Written by AbangNara | August 7th, 2009

adik eira syazira

Semakin hari semakin banyak email kami terima daripada anda semua yang nak berkongsi bahan untuk dipaparkan kat sini. Ini yang kita mahukan. Bak kata Wonderpets, “apa yang penting, kerjasama ~~“. Terbaru yang kami terima ialah gambar adik pelakon Eira Syazira yang bernama Syafnida.

Bagi yang tak kenal siapa itu Eira Syazira, boleh pergi tengok artikel lama kami yang bertajuk gambar seksi Eira Syazira. Dan sebelum anda layan part II, kami galakkan anda pergi tengok gambar part I adik Eira Syazira nie dulu. Orang kata cuba recall balik.

Lagi gambar adik Eira Syazira yang diberi nama Syafnida dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

adik eira syazira

adik eira syazira

adik eira syazira

289 responses to (GAMBAR)Eira Syazira Punya Adik, Syafnida Part II

  1. [email protected] says:

    FIRST…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      amboiiiiii … kotak first……… komen sikit . emmm asyik gmbr cenggini jer.. huhu

      0
      0
      • EclipsE says:

        aku 1st gak…
        dlm kotak 1st ney…heheeh..

        0
        0
        • tOmEii says:

          huhu aq pn…nk intrfrme cket………

          0
          0
        • Lady-Not-Gaga says:

          Wah… Meriahnyer!! Hihi…

          0
          0
        • kira-kira says:

          aku pn nk msok kotak pes gak lar……..

          0
          0
        • [email protected] says:

          tahniah eclipse…..sesamalah kita maju jaya…. ;-)

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          ehem…arini ari jumaat…

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          ari ni ari ahad

          0
          0
  2. erina says:

    masing2 nak interprem…

    0
    0
  3. [email protected] says:

    YUHUUUUUUU

    0
    0
    • tOmEii says:

      sbr2 aq tau ko gmbira sgt dpt no 1…sok amik hdiah kt giant yea…

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        aareeeebaaaaaa

        0
        0
        • [email protected] says:

          la mayrien…jgn la marah…ni baru 1st time dpt 1st…x pames kat dunia hiburan..pames kat BN pun ok gak..hihihi…

          0
          0
      • [email protected] says:

        sabaq la tomeii…support la kita dpt 1st..nant blh sharing hadiah….”sharing is caring’ :-) ekceli bukan nak hadiah pun…saje suka2…nak tau apa feel dpt 2st ni..pasni dah x kisah pun….xla kempunan…tak gitu tomeii….

        0
        0
        • [email protected] says:

          ha tgk…kan dah typo…..1st….huhu

          0
          0
        • Lady-Not-Gaga says:

          Hahaha… Camni pon ada ka?? Ikot korunk lah.. nak 1st ker, aper ker.. Janji aku maintain jek muncoi kat BN dah, hihi.. Frust Xdapat 1sT!! :-P

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          betul2.. kita serupaaaa…

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          ehem…ari nie ari jumaat…
          byk2 lar bg komen berhemah…ehem…

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          ehem.. ari ari ahad.. muahahaha

          0
          0
  4. aifazahs says:

    susah tul klu ade kena mengena ngan artis nie…trus glamer sekali…hehehe

    0
    0
  5. mysexyheart says:

    whatever

    0
    0
  6. [email protected] says:

    Kakak borek adik rintik…silap ari bulan adik beradik pun blh gaduh rebut ‘title’ pelik sungguh dorang skrg ni….mmg la skrg ni ekonomi masih down skit….kain pun nak down gak ker..huhuu….

    0
    0
  7. mayrien says:

    semua sebok nak first je..hairan plak..tunggu menonong depan BN sebab nak jadi first..hehehe..yg pasal gambo ni plak…kakak dia yg jadi artis…adik dia plak tumpang femes.skang ni kalu nak jadi artis..semua fmly dia pun org nak tau gak..payah lerrr

    0
    0
  8. EclipsE says:

    yg pgg bola tue hantu ker?
    tkt plak aku tgk…

    0
    0
  9. tOmEii says:

    spe ni xknl pn….

