Written by AbangNara | May 14th, 2009

gambar adik elyana dan botol arak

Sungguh kami tidak mengerti apakah motif adik Elyana bergambar mencium botol arak Heineken. Alang-alang baik ambik gambar tengah meneguk arak terus(sila fahami ayat sindiran ini).

Kami sangat kecewa sebab Elyana selama ini mempunyai imej yang sangat baik. Susah nak tengok gambar-gambar kontroversi dan seksi dari Elyana. Cuma yang ada pun sekadar gambar yang dicuri dari Myspace Elyana.

Nampaknya adik Elyana yang belum jadi artis pun dah mampu menimbulkan kontroversi lebih panas dari akaknya. Kalau kami jadi Elyana, pasti kami akan sebat punggung adiknya dengan hanger baju. Apa pendapat anda?

113 responses to (GAMBAR)Adik Elyana Dan Aksi Cium Botol Arak

  1. keyz says:

    cium je.. telan le sekali botol tu..

    • mien.. says:

      haah…asal x telan je trus…mmalukn imej org islam btul la die ni….mnyampah

    • zatul says:

      seronok sgt la tu blh buat benda yg dilarang…ishk….apa jjenis manusia ni

      • insan kerdil says:

        itu la golongan kafir,yg haram lagi suka,,, x belajo agama kot,,bagga giler dapat cium, x mustahil dia minum, tgk cara…tgh mamai, astaqfirullah, knp la adik artis lebih mencapap…aku da tak respect artis ni dari dulu dan kini….tgk la ank muda skrg belajo x hbis lagi..kesian mak bapak dapt ank mcm ni….. neraka jahanam tmpt nye….

    • xyanniax says:

      dah x kenal dose pahala bdak2 skrang neh….

      • zayn says:

        mana mak bapak dia, hah? Inilah padahnya kalau mak bapak tau kawin dan buat anak jer, nak didik tak reti. Tiap-tiap kali hari jadi mak bapak dia, anak hadiahkan dengan dosa…masya-Allah!

  2. miss suka+suki says:

    uiks!!!
    ak mnt gle gn akk ea…
    ap la nk jd gn org isalam zmn skg..
    ouch..
    akhir zaman..
    dunia hampir kiamat…
    bwk2 la bertaubat..
    jgn bgge sgt gn cium n teguk air kencing syaitan tu…

  3. mien.. says:

    sje je die nk jd model botol air setan tuu….huh!

  4. singa ganaz says:

    lawa jugak adik dia nih…

  5. the moon says:

    mcm elyana gak adik die nie ha.

  6. mien.. says:

    aku rsela kn adk die ni sje je ikut style elyana…1st time tgk mmg leh trtukr la ngan si elyana molekk tuu

  7. futurelawyer says:

    care nak copek feymes…camnie ar kalo bakat tak seberaper….buduh!

  8. ANDY CHESTER says:

    saje cari kontroversi. ke laut!

  9. lilies says:

    bangga lar tuh yer dpt pgg botol tuh siap amek gmbr cm piala lak..huh..so xbertamadun..

  10. Sailormoon says:

    kerna nila setitik..rosak susu sebelanga…

  11. singa ganaz says:

    korg heran sgt ke org pegang botol arak nih….???
    kt sekeliling banyak lagi yg buat mcm nih….
    tapi tulah, hanya kerana dia ni ada kaitan dgn artis/selebriti, akan jadi isu yg agak besar….

    tapi ni semua pengajaran dan pedoman utk kita….
    supaya tak ikut dan tak ajar org lain utk buat kerja mcm nih…

  12. puteriaquarius81 says:

    KONFEM MINUM SKALI… EMMM X HERAN DAH.. MELAMBAK DI LUAR SANA WAT GITU. BKN ARTIS JERK

  13. eclipse says:

    orang2 mcm ney cepat2 lah msk kubor…bg krg sket dosa tue…ney gerenti jd ahli neraka ke-7..neraka hawiyah…atas dunia pegang btl arak…dlm kubor pgg ular lam-lam…sebijik cam btina sun aku tgk dia…

  14. Lovelyvic says:

    Aku ingat aku ni dah jahat giler, rupanya beribu2 orang yang lebey jahat dari aku….

  15. iris says:

    menyampah aku tgk adalah,xde keje lain ke nk wat selain pgang btol arak tu….. nampak sgt rosak akhlak

  16. bahulu hangit says:

    sape2 nk volunteer diri g nasihat adik elyana nie..kot2 leh berubah…leh bt bini…bergetah dan tu tp akhlak xdokk..

