Written by AbangNara | January 2nd, 2015

Pernah menjadi pengacara jemputan untuk rancangan Nona, kini Fouziah Gous bakal menggantikan tempat Neelofa dan Fara Fauza selaku pengacara tetap program penuh berprestij ini. Tahun baru wajah baru. Sesungguhnya wajah Fouziah Gous yang elegan, jelita dan menawan memang bersesuaian sekali dengan konsep program Nona. Satu gandingan yang amat mantap sekali.

fouziah gous pengacara nona

Kontrak selama setahun telah pun ditandatangani oleh Fouziah Gous. Menariknya tawaran daripada Nona ini diterima 2 hari sebelum hari jadinya pada 11 Disember. Memang hadiah hari jadi yang amat bermakna. Kata Fouziah Gous:-

Saya pernah diundang sebagai pengacara jemputan Nona sebelum ini. Cuma sejujurnya saya tak sangka dan terkejut bila tawaran mengemudi program ini datang.

Atas dasar mencabar diri dan tidak mahu melepaskan peluang ini, saya terima. Setidak-tidaknya komitmen ini membolehkan masa bersama suami lebih banyak berbanding kerja berlakon.

Setakat ini sudah dua episod dirakamkan dan kontrak saya bersama Nona untuk setahun. Sepanjang komitmen ini juga saya tak akan ambil tawaran kerja lain.

Saya pelakon dan bukannya pengacara. Dunia pengacaraan masih asing kepada saya dan jujur saya tak arif dalam skop kerja ini.

Saya tak mahu berjanji besar tapi akan cuba mempersembahkan yang terbaik untuk mandat ini. Apa saja kekurangan akan saya perbaiki.

fouziah gous pengacara nonaUntuk makluman, Fouziah Gous akan mengacara secara solo. Tiada pengacara lain yang akan digandingkan dengannya. Pasti ini adalah satu cabaran yang amat hebat. Semoga berjaya dan tahniah diucapkan atas pemilihan anda. Good luck and all the best. Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

92 responses to Fouziah Gous Ialah Pengacara Nona Untuk Tahun 2015

  1. miss serabut says:

    elegant tapi gedik

    0

    0
    • mutiara says:

      tak suka die..ngada2..berlakon cam kayu

      0

      0
      • Orang Cerdik says:

        Oh Rozana

        Masih tentangmu
        Seberapa besar lagi selalu memikirkanmu
        Seberapa lama lagi bisjut & royi ini menjelajahi setiap waktu
        Rasanya jejaka bangla tak ingin tahu apakah bisjut & royi itu

        Malam tadi bangla bermimpi
        Mimpi tentang RM10K lagi
        Kau datang menghampiri jejaka bangla
        Menggenggam bisjut & royi
        Seakan kau tak mau lepaskan bisjut & royi dari cengkaman bangla

        Nak bisjut?
        Nak 10K?

        0

        0
        • Good Luck says:

          makin lama Nona makin hancur…

          0

          0
        • Nana says:

          Nona dan Melodi…telah menuju jalan penghujungnya.

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Knape x pilih azwan ali je kn dia dah brhijab….Opss.

          0

          0
        • Bedah Vogue says:

          nanti rating jatuh merudum la. semusim je kut. saperlah yg punya idea ni?

          0

          0
        • Neeolga says:

          terdesak lah tu tv3. dengar nya si neelofa bakal dirisik istana. opsss.
          tunggu je lah ye.

          0

          0
        • Olga says:

          Sesungguhnya Datin Normala Samsuddin meninggalkan legacy & standard yg sangat tinggi ketika beliau mengemudi Nona suatu ketika dulu. dan sehingga kini sangat susah utk pengacara2 Nona utk mencapai standard tersebut walaupun pengacara silih berganti!
          Well Good Luck!

