Written by AbangNara | August 18th, 2011

Agak teruk jugak Nora Danish dihentam oleh segelintir peminat-peminatnya di Facebook Nora Danish akibat statementnya di bawah. Sila baca terlebih dahulu ye.

gadis kampung nora danish

Apa pendapat korang? Betul ke tak ada gadis kampung yang blonde rambutnya? Atau sama ada blonde atau tidak, itu tak penting bagi anda? Atau gadis bandar sebenarnya tak boleh tak kena blonde rambutnya agar tidak nampak macam gadis kampung?

Kalau Abang Nara, asal tak botak sudah la. Blonde tak blonde belakang cerita. Hehehe

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

169 responses to Gadis Kampung Tiada Yang Blonde – Nora Danish

  1. futuremg says:

    saper kater takderk…ader jer budak kampong rambut karat, btw cik nora, kalo setakat kaler rambut warne karat takdernyer menampakkan yang u tu bandar sgt…nampk cam org tak beriman ader…amek ko!

    0

    0
    • SPEK HITAM says:

      sentap hati mak nak! hahhahaha

      0

      0
      • umie says:

        dik..jgn bangga sangat ngan rambut kaler2 suma tu dik..dik tau x kaler rambut tu air xleh msuk smpai ke dlm rambut .cmne dik mandi wajib?cmne dik puasa?dan paling penting,cmne adik SEMAYANG 5WAKTU?Astaga..artis artis..

        0

        0
        • nora lanish says:

          heyyy uolsss
          i ckp coz i dpt watak tok gadis kampong…
          i just seswai kn ngn watak tu jewwwww
          so watt???

          0

          0
        • Mapia Officer! says:

          so what..???
          nk sesuaikan dgn watak apa ke jadahnye
          yang HARAM TETAP HARAM dik oiii….

          0

          0
        • Positive thinking says:

          Maaf la kalau komen aku ni ade yg tak suke..nak thumbs down itu hak korg..mula2 aku bace status nora ni aku langsung tak terfikir pasal isu bodoh ni..yg aku rase negatif sikit sbb die cakap die tak suke rambut hitam n tibe2 wish nuzul pulak..kat situ jela tak berapa sesuai sgt..tp yg aku paham pasal bab2 kampung ni, nora danish maksudkan klau berlakon gadis kampung mne de rambut blonde sbb ciri2 gadis kampung kan lebih ketimuran..statement dia tu pasal watak dlm cerita tu laaa..gadis kampung yg dah urban jgn nak marah dan tercabar sgt la ehh..gadis bandar yg ketimuran pulak jgn nak cepat sgt bg komen negatif la ehh..pahamkan betul2 sebelum melenting… :)

          0

          0
        • bagi aku tak kire la rambut blonde ke,bulu ketiak blonde ke…yg penting aku xnk tukar2 kaler dah…sbb hitam warna kegemaranku…hitam mutu keunggulan

          0

          0
        • ohbulan says:

          mandi wajib ke ? puasa ke ? semayang ke ?? retis mane buat sume tu . huh

          0

          0
        • momoe says:

          tol la ape die ckp tu. xsesuai la kalo rambut blonde for watak kg. tgk mcm maya karin. blakon cte ape ngan opie tu. org kg tp blonde gle. xsesuai lgsg. da kne kutuk. but nora not suppose to keluarkn dat statement. jgn la ckp xsuke rambut hitam even mmg betol pon. smpn sendiri sudeyh.

          0

          0
        • laalland says:

          haha~ betul3. dieorg juz tahu tp ta pernah na wat. adoii.

          0

          0
        • titi says:

          salam kaler rambut boleh tapi hanya utk tatapan suami . diharuskan lagi kalau cantik utk suami. cuma cari yg inai atau yg bleh tembus air.

          0

          0
      • aku xsuka propa says:

        aku setuju nok.
        rambut lagik gorgeous.menampakkan awk tu org melayu tulen..kalau blonde muka kampung pon buruk gak..ape cer.ape da..bandar ke kg ke sama je.manusia gak..

        bk cantik pon rambot blonde ni.kbanyakan aku tgk rosak!

        0

        0
    • lalola says:

      hahaha.. tempat aku berlambakk.. makcekmakcek pownn ramai yang blonde sampai ade yg saket mata tgk kemerahan warne rmbutt.. macammacam..

      0

      0
    • jane says:

      hihihi….futuremg ha betul tu…amek ko….

      0

      0
    • badgaL says:

      bajet HOT je kau Jah!
      better Fasha rather than u “gediks girl”
      puii =.= lol

      0

      0
    • Selalunya yg. buat cam tu sebab ada kekurangan pada dirinya.
      Jika dah keturunan warna rambut brown/perang x payah mat salleh- bangsa lain pun ada.
      Aku ni x payah beli pelekap mata dan x yah calit dai nora Danok oi -ori…
      Dulu dok kat kampung mandi ayaq parit, tapi bila make-up dan bergaya kalah hang…
      Badan tinggi lampai…hang tu macamana tak sapu taik setan..badan kecik, katek, idung kureng mancung harap putih aje..
      Nora danok ni kalu x kaler rambut sebijik macam anak jakun….harap pakai seksi rupa x lah cantek ngat.
      Fasha sanda asal dari kampung , kalu rambut dia hitam/perang ada class gitu. muka dia 1st. class.
      Pasai tu jejai endak dia…..janganlah ex sangat.

      Ramai budak2 kampung wajahnya tercantek tapi x tonjol diri, yg. kebanyakan muka x cantek sangat ni yg. dok menonjol, jika x buat camtu sapa pun x pandang….dahlah ketot sombong pulak.
      Patut pun laki tinggal…..orang utara kata macam puntung gurih api….padan muka….mulut banyak sangat.

      0

      0
    • da princess says:

      nora danish saya ni asal kampung tp rambut saya perang orginal, sbb my grandfather mix cina campur hindustan…

      0

      0
    • abg syg says:

      haram bagi perempuan warnakan rambut dengan warna hitam kecuali lelaki.. tp guna lh inai itam k. bagi perempuan jika mahu warnakan rambut karat sila guna inai.. tp hanya untuk muhrim sahaja .. jika ada masalah rambut pn boleh guna inai.. yg penting inai… yg ptg perempuan lebih baik menurup aurat .. itu lebih baik dr segala fitnah..

      0

      0
      • i am xoxo says:

        to @abg syg,

        sape ckp laki bole warnakan rambut kaler hitam? laki pompuan xbole kaler rambut warna hitam. TUJUAN: supaya xmenutupi usia kt yg dah lanjut (UBAN). jgn nk tibai je keluarkan fatwa.

