Written by Bella | November 25th, 2016

Pelakon Janna Nick pernah mencuba nasib untuk mara ke AJL 31 menerusi lagu popular, Mungkin Saja. Namun, rezeki tidak berpihak kepada beliau apabila gagal ke peringkat akhir.

Walaubagaimanapun, ia tidak mematahkan semangat Janna untuk terus aktif dalam bidang nyanyian. Khabarnya Janna bakal muncul dengan “single” baharu tidak lama lagi.

Selepas AJL, saya tetap akan hasilkan lagi lagu untuk peminat saya. Lagu saya bukanlah untuk bertanding.Tetapi sekiranya saya dipilih lagi menyertai mana-mana pertandingan, syukur alhamdulillah. Saya tetap akan bertanding.

Janna sebenarnya pernah berhasrat untuk menarik diri daripada menyertai peringkat separuh akhir Muzik-Muzik 31 kerana sedar dirinya tidak layak.

Setelah dipujuk oleh pencipta lagu Mungkin Saja iaitu Kuncidemak, Janna akhirnya tampil menyanyikan lagu berkenaan di Muzik-Muzik 31. Nyanyian Janna cukup bersahaja dan ia menepis segala dakwaan yang mengatakan beliau tidak boleh menyanyi secara langsung.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 responses to Gagal Ke AJL : Janna Nick Terus Menyanyi

  1. Anonymous says:

    lakonan pun so-so je ada hati nak jdi penyanyi. asah la bakat lakonan dulu…

    4

    18
    • Anonymous says:

      lakonan dia bagus, boleh nyanyi live. cite apa yang ko tgh so-so tu?

      39

      0
    • Jenab Nick says:

      Okey lagi janna daripada ruhainis tu…opsss !

      35

      0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Tp tula..org bbakat cm dye slalu blakon crite stakat nk tnjuk babak jiwang romantik tp x fokus pd jln crita. Itu lambakan cte ada skg & sbb tu de org dye cm bese2. Orang nmpk bakat dye tp dhargai dgn cara len. Ada bpe crita je watak bto2 uji lakonan dye. Yg len watak mcm bese kite tgk tv3 pkl 7.
      Thn ni aku tgk byk beto drama dye blakon. Dh lbh 8-10 drama kot. Tgk Ask thn dpn cite dye de tcalon x. Yg aritu pn Anak ibu buangan ibu. Cite ni mmg ok & lakonan dye bto2 teruji. Cte kau aku & kite menang ari2 sbb undian. Peminat yg undi ni kbykn suke cte yg sweet2 gitu. Bese2 je cte. Minggu ke 3 dh kontrak kawen senang mcm nk ajak lepak minum. Dan Janna mmg nmpk adorable dlm tu.
      Stesen tv ni pn skadar nk de kt zone selesa sgt & kejar rating. Smpi bile nk sruh pnerbit / pengarah wat cte mcm tu je. Mcmne rakyat x kutuk cte2 skg. Hahaha. Duk kumpul duit cm air klua tp x karya maju mne. Penerbit pn akur khendak stesen tv. Lps tu crla pengarah dhendaki jd kluala tadaaaa crite Menantu Ting Tong, Suamiku Jurawat Isteriku Doktor, Stesen Tvku Pengedar Pengarahku Mabuk Ketum, Mr Donut Caramel dll. Jd pelakon pn trimela sbb tu kerja dpn mata. Haha. Sumber rezeki kn. Plakon mude yg watak pelbagai slalu bwk contohnya Zahiril adzim. Byk de blakon drama kt tv3 & rtm. Yg cmni br plakon bto2 bgus & kemampuan dye org nk tgk. Aku harap nnty Janna jd cmni. Minat ko sejak ko rambut panjang lg Janna. Dan stesen tv jgnla sekat kreativiti pengarah & penulis dll kan. Jgn ajar penonton dgn karya cmtu je. Itu sbb jd ramai golongan mgedik mcm Neolofa n fattah tu. Hehehe.
      Komposer de hak nk kasi btanding ke x. Tp si komposer jgnla mharap sgt lagu tu. Lagu nk kumpul duit royalti blehla. Mungkin bg pencipta lagu mkin byk lagu dipersembahkn mkin byk lagu bleh dimainkn. Tgk de 2 3 drama men lgu ni. Radio lagila. Akhir tahun bleh kumpul duit royalti. Hurm.