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Masaalah Nona bukan terletak pada pengacara sahaja. Lebih kepada sengmet2 yg hambar dan cliche spt fesyen, pernikahan, kecantikan dan benda2 tu semua orang dah tahu la. Daripada menonton Nona baik korang beli majalah Wanita je kan? Dunia begitu dinamik tapi malangnya orang2 dlm Nona tu yg level mentaliti ditahap 90an. Sila terasa…

          0

          0
        • Kak Ponti says:

          yg paling tak berkenan pengacara nona selalu kontrol ayu,,penuh kelembutan gitu. cakap macam lidah gigit biskut pun tak hancur. padahal kat luar ..gelak mcm langsuir. saperkak itueee?

          0

          0
        • Baby AA says:

          korang tak baik tau. kasi la peluang, sekurang-kurang dia takde gossip2 liar, minum arak, menari tiang, rampas suami orang dan seksi. kira ok la tu.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ADUUUIIIIIII.
          JGN LAH DIA…SERIOUSLY….
          TAK BEST LANGSUNG..
          EEEEEEEEE TAK TERLAJAK LARIS LAH NONA LEPAS NIEE

          0

          0
        • Opah Winfree says:

          Perempuan ni bosan la….Boleh lak pojiah ni, ape dh x de org lain dh ke.
          Agak2 la.

          0

          0
        • Lalola Cling2 says:

          Homanghaihgod! Terhehanjat Lola! Fozia n Nona tak sehiring.
          Hopkos tak sonok tonton. Oh Noo. Ghet Hher Hout Ofh Ma Faccy!!

          0

          0
        • Bibik Indon says:

          Oh Bangla ku, tak ku idam RM10k dari kau cukuplah 10 ringgit dari mu Bangla ku utk aku top-Up credit hp ku.Luv Rozana Bibik Indon…….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Semua pat sini bising anak Ghous nak jadi pengacara Nona.Move aside Fauziah, Olga, Melati, Bedah, Minah Jubo boleh occupied the hot seat.Mesti rating naik sekor2 mulut cam ……………..

          0

          0
        • rancangan Nona byk tunjuk yg cantik je. tak sesuai utk org yg gemok lagi huduh.

          0

          0
    • Hurm says:

      dah takde org lain ke?

      0

      0
      • mata2 says:

        alah you ols…murah nok. retis2 camni lah yg dioffer job. dah nama pun tv3 media prima. maklumlah astro dah ke depan. tangkap muat je la. tak macam dulu tv3. bayaran ciput. kualiti hancur.

        0

        0
        • Mak Jemah says:

          kesian mak cik2 …tengok TV1 je lah.

          0

          0
        • Sukka says:

          korang bayangkanlah…makcik2 kat kampong, kalau ado 150 henggit, diaorang beli beras dan kangkong kasi anak2 makan. tapi penerbit nona, 150rm promote pusat kecantikan, facial…mcm2 tips2 yg merapu x masok akal. makcik2 kt kampong naik nyampah. cerita semua cerita utk datin2 kaya.

          0

          0
    • Kak Timah says:

      klu dia ni mengacara sorang memang kaku habis,apasal x ambik azwan ali jadi pengacara bersama mesti happening!

      0

      0
      • hheheheeh says:

        what? azwan ali orang geli, dgn celak lipstick, kipas. dah mcm sewel. mulut cam sampah pulak. silap2 dia yg maki tetamu…lol zaman2 melahar orang dah habis sis. itu zaman kak ogy. zaman lapuk.

        0

        0
      • Rooney says:

        Itu maknanya you dah semakin kertu.

        Atau, ni bukan zaman you lagi.

        Bukan pekung sendiri nampak?

        :)

        0

        0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      bagus pojah gos ..minah jambu pon suka kalau u jadi pengacara Nona yg baru di taon 2015…tkan u nk belakonnnn aje kannnnnn u nk kena try bidang2 lain macm jadi pengacara ke..penyanyi ke kalau boleh semua bidang seni u nk kena try…kalau u try jadi Dj radio pon ok …lov u pojiahhhhhhhh…

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      minah jambu ada baca niari punye berita ada budak sekolah kena buli lagi.kenape jadi macm ni kt malaysia? eeeeeeeeeee terok betol ! minah jambu nk ngadu ngan pak najib nanti kau …helo pak najib ! u tolong pantau kt mana2 sekolah yg ada budak sekolah kena buli tu..bukan 1 bukan 2 bukan 3 tapi 5 budak buli satu budak yg lebih kecik dari dorang …minah jambu harap pak najib akan mengambil tindakan yg lebih tegas dari yg biasa ok ! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbb emmmmuah !