    0
    0
  10. ANneDeSilva says:

    isshh korg tak panggil aku pon…uhuhuhu

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      annee…………..!!!! eh dah msk ropanya.. hihi jgn mare

      0
      0
      • EclipsE says:

        ko ney anne…
        g mn td?
        tdo ker??
        lupe aku nk pgl ko …
        slalu aku pgl..hehehe..

        0
        0
        • ANneDeSilva says:

          taw takpee..
          selalu ko pnggil aku..
          arini ko lupa aku ekk..
          patot aku comment kat sana takde yg baalllass..

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          jgn bg komen yg comot2…huhuhu…ko tau pesal…???
          bab arini ari jumaat…huhuhu…

          0
          0
      • ninikebayan says:

        tak der mood nak komen hari ni….nenek letih..tak cukup tido huhu..anyway adik syazira ni yg mana satu??semua pompuan kat atas tu sorang jer yg cantik dan manis yg lain boley la dpd tak der..sian ade ati nak popular huhuu..

        0
        0
        • puteriaquarius81 says:

          lor.. naper? haaaa watper mlm tad.. aiyoookkk

          0
          0
        • EclipsE says:

          nek dmm lg ker??
          xckup tdo nek?
          phm2 jela…hahaha…

          0
          0
        • ninikebayan says:

          Ooi jgn sesuke ati nak speku okay!!nenek banyak assignment nak dibuat sebab tu la lewat ckit tido mlm td…tak semsti nyer tak cukup tido wat tut!!!hahaha..giler la korang ni…tapi kalau ader pon ape salahnyer nenek dah kawin ngan atok kau…korang dah kawin ke blom?dare ke msih??

          0
          0
        • tOmEii says:

          sbr la nek awat pg2 lg dh mare2 nie…aq pn dh kwin aq phm persaan nek ok…kui3x

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          hihi jgn mrh nenek … gegurau di pg jumaat.. cucu ni x kawin lg ar.. tu la pasal..

          0
          0
        • Lady-Not-Gaga says:

          Ninik nih.. Xder org pon cakap Ninik buat “TUT”. Ninik jer yang pikir camtuh. Org2 ya da SEASON nih mmg PEMIKIRAN Ke arah tu jer eh?? Cian kat Pu3 N Eclipse. Dorg bukan tau apa2 sal nih, hik..hik…

          –> Wat aSSignmnt ngan Tok Ker nik?? :-P

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          owh…nenek nie baru start amik diploma…
          tahniah lar nek…usia lanjut bkn penghalang…

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          usia bkn penghalang kita nk smbg belajar.. x gitu neneknya

          0
          0
  11. ANneDeSilva says:

    mana anne taw sume dh berhijrah ke sebelah..huhuh

    0
    0
  12. sazzy says:

    gambar tak cantik lah… mesti camera murah pasal mata dorang semua merah cm mata hantu heheehe

    0
    0
  13. ANneDeSilva says:

    ngantokk…

    0
    0
  14. kira-kira says:

    cpt krg ehk,,,,
    heheh

    0
    0
    • [email protected] says:

      mesti la Kira2…tadi pun nasib jer…tgh sibuk ni..archiving document….

      0
      0
    • EclipsE says:

      ko xbis kira2 lg ker?
      byk ker duit ko?
      bg aku pinjam sket..

      0
      0
  15. jojio says:

    Pas ni dapat offer ler…

    0
    0
  16. Zaza Muhammad says:

    hmmm sedey tol ank bangsa aku….

    0
    0
  17. puteriaquarius81 says:

    LADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MANA SATE KAJANG? LAPO NI

    0
    0
    • tOmEii says:

      apsl xde org komen dh nie…msti cz n3 xbest kn….
      knp kak nara xupdate lg gmbr shazlin tu cz aq dh tgk gmbr die kt blog lain die cium2 ngn pompuan…eee geli aq…lesbo btui ptt mtk crai…huhu lari topik pulok…

      0
      0
      • EclipsE says:

        aku nak komen psl ko bleh x??