      2

      0
    • Firdausi tnya mna pondan mak becok says:

      Tp tula..org bbakat cm dye slalu blakon crite stakat nk tnjuk babak jiwang romantik tp x fokus pd jln crita. Itu lambakan cte ada skg & sbb tu de org dye cm bese2. Orang nmpk bakat dye tp dhargai dgn cara len. Ada bpe crita je watak bto2 uji lakonan dye. Yg len watak mcm bese kite tgk tv3 pkl 7.
      Thn ni aku tgk byk beto drama dye blakon. Dh lbh 8-10 drama kot. Tgk Ask thn dpn cite dye de tcalon x. Yg aritu pn Anak ibu buangan ibu. Cite ni mmg ok & lakonan dye bto2 teruji. Cte kau aku & kite menang ari2 sbb undian. Peminat yg undi ni kbykn suke cte yg sweet2 gitu. Bese2 je cte. Minggu ke 3 dh kontrak kawen senang mcm nk ajak lepak minum. Dan Janna mmg nmpk adorable dlm tu.
      Stesen tv ni pn skadar nk de kt zone selesa sgt & kejar rating. Smpi bile nk sruh pnerbit / pengarah wat cte mcm tu je. Mcmne rakyat x kutuk cte2 skg. Hahaha. Duk kumpul duit cm air klua tp x karya maju mne. Penerbit pn akur khendak stesen tv. Lps tu crla pengarah dhendaki jd kluala tadaaaa crite Menantu Ting Tong, Suamiku Jurawat Isteriku Doktor, Stesen Tvku Pengedar Pengarahku Mabuk Ketum, Mr Donut Caramel dll. Jd pelakon pn trimela sbb tu kerja dpn mata. Haha. Sumber rezeki kn. Plakon mude yg watak pelbagai slalu bwk contohnya Zahiril adzim. Byk de blakon drama kt tv3 & rtm. Yg cmni br plakon bto2 bgus & kemampuan dye org nk tgk. Aku harap nnty Janna jd cmni. Minat ko sejak ko rambut panjang lg Janna. Dan stesen tv jgnla sekat kreativiti pengarah & penulis dll kan. Jgn ajar penonton dgn karya cmtu je. Itu sbb jd ramai golongan mgedik mcm Neolofa n fattah tu. Hehehe.
      Komposer de hak nk kasi btanding ke x. Tp si komposer jgnla mharap sgt lagu tu. Lagu nk kumpul duit royalti blehla.
      Mungkin bg pencipta lagu mkin byk lagu dipersembahkn mkin byk lagu bleh dimainkn. Tgk de 2 3 drama men lgu ni. Radio lagila. Akhir tahun bleh kumpul duit royalti. Hurm.

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      terus kan menyanyi sampai u berjaya dlm donia artis..tk kire jadi penyanyi atau pelakon jangan main2 n jangan asal bolehhh aje berlakon n menyanyi betol2 sampai dapat ape yg kite nak n jangan futus asa ok ..lov u jannaaa…

      0

      0
    • macam-macam says:

      ko jeles kan???elee org kalau jeles mmg mcm nie..bahahahahahah.,…..janji dia x kacau ko berak dah la beb…jgn jeles2 okay..kahkahkahkahkahkah

      0

      0
  2. Anonymous says:

    so-so? cerita apa yang kau tengok so-so tu? lakonan die bagus la..

    13

    1
    • Haikal Hanafiah says:

      Ya. Dia bleh blakon tp dlm bpuluh2 cerita yg dia blakon skg cte pe layak ke ASK slain anak ibu buangan ibu???? Apakah tema crita dia slalu bwa???? Watak cmne dia slalu bwa???…pe beza watak dlm anak ibu buangan ibu dr cte2 lain dye blakon???

      1

      1
  3. Anonymous says:

    lagu x kreatif..tu la pasal.

    5

    3
  4. polkadot pink says:

    pertamanya saya suka Janna Nick ni sebab dia mmg bakat baru yg bagus..first time sy terbuka je cerita dia mcm ala2 tomboy kena kahwin dgn sorg pelakon, lakonan Janna Nick ni bersahaja dan nampak watak tomboy tu walaupun tak berapa nak tomboy…Keduanya saya ada juga tgk cerita apatah dia berlakon, pun bagus juga dia bawa watak dia..Then cerita dia berlakon drama jadi Kelantanese, nampak bagus juga walaupun sebutannya mungkin agak lain compared to real kelantanese (mungkin laa, sbb sy org JB)..Ketiganya, muka dia 90% sama mcm sepupu saya..Keempatnya, dimata saya Janna Nick ni lawa dan disertakan dgn pakej yg merendah diri, bersahaja (buat masa ni yg saya perasan la)..