        0

        0
        • Dr. Feelgood says:

          Ulama dn Mazhab berbeza pdpt dlm hal menghitamkan rambut ni.

          Penah terbaca 1 hadis (Lbh kurang mcm ni..) SAW bersabda “Gunakan lah warna ni (Hitam) kerana ia lebih disukai oleh para isteri dn menampak kan gerun pd musuh

          Penah gak terbaca 1 lg hadis “Tukarkan lah warna rambut, misai dan janggut mu tetapi jauhi lah warna hitam”.

          Dari Abu Hurairah bahawa SAW bersabda:
          “Sesungguhnya orang2 Yahudi tidak mahu mewarnakan rambut, oleh itu berbeza lah kamu dengan mereka. (HR Bukhari)

          Utk lbh tepat tny lah pd yg lbh arif.. =)
          Setau aq mewarnakan rambut, misai dn janggut selain dari hitam adalah harus

          0

          0
        • MarangPerapu says:

          Hadis warnakan rambut untuk menggerunkan musuh tu ialah mewarnakan rambut dgn warna MERAH (dari Inai) bukan hitam bro… jika baca sejarah Islam, pejuang2 Islam akan mewarnakan rambut mereka dgn warna merah (Arab kan terkenal dgn Inai Arab nya)…

          Satu lagi perkara, dalam hukum Islam ni special sket… HARAM tu bkn terletak pada BAHANnya sahaja tapi PERBUATANnya juga. Contoh: Emas – Ia tidak HARAM dari segi BAHANnya tapi dari segi PERBUATAN, Lelaki Haram memakainya. Contoh lain: Mewarnakan RAMBUT adalah HARAM bagi Wanita (kecuali berniat menggembirakan hati suaminya, so kat rumah aje leh tunjuk, kat luar tunjuk rambut dah salah niat tu), tapi kalau BAHANnya adalah dari benda Haram atuapun TIDAK maka tetap Haram sebab dari segi PERBUATAN itu hukumnya HARAM di sisi Islam.
          KALAU PERBUATAN & BAHAN adalah HARAM, sah2 confirm HARAM, . … Harap faham..

          0

          0
    • gadis kmpung moden krg , nora

      0

      0
    • nora danish says:

      sampai hati u kata i mcm tu.. dasar lelaki kampung

      0

      0
      • bujang says:

        Jangan hina kampung wey….dari kampunglah ko bolih makan nasi, makan sayur, buah…dan pelbagai lagi…..

        Aku cukup respect org. kampung…..kerana merekalah kita bolih menikmati pelbagai sumber.

        Mereka memainkan peranan penting didalam ekonomi negara, hasil2 pertanian, perikanan dan sebagainya…..x belajar atau ambik tau ke tentang ekonomi negara……x tau banyak sikit pun jadi le…

        0

        0
    • WHAT THE HEK says:

      saya rasa tajuk BN ni salah la…patut letak tajuk ‘NORA DANISH XPUAS HATI DENGAN RAMBUTNYER DICIPTAKAN ALLAH COLOUR HITAM’

      0

      0
    • WHAT THE HEK says:

      BN, title utk story ni salah la…patutnyer BN letak cam ni “NORA DANISH XBERSYUKUR (lebih gempak letak XPUAS HATI) DENGAN RAMBUT KALER HITAM YG DIKURNIAKAN ALLAH…”

      0

      0
    • Lulu Rahman says:

      haha , sebijik kena atas muka dia . pedas lah ayat kau . mmg terambik la nora :D

      0

      0
  2. first time commenter says:

    gile takde motif entri nih, pemalas tul abang nara carik bahan

    0

    0
  3. mak odah says:

    better si fasha dr si nora danish ni…. rambut blonde pun si ‘J’ still mencari gadis kampung, yg berambut hitam…nway, ayat org kampung kaw tu agak kurg ajar…

    0

    0
  4. mak odah says:

    betul2…nampak sgt ko da bape taun xblaja agamaa

    0

    0
  5. hahaahahah sapa kata budak kg x de blonde…. dak skolah aku dulu ramai je yg nk blonde kn rambut la.. rebonding la… nak rasa up to date gak… ceh….
    tak dosa pon rmbut itam.. yg dosa nmpk rambut… ekekeeekek
    i loveeeeeee my black hair… lalalalalalalala

    0

    0
  6. aleya natasha says:

    xkisah ler hak individu..tp skrg nie..gadis kampung ker bandar sama jek gayer nyer…

    0

    0
  7. sarah_nina says:

    tak semestinya rambut blonde tu orang bandar dan tak semestinya rambut hitam tu orang kampung..statement.. statement…ish..ish..

    anyway.. rambut hitam tu kan sihat…rasanya kebanyyakkan model iklan syampoo tu rambut hitam kan,.. jarang yg rambut blonde… ^_^

    0

    0
    • hmmm says:

      setuju..and puan NORa DAnish…bukan aritue ada ckp nak antar anak kat tahfiz ker?sebelom nak jadikn anak seorg tahfiz “MAK” nya kenala berubah dulu….

      0

      0
    • ShapeShifter says:

      tultuh…rambut Ella cun jer hitam dr dulu… one of the legend in music industry lagi~

      0

      0
  8. ringgo says:

    Apa yg Nora Danish maksudkan ialah dalam cerita “Zikir buat Dhia” dia pegang watak gadis kampung. So, ikut lumrahnya, gadis kampung mana ada yg blonde. Kalau ada pun jenis yg x sedar diri. Mcm gadis bndar jugak.

    0

    0
    • dislike says:

      agree..dia mksudkn dlm cite tu.why u should take it seriously??

      0

      0
      • niji says:

        Sebab ia boleh meningkatkan blog trafic. Baygkan, NoraDanish lekeh org kampung…fuuu…ramai nk baca wei…nak tompg kutuk sekali…padahal kawan tu cerita pasal drama dia itu…. ….

        0

        0
        • adik says:

          tu la….tapi pada pemahaman aku la dia xde kutuk orang kampung…..dia cuma kata orang kampung xde yang blonde…klu orang kampung baru, kampung pandan atau kampung datuk keramat bersepah2 yang blonde……dia fikir dari secara general…mungkin watak dia gadis kampung yg sopan gitu…so mana leh blonde….
          klu bab dia xsuka rambut hitam tu lantak dia la…

          0

          0
        • MarangPerapu says:

          Emmm.. sebenarnya kalau kita tengok statement Nora tu.. dia hanya tersilap menggabungkan ayat (di tak suka rambut hitam) dgn (org kg xde yg blonde)… So, bila ke2-2 ayat tersebut digabungkan maka ia boleh menyebabkan satu tanggapan yang salah timbul…
          So, Nora, nasihat saya… sebelum tulis apa2 statement dan sebelum submit, kene fikir dulu samada ianya sesuai ataupun tidak. Kalau tidak…Just Rephrase the Statement..