      0

      0
    • Anonymous says:

      Desperate sangat ke nona sekarang.. main rembat jer. tak de dah ke personaliti lain selain dari pelakon @ penyanyi..

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    tak berapa minat sgt ngan minah ni…tapi boley la drpd fazura

    0

    0
    • x mo x mo!! says:

      Aku rasala kan. Aku sanggup lagi fazura dari minah ni. hahahha
      Ini baru betul2 hambarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

      0

      0
    • mak gebu juge says:

      mak setuju nokk..menyampah fazura blagak baik pffttt

      0

      0
  3. FaZura says:

    Perempuan ini mengaku dapat laki kaya.. Tapi duduk dengan mak mertua tapi buat macam rumah sendiri… Kalau kaya tak payahlah pinjam Baju tak pulang Balik!!!!

    0

    0
    • hehehh says:

      hhehe…cik kak, hubby die mmg kaya cik kak…. sy kenal coz her hubby is my client in CIMB. gigit jari tgk figure.

      0

      0
      • Mr Istikharah says:

        Jangan tipu. Zhaf punya financial dah drop teruk bertahun. Dah la dlm diam buat gold investment lain time dgn public mutual. Kantoi pula, kena tipu pulak, berapa ramai under dia habis rugi. Kaya pale torak hang la

        0

        0
        • catwoman says:

          Mr … sblm pale torak kan kat org … Mata rabun ke ?
          Org yg bg komen tu keje bank yg dia simpan duit lah oiiii …
          Pakai lah Pale torak sndri ….
          Takkan dia nak bg tau duit dia kat bank tu kat Mr ..
          Ckp pakai akal kat pala torak Mr tu bkn pala lutut kay ! …

          0

          0
  4. siti says:

    tak suke tak suke….. takde pengacara lain ke?

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Cantik tapi gedik. Laki katik pun takpa, janji kaya.

    0

    0
  6. siti says:

    Ala…xda pgacara lain ker…x sanggup nk tonton lau minah ni

    0

    0
  7. irish says:

    confirm x bestlah…boikot je nona…

    0

    0
    • Boikoooott. !! Hak boikot hak penonton@peminat.

      0

      0
      • minah jambu tk suka hipokrit says:

        elehhhhhh boleh jahanam la ngan kau huh ! sikit2 nk boikot sikit2 nk boikot macm siak huh ! kalau susah2 sangat ambek azwan ali aje jadi pengacara Nona yg baru lagiiiiiiiiiiiiiii hepening huh !

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kau xnk boikot kau punya pasal n aku punya pasal kalau aku nak boikot. Jgn lepas ni BN reader lak boikot kauuuu minaaaaahhh. Xabis2 merah jambu kau igt kau manja? Macam siaaaakk. Hahaha

          0

          0
  8. Sutera Biru says:

    xtgk la nona musim baru ni jawabnya…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nona citer about org kaye, bersamamu org miskin. Dah lapuk program cam ni.

      Bla tv3 nak ada rancangan cam oprah ke

      0

      0
      • Sabri Ali @ Nick says:

        MUZIK MUZIK dan MELODI sudah sampai ke penghujungnya.. Manakala semua jenis rancangan realiti hiburan naungan saluran swasta pun sudah lama ketinggalan zaman..

        0

        0
      • Elly Mazlein says:

        MAJALAH 3 pun sudah lama lapuk..

