Written by AbangNara | May 6th, 2010

gambar ayu raudhah

Memang cun dan comel gile Ayu Raudhah nie bila dia bertudung. Gambar-gambar bertudung Ayu Raudhah sememangnya menyejukkan hati mak mertua yang memandang. Kalau bawak balik rumah Ayu Raudhah versi berpurdah macam kat atas tue, confirm mak kami akan masuk meminang keesokkan harinya. Tapi kalau mak kami tertengok gambar-gambar Ayu Raudhah yang agak seksi, mungkin dia akan berfikir 2,3 kali dulu.

Yang pentingnya Ayu Raudhah nie memang sedap mata memandang. Memang ayu seperti namanya jugak. Kakaknya Rozita Che Wan tue pun cun jugak. Memang mak bapak diorang berdua nie pun cantik-cantik dan hensem-hensem kot. Bertuah betul bakal suami Ayu Raudhah nanti.

Lagi gambar-gambar Ayu Raudhah dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

132 responses to Galeri Gambar Ayu Raudhah, Ayu Sungguh Bila Bertudung

  1. insuraya says:

    mmg cantik pakai tudung..aura lebih drp xpakai tudung..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • i like rozita je says:

      ayu ke…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • timah says:

      HELLO BEAUTIFUL NARA!!
      kate nk tunjuk gambar ayu bertudung..
      ko ni saje je kn nk bg artis ni malu..
      g letak gambar2 lain jugak..
      pstu pembaca akan compare which one is god which one is bad..pastu kutuk2 artis tu..

      haih…kadang2 kte x tau niat seseorg tu nk tunjuk ape sebenarnya

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • yuli says:

        kalau tk letak gmbr bawah skali tu pun pembaca tetap akan compare, pasal semua tahu ayu tak bertudung bila kt luar.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • JAXX says:

          memang la dorang akan compare,tapi tak perlu la kt nak igtkan dorang utk compare…dah elok dah gambar pkai tudung pastu tetibe tcabut tudung tu,mengaibkan orang tu satu,then rase cam main2kan agama pulak..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • kelate says:

        aku tgk boase je..xde lah ayu mana pon….
        mata tu mcm penuh dgn kejahtan,kedengkian…huhu.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  2. jupetra says:

    gmbr last tu,x ubah cam prost****….yg atas mmg lawa giler..pakai purdah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • i like rozita je says:

      magga ni gampang betul kan…knapa drg suke amik gambar separa bogel artis?? buduh….

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Miss_hujaN says:

        Mangga nk up sale dia la tu..Tu suh artis kkang lbey2x..Hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • futuremg says:

          kalo mangga ‘gam****’, org2 yg beli dan melariskan majalah tuh lagi lar triple ‘gam****’

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • FASHION says:

          Ha3..lawak la komen futuremg..tp betol gak..ada supportnye, laris la majalah tu..mesti budak sekolah yang membelinya.. sekarang saye x beli majalah da..saye layan blog2 hiburan macam BN ni..save skit duit..gune internet kt opis je la..huhuhuhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jangan suke exploitasi says:

        xleh salahkan mangga..sbab da trang2 majalah tu ske artis wat cenggitu..xyah salahkan sesiapa..artis tu sendirit au nk berpakaian mcm mana..kalau kite kata xnk posing atau pkai mcn yg dikehendki xkn wartawan nk halang..sendiri pk la sape yg nk pkai cmtu..tgk muka cam suka je pakai camtu..kan?So..artis tetap artis..pakai tudung tp cm nk persendakan.bek xpayah.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteri sofea says:

          agaknye cameraman majalah mangga ni asik terinzal je bila nk amik pic2 yg terover seksi nie..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. i like rozita n ayu says:

    antara rozita n ayu,sape lagi manis n manja…??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. ina mail says:

    Rozita lagi cantik dari adik dia.kalau rozita tak make up lagi cantik.cam dalam cerita diary ramadhan rafik.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. natts says:

    dua2 cantik..ayu mmg cantik bila wear tudung….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. velasrizal says:

    bertudung lagi ayu..