  17. bai says:

    Bangga le sasangat dapat menghina agamanya sendiri tu org lain tak buat dia buat Opps!!! entah2 da tukar agama. Dah ditelannya isi dalam tu buat2 cium botol

  18. bahulu hangit says:

    singa ganaz cm interested jer…dh nk bwk ke tgh tue…bangga latu ade awek cmni…ni bt g clubbing best ni…joget xingt dunia ni…

  19. haruan says:

    hahahahahahahahahaha……………….

  20. baby_me says:

    huhu…cian bdk ni kene kutuk…

  21. eynaam says:

    ala smuanya sama jer kalu dah dari keluarga artis tue biasala bg dema nak publisiti..adk buat hal nanti wartawan cari kakak dia tanya tula ini la…tup..tup kakak nyer famous pasal ni..
    x gitu

  22. eynaam says:

    entah2 dia nyer pun dah kena ramas n tebuk…
    sama jer semua artis perempuan berlakon peluk2 cium2 2 bukan mahram.nama jer islam…konon nak menjiwai watak.piirah…
    yg lelaki sedap jer..free…pakai seksi2 nmpk lurah dada x malu ker kesian kt mak bapak..
    rasanya patutla ramai artis yng bercerai mungkin pasal keluarga mentua malu kot dapat menantu seksi..
    macam majalah mangga dulu ok jer tp dah bertukar jd majalah lucah sebbnya semuanyer dah nmpk buah..eiii
    x kena gam lak yer cuba msk tv pkai bju nmpk lurah di cover..pelik2..

  23. anakjindari_teko says:

    wakakakakaka…… bagusssssssss…. minum la terus.. takkan amik gambar je…..

    cepat la minum sayang…. ape lagi… ala.. pening sikit je…. kalo tak bole drive.. nanti i hantar la u balik…

    kalo u takut nak balik..nanti kita check inn… takpe..i sattle…
    yang selebihnya nanti i manfaatkan u… rileks la…ala… bolos je… bukan sampai bunuh pun sayang…. akak u tak marah punya…..

    wakakakakaakkaka
    BISIKAN JIN APRIT

    BISIKAN ANAKJIN >>
    WOIII… BODOHHHH… DAH LUPA JADI ISLAM EKKK???
    KO ANGKAT LA BOTOL TU MASA NAK MELINTAS SIRATOLMUSTAKIM…. nescaya jambatan itu akan menjadi seperti rambut dibelah 7… baru kau tau… api neraka jahanam tunggu kat bawah ko…

    …bangang…. yang amik gambar pun sama masuk…

  24. keyz says:

    hmmm… aku dulu pun minum gak menate nih(cuba-cuba).. lama dah taubat.. dah insaf.. tapi x la smpai riak tunjuk kat org lagu nih.. minum pun sorok2.. takut di nampak org.. ada segan silunya… cover maruah agama.. ni tidak.. dah la betina.. bangga lak tunjuk kat org siap posing2 lagi… hmmm .. bawak2 lah bertaubat ya.. ikut cam saya.. x kemana.. kepadaNya jua akan kita kembali… dihisab.. tarrak takut mati ka?

  25. nailizalia says:

    aku time budak2 dulu,jgn katakan tgk botol arak…lalu kt depan kedai pn tahan nafas…punya la takut terhidu bau arak..mk pak aku kata HARAM…,cikgu2 dh pesan HARAM…yg paling penting Allah kata HARAM…so ikut apa yg disuruh,jauhi apa yg dilarang…alhamdulilah sampai skrang xpernah tgk dekat2 pn botol arak cm mn,dan aku pn xpernah masuk pn mana2 kelab hiburan…best lagi dok rmh,sembang ngan mak pak…

  26. zazzzzzz says:

    mana cukup ngan hanger jer,,,sebat ngan kayu balak ker…….

  27. zazzzzzz says:

    mana cukup sebat ngan hanger,,sebat ngan kayu balak ker,,baru betul

  28. Antasha says:

    there is nothing u want to talk about. nak bising2 buat ape?

  29. LaRa says:

    uishhh ko nie zazzzz larat ka ko nk angkat kayu balak tu nk sebat dia…agak2 la sama huhuhuhu

  30. boxer hugo bosss says:

    ermm tue besa la wei
    da dok bndar..
    nk greng la ckit tue yg jd cmnie
    bkn slh makbpak xajo tp terlebih ajo tuee..kuikuikui…
    kn dunie nk kiamat so bnde dose mkin byk phale mkin ckit…
    renung2 kan…
    wslm…peace!!!