          0

          0
        • hoho says:

          aduhlahh. kalu die na cite sal drama2 ta yah la mention ta suka rambut wrna hitam>nmpk sgt die ta bersyukur dengan ciptaan tuhan. lg satu , da tahu ramai kasi komen negatif , ta yah la kuarkn statement mcm tu, cukup juz kata ta suka berlakon sebagai orang kampung. kn senang.

          0

          0
  9. eskimcokotop says:

    Entah dari dulu, aku tak suke dengan si nora nie. Gedik melebih2. Blonde ke tak blonde, mampus masuk tanah jugak woooiii!

    1

    0
    • kakesah says:

      macik pong menyampes ngan nora neh, gedik over acting, muka huduh harap putih je, kalu muko ada kelas sangat apsal iklan standard x amik ko.. tahap iklan org kg jer amik ko tu.. cer tengok fasha mcm2 iklan power yg amik dia termasuk habib.. KO ADA?

      0

      0
  10. hehehehehe says:

    aku bdk kg gak..kalo setakat rebond n colour semua aku dah buat…alih2 skrg nie suami aku taja tuk rebond jer coz bl aku colour rambt nampak mcm anak cina pulak…setkt blonde rambt bersepah dah org kg bt bkn itu yg penting yg penting hati…

    0

    0
  11. didi says:

    eh, setahu aku nora danish mana ada acc facebook? dia cuma ada twitter je la.

    0

    0
    • choki terperanjat sakan... says:

      ya betul, nora ada twitter sahaja.. dulu nora dah bagi tahu dia cuma ada twittter, account facebook tu palsu…

      Abang Nara.. tolong pastikan…..

      makasih….

      0

      0
    • choki terperanjat sakan.. says:

      ya betul, nora ada twitter sahaja.. dulu nora dah bagi tahu dia cuma ada twittter, account facebook tu palsu…

      Abang Nara.. tolong pastikan,

      makasih….

      0

      0
  12. aspire5580 says:

    selamat berbuka kpd semua..kalau free bacalah maksud ayat Al-Quran surah At-Tin ayat ke 4

    0

    0
  13. mia says:

    bersyukarlah dengan apa yang diciptakan oleh Tuhan pada anda…xpernah nak rasa bersyukur langsung…kalau dh kehilangan baru nk menyesal tapi waktu tu dah tak da guna dh…setiap orang dilahirkan ada kecantikan sendiri…jd bersyukurlah…jangan menidakkan apa yang Tuhan jadikan kerana Dia lebih mengetahui

    0

    0
  14. sara says:

    bukan hari tu nora ckp dia xde FB ke? FB dia tu palsu. hari tu dah kene hentam ngan org yg like…tp lama2 diam..pastu dia teruskan page tu.

    0

    0
  15. redcarpet says:

    jgn bangga sngt pd budaya BARAT!!

    0

    0
  16. anti putar belit says:

    i like the below statement… udah2 ler memutar belitkan orgnyer ckp…

    Apa yg Nora Danish maksudkan ialah dalam cerita “Zikir buat Dhia” dia pegang watak gadis kampung. So, ikut lumrahnya, gadis kampung mana ada yg blonde. Kalau ada pun jenis yg x sedar diri. Mcm gadis bndar jugak.

    0

    0
  17. stylo says:

    err…. kalo bertudng xdak mslh blonde tak blonde..
    abih2 pon sembang sesama laki bini je la..

    so.. bleh buat tak suma watak dlm citer bertudung.. hoho

    0

    0
  18. Fez says:

    Comment yang last tu, yang kata Islam semua rambut hitam… APA BODOH SANGAT?! Orang Arab Saudi pun berlambak rambut natural blonde kot. Colour rambut yang Allah bagi tu la colour rambut yang sepatutnya, tak kisahlah colour apa.

    I wish artis2 ni sensitif sikit pasal Islam dkt Malaysia ni. Most hair dyes dkt pasaran semua tak bagi air kena rambut, even if ingredients halal pun. So kalau tiap2 bulan dye rambut tu, nampak sgt kot tak kisah pasal sembahyang. Macam diorang mencanang lah pulak.

    0

    0
    • Puffer says:

      Itula pasal..baca ayat dia facepalm…mungkin dia maksudkan melayu sbb kalau islam, pakai tudung..mana npk rmbut kaler apa..hoho

      0

      0
      • meow says:

        “Most hair dyes dkt pasaran semua tak bagi air kena rambut, even if ingredients halal pun.” isunya bukan isu tak kena air kat rambut ke apa. tapi hukum pokoknya hukumnya. mewarnakan rambut tanpa sebab munasabaha dah confirm la haram..

        0

        0
        • Dr. Feelgood says:

          Mewarnakan rambut tanpa sbb munasabah dah kompem ke haram..???

          Inai dn pewarna yg x bercampur najis serta yg telap air dibenarkan. Cuba amati dn fahamkan hadis ni pas tu pkir sendiri sbb aq x berani nk bg hukum

          Dari Abu Hurairah bahawa SAW bersabda:
          “Sesungguhnya orang2 Yahudi tidak mahu mewarnakan rambut, oleh itu berbeza lah kamu dengan mereka. (HR Bukhari)

          0

          0
  19. Dia ni dah lama tak balik kampung kot? :D
    gadis kampung sekarang dah ramai yang blonde lar nora…. ;)

    0

    0
  20. pacha shendat says:

    NAMPAK SANGAT TAK KISAH PASAL HUKUM HAKAM AGAMA..KALAU RAMBUT DAH BLONDE SETIAP MASA, TERANG2 TAK BOLEH BERWUDUK BAHKAN MANDI WAJIB PUN TAK BOLEH MENYELURUH.TAK SAH.TO CIK NORA N ARTIS2 LAIN, GLAMER MCM MANA PUN ANDA, ANDA TETAP LAGI ISLAM DAN MELAYU.JANGAN BILA DH FAMOUS BERLAGAK SMPAI LUPA ASAL-USUL.