    Filem Munculik Miyabi Dah Di Tayangkan ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. FTNer says:

    harap-harap ayu raudah yang cantik ni tidak merokok seperti sesetengah artis wanita yang kontroversi itu..

    ada harapan jadi macam kakak dia ni..iklan kopi..LOL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. ajuera says:

    mnis je tgok si ayu bertudung..tp bila tgok gmbr last tu tros hancusss jadinya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jupetra says:

      haha..mmg r..tgk r majalah aper tuh..mjlh plg bodo kt malaysia

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. megahertz says:

    kdng2 bila dgr lagu x bes, sy tanye diri sndiri; “artis ni x tau ke lagu dia ni x sedap??. nape lagu cm ni pn nk rakam jgk??”

    sama lh hal nye bila tgk artis seksi cmni.. “dia ni x tau ke dia lbh cantik klu b’tudung?? klu x b’tudung pn, stidak2nye jgn la over seksi. nmpk cheap je..”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jupetra says:

      haha..kalau dier litup,alamatnyer x dek produser nk amek dier berlakon,x leh tayang peha gebu die…adoi2…nilah islam skang,ops…melayu skang…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  10. azura says:

    mule2 tgk nmpk sejuk jew..skali dh scroll ke bwh teros hot gituw..

    tue ler keje mjlh mangga. suke amek gmbr2 hot mcm tue.. amek gmbr kt kolam mandi dh jd kemestian dh issshhhh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jupetra says:

      mmg la..nk lakukan majalah..huhuhu..sadis tol..cari rezeki melalui gambar2 camnie

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • erm.. says:

        salahkan mangga plak… artis tu yang rela pakai macam tu kan?
        pape pun mangga mmg ‘murah’ semurah harga n cover cite2 dlm dia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
        • megahertz says:

          ha’a…. stuju3… bkn kt majalah mangga tu je si Raudhah ni b’gaye seksi.. pokok pangkalnye, artis tu sndiri yg sangap sgt nk tayang ‘tang pangkalnye’ tu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Rooney says:

    Ah biar lah Raudhah nak pakai ape pun, yang korang semua sibuk apasal nak kutuk-kutuk bagi nasihat semua ni?

    Dah hak diri dia nak pakai ape pun, seksi ke telanjang ke.

    Jangan lah jealous korang tak secantik dia!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • weiya says:

      aku tak phm la..ni mazhab mana plak tak blh tegur org lain ni..lbh2 org tu sama agama..mmg la kubur masing2..tp tak tegur ko pun dpt saham juga tau..adoi..1st time guna ayat mcm ni

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • jupetra says:

        btl2 weiya..takkan maksiat kiter nk biarkn??nanti org lain yg x tau aper2 pasal agama,juz ikut artis2..diorg igt x berdosa..ader gak org camnie,sy tau la..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azura says:

          heran aku kalo x bley tegur maksiat yg dilakukan oleh saudara seagama nie… 1st time juga aku dgr org mcm nie. issshh pelik org akhir zmn nie…

          cntik mmg cntik..tp jgn smpai one day kecntikan tue ditarik balik… menegur bkn jeles tp kebaikan bersm. boley jew kot amek gmbr tanpa pakai mcm tue… byk jew artis x perlu pakai sexy tp meletop jew!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Ntahnya hai…asal tegur sket, kata penyibuk! Pastu ckp org yg tegur tu jeles la, apala! Dah benda tak betol, kena la tegur! Tuhan kalau nak bagi bala bukan yg buat jek kena, semua orang kena gak nanti sbb tak saling ingat mengingati….paham?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aina says:

      tak takut seksa kubur ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jangan suke exploitasi says:

      lawakla Rooney..xde sebab kami nk jeles..gua ade 10 admirer xheran pon..muke hensem2 cam hans isaac pon ade..biala drg nk bg pendapat..die cantik..tp lg cntik kalu bertutup..lg disenangi..kan?..nk seksi seksi btol..jgn kejap2 bergambr ade pakai tudung..xbestla cmtu..sama2 renungkan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. matjoe says:

    yg tertutup itu indah. indah utk dinikmati oleh suami.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. bazooka penaka says:

    Rooney bckp mcm org jahil..asal org tegur sesuatu yg tak elok tandanye org jeles..cakap mcm org tak tau agama n tak berpelajaran.
    sori sket..tak perlu nak jelez dgn org yg cantik tp bukak2..sah ko mmg suke menikmati makanan yg terdedah drpd makanan yg bertutup..
    tak perlu nak dedah utk nmpk cantik..biar tak nmpk seksi tapi jgn nampak murah :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jane says:

      sokong

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • azura says:

        aku pown sokong.. nmpk sgt kejahilan. cara die ckp kecntikan tue segala-galanya.. soal agama tolak tepi.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aaa says:

          dan bangang…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Aku sokong bazooka penaka….
          Agaknya Rooney mmg suka yg cheap sale gitu…taste dia yg dah terdedah punya kot? Huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Dia ni asyik buat hal je dlm BN lately..bergaduh dgn orang sana sini, semua tak btul dia punya pandangan je paling bagus. Apa ntah sebenarnya agenda dia dlm BN ni sampai orang menegur pun salah, nasihat pun takleh..guna nas pun dia komplen (dlm tajuk laen sebelum ni).