        0
        0
      • puteriaquarius81 says:

        rasanya kak nara sj update sikit2 biar kita berebut.. kalau sekali banyak nanti x adventure plak.. agaknya lah.. huhu

        0
        0
        • EclipsE says:

          asal ari ney mcm mls jer haa…
          ngantok pon ade…
          sp nak ikt aku g soping thari krg??

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          mmg ngntk pun.. ko nak belanja ker.. boring arr

          0
          0
        • EclipsE says:

          blanja no prob…
          aku mmg suke bsedekah…
          cpt simpati dgn org…
          n xsuke hampakan pmintaan org..

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          hoho sungguh mendalam ayatmu ituh… terkentut2 aq membacanya.. adoiii.. alhmdllh bgs bersedekah

          0
          0
        • [email protected] says:

          yelah kot…strategy kan penting…kalo skali lambak jer…kita sume ni bukan nak bagi komen pun…berebut nak 1st….lagi pun kan ari ni jumaat…kena la amal lebih skit…..esok lusa blh sambung balik… :p

          0
          0
        • tOmEii says:

          korg je berebut nk first aq xtermsuk yea….kuikuikui….

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          aq pun x termasuk.. bila suh diberi komen kita komen kan (wlupun sesekali melencong..hihi)

          0
          0
  18. pening says:

    Alahai…ape nak jadi pd generasiku ni…x abis2 dgn keso’sial’an anak2 melayu…sedihhhnyeee, huhu…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      jadilah macam dlm gmbr ni.. aq pun sdih.. huhuhuhu

      0
      0
      • [email protected] says:

        kalo makcik pakcik atok nenek..toknyang neknyang nengok mesti dorang ngeleng kepala jelah…..mcm mana la atok ngan nenek artis ni eh.. bila tgk gambar cucu dorang mcm ni…terbelah sana sini..singkat sana…jarang sana sini….(ngaku ke cucu tur..) pk lah sendiri…

        PK PK….lalalalaklala..

        Peace no war!!!

        0
        0
      • lilies says:

        hurmm..

        0
        0
  19. puteriaquarius81 says:

    alahai .. kureng meriah plak dah ni..

    0
    0
    • tOmEii says:

      2la psl aq pn dh xde mood nk komen nie….hurrmm

      0
      0
    • [email protected] says:

      dorang dah sibuk pk nak makan apa lunch ni aq. kan ari ni jumaat., blh rehat lama….leh mkn jauh skit….

      0
      0
  20. scorpioncat says:

    tak la lawa cam akak dier pown…..biase jek..

    0
    0
  21. scorpioncat says:

    hmmmm……

    0
    0
  22. EclipsE says:

    asal xmeriah carpet BN ari ney…
    kira2 xbis mgira lg ker??
    aries??
    tomeii?
    anne??
    woi korg sume tdo ker ape??
    nsb cik pu3 ade..heheh..

    0
    0
    • tOmEii says:

      aq ada je ni ha cme xtau nk komen pe dh…ko bukk la topik sndr kang aq tlg komen yea….hahaha

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        ku masih disini menemani… balik kmpung kut smua ni.. anne xtau mana pg. aries sibuk kut. si kira2 sbuk gak mengira. lady gi mkn sate(x ajak aq). tomeii jer yg still tomeii cam biasa hihi.. eclipse plak stil maintain berposing.. hihi

        0
        0
      • ANneDeSilva says:

        tomeii..
        awatnya tak tau nk komen dh??
        kering idea?

        0
        0
    • ANneDeSilva says:

      anne ada nie eclipse..heheheheh…

      0
      0
  23. jed hijau says:

    ni gambar lama ni….gambar baru lagi vogue lah kot….