    0

    0
    • org yg x prnh lupe asal usul says:

      mknenye stiap mase la org yg kaler rambut ni dlm keadaan yg x suci kan..kesiannye..mandi wajib pn x sah..pas tu nk wudhuk utk solat cam ne pulak??padahal solat tu slh 1 drpd rukun islam..hmmm…doakn je la mudah2an diorg tu berubah..

      0

      0
  21. deus EX says:

    lupa daratan!

    0

    0
  22. baby says:

    saya pun suka tgok rambut warna cam ayu raudhah nampak cantik tapi saya takut nak mewarnakan kerana ia tak sah wuduk, mandi wajib dll.ada satu kejadian dimana kawan saya rambutnya blonde tapi bila di meninggal masa mandikan jenazah dgn kuasa Allah s.w.t warna rambut dia luntur dan kembali hitam .

    0

    0
  23. NenekPenne says:

    berlakon mesti ikut watak
    sebab tu pelakon malaysia kurang nak maju mcm pelakon orang putih
    kalau watak kata kena botak, dia kena botakkan rambut dia…
    dah cari makan sebagai pelakon kan kenalan ikut skrip..
    lain lah kalau dia bukan pelakon…
    tapi orang kampung memang ada rambut blonde yer… maybe…

    0

    0
  24. miszlissa says:

    DIE NI BLAKON SGT SO-SO…XTALENTED MNE POWN..BJET CHOMEL JEE
    SIRIUS CITE ANA LUK LUK YG DIER BLAKON NMPK TIPIKAL….

    0

    0
  25. wawa says:

    pnah tgk twit imam muda asyraf..dia kaata bole warna kan rambut tapi bukan warna hitam…ada hadis jugak kalau tak salah..betulkan saya kalau sayaa silap..tq

    0

    0
    • sha says:

      mmg la boleh..tp itu inai hitam..yg digunakan zaman para sahabt kalau xsilap saya untuk tujuan pergi berperang supaya tak nampk sgt ketuaan mereka dan menambahkan lg kegerunan pihak lwn dgn menganggap pejuang islam adalah semua yg muda dan bertenaga…dan dan warnakan rambut tak boleh dengan bahan yang xtelus air…kalau x cem ne nk wuduk, mndi wajib. kalau mati time rmabut berwarna..xke naya nk kena mandi wajib tu nnti..derita mayat wooo…sanggup???

      0

      0
      • sentelan says:

        der..kaler itam lagi haram yek..belajar agama kasik abis..oh sori kang kalo ak tlis camni adalak yg putar alamkn aku nye bahasa lak..kalerkan rambut ngn kaler itam adalah haram!kalo mau kaler jugak kuning or merah…biru hijau purple xtermasuk..and sah x sah amalan ye semua itu urusan ye ngn tuhan..seandainye ye menggunakan pewarna yg mmg telusnye air xke korg2 ni dh wt dosa kering x sia2 bln poser..sendiri jaga hal sendiri r..nk tego pun ada cara..skali lagik blaja agama kasik abis baru boleh nk tarbiyyah kn org..

        0

        0
        • xxxxxxxxxx says:

          sentelan, setau aku semua bahan wt dye tu xtelus air pasal tu yg dibenarkn guna hanya inai je. ko pn kemain lg sound org blaja agama kasik abis ye?mcm ko sorg je pndai.so next time tgk diri sndri dulu bru tegur org lain.sekian.harap maaf jika terkasar bahasa.slmat berpuasa! :)

          0

          0
        • hmmm says:

          hukumnya “HARAM” kalo kaler rambut warna apa2 jer KECUALI inai..kalo warnakn rmbut guna inai dibolehkn sbb kalo ambil wudhuk tak batal..

          and kpd “sha”,pd zmn rasullulah diorng mmg ada kalerkan rambut TAPI bukan warna hitam..dari mana ko blajar warna kuning or merah dibolehkan?lol..

          saje jer nk betolkan,kang nti ko kalerkn rmbut guna warna tue,aku plak yg brdosa sbb tak tegur ko

          0

          0
        • Dr. Feelgood says:

          Ulama dn Mazhab berbeza pdpt dlm hal menghitamkan rambut ni.

          Penah terbaca 1 hadis (Lbh kurang mcm ni..) SAW bersabda “Gunakan lah warna ni (Hitam) kerana ia lebih disukai oleh para isteri dn menampak kan gerun pd musuh

          Penah gak terbaca 1 lg hadis “Tukarkan lah warna rambut, misai dan janggut mu tetapi jauhi lah warna hitam”.

          Dari Abu Hurairah bahawa SAW bersabda:
          “Sesungguhnya orang2 Yahudi tidak mahu mewarnakan rambut, oleh itu berbeza lah kamu dengan mereka. (HR Bukhari)

          Utk lbh tepat tny lah pd yg lbh arif.. =)
          Setau aq mewarnakan rambut, misai dn janggut selain dari hitam adalah harus

          **Ada gak terbaca hadis SAW menasihati para sahabat mewarnakan rambut dgn kemerah2an

          0

          0
  26. ermm says:

    die tgh shooting ni agaknye..dalam drama tu rambut die warna hitam..die pgg watak gadis kampung..agaknye la…..

    0

    0
  27. Aina says:

    die maybe nak maksudkan yang die nk shoot watak gadis kg kena uat rambut itam…die suke rambut blonde…or memng asal rmbut die perang kot…

    Pepun…smg 1 ari nnti die pakai tudung…agaknyer die lg lawa kot ngn tudung…

    0

    0
    • poyo says:

      mmg dia lawa pki tudung.. teringat masa dia berlakon citer slot lagenda..puteri bunian terserlah keayuan

      0

      0
  28. kesian says:

    apa pun kalu pewarna dia guna itu xsah amik wudhu maka jawap la dia di akhirat tentang amalan dia..oh artis..kesiannnnn..dunia dunia

    0

    0
  29. dr wani says:

    blondie ka, brunette ka, salah ke kekal warna rambut asal? apa2 pun baik pakai tudung. senang. org x nmpk rambut kaler apa.

    0

    0
  30. nogori mari says:

    Rasulullah saw. bersabda: “Barang siapa yang memiliki rambut, maka hendaklah ia menghormatinya (memeliharanya).” (H.R. Abu Daud dan Abu Hurairah r.a.)