        0

        0
  9. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Mase preview pon ckp cm baca skrip..hapa da napa pihak pngurusan x ambik je pngacara2 yg sdia ada aura diorg pon kuat dgr ckp pon org dh ttarik nk tgk…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Knape dah x de pengacara lain yg lebih berkaliber ker. Sengeh jer …

    0

    0
  11. wawa jenal says:

    aaarrggghhh xsuka!! xsuka!! pojiah nie control cun…

    0

    0
  12. Nana nini says:

    Bosannye x de org laen ke

    0

    0
  13. Perempuan says:

    Ok apa FG….korang ni blm tgok lg suda meroyan… FG pun berbakat hapa… apalah korang ni.. BUSUK HATI!!!!! suci2kan la hati tu koranggggg… OK .. FG Good Luck!!!!!!

    0

    0
  14. akulah says:

    aku ingt aku sorng je x suke minah gous gedik ni..klu siti saleha tu oklah jgk..pasni mlslh nk tgk NONA

    0

    0
  15. Kak Gina says:

    akak tau kenapa, artis2 gred b tak banyak job. artis2 gred a yg hot…sibuk buat job, dah banyak offer. tak perlu mengacara rancangan2 yg dah nak masuk kubur cenggini.

    0

    0
  16. Rezeki Dia Wak says:

    not bad…tak pernah lagipun dengar dia buat hal kt set, dia berdisplin juga. tak terlalu seksi. okay what?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Ntahnya nona ni, ambil la adibah noor ke, puteri sarah ke, sofea jane ke. Baru selera …

    Ni foziah gous. Bayar murah ekk…

    0

    0
  18. nana says:

    NONA dah terlalu lama. pengisian rancangan cuma menunjukkan rumah2/baju2/wanita2 cantik dan kaya.. orang dah tak gemo tengok.

    kene tukar rancangan buah kendondong pulak

    0

    0
  19. Leyha says:

    All the best Fauziah Gous

    0

    0
  20. bedah bedot says:

    Alahai….. lagi bosan la nak tengok Nona.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Apa dah jadi dengan Nona. Makin lama makin entah apa2… Rasanya Fouziah tak sesuai la jadi pengacara Nona. Mungkin dari paras rupa lawa tapi dari suara dan perwatakan dia tak sesuai la. Pengisian Nona pun seperti hanya dikhaskan untuk orang2 kaya je. Memang la nampak best tapi orang kebanyakan tak mampu nak ikuti. Kata rancangan Nona. Cuba la paparkan sesuatu untuk orang kebanyakan yang boleh dicontohi , diikuti dengan kemampuan rakyat biasa.

    0

    0
  22. Aku sebatang kara says:

    Fauziah gous is a very nice person, tapi don’t think she has the karisma

    0

    0
  23. melati desa says:

    ye..bosan tgk nona… fokus kt org kaye2 je…kite rakyat marhaen ni hanya mampu tgk..tak mampu nak rase same…hurmmm..

    0

    0
    • Kaki Anime says:

      Betul! Bukan NONA saja tau, MAJALAH TIGA, 999 dan BERSAMAMU pun dah tak relevan lagi dah.. Elok kena tukar dengan kesemua jenis rancangan anime Jepun macam ONE PIECE, DRAGON BALL, NARUTO, BLEACH, FAIRY TAIL dan yang sama benda dengannya.

      0

      0
  24. hana says:

    Bagi kat Jihan Muse lagi ok kot…

    0

    0
  25. murukuya sateri says:

    Pojiah latiff lagi cun

    0

    0
  26. anon says:

    Boringnya amik minah gedik ni. Lbh baik amik fazura je…..lagi cantek menawan..

    0

    0
  27. Mak jemah pemalu says:

    lebih suke tgk Zamzarina dan rancangan Apa Kata Wanita dr Nona

    0

    0
  28. lebih manis kalau bertudung:-) says:

    lebih manis kalau bertudung

    :-)

    0

    0
  29. Door says:

    Boo!!!! to Nona!!!!

    0

    0
  30. wak doyok says:

    wak doyok sarankan sekali lagi, cube amek datok aliff syukri jadi hos, for sure punye nona terlajak laris!