    0
    0
  24. ANneDeSilva says:

    ambooiii..
    rancak berbual…

    0
    0
  25. ANneDeSilva says:

    adoo nie haaa….
    td dok bukak KLM..
    den bookingkan ticket bos nk g ISRAEL…hahahah

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      umang aih … nk gi berjuang ke

      0
      0
    • tOmEii says:

      adoyai knp nk p israel…boikot nie…huhu

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        hahahahha…
        aku suh dia pi sana..
        dok opis pon semak n nyusahkan jek..ahhahahaha
        nyusahkan aku..huhuhuuhuh
        biar kena bom kat sana..
        untung2 dapat bos baru yg hensem lg..hahahha

        0
        0
        • tOmEii says:

          huuhu bgs2 anne lyak dpt trofi pkerj cmerlg nie….kui3x
          sruh bos tlg bling bom kt org israel taw…

          0
          0
        • ANneDeSilva says:

          hahahahhaha…
          anne suh org israel tu baling bom kat dia..
          siap dh tempah jet ni nk hantar dia..
          biar dia tebos dosa…
          cuci diri dr H1N1..hahahahhaha

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          apo ni kutuk2 bosh.. mana bos ko anne, aq nk suh dia baca kenakalan pekerja dia ni.. wakakaka

          0
          0
  26. admin says:

    hehee. apa kabar semua pagi ini? hujan tadi memang sedap bantai tidur. rancak betul korang berkomen. hehe. nie mesti tak sabar nak menang hadiah nie. untuk pengetahuan anda ada seorang selebriti nak taja voucher RM300 beli belah kat kedai dia. so hadiah lagi UP la nie.heheh

    0
    0
  27. ANneDeSilva says:

    alahaiiiiii…
    ada org jantan tak kat sni??
    tak g smayang jumaat kew???

    0
    0
  28. ANneDeSilva says:

    Kepada yang masih SINGLE…
    Cinta ibarat kupu-kupu. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tapi, bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tapi cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada seseorang yang layak menerima.

    0
    0
  29. ANneDeSilva says:

    Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN…
    Cinta bukannya mencari seseorang yang “SEMPURNA”, tetapi menemukan seseorang
    yang mampu menjadikan dirimu sempurna

    0
    0
  30. ANneDeSilva says:

    Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL…
    Jangan katakan “AKU CINTA PADAMU!” bila kau tidak benar-benar peduli.

    Jangan bicarakan soal perasaan bila itu tidak benar-benar ada. Jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main-main dengannya. Jangan menatap ke dalam mata seseorang bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tidak berniat langsung “UNTUK MENERIMANYA” saat ia terjatuh

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      eh ni strategi nk menang ker.. banyak sungguh kata2.. xleh jadi ni

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        bknla..
        kata2 semangat kepada sesa[e yg nk bercinta,sudah bercinta,atau sedang jatuh cinta atau gagal dalam bercinta….

        0
        0
        • puteriaquarius81 says:

          bgs bgs… thanx 4 the info.hihi kepada pasangan bercinta atau baru nak bercinta, dipersilakan minta tnjk ajar dari cik anne kiter ni ye.. mari2 rapat2..

          0
          0
  31. ANneDeSilva says:

    Kepada yang PATAH HATI…
    Sakit… luka, hancur.. patah hati… bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yang boleh diambil dan dihayati sebagai pengajaran dan hikmahnya

    0
    0
  32. ANneDeSilva says:

    Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA…
    Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.
    Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil. Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna tidak boleh meminta apa-apa. Bersedialah untuk terluka dan menderita, tetapi jangan simpan semua rasa sakit jika itu yang benar-benar dialami.

    0
    0
  33. puteriaquarius81 says:

    bukannya aku x takut mati , tapi aku takut patah ati..

    0
    0
  34. ANneDeSilva says:

    Kepada yang ingin MENGUASAI…
    Hatimu patah melihat orang yang kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa orang yang kau cintai ternyata tidak bahagia dengan mu.

    0
    0
  35. ANneDeSilva says:

    Kepada yang takut MENGAKUI…
    Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dengan seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan denganmu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila orang yang kau cintai langsung tidak mengetahui perasaanmu terhadapnya.

    0
    0
  36. ANneDeSilva says:

    Kepada yang masih bertahan

    MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI…
    Hal menyedihkan dalam hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk seseorang yang tidak layak. Kalau sekarang dia sudah tidak layak, 10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan..

    0
    0
  37. ANneDeSilva says:

    moga ini sedikit sebanyak dapat memeberi perangsang dan semangat kepada kawan2 k..

    0
    0
  38. siezan says:

    yg pempuan lawa2,tapi lelaki2 x hensem langsung.