    0

    0
  31. jajiju says:

    rambut yang blonde tu la budak kg. budak kg aku byk rmbut blonde. bile jalan mendade cam artis. aku tgk senyum ja”lam hati, seb bek rambut aku kaler natural perang gtu xyh over2 nk g blonde”hahahah

    0

    0
  32. aku says:

    Aku memang langsung tak minat Nora Vanish ni..Kemudian dia diambil berlakon dalam drama ini kerana FS ada komitmen dengan drama lain..Lantak ko lah Nora Vanish

    0

    0
  33. pua cu kang says:

    hai ya.. cik nola danish..hai yak..lu kan islam lo… dulu gua lasa mcm ada degar lu mahu pakai tudung..masa tu balu clash sama itu binjai..masa teluka lu ingat tuhan alah.. masa lu sng lu mahu tuka tuhan alah cipta utk lu..wa cina pun tau loooo..itu air semayang talak kena sama lu punya lambut..lu kua dala sebulan sekali maa.. olang melayu ada mandi itu wajib mandi..air musti kena semua lu punya celah2 maaa.. kalo lambut lu sudah kaler apa lu mahu jwb.. nti arr..lu mati itu yg kasi mandi mayat lu kene cukur abit lo lu punya lambut..hai ya.. wa sgt cinta sama itu pasar malam ..oo silap..pasa sendat looo.. sy talak suka sama lu la nola varnish.. selupa melayu ckp.. muka tatak ong loooo… lu lakon pun talak sdp … lu bajet cute looo..hai ya.. hidup susah..mati pun susah.. tuhan ala……….

    0

    0
  34. me says:

    for me, there’s no differents between gadis ‘kampung’ atau ‘bandar’. life lebih kurang je. pengaruh bandar dah menyeluruh kt kampung. jgn kata blonde rmbut, mcm2 lagi laa. saya dah dduk bandar, dah dduk kampung. so mmg xde beza. cume xtahu kalau kmpung lain kn?
    oke. xperlu nak marah sgt dgn ape yg nora kata sbnrnye. maybe she doesn’t meant it. :) think positive. xperlu nak melenting sgt.

    0

    0
  35. choki tertipu says:

    cam bangang je ..NORA DANISH mn ada acc FACEBOOK.. dia cuma ada twitter je..

    0

    0
  36. zzzzz says:

    lembu pn blonde gak bulunye..sme kot mcm ko..

    0

    0
  37. risya says:

    nora ni dah lama sgt blonde kot sbb tu la kluar statement bodo camtu. #dumblonde

    0

    0
  38. lagubestbest says:

    Korang ni.. Emo tak bertempat. Sebenarnya nora danish tengah bayangkan dia sebagai Ana Lulu si gadis kampung. So dia xboleh nak blonde rambut sebab dia Ana Lulu si gadis kampung. Cute sebenarnya tweet dia tu. :P

    eg: I ana lulu, kat kampung ni, xde orang blonde rambut :( Cian I.

    0

    0
  39. Roo000o00oooney says:

    Ada can boleh bikin riuh ni.

    0

    0
  40. mami lawo says:

    aku rasa bole jer dia nak kata org kampong takder yg blonde…sbb nak seswaikan ngan watak. Tp jgnla kata tak suka rambut itam plak….mcm la dia tu mix mat salleh. Aku rasa dia tanak kalah ngan fasha la….sbb tu tanak rmbut itam, nanti nmpak faasha lg lawa plak….adeiiii

    0

    0
  41. syed_c says:

    lantak diorng la..yg korang emo sgt pasai pa?..
    masing2 ade klbhan n kkurangan la..
    peace:-p ….

    0

    0
  42. maz says:

    klu blonde nampak mcm org asli lg ada

    0

    0
  43. Kileparan says:

    Berapa ramai watak gadis kpg yg blonde korang tgk dlm tv? Amat sikit…watak gadis kpg kn biasanya yg baik2… Da dia xsuka rambut hitam, itu hak dia. Sm mcm korang x suka statement dia. Itu hak korang.. Itu pun nk kecoh. Nmpk sgt jenis sk bw mulut… Agaknya if ada org kuar statement “sy x sk pakai baju kurung” mesti jadi hal gak n akn dikaitkn dgn agama. Bsok lusa org lain kuar statement “sy x sk mkn kurma” pun akn dikaitkan dgn benda yg sm.

    0

    0
    • haha says:

      setuju kileparan…diorg mane puas….kalo x gnekan mulut n pemikiran tu kejln mengutuk…x sah…..rugi rasenye…baik komen….semoga Allah bagi petunjuk yang benar ke…lagi bagus…

      0

      0
  44. feezz says:

    yg nara ni pun 1..kau tak ambek kira rambut perang?..tapi ambek kira botak? kau ni tak sekolah agama ke? kalau botak tu tak semestinya hina tak masuk syurga..mungkin sebab dia ade penyakit ke..kalau blonde tu..selain dari inai, dah tentu2 tak halal..tak boleh sembahyang..yg kau ni kenapa nara?

    0

    0
  45. Peach Wars says:

    sy pernh dgr dekt radio,mase tu nora danish dtg dh lame dh,dia ckp dia xpernh ada akaun muka buku….hanya ada twitter…dia cakap org yg buat FB tu org yg memg rpat dgn die….ermmm

    0

    0
  46. lulu says:

    die ckp cmtu mebi dlm zikir buat dhia tu die pegang watak gadis kpg . kang tibe2 gadis kpg rambot blonde ramai pulak bising kate x sesuai la , kenape gadis kpg rambot blonde , x logik la , mcm2 lg la nk komen . statement mcm ni pon nk hentam. susah2 try la jd artis , baru tahu kan rase .

    0

    0
  47. ni says:

    PLEASED READ HER STATEMENT CAREFULLY B4 YOUALLS GIVE A COMMENT,

    DONT JUMP TO FAST BEFORE KNOW THE FACTS.

    THINK RATIONAL AND POSITIVE ABOUT PEOPLE

    0

    0
  48. SuzieMJ says:

    Siapa kata gadis kampung tak blondekan rambut..kat kampung kita ni ha’ berlambak rambut2 karat ni..kalau naik motor..sajer jer dia kibarkan rambut yg karat tu melayang2..nak act..rambut dia paling seksi kut..

    0

    0
  49. ek...??? says:

    teringat pulak masa dia kata nak hantar anak masuk tahfiz. yg dia pulak buat statement tak suke rambut dia kaler hitam. what the !@#%..??

    0

    0
  50. jabun says:

    aku suka ko blone kn rambut nora.

    yg penting rambut ajaib ko maintain

    itam..he he. ~

    0

    0
  51. ZAZA says:

    sentap jgk dgr statement cik puan nora nie..nak gtau cik puan nora yg saya nie gadis kampung tp rambut saya asli keperangan..dari kecik lg..dan adik beradik pompuan saya sumer rambut keperangan asli..xdelah celup macam cik puan nora punya rambut tue..

