Written by Bella | July 19th, 2016

Nama penyanyi Yuna hari ini menjadi topik trending di Twitter apabila foto dan video beliau berpelukan dengan penyanyi terkenal Usher menjadi bualan ramai.

Yuna dikatakan berpelukan dengan Usher selepas hampir selesai membuat persembahan Live at The Roots Picnic 2016. Ketika itu Yuna dan Usher tampil menyanyikan lagu hits mereka Crush.

Beberapa peminat nyata terkejut melihat video berkenaan.

Walaubagaimanapun, masih ada yang mempercayai kejadian itu bukanlah secara sengaja dan Yuna pada awalnya mengelak untuk memeluk Usher tetapi terpaksa kerana menghormati Usher.

Kalau anda lihat, Yuna kelihatan agak tidak selesa saat Usher merangkul pinggangnya.

Sebelum mengkiritk apa kata anda tonton video dibawah untuk mengetahui kejadian sebenar.

Pada pendapat kami, Yuna pasti tidak akan melakukan perkara yang bakal mengundang kontroversi, didalam video berkenaan memang nampak Usher seakan memaksa dan Yuna tidak boleh terus mengelak lagi.

94 responses to (FOTO & VIDEO) Yuna Dan Usher Berpelukan Tarik Perhatian Ramai

  1. cik mek molek says:

    yelah yuna terpkasa ,benda jadi sekali imbas je. klau beria peluk lama2 ye lahhhh kecoh !

    0

    0
    • YunaDayana says:

      Kannnn..ramai pulak keyboard warior..biasa la melayu..kuat kondem hiks

      0

      0
      • Tipahtornado says:

        setujukkk.. keyboard warrior ni ramai yang konservatif

        0

        0
      • always a traveller says:

        harap yuna berhenti menyanyi dan berhijrahlah mencari jalan yang diredhai Allah..
        boleh rujuk mizz nina :-)

        0

        0
        • Anonymous says:

          harap yuna bleh jd lagenda antarabangsa supaya orang cuba memahami dan menghormati agama islam.

          0

          0
        • kookiri says:

          helo always a traveller . mizz nina tu dah sampai time… dulu masa dia rapping bagai tah kau dah lahir tah belom… kau sabar je.. nnt dia berubah la tu… kau tu banyak2kan doa utk diri sniri dan yuna,,sebok masok laman gossip ni buat ape..

          0

          0
    • Polis bukit aman says:

      Exactly!
      Dear Malaysian, you cant blame any races / religions when it comes to this.
      Mamat usher ni dari mana & duduk mana, ianya sgt lah perkara BIASA to hug each other especially utk org luar.
      Kwn2 ke aunty uncle ke tak kisah laki pmpuan, they HUG each other (tanpa ada nafsu), its normal there!
      Yuna dah duduk sana and i bet dia dah fhm dgn cara org kat sana, takkan kau nak yuna act so kampung n lari turun stage bila usher nak peluk dia?
      Jgn malukan nama Malaysia weh..!
      Ramai je org2 melayu kita kwn2 laki pmpuan peluk2 time nak gerak la apa la ish

      0

      0
      • kikiki says:

        kampung xkampung pon mmg dalam islam laki ng perempuan xley bersentuhan. inikan pulak berpeluk. lain la usher 2 abg kandung yuna, bapak kandung ke.

        0

        0
        • Anonymous says:

          why are you even on here ? this is obviously an entertainment blog

          0

          0
        • Yunha says:

          Ntah2 lepas konsert yuna solat taubat. Habis dah dosa dia. Yg hang dok melalak sini bila nak bertaubat. Duhh

          0

          0
        • Yooon naaaaa says:

          Kalo drama2 ala2 kawin paksa yg ko layan tiap2 malam time maghrib tu ada adegan peluk2 kemain suka kau kan. Time Yuna je semua nk tunjuk alim. Aku x kata benda ni x salah tapi jgn la hukum mcm yuna tu takda tuhan. Tegur kat sini kau ingat yuna baca ke? Mengumpat namanya weh.. dosa besar jgk.