    0
    0
  39. puteriaquarius81 says:

    insyaAllah mdh2 an.. kiter berdua je ke ni anne? huhu

    0
    0
    • ANneDeSilva says:

      yela yg ada kita berdua jek..
      so anne khaskan kata2 ni utk putri…heheheh

      0
      0
    • tOmEii says:

      i ada laaaa….huhuuu….tension la ari2 bukak invoice org ni keje nk berhutg jea aq nk beli sofa br pn sush…kui3x…lari topik cket…

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        ohh ada rupanya..
        so anne dedicate utk tomeeiii skali nooo…
        tp tomei dh kawin..
        tp xpe…

        Cinta bukannya mencari seseorang yang “SEMPURNA”, tetapi menemukan seseorang
        yang mampu menjadikan dirimu sempurna…

        0
        0
        • puteriaquarius81 says:

          tq anne.. cinta adalah segalanya.. tnpa cinta kita umpama tiada jiwa.. cinta yg kekal n sejati hanyalah kepada Allah yg menjadikan langit dan bumi serta makhluk2 keseluruhannya.. subhanallah

          0
          0
  40. ANneDeSilva says:

    cinta itu menyakitkan jika kita salah memberi kepada yg tidak layak…
    namun cinta itu indah kita terbalas….
    jadikan cinta sebagai sesuatu yg indah kerana cinta itu penawar duka….huhuuhu

    0
    0
  41. ANneDeSilva says:

    FIRST LOVE IS FOREVER……
    always remember that…

    0
    0
    • tOmEii says:

      slh tu anne cinta pertma xslluny selmny…kdg2 tu cinta pertma jg y meroskkn seglany…so ingt2la…

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        ye betul.. kdg2 cinta pertama pun blh rosakkan idup kiter.. tp x smua. cinta kepada Allah jua yg kekal

        0
        0
  42. puteriaquarius81 says:

    kau membuat..ku berantakan
    kau membuat.. ku x keruan
    kau membuat.. ku x berdaya
    kau menolakku .. x acuhkan diriku
    bagaimana caranya untuk
    meruntuhkan kerasnya hatimu
    ku sedari..
    ku x sempurna. ku x seperti yang kau inginkan..
    kau hancurkan aku dengan sikapmu.
    x sedarkah kau telah menyakitiku
    lelah hati ini meyakinkan mu
    cinta ini … membunuhku.. huhu nak ilangkan boring
    nyanyi sikit

    0
    0
  43. ANneDeSilva says:

    mana korg niee??
    ilang dh kew?

    0
    0
  44. ANneDeSilva says:

    PETUA WAJAH….

    Menaikkan Seri Muka

    Basuhkan muka anda dengan menggunakan air basuhan beras yang ke tiga. bilas dengan air bersih setelah sepuluh minit berlalu. amalkan selalu

    0
    0
  45. ANneDeSilva says:

    Hilangkan Bintik Hitam Pada Muka

    Dapatkan 10 helai daun pegaga, cuci dengan air garamkemudian ditumbuk halus. Campurkan dengan bedak sejuk yang telah dicampurkan dengan air suam. Amalkan memakainya pada muka setiap malam dan cuci pada keesokan hari. Lakukan sehingga bintik-bintik hitam hilang.

    0
    0
  46. ANneDeSilva says:

    KESEPIAN-DYGTA
    Ku rindu disayangi sepenuh hati
    Sedalam cintaku
    Setulus hatiku
    Ku ingin dimiliki kekasih hati
    Tanpa airmata
    Tanpa kesalahan
    Bukan cinta yg melukai driku
    Dan meninggalkan hdupku lagi……
    Tolongla aku
    Dr kehampaan ini
    Selamatkan cintaku dr hancurnya hatiku
    Hempaskan kesendirian yang tak pernah berakhir
    Bebaskan aku dr keadaan ini
    Sempurnakan hidupku dari rapuhnya jiwaku
    Adakah seseorg yang melepaskan ku …
    dari kesepiaan ini..

    0
    0
  47. refelsia says:

    apa hal pulak lah ni kakak blum popular lagi dah adik nak masuk frame……………..