    0

    0
  52. huahua says:

    ND, u mesti meroyan bile nampak rambut kita ni blonde..blonde original..tak pyh nak kaler…dtg la kt kampung kite..maklumlah..kita dok kampung..hahahah

    0

    0
  53. Jebat says:

    kepada mereka yang sukar hamil boleh layari laman web ini wwwsethamilcom/hopphp?ref=akunakhamil

    0

    0
  54. Jebat says:

    Kepada mereka yang sukar hamil. sila layari laman webiniwwwsethamilcom/hopphp?ref=akunakhamil InsyaAllah

    0

    0
  55. didi says:

    ini pn jd isu ke,,amenda la ko nara,,update la yg bernas lg bijak skit,,kecoh la lu,,,ko puasa pn buat dosa kering,,ptt la,,

    0

    0
  56. haha says:

    sbnrnye org2 yg mrh nora danish ni x berapa paham statement…nora..lain kali wat ayat cam cikgu bm sikit…ayat cam tu mmg sng org slh paham…wat ayat cam ni…
    “Saya x cantik kalo rambut hitam…tapi nak buat macam mana…gadis yang duduk dikampung selalunya rambut warna hitam….”baru la diaorg x mrh..malah nth2 ade org sokong lagi..kalo ade gadis kampung rmbut blonde tu..x sedar diri…baik tutup dengan tudung oren ke merah ke..lg cantik….

    0

    0
  57. Zaza Muhammad says:

    sekati lah nk inaikan rambut kaler apa2 pun janji produk tu halal.. TAPI hanya utk tontonan bukan muhrim je, mana tahu kekdg si suami ni demand sket, gatei nk suh wife dia ber’blonde’ hanya utk tontonan dia sahaja…exclusively for him, tp klu hubby suh kaler then dia suh tayang kat seme org, ahah!! tu salah tu, jgn le si isteri tu ikut plak, don wori, lum derhaka lai klu tak ikut ckp suami yg suh kalerkan rambut…
    well, back to the root lah, rambut tu kan aurat, yg jadi haramnye klu tayang rambut tu tak kirelah apa kaler sekali pun termsk warna asal..

    0

    0
  58. Clipkertas@Klip2Kunang2 says:

    uuuoooolllllssss….

    korang sebenarnyer FAHAM ker ape yg di maksudkn ND nie?
    Sila faham betul2 ayat die.. subjek die pasal LAKONAN die SAHAJA!!
    nie la manusia zmn skrg, terus nak HENTAM org yg bukan2.. positive la sikit fikiran korang tu…..

    0

    0
    • kipas susah mati NORA DANISH says:

      AKU SOKONG KO 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!drg ni narrow minded.BAJET BAGUS+BAEK+SEMPURNA

      0

      0
  59. ape pon fasha sandha tetap natural beauty no.1..nora ni perasan je lebih perangai tak matang langsung..hipokrit!

    0

    0
    • huhu says:

      natural beauty tu la digunakan amek org pnye….kn2???

      0

      0
      • .org yg dengkii je ckp mcm tu..kite rasa nora tu yg cemburu buta dan tak pandai jaga laki..kak fasha memang jenis friendly laa tu yg org ramai salah sangka ckp dia gedik…dia friendly and baik sgt…natural beauty lagi..hihihi

        0

        0
        • huhu says:

          ye ke…..kre fasha idola u la ni…ok2 go on…pg cpt cari org yg x reti jage laki…amek je….nk wat cm ne…dh org tu xtau jage lg…kite amek la jage tul2 kn???mmg bgus sikap friendly fasha….mmg amat disyangi peminat yg mmg minat dye….

          0

          0
  60. kipas susah mati NORA DANISH says:

    ske ati die la nk blonde ke x..kecoh je..!!

    0

    0
  61. BumbleBee says:

    ape yg aku paham…statement die tu mcm nk tunjuk real org kampung slalunyer rmbut hitam…kang tetibe kuar drama tu nnt kt tv tngok dier rmbut karat blakon watak org kampung…kter yg tngok ni kutuk lg ckp nmpak mcm x logik kan…? alaa kes2 serupa laa mcm dulu Eja wat scene sakit kt spital mcm nk mati dah tp still pakai bulu mata palsu, pakai mascara…si Jasmin Hamid blakon watak daif kais pagi makan pagi tp rmbut bleh ade kaler highlight warna ungu..takpun pelakon2 yg pegang watak wanita muslimah tp kuku jari panjang sedepa…and yang latest drama Moreh, si Julia Ziegler pegang watak ustazah tp pakai tudung x tutup bahgian dada…mcm tuhlaa. Cuma aku rasa ayat BM yng ditulis kurang tepat dan buat org baca byk yg silap paham…

    0

    0
  62. well says:

    ya..well! watak orang kampung dalam drama terbaru die ker, iklan losyen mustajab ker atau ape2 jer..ada aku kesa? ape ape pun die da “sinonim”kan org kampung dengan rambut hitam dengan ayat yg agak provokasi..well..enjoice~*evil laugh*

    0

    0
  63. pengkomen says:

    yg Azimah Hairi komen pasal ISLAM rambut asli mesti hitam tu lagi naive kot. Ingat org Melayu je ke ISLAM? Takde kaum lain dlm dunia ni yg rambut kaler lain ke? Melayu pon ade yg rambut asli tak hitam. butt hurt la tu

    0

    0
  64. sesiapa sahaja says:

    kenapa orang melayu suka mengaku hebat, sampaikan adakan kata-kata seperti ‘takkan melayu hilang di dunia’. tapi zahirnya, di pusat serenti, penjara, sekolah tunas bakti yang banyaknya only malay. mat dan minah rempit semuanya melayu. kes buang bayi semua pun perempuan melayu. pelacur di jalan haji taib pun banyak melayu. pondan yang berpeleseran di chowkit road pun mostly melayu. pemimpin yang korup pun melayu juga, macam khir, anwar.

    pastu artis-artis melayu malu mengaku melayu. si sharifah amani hari tu cakap i look stupid if i speak in malay, nora danish pula keluar status, i hate my hair black (orang melayu rambut original warna black), tun M pernah keluar buku malay dilemma. buka newspaper paling banyak cerita menipu dan tertipu pun melayu juga. ustaz yang kena tuduh liwat pelajar melayu, ustaz yang menipu duit org sampai juta-juta melayu, artis yang paling banyak masalah artis melayu. bini pm yang boros dan jahat gila pun melayu..

    give me a break. stop bragging by saying bangsa melayu adalah bangsa yang terhebat di negara ini. face the truth, you’re not!

