahla nak bimbing org lain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. ina says:

    Waheeda, nape la ko tu tamak sgt. dah org setuju nak kongsi tu, terima ajelah….ni belagak pulak tu. xnak bmadu. nasib baik nganMaiza, klu ngan aku…..dah lama aku serang dah. dah kena penampar baru puas hati aku. Itu la…lain kali Waheeda ckp tu baik2 sikit. jgn menipu. Tuhan tu nak tunjukkan skrg padan muka ko. Ingat istri dia x berani nak tampil?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. rAdHIah says:

    Eish3…nme jew tudung labuh n utz plak pkai jew kopiah tp rmbut pnjg bejeleeerrrr…..USTAZ kew cmtu???

    WAKEUPLAAA kak ida…COMEONLAAA utz,cian kt bini ko 2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. hamba Allah says:

    salam.. ini semua adalah dugaan drpd Allah..
    hanya Allah sahaja yg MAHA MENGETAHUI setiap apa yg terjadi.. hablulminallahhablulminannas..
    dan kita juga tidak berhak menilai dri aspek luaran shaja.. kt adlh makhluk Allah yg sngt kerdil lg hina dan x berhak menilai cma boleh menegur apa yg salah,
    hanya Allah sahaja yg berhak menilai hambaNYA..
    mungkin ada hikmah yg tersembunyi d sebalik semua nh.. InsyaAllah..kita sama2lah berdoa semoga kebenaran akan terungkai juga.. apa yg salah 2 biarlah urusan mereka dengan ALLAH.. kita hanya perlu mendoakn apa yg terbaik sahaja..
    wssalam..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. !!! says:

    waheeda ni mmg hipokrit!!
    bt malu wanita btudung je…astarfirullah!!
    insaf2lah..
    cakap kat media mau btaubat..btaubat kpale otak hang cam ni!!!
    ak mmg bengang gn orh hipokrit ni..n pura2 alim..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. Tuan Penasihat says:

    sy faham ini soal peribadi ustaz..dan ustaz berhak nak manjatuhkan talak kalo itu yg terbaik..

    tp fikirkan generasi yg akn dtg ni ustaz (anak2 ustaz dan anak2 mlayu islam)..ape perasaan mereka?..apa pendapat mereka?..” ustaz pun bercerai..ape lg org biasa..”….

    kite sbg org dewasa mesti kene tunjuk teladan yg baik..lebih2 lagi ustaz sbg ‘role model’……mana nak letak muka kite dpn anak2 muda diluar tu…tak bolehkah ustaz buangkan EGO tu demi masa dpn generasi muda islam??? mahal sgt kah HARGA EGO ustaz tu yg harus dibayar generasi muda islam kita ni ustazz??

    berdosa besarkah seorang suami yg buang egonya utk memaafkan isteri dan berbaik2 semula?? susah sgt ker ustazz??

    astaghfirullah hal azim…subhanallah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. eji says:

    member duk usha awek lagi sorang tu beb…adui..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. mia says:

    ala,,da owg ske same ske bioler..nak halang pown da xleyh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. Benci_lelaki_tak_jujur says:

    Opis aku dulu sebelah syarikat rakaman (nama sebuah kumpulan nasyid) ustaz akhil hayy ni di bdr sri dmsara..ada gak aku nampak akhill hayy ni dgn mpv hitam dia..memang hensemm kulit cerah putih (padanlah si waheeda jatuh hati)..tp bila dia duduk makan kat restoran mamak tu dengan kkawan satu syarikat tu, aku meluat cara brcakap dia jer yg baguss, yerlah ustazkan..ketawapun berdekah2..masa tu aku terintai2 gak ada tak bini dan anak2 dia, sbb selalu nampak dia..tertanya2 gak knp tak bawa nak bini bersama, kalau mmg dh tahu lama di KL ni..rupa2nya detik hati aku ni betul, something wrong somewhere..rupa2nya si ustaz dh tak balik2,..dh melekat kat KL..btpa kuatnya besi magnet waheeda..hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. rays says:

    ni semua pengajaran..kpd ustaz..lps ni lenkali bg ceramah tu jgn terlalu ikut nafsu nak mengata org..ckp bende yg baik2 kan bagus..sejukk hati n telinga org dgr ceramah tu…skrg ustaz kene maki n kutuk..ape parasaan ustaz? haa..tau takper..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. me says:

    sape2 yg still minat ustaz n waheeda nie memg la buta tuli, buta hati. Da jelas terg dan nyata dorg ni bercinta time ustaz still ada bini lg. xperlu ckp pasl dakwah or alim tak alim. memg xde ciri pon dari mrk berdua tue. geli dgr penafian dorg dan waheeda siap marah n ngis lg dlm akhbar dan melodi. dia marah sbb org kata mrk kwen senyp2.isunya bukn psl kwen senyp ke x, tp ko tue mrampas laki org. spatutnya jaga bats n jgn layn sgt ustaz tue. ustz lg bo** cari len yg lg buruk dan truk dari bini dia. sok lusa umh tgga korg goyang, kitorang gelak je..ha33 artis malaysia islam memalukan, contoh buruk kat masyarakat. dak2 yg amik penulisan tue, bg la contoh nie tuk buat kargn dlm exm nnti ya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. me says:

    kalu aku la kan, memg xkn la lg jemput ustaz tue dtg ceramah kat masjid ke surau ke atau pape occasion. bia bankrupt. xtunjuk teladan lgsung kat msyrkat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. anti hayal2 says:

    ya ampuunn!!!…..akil hayal akil hayal…!!!what a f**k u are!!! ko dpt pangkat ustaz dr mana hah????mlm penyangak siang berserban!!! poooorrraaahhhh…elok pihak Astro bkn rehat kan dia tp STOP terus kan rancangan tu atau ganti aja ustaz yg bertauliah!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. bandi says:

    kpd akhil,..tak payah la saman menyaman, ni kan dunia artis, kau juga yg pilih jalan nie..peminat menilai apa yg diaorg nampak, klu tak mau sakit hati org kutuk better kuar dari dunia artis..jgn tunjuk muka dlm tv k..ko pikir la sniri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. bandi says:

    klu aku jd akhil. bila smpai usia 40 tahun..maka kita dah tua, bila masuk dunia popular mcm ni, mcm ni la jd nya…anak2 yg jd mangsa..gambar ni sapa yg masukkan dlm internet..?? better ko saman budak yg masukkan gambar ni aja k..(cadangan aku aja).

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. aku bagus sgt says:

    heh..ustaz knun…hprak pnye ustaz dala cmni..kt fncen pas,mcm2 ko ktuk org..kt lua pgai ko sbjik cm setan..heh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. DaringAbis says:

    Akhil Hayy? Dia bkn ustazlah, dia xlyk digelar ustaz, dia bkn ada apa2 pengiktirafan pon dr segi akademik islam. Memandaije pggl dia ustaz dan dia pon xsedar diri mengaku diri ustaz…dok ana..ana..ana…dahlah muka mcm ppuan…sesuai nama ana hahaha

    waheed? Dia mmg pandai menipu, mula2 xmengaku abis, tup2 kahwin. Cover xmenjadi. Dia pun tahu itu laki org, tp cinta buta punya psl, rembat laki org hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0