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      biasa arr … akak glamor , adik pun mest nk tmpg sekaki

      0
      0
      • refelsia says:

        glamour apa nya, majalah pun tak pena kuar muka depan berlokon pun tu pun watak pembantu……biasa muka pun tak vogue mana orang nak beri watak utama kan….

        0
        0
      • refelsia says:

        glamor untuk kau je kot……hehehehe, selagi blum keluar majalah glam, vogue bagi aku blum cukup glamour……biasalah muka tak vogue mana orang nak pangil in front page hehehehehe…

        0
        0
  48. puteriaquarius81 says:

    sono fune ee wo goi deyukee
    oomaee no ti ada goi deyukee
    omaii gaa koitii yoro kobu
    mono ni omaee noo ru woma kase runaa..
    hahaha lagu fav aq ni..

    0
    0
  49. ANneDeSilva says:

    pagi yg gelap kini sudah terang…huhuhuhuhu

    0
    0
  50. puteriaquarius81 says:

    diiringi angin kuat menderu kat sini.. aduh boringnya. xder worang ker.. huhu

    0
    0
  51. ANneDeSilva says:

    Beralih musim ke musim
    Hati tetap serupa
    Tiada yang berubah
    Dari hari dikau pergi
    Dikau pergi
    Penjara.. hidup ini penjara
    Tanpa ada simpati
    Kepada sang kekasih
    Yang dilanda, yang dilanda
    Kehilangan..
    Chorus:
    Masih jelas setiap garisan halus
    Bila senyuman kau ukirkan untukku
    Masih jelas setiap lekuk penjuru
    Menghiasi wajahmu
    Waktu kau renung aku
    Ratib sendu..
    Ratib sendu bergetar dalam kalbu
    Hingga menitis linang
    Dari kelopak mata
    Keranaku keranamu dipisahkan
    (ulang chorus)
    Sudah suratan takdir begini
    Segalanya sementara
    Selagi hayat ku masih ada
    Kau bertakhta di hatiku

    0
    0
    • Penari Poco2 says:

      ape nie…arini ari jumaat…ko kasi lar ayat2 gambus dan qasidah…bab arini ari jumaat…

      0
      0
    • puteriaquarius81 says:

      ska lagu ni… thanx

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        ur welcome putrii…

        poco2 aku dh bg banyak tzkirah kat bawah tu …
        k x?

        0
        0
        • [email protected] says:

          mmg ok punya la Anne…semoga kita semua dapat pengajaran dan beramal. at least kurang la dosa pas mengkomenkan artis2 kat BN ni….

          0
          0
  52. Akak Leen says:

    cantik kakak dia lagi la…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      ye la kak leen.. tp mka x jauh beza kan..

      0
      0
      • Akak Leen says:

        yer…muka x jauh beza…seksi pun x beza…. klu adik akak la….dh lama aku lempang dh ni…hantar skolah pondok…kasi tarbiah sket….hahahaha

        0
        0
  53. ANneDeSilva says:

    KEHEBATAN SURAH AL-IKHLAS

    “Au zubillah himinashsyaitan nirrajim…bismillahirrahmannirrahim”

    Tafsirannya:
    Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang direjam, Allah yang
    Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

    Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana
    dengan
    bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tubuh
    kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama
    cacing kepanasan.Sebelum anda masuk rumah, bacalah ayat di
    atas,kemudian
    bacalah surah Al-Ikhlas (iaitu ayat: Qulhuwallahu ahad. Allahussamad.
    Lamyalid walam yu-lad. walam yakul lahu kufuwan ahad.) sebanyak 3
    kali.