          Dah la tu Rooney..buruk perangai tu. Toksah dok bergaduh & cari pasal la kat sini..orang semua meluat.. Tengok sendiri la berapa ramai yg menyampah ngan ko dlm ni. Or memang ko suka buat camni syok2 & cari publisiti murahan dlm BN ni?

          Udah2 le tu Rooney..kalau tak suka baca BN, baik ko blah je layan blog2 lain..berlambak2 lagi yg sesuai ngan ko.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. sharinginfoz says:

    memang tertutup lagi bagus….. anyway macam beli something, nak beli yang dah bukak or tutup.. anyway just my opinion…

    Buffered Earnings 2 Sekali

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Rooney says:

    Tau sangatlah, dah tu kau menegur cara mengutuk tu maknanya menasihati ke?

    Apa beza mengutuk dan menasihati? HUH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jupetra says:

      sbb perkataan ko tuh ibarat menyokong kpd menatang2 maksiat..ibarat ko suker tgk ler bende2 camni…setan pon dok ketawa kat ko skang nih…diorg pon ckp..hahah…akhirnyer berjaya gak aku tawan sorg ag umat nabi muhammad…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • azura says:

        bgs jupetra..aku sokong ko. heran aku org tataw bezakan menasihati ngn mengutuk.. sbb dh tataw bezakan tue ler menyokong jew…asal cntik sudeyy…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Rooney says:

    Hehe, suka tengok ke? Tengok cite Nur Kasih pun tak pernah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Yang ko pi melalut ke Nur Kasih tu buat apa? Org bengang pasal ko mengutuk org2 prihatin yng lain menegur cara budak Ayu ni berpakaian mcm “pretty woman”…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. sengal says:

    rooney ni org kafir..mana die ada ilmu agama mcm kita..klo ada pun..msti mak bapak die bangang mcm atok die..sbb tu die bgtu..so..korang xpyh la nk gaduh dgn org ni…setan mcmni mmg xreti duk diam…nk rosakkn akhlak kita..huuuu….jauhi setan…bahaya utk kesihatan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jauhi neraka says:

    owh yer..pada pndangan aku..aku xmarah org lain..tp aku marah dgn org yg post gmbr ni…sbb ia mengaibkan artis itu….
    Nabi pernh bersabda: jagalah umatku…janganlah burukkn org lain..
    tp aku rasa bnda mcmni mengaibkn artis tersebut…sape nk tanggung dosa ini??can u imagine klo gmbr mak or akak korang yg kena??jgn lah mengaibkn org yer..aku hnya hamba Allah..yang sayang sesama umat…semoga korang d beri hidayah dgn kata2 ku ini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jupetra says:

      aib??mmg la aib bro,tp kan dlm islam kn ader 3 sebab leh mengumpat..salah satunyer kalau seseorg yg lakukan maksiat terang2-terangan…wajib ler kiter atasinyer..tp kan,btl gak ckp bro,kalau duk ngutuk dlm ni pon x dek pekdah…x per la..lwn ngn hati,selemah2 iman..juz doakan buka pintu hati die…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jane says:

        sape yg mengaibkan dia???? dia yg mengaibkan dirinya sendiri…. kenapa nak salahkan org lain??? cube kalau dia tak pakai baju yg terdedah takde la gambar tu keluar… dia pon pakai utk majalah utk tatapan org… jadi jgn salahkan org komen ke kutuk ke kat dia …. kena tanggung risiko sendiri….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. bazooka penaka says:

    mslhnye diorang amik gamba tu utk masuk mjlh..diorang yg sukarela pose camtu dgn pakaian camtu..tersengih gembira..ada diorang malu? takder kan? so naper lak ko nak kate diorang rase aib?rase bangga ade ler muke masuk magazine coz artis mmg suke glamer..
    so takyah lar kate post nie mengaibkan diorang..diorang sndri bangga dan rela hati mengaibkan diri sendiri..jgn samakan artis majalah dgn mak or akak kami..takkan sama coz mak and akak kami confirm ada rase malu nak pakai camtu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jupetra says:

      logik gak kater ko…tol2…tu r pasal aku x lyn mane artis pompuan melayu…namer je islam…kalau dr segi hukum,diorg ni kire fasik dah..x kafir agih…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Cayalah bazooka penaka….bernas kata2mu itu!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. farisya says:

    x bape minat sgt pon dgn ayu……nama je sdap didgr,tp yang lain x sdap langsung……!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Rooney says:

    Selamba je kata aku Kafir, kalau aku Kafir ko tu apa? Manusia yang di laknati Tuhan kerana mengutuk di antara satu sesama lain?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fairuz says:

      Herm. Sorry guys, apa apa pun kita tak ada hak nak melebelkan diri seseorang itu kafir unless dia murtad terang2an mcm yg Lina Joy tu buat. Dan hukum menuduh orang kafir itu sendiri pun cukup berat. So kalau marah sgt pun janganlah ckp Rooney tu kafir, dia cuma kurang faham sikit bab agama ataupun faham je bab agama cuma agak rebel. Moga hidayah itu milik Rooney.

      And untuk Rooney. ko tkboleh ckp jangan tegur etc etc semua tu, sebab memang tugas kita umat Islam untuk menegur mana mana yang kita nampak agak tidak elok. Even kalau kita sendiri tidak elok pun, tak salah tegur org lain untuk elok dgn harapan semoga org lain jgk turut menegur kita. Aku faham ayat yg ko cuba sampaikan adalah “Kenapa perlu mengata org? Kutuk2? Cakap elok2 sudahlah” aku rasa itu adalah yang terbaik, but maybe ko jenis yang outspoken, so ko pakai tulis je , so ade double meaning yg org lain boleh fikir mcm mcm.

      Jgn sebab gambar2 camni kita pulak yang bergaduh sesama manusia. Korang tahu kan dosa sesama manusia tu bahaya? jika tidak diampunkan.. susah kita. Ayu Raudhah ni rilekkk je camni. Kita pulak yg bgaduh. Dia dpt duittt sbb photoshoot camtu slamber je banyak. Hehehe.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. BILA IZRAIL DATANG MEMANGGIL says:

    Hahaa..Rooney Islam ke?
    Tak pernah plak tau name Rooney ada BIN rupenye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. BILA IZRIL DATANG MEMANGGIL says:

    Hahaa..Rooney Islam ke?
    Tak pernah plak tau name Rooney ada BIN rupenye…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Rooney says:

    Hehe, at least aku lagi baik dari pada engkau.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Rooney Perasan Baik.. says:

    MAk aiikk..ko yg patut kene lakhnat Rooney..bangga diri cam Yahudi Mabuk..sok mati kene sambar kilat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. hadui says:

    spe setuju muke dia ala2 korean actress Hong Soo Hyun?

    http://i42.tinypic.com/2r4nd6p.jpg

    yang ni plak cam siti sket.name dye soo young

    http://i41.tinypic.com/205vd5x.jpg

    bleh wat article ‘celebrity look alike’ huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. BangNara says:

    salam semua.
    janganlah gaduh sesama sendiri kat sini.
    kitorang post gambar ayu raudhah nie pun dengan niat nak kasik dia insap sikit. supaya tak pose yang bukan-bukan lagi.
    kalau korang baca dengan mendalam apa yang kami tulis, ada maksud tersirat kat situ.
    read between the lines.
    kitorang menegur artis-artis nie sebenarnya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      dh lama dh dorg ni dok bergaduh bangnara..
      dr page erin lagi..
      ado jek yg tak kena kalau kami smua komen..
      si rooney ni mesti nk bidas ala2 dia yg TERgood2 kat sni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fifie says:

      ha’ah la bang nara..sume tu ayat sindiran bang nara je..phm2 sndiri sudey..klako plak kami bace..heheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. miss annur says:

    lagi cantik pakai tudung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. AnneDeSilva says:

    morning smua..
    weh rooney ko buat kecoh lagi kat sni kew?
    adoii aii..
    apela motif ko sebenarnyakan….
    pelik tol..
    sna sni ko buat kecoh..
    nk perhatian kew?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Ntahnya..merata2 buat kecoh bikin panas kat BN ni. Tegur pun takleh semua takleh..hanya sokong & puji je dibenarkan. Aku sendiri pun konpius apa niat dia sebenarnya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. AnneDeSilva says:

    ingatkan dr dlu dia mang pakai tudung bila tgok citer manjalara dlu..
    rupanya x…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. for says:

    biasa jer… bre**t jer cantik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. nick name says:

    mana lain….bee mane?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. NoorAfzan says:

    dia cantik..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. Rooney says:

    Korang tu je yang amik hati.