          0

          0
        • minah jambu say no to DRUG says:

          eleh setakat berpelok kt stage depan penonton pe itu pon nk di jadi kan isu ke ..lain lah kalau yuna berpelokan ngan jantan kt lorong gelap ! orang2 ni semua dh kenape ??? prangai macm benot aje orang2 ni huh ! lov u yunaaa semoga u sakses

          0

          0
      • wanita berkalung sorban says:

        yes betul tu budaya Usher…tapi xkan Usher xtahu budaya n agama Yuna? tak boleh berpelukan?Takkan tak tahu Yuna asal mana? duduk mana? agama apa..? Kwn/sedara/jiran laki pompuan bukan mahram mmg xbleh berpelukan.. nonsense..Jangan nanti statement ni di tanya kat akhirat,

        Wallahualam

        0

        0
        • Makcik Bedah says:

          Jgn asik mengharap org lain tahu budaya awak mcm mana dan jika mereka tahu sekalipun tak perlu sentiasa expect org lain act in accordance to ur religious practice. Kat akhirat mungkin juga ditanya pasal baca blog gosip ?

          0

          0
        • Syasha says:

          Kalau die mmg xtau mcmn?? Bukan hal die, bodoh betul ko ni

          0

          0
      • Bapak kau says:

        nama malaysia dah malu pun. polis x de keje ke tengok komen2?

        0

        0
    • Uncle hasan says:

      Even if yuna buat BUKAN secara tepaksa pun, tamau jakun sgt pls.
      Takmoh takmoh takmoh! Malu titew org msia camni..
      Benda peluk2 tu dah kira mcm culture kat sana, benda biasa utk org asing, takyah nak kecoh sgt lah, lain la kalau comolot

      0

      0
    • miss lollipop says:

      emma maebong berlakon lagi dasyat pelok2 walau pakai tudung.,siap ada adegan baring2 atas katil lagi.. taknak kecam ke..???

      0

      0
      • HaHaHa says:

        Setuju sangat, ramai sngt la artis malaysia yg pakai tudung tapi still berlakon pegang2 (profesional katenya -.- ) dengan actor yg dah konfem2 islam n ‘tahu hukum agama’ but? Hehhhh ape2 pon just doa je la yang terbaik untuk yuna…i love her unique voice ????

        0

        0
      • HaHaHa says:

        Setuju sangat, ramai sngt la artis malaysia yg pakai tudung tapi still berlakon pegang2 (profesional katenya -.- ) dengan actor yg dah konfem2 islam n ‘tahu hukum agama’ but? Hehhhh ape2 pon just doa je la yang terbaik untuk yuna…i love her unique voice ????

        0

        0
    • kiki says:

      rosmah mansor lagi dasyat.. dah nenek pun pelok2 chong wei dgn shah rukh khan.. obama lagi

      0

      0
    • titi says:

      kaannnn, masa menyanyi pon nampak dia asyik nak elak dekat dengan usher.
      please laaahhh

      0

      0
      • m says:

        hairan dengan netizen nih. suka nau cakap itu ini. yuna hormat usher. video ni lama kot. aku dah tengok ni rasanya sebulan lebih kot. hari ni baru nak viral. haih. usher tu kan ke kafir mana tahu batas2 islam lelaki pompuan camne. yg korang sibuk sungguh kecam yuna, entah2 dia dah bertaubat pun selepas tu, dan Allah terima taubat dia. yg korang dah la ngata yuna, tak minta ampun lak tu ngn tuhan apatah lagi nak minta maaf ngn yuna. cermin diri sikit la nk ngata benda yg takde apa2 tu! ya peluk tu salah tpi still tak rapat mana pun. tau itu dosa tapi drama melayu skang bersepah com dahi lah, pegang tanganlah, dukunglah. pakai tudung gak. like seriously???

        0

        0
        • Pya says:

          Sbb tu drp awal lg jgn mendektkn diri drp benda y bo merosakkan diri dan agama islam….kn da mendapat….

          0

          0
      • tiada kentut berkeju hari ini !!!! says:

        yang aq pelik hari niiii
        aq tak berak…pastu tak banyak kentut …
        korang tau ?????

        0

        0
    • abg malim sedap says:

      Korg dah tgk blum?cube check?dr awal nmpk die menolak utk peluk tp usher dtg meluru,menda nk jadi.tp dlm drama byk artis peluk2 ok pulak?betina melayu ni bising je lebih,yg aku angkut masuk hotel pkai tudung suci je kt luar hahahhaa

      0

      0
  2. belinda says:

    Elehh yang komen itu pulak korang ada je belambak pakai tudung tapi peluk boyfrien. Camtu okay pulak kan eh mhm. ?