    0
    0
  54. ANneDeSilva says:

    Masuklah rumah dengan kaki kanan dan dengan membaca bismillah. Berilah
    salam kepada anggota rumah dan sekiranya tiada orang di rumah berilah
    salam kerana malaikat rumah akan menyahut. Amalkanlah bersolat kerana
    salam pertama (ianya wajib) yang diucapkan pada akhir solat akan
    membantu kita menjawab persoalan kubur. Apabila malaikat memberi
    salam,
    seorang yang jarang bersolat akan sukar menjawab salam tersebut.
    Tetapi
    bagi mereka yang kerap bersolat, amalan daripada salam yang diucap di
    akhir solat akan menolongnya menjawab salam malaikat itu.
    Diriwayatkan oleh Iman Bukhari sabda Nabi Muhammad s.a.w :
    “Barang siapa membaca Qul huwa”llahu ahad 100,000 kali maka
    sesungguhnya
    ia telah menebus dirinya dari Allah, maka menyeru yang menyeru dari
    pihak Allah di langit dan di bumi. Kusaksikan bahwa si fulan iti telah
    menjadi pemendekaan Allah sesungguhnya ia adalah pemerdekaan dari sisi
    Allah, Sesungguhnya ia adalah pemerdekaan dari neraka”. Inilah yang
    dinamakan membaca Qulhua”llah ahad satu hatam yaitu 100,000 kali
    dengan
    diwiridkan seberapa ribu kesanggupan kita sehari.

    Sabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud:

    Barangsiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia
    meninggal
    dunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat
    dia
    dari kesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan
    sayap
    mereka melintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga.
    (Demikian
    diterangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby). Rasulullah SAW pernah
    bertanya
    sebuah teka-teki kepada umatnya Siapakah antara kamu yang dapat khatam
    Qur’an dalam jangkamasa dua-tiga minit? Tiada seorang dari sahabatnya
    yang menjawab. Malah Saiyidina Ummar telah mengatakan bahawa ianya
    mustahil untuk
    mengatam Qur’an dalam begitu cepat. Kemudiannya Saiyyidina Ali
    mengangkat tangannya. Saiyidina Ummar bersuara kepada Saiyidina Ali
    bahawa Saiyidina Ali (yang sedang kecil pada waktu itu)tidak tahu apa
    yang dikatakannya itu. Lantas Saiyidina Ali membaca surah Al-Ikhlas
    tiga
    kali. Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali
    betul. Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca
    10
    jus kitab Al-Quran. Lalu dengan membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga
    kali qatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 jus Al-Quran.

    0
    0
  55. ANneDeSilva says:

    RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

    Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya Dan pada ayat ke 58 surah

    Tersebut “SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM” diulang sebanyak 7 kali

    Untuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa Dan Maha

    Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.

    Jika boleh niatkan sebegini:

    1) YA-ALLAH YA-RAHIM, ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
    2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh

    dan mencintai
    islam
    3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik

    dan berjaya didunia
    dan akhirat.
    4) YA-ALLAH YA-JABBAR, makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku

    dapat ini

    5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq

    dan
    miskin
    6) YA-ALLAH YA-WADUUD, kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang

    beriman
    kesihatan zahir batin
    7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, makbulkanlah semua hajatku, dan

    q redhaikanlah aku…..

    AMIN.

    Sampaikan dakwah ini kepada sahabat anda seramai 7 orang atau lebih,

    tiada kerugian bahkan digalakkan. Ikhlaskanlah hatimu menyampaikan

    dakwah ini kerana Allah.

    Dunia adalah pentas, akhirat tempatnya yang sebenar…

    0
    0
    • [email protected] says:

      Alhamdulillah…terima kasih Anne kerana telah menyampaikan dakwah. Sungguh murni niatmu itu.kan bagus kalo artis kita semua berpikiran begini..anak2 muda membaca yassin…tak kira bila masa…waktu…dimana…apa2 apa jelah….indah dunia…

      0
      0
  56. ANneDeSilva says:

    poco2 aku dh bg banyak ilmu kongsikan dgn ko ni..
    puas hati x??

    0
    0
  57. ANneDeSilva says:

    lunch timee…
    later anne balik nanti borak lg la..
    lgpon ramai yg takde ni tak best….
    take care..
    muaxx,…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      huhu.. mmg pun
      aq pun nk kuar mkn gak.. lapo banget nih..
      tunggu sate si lady tu ntah bila.
      bye anne
      t.care.