    Lepas bila aku tegur dok kata aku Kafir lah Yahudi lah, siapa yang mengata dan mengutuk siapa?

    Aku takde pun kutuk-kutuk korang, aku just membetul kan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AnneDeSilva says:

      masalah teguran ko tu tak kena rooney..
      ko nk tegor tu tegorla cara baik..
      org ckp ko mara2 kata org mengumpat..
      kalau ko ckp org sound balik ko mara..
      adoii..
      sengal tol..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Apa? Membetulkan? Mcm kau ni x payah bg statement langsung eloknya. Sokong membawa rebah, puji menarik benci.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Norulhuda says:

    heheeh klako betul la aku baca comment kat sini ^_^
    daripada terus berbalah x tentu pasal lebih baek buat benda lain yg lebih berfaedah…pe kate kalo korang begitu prihatin korang support produk Islam kt Malaysia ni sbb skunk begitu byk produk Halal yg tdk pasti ketulenan halalnya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. mimi naim says:

    laaa..dah elok2 gmbr pkai tdung, purdah sgala..tup2 trkluar plak gmbr seksi meksi nih buat pa..adoooiii..potong btul..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. ROONEY PENUPU says:

    Ko xpayah la Rooney..
    Ko ckap kat sini ko xkutuk2 orang..
    n ko mrah org kat sini kutuk2 yg lain..
    yg ko kutuk2 adnan abu hassan kat page lg 1 2 pe kejadahnye..???
    aku pun xsuke adnan tapi aku tak hiprokit cam ko..
    kat page nie ko mrah org kutuk2
    pdahal page lain ko pun smae je kutuk org..
    ROONEY=HIPOKRIT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. ROONEY PENUPU says:

    Ko xpayah la Rooney..
    Ko ckap kat sini ko xkutuk2 orang..
    n ko mrah org kat sini kutuk2 yg lain..
    yg ko kutuk2 adnan abu hassan kat page lg 1 2 pe kejadahnye..???
    aku pun xsuke adnan tapi aku tak hiprokit cam ko..
    kat page nie ko mrah org kutuk2
    pdahal page lain ko pun saMe je kutuk org..
    ROONEY=HIPOKRIT

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Rooney says:

    Macam kartun dah korang ni aku tengok..

    Hmm, udah-udah ler mengata Si Raudhah ni.

    Hak dia nak pakai seksi, aku pun pelik nape korang sibuk sangat siap nak bagi Khutbah, kekekekke…

    Kat luar korang memang macam ni? LOL

    Kalau aku nak pakai bikini pun, suka hati aku lah. Kalau aku nak pakai baju kurung bertudung litup, suka hati aku lah.

    Janji aku tak menyusahkan orang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bazooka penaka says:

      ko ni klakar lar rooney..org bg komen ko kate org sibuk n menyusahkan org..artis amik gamba camtu pun ko expect kitorang bg komen baik2..mender bertentangan agama takkan kitorang nak puji..

      artis buruk laku payah nk diterima oleh msyrkt melayu coz kite idup berlandaskan hukum halal dan haram..ko lain lar..ckp gune logik akal yg slalunye x masuk akal yg menunjukkan ko ni kurang berakal..

      lebih baik ko snyap lar rooney..jgn tlampau byk tunjukkan kbodohan n kejahilan ko dlm ni..kalo ko cetek ilmu bykkan blaja n jgn jadik mcm bdk bodo yg ckp syok sendiri tp rase diri betul.. LOL