    0

    0
  31. bestnya,, dah lah comel heheh – kedaionlinemy.com

    0

    0
  32. nyonya mansur says:

    Seronok tengok berita 501 td…senarai nama org2 yg dh takde keje buat sms palsu berkenaan banjir…kepada yg terlibat saya ucapkan kepada kalian selamat menjawab kat penguat kuasa nnt ya pastikan jawapan anda tu tak menampakkan kepandaian anda tu ya :)

    0

    0
  33. Anonymous says:

    TV3 sekarang dah tak pandai pilih pengacara. Tukarkan orang yang buat pemilihan tu dulu baru cari pengacara . Tengok macam Melodi. Makin teruk pengacara dia. Ni Nona pulak… Kan ramai lagi yang sesuai…

    0

    0
  34. ladyz says:

    Suka dgn pojiah. X by gossip. X sexy.

    0

    0
  35. Manis says:

    Sepatutnyaa TV3 bagi la semula pengacara Nona nie kt Fiza Sabjahan, cantik & berkarisma… Fauziah Gaus hermmmmmmm… Tak tengok Nona pun tak rugilah…

    0

    0
  36. dd says:

    Alahai….tak ada pengacara lain ker yg lebih berkaliber? Ini takat muka cantik (cantik ker) tp bila mengacara kelaut…dh mcm depan mata ada skrin besar..dia ni terkezut dpt kawen laki anak org kaya….itu yg jd ala2 high class. Walhal father in law punye rumah kat bukit jelutong tue….

    0

    0
  37. mami benang says:

    saya suka kalau scha yahya jadi pengacara nona sebab die ni memang lembut tp boleh buat aktiviti lasak, pompuan zaman skrg jgnla gedik macam fauziah gous sangattttt, nanti ramai orang ambik kesempatan. walaupun banyak kontroversi pasal scha, tapi die memang maintain je…. body pun lagi slim drpd fauziah gous dan berlakon tak kayu mcm die.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Faiziah gous jelita???scha al yahya???baik amik neldya senrose..itu baru betul natural beauty..x gedik..x dibuat2..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Dah tgk nona. Pengisian masih sama. Perkahwinan mewah, org kaya, etc. Pengacara pun membosankan

    Kena re-branding nona ni. Tukar konsep

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pun tengok juga. Macam banyak segmen budak2 belajar kolej improve diri nk jadi itu ini. Mak aku cakap, ni bukan cite nona dh, dah macam cite budak2 remaja. Rancangan nona koyttt,, sesuai utk wanita2 bekerjaya. Haaaaii entah la

      0

      0
  40. Pojiah x best la says:

    pojiah jadi pengacara…memg x best la…aku sanggup tengok cite tamil kat tv2 dri tengok pojiah ni..tv3 ni dh x ad pengacara lain ke…sila buka mata besar2 sikit…

    0

    0
  41. Beautiful Norra says:

    in my opinion, dia tak sesuai…maaf, kak norra tak berkenan…sekian~

    0

    0
  42. aku says:

    hancur! suara dia x sesuai!

    0

    0
  43. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    nona, majalah tiga dan muzik-muzik (once were the best shows with the best anchors – Wan Zaleha, ezzah aziz fawzy) PATUT DITAMATKAN.

    Tiada apa-apa yang relevan lagi utk ketiga-tiga rancangan ini.

    Look at shows in the past decade like America’s Top Ten, Power Hits USA..semuanya ditamatkan seiring dengan dekad berlalu.

    When a show has served its purpose, we move on to the new one.
    Plain and simple.

    0

    0
  44. intannurazzura says:

    pengacara tak best.baik amik akak jd pengacara.bayar ciput pun takpe.akak relaa.FYI akak sgt hot okehhh

    0

    0
  45. wink wink says:

    amik Amy Mastura jadi pengacara lah..cara cakap dalam iklan cif pun best..muka keibuan, eye contact dan bahasa baik yang bagus..

    0

    0