    0

    0
  3. belinda says:

    Elehh yang komen itu pulak korang ada je belambak pakai tudung tapi peluk boyfrien. Camtu okay pulak kan eh mhm. ?

    0

    0
  4. belinda says:

    Elehh yang komen itu pulak korang ada je belambak pakai tudung tapi peluk boyfrien. Camtu okay pulak kan eh mhm. ?

    0

    0
  5. Boolan says:

    No comment bab peluk. Tapi lagu ni mmg sedap.

    0

    0
  6. aihh says:

    sekurangnya dia bow untuk tidak peluk usher.. perempuan melayu artis yang lain.. sibuk berpelukan sana sini.. tunjuk body.. tayang lurah bagai,.. pakai baju ketat dan macam2 lagi… lagi teruk pun ada..

    typical malays….

    0

    0
  7. dia semanis hani raya says:

    scene salam raya yg datin nina juren cium pipi aliff tu, xde plak org nk bising ek? tu lg trok aku rase.

    0

    0
  8. sentap says:

    artis contoh…hihih

    0

    0
  9. Intan says:

    @yunamusic dah cuba elak…nampak tak dari awal persembahan pun dia dah mengelak2. Dah macam main kejar2 dah atas stage tu…Last sekali tu nampak Yuna cuba jugak nak elak dengan hanya bow pada usher, tapi mamat tu tak faham bahasa. Cuma pengajaran kat sini, next time Yuna kena bagitau awal2 pada singer luar negara, supaya masing2 tak dapat malu…

    0

    0
    • Mirai Suenaga says:

      aku nmpk seperti Usher ingat Yuna tu bows konon minta Usher tu mai kat dia, padahal bows nak hormat dia je x nak peluk. mana la paham bahasa si negro tu pun. budaya dia, nak buat mcm mana…

      0

      0
  10. lala says:

    Hang nak peluk ka apa ka lantakk pi lah. Dosa hang tanggung

    0

    0
  11. Mind U..... says:

    culture… this is not culture org melayu..
    race… org melayu siapa yg kenal…
    religion…..Jgn nak di plus minuskan
    tak kiralah berlakun dlm drama melayu ke arab..
    berlakun itu haram…fullstop
    so Yuna….
    malay yg open minded…. bangga sebab international.
    malay yg close minded…also known as typical malay
    bukan sesuatu yg membanggakan..!!!

    0

    0
  12. ciklobak says:

    usher mesti xtau yang yuna islam xboleh peluk-peluk.. tp aku tengok artis malaysia yang memang sah2 islam rilek jer peluk2 siap boleh ambik gambar ats katil lagi

    0

    0
  13. sally says:

    yuna berbakat. tapi dia tak akan pergi lebih jauh kerana dia memilih untuk tutup rambut.

    0

    0
  14. Mimi26 says:

    Well xnampak pun mcm yuna nak peluk pun. Even peluk (nmpk terpaksa da usher dtg meluru..xkan nk tolakk pulok dpn rmi org), nmpk x yuna cuba menjauhkn bdn. Bukan peluk ketat2. So after this, yuna bole je beritahu secara baik dgn singer kt sana xnak peluk2 mcm tu da. Mybe bow je da cukup. I dont think this is a big issue at there tp msian sensitip bab2 ni. Cukup sekadar bg peringatan.

    0

    0
  15. pemerhati says:

    eh poyolah budak2 hingusan yang duk menegur tu. pelik aku dengan budak remaja skrg ni. geng korang jugak yg tersipu2 kena peluk kpop retis tu..adik adik, ni situasi yg tak boleh nak dielakkan benda macam tu. mmg nampak tak manis tapi it’s live show and yunan nk jaga juga air muka si usher tu depan fans. BUT, to yuna kena beringatla next time. bagitau awal2 ke jangan peluk. bukan sbb risau kena kecam dgn fans msia ni yang bajet geng ustad ustajah tapi sebab it’s the best thing to do as a muslim woman.

    0

    0
  16. azreen says:

    Badan dia jauh la dari Usher…

    0

    0
  17. aha says:

    Kalau nak marah sangat peluk-peluk ni, alang-alang sila lah marah sekali scene berpegangan tangan sesama bukan mahram. Itu pun tak boleh kan tapi dilakukan oleh kedua-dua orang Islam.