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Yang kartun tu kau. Meh sini aku nak khutbah ko plak. Di akhirat kelak, setiap orang akan ditanya sebab kenapa berlakunya dosa2 tertentu yang dia buat semasa hidup. Budak Ayu ni boleh kata dia seksi sbb masyarakat x peduli pd dia. Nahhhh…. sapa2 yang pernah tgk gambar dedah aurat tu akan di “surcharge” mengapa tidak mengingkari maksiat yang Ayu lakukan. Time ni la masyarakat bole melepaskan diri dgn membantah yang teguran sudah dibuat dgn cara yang terdaya mungkin. Apatah lagi kalau Ayu pernah terbaca kutukan2 ini, lagi la kita dah terlepas. Sama mcm kau la, ur statement of “Janji aku tak menyusahkan orang” is awfully wrong, bang! Setiap ummah itu bersaudara dan terikat tanggungjawabnya sampai ke hari pengadilan. Kalau kau sokong menda2 cam ni, bersedialah untuk berkongsi siraman timah menggelegak bersama2 Ayu, melainkan jika dosanya diampun ALLAH.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • azura says:

        aku ase rooney nie sengal.. x phm bhs.. dh jgn lyn rooney nie

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Ryta says:

          Bagus bazooka penaka ngan pizza….dak Rooney ni dangkal ilmu agama rasanya! Ko khutbahkan dia cukup2!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Nurain says:

    sngat2 lawa..mcm kakaknya jg.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. neraka-panas says:

    one more thing aku nk tnya abg nara..ko amik gmbr ni bila??bilakah gmbr ni d kuarkn d majalah mangga??klau la btul die bgtu dlu..skrg mcmna??itu kn tandanya mengaibkn die..kan elok letak gmbr latest dari yg lama..kenapa la bnda pelik2 mcmni d post??apekata ko try post gmbr kumpulan nasyid plak..sejuk mata org melihat…peace :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Capri says:

    Blah la si ayu n rozita ni.. dua2 tunjuk baik. tp seksi nak m**pos! benci!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. ustazah kampung says:

    hidup ni tak lama….x takut ke seksa kubur?????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. observer says:

    dah letak gambar dia bertudung elok2, kau pegi letak pulak gambar dia yg seksi2.

    apa motif…???

    perlu ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. neraka-panas says:

    ini lah namanya nk mengaibkan artis kita…aku pun xfaham ape motif mereka ini..xtakut kot seksa kubur nt..elok2 amalan dh byk..tp d hisab oleh bnda2 mcmni…klo nk insafkn org pun..bukn mcmni la nara..apekata ko g jupe dgn ustad2..xpun mufti2..minta tunjuk ajar..bukn ko amik tindakan sendiri…
    jgn melihat org dari luaran..
    hati dia…Allah Yang Maha Mengetahui..
    aku hnya hambaNya yg lemah…tp aku harap ko pun belajarlah lebih mendalam tntg agama..apekh cara ko ni btul…Moga Allah beri petunjuk padamu…
    insaflah..sebelum malaikat menjemputmu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. bazooka penaka says:

    artis kite dgn rela hati amik gambar terdedah n nmpk bdn sume..dia senyum gembira sbb takder sesape yg paksa pun dia begambar camtu..dah dunia artis camtu..diorang tau gamba tu utk msuk mjlh n jadik tatapan sume org..diorang tak rase aib pun..

    so naper korang lak sebok kate gamba tu mengaibkan artis ni? aku x phm lar..patutnye ko pesan artis2 ni yg jumpe mufti n ustaz blaja agama dan diberi petunjuk..bkn ko suro nara aje yg blaja agama..
    artis tu begambar sukarela..mmg diorang nak org tengok gmbar2 tu..kalo x watper dia nk begambar..so ko patut tegur tindakan begambar tu..bkn org yg menyiarkan gambar tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • neraka-panas says:

      cuba kena kt family ko??apekah ko nk buat??aku xknal pun artis ni..tp aku cuma xfhm..kenapa perlu aibkn die??itu saje…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bazooka penaka says:

        saper yg aibkan dia? dia suke begambar camtu..dia x aib pun..dia begamba xder sesape paksa or ugut..dia hepy aje..dia begamba mmg nk bg org tengok..ko yg memandai kate dia aib..ko phm x mksud aib tu cmner?

        x perlu babitkan family..fmily aku tau malu.. mslhnye fakta ko kate dia diaibkan tu slh..dia x rase malu pun bgamba camtu..ko aje yg kate dia malu n aib sume..tp dia tau sgt tujuan bgmbr utk tatapan org..dia n family dia x kesah ko yg lbih2 kate dia aib..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aloy says:

          Bazooka Penaka – ade ayat2 ko yg bg aku xbrape tepat. “so ko patut tegur tindakan begambar tu..bkn org yg menyiarkan gambar tu..” – dua2 patut ditegur…artis yg bergambar seksi pun patut ditegur…dan yg menyebarkannyer pun patut ditegur…klu xde yg sebarkn…xde la pulak kita tau psl kewujudan gbr2 artis seksi camnie…kecuali la klu org tu rajin layan mjlh2 hiburan yg mmg modal die tayang gbr2 artis seksi-meksi nih…mmg dia tau la ade gbr seksi artis2 nih kn…dan si artis tu lak..klu dh tau gbr tu bakal jd kutukan umum…patutnyer pk la dl sblm amik gbr camtu…kesimpulannyer bg aku…jgnla cr bhn utk aibkn diri sendiri dan pd ms sama jgn pulak kita cuba mengaibkn org lain…tu je..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Pot Pet Pot Pet says:

    Manusia skrg ramai yg pelik..org buat benda tak betul dibela..org yg mendedahkan perbuatan tersebut disuruh belajar agama..
    aku rasa neraka-panas keliru tentang konsep aib.
    blajar dulu sblm post komen ok..kalau minat seseorang artis tu jgn fanatik..sampai dia buat perkara tak elok pun nak dibela..bykkan blajar agama dulu ok!! yg salah tetap artis yg begambar terdedah..jgn sesekali mereka dibela. jgn tukar kemungkaran kpd kebaikan semata2 kerana anda meminati artis tersebut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • neraka-panas says:

      mazhab mana ko belajar memburukkn org??cuba bgtau skit??mmg dia buat tu salah..tp knape nk burukn dn tayang dkt org ramai???ape perasaan klo kena kt batang hidung sndiri???aku xknl pun sape ni..tp aku xleh trima klo umat ku d burukkn…moga ko dpt hidayah..aku sbagai hambaNya..ingin bg peringatan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Neraka-panas, ini bukan soal memburukkan orang. Ini soal masyarakat yang berganding bahu mencela perbuatan rosak akhlak. Apatah lagi, si pelaku bangga melakukannya tanpa secebis pun rasa malu pada manusia lain. Semoga dengan celaan2 ini dapat menghindar anak2 gadis yang lain supaya malu berpakaian seperti pelacur. Malu pada cemuhan manusia (jika tidak pd ALLAH) pun kira jadi la, asalkan maruah terjaga dan akhlak masyarakat tidak runtuh. Mmg ini photo shoot yang lalu, namun dia masih juga berimej begini hingga sekarang.
        Lagi satu, aku cukup x suka dengan statement “ape perasaan klo kena kt batang hidung sndiri”. Perbuatan mendedahkan aurat dengan aksi berahi ialah dosa besar. Org2 yang menegur dengan baik ini, insyaALLAH mempunyai hati beriman, hati yang benci dengan maksiat. Org2 yang menjaga hukum dan ayat2 ALLAH, nescaya ALLAH SWT akan jaga tubuh badannya dari melakukan dosa2 besar. So, x sempat pun nak buat sbb takut, mcmana nak rasa perasaannya, ya tak?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. neraka-panas says:

    klau nk betulkn orang…kita perlu betulkn diri sendiri…aku harap…korang sedar…yang kita ni memburukkn sesama umat…nk tegur artis pun..biarlah kena caranya…aku pun nk betulkn diri sndiri…klo lah cara aku ni nk membela umat Islam yg d tindas dn d aibkn salah…aku minta maaf…tiada manusia yg sempurna…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kau says:

      dia dressing jubah tu utk fotografi jer. dia xmalu pun dgn gambar sexy tu, bangga adalah…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • pizza says:

        Aku yakin dengan penampilan aku yang memenuhi syarak, dgn itu aku berani menegur disini. Syabas neraka-panas (kalau ble tuka nick yer, x brapa besh ler setiap kali nk taip nick tu) anda mempunyai rasa prihatin yang tinggi bab menjaga aib sesama saudara. Mungkin….. dari perspektif yang agak sedikit terkucil. Maafkan saya…
        Tiada manusia yang sempurna, you’re definitely right. Namun, ALLAH menyediakah instict yang sama untuk semua manusia normal, iaitu gerak hati dan akal. Gerak hati membisikkan kebaikan dan akal menyusun prosedur untuk menjauhinya. Untuk jd sehingga begini, beraksi di dpn kamera secara mengghairahkan, it took several great moves. Mereka bukan tak tahu, tapi buat2 tak tahu. Mengenepikan akal untuk memenuhi nafsu. You can never call this kind of person ditindas, dari segi mana yang dia ni tertindas? Dia sendiri yang mengundang aib, sbb itu, harap2nya celaan2 disini dapat menyentuh hatinya bahawa masyakat benci melihat perawan yang cantik manis sengaja menjuruskan diri ke lembah penghinaan. Dia tidak mengambil iktibar dengan segala tohmahan dan kejian masyarakat ke atas kakaknya. Mengadu diri selalu difitnah tetapi pd masa yang sama membiarkan punggung dipeluk lelaki dan gambar itu ditatap di seluruh antero Msia dlm suratkhabar arus perdana. Sukakah kita nanti, anak gadis kita pulak yang tergedik2 nak jd artis sbb nak merasa nikmat dunia yang tidak berkat dan menjahanamkan ini sbb terpesona melihat gambar2 seksi ini? Tepuk dada ingat nak mati…
        Yang baik itu semuanya dari ilham ALLAH semata2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Fact-oriented Person says:

    Sudah2 le tu dok bertekak kat sini..masing2 merasakan pandangan masing2 paling baik. Yg nak tegur, biarlah berhikmah dan berhemah, dan jangan ada yg suka menjadi batu-api kat sini. Kalau benar2 Ayu dah berubah, Alhamdulillaah..& kalau masih spt dulu, mudah2an dipermudahkan supaya boleh jadi wanita solehah..

    Apa yg kita tak inginkan ialah kalau pakai tudung dikalangan artis ni hanyalah sekadar fesyen, or model tudung, or kerana watak lakonan dlm filem atau drama.

    Apapun tak perlu kutuk secara berlebih2 kerana tiada faedahnya..namun nasihat yg jujur adalah dialu2kan tanpa prejudis.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. farFROMme says:

    dapat si ayu raudah ni..sumpah tak cari yang lain..tp kopem si ayu ni yang cari lain..huaaahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Fizah h says:

    Ayu ni mmg cantik sangatle. Apasal takde lakunan dia dgn Fahrin….dia org mmg sepadan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. paper says:

    muka berlambak dan biasa2 ajer. belum layak masuk kategori cun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Rooney says:

    Eh cun ler dia ni.

    Dah nama lawa, jadi ler artis.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kau says:

      mcm jakun artis jer ko ni, kesian. satu felda ngan memey suhaiza ker…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. cili says:

    ‘ingin berubah hasil hati sendiri’, ‘tidak ikhlas’ dan ‘tidak mahu hipokrit’ itu semuanya hanya bisikan syaitan yang ingin menyesatkan hamba Allah agar terus menerus menjauhi kewajibannya. Sedarlah agar jangan lagi terpedaya, ingatlah berterusan dalam dosa sedang mengetahui hukumnya akan terus menerus menambah besar kemurkaan Allah swt dan akan menjadikan diri sama sekali TIDAK MAMPU berubah di satu hari nanti yang diharapkan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Hukum ALLAH tidak mengenal kompromi. Ikhlas x ikhlas, wajib patuh. Cuba la bwk keta x lekat road tax sbb x ikhlas, meh tgk sket apa nak jadi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. akuPandai says:

    ayu nie gg jrang…ekekekekek

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. kiamat suda dekat says:

    dah la korunk..rzita n ayu neh pkai tdung ka x ka…itu nnt jwb kt kubur msng2.
    haha..
    kdng2 x gna gk bertdung labuh tp prangai nye..hmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. chem says:

    wahhhh…cun ayu bertudung

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. naruto says:

    deme tudung bile ada org bgi duit je……………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. anieda says:

    pd aku..x yah lah korang nk menambah2 dosa dh lah dosa melihat..dosa mngutuk….better korang x perlu nk explore pic2 dlm web ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. ^^ says:

    suke tgk dia bertudung dlm nur kasih….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. wpo says:

    nampak coli

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  62. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. unknown species says:

    bilalah ayu raudhah nak pakai tudung betul2? dia mmg ayu bila bertudung & suka tgk lakonan drama dia dgn imej bertudung…sweet & sopan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. halimunan says:

    BUAT PE PAKAI TUDUNG WAKTU BERLAKON AJE , HIPOKRIT POMPUAN NI….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. Great site, determined a couple of something totally new! Subscribed RSS for later, desire to see more updates like this one.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0