    0

    0
  65. Blackbelly says:

    ENTAH2 BKN PAGE NORA.KENA HACK KER?TAKKAN DIA NK BG STATEMENT CAMTU

    0

    0
  66. Baboon says:

    Rambut hitam tak guna klu hati tu pun hitam juga!!!yg korang melenting ni apsal!!!korang dah cukup perfect ke!!!

    0

    0
  67. hamba Allah says:

    Bulan yg mulia ney, lebih baik kite jauhkan dr benda2 yg x mendatangkan kebaikkan..puasa bkn stakat mkn dan minum..tp dr sgala fizikal dan mental :)

    0

    0
  68. nANa says:

    ABG NARA ni tak habis2 bukak pekung orang.bulan mulia ni cubalah kurangkan sikit.jaga rumahtangga tu.dh la baru kawin..kalau one day bini ko buat hal ko nk ke org bkk pekung rumahtangga ko plak? padahal si ND ni cete psl lakonan dye jer kot..yg abg nara ni nk api-apikan apasal?fitnah tuu kalau kena kat muke sindiri bru taw!

    0

    0
  69. betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?

    Assalamualaikum.

    Sebelum ada yang emosional baca tajuk ni, saya nak perjelaskan dulu beberapa pendirian yang kita sepatutnya tahu. (Ini cuma pendirian berdasarkan pandangan dan pengetahuan saya)

    Yang pertama, urusan agama kita sentiasa ada sumber dan sandarannya bila kita nak buat keputusan apa sekalipun. Makanya bila dikatakan sumber, jelas sekali hawa nafsu dan pandangan akal kita sendiri mestilah tidak kita utamakan.

    Akal yang kita ada gunanya untuk mempertimbangkan segala natijah dan kemungkinan yang bakal lahir daripada tindakan-tindakan kita sendiri. Baik atau buruk kesan sesuatu amalan, akal kita sebagai sempadannya. Namun sehebat-hebat akal manusia ia masih terbatas, justeru agama datang sebagai penyelesaian segala masalah.

    betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?

    Yang kedua, suruhan yang sebenarnya datang berkenaan aurat orang Islam bukanlah tudung atau jubah dan sebagainya, tetapi suruhan tersebut didatangkan dengan makna suruhan menutup aurat. Buatlah macam mana pun, janji aurat itu tertutup.

    Maka sebab tu masih timbul istlah-istilah pakai tudung pun tapi ….. anda isi tempat kosong tu sendiri. Hakikatnya yang wajib ditutup adalah aurat. Kena faham apa takrifan aurat tu yang penting barulah kita boleh nilai kita ni dah ikut syarak atau belum.

    Yang ketiga, menutup aurat adalah tuntutan dan suruhan syarak. Syarak ni adalah Allah dan RasulNya. Syarak tidak akan menyuruh, melainkan semua suruhan dan tuntutan tersebut akan memberikan kebaikan kepada yang disuruh. Itu hakikat yang kita semua akui.

    Kesimpulannya, yang suruh tutup aurat ni bukan manusia. Bukan ibu kamu atau ayah kamu, bukan suami atau bakal suami kamu.

    Tetapi yang menyuruh supaya aurat ditutup adalah Tuhan kamu. Jika kamu benar-benar beriman dengan Tuhan tersebut, mengapa masih banyak alasan yang kamu berikan untuk mentaati suruhanNya?

    Jawablah kalau berani.

    betulkah tak pakai tudung dijamin neraka?

    0

    0
  70. cnk says:

    encik nara, sekarang dah 2011 ok BUKAN zaman tahun 1980-an, or decades back. ORG kampung skg dah ramai kaya raya. kalah org bandar. xcaya? moh ke johor. tgk sahaja kiri kanan jalan. sume rumah besar. kalah org duk KL. so whats a big deal dgn rambut blondeyyy ke terlondehhh ke??? org kampung mcm sy pon xheran nak berblonde semua manusia pon asal2 duk kampung dak. KL ni pon dulu kampong. sgt cetek itu stetmen. lagi nak menunjuk kevodohan stetmen sendiri. LOL! if iam her, malu woohh! siyes malu. blondeyy ke x blondeyy bukan persoalan org tu kampung ke tidak la derr.. kasi pikir sebelom buat stetmen ek. BANDARRRR nye awak tu?eh, tapi syurga neraka tak kira awak asal kampung ke bandar…

    0

    0
  71. blitzenius says:

    kamu ini nora danis, sememangnya sedang menempah….

    0

    0
  72. Pernah tengok gambar dulu2 Nora Danish, warna rambutnya hitam. Takkan masa awal remaja dulu rambut warna hitam, bila dah dewasa rambut jadi warna perang lak, kecuali kalau diwarnakan. Jadi, kalau rambut warna hitam, otomatik jadi gadis kampung la? Macam ni la Nora, saya rasa saya faham apa yang Nora cuba sampaikan sebenarnya, cuma ayat tu kurang menjaga sensitiviti.. Sepatutnya sebagai orang yang boleh dikategorikan telah lama berkecimpung dalam dunia seni, Nora sepatutnya sudah arif ya dalam memberi atau membuat kenyataan kepada umum. Saya tak nafikan Nora cantik, tapi harus diingat, kat kampung sana ada yang lagi cantik dari Nora, yang warna rambutnya perang semulajadi, tapi diorang bukan artis. Lain kali berhati-hati ya Nora… All the best.

    0

    0
  73. Yulfairy says:

    Org kg aku banyak yg blonde.schoolmate aku 40 yg dye rambut.Warna blonde ke merah ke semua ada,purple pun ada.agak2 kalau dia tengok rambut kwn aku mesti dia jelez sbb rambut aku platinum blond mcm lady gaga time lg just dance,natural ok.rambut adik dia pun mcm tu,maybe nenek moyang dia org putih.senior aku pun rambut perang.org kpg dah modern la skg.aku pun dah dye rambut 9-10 kali,tp xpenah buat blonde yg kuning,darkblond or caramel ada la.Just variety of red and brown colour.

    0

    0
  74. miss RR says:

    Eh apa kebodoh nya yang nama Azimah Hairi tu.. “kalau dah ISLAM tu aslinya hitam”.. kau ingat orang islam tu semua Melayu ke? Pft. Stupid.