    Yang ni, si pelakunya, Usher tu bukan Islam.

    And aku rasa nampak terang-terang yang Yuna mengelak.

    0

    0
  18. badas says:

    sp yg kata yuna x selesa? aq tgk yuna lg nk capai pelukkan usher ada la. jgn ckp mata aq rabun eyh. aq banyak kali ulang tgk

    0

    0
  19. Fido Dido says:

    Lor…aku ingat dia peluk rapat bertemu dada. Utk org yang x pernah kawan dgn mat saleh maybe la akan sedap kutuk je. Dh nama pun org bukan Islam, mana la dorg tau halal haram. Hopefully jgn la kondem si Yuna ni teruk2. Kekdg ada certain situation yg spontan mcm ni akan jadi nak2 dlm dunia hiburan mat saleh. Xkan nk expect si Yuna ni tolak si Usher tu tgh2 konsert tu? huhu… So far nmpk si Yuna ni pandai la jaga diri nk dibandingkan retis2 yg dok msia (negara Islam katenye) tp pakai baju separuh bogel. At least dia still xde gosip murahan yang mencalarkan maruah org Islam ms dok kt US. Dari segi turban, baju ada la ckit je org selalu kondem.

    0

    0
  20. juita says:

    Badan dia jauh dari Usher..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Apa pun alasan Yuna yg yg beragama islam dan berhijab mmg x boleh pun bt mcm tu,jgn ada pula yg acah2 moden bila org tegur ada yg kata ustaz/ustazah fb la,mengata org la,pndg dr sendr la seblm mengata org,kesan perbuataan dia bkn pd dia sorg jer tp agama islam yg kt anuti..

    0

    0
  22. AKU says:

    ALA BIOR LA…..DIA NK RASO..ANU NEGRO HAHAHAHHA

    0

    0
  23. cik timah says:

    apa ku nampak, yuna peluk sekejap jer. memang salah, tapi if mengaibkan pihak satu lagi, lagi tak elok kan. sama juga macam konsep salam. acamtuh. sila betulkan if salah.

    satu lagi, aku malas nak cakap psl ni sebenarnya. cuma nak cakap, penyanyi glamour macam yuna pun pakai mic biasa jer. retis malaysia pakai mic mahal2. nampak tak apa aku cuba sampaikan. hiks

    0

    0
  24. ciktimah says:

    apa yang aku nampak, yuna peluk tak beria pun. sebagai menghormati sesama manusia. sama juga macam konsep salam kan. kadang mengaibkan org pun tak elok. eh yer ker?
    malas nk fikir. yang aku perasan, dia pakai mic biasa jer walau dia international. tapi artis malaysia lain sanggup plak beli mic hibu hibu hengget. eh okbye

    0

    0
  25. Amil says:

    Hmmm usher tu peluk yuna x heran pun sbb culture org asing mmg camtu. Maybe usher tak sensitive bab ni tp its just one time incident je pun. Byg kan you all kt tempat yuna mesti dumbfounded nak respon cemana. Tp yg heran nye kt msia ni bkn culture peluk2 tp dlm drama melayu tv selalu pulak pelakon laki dgn pompuan peluk2, pegang2 boleh pulak yer.

    0

    0
  26. Poms says:

    Oh yelah scene-scene drama Meleis kita yg Ayda Jebat duk berpeluk dgn Zul sampai macam nak melekat tu boleh pulak tayang eh? Itu Melayu tau yg dah memang sah-sah Islam tau hukum hakam. Mungkin Yuna dah inform tapi Usher excited sangat, that’s the way he appreciate the guest. Jangan sibuk condemn orang. Cermin diri kita balik. Wallahualam

    0

    0
    • Awan says:

      tah… drama melayu duk peluk cium segala tu ok jer, aw suwit as suwit katanya. Yuna ni bukan peluk lama pun, just a gesture tak lebih 2 seconds.. kecoh jer.

      0

      0
  27. Melati says:

    Masalah nya selera plak Usher peluk Yuna ???