    12

    1
  5. Anonymous says:

    mungkin saja~~ aku dgr pn kote naik stim, suare dia perrrhhh

    2

    2
  6. miss kepah says:

    sebagai pelakon mmg berbakat sangat. teruskan berlakon je lah.
    Sebagai penyanyi, ermm stakat nyanyi suka2 tu ok lah…tapi baguslah sbb sedar diri dan tahu kemampuan….jgn jd mcm makcik sorg tu….ada hati nk bandingkan diri dgn beyonce dan adele…ngan selena gomez blm tentu lepas..skurang2 selena tu muda lagi .kihkihkih

    10

    0
    • C Y says:

      Selena gomez pn takleh nyanyi live dgn baik. Tak caye? Cr kt utube versi live Love you like a love song & lgu len. Lg ok tgk dgn support live band. Yg minus one pn 40% je dye nyanyi yg len minis one support. Klu x sbb production gempak & komposer lgu karier nyanyi dye x kmane sgt. Dye pn gaye cm fazura…pelakon nk jd ‘penyanyi’. Pelakon disney yg jd penyanyi ok cm ariana geande,vanessa hudgens & victoria justice.

      3

      1
      • miss kepah says:

        to C Y
        1. cuba kau fahamkn betul2 ayat aku. aku ada ckp ke selena nyanyi live dgn baik? tp kalau dibandingkan fazura, selena nyanyi lebih baik. tu je yang aku nk cakap. yang kau bandingkan dgn vokal live selena masa nyanyi love you like a love song tu cam x kene je, lagu tu released 2011. kau dgr vokal live dia nyanyi kat VSFS 2015, AMAs 2015, Revival tour 16, so much better than dulu, and better than fazura.
        2. kau jangan sebut la ariana grande tu, dia tu mmg pnyanyi bgus. mmg deserved to win Artist of the year kat AMAs baru ni. and one more dia bukan disney, dia dari nickeledon la sama dgn victoria justice tu. selena demi lovato and miley barula disney. dorang tu bukan pelakon nak jadi penyanyi, tapi mmg pelakon disney ke nickeledeon ke mmg kena nyanyi jugak dalam series dorang tu. tapi mmg antara dorang semua, vokal selena yang agak lemah. tp skrg dia dh improved.
        sekian,
        Peminat Selena Gomez, Ariana Grande, Demi Lovato, Miley Cyrus.

        0

        0
        • C Y says:

          A ah ye. Br sy pasan saya silap tulis. Hehehe. Cmne pn komposer & production buat slh 1 lgu tu best. Silap fazura kt cni. Emm. Lgu br selena best.

          0

          0
  7. Anonymous says:

    aku suka janna nick ni. dia luar drama pun tak sombong..kalau korang follow ig dia best…bersahaja jer. aku bukan peminat tegar dia tapi aku suka dia. nyanyi masa separuh akhir muzik2 mlm tu ok la..better dari fazura. fazura nyanyi nk tgk kamera pun takut..tgk penonton depan mata pun takut. confident level hancurr…hancuurrr akuuu…hahaha.

    13

    0
    • Anonymous says:

      aku pun peraasan fazura x ngadap kamera langsung..muka mmg nampak neves nyanyi..suara kontrol sedap..

      1

      1
  8. melati says:

    ni mesti kes tukar lagu @ nyanyi lagu sendiri ..!! pasal tu tk tercalon…..harap2 minggu ni pun Nora pun tk tercalon, kalu dia ader lagi , bermakna Dato Vida & Nora gi mamposssssssss..

    4

    0
  9. Anonymous says:

    boleh nyanyi live??rs nya fan dia je yg tjerit kt sri pentas masa semi tu..yg lain sume krik krik..hauk sehauk hauknya

    1

    0
  10. kelilawau says:

    menyanyi lg masyuk dr belakon…tu pasal la semua nk jd penyanyi…

    0

    0
  11. macam-macam says:

    janna!!!!!!!!!!!!! lebiu…. u la artis paling sempoi and x cover cun yg i pernah jumpa…i very the loike….keep it up….dongibab…… =)

    0

    1
  12. Anonymous says:

    X minat pun dia ni nyanyi pun x sedap mana.tah apa la org minat sgt

    1

    1