  31. LaRa says:

    & slmt beramal …….
    huhuhu ko tlupa tmbh la boxer hugo

  32. no name says:

    wah mlampau tol minah nih…. agak2 r nak posing pon, kalo aku la kakak minah tu, dah lame aku sekeh pale minah tu, cetek sangat pengetahuan agame minah tu.. nak aje aku jolok ngan botol arak tu…

  33. guni says:

    kesian mak bapak dia

  34. yann says:

    KAH KAH KAH arini tersebar cite kau kat surat khabar Metro, pdn muka, len x nk wat ape2 pun pikir ar psal akak kau kesian kat dia dh akak kau 2 skit lama2 mati brdiri akak kau 2……..

  35. hantu says:

    biarla dia nk minum apapun..bkan kacau korang pon..

  36. amieyalen says:

    Ala… sukati dia ler nak gune ape,,, kalo nak cakap asal dosa pahala, dosa pahala pun dia sendiri tanggung… kalo dah dia tu sanggup guna seksi and minum ke… terpulang la… tak smua org alim tau… and tak smua yg alim tu baik… lgpun,itu hidup dia… sukati dia la nak bwat apa… kite ni tak plu la nak cmpur… tak pelu nak jaga tepi kain org…. dia ade ke kacau hidup kite? tak de kan… so jgn la kite kacau hidup dia….

  37. mia says:

    kampungannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!
    ahahaha..

  38. fiq says:

    astaghfirullah hal azim.. smoga Allah masih buka pintu hatinya untuk menuju kejalan yg benar.. sama2 lah kita mendoakan beliau.. ni bukan hal nak jage tepi kain org ke bukan.. bukan ke si adik elyana tu beragama islam?? sudah menjadi tangungjawab kepada umat islam untuk membawa saudara/i nya kepada jalan yg benar jikalau mereka terpesong.. kalau ramai bersikap seperti amieyalan mmg tenggelamlah martabat agama kita.. dosa pahala tu kerja allah.. kita xde hak untuk memperkatakanya.. renungkanlah pesanan ini.. semoga saudara/i mendapat hidayah dari Allah dan tidak mementingkan diri sendiri..

  39. sueaida says:

    muka dah cantik… tp syg nya prangai mcm 2 plak..

  40. jojio says:

    Kira posing ganaz nie…

  41. […] nie memang trend adik-adik artis menyelit populariti akak-akak mereka kot. Kalau sebelum nie ada gambar adik Elyana memegang botol arak, kali nie giliran adik Eira Syazira pulak buat gaya aksi remaja masa […]

  42. onda onda says:

    …bila orang x berilmu mendapat perhatian…

  43. mimown says:

    bersama sama ler kita doakan supaya dia dapat hidayah..

  44. bijan says:

    ko nak cium ke nak minum pon xpe.mak bpk korang pon msti xnk amik tau kn.pegi jahanam la betina cmtu,wat bini jauh sekali tapi wt geli geli buleh kut.pthui!!!

  45. apa2 jer says:

    kang kater pompuan sundal.. xterima…

    Ya Allah ko ampon dosa2 hambamu ini..

  46. anonymous says:

    adik elyana ni belaja kat unisel
    amek masscom
    aku knl sgt muke2 ni
    muke2 budget hot kat unisel

  47. libra says:

    jangan la lebih2 cukup la kakak kau je yang popular kau 2 tak layak nak popular sukup la dosa yang kau dah buat slama kau idup jgn nk tmbah2 lagi larat ke kau nk tnggong????apaaaaaaaaa daaaaaaaaaa

  48. fatin_88 says:

    ntah apa2 ntah minah sekor ni. agak2 ar. ko tu muslimah. nak sgt ke jd minah saleh.

    apa2 pun aku minat sgt dgn kak elyana. harap kak elyana cpat kahwin.

  49. anonymous says:

    cehh tgk muke2 bdk2 ni dh nmpk cam muke setan dh..sian si kakak nye…x wat taik pn tetap kene tmpias bile adk dok tonggang air kncing setan!

  50. Nauzubillah….apa nak jadi dgn budak2 zaman sekarang nie….mak bapak deme nie x beratkan pendidikan islam ke? Bangga la tu cium botol arak….imej wanita muslim terakhir….selisih malaikat 44…jgn la sok2 anak aku jd cam tu….