    0

    0
  75. cik senyum says:

    post ni xda la bsar mn pn..tp jd kecoh smpai boleh keluar sgla fatwa ngn hukum bgai..ciap boleh gado lg psal hukum dlm ni..lawak la korg ni..n xyah la nk kluar kn pndapat yg mlmpau sgt..suma org da silap..

    P/S: sj bg pbdpt..jgn mrh aaaa..peace ! ^_^

    0

    0
  76. mak jemah femes ok says:

    sampaikn olehmu wlu pn cuma satu ayat..
    ok la tu masi ada org sudi mngingatkn cik adik oooiiiiiii….

    0

    0
  77. ekei09 says:

    dier punyer rambot dier punyer sukela….!!!
    yg penting nora danish pujaan hati gua!!
    korang yg kutuk2 tu ada sifat jeles je lain xdak!!

    0

    0
  78. oklol says:

    Bodoh punya jawapan ni, aku duduk kat baling, cerok2 jugak, memang aku org kampung tak malu nak ngaku .aku duduk atas bukit, rambut aku merah asli sebab cuaca, soooooooo gadis kampung ada blodeny gak cik nora a.k.a kurang ilmu oi..

    0

    0
  79. ryan says:

    tula, nk sangat jadi mat salleh celup. kalau dh rambut hitam tu, hitam jela. x pyh nk perasan jd mat salleh ok. kaler rmbt ni, ntah wuduk sah ke x. tu belakang citer.

    ASLI TU LAGI BAIK DARI PLASTIK.
    LALALALA~

    0

    0
  80. szrt shm says:

    alahh . tak payah susah2 cmnt panjg2 . tuu kepuasan masing2 . janji die tk kacau kita . nk kondem org pun kite pun tk betul lg .

    0

    0
  81. Karut says:

    Harapkan muka ajer lawa tapi akal singkat. Bagi statement guna akal yang letaknya di kepala lutut. Patutler, gadis (?) bandar berebut2 nak blonde kan rambut supaya tak dikutuk sbg gadis. You buat LAWAK ANTARABANGSA yea, Puan Nora Danishj?

    0

    0
  82. harun says:

    haha.. takpe..nnti kat neraka nnti ramai kawan rambut blonde.. kampung ke, bandar ke..nnti gathering sama2 k.

    0

    0
  83. jimmy says:

    Nak diperdebatkan ke? Rambut blonde ke hitam ke, yg penting tutup aurat… & not color rambut kena pakai bahan yg dibenarkan syarak..

    0

    0
  84. club/pub bouncer says:

    kecoh la lu nora.. mmg la xde 1 pon org msia blonde, bukan org kg jek, sebab itu dari keturunan. yg blonde2 nih byk dr barat. org2 msia blonde pon sbb dorg dye rambot tuh.. nmpk sgt bodoh lu ni, gua yg bouncer ni pon tau psl hal nih..

    0

    0
  85. gadis kampung says:

    rambut aku dan adik beradik aku dark brown tp masa kecik2 dulu memang merah macam anak mat saleh tp xderla sampai blonde cam paris hilton tu. aku nak tau gak melayu bandar mana rambut blonde tu? ori ker? cik nora kita tu blonde ori ker, kalau setakat merah gitu2 jer, kat kg. aku ni pun ada dan ori jeerrr…
    muka cik nora kita pun xseswai rambut blonde, kalau blonde ori pun musti org xcaya sebab tgk muka melayu jer tp xtaula kalau cik nora perasan dia muka mix. darah you jer mix, itu pun mix myanmar, susur galur org melayu pun asal champa sana…

    0

    0
  86. apa ntah says:

    aduh si nora ni,dia lupa rambut dia pun asalnya warna itam,blonde tu kaler je…kalu real mesti bulu pubic pun blonde..blonde ke?

    0

    0
  87. Lin says:

    Rambot hitam ke, putih ke, blonde ke… tu semua tk penting yg important tu perangai….manusia-manusia…. imperfection is beauty!

    0

    0
  88. iezyan says:

    one word: JAHIL!!

    0

    0
  89. nurul says:

    dulu sy pernah like acc facebook nora tp dah unlike since nora ada bt statement yg dia tak ada acc facebook. page kat facebook yg guna nama nora hanya palsu. sbb dia hanya guna twitter tuk update or interact dgn peminat dia. jadi yg bt kenyataan tu bknlah nora. =)

    0

    0
    • coh says:

      yeler? bukan die ke tuh?mungkin sbb org kampung ni berfikiran cetek kan cik nora..knp artis skang ckp sgt bodoh2?? x reti pk lu ker?? adehh…

      0

      0
  90. Ladorva says:

    korang semua ne sebnarnya jealous matik ! .. sampe nak malu kan org lain.. sedar2 lah guy

    0

    0
  91. budak misteri 279 says:

    Assalamualaikum
    bismillahirahmannirahim

    Oiii guys! tak usah la nak mengata org la bro/sist .. Mind yar own business je laa. Korang smua memang penjelez la.. Nampak bagus dpan org a.k.a perfect guy??? alaa, lo smua mengumpat sini PERFECT KAAH AH ?! TAK BUAT DOSA?? ingat oi, sorang2 mmg ada ksilapannya, lu smua ga usah nak cari ksilapan org lah .. Ingat dulu diri sendiri oii , jgn SOK PERFECT disini mhaa.. Dia artist and lho tak artist ah? Psal tu la korg DENGKI !! Swenang2 nya ja nak mengata org .. Lo apa tau dlm hati dia, TAK TAU Kan.. DIAM JE LAH !! PERGI MENGATA DIRIMU DI CERMIN DULU Oii ! .. Jgn bwa2 hadis2 cuma untuk mengata org bro/sist .. Pikir lgi 2 kali ! …….

    To ‘Nora Danish’ ; yaah, you artist mmg sudah lumrah ne kna gosip2 , sbar je laa babe .. TERUS KAN PERJUANGAN !! imma always there for ya .. <3

    from 'me to you (:

    0

    0
  92. KNEE-LOW-FAR says:

    DIA TAKNAK SAMA KALER NGAN RAMBUT FASHA SENDAT..

    0

    0
  93. suedayana says:

    sapa ckp tak ada blone…pi tengok kat kelantan,kedah,terengganu nun kg hulu..baek nye budak2 pompuan dia ahahah

    0

    0
  94. LOL says:

    bdk kg skunk da byk yg kaler rmbut kaler blonde..ade yg lbih modern dr artis tau..artis pon kbanyakkan dr kg gak

    0

    0