      0
      0
  58. puteriaquarius81 says:

    Cinta Agung -kump. Qathrunnada
    Ya Allah Engkau Tuhanku…
    Tiada Tuhan melainkan Engkau..
    Engkau CINTA AGUNGku
    Nabi Muhammad pesuruhMu
    Ya Allah Engkau sumber bahagia.
    Engkau sumber keselamatan
    Ya Allah Engkau sumber keamanan
    Engkau adalah segalanya
    Ya Allah Engkaulah pelindungku
    Engkaulah sumber rezkiku
    di waktu sakit Kau sembuhkan
    di waktu lapar Kau beri makan
    Ya Allah Engkau cinta Agungku
    cintaku haraplah dibalas
    Ya Allah Engkau CINTA AGUNGku
    janganlah cintaku tidak dibalas
    Jangan biarkan ku tanpa pimpinan
    pimpinlah aku ke jalan yang benar
    kepada Engkaulah harapanku
    janganlah hampakan perasaanku

    0
    0
  59. [email protected] says:

    Buta mata tak nampak jalan didunia
    kerana tidak nampak cahaya
    tidak tahu kemana hendak dituju
    kehilir atau ke hulu…..

    0
    0
  60. [email protected] says:

    Walau pun hidup seribu tahun
    kalau tak sembahyang apa gunanya…..

    Peace no war!!!

    0
    0
  61. laila sari says:

    hmm sebijik erk muka dorang.. tp body dia ni leper laa… memang sah adek beradek.. clon jerk muka

    0
    0
  62. alola says:

    pekejadahnye muka laki yg gambo kt tepi pantai blks skali 2

    0
    0
  63. ANneDeSilva says:

    ohoiiii…
    anne balik niee…

    0
    0
  64. ANneDeSilva says:

    huhuhuhuuhuh

    0
    0
  65. yie says:

    cekci mekci

    0
    0
  66. nilah bdk mlayu zaman skang nih….idup nak enjoy,prty,clubbing jeeee……dah jdik cam viruslah lak….bosan aq….

    0
    0
  67. kira-kira says:

    gile publisiti la bdk nie..
    akak dye pemes dye pn nk pemes gak…

    0
    0
  68. gosipgurlfea says:

    gamba no 2 tu kawan dia kan. cun gak tuh huhu -layan~

    0
    0
  69. rosh says:

    budak2 remaja baru meningkat naik..camtuh ler…
    tersalah pilih kawan…tersilap pcaturan…lu pikir arr sdiri (pjm kata2 nabil)…hehehe

    0
    0
  70. that pics full of damn fucking asshole & damn fucking whore

    0
    0
  71. captain says:

    sayf is my besties.lantak ape org na kate beb.jnji hepy ta kcu org

    0
    0
  72. :::) says:

    syaf u r my besties.wutever peeps talk bout u,i akn tetp support u.nobody’s perfect oke.
    chill syaf.i know u better then them

    0
    0
  73. Aii, my name jo, knalan spe masih solo…huk2

    0
    0
  74. min says:

    aku kadng2 suke kdg idok cz aku pon x tau……

    0
    0
  75. lia says:

    lah pic2 nie sume ada dlm my space syaf..
    da ramai pun org tgok….
    biase lah tu nak have fun..
    bkn pic minum arak pun!

    0
    0
  76. pwincess anis says:

    eira lagi cantik dari adiknya

    0
    0
  77. nena says:

    kenape la seksi sgt…..ish ish

    0
    0
  78. dina says:

    pix ni hak peribadi die dr. myspace die, ade org crop…
    best jadi artis, di kutuk di puja di caci di hina tp masih gk org nk tgk …..hahahahah!!!!

    0
    0
  79. rendang masak pekasam says:

    korang kumen mcm ustaz/ustazah..
    diri baek sgt kewr…
    hohohoooh

    entah2 lg trowk…kain pon down2 gak.haha

    0
    0
  80. fad says:

    kakak femes adik nak femes ish ish ish

    0
    0
  81. porno izle says:

    Hey there, was just surfing through the yahoo looking for some information and stumbled across your site. I am impressed by the info that you have on this blog. It shows how well you understand this subject. Bookmarked this blog, will come back later. You are great. Mucho love from arbeitsrecht wiesbaden

    0
    0