  51. jebon says:

    boleh blah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lah woi!!!!!!!!!!!!!!!!

  52. jebon says:

    drpd ko minum air kencing setan tu..

    baik ko minum air kencing aku lg berkhasiat..

    buduuuhhhhhhhh…!!!

  53. huda says:

    tipu je tu takat cium botol arak…kalo dia minum pun sape tau kan…sudah la…x yah nak kencing org la…

  54. xixa says:

    motip blog ini? hahahahaha ……….. budus!

  55. savana says:

    memang ramai pompuan kaki minum skrg,tu yg aku pelik tu.rokok tak yah cete la.mcm kakak aku dalam bilik dia siap simpan stok arak berjenama lagi.parent aku tak leh ckp apa lagi.masa kat kolej pun da dpt lesen merokok.

  56. asdas says:

    memalukan unisel…

  57. ustaz fadillah kamsah says:

    bodoh jugak korang ni..arak pun kata haram..babi tak boleh pegang…pegang anjing pun kena samak…entah2 babi dengan anjing yang 1st masuk syurga ….

  58. betong says:

    meh biaq aku radak tekakdia gan botol 2…

  59. Akak Vogue says:

    ohhh Elsa Emeera ni aka Els Williams dalam account facebook ni memang bukan setakat minum je, byk benda terlarang yang die pnh buat. byk yg akak tau psl die ni.. sbb kwn akak ni serumah dengan dia. akak pun pernah berkomunikasi dgn dia.

    mmg la benda ni bukan perkara biasa, yg bukan adik artis pun ligat sama. contohnye kwn2 kat sebelah die tu..

    tapi, die ni dah xminum dah, baru belajar puasa this year selama 20 tahun hidup kat dunia ni. alhamdulillah moga berkekalan.

    tapi mulut jahat nye dan perangai keji yang lain die belum hakis lagi. mengaibkan orang lain, sabotaj orang lain, hina boyfriend sendiri (byk saksi tau)
    dan lainlain lagi..

  60. nak cium dier… nyum2

  61. Legalsounds says:

    Wow!, this was a real quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I keep putting it off and never seem to achieve anything

  62. anayil says:

    adik die ni megah sgt ke cium botol tu? alang2 telan je trus botol tu. esh! bikin kasi pnas tol adik die ni mngalahkan akaknyer… adik oi, malu la skit.. awk tu org mlayu.. dilahirkan dlm agama islam… jgnlh skadar mnjdi islam dlm kad pngenalan je…

  63. penang girls says:

    laaa….minah ronggeng ni ke…bf dia ex aku. aku sms kt ex aku tnya khbar je pun, dia hentam maki hamun aku,pelik gk mula2, pastu kwn2 dia ckp dia mmg prangai cm sial. so aku faham la and malas amk port, see? ramai gila org kutuk kau elsa. hahahha! bodoh! kata org mcm2, kau tu pompuan xda akhlak. sapa tah nk amk kau buat bini….kesian gila seyh!

    • Akak Vogue says:

      tau tau. haha aku pun ade time tu mase die mengamuk kat kau doh. mcm pompuan gila. yg malang wan la kan. sbb asik kena maki baling barang je. last2 skali BREAK jugak!!! sbb wan dah xtahan. laki beb ade maruah jugak. die pun dgn keras atinye cpl ngn org lain. mase tu wan xde lg. bile wan dah ade, bukan main terhegeh2 lagi. kesiankesian

  64. Minah Lawa says:

    and pompuan kat sebelah die tu, mimi. die tu gatal dan perampas. boyfriend orang pun nk kacau, ajak ym2. saje nak bg gf orang bace la tu. kesian kawan baik aku tu. makan hati je. bukan xlawa, lagi lawa la pade mimi tue…

  65. penang girls says:

    akak vogue : yeke….haha! xsangka kan. i thought she’s a nice girl. anyway thanks for understand.

  66. yana says:

    ni mmg la prangai budak2 baru nak up. ske amik gmbr bkn2 camni.biar la ke die ni. mak pak die yg kne tanye akhirat esk.

  67. cikbam says:

    biar je la…..tu dh kehidupan die an…die pndai r pk sndiri…kita sesama manusia xde hak nak mengadili org lain……

  68. cipan says:

    org melayu mmg suka agungkan budaya barat….pegang botol sirap x klas la…