    0

    0
    • Anonymous says:

      Its not about selera.. peluk tu cm tanda appreciation dorang pd org lain paham x. Asal peluk je nak kait kn ngn nafsu..tah ape2

      0

      0
  28. Anonymous says:

    Yela ok lg la dri pelok ko melati oi…

    0

    0
  29. Terbaik yuna menaikkan nama negara derduet dengan artis antarabangsa lagi.

    good job yuna

    0

    0
  30. mak jemah says:

    mmg slh tp dh tu budaya omputih gitu dorang takat peluk ciom xdehal bro..aku nmpak usaha yuna senanya nk elak usher pegang2 die..tp atlast die terpkse gak peluk sbb usher dh bt gitu..klu tgk vid ikotkan die da elak dr awal da..
    elehh yg komen2 hentam yuna tu romen2 ngn bf/gf xpe lakk..ntah2 yg komen hentam tu pnh raba org,rogol org,pgg ank dara org,tgk blue dll lg..salah org ko cari..salah sndri xnmpak..puuiiihhh

    0

    0
  31. Anonymous says:

    kan ada kat fb tatacara kita pegi rumah non muslim..salah satunya kalu non muslim tu laki nak salam..kalu dia hulurkan tangan tunggu kita sambut tak manis le kita nak tolak so sambut jela..lepas tu kena taubat janjji tak nak buat lg..lgpun kes yuna ni depan khalayak ramai kot malu la si usher ni..backstage yuna sila tazkirah si usher tu ye

    0

    0
  32. tak lawak says:

    sapa yg sokong yuna ni bodoh. kalau dah namanya islan. TETAP HARAM. kalau yuna jenis fkr batas halal haram. sblm persembahan dah boleh bgtahu usher. yuna pn xkn la bahlol sgt x tahu culture kafir? lol

    0

    0
    • anon says:

      Ko lagi bodoh !!! Ramai lagi kat luar tuy yg duk berzina & buang bayi. Dosa lagi besar… Ko ni dah sempurna sngt ke??? Kalau betol2 baik takde pulak nak guna bahasa kasar mcm ni. Bahlol!!
      Alaa bukan berpelok bercium pun. Melayu ni sensitif sngt & takde keje tu yg suka mengutuk. Kalau dah kuat dengki & tak minat dgn yuna, mulalah cari jln mengutuk. Aku bkn peminat dia tapi takdelah nak mengata bagai. Hari tu perempuan bertudung dgn penyanyi korea tu lagi teruk.

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah pernah pergi negara bukan islam belum ni? kumpul duit banyak2 atau belajar pandai2 supaya dapat biasiswa belajar luar negara. pastu sampai sana cuba terus cakap segala restriction agama kau.gerenti kau akan dipulau dan dibuli.actually its more than dipulau dan dibuli (tak tau nak buh perkataan apa yg sesuai). aku pernah pergi pertukaran pelajar kat US, kat rumah sewa aku dulu aku buka pintu aku nampak diaorg duk makeout atas sofa. xkan nak bagi ceramah agama kat sana sedangkan kau sorang je beragama islam.. like they care sangat. pandai2 jela jaga diri

      0

      0
  33. dasefawef says:

    bende ni korang xyh kate la bende ni bese ke terpaksa ke….priority tetap agama…teguran tetap teguran

    0

    0
  34. Yuni says:

    Yuna sehabis baik da mengelak..tengok muka die pun nampak serba salah.Korang ni kepoh nau.macam la tak bersentuh dengan boyfriend masing2..Ntah lebih dari peluk korang da buat.Jangan acah2 suci.Tengok org ni kutuk,hang pun nak sibuk join kutuk.To Yuna, bersabar ye dan jadikan ini satu pengajaran ..Pasni cakap kat kengkawan Non Muslim tu x mau da peluk-peluk ..

    0

    0
    • Hohoo says:

      Tp jwpn yuna x plk mnunjukkan dia serba salah. Dia siap kritik lg org awam yg komen dia tu. Klu serba salah dah tentu mtk mahap! Kite Islam ye..
      Bercakap atas dasar agama.. bkn atas dasar peminat fanatik.

      0

      0
  35. el says:

    kalau kejayaan dunia nak sangat di capai…kadangkala yang haram pon terpaksa dilakukan

    0

    0
  36. Anonymous says:

    usher’s got a crush on yuna

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Usher’s got a crush on Yuna :)

    0

    0
  38. mj says:

    Usher’s got a crush on Yuna…

    0

    0
  39. Yuna hipokrit says:

    Apala korang. Pakai tudung je kira baik ke? Budak2 melayu tudung kongkek2 paling advance. Tudung is just a fashion skrg

    0

    0
  40. Anonymous says:

    cuba korang pergi kat satu negara bukan islam pastu explain kenapa babi tu haram. baru korang tahu senang atau tak untuk diaorg memahami kita. korang mesti akan end up lantak kaula. dan ingat skit, kita kalau orang asing datang negara kita buat macam negara sendiri bleh plak kita melenting, than you expect negara lain wajib memahami cara hidup kita?

    0

    0
  41. Nanhado says:

    Again, matlamat tak menghalalkan cara. Kalau orang bukan islam tanya ” bukan orang islam tak boleh bersentuhan/berpelukan dgn lain jantina ke? Kenapa yuna selamba je peluk dgn usher?” Korang nak jawab ape? Ape pun alasan yuna dah jatuhkan maruah wanita islam,haram berpelukan dgn lelaki bukan mahram. kalau kau tak setuju kau jawab dgn Tuhan!

    0

    0
    • Anonymous says:

      explain kat diaorg masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. like they care sangat kau ni muslim. yuna ni bukannya seorang yg betul2 influencial sampai org bleh terima apa dia kata

      0

      0
  42. Anonymous says:

    aku rasa kat malaysia ni kena tambah satu lagi subjekla. subjek adab beragama.

    0

    0
  43. Datin V says:

    Salah ke klu kite sbgai wanita Islam hanya tunduk ala2 org jepun utk elak drpd balas pelukan lelaki tu. Tunduk tu sbgai tanda hormat & confirm lelaki tu pun blh faham.

    0

    0
  44. sorry, i am yuna fans. says:

    aku cakap direct je la terus senang takyah nak tunjuk pandai susun ayat bagai.

    fan fan semua tak payah konon sangat sebab hormat la apa lancau la. benda dah salah? kau nak cover line lagi taknak malukan usher la taknak malukan malaysia la kita negara tak beradab orang cakap nanti la konon apa ni? nak kena tengok dari bigger scope?

    halahai. bila kena soal nanti cakap apa?

    “eh takkan lah nak tolak malu lah dia nanti kesian lah dia”

    kau nak cakap orang konservatif la, keyboard warrior lah, hala kecohhh je. cuba hidup, ADIL. itu je aku minta. BAIK orang kita sebut, JAHAT orang pun kita sebut. Ini tidak. kau hidup, bedasarkan apa kau nak. itu bukan adil. itu apa kau suka kau sanjung semua takdahal, kau tak suka kau benci semua kau tolak.

    Time baik orang semuaaaaaa kau okay waw itu waw ini. time jahat, tiba tiba jadi macam eh takpalah dia ni sebenarnya baik ni. sama juga bila orang jahat semuaaaa kau waw itu waw ini jahat nya budak ni! tapi bila baik dia sedekah ke apa ke kau cakap ah semua tipu. taknak pula sebut eh baik juga dia ni.

    benda, terang lagi bersuluh, salah. apa konservatif nya? apa yang relevan nya? satu sebab. satuuuuu je sebab aku minta fan paling power sekali wakil pelajar ke wakil universiti ke imam muda ke yang membolehkan benda ni, aku open minta maaf.

    kau mentang mentang yuna baik yuna pakai ala ala tudung gitu tutur kata semua sopan, bila dia buat salah, takyah lah backup lebih kau nak rendah kan orang lain pula. ini benda salah. sepatut nya fan macam “kak yuna tersilap tu takpalah nanti mesti dia minta maaf ke apa ke”

    ini idol kau pun show no remorse, rendahkan orang yang kritik dia lagi, yang kipas susah mati pula “respect! go yuna go!”…i am yuna fan myself, and i admit dia memang salah sekarang. dah la. yang fan fan takyah lebih lebih la kau ingat kau backup yuna, ini lagi buat nampak macam fan yuna semua nya bukan golongan intelectual, jenis follow babi buta, lagi conteng arang dekat dia je. takyah. rilex sikit.

    kau pilih sendiri lah. baik baik baik baik pap! membelakangkan agama. kang ada la ni stock fan fan yang nak bash “kau tu ntah semayang cukup tidak la apa la” halaaaaaa…takyah jauh jauh. kita sentuh apa topik sekarang je, yuna, peluk lelaki. dah. habis cerita. ini cakap nanti nak tunjuk pandai mesti hina orang lain. dalami agama sikit. pelacur sundal pun boleh tegur kau kalau kau tak semayang. jangan buat pandai konon orang tak cukup ilmu la sendiri tak betul la apa la.

    0

    0
  45. Yekeni says:

    Yuna really cannot dance. Look at how her hand moves when she dance. What does that remind you?

    0

    0
  46. AKU says:

    to abg NARA yg amat di sayangi….kenapa la awak delete komen2 saya….sy tidak bersalah dalam kes ni……..kak mah yg bersalah dia pelok LCW….x kesoh2 pn hahahahahahahahahaha

    0

    0
  47. sentap says:

    ala rilek la…rosmah peluk dato LCW pun tarak hal…kita kan negara islam

    0

    0
  48. Mak Tak Kolot says:

    Semua cakap mcm alim ulama…jenis yg tak pernah buat dosa, jenis yg selalu sll wat solat tahajud and kalau jalan depan jantan jenis tunduk…boleh blah la!

    Aku tak jemu tgk video ni berkali2 pun sebab lg best tgk cara dia menyanyi and bakat dia dari ko tgk video ni semata2 nak tunggu bab berpeluk tu and then kecam sehabis2 nya mcm kau tu suci sgt

    At least dia dah ada kat oversea..kau ada ke?

    0

    0
  49. yunanana says:

    ala-ala rosmah peluk LCW je ni..biaseeee jeee

    0

    0
  50. hakak comel says:

    Orang yang dok kutuk2 yuna peluk usher tu pegang tangan awek tak? Time ambik gambar dengan gf/bf rapat2 x smpai bersentuhan tubuh ke lengan ke. Dok tengok wayang duduk jauh2 ke? Tak payah la bajet baguih sgt. Tengok salah sendiri dulu sebelum korek salah orang lain

    0

    0
  51. melayu bodoh says:

    melayu memang macam ni eh ?

    0

    0
  52. Ira says:

    Die kan mgaku die muslim yg moden.. Haha… Gini la jadinye.. Guys.. I know ramai minat yuna. Me too.. But yg salah kt kena tegur.. And yuna if xbole kena tegur better jgn jd artis.. Next time bnde mcm ni kt kena tegas… Video clip trbaru yuna pon aq tgok ade je pegang2 lelaki. Agak trkejut.. But.. Entahla. Pandai2 la jaga diri kat sana.. Yg penting terima teguran and berubah.. Kt kan islam..

    0

    0
  53. Unknow says:

    Siapa kita nak tentu kan dosa seseorang..
    Tegur boleh tapi jangan smpai menghina..

    0

    0
  54. xde nama says:

    usher salah faham ingat yuna panggil g peluk dia.. keke.. cara bow dan tgn yuna tu. hihi

    0

    0
  55. mizzin says:

    Ala..xpayah nk heran sgt la weh…tgk penampilan dia sudah la..dari brtudung elok2…. skrg ni dengan nmpak telinga,leher..hmm..bek free hair je senang yuna.. apa nak jadi la dunia skrg..

    0

    0
  56. MulutBaik says:

    Ok je. No hal Yuna. Nampak Yuna mengelak.

    0

    0
  57. YunaSupporter says:

    Peluk semua haram, habistu kalau artis berlakon peluk peluk takpe pulak? Nangis nangis tengok drama melayu, teringin nak ada hidup camtu. Typical malay mind, majulah Malaysia!

    0

    0
  58. jemah debab says:

    mulut2 melayu yg tak pernah berhadapan dengan orang luar. We try to avoid their handshake and hugs tapi pd situasi yuna ni dia terpaksa balas pelukan si usher tu. dah la depan crowds. It was spontaneous act. cannot blame her 100%. aku dulu pn pernah terpaksa salam dengan atuk korea ni sebab tak nak malukan dia depan orang.

    0

    0
  59. Shasha says:

    Korg ni dok bash die as if die dah murtad plak?? Tu dosa die dgn Tuhan, bukan dgn korg?! Tuhan x suruh pun korg ni buat keje malaikat, sibuk tlg kirakan dosa pahala org lain